2021-11-05 43 浏览
呢間隱世cafe 真係勁多影相位啊餐廳對出有個大草地同法式花園🖼食完仲可以去埋佢間復古傢俬店影相所以真係要帶埋部相機過嚟慢慢影📸食物方面:必試:田園素菜法式可麗餅絕對係皮薄餡靚😀面頭有流晒心的蛋包住生菜絲同沙律醬,感覺新鮮健康溫泉蛋肉醬意大利粉🍝溫泉蛋超嫩滑做到蛋黃半熟、蛋白為半凝固的狀態份量方面,肉醬多過意粉的感覺飲品:期間限定:蝶戀花荔枝冰個底有粒粒啫喱好有口感漸變色嘅效果好靚好特別櫻花蜜桃梳打真係有粒粒蜜桃肉仲有櫻花🌸做成的冰粒夠晒有心思,好岩打卡影相由於座位有限,緊記要網上預約先好去啊😎另外戶外地方比較多蚊,請記得準備防蚊產品

呢間隱世cafe 真係勁多影相位啊
餐廳對出有個大草地同法式花園🖼
食完仲可以去埋佢間復古傢俬店影相
所以真係要帶埋部相機過嚟慢慢影📸

食物方面:
必試:田園素菜法式可麗餅
絕對係皮薄餡靚😀面頭有流晒心的蛋
包住生菜絲同沙律醬,感覺新鮮健康

溫泉蛋肉醬意大利粉🍝
溫泉蛋超嫩滑
做到蛋黃半熟、蛋白為半凝固的狀態
份量方面,肉醬多過意粉的感覺

飲品:
期間限定:蝶戀花荔枝冰
個底有粒粒啫喱好有口感
漸變色嘅效果好靚好特別

櫻花蜜桃梳打
真係有粒粒蜜桃肉
仲有櫻花🌸做成的冰粒
夠晒有心思,好岩打卡影相

由於座位有限,緊記要網上預約先好去啊😎
另外戶外地方比較多蚊,請記得準備防蚊產品
不同於其他咖啡店,呢間Muse Furniture Lab 大膽採用型格黑色作為主調以及不同風格嘅傢俱擺設😎🤩未入門口已經令人眼前一亮。餐廳前身原來係傢俬舖😯唔怪得知餐廳內外佈滿打卡位。餐廳只招待預先預約嘅客人,趁依家天氣開始轉涼 快啲去訂位影爆部相機📸‼️🌟 牛油白酒燴青口($118)青口鮮甜煮得啱啱好 整體味道ok嘅,比起味道更加想讚下佢啲擺盤,擺得咁用心好難唔俾相機食先😆。🌟 黑松露香煎帶子大蝦法式可麗餅($168)鹹味嘅可麗餅真係第一次食 估唔到個體驗都唔錯😋帶子係刺身用嘅帶子,兩面微微煎香🥰中間包咗啲生菜、cream cheese😚本身以為唔飽但點知食落發現份量幾足啱啱好。加上有千島醬同黑松露嘅味道加持 食到停唔到口🤤可以試!🌟 檸檬柚子梳打 ($68)味道清新舒服,重點竟然係啲冰🧊裡面放咗食用植物入去 又美觀又又心思,俾個讚👍🏻🌟蜜桃沙冰 ($78)味道正常,沙冰份量俾得好多😂可以慢慢傾計慢慢飲。味道:🌕🌕🌕🌕🌗環境:🌕🌕🌕🌕🌖價錢:🌕🌕🌕🌕🌑

🌟 牛油白酒燴青口($118)

🌟 黑松露香煎帶子大蝦法式可麗餅($168)

🌟 檸檬柚子梳打 ($68)

🌟蜜桃沙冰 ($78)
味道正常,沙冰份量俾得好多😂可以慢慢傾計慢慢飲。

味道:🌕🌕🌕🌕🌗
環境:🌕🌕🌕🌕🌖
價錢:🌕🌕🌕🌕🌑
2021-11-02 31 浏览
bookmark咗好耐嘅隱世大自然cafe終於都去咗啦🤣地點方面對我嚟講就話近唔近話遠唔遠😛不過一直都冇的起心肝去book位😗今次終於提早book定帶埋兩老去試吓😝同兩老去可以嗌多啲嘢食🤪大家記得要book位因為基本上星期六日去都好full🙌🏻嗰日係頹look去所以完全冇影相打卡📸不過影咗幾張環境相俾大家睇😝嗰個梳化位係cafe嘅另一邊嘅屋仔入面📸純打卡作用唔會係坐喺嗰邊食嘢的🙌🏻食嘢就有兩個地方坐😗一個就係黑色屋仔另一個就係我坐嘅地方😂係一間應該係貨櫃改裝嘅屋😂如果要打卡嘅記住問清楚店員睇下有冇得坐黑色嗰邊🤣因為我坐嗰邊係零打卡位🤣(不過我冇所謂所以ok😌)但特登好遠水路去嘅大家記得問🤔如果坐咗嗰邊好有可能會好失望🙌🏻🟠黑松露香煎帶子大蝦法式可麗餅🟡煙三文魚配奶油芝士法式可麗餅完全冇諗過個可麗餅係咁大份🤣入面包住咗好多菜😗切開4份每人食1份都好足夠🤣所以記得食慢啲因為呢個食得快就好快滯😛兩份個味道都幾好😗唔想滯就可能食帶子嗰款🤣因為個汁酸酸地冇咁膩😌🟢蒜片辣椒橄欖油大蝦意大利粉個意粉係乾身唔會話好濕👍🏻食落蒜味都夠但唔會過份令人抗拒👍🏻不過比想像中辣度可以再夠少少😗隻蝦係冇特別🥲同可
bookmark咗好耐嘅隱世大自然cafe終於都去咗啦🤣

食嘢就有兩個地方坐😗
一個就係黑色屋仔另一個就係我坐嘅地方😂
係一間應該係貨櫃改裝嘅屋😂
如果要打卡嘅記住問清楚店員睇下有冇得坐黑色嗰邊🤣
因為我坐嗰邊係零打卡位🤣(不過我冇所謂所以ok😌)
但特登好遠水路去嘅大家記得問🤔

隻蝦係冇特別🥲同可麗餅嗰啲蝦一樣
係個意粉好食啲😗

🔵炸魚手指配薯條
呢個明明最普通但個炸魚又幾好食🤣
薯條就偏淋上面灑咗好少黑松露粉應該?
覺得如果啲粉多少少可能會好食啲🤣

🟣蜜桃綠茶冰
正常嘅蜜桃綠茶🍑
唔算甜幾清新好飲

⚫️凍熱latte
都係正常普通cafe嘅latte啦😗
去過數次這間餐廳,還未用餐到達時已感覺輕鬆自在,💞💞環境十分優美最喜歡食大蝦辣椒意粉,燒雞,羊架...都好好食😋食完嘆杯咖啡加甜品一大樂事.員工們服務一流👍👍經常幫我們加水...喜歡這地方!
🌬要想去啲遠離市區煩囂既餐廳,就要行遠少少啦🤭。今次黎到錦上路,落車行一條仔直路就到,原來咁易搵!呢度有室外同室內座位,另有2間房仔擺左啲古董擺設,室外就係一大片草地,配合黑色型格裝潢,田園feel又帶啲高雅感!🤍🥙煙三文魚奶油芝士法式可麗餅 $138-望到真係呆左,未見過咁大份既crepe🙈。餅皮比較軟身,個人中意再硬身少少🤪。個奶油汁帶少少黑椒味,幾香但唔膩!切開入面係芝士同爽脆椰菜絲!呢個配搭幾清爽!🍝墨西哥辣椒墨魚鬚蜆意粉 $148-係一碟濃味+惹味既意粉🤓,有啲中式fusion 既感覺!味道有啲似避風塘mix 紅醬。夠足料,墨魚鬚好嫰,激多🧄蒜蓉+炸蒜!食完啲蒜味會停留喺口腔度😂!愛蒜人士可以試吓!😈🍹Oreo 沙冰 $78-😮大杯到呢!🤣 仲貼咗好多金箔,好令呀!咬到好多餅碎👻,當甜品食都得😛!🔅如果係室內用膳就限時個半鐘,個半鐘後可以去室外繼續或影相!

🥙煙三文魚奶油芝士法式可麗餅 $138

🍝墨西哥辣椒墨魚鬚蜆意粉 $148

🍹Oreo 沙冰 $78

2021-10-27 211 浏览
早兩個月姊妹話有間野,隱世超靚打卡文青Cafe,我笑佢仲有冇邪惡流心芝士😂佢反我白眼。先話個結果俾大家聽,去完間餐廳之後想同大家分享呢間真係隱世超靚打卡文青Cafe黎😂顏值實力俱在,意粉水準高,所有菜式都超上鏡。重點係不論男女會好鍾意呢度,有另外一半嘅好容易就幫到另一半影到張靚相,有班姊妹嘅就大家都有唔同嘅靚位打張靚卡。。餐廳風格係希望比到一日慢活人生大家,成個環境我覺得佢哋確實做到!非常推薦比想慢活一天既大家!。🫔煙三文魚配奶油芝士可麗餅餐廳招牌菜,對比起意粉同埋飲品反而未到艷麗程度,略嫌佢嘅可麗餅口感未到標青,但係若然未試過都推介大家試吓。。🍝白酒青口意大利粉口感超一流!配上佢嘅汁真係成件事完全停唔到口。仲要佢個擺盤都唔知點解意粉可以擺得咁靚,若然自己煮出嚟都可以擺到佢五六成就好了😂。🦹🏻‍♂️魔鬼🌟激推隱藏 menu !!!! 餐廳 menu 並不存在,打卡未算好靚,但係味道真係令你驚喜😂留返啲神秘感比你!不形容味道了~ 可當你2人以上前往時激推叫一支試下味啊!。🍧宇治抹茶紅豆沙冰紅豆甜度啱啱好,宇治抹茶都feel到佢用咗好靚嘅粉,同樣擺出嚟個賣相都真係超靚!佢個匙羹都有心思㗎

🍧宇治抹茶紅豆沙冰
紅豆甜度啱啱好,宇治抹茶都feel到佢用咗好靚嘅粉,同樣擺出嚟個賣相都真係超靚!佢個匙羹都有心思㗎!
2021-10-25
  • 煙三文魚配奶油芝士法式可麗餅
1K
2021-10-24 1094 浏览
#元朗 #錦田😍之前見雜誌報導已經超想去, 趁而家秋涼, 梗係即刻去啦! 沿路揸車入, 唔難發現這家餐廳, 外牆及招牌與周圍截然不同, 一望而知! 一大片草地, 空間感超大, 設計得像古堡一樣, 英倫風黑色外圍, 配搭古典優雅水晶吊燈, 裝潢擺設超型格, 處處都是打卡位! 餐廳分室外及室內位置, 🌤天氣好的話必定要坐室外, 超舒服! 同時設有白色室外茶座, 可做👰結婚儀式! 有棵百年老樹證婚, 份外浪漫!本來坐室內, 但😎見天氣咁好又見室外有位, 就調位啦, 好在店員好好, 好貼心立即幫我哋轉, 超讚! 👍👯‍♀️我哋落完單去影完, 店員又話隨便影, 有得食再叫我哋🤗!! 飲品有時令限定的, 見到相已經覺得點, 靚到一個點! 🍒蝶戀花荔枝冰 $68 ~ 睇咗好耐, 原來個櫻花喺粒冰度, 超有心思! 🍋檸檬柚子梳打 $68 ~ 表姐飲的, 表示味道是她喜愛的, 我望著覺得好靚! 💃主食, 因為我哋係下午茶時間去, 所以點的不多, 店員推介 "繆斯春雞 $368"! 👩表姐當初擔心我只 order 一隻雞唔夠食, 點知...根本唔係春雞, 係雞吧🤣😂🤣😂, 咁大隻嘅! 仲有 1/4個燒菠蘿🍍
#元朗 #錦田

💃主食, 因為我哋係下午茶時間去, 所以點的不多, 店員推介 "繆斯春雞 $368"! 👩表姐當初擔心我只 order 一隻雞唔夠食, 點知...根本唔係春雞, 係雞吧🤣😂🤣😂, 咁大隻嘅! 仲有 1/4個燒菠蘿🍍, 燒粟米🌽, 薯角🥔及沙律菜🥗!

🐥雞肉好嫩滑多汁, 外皮燒得香脆, 係燒雞中少見的高質素, 連雞胸都滑, 必點! 🤤🤤

😲啊, 餐廳表示, 為咗保持空間感, 一定要訂位啊!
下午茶
2021-10-23 56 浏览
去到咁遠又咁靚嘅地方,志在唞吓、嘆吓、輕鬆一下。冇特別考慮過啲食物質素好唔好。出乎意料之外,佢哋煮嘢食無論係個溫度、presentation、同埋味道,你都感受到佢哋會有一啲啲嘅執着❣️有啲食咗都唔記得影😅今日天氣開始凍咗好多,我哋都係坐返響室內,由於接近Halloween,佢哋都佈置得好鬼Halloween。 如果着夠衫,坐響室外,其實係好舒服😌 尤其如果帶埋一班小朋友過嚟,啲小朋友響草地玩應該會好開心。
一直都好想去呢間餐廳打卡🤩今日終於比我book到!位置同交通比想像中方便,係錦上路西鐵站搭15分鐘巴士一落車就已經見到~餐廳除咗環境靚之外食物質素都好高!😍😋 而且有車嘅朋友仔仲可以免費泊車兩小時~整體評分:7.5/10環境:8/10人均消費:$100-200地址:Muse Furniture Lab (元朗)元朗錦上路26C號地鋪🦐黑松露香煎帶子大蝦法式可麗餅($ 168):一般食嘅都係甜口嘅可麗餅,咸味真係第一次食🤤擺盤好靚!😍😍😍面頭有輕輕煎 過嘅帶子配上黑松露,大蝦好新鮮好彈牙!而且可麗餅入面落咗大量好幼嘅椰菜絲加埋千島醬,味道非常清新開胃😋評分:7.5蒜片辣椒橄欖油大蝦意大利粉($168):蒜味好出好香,帶有少許微辣,好惹味! 意粉的軟硬度適中,再配上4隻大蝦,正到爆!評分:7.5咖啡沙冰($68):不得不説店員拎上嚟個下我o曬嘴!勁靚!😍😍😍咖啡沙冰滿溢,面頭撒上金泊,好高貴~咖啡香濃,沙冰好解暑~評分:7.3/10茉莉玫瑰花茶:打卡必備!影相勁靚💖🤤淡淡茉莉玫瑰花清香,另外會配埋花蜜一齊飲用評分:7/10餐廳用膳時間限時為個半鐘,大家食完嘢可以出去影相打卡😍😍😍注意:餐廳

整體評分:7.5/10
環境:8/10
人均消費:$100-200
地址:Muse Furniture Lab (元朗)
元朗錦上路26C號地鋪

評分:7.5

評分:7.5

評分:7.3/10

茉莉玫瑰花茶:打卡必備!影相勁靚💖🤤
淡淡茉莉玫瑰花清香,另外會配埋花蜜一齊飲用

評分:7/10

餐廳用膳時間限時為個半鐘,大家食完嘢可以出去影相打卡😍😍😍

注意:餐廳需要網上預約,另外都唔可以帶寵物😖
2021-10-18 39 浏览
今日同朋友揸車去左位於元朗既「Muse Furniture Lab」。我地叫咗蝶戀花荔枝冰同櫻花蜜桃梳打,兩杯飲品都好靚好吸睛,全部都配上櫻花冰球,蜜桃梳打有蜜桃果粒。至於蝶戀花荔枝冰,單看颜色已夠晒吸引,而且都十分清甜美味。食物方面,我地叫咗牛仔肉意大利粉及黑松露帶子大蝦可麗餅,意粉的牛仔肉不單牛肉份量多,而且煮得很入味,肉質夠腍一啲都唔會韌。至於可麗餅,單看擺盤已經非常吸引,大蝦爽口,帶子新鮮,配合埋可麗餅及千島醬汁,味道十分匹配。食完呢餐後十分滿足,由於室內用膳限時個半鐘,個半鐘後可到室外繼續或影相,用餐後侍應向我們介紹對面的傢俬陳列館,餐后我地繼續在外面的花園和旁邊英倫風格的傢俬陳列館內影了很多相和打卡,一共逗留了二個多小時才盡興而返。

至於蝶戀花荔枝冰,單看颜色已夠晒吸引,而且都十分清甜美味。

2021-10-18 101 浏览
這次來到bookmark已久位於錦田的隱世cafe,裝潢是優雅古典歐陸風設計,用上帶有神秘感的黑色為主調,後花園是一大片綠油油的草地,有鳥籠、千秋、大閘門等等多個打卡位,環境優美100分,雖然地方偏遠但絕對值得。cafe的另一邊是懷舊復古的傢俬showroom,裡面擺放了多件有特色的傢俬或擺設,有水晶吊燈、懷舊沙發、透明餐桌及椅子、英倫風壁爐,更會發現有Ironman盔甲和Marvel無限手套,每一個角落都有驚喜,我都在這裡拍照拍到太陽下山才捨得離開呢~餐點方面,無論飲品或食物賣相都很美,為拍照而設的,而且用料質素和味道配搭方面,都非常出色:🍪Oreo沙冰 $78超級澎湃滿到爆的一杯沙冰,上面還有不少金箔裝飾,很有氣派,朱古力味濃郁,裡面還有些Oreo碎,很美味🥭芒果沙冰 $78巨大芒果沙冰同樣有金箔點綴,十分適合打卡,芒果味清香,消暑解渴🍇巨峰蒟蒻梳打 $63漸變紫色很夢幻,淡淡巨峰提子果香,味道很清甜🦐黑松露香煎帶子大蝦法式可麗餅 $168上桌已散發著濃濃的黑松露香氣,帶子微微煎過,仍保持腍身又有鮮味,大蝦鮮甜美味,上面有一棵流心蛋,切開後蛋汁流入可麗餅內,餅皮鬆軟,裡面是千島醬椰

Oreo沙冰
Oreo  沙冰

🍪Oreo沙冰 $78
芒果沙冰
芒果沙冰

🥭芒果沙冰 $78
巨峰蒟蒻梳打

🍇巨峰蒟蒻梳打 $63
漸變紫色很夢幻,淡淡巨峰提子果香,味道很清甜
黑松露香煎帶子大蝦法式可麗餅
黑松露香煎帶子大蝦法式可麗餅

🦐黑松露香煎帶子大蝦法式可麗餅 $168
上桌已散發著濃濃的黑松露香氣,帶子微微煎過,仍保持腍身又有鮮味,大蝦鮮甜美味,上面有一棵流心蛋,切開後蛋汁流入可麗餅內,餅皮鬆軟,裡面是千島醬椰菜絲,很滋味
蒜片辣椒欖油大蝦意大利粉
蒜片辣椒欖油大蝦意大利粉

🍝蒜片辣椒欖油大蝦意大利粉 $168
意粉份量都算多,蒜味很香,帶點辣椒絲的微辣,大蝦大隻肉質爽彈,很香口惹味
炸魚手指配薯條

🐟炸魚手指配薯條 $98
外層炸得金黃香脆,內裡的魚肉嫩滑不乾身,薯條都炸得香脆,不錯
Bookmark左一個世紀嘅超隱世田園風cafe 前排終於旳起心肝去💚一去到真係「嘩」一聲 勁大片草地同鳥巢形狀打卡位 好似去左古宅後花園咁~除左草地 仲有兩間英倫風黑色小屋(一間充滿擺設嘅打卡小屋 另一間室內外茶座)同一間白色小屋(室內外茶座)🖤🤍*去之前要留意:1️⃣餐廳只接受網上預訂座位 2️⃣餐廳未能招待寵物3️⃣餐廳有十幾個車位 先到先得4️⃣餐廳用餐時間為85分鐘 要準時交檯 但超時後仍可於室外座位進食5️⃣交通……揸車或者錦上路站轉的士🤔·Smoked Salmon with Cream Cheese Crepes $138賣相精緻 好大塊 有食用花加分!都做到皮薄餡靚 唔會好似坊間啲Cafe整到成塊pancake咁厚🤣裡面有滿滿椰菜絲、芝士同半熟蛋👍🏻但同行嗰位唔係好鍾意食椰菜絲所以主要都係我食~煙三文魚就正常發揮冇特別·Mexican Chili Cuttlefish and Calm Spaghetti $148超有驚喜的一道菜~煮得啱啱好有少少煙韌口感嘅意粉 仲有三色椒、車厘茄、蜆同勁多墨魚腳!好豐富👍🏻·Lychee Slush $78本身打算嗌嚟解渴但甜得濟 飲完都仲係好口渴🙌🏻

*去之前要留意:
1️⃣餐廳只接受網上預訂座位
2️⃣餐廳未能招待寵物
3️⃣餐廳有十幾個車位 先到先得
5️⃣交通……揸車或者錦上路站轉的士🤔

·Lychee Slush $78
本身打算嗌嚟解渴但甜得濟 飲完都仲係好口渴🙌🏻但粉紫色冰柱+紫色花真係好吸睛!
Lychee Slush

·Matcha Mochi $58
煙韌麻糬配合高質綠茶粉+黑糖漿 食完大滿足💚

2021-09-27
2021-10-13 89 浏览
今日約左朋友黎到muse furniture,食期待已久的下午茶。因為餐廳比較難book關係,我地都係提前預約的,依間餐廳係不接受walk in。🌾餐廳位置其實係錦上路,需要自己塔車過黎先黎到(元朗係有小巴去到),如果有楂車的朋友仔黎就方便d,有免費泊車2小時。如果我係元朗站出發過黎大概用3至4個字就黎到架啦,上網睇左資料見到有個靚靚花園可以打卡影相,但入座時間起計係1個半1鐘左右,所以如果影相可以等食完野再慢慢影。撞正今日天氣靚再加上有太陽射入黎光線成個環境真係好有feel!黎到餐廳見到外圍好靚,一大片草地,望到都覺得好舒服😌佢有分室內和室外,今次我地被分配在室內用餐,門面係比較型格的黑色咖啡廳,入到去ge環境係比較歐陸式古典風格,暗黑做主題,裝修設計非常用心!一坐底侍應好貼心比張QR Code叫我地掃MENU,裡面menu內容清晰,好多野都好想食。《忌廉牛油白酒燴青口》🦪🍲忌廉汁香濃又creamy ,不會蓋過青口的鮮甜,而且青口新鮮,白酒配上忌廉,又香又好味,十分推薦鐘意食青口的朋友!!
《黑松露帶子大蝦可麗餅》🌮我地點左人氣比較出名Ge可麗餅,份量好大,兩個女仔食已經好足夠,菜式
🌾

《忌廉牛油白酒燴青口》🦪🍲
忌廉汁香濃又creamy ,不會蓋過青口的鮮甜,而

牛油忌廉白酒燴青口

《黑松露帶子大蝦可麗餅》🌮
我地點左人氣比較出名Ge可麗餅,份量好大,兩個女仔食已經好足夠,菜式都好豐富,面頭會有層流心蛋,有兩隻大蝦,兩粒佈滿黑松露Ge帶子,可麗餅中間夾著椰菜絲同沙律汁,非常醒胃,配塔亦非常之好,成個菜式都比較特別,下1次黎食我可以再Encore!!!
黑松露帶子大蝦可麗餅

《芝士肉醬大啡菇配薯條》🍄🧈🍟
食落去有驚喜,大啡菇面頭有層芝士好香濃,而且佈滿左肉醬係度,食落去中間係有層次感,而且咬落好juicy,味道好夾,成件事即刻昇華左!有埋著條做伴菜,非常滿足!
芝士肉醬大啡菇配薯條

《焦糖咖啡》☕️
口感不錯,塔配濃縮咖啡,濃郁的焦糖味,甜味剛剛好,好飲!
焦糖咖啡

2021-10-11
下午茶
牛油忌廉白酒燴青口
黑松露帶子大蝦可麗餅
芝士肉醬大啡菇配薯條
焦糖咖啡
2021-10-13 50 浏览
餐廳位置有d偏 建議揸車🚗入嚟 餐廳外面都有小量車位泊。不過山長水遠入到嚟係值得嘅☺️!book左星期六下午2點 因為張檯未執好 我同朋友就去左佢地個”furniture lab” 到睇睇先 入面有好多古董同店主收藏品!(無影到相) 食完都可以去睇下!講返裝修環境同食物先~ 餐廳裝修係行型格復古風 主調黑色🖤 幾有格調野食方面我同男朋友叫左雞肉凱撒沙律🥗 比想像中大份!仲有份白酒青口 超好味😋!!!!十分濃郁 食完想encore 多份最後緊係叫埋招牌三文魚奶油法式可麗餅 一樣都好好食😋 不過兩個人食 會好飽食完!最後我同男朋友都飽到食唔到dinner 🤣🤣🤣

白酒煮青口
煙三文魚配奶油芝士可麗餅

Iced  peach  green  tea
白酒煮青口
煙三文魚配奶油芝士可麗餅
Iced  peach  green  tea
2021-10-10 65 浏览
Fish Fingers with French Fries - 同雀X牌好似😏🤓🤪Mexican Chili Cuttlefish and Clam Spaghetti - 意粉淋度剛剛好,料多portion唔細,不過調味過甜亦唔多辣。個presentation 係good嘅,色彩繽紛🤗🤓Smoked Salmon with Cream Cheese Crepes - 唔知係咪我唔識嘢,crepe 係咪應該唔係咁厚嘅呢🤔 太厚太淋太濕,入面包住菜+ cream cheese, 個cream cheese 完全冇乜cheese 味,個crepe濕到呢😅 仲要話crepe 係呢度嘅signature 必試,又要等20-30分鐘,真心覺得好麻麻😒樱花蜜桃梳打 - 其實冇乜味呢間餐廳打咭絕對一流👍🏻,每碟上桌都好靚,但係價錢唔平,食物質素真係有進步空間😅

樱花蜜桃梳打 - 其實冇乜味

炸魚手指配薯條