2022-05-26 779 浏览
係第二間Nene食過大韓廚師本身同frd食得好辣就介紹俾frd試下就嗌咗初雪同同大韓廚師嘢食上得好快,抵讚嘅但係!一定係甜辣!絕對唔係大韓廚師!因為本身食得辣嘅我哋擺入口完全係甜嘅而且好膩好難食同我上次食完全唔同我哋搵人問第一個話冇上錯第二個話冇落錯單到第三個我哋show其他人嘅食評對比紅色嘅大韓廚師同橙色嘅甜辣先話另外俾d辣汁我哋 可能係冇貨?????我同frd就:????????❓❓❓❓❓我問咗3次同我講可能冇貨❓❓❓上咗辣汁之後真係但凡有少少味覺都知道完全唔係一件事原本好肚餓食d邪惡炸雞開心下結果食到兩個人都好無奈
係第二間Nene食過大韓廚師
本身同frd食得好辣就介紹俾frd試下
就嗌咗初雪同同大韓廚師

嘢食上得好快,抵讚嘅
但係!一定係甜辣!絕對唔係大韓廚師

到第三個我哋show其他人嘅食評
對比紅色嘅大韓廚師同橙色嘅甜辣
先話另外俾d辣汁我哋 可能係冇貨
?????
我同frd就:????????
❓❓❓❓❓

原本好肚餓食d邪惡炸雞開心下
結果食到兩個人都好無奈

大韓廚師?
2022-05-20 545 浏览
呢度除咗炸雞🍗最吸引到我係佢哋個芝士!上次同朋友嗌咗個金大人串燒拼盤 揀咗最大嗰個size 真係好大份 夠幾個人share 炸薯條同炸雞都炸得好脆 雞翼都好好食😋中間個芝士農夫包爆多芝士 就咁摵啲包再加芝士食已經好正🥰
呢度除咗炸雞🍗最吸引到我係佢哋個芝士!
2022-05-20 451 浏览
雖然呢到嘅炸雞係好出名🍗但我反而更推介佢地個芝士火鍋豬肋骨🫕上枱真係大份到嚇親 兩個男人食都夠😂兩大條豬肋骨 再加薯條同一大個芝士火鍋🫕豬肋骨唔鞋又夠滑 點落芝士一齊食 真係夠晒滋味🥰

2022-04-08 817 浏览
應該無人唔識呢間炸雞店啦,岩岩興起炸雞時,已經好多人大讚呢間炸雞店,不過我都好耐無食嚕,隔左咁耐去試,竟然都無失望,我覺得依然係龍頭之一🤣🆂🅷🅰🆁 🆆🅸🆃🅷 🆈🅾🆄 -雙重滋味炸雞現間推出多好多炸餐set,又有雙拼選擇,又有四重奏,今次我簡左無骨雙拼,自由選擇兩個味道,我簡左初雪炸雞同埋蒜香醬油炸雞,初雪炸雞有大量芝士粉,好濃芝士味,而且咸得嚟少少甜味,食落粉漿唔厚,亦都無雪藏味。而蒜香醬油味好濃,食落去比較痴身,呢兩款都係我至愛❤️$188明太子迷你雞蛋卷雖然話係迷你,但係都好大碟🤤雞蛋包著芝士,聽到都吸引,而且中間夾住明太子,甜甜地口感又咸味嚟調味,不過美中不足嘅係太濃味令到雞蛋香味都食唔出🥴$90🆂🅴🅴 🆈🅾🆄…📍 旺角亞皆老街8號朗豪坊11樓30號舖📍Branch Store元朗/葵芳將軍澳/大埔/青衣𝖂𝖊𝖑𝖈𝖔𝖒𝖊 𝖘𝖍𝖆𝖗𝖊 𝖞𝖔𝖚𝖗 𝖋𝖊𝖊𝖑𝖎𝖓𝖌𝖘 ✍🏻

🆂🅷🅰🆁 🆆🅸🆃🅷 🆈🅾🆄

明太子迷你雞蛋卷

🆂🅴🅴 🆈🅾🆄…
📍 旺角亞皆老街8號朗豪坊11樓30號舖

📍Branch Store
元朗/葵芳將軍澳/大埔/青衣

2022-03-05 885 浏览
突然又想食炸雞!甘岩經過旺角,就揀左食NENE CHICKEN.之前有食過葵芳分店.當時大排長龍.由於疫情又開始了,禁晚市堂食.5:00PM入到去得幾張枱食緊.今次點左NENE雙鳳滋味炸雞(初雪和甜辣味),再加韓式海鮮炸醬麵。在等上菜的期間,留意附近的人都係叫呢款.等左幾分鐘,炸雞終於來了,賣相超吸引.但雞係凍的.應該炸完放左一段長時間,我地舉手叫店員幫我地叮熱又好,點都好,整熱佢,天氣都凍,花178$吾想食凍既雞.之後店員直接倒左我碟雞,等左5分鍾又比碟新的.但入口只係常溫.無奈極了.只好再次舉手,朋友忍不住問佢雞是否不是即炸的,店員仲堅持係即炸的,即炸的雞一拎上手食會『辣』手的,但成碟雞冇呢個手感的溫度!最後我地聽店員講,再換一份比我地.今次等左10分鐘.呢一次終於換左碟真係熱的雞.可惜時間已是5:50了,由於6:00PM禁堂食.只能用10分鍾快速食完走人.NENE雙鳳滋味炸雞$178(可選2款口味)換左3次的初雪炸雞比起前2碟的多極多芝士粉,食落有勁濃的芝士香味,咸中帶些甜味.而甜辣味炸雞甜甜地帶點微辣,可以中和番芝士炸雞的飽滯感.炸粉厚身香脆,因為醬汁夠所以都OK的.韓式海鮮炸
之前有食過葵芳分店.當時大排長龍.
NENE雙鳳滋味炸雞$178(可選2款口味)

韓式海鮮炸醬麵$118
相片有原隻大蝦,但上菜只有蝦仁,青口都幾新鮮.不過年糕份量太少.魚糕就好多.
麵多到食吾晒.建議一上菜即刻食.擺一陣已糊埋一團.味道一般.

總括而言,好失望,食過無數次炸雞,每次都係即炸,熱辣辣.唯獨今次食呢間堂食換完又換再換先有熱溫的雞食.真是難忘的體驗.冇下次!
2022-02-13
午餐
2022-01-24 754 浏览
自從受到韓劇影響,成班女仔口中個個都話怕肥,其實都不知幾鍾意食炸雞配啤酒啦,你見而家我哋成班女仔放咗工都仲係會咁食就知道幾大影響啦今日難得同同事早收,兩個女仔約食飯,竟然不約而同一齊話想食炸雞同飲啤酒,所以揀咗喺旺角朗豪坊嘅nene chicken,貪佢夠交通方便,食完仲可以行吓街郁動下等自己冇咁內疚配脆薯條薯條味道不太咸,咬落好香脆好新鮮炸好,外脆內軟,所以就算連埋炸雞一齊食都唔會覺得好油膩,可以先叫一個薯條然後慢慢等炸雞上碟雙重滋味炸雞蒜香醬油炸雞+大蔥炸雞上盤望落好似好大碟,配埋啤酒打卡真係好一流。影完張相兩個女仔一路傾偈一路食又食得晒,外皮香脆,就算揀咗無骨炸雞肉執到好豐富。蒜香醬油炸雞比舊嘢未,比較適合用嚟送啤酒;但係大蔥炸雞只係原味炸雞上面大粒嘅蔥頭,要特登將蒜頭連埋炸雞一齊食先食到個味道

配脆薯條

蒜香醬油炸雞+大蔥炸雞
上盤望落好似好大碟,配埋啤酒打卡真係好一流。

2022-01-19 588 浏览
Nene chicken💚Nene雙重滋味炸雞 (甜酸 蒜香) $178玫瑰醬寬粉炒年糕 $108追加 芝士脆薯炸熱狗 +$20芝士潘朵拉炸雞 $202勁量級雞蛋卷 (明太子) $151另收+1服務費-Nene雙重滋味炸雞 (甜酸 蒜香) 甜酸汁都幾好味🤤但啲醬汁唔會話太多蒜香 聽講好似冇乜蒜味.玫瑰醬寬粉炒年糕(食唔到玫瑰味🤣)不過呢個應該喺全部嘢食入面最好味嘅醬汁有啲辣辣地 甜甜地比較開胃寬粉同年糕比較In un 但又唔會太in 咬唔開👻配搭洋蔥幾香😚.芝士脆薯炸熱狗🌭️有人嫌條腸細🤭入面有d芝士拉絲外皮有d脆 都幾好味😋配上芥茉醬 同茄汁 正😏.芝士潘朵拉炸雞🍗視覺上衝擊成碟野好豐富👀芝士汁唔係話太好似茄汁咁jam個醬汁比較液態個包好大個不過只係面頭圓圈外圍比較脆😋.勁量級雞蛋卷 (明太子)好鬼死大條 勁長🤣好似有前擘咁長入面芝士拉絲同好多明太子明太子辣辣地 都開到少少胃不過因為真係太多芝士會有少少流🤭調味上 鹹咗少少.配菜 白蘿蔔好好味 爽口 開胃🤤.其實唔係好記得有乜嘢想講🤭基於太耐先寫有特別 或者我記得有咩想講 我先寫👆🏽-20/9 eat唔寫得好詳細㗎啦💁🏻‍♀️-好味程度:
Nene chicken💚
Nene雙重滋味炸雞 (甜酸 蒜香) $178
玫瑰醬寬粉炒年糕 $108
追加 芝士脆薯炸熱狗 +$20
芝士潘朵拉炸雞 $202
勁量級雞蛋卷 (明太子) $151
另收+1服務費

Nene雙重滋味炸雞 (甜酸 蒜香)
甜酸汁都幾好味🤤
但啲醬汁唔會話太多
蒜香 聽講好似冇乜蒜味

玫瑰醬寬粉炒年糕
(食唔到玫瑰味🤣)
[更正番先 玫瑰醬冇玫瑰🤣

芝士汁唔係話太好似茄汁咁jam
個醬汁比較液態
個包好大個
不過只係面頭圓圈外圍比較脆😋

勁量級雞蛋卷 (明太子)
好鬼死大條 勁長🤣

服務態度:🌕🌕🌕🌑🌑
會回頭率:🌕🌕🌑🌑🌑
2021-09-20
2022-01-13 545 浏览
🧀️芝士炒年糕伴拉麵 $112份量激大 建議兩個女仔分~長條年糕軟糯唔太需要咬我就偏好比較煙韌嘅配料有雞蛋 魚糕片 京蔥 洋蔥醬汁超級多就算食得慢都唔怕啲麵索哂汁會乾上面仲撒咗大量芝士 邪惡拉絲!
芝士炒年糕伴拉麵
🧀️芝士炒年糕伴拉麵 $112
份量激大 建議兩個女仔分~
長條年糕軟糯唔太需要咬
我就偏好比較煙韌嘅
配料有雞蛋 魚糕片 京蔥 洋蔥
醬汁超級多就算食得慢都唔怕啲麵索哂汁會乾
上面仲撒咗大量芝士 邪惡拉絲!
午餐
芝士炒年糕伴拉麵
三個老友,因為朗豪坊好多舖頭都冇位..見到呢度唔使排隊就入去試吓… 點知道…. 服務員全部都係冇服務冇禮貌…. 食物更加不值得一提…. 三個男人吃不完一碟炸雞…三個男人吃不完一碟炸雞… 三個男人吃不完一碟炸雞… 三個男人吃不完一碟炸雞… 睇到隔離枱兩個女仔,食淨¾… 真係不得了… 嗌咗一個Tower1664, 結果冇1664味… 真係搵笨… 大家自己諗吓,$200食一碟炸雞,三個麻甩佬吃不完一碟炸雞… 三個麻甩佬吃不完一碟炸雞…
2022-01-07 316 浏览
每次放工去睇戲為左唔攪咁夜,都會快速食晚飯,亦都會係戲院附近揀好西食!朗豪坊搵到呢間,係亞洲都幾出名的!估唔到都真係好好食~雙重滋味炸雞我揀左無骨雞件,初雪即係芝士味,同埋韓式甜辣,好入味!自私講芝士味真係無得輸,熱辣辣食,甜甜地,芝士粉係晒面頭,每啖都有芝士味!!!韓式甜辣個樣係非常惹味,你食一啖又好想食下一啖,停唔到口囉~ 難怪咁多人點啦!玫瑰醬寬粉炒年糕係大熱門,枱枱都叫,我覺得年糕係好食的,唔會話好難消化的口感,但係寬粉真係太煙韌,好難咬得斷,有D失望~味道是很不錯的~明太子迷你雞蛋卷但我唔覺得迷你喎!問職員話係MENU的一半尺寸,但黎到係同MENU一樣闊~ 笑左!入面係洋蔥、明太子、芝士,都幾juicy水水的,我朋友喪食!哈哈!再黎兩杯飲品,士多啤梨乳酸正喎~ 唔會好甜又夠凍~
朗豪坊搵到呢間,係亞洲都幾出名的!
估唔到都真係好好食~

雙重滋味炸雞
我揀左無骨雞件,初雪即係芝士味,同埋韓式甜辣,好入味!
韓式甜辣個樣係非常惹味,你食一啖又好想食下一啖,
停唔到口囉~ 難怪咁多人點啦!

玫瑰醬寬粉炒年糕
但係寬粉真係太煙韌,好難咬得斷,有D失望~
味道是很不錯的~

明太子迷你雞蛋卷
但我唔覺得迷你喎!問職員話係MENU的一半尺寸,
但黎到係同MENU一樣闊~ 笑左!
入面係洋蔥、明太子、芝士,
都幾juicy水水的,我朋友喪食!哈哈!

再黎兩杯飲品,士多啤梨乳酸正喎~ 唔會好甜又夠凍~
2022-01-06
  • 初雪炸雞
  • 明太子迷你雞蛋卷
  • 雙重滋味炸雞
2021-12-28 312 浏览
朗豪坊見到呢間好評多到呢~一試之下,點知係一個伏雙滋味炸雞$178揀左甜辣同蒜香,大約幾分鐘就送到,皮不脆肉不嫩, 明顯不即炸而是反熱甜辣汁冇甜辣味,蒜香味無蒜香味,完全食緊沒有味道的雞韓式牛肉野菇鍋$84牛肉無肉味湯底唔好飲,唔似韓式,似茶餐廳啲湯飯 總結:收咁貴的價錢比茶記的貨式, 唔會有下次
朗豪坊見到呢間好評多到呢~一試之下,點知係一個伏

雙滋味炸雞$178
雙滋炸雞

甜辣汁冇甜辣味,蒜香味無蒜香味,完全食緊沒有味道的雞

韓式牛肉野菇鍋$84
韓式牛肉野菇锔

牛肉無肉味湯底唔好飲,唔似韓式,似茶餐廳啲湯飯

總結:收咁貴的價錢比茶記的貨式, 唔會有下次

2021-12-08 329 浏览
之前聽朋友講呢間炸雞明星效應所以都幾貴,味道麻麻,今次一試去引證吓係咪真先。突然之間好想食炸雞,喺朗豪坊嘅選擇又唔多,所以都係貿貿然入咗去試吓。餐單非常多選擇,樣樣都好似好吸引。嗯,啲staff忙到好cool 無咩心機咁🙈飲品方面叫咗Jeju Island Beach同士多啤梨沙冰兩杯嘢飲都非常IGable 打卡一流~前者望落透心涼,味道係酸甜酸甜咁用唔同layers隔住 味道清新 夏天飲一流!後者入口好creamy 甜度適中 唔會有陣人造糖嘅味。另外叫咗手抓飯同雙拼炸雞(初雪同韓式甜酸炸雞)🍗手抓飯採用嘅材料簡單,包括炸蛋、紫菜、青瓜、蟹籽同白飯。食嘅時候啲飯仲暖笠笠,好鍾意紫菜帶來微鹹嘅感覺令人食慾大增,食多到好多飯~

另外叫咗手抓飯同雙拼炸雞
(初雪同韓式甜酸炸雞)🍗

• 雙重滋味炸雞(無骨)
2021-12-02 335 浏览
韓國大熱嘅Nene Chicken!不過其實我今次都係第一次喺香港食 哈哈〰️ 玫瑰醬寬粉炒年糕 $108呢款好似係前排新出嘅新口味!本身以為真係有玫瑰味 點知原來玫瑰係指個顏色似🤣其實係用相蕃茄同忌廉 所以唔會有玫瑰味~不過食落年糕同寬粉都好煙韌 口感一流加埋creamy嘅醬汁同脆皮腸係幾唔錯!〰️ 雙重滋味炸雞 $188< 初雪 x 避風糖 炸雞 >貪心嘅我當然係叫雙拼 可以試多款口味🤘🏿個人好推介初雪口味 果然係招牌!!炸雞上佈滿厚厚嘅芝士粉 芝士嘅鹹香好出好鍾意佢鹹鹹甜甜嘅調味 真係幾出色另外仲會有好幾塊薯片 炸得脆卜卜好刷嘴😛〰️ 勁量級明太子雞蛋卷 $151雞蛋捲分別有 勁量級 同埋 迷你size !勁量級真係名不虛傳 原來係兩條雞蛋卷合併為一份蛋卷中間加入左明太子同拉絲芝士 上面就有蟹籽呢個份量真係不得了 相信可以夠四至六人食所以一班人食的話叫呢個真係啱晒🤘🏿〰️ 明洞小食派對 $140呢款一次過可以食齊多款韓國嘅小食!一邊有炸紫菜粉絲卷 炸餃子 同炸紫菜蝦卷另一邊就有芝士年糕同魚糕 一次過滿足你所有願望!幾鍾意佢個芝士年糕嘅調味 辣度唔會太高唔食得辣嘅我都可以食

〰️ 玫瑰醬寬粉炒年糕 $108

呢款好似係前排新出嘅新口味!
本身以為真係有玫瑰味 點知原來玫瑰係指個顏色似🤣
其實係用相蕃茄同忌廉 所以唔會有玫瑰味~
不過食落年糕同寬粉都好煙韌 口感一流
加埋creamy嘅醬汁同脆皮腸係幾唔錯!

〰️ 雙重滋味炸雞 $188

< 初雪 x 避風糖 炸雞 >
貪心嘅我當然係叫雙拼 可以試多款口味🤘🏿

個人好推介初雪口味 果然係招牌!!
炸雞上佈滿厚厚嘅芝士粉 芝士嘅鹹香好出
好鍾意佢鹹鹹甜甜嘅調味 真係幾出色
另外仲會有好幾塊薯片 炸得脆卜卜好刷嘴😛

〰️ 勁量級明太子雞蛋卷 $151

雞蛋捲分別有 勁量級 同埋 迷你size !
勁量級真係名不虛傳 原來係兩條雞蛋卷合併為一份
蛋卷中間加入左明太子同拉絲芝士 上面就有蟹籽
呢個份量真係不得了 相信可以夠四至六人食
所以一班人食的話叫呢個真係啱晒🤘🏿

〰️ 明洞小食派對 $140

呢款一次過可以食齊多款韓國嘅小食!

一邊有炸紫菜粉絲卷 炸餃子 同炸紫菜蝦卷

另一邊就有芝士年糕同魚糕 一次過滿足你所有願望!
幾鍾意佢個芝士年糕嘅調味 辣度唔會太高
唔食得辣嘅我都可以食多幾舊😛
2021-11-30 311 浏览
好耐冇番韓國啦,有冇人同小編一樣平時都幾鐘意食韓國嘢呢?最近就同朋友黎咗位於朗豪坊既NENE CHICKEN 食晚餐,除咗佢地既招牌炸雞之外,今次同朋友都試咗其他韓國料理,味道都唔錯幾有驚喜!🥘玫瑰醬寬粉炒年糕 $108所謂的『玫瑰醬』其實係番茄醬加奶油醬調製而成,食落去帶甜味和奶香,其他配料有香腸、煙肉、寬粉、年糕等等,小編特別喜愛寬粉!食既時候口感煙韌!值得一試🍗雙重滋味炸雞(無骨)$188可以選擇任何兩款口味!今次就揀咗蒜香醬油炸雞同白郡主炸雞,炸雞外皮香脆,食落口都唔會話太乾身,小編比較推介白郡主炸雞,因為有乳酪食落去酸酸地幾開胃!🍲鮑魚海鮮湯$128估唔倒幾多料係入面,有兩隻鮑魚、青口、蜆等等,飲落去湯頭都比較辣,平時鐘意飲海鮮湯既朋友仔可以試吓!🥩皇室豬肋骨(L)伴芝士火鍋及脆薯條 $275一上枱真係嘩一聲!份量都足夠三個人Share,食落去夠軟諗,配上芝士火鍋一齊食好滿足,芝士比較重奶香味🍑Cocktail Rita Peach $78🥥Lychee Blue Butterfly $48兩杯飲品飲落都非常清新,小編特別喜愛Cocktail Rita Peach,白桃沙冰配

🥘玫瑰醬寬粉炒年糕 $108

🍗雙重滋味炸雞(無骨)$188
可以選擇任何兩款口味!今次就揀咗蒜香醬油炸雞同白郡主炸雞炸雞外皮香脆,食落口都唔會話太乾身,小編比較推介白郡主炸雞,因為有乳酪食落去酸酸地幾開胃!

🍲鮑魚海鮮湯$128

🥩皇室豬肋骨(L)伴芝士火鍋及脆薯條 $275

🍑Cocktail Rita Peach $78
🥥Lychee Blue Butterfly $48
兩杯飲品飲落都非常清新,小編特別喜愛Cocktail Rita Peach,白桃沙冰配上蘋果酒原來都幾夾😮值得一試
2021-11-25 291 浏览
撞啱呢個星期三有放題食,就約埋朋友試吓!$158 有得試晒咁多個味真係好爽,平時歌個人好難食好多味,今次可以試吓自己鍾意邊個味放題的雞比平時正常嗌一碟的雞瘦弱,太多雞皮~ 嗌咗四round, 每round嘅質素都唔同😂 有時好熱、有時唔熱;有時有肉、有時無肉。但今次當係試吓味都唔錯,百幾蚊無得要求咁多試咗好多隻味,最後覺得招牌、醬油同初雪最好味今次試完味,下次會散嗌呢幾隻味!因為散嗌的雞件好味啲(都明白嘅..)
撞啱呢個星期三有放題食,就約埋朋友試吓!

但今次當係試吓味都唔錯,百幾蚊無得要求咁多
試咗好多隻味,最後覺得招牌、醬油同初雪最好味