2009-04-22 120 浏览
經朋友的精心安排下~今天唱了差不多5小時k~還有一餐lunch及2杯飲品~都不過是#$35真係抵到爆@v@!!本人選了c餐配薯菜有黑椒or蒜汁揀~我揀左蒜汁佢拎入來仲係用鑯板上的~雖然所謂的薯菜只不過係得薯條但係份量都幾多~而已一個咁既價錢我覺得完全可以接受我的朋友不想吃那午餐~更可換多一杯飲品食物質素不是順便預先準備好的~而是熱騰騰的送上~這價錢既有k唱~又有lunch~又有野飲~只要預早一日book房既學生們就可享用而且咪的質素也不錯~房內好像是裝修了~值得試試
經朋友的精心安排下~
今天唱了差不多5小時k~
還有一餐lunch及2杯飲品~
都不過是#$35
真係抵到爆@v@!!

本人選了c餐配薯菜
有黑椒or蒜汁揀~
我揀左蒜汁
佢拎入來仲係用鑯板上的~
雖然所謂的薯菜只不過係得薯條
但係份量都幾多~
而已一個咁既價錢
我覺得完全可以接受
我的朋友不想吃那午餐~
更可換多一杯飲品

食物質素不是順便預先準備好的~
而是熱騰騰的送上~
這價錢既有k唱~又有lunch~又有野飲~
只要預早一日book房既學生們
就可享用

而且咪的質素也不錯~
房內好像是裝修了~
值得試試
未叫東西吃先來餐湯
很多飲品選擇
熱騰騰~大大份~抵食^^
2009-02-26 51 浏览
考完MOCK要輕鬆下今日就同左男朋友去始創中心唱K點知有驚喜LUNCH有得食鐵板~我地都揀左牛扒+意粉個扒一黎~熱喇喇..D汁淋上去炸炸聲...好香!而已誕又厚又大塊!!!(看圖)切開半生熟..岩岩好!無諗過唱K都食到D咁正既野...1級享受!仲可以出去任拎沙津同湯沙津好正>W<今日西式湯係海鮮湯...亦都好濃!最重要係~今日我地兩個由11點唱到4點加埋個咁正既LUNCH...都係$36一個人咋!!!好似因為最近NEWAY做緊6拆先會咁平要去既就要快D啦!會再黎食!下次試下dinner既buffer先>W<

考完MOCK要輕鬆下
今日就同左男朋友去始創中心唱K
點知有驚喜

LUNCH有得食鐵板~
我地都揀左牛扒+意粉
個扒一黎~
熱喇喇..D汁淋上去炸炸聲...好香!
而已誕又厚又大塊!!!(看圖)
切開半生熟..岩岩好!
無諗過唱K都食到D咁正既野...1級享受!
仲可以出去任拎沙津同湯
沙津好正>W<
今日西式湯係海鮮湯...亦都好濃!

最重要係~
今日我地兩個由11點唱到4點
加埋個咁正既LUNCH...都係$36一個人咋!!!
好似因為最近NEWAY做緊6拆先會咁平

要去既就要快D啦!

會再黎食!下次試下dinner既buffer先>W<
正 錢板牛扒
正 錢板牛扒
  • 錢板牛扒
2009-02-17 67 浏览
今日朋友同我慶祝生日,知道呢度有K唱有K BUFFET食,突登揀呢個地方。佢0係個房仔入面放晒所有野食,就咁睇選擇唔多,但其實佢熱盤不停換款同添加,其實都幾好。有魚, 有菜, 有雞有叉燒,有炒飯,有炒面,有青口,炒蜆,雞亦,雞槌,以上係熱盤,當然仲有野未講,但大致上係呢D啦!仲有沙律BAR, 當然我同意有些食家咁講唔多掂,我都冇食佢既沙律,因為好唔吸引,但叫做俾食素既人有些選擇嘛!仲有一個日本食品COUNTER, 可以點些日本燒物,例如黑椒牛柳粒,金菇牛肉卷,BB鴿,蒜蓉牛柳粒等,即炒,味道都幾OK,我試左黑椒牛柳粒,好惹味!仲有刺身既,每次好似限拿兩款加一件壽司........我見有人問拿多一款,真係好嚴謹,話唔得就唔得!跟住有朋友極度推介既碗仔翅,話超好味,食左幾碗!我食左兩款腐竹糖水,好味!甜品有好多款!當然冇話有邊款特別好味,但叫做多選擇,我個人覺得好滿足!仲有即整PANCAKE,仲有雪糕,都真係算乜都有D啦!最緊要係佢呢個BUFFET只加33蚊,咁多野食,都係33蚊!梗係抵食啦!朋友話而家海嘯價,所以好平!我地加埋一埋單位位113, 真係超抵!我好推介呀!呢度係食平野既好地方
最緊要係佢呢個BUFFET只加33蚊,咁多野食,都係33蚊!梗係抵食啦!朋友話而家海嘯價,所以好平!我地加埋一埋單位位113, 真係超抵!我好推介呀!呢度係食平野既好地方,但當然要食好野,呢度就唔會適合喇!
2008-09-25 49 浏览
是晚其實不算大日子, 不過係文迪的同事們一同來唱歌, 但之後一天又多了日假期, 也讓大家特別盡興. 好像好久好久好久沒有吃這些自助餐了, 但搞手安排到, 也只好照吃可也.先係先天不足, 要乘電梯去另一層取食物, 捧著個盤, 都幾狼狽. 食物方面, 真係應該用包羅萬有來形容. 有熱盤, 沙律, 甜品, 壽司等等, 還有打邊爐, 真係超勁.晚餐自助餐: 2分, 沙律的色澤實在不太對勁, 又好像無乜菜, 醬汁仲多. 想吃菜唯有去打邊爐, 但真的有人會立吃地在角落處打邊爐? 熱盤似乎係大家的主打, 長時間處於無乜野剩的狀態. 不知吃甚麼好, 就先拿碗碗仔翅, 例牌的杰杰. 跟著又要了碗水蟹粥, 但不敢吃蟹, 只吃水汪汪的的粥好了. 壽司刺身當然不是選擇範圍, 就算勇敢也不用去吃這些吧. 見還有個小廚鐵板燒, 又試試吧. 點解叫小廚, 有自知之明? 要了客海鮮炒烏冬, 本來係想吃烏冬填肚的, 想不到係青椒, 洋蔥等等為主. 也不談火氣的問題了.甜品的選擇比較多, 豆腐花無豆香, 不滑. 綠茶芝士餅同芝麻芝士餅反而幾好, 不太甜, 也做到綠茶/芝麻同埋芝士中間的平衡, 係餅底比較薄.小弟的建議係,

小弟的建議係, 先係其他地方吃飽先上來唱/飲仲好過.
2008-05-01 28 浏览
放假約朋友唱K, K lunch時段每人一份午餐&飲品再加自助沙律吧. 沙律吧食物選擇跟其他店差不多,反而欣賞湯不單有齊中西兩款,還有牛油餐包. 午餐有多款揀,我點了雞絲上海粗炒 - 賣相不俗而且很大碟,雞肉味道ok但麵則完全不行... 相反朋友點的魚扒味道很好;我想下次我還是點西餐比較穩陣...
2007-07-03 34 浏览
尋晚(30-6-2007 Sat)做完義工,約o左班o係另一邊做義工o既朋友o黎呢o度唱K兼食飯.一行9人(又係’9’)自助餐\o既area好細,但頻頻換或添加食物o既,咁睇就係有好多款食物,不過睇你撞唔撞o岩手神同好唔好食o個樣囉.我就黑女啲,只撞到o岩o岩refill壽司,手卷.全晚我試o左蟶子,叉燒粗麵,炒公仔麵,唔知係咪炸蝦餅,蒜蓉白菜仔,薄切牛肉,腸仔等.以上我試o既食物只有蒜蓉白菜仔同薄切牛肉冇差錯外,其他都唔掂.三文魚壽司,三文魚片好薄,冇咩味,其他就味道太濃,叉燒粗麵可以甜到連粗麵都甜埋@@”;蟶子,炒公仔麵,炸蝦餅都係辣o既.腸仔裡面有粟米,我覺得唔係咁夾.男性朋友C試o左個唔知咩湯,佢\話係開粉,唔好飲.其他朋友好好彩,有意大利雲吞,三文魚刺身,不過佢\o地太忙,冇問佢\o地好唔好食.服務好好,不論senior定junior都有禮貌唔錯.唔好意思,雖然服務好,但o野食真係唔掂,唯有畀個喊面你.下次努力啦

服務好好,不論senior定junior都有禮貌唔錯.