2019-11-02 3576 浏览
餐廳有烤羊腿套餐coupon,訂好10月初來的,但是因為交通問題取消了,改左今日,我們冇來到,所以食唔到隻羊腿,但餐廳很好,另外留下半隻羊腿,還有1支紅酒給我們!羊的椅背佈置,好特別!牆上好多羊的佈置冷盤有蝦,青口,沙律,同事說蝦沙律好味,有些紅色薄片,好脆。pizza同飯/麵也是DIY的,全部配料同醬係出面自己取,喜歡甚麼就拎甚麼,加些特別醬汁同調味粉。然後交俾廚師煮。有16種醬汁咁多,仲有雞蛋的。pizza餅底一早已經預備好,size是四件的。焗好的製成品都幾靚仔,不過我們冇自己再加調粉醬汁,仕應說不用的,所以有d淡,如果加了應該更好,味道都幾夠脆。烤羊腿好香同好大呀,賣相好討好,但切開已經感覺到比較難切落去,好似紅左點,同埋唔夠入味,邊位都幾香的,但可能太大隻,所以比較難控制時間,如果烤長d時間再加d調味會更好!正常味道自己DIY的炒麵,味道OK的餐廳的賣點自己落手弄,這個主意幾好的,但就冇乜技術可言。
羊的椅背佈置,好特別!

牆上好多羊的佈置

有16種醬汁咁多,仲有雞蛋的。

pizza餅底一早已經預備好,size是四件的。

正常味道

自己DIY的炒麵,味道OK的

餐廳的賣點自己落手弄,這個主意幾好的,但就冇乜技術可言。

2019-10-23
2019-08-25 3322 浏览
用App Book 枱有半價優惠,連埋原價加一,每人要$155。餐廳係妹記再行前少少就到。話係蒙古菜,但除左餐廳裝修同有蒙古醬汁可以令人諗到蒙古菜,其它都係以西式為主,所以黎食嘅時候,抱住係食西餐廳會較為適合。菜式選擇唔多,但有別於一般自助餐,最特別係可以自己DIY Pizza 同炒麵炒飯,有好多款蔬菜,海鮮肉類同醬汁調味料,等你可以随意配搭。當揀好哂配料就連埋枱上嘅號碼牌一齊比廚師,佢就會幫你Pizza加芝士落去焗,炒麵會係鐵板到炒到乾身熟透,當整好侍應就會拎黎比你。醬汁當中蒙古汁好好味,有少少辣,相當惹味,加上鐵板炒嘅關係,好有鍋氣。Pizza係簿批,焗到好脆,面上有好多芝士,熱辣辣自然點都好味,必定要加菠蘿,焗完仲係有好多汁。甜品都有幾款揀,但最好食係冬甩,口感好好,好鬆軟,加埋蜜糖又香又甜。以半價黎講我覺得已經好抵食抵玩,中午時間會再平一半,下次會係晏就再黎食下。

2019-08-21
2019-08-12 4317 浏览
今晚雞仔好友在訂位apps用了半價優惠訂左這間蒙古餐廳食自助餐。即原價每人$258,有半價優惠,但要以正價加一收費。入到餐廳,佈置特別,所有餐椅舖上了白色毛毛墊,牆上掛了牛角,動物皮毛(應該係假毛)等做裝飾,營造客人置身於蒙古包內!雖然係自助餐,但有別於其他自助餐形式。初時見到枱面有2個號碼牌,有點摸不著頭腦,究竟是怎樣用法?!後來看到其他食客的用法便明白了!首先在食物吧枱拎個盤同碗,吧枱上有好多不同種類食材,例如有飯/面類,蔬菜類,肉類(豬,牛,羊,雞等),蝦同各款醬料等。揀好自己喜歡食材後,便連同號碼牌交到吧枱隔離開放式廚房裡面的廚師炒熟。煮完後,待應會跟號碼牌號送上枱!最特別可調配自己喜好的pizza餡料比廚師焗。第一次食咁特別的自助餐。炒出來的味道都不錯呢還有其他已煮好的小食,例如有雞搥(冬陰公味好惹味),春卷(略嫌皮炸得硬),炸魚條(炸得鬆脆可口),青口(質素參差),凍蝦(鮮味),磨菇湯(欠缺磨菇香味),及沙律吧等。不少得甜品,除了冬甩好食外,其他都-般水準!大致上款式不多,但味道都不錯,可惜沒有蒙古風味,感覺似西餐。初時還以為有蒙古出名的燒肉串呢,這點另人有些失望!
即原價每人$258,有半價優惠,但要以正價加一收費。

不少得甜品,除了冬甩好食外,其他都-般水準!

2019-08-09
優惠券
2019-08-07 1895 浏览
蒙古菜原來係咁?!6:30pm 50% off 1.5 hrs buffet@$155...pizza 同炒麵任選配料醬汁調味,然後有人煮完拎比你,如果平日少入廚,店員都好友善比建議你,另外前菜同甜品各有5款左右,包括沙律、炸魚柳、薯仔炆牛腩、素菜春卷、司華力腸、西瓜......味道同價錢相符,幾特別的體驗

2019-08-06
2019-07-25 1414 浏览
黎到食午飯。首先可以去自助沙律吧拎野食,春卷炸得幾脆同埋唔油膩,而且o仲係幾熱,唔錯。其他凍嘅沙律都幾新鮮,幾開胃。然後就要排隊出去整主食啦。首先要選擇左主食嘅材料先,可以揀薄餅或者各式嘅粉麵。然後就要將自己想食嘅配料放入器皿入面,包括有各種蔬菜,海鮮同埋肉食。按照自己想要嘅種類同埋份量拎好之後,就要係另一個小碗入面調教到時用黎炒嘅醬汁。所有野都準備好之後,就可以交比廚房去炒或者焗。約十分鐘之後,侍應就會將完成品送過黎架啦。雖然過程真係幾有趣,但味道方面,始終因為自己唔識控制各種材料嘅最坐比例,同埋材料都唔算新鮮。所以食嘅時候,只食到一堆醬好濃好濕咁,而食唔到材料本身嘅味道,而麵亦都被煮到淋哂。

其他凍嘅沙律都幾新鮮,幾開胃。

2019-04-17
2019-07-03 2392 浏览
香港有得食蒙古野嘅餐廳唔多,依間餐廳地理位置隱蔽,又改左個「流浪者」嘅名,覺得幾浪漫,就係咁我就從此同佢結下情緣。首先講佢嘅裝潢,設計好獨特,欣賞佢大膽得嚟簡潔嘅佈置,加上舒服嘅毛毛凳、愉悅嘅民族音樂,俾人一種置身大自然嘅心身舒暢。員工服務態度良好,第一次嚟嘅會有職員介紹餐廳嘅運作。餐廳係自助餐形式,可以自己選擇唔同嘅食材同配菜,交俾廚師即席表演鐵板燒。肉類除左有豬牛雞同煙肉,仲有好出色嘅羊肉。血色夠鮮紅,脂肪比例恰到好處,炒出嚟羊味夠重,酥而不膻,係一等一嘅新鮮。質素同穩定度都好高,非常之難得。海鮮方面有中蝦、蜆肉、魷魚同埋龍利柳,相比起肉類就無咁特出,但係蝦都幾彈牙爽口。配菜亦都唔少,最令我驚訝嘅係餐廳非常之細心,會考慮到唔同嘅「文化」要用到唔同嘅蔬菜配搭,達到色香味俱全嘅效果。例如蔥,佢都會有青蔥、洋蔥同紫洋蔥,好啱我依d要求食得又睇得嘅心態。所謂「文化」就係餐廳嘅重頭戲,亦都係香港人嘅摯愛:混醬。佢嘅醬料並唔係普通嘅沙茶、生抽老抽,而係充滿東南亞風味嘅蒙古醬、冬陰功醬、紹酒等等。佢仲會係上面介紹唔同文化嘅配搭,我個人就最鍾意用蒙古特色炒羊肉,佢些微嘅香辣可以調出個種異國情調,但

所謂「文化」就係餐廳嘅重頭戲,亦都係香港人嘅摯愛:混醬。佢嘅醬料並唔係普通嘅沙茶、生抽老抽,而係充滿東南亞風味嘅蒙古醬、冬陰功醬、紹酒等等。佢仲會係上面介紹唔同文化嘅配搭,我個人就最鍾意用蒙古特色炒羊肉,佢些微嘅香辣可以調出個種異國情調,但係又唔會蓋過羊肉簡單嘅鮮味。有時我都會創新一下,根據個人口味(同心情)隨意配搭,食多食少悉隨尊便。

除左鐵板,佢仲有自製pizza,就係將上述嘅材料放係佢提供嘅餅底到,然後廚房幫你加芝士係面頭焗。雖然我依個食肉獸已經無位食pizza,但係憑我多年叫pizza到會嘅經驗,每次見到隔離枱個d樣都好靚仔,絕對唔俾連鎖店遜色。

係等師傅煮嘅同時就可以到隔嚟嘅自助bar拎食物,有前菜、沙律、海鮮、小食同湯。佢一個禮拜每日都唔同,蝦同青口都好大隻好新鮮,小食方面我就最鍾意佢個ribs,真係好嫰,一咬就骨肉分離。基本上食三轉已經飽曬,但係都一定要留位食甜品同生果。佢選擇唔多但好夠質,連我啊媽依個只係食shangri la嘅甜品精都對佢嘅木糠布甸讚不絕口,據佢形容:「木糠幼細香脆,布甸滑得嚟夠濃密,口感一流。」至於生果,就一定係西瓜大熱勝出,既解膩有消暑,可以為依趟美食之旅畫上一個完美嘅句號。

雖然係鐵板前面又熱又辛苦,但係師傅都會笑笑口咁同客傾計。話說我唔小心變左熟客之後,師傅(好似聽其他人嗌「吳師傅」,應該係老大)就連我去左邊度出國都記得。上次我去嘅時候,佢知我鍾意食芝士,特登焗左個心形pizza俾我地,非常有愛。芝士落重本,好似唔使錢咁,最難得係佢咁多芝士都可以做到餅底唔燶芝士又夠融,完全做到拉絲嘅效果。以為已經去到天堂,師傅又送多個甜品嚟。今次佢賣相簡單,只係一個麵包圈,上面有一個朱古力雪糕。哇。食落先知非凡,簡直係人不可貌相。個doughnut有傳統西式炸麵包煙韌鬆軟嘅口感,但係又無佢庸俗嘅死甜,反而混合左油炸鬼嘅淡香。而上面嘅雪糕簡直係經典。平時嘅蛋糕即使係haagen dazs,都係用水同奶一齊churn,所以難免會有少少冰味。但係佢個雪糕係滑到好似淨係得奶咁,一d冰感都無。一濃一淡、一滑一韌,朱古力慢慢滲入麵包嘅縫隙再融合為一,兩者無論係味道定係質感,都可以做到相輔相成,簡直就係perfect match。如果佢有得賣,我可以好大膽咁講,放酒店嘅價錢都不足為過。

作為一個食野極度挑剔又要求試新野嘅港女,依間野的確令我非常之impressed,忍唔住一試再試,即使過左外國每次翻嚟都唔可以唔去。我覺得大部分自助餐一係就重量不重質,一係就厚此薄彼,所以要試餐廳通常都係fine dining為主。Nomads係唯一一間俾我同時享受自助餐嘅放肆、有質素嘅食物同埋煮飯仔嘅樂趣,從來無令我失望。
肉類及海鮮
醬汁及香料
蒜蓉、薑蓉、檸檬等
羊肉鮮蝦炒蛋(蒙古汁)
餅底
吳師傅私人送贈1
吳師傅私人送贈2
2019-07-01
優惠券
肉類及海鮮
醬汁及香料
羊肉鮮蝦炒蛋(蒙古汁)
吳師傅私人送贈1
吳師傅私人送贈2
  • 羊肉
2019-06-28 1353 浏览
我光顧的那天是晚上6:30 PM,那個時段用 訂位有半價, 用餐時間有個半小時。侍應服務態度正常,若可以親切一些就更加好!這間餐廳嘅環境都幾有特色,有一些蒙古嘅風格的佈置。這個半自助餐不包括餐茶,有自助沙律吧及生果,有少量甜品。但我認為甜品的質素可以改善一下,沙律吧及生果ok!由於這間餐廳的主菜配料及sauce都是由顧客親自選擇,再交由廚師即時煮的,所以主食的溫度都是熱的,但揀sauce 時要注意不要落太多,否則可能味道有機會太濃。自製Pizza味道不錯,始終是即製的,味道都不會太差。我認為若以半價訂枱,可以值得一試,感受一下異國風情的用餐體驗!

2019-06-28 999 浏览
尋日去左the one 睇戲..睇完戲就去左韓國街睇下有咩食...突然間經過一間比較特別既餐廳...睇左一睇..原來發現係自助餐...入去有店員介紹左一輪..覺得都幾特別..DIY野食....見環境又唔錯...所以係到食..更加重要既係冇限時...可以同朋友有排坐傾下計..食完都算中上..剩係覺得海鮮類可以多少少..咁就very good...值得推薦!!

2019-06-27
試食活動
2019-06-28 880 浏览
今日去食午餐自助餐,價錢只得118加1。仲有折tim。71蚊埋單走人。性價比超高,除左炒得好好味嘅新鮮餸菜菜之外,仲有幾款前菜,沙律同甜品。甜品真係好甜,岩細路仔食,我個人就麻麻。整體黎講,食材新鮮,師父功夫了得。仲可以自己揀想食嘅野食整主菜。其他自助餐未必比到客人咁大空間去炮製想食嘅野。呢個賣點唔錯。環境幾舒服, 張櫈幾好坐,光線稍為暗左少少,可能同餐廳嘅主題有關。好多擺設同裝飾。服務有中上,侍應主動問我地識唔識整野食,仲介紹唔同醬汁點配搭會好味,呢樣野真係幾唔錯。人手睇落唔係好多,但可以做到唔亂,冇mistake,說話有笑容,都算係唔錯。整體來講,如果想食又平又健康嘅野,可以去試下,性價比幾好高。
今日去食午餐自助餐,價錢只得118加1。仲有折tim。71蚊埋單走人。性價比超高,除左炒得好好味嘅新鮮餸菜菜之外,仲有幾款前菜,沙律同甜品甜品真係好甜,岩細路仔食,我個人就麻麻。整體黎講,食材新鮮,師父功夫了得。仲可以自己揀想食嘅野食整主菜。其他自助餐未必比到客人咁大空間去炮製想食嘅野。呢個賣點唔錯。環境幾舒服, 張櫈幾好坐,光線稍為暗左少少,可能同餐廳嘅主題有關。好多擺設同裝飾。服務有中上,侍應主動問我地識唔識整野食,仲介紹唔同醬汁點配搭會好味,呢樣野真係幾唔錯。人手睇落唔係好多,但可以做到唔亂,冇mistake,說話有笑容,都算係唔錯。
外賣自取用openrice特價coupon買.其中一個(Hawaiian Pizza)返去打開已見燶燶哋最後兩塊更一股燶味並發現面頭食材有啲灰色不知係焗爐灰定係發霉....
外賣自取
用openrice特價coupon買.

其中一個(Hawaiian Pizza)
返去打開已見燶燶哋
最後兩塊更一股燶味
並發現面頭食材有啲灰色
不知係焗爐灰定係發霉....
Hawaiian Pizza
Hawaiian Pizza
2019-06-22
外卖自取
難得喺 openrice,突然見到尖咀呢間舖頭做「$20 八吋薄餅」(兩日優惠)。呢頭打躉嘅我成日經過呢條街,梗係拿拿林外賣自取啦!方便在,撳幾粒掣就可以喺支付寶畀埋錢,攞外賣時間又可以自己定,簡直係 perfect 池喇!到講下個薄餅,今次優惠佢有兩款畀你揀,分別係「蕃茄」同「夏威夷」款式。菠蘿同薄餅呢個配搭,始終由細食到大太多次,所以我揀咗蕃茄。八吋薄底嘅,啱啲唔係大食嘅人。而且佢係即叫即焗嘅關係,外賣即刻食真係冇得頂。Toppings 方面有少少雞肉,配搭新鮮嘅番茄同埋青椒,再加鮮茄醬底,食落每啖都好鬼 fresh,廿蚊貨仔收貨喇!由於早咗去攞外賣,侍應都好有禮貌叫我坐等等。環境氣氛都幾唔錯,一於下次嚟試埋佢啲自助餐!

2019-06-21
2 分钟 (外卖自取)
2019-06-19 502 浏览
在附近工作多年,但是從來沒發現這間餐廳,可能因為店鋪的裝修比較低調,路過的時候也不會察覺。恰巧Openrice 20週年推出優惠,這間餐廳推出$20 Pizza,可以選擇8寸Hawaiian Pizza或者Tomato's Lover Pizza一款。過程非常方便,在app下單,選擇自取時間,付款就可以到店自取了。我選擇了Hawaiian Pizza,配料有煙肉、菠蘿、粟米、紅腰豆、玉米筍、千島汁。到店時店員才把Pizza裝進外賣盒,所以到手時還是熱騰騰,不影響Pizza的口感。這款薄底Pizza配上多款材料,味道不錯。離開的時候發現原來這裏還有不少其他焗飯選擇,下次可以再來。

外卖自取
午餐
2019-06-15 405 浏览
All i could say is that for the price of 248 , the food choices were limited and disgusting. Too expensive and not worth ut. Never going back.
Never going back.
2019-06-14
  • None
2019-05-16 1244 浏览
Not exactly Mongolian food except the fact that there’s lamb 😂 Since we got a 50% off discount, each of us paid around $150 only, but the food was fantastic! We could customize our pizzas, noodles, rice noodles, etc. with clams, fish and all sorts of meat. A wide variety of cold cuts, including salad, shrimp and mussels, was also available. I highly recommend the soup and the desserts as well though they didn’t seem very healthy. The overall ambience was comfy with Mongolian features and the waiters were friendly too! Will definitely come again.
  • 冷盤
  • dessert
2019-05-02 1250 浏览
昨晚是慶生派對。想選特別一點的餐廳與朋友們一起慶祝,所以選擇了Nomads蒙古式餐廳共晉晚餐由於是慶生,所以自備了蛋糕,慶祝生日。其後,有職員前來說要額外收取費用。令至朋友們,有點不愉快。如果是單單叫餐,就會有影響食量,從而對收入有損失,但是現在都是自助餐,應該沒有影響吧。因為他們不包飲品,如果帶紅酒,他們收費,這樣覺得比較合埋,但是現在有點不高興吧。餐廳裝修風格特別,除每張椅子都鋪上了羊毛椅套外,牆壁上用上褐色亦掛了不少獸皮和動物頭骨,予人一種野性彷如置身蒙古大漠的獨特風情其實我本人去過很多次,但昨天冷盆方面多是欠缺,加番又比較慢往往都空空;另外還有豬仔骨,春卷等,熱度略為不足。自選材料即焗Pizza和獲氣滿滿的即炒的蒙古BBQ,料理桌上提供多款不同的肉類和海鮮餡料、醬汁、配菜,可以發揮創意自由組合。新鮮即焗即炒的,不會叫人失望,熱辣辣的上桌,餡料之多令口感異常豐盛,而特色蒙古汁則帶來了一陣煙燻香料味,惹味香濃。好好食呀YUMMY。

2019-05-01