2017-12-13 296 浏览
由於在別的店受了氣(足足等了30分鐘也食不到!)9 點才轉地方 在朋友介紹下到了這間cafe醫肚+慶祝朋友生日。 我叫了星座特飲雙子座,是沙冰來,冰打得好碎 入口好綿~ 酸酸甜甜的 ,感覺像fruit punch 味沙冰很解渴。朋友叫了榛子朱古力, 上層白色cream 肥都係咁話。另外叫了煙三文魚牛肝菌意大利飯,跟餐加$25有埋焗田螺,抵!煙三文魚份量挺多,入面還有蘑菇、香草和大量芝士粉,好creamy味道剛好不會太淡或太鹹, 整體好飽肚。作為慶祝生日的地方很不錯~

另外叫了煙三文魚牛肝菌意大利飯,跟餐加$25有埋焗田螺,抵

味道剛好不會太淡或太鹹, 整體好飽肚

作為慶祝生日的地方很不錯
2017-12-12 229 浏览
門口有少少隱蔽,要係先達廣場側門先搵到先施大廈,一出lift 就見到oasis cafe 燈牌。環境暗暗地的樓上cafe,適合我地幾個女仔傾蜜偈。餐牌款式都唔少,價錢亦合理因為減肥,唔想食主食,點左款白酒青口,海鮮拼盤,青口係西式煮法,好香配搭好好食😋海鮮拼盤每樣炸物有三件,我哋三個女仔啱啱好唔使爭😁另外加多壺玫瑰花茶,有蠟燭加熱,最近涼涼地啱哂😆仲可以加水,下次tea time又多個地方慢慢hea下。另一個朋友就叫咗Oreo奶昔。好滑好奶。下次黎跟餐叫會柢好多,加$18就可以了。

環境暗暗地的樓上cafe,適合我地幾個女仔傾蜜偈。

餐牌款式都唔少,價錢亦合理

白酒青口

海鮮拼盤每樣炸物有三件,我哋三個女仔啱啱好唔使爭😁

另一個朋友就叫咗Oreo奶昔。好滑好奶。

下次黎跟餐叫會柢好多,加$18就可以了。
白酒青口
2017-11-27 245 浏览
好耐冇上樓上cafe 坐下,今日見旺角成條街都係人,想靜靜地同朋友傾下計,就去返Oasis cafe 今次叫咗煙三文魚天使面,三文魚係一朵花,好吸晴啊而且味道好creamy ,有d磨菇係入面朋友鍾情黑松露,叫咗黑松露帶子意大利飯,啲黑松露好重手呀意大利飯內有帶子和蘑菇,如果帶子大粒d就更好,不過大大盤,好飽下飲品可以叫花茶,呢排天氣凍凍地,飲花茶就最好啦!我叫咗小天使,入面有紅玫瑰同埋粉紅玫瑰,仲有啲好似係茉莉花,圓肉等等... 女人至愛
今次叫咗煙三文魚天使面,三文魚係一朵花,好吸晴啊
而且味道好creamy ,有d磨菇係入面

朋友鍾情黑松露,叫咗黑松露帶子意大利飯,啲黑松露好重手呀

用餐优惠
優惠券
  • 煙三文魚忌廉天使麵
2017-11-27 199 浏览
星期五約咗班同學傾計,因為想坐幾個鐘頭,旺角就一定揀樓上cafe ,朋友介紹呢間話ok 就上來試下。我叫咗龍蝦汁意大利海鮮燴飯 裏面有好多芝士,可以拉絲,飯有囗感,最啱我鍾意芝士口味嘅人😍。另外海鮮有帶子,蝦同埋青口,應該用咗白酒煮的,套餐包$38嘢飲,我平時飲開朱古力,今次試吓薄荷朱古力,飲品賣相都幾靚,杯上放左啲cream,雖然邪惡,但係都幾滑,而且朱古力都夠味👍。另外加$25 可選各款cheese cake 同雪糕窩夫,窩夫外脆內軟,加埋上面啲雪糕,yummy 😋
我叫咗龍蝦汁意大利海鮮燴飯

2017-11-18 213 浏览
套餐只包花茶,要個最平既飯就算79折左都90蚊。每人有minimum charge,味道偏濃,賣相ok,味道一般,真心不建議點花茶,但叫其他要加錢😖。環境不錯,因個場無人,簡直係包場,所以覺得夠靜可傾計。係坐沙發食,比較矮😵
2017-10-25 315 浏览
星期五一向旺角都好難搵地方坐低食飯吹下水,但竟然呢間仲有得Book位,所以就黎試下。上樓直至入Cafe都感覺比較唔良好,因為暗同好多賓館,所以我地都快快腳入去坐低。今次4個人叫左2個忌廉煙三文魚天使麵,黑松露忌廉帶子意大利飯,茄汁海鮮意大利飯同蜜糖雞翼,我地4個都一致覺得好咸,再加上忌廉既關係,雖然份量唔多,但實在唔可以清碟。到野飲,叫左處女座,雙子座,紅茶同焦糖咖啡,頭3杯都ok, 但咖啡就真係值得一提,就係甜到呢....同埋相信係3合1既味道其實星期五晚,上得Cafe都係想吹下水,但呢到職員實在太勤力,我地係停哂手但個碟仲有野,都問我地係咪唔要架啦…到我朋友岩岩飲哂杯野,又即刻過黎問要唔要然後收杯....咁樣令我地感覺太唔良好,所以選擇離開

2017-10-23 270 浏览
約了朋友仔喺旺角shopping, 行到攰,想搵間坐得舒服可以傾計既地方食嘢,咁啱行到先達見到個易拉架廣告,見D相影得幾靚,決定上去試下。餐廳都算大,好多梳化位而且餐廳仲提供好多遊戲俾食客玩。餐牌上食物D價錢唔算貴,我哋叫了,一杯cookie n cream奶昔,一杯藍莓果茶, 一個芝士拿破侖鴨胸意大利飯及一個芝士海鮮飯。藍莓果茶 - 好香花果味,酸酸甜甜咁,不錯。飲完仲可以叫店員加水。Cookie n cream milk shake - 穩陣之選,不會太甜。芝士拿破侖鴨胸意大利飯 - 意大利飯軟硬度剛好,配上蕃茄及芝士醬,又香又好味。鴨胸亦有4,5塊,口感嫩滑。芝士海鮮飯 - 份量都幾大, 材料豐富,有蝦, 青口,魷魚 ,蜆, 我最鍾意佢睇芝士勁多,超好味。

餐廳都算大,好多梳化位而且餐廳仲提供好多遊戲俾食客玩。

2017-08-17 3937 浏览
自從畢業投身工作後便很少約朋友到樓上Cafe聚聚總覺得人大了與Cafe開始漸行漸遠😔今晚中學同學約了Cafe派紅色炸彈👰🏻一入門口便發現有小白兔迎賓打開餐牌發現飲品是以十二星座命名♥️十分少女晚餐Set有十六款 都包一杯$38飲品我們點了卡邦尼煙肉意粉和日式咖喱吉列豬扒飯當然要配我們的星座囉♥️♥️♥️我是雙魚座新娘子是雙子座一邊播著歌一邊玩著小遊戲從前中學時代常常到不同的cafe一班人吹水溫書玩board game🤤「嗯!好懷念呀♥️」🤦🏻‍♀️聊聊天飲品便到了雙子座是士多啤梨味甜甜的👍🏻雙魚座是乳酸配巨峰提子味道像提子味益力多🤤卡邦尼意粉到~相當足料喔♥️日式咖喱吉列豬排飯咖喱是甜甜的👍🏻吉列豬也做得十分出色最後點了一份Cheese cake share! New York Cheese cake 芝士味十分濃👏🏻👏🏻消磨了一整個晚上才不到$300比起餐廳Cafe真的有較窩心的地方♥️👍🏻👍🏻👍🏻
自從畢業

日式咖喱吉列豬排飯
咖喱是甜甜的👍🏻
吉列豬也做得十分出色
咖喱豬排飯

最後點了一份Cheese cake share!
New York Cheese cake

雙魚座
  • 雙子座特飲
  • 雙魚座特飲
2017-08-14 687 浏览
朋友今日帶咗我上去旺角一間樓上餐廳.....佢話呢度可以包場開party.....而且仲可以三五知己上黎玩遊戲..... 就算情人想來談下心都得不過當然要有美食相伴等我今日就做下白老鼠睇吓係咪真係有咁優美嘅環境先係一個鬧市當中嘅樓上鋪.....竟然可以搵到一間咁特別嘅樓上餐廳呢個環境都幾優雅舒適....最適合三五知己上嚟嘆下飲品食吓cake而且佢仲有窗邊嘅位置....靜靜地望吓窗外嘅環境....可以俾你有個悠然自得嘅感覺呢啲環境真係好適合包場搞party聽講話呢度晚晚都full Booking不得了呀....竟然有埋星座飲品我同我老友嗌左一個龍蝦汁海鮮燴飯真係好好味老闆話佢真係用咗龍蝦汁黎調製而成....亦係呢度嘅招牌菜而且你食每一啖飯都會有濃濃既龍蝦味💐💐💐同時間我哋亦叫咗一個卡邦尼意粉....味道唔錯.....我同老友都額外叫咗兩杯特飲.....分別係雙魚座因為我係三月生日你愛我老友叫咗一杯草莓奶昔佢話好有香濃嘅士多啤梨味我哋一路嘆晚餐一路嘆飲品.....就咁樣普通坐一坐....都已經坐咗兩個鐘呢度真係一個好好嘅談心選擇下次我都再嚟過
不過當然要有美食相伴
我同我老友嗌左一個龍蝦汁海鮮燴飯
真係好好味
老闆話佢真係用咗龍蝦汁黎調製而成....亦係呢度嘅招牌菜
而且你食每一啖飯都會有濃濃既龍蝦味💐💐💐
同時間我哋亦叫咗一個卡邦尼意粉....味道唔錯.....
我同老友都額外叫咗兩杯特飲.....分別係雙魚座
因為我係三月生日
你愛我老友叫咗一杯草莓奶昔
佢話好有香濃嘅士多啤梨味
呢度真係一個好好嘅談心選擇
下次我都再嚟過
2017-08-13 318 浏览
先講訂座的意義係咩已經預早兩日係openrice 到成功訂座但去到用膳當天,中午突然致電講因爲今晚訂座全滿,要我先去銀行下訂金$100??那我早兩天訂座有什麼意義?還要指定銀行?日中要上班 怎能突然抽身去銀行過數之前想walkin 去食 但因座位較少,侍應隨便應一句滿座了 ,就打發客人走
先講訂座的意義係咩

已經預早兩日係openrice 到成功訂座

日中要上班 怎能突然抽身去銀行過數

2017-08-11 228 浏览
Sincere House was a building associated with hostels and boxing clubhouse, known as "Mongkok Chung King Mansion". A group of us decided to come over here as there is a cafe upside, where we can sit down and relax, have our dinner and play some board games. Their menu was very comprehensive, offering dinner set as well as ala carte menu. Their dinner set range from $88 to $130, including any drinks within $38.  There was a shelf full of boardgames for us to play, TV for us to watch and even have

There was a shelf full of boardgames for us to play, TV for us to watch and even have some pets around the cafe too.

Gemini - I ordered Gemini smoothie, which consisted of strawberry, yogurt and orange. It came in a tall glass, with the ice being blended till smooth. It was very sweet and refreshing, with strong strawberry taste.

Mussels in white wine - The mussels were big and creamy, and were cooked till chewy. It will be better if it was served hotter and white wine taste was stronger.

Duck breast risotto with cheese - Risotto was baked till soft and the sauce complimented nicely with the cheese, making it cheesy with the rice. Duck meat was tender and flavourful.
2017-08-04 3556 浏览
旺角區人煙稠蜜,雖然是購物和美食天堂,但走到累了,想找個地方靜靜地坐一會,跟朋友聊聊天也不是一件容易的事,幸好還有不少樓上Cafe的出現,令人身在旺角還可以找到一個喘息的空間⋯位於先施大廈的Oasis Cafe &Party House可以說是地點便利,樓下先達的人群經常擠到水洩不通,想休息一下不妨上四樓,Oasis Cafe設有大量Card Game,正合一班朋友聚腳⋯大廈雖然舊,但Cafe環境舒適,吸引不少年青人上來聚聚,而且店內還有2隻可愛的兔兔⋯飲品種類多,花茶、各式特飲,甚至以12星座為主題而設計的飲品⋯特式小食、Lunch set和Dinner set都有⋯我們點了杯荔枝沙冰,荔枝味道香甜,甜味是稍為濃的,但我喜歡濃味一點,因為飲到一半時冰都溶了大半時,仍然保持著荔枝沙冰的味道,而不會因為冰溶了而令味道變淡⋯另一半是雙魚座Pise(隨意),到底隨意是甚麼來的?原來是波子汽水梳打,不過味道比較淡,不太飲到波子汽水的味道,反而只是一杯梳打水,但冰涼的藍色還是很吸引⋯黑松露醬忌廉珍珠帶子意大利飯,我們常形容黑松露的氣味像Gas,這碟意大利飯送來時就超濃Gas味⋯整個意大利飯非常C

特式小食、Lunch set和Dinner set都有⋯

荔枝沙冰

雙魚座Pise(隨意)

黑松露醬忌廉珍珠帶子意大利飯

整個意大利飯非常Creamy,而且拌入芝士,味道香濃,還有拉絲效果﹗

忌廉蘑菇吞拿魚焗長通粉
忌廉蘑菇吞拿魚焗長通粉熱辣辣,味道比黑松露醬忌廉珍珠帶子意大利飯更濃味,同樣creamy⋯

外層芝士焗至金黃,內層芝士同樣能造出拉絲效果﹗

朱古力雪糕慕絲蛋糕

飽餐一頓很當然要有甜品,朱古力雪糕慕絲蛋糕是個很好的選擇,頂層朱古力碎,中間一層是咖啡雪糕,咖啡味濃郁,底層是朱古力蛋糕,配體味道很配合,而且帶出不同口感,以雪糕蛋糕作為總結可以說是豪無負擔﹗

當晚有幾枱年青客人,大家嘻嘻哈哈圍在一起熱熱鬧鬧的,彿感到自己真的老了,不知不覺間青春歲月離我而去了,人大了身邊朋友就會逐漸減小,所以真的要好好珍惜仍在身邊的朋友,而且要提醒一下自己,是時候約班老朋友出來聚聚了﹗
2017-08-01
荔枝沙冰
黑松露醬忌廉珍珠帶子意大利飯
忌廉蘑菇吞拿魚焗長通粉
朱古力雪糕慕絲蛋糕
  • 雙魚座Pise(隨意)
2017-07-24 346 浏览
收工無野做~ 2個人去左旺角行街街~ 本來血戰 花園街...點知因為人太多,只係行左個大運就離開..時間差唔多8點幾.. 條街又熱又焗!!! 好似黎緊會有大雷雨...加上覺得餓餓地~~ 周圍望下有咩食~~無意中望望下見到先達摟上有個cafe 牌, 有閃燈... 好似好正咁!!2個人就膽粗粗上去試Cafe wow , 上到去坐低之後, 侍應好快就比meun 我地, 而且態度好好, 有問有答!個侍應介紹左幾杯野比我地,最後簡左巨蜂提子乳洛同鰻魚炒飯。因為太餓太累,唔洗20分鐘就ko 左個飯,杯乳洛飲落似益力多,不過係提子味, I like it !
加上覺得餓餓地~~ 周圍望下有咩食~~
2個人就膽粗粗上去試Cafe

侍應介紹左幾杯野比我地,最後簡左巨蜂提子乳洛同鰻魚炒飯。

2017-07-21
2017-07-24 300 浏览
話說約左朋友係旺角傾下野,為左唔想太受打擾,一於搵一間樓上Café店,既有私隱,又可以靜靜地傾下計。上到去雖然店內唔算好大,但有分大枱,細抬。而cafe 分左上下兩邊有一層梯分隔真係好岩唔同需要既人,係度開3、40人party 應好過商廈,話曬旺角都方便D呀。我點了一份吉列🐷扒烏冬,賣相絕對唔算好吸引,但個湯底非常creamy。吉列🐷扒外脆內軟,不過份量可以多番少少更好。另外點了杯芒果綠茶,夾埋咖哩食真係幾正。

另外點了杯芒果綠茶,夾埋咖哩食真係幾正。
2017-07-08
2017-07-19 398 浏览
前幾日女朋友約咗我去旺角一間樓上Cafe食飯,一去到,咦~~好似係住宅嚟喎點知原來內有乾坤呢間cafe以遊戲形式做主題,內裏有好多林林總總嘅card game,小時候嘅遊戲玩,我覺得可以一大班朋友敘舊吹下水,食下野,玩下遊戲咁過一個悠閑嘅下午我叫咗個黑松露忌廉珍珠帶子天使麵,天使麵比意粉更加幼細,珍珠帶子份量好多,醬汁香濃黑松露味十足,真係啱晒我呢啲重口味嘅人女朋友叫咗個龍蝦汁海鮮意大利燴飯,有青口、蝦同帶子,個龍蝦汁充滿香濃海鮮味,我都覺得好正,飯嘅軟硬度適中,因為我偷食咗佢兩啖自家製黑松露醬拌薯條,即叫即炸,香脆可口我哋叫咗兩杯嘢飲一個Oreo朱古力奶昔同一杯荔枝沙冰今次兩個人食真係飽飽,因為佢嘅份量都多食完仲可以坐喺度玩一陣遊戲,抖一抖先至走添
點知原來內有乾坤
自家製黑松露醬拌薯條,即叫即炸,香脆可口
我哋叫咗兩杯嘢飲一個Oreo朱古力奶昔同一杯荔枝沙冰