2011-01-02 41 浏览
因為團購, 我再次黎到呢到食窩夫, 上一次食完已經好懷念嫁啦!今次團購只需$15就可以嚮7 款窩夫中揀一款(經典原味,綠茶味,全麥味.椰子味,紅豆味, 朱古力脆脆48%/58%)我地揀左綠茶窩夫配雲呢拿雪糕, 價值$33, 抵呀。order 完, c父即叫即整, 窩夫更係熱la la 先最好食, 所以我地揀堂食, 雖然要企係到食, 但幾有風味呀! 哈哈!綠茶窩夫有淡淡的綠茶味, 咬落外脆內軟, 配雪糕一齊食就更加外凍內暖, 好鍾意啊!!唔知團購會唔會攪第2次呢?
我地揀左綠茶窩夫配雲呢拿雪糕, 價值$33, 抵呀。
唔知團購會唔會攪第2次呢?
2011-01-02
2010-12-30 7 浏览
今日同朋友去了旺角行街....途經這間窩夫店,就被其食物樣同香味吸引...未入去就已經有了一股好香的咪飄出來.....看到價錢都很便宜(因為學生價)....我們點了這款---朱古力脆脆窩夫配雲呢拿雪糕---都只需$22...好抵!...如果唔係學生就會用番正價買!第一口食下去覺得都脆...而且有朱古力醬..好香!而且個雲呢拿雪糕好味,一口暖一口凍的..正!
朱古力脆脆窩夫配雲呢拿雪糕

看到價錢都很便宜(因為學生價)....
...如果唔係學生就會用番正價買!
2010-12-30
朱古力脆脆窩夫配雲呢拿雪糕
2010-12-27 6 浏览
路過這家窩夫店,被舖面的相片吸引,於是買了一客香蕉窩夫加朱古力雪糕。廿多元一客不算平宜,不過口感和味道都不錯,外脆內軟,跟一般餐廳吃到的好吃。

香蕉窩夫

2010-12-26
外卖自取
$24 (其他)
香蕉窩夫
2010-12-22 25 浏览
這次購入了團購券,兌現過程順利。原來不同味道有不同價錢,因為貪心緣故,好自然地叫了58%朱古力窩夫。為免窩夫,醬同埋雪糕都係朱古力味,流於單調,選了雲尼拿雪糕。窩夫即叫即做,夠熱夠脆,不過個人喜好問題,還是喜歡軟身一點。味道方面,窩夫本身沒有甚麼朱古力味,也不太有奶香,麥香。幸好有朱古力醬同雪糕融和,味道不算單調,但比街頭格仔餅,也沒有很大優勢。個人認為選料方面可以再加工夫,因為見到牛奶同雪糕都係牛記出品,難以令人印象深刻。原價不算便宜,應該有能力改善選料。看見店主由落單,製作甚至洗碗都一手包辦,非常佩服,服務方面加一點分,也是對小店一點鼓勵。還是喜歡街頭的格仔餅。軟身的餅身,加上大量牛油,花生醬同糖,味道濃郁之餘更有滿足感!

2010-12-20
呢間 Waffle 店食過幾次,地址就近好景中心後面賣氣槍,模型果個商場。D waffle 即叫即整,夠新鮮。我最鐘意紅豆窩夫同奧斯窩夫。佢仲有其他,如綠茶,白朱古力,奧利奧窩夫。缺點就係冇位坐,要企住食。由一位年青人開。香港好少呢一類專賣 waffle 鋪頭,值得支持!誠意向大家推介!

缺點就係冇位坐,要企住食。

忍唔住食左啖

2010-12-19
忍唔住食左啖
  • 紅豆窩夫,奧斯窩夫
2010-12-16 11 浏览
因參加了早前的團購活動 終於有機會試這裡的窩夫原價要三十多的一塊窩夫始終不大能打動我 因為一塊甜品這樣的價錢都算蠻不便宜的非常冷的今天 放學時間店子的人流不多 有的都是學生們 而店內亦只得老闆座陣團購只限七款味道的窩夫 不過都已經滿足了不同人的口味 有朱古力 綠茶 紅豆 還有 原味 全麥等窩夫如大家所言 即叫即製 人客可透過玻璃察看製作的過程 選了朱古力窩夫和原味窩夫 沒想到窩夫的份量都不算少 而且貌相不俗 一試之下味道是沒問題的 但誰知窩夫薄得跟餅乾一樣 跟我們預期的差得遠 朱古力窩夫的朱古力味不算突出 還是靠窩夫面的朱古力醬而雪糕則是正正常常的雀巢 還可要求什麼嗎 ?吃畢後肚子是滿的 但卻沒什麼滿足感 走出店外 乍見隔壁的杯子蛋糕店已關門大吉 還記得它開業初期人頭湧湧的場面 而這窩夫專門店 當熱潮過後 ..
因參加了早前的團購活動 終於有機會試這裡的窩夫

貼滿了雜誌訪問

窩夫如大家所言 即叫即製 人客可透過玻璃察看製作的過程

朱古力窩夫

原味

而雪糕則是正正常常的雀巢 還可要求什麼嗎 ?

2010-12-16
下午茶
貼滿了雜誌訪問
2010-12-05 7 浏览
不是這個團購,相信不會試到那麼高質素的窩夫。從經典原味,綠茶味,全麥味.椰子味,紅豆味, 朱古力脆脆48%/58%內共7款指示定口味入面,選擇了紅豆搭雲呢拿雪糕。而店員也肯定地表示憑換領券已經可以直接選擇心愛口味,無須再付款。(抵讚)因為製作區只是透過一塊玻璃分隔著。看著店員把出爐窩夫大卸十塊時,聽到索索聲就知道不會差到那裡。趕快的吃一塊,真的除了外脆內軟外找不到更精準的形容,吃起來又帶著朱古力的香濃,甜甜的紅豆味和蛋香。看到不少人話窩夫和雪糕一起入口那種冰火交匯感覺才是最好,但是我覺得分開來進食也是不錯選擇。
不是這個團購,相信不會試到那麼高質素的窩夫。

2010-12-05
$15 (其他)
  • 窩夫
2010-12-03 10 浏览
在團購中看到有這間人氣店的優惠,本來就對這間很有興趣,不過因為入場費太貴的關係入一手實在很勉強,有這次優惠一定要善用。作為一個貪小便宜的人,當然要在指定口味中選最貴的一款,這才合付經濟原則,不過最貴的綠茶是新口味,抽新股風險甚高,作為穩健進取型就選次貴的58%朱古力脆脆。窩夫是即叫即整所以要等數分鐘,好吃的話這點時間當然不怕等。看著店員把出爐窩夫大卸十塊時,聽到索索聲就知道不會差到那裡。趕快的吃一塊,真的除了外脆內軟外找不到更精準的形容,吃起來又帶著麥香和蛋香,不過朱古力味就不是很突出,還是朱古力醬那較濃的味道更吸引,或許新增78%脆脆是好辦法?嘗試和忌廉一起吃,又試過玩冰火二重天,始終是配朱古力醬味道最好。一段小插曲,因為把這張券當成普通優惠券,拿出錢來問店員不用付錢嗎,然後他提醒我已經用信用卡付了才知道"火羅"爆了,不過他們沒有多收我錢也證明夠老實,同時也證明我太過老實一定不會發達…

這裡不是等候區而是堂食區,沒有坐位要彎腰吃的確有點麻煩

窩夫口味多達十幾種,實在不想考慮太多就從排行榜著手吧

先來一個wide shot

近鏡看到滿滿的朱古力醬鋪在上面

雪糕和忌廉不是店方控制範圍不評論

先來一個wide shot
近鏡看到滿滿的朱古力醬鋪在上面
  • 58%朱古力脆脆
喺openrice買咗$15平嘆Ocio窩夫連雪糕,見有食評都讚唔錯,膽粗粗買一張試吓。同摯愛一齊去搵食,唔難搵,去到只有兩個食客。呢度賣點係即叫即整,就算等8分鐘都係抵o既~一格格切開嚟食,初初同雲呢拿雪糕分開食,但原來將雪糕連埋格格一齊食係最完美記得要一齊入口至係最好味

記得要一齊入口至係最好味
2010-11-20
2010-11-27 10 浏览
這也是因為團購優惠而去試的, 在這兒讚一下OPEN RICE能增加團購很好, 可以給會員用優惠價錢品嚐美食說回這個窩夫, 與朋友分吃了朱古力味 & 綠茶味, 朱古力味不是很甜, 而窩夫本身不算很香, 都是靠表面的朱古力醬; 綠茶味應該是新出的, 因為外賣紙看不到有這款; 初初吃下去還未能吃得出綠茶味, 但吞下去時, 就feel到有淡淡的綠茶香味因為是堂食, 剛弄好的窩夫還熱的, 我們馬上加一些雪糕一起吃, 又熱又凍的感覺幾得意, 但不會刻意再食這店的地點其實不算難找, 經常地旺角的人應該不會陌生
這也是因為團購優惠而去試的

這店的地點其實不算難找, 經常地旺角的人應該不會陌生
朱古力脆脆

綠茶

2010-11-24
朱古力脆脆
綠茶
2010-11-21 9 浏览
第一次團購就獻了給OR$15就可以食到Waffle, 而且這間店好評如潮, 相信應該不會是地雷啦~不知所揀的waffle原價多少, 因為只有七種味可以揀當然想也不想就揀了58%朱古力脆脆看到其他食客的成品幾精緻, 相信店子是真的有誠意的!終於都等到我的waffle了, 新鮮熱辣, 一試下真的感覺是58%朱古力, 而不是死甜的朱古力醬果然是有誠意, 不過略嫌朱古力醬不夠多而waffle沒有什麼蛋味, 也不是十分脆, 所謂的脆脆不知是什麼我認為質素只是比較新鮮, 其餘也沒有什麼特別...雪糕水準正常, 不過與waffle同吃沒有什麼化學作用, 也不是很冰火交融, 作為side dish是可以的!食物其實是不錯的, 廚師也有心機~ 不過地理位置真是蝕哂.. 堂食的位置原來是要企的 這個真令我很驚訝, 也想不到什麼要再來的理由....我認為此店可以加入其他食品, 如puff, 始終獨沽一味加上位置如此很難做下去.........
第一次團購就獻了給OR
不知所揀的waffle原價多少, 因為只有七種味可以揀
當然想也不想就揀了58%朱古力脆脆

看到其他食客的成品幾精緻, 相信店子是真的有誠意的!
終於都等到我的waffle了, 新鮮熱辣,
一試下真的感覺是58%朱古力, 而不是死甜的朱古力醬
果然是有誠意, 不過略嫌朱古力醬不夠多
我認為質素只是比較新鮮, 其餘也沒有什麼特別...
作為side dish是可以的!
堂食的位置原來是要企的
這個真令我很驚訝, 也想不到什麼要再來的理由....
2010-11-20
2010-11-07 10 浏览
奧斯窩夫專門店都幾易搵至少對於第三次入旺角既我黎講 完全唔冼問人搵路去到比我想像既門面細堂食我覺得會無咁好因為位置真係幾細下倒不如用盒外賣暖立立攞住仲好服務員好nice見到有人企係道睇緊都會好主動咁俾"menu"(單張)佢地睇問佢意見都好樂意回答第一次試就試香蕉味Waffle加雪糕暖立立 係凍既天氣下攞住 好正佢切開定好方便食 加上一件一淡好滿足不過好似大件左D 要張大D個口Waffle唔會太厚太薄好香加埋雪糕唔會太乾 好值得差 價錢都合理愛香蕉既人應該都同我一樣愛上香蕉味Waffle
奧斯窩夫專門店都幾易搵

2010-11-06
香蕉味:)
  • Waffle
2010-11-05 2 浏览
今日放左學之後有DD肚餓,而且又淋住雨,想搵D野食但又唔想企係條街度淋雨,我想一邊食野一邊擔傘都幾狼背,所以想係條街度搵個有瓦遮頭既位啦,行左一陣見到好景個頭有間窩夫店,而且個位係正商場度,所以打算試下呢間野啦,企係個門口度睇左一陣,見到D相都好似幾正咁,而且仲係即叫即做,應該都可以滿足到我要熱野既要求掛><於是試下叫左個朱古力脆脆來試下,學生價仲係22蚊有埋個雪糕,都OK啦^^等到個師傅拿出來既時侯,見佢切個窩夫仲係度出緊煙@0@!而且個SIZE都幾大個下咁.我拿到手上既窩夫都淋左好多醬^^合曬我心意啦!至於味道都幾OK既@@真係外脆內軟LO,不過雖然D朱古力醬係好多,但食到入口又好似唔多夠......不過好在有番個朱古力雪糕補番數>0<總括來講,個SIZE好似真係大左DD,如果冇食到飯或者兩人來食都OK既@@基本上我食完呢個之後,番到屋企都仲覺得飽飽地.
2010-11-04
5 分钟 (外卖自取)
  • 朱古力脆脆(學生餐)
2010-11-05 8 浏览
早兩日食完飯見七成飽,仲有位食得落窩夫,終於嚟到食近排大熱嘅窩夫!!!!見到menu眼都花埋,咁多味咁多配搭都唔知點揀好,最後就揀左原味試下先,$18唔算貴,當食左碗糖水啦!!!由於不設堂食,所以就o係門口食,等左10分鐘左右就整好喇!!!熱辣辣即食,外脆內軟,朱古力醬又唔算太甜,好好味, 加$1仲有雪糕, 好抵呀!!!下次要試下其他味道~!!!!Encore encore encore!!!

原味窩夫

下次要試下其他味道~!!!!

Encore encore encore!!!

原味窩夫
2010-11-05 4 浏览
一直都係旺角返學, 聽同學介紹附近有間唔錯既窩夫店, 自己又愛食甜品便到來試試看, 原來就係好景附近我地4個人, 聽老闆介紹之下要左2個招牌OCIO, 仲有紅豆同芝士味仲有學生優惠, (平啲同送雪糕)見到溫馨提示最佳品嚐時間十分鐘內, 唔洗諗啦.....堂食!等期間係到睇貼係門口既雜誌廣告, 所以唔係好耐, 好快有得食第一口好濃朱古力味, 但又唔會好甜, 佢話無牛油既, 無咁肥膩gd!!加埋雪糕, 一冷一熱口感好好, 份量都好多仲有紅豆窩夫, 好香好特別, 芝士窩夫咸咸地仲有啲芝士粉係面, 特別之作!!!店員服務態度都好好, 食緊期間佢就問覺得點, 有咩可以改善, 係好用心既!!!價錢都ok, 都底食, 仲有可以儲印仔換原味WAFFLE, 一定會有下一次!!!

便到來試試看, 原來就係好景附近
仲有學生優惠, (平啲同送雪糕)

加埋雪糕, 一冷一熱口感好好, 份量都好多

醬料都好多, 足料

醬料都好多, 足料