2019-09-15
日期:9月3日人數:2人如果lunch time時間充裕的話,我一般會選擇行遠少少,去到蘇豪區的伊利近街食飯。而我比較常去嘅餐廳,就係呢間食希臘同埋中東野嘅餐廳。但佢嘅set lunch其實同其他西餐差不多,唔會有大家覺得好奇怪嘅食物。Set lunch 包括一個前菜、一個主菜,同埋一杯飲嘢。前菜方面,除咗有湯可以揀之外,都有沙律可以選擇。但我一般都會點以下兩款:第一款叫Olive Mezze - Pita,係希臘嘅薄餅加茄子醬同鷹咀豆醬。另一款係Calamari,係炸魷魚圈。我第一次嚟呢間餐廳嘅時候,就係食呢兩款小食,覺得好食之後就好少食其他小食喇。主菜方面,主要推介以下幾款:第一款係Hanger Steak。牛扒煎得好香,富有牛肉味,又唔會過熟,加上芥茉醬好好食。第二款係燒雞,煮法每期可能會有少少變化,但係基本上都唔錯的。最後係煎魚,有時係Pan-fried salmon,有時係seabass,基本上水準都可以嘅。飲品方面,鍾意飲咖啡嘅人可以試吓佢嘅Arabic Coffee,都幾有特色架。但我一般都食得比較飽,所以會點番杯凍檸茶消下滯😅。餐廳喺蘇豪區入邊,環境當然係唔錯,坐得好舒
人數:2人
餐廳喺蘇豪區入邊,環境當然係唔錯,坐得好舒服。整體服務質素良好,侍應反應幾快,亦會主動問你覺得食物質素如何。價錢係蘇豪區來講算幾抵食。