Lunch hour得番半小時時間, 可以食咩?其他快餐店都座無虛席,只有佢有位點了一碟海鮮扁意粉配龍蝦汁 ($65)算有不少海鮮可惜龍蝦汁無乜龍蝦味,得個咸字。。😥唔熱的,暖度只接近室温。。如可兜一兜個意粉,令醬汁均勻同為食物加添熱度就好了女店員放食物同放餐具都好求其,就咁掉落枱面。。👎🏻 **不是放,係掉!快餐店,服務係咪就係要咁?咁不如全自助,食物價錢收番平啲啦!Super Sandwiches 其實都唔平咖喎🤷🏻‍♀️食物同服務質素可否改善一下?
Lunch hour得番半小時時間, 可以食咩?
其他快餐店都座無虛席,只有佢有位

點了一碟海鮮扁意粉配龍蝦汁 ($65)

算有不少海鮮
可惜龍蝦汁無乜龍蝦味,得個咸字。。😥
唔熱的,暖度只接近室温。。

如可兜一兜個意粉,令醬汁均勻同為食物加添熱度就好了

女店員放食物同放餐具都好求其,就咁掉落枱面。。👎🏻
**不是放,係掉!
快餐店,服務係咪就係要咁?
咁不如全自助,食物價錢收番平啲啦!

2018-12-05
2018-11-29 351 浏览
假日到奧海城睇戲,所以附近搵左間早餐食下。因為對面吉XX食過太多次,今次選擇Super Sandwich早餐份量不算多而且偏貴。熱香餅較為好食,餅身鬆軟,咖啡聞落幾香但不太濃。整體一般所以下次就唔會再揀了。
假日到奧海城睇戲,所以附近搵左間早餐食下。
早餐份量不算多而且偏貴。
熱香餅較為好食,餅身鬆軟,咖啡聞落幾香但不太濃。
整體一般所以下次就唔會再揀了。
2018-11-18
$40 (早餐)
Wanted some quick takeaway at 230pm on a Sat afternoon. Not peak and no queue. Ordered a signature baked potato and pasta. Had to wait 20min for them. Baked potato was terrible with fake cheese sauce. Pasta was OK, can't go wrong I guess. Best dish was the corn soup which would have been from a can. Yay. Ironic that across entire menu of salads, rolls, pastas and pastas they have only 2 items on sandwiches for their namesake. Stick to making sandwiches and fast food vs everything else. Should no

Ironic that across entire menu of salads, rolls, pastas and pastas they have only 2 items on sandwiches for their namesake. Stick to making sandwiches and fast food vs everything else. Should not be a 20min wait for takeaway.
外卖自取
今天跟朋友到奧海城某健身中心試玩,一次咁大把囉!運動完後,非常肚餓。沿著扶手電梯下來之時,看到連續几家餐廳,十分吸引。最後抵受不了誘惑,來到這家焗薯三文治專賣店。皇室系列~焗薯 沙律 三文治        最後選擇了<加冕雞沙律>。加冕雞沙律   Coronation Chicken Salad大大碟沙律,份量真的超多。有提子乾,紅莓,雞肉,而每粒薯仔都沾滿橙黃色的沙律醬,味道不太酸,可能是千島+蛋黃醬吧!醬汁酸度適中,反而突出了提子的甜味。幸好這個橙黃色醬汁酸度剛剛好,讓人把薯仔一口又一口的消滅了。嚐過那麼多份量的薯仔肉,反而忘了這盤沙律是有雞肉呢! 誰叫雞肉份量那麼小。 最後來一杯熱咖啡  咖啡美中不足,就是咖啡加了奶。職員没有問:咖啡要唔要加奶?  今晚的沙律真係有好多澱粉質,看來要延長這個減肥計劃了!
今天跟朋友到奧海城某健身中心試玩,一次咁大把囉!
運動完後,非常肚餓。
沿著扶手電梯下來之時,看到連續几家餐廳,十分吸引。
最後抵受不了誘惑,來到這家焗薯三文治專賣店。

皇室系列~焗薯 沙律 三文治
最後選擇了<加冕雞沙律>。

加冕雞沙律
Coronation Chicken Salad
大大碟沙律,份量真的超多。
加冕雞沙律Coronation Chicken Salad
醬汁酸度適中,反而突出了提子的甜味。
嚐過那麼多份量的薯仔肉,反而忘了這盤沙律是有雞肉呢!
誰叫雞肉份量那麼小。
最後來一杯熱咖啡
咖啡美中不足,就是咖啡加了奶。
職員没有問:咖啡要唔要加奶?
今晚的沙律真係有好多澱粉質,看來要延長這個減肥計劃了!
2017-04-21
2017-04-14 563 浏览
太晚下班,選擇健怡晚餐好了,想起奧海城的 Oliver's Super sandwiches 。以前鋪面很殘舊,某些椅桌甚至有點髒。幸好,最近店鋪裝修了,翻新過後,鋪面依然以綠色白色為主,感覺清新。可是,餐牌依舊,沒什麼驚喜。連鎖餐廳的創意活力和動力始終較少吧,是嗎?最開心看見他們的紙巾印上 EAT IS YOUR LIFE,切合我的生活主旨。1. 粟米忌廉湯 : 湯夠熱,味道尚可,但感覺有點像罐頭湯2.凱撒沙律 :生菜算爽脆,配上少許煙肉碎和脆脆麵包糠 ,合乎預期。3.吞拿魚焗薯 :吞拿魚沒有過鹹,份量比預期多,足以配上整個焗薯。焗薯正常水準,軟硬度適中,略嫌烤得不夠香。店舖依然保留自助飲水機,水裏面加了檸檬,客人可隨意斟水,是一個不錯的安排。

以前鋪面很殘舊,某些椅桌甚至有點髒。

1. 粟米忌廉湯 : 湯夠熱,味道尚可,但感覺有點像罐頭湯

2017-01-11 602 浏览
已經接近九點晚餐時間週圍搵食,吾想食茶記一個人想浪漫氣氛又想靜一靜就入嚟叫了個餐自己在櫃檯向服務人員落單先付款再自行找位坐今天可能好夜沒太多客人大概等五分鐘全部到齊首先講煙三文魚忌兼汁意大利粉份量適中,汁亦夠,不過煙三文魚少重點係三文魚完全無煙燻香氣及那種咸咸香香的刺激味蕾感覺似乎係燒三文魚碎幸好個汁多,意大利粉夠爽口南瓜蟹肉湯沒見到些毫蟹肉湯底太杰,似乎食南瓜蓉咖啡是此店裡我最喜歡一個字形容就是 正如果三個字個形容,香濃熱我坐在這裡主要原因就是消磨時間食完後大概再坐三十分鐘店員沒有趕你走左同右邊枱各亦是一個客人看似亦同本人一樣消磨時間這價錢嚟這裡清清靜靜坐下來難道仲可以要求太高嗎
已經接近九點
晚餐時間週圍搵食,吾想食茶記
一個人想浪漫氣氛又想靜一靜
就入嚟叫了個餐
自己在櫃檯向服務人員落單
先付款再自行找位坐
今天可能好夜沒太多客人
大概等五分鐘全部到齊
首先講煙三文魚忌兼汁意大利粉
份量適中,汁亦夠,不過煙三文魚少
重點係三文魚完全無煙燻香氣
及那種咸咸香香的刺激味蕾感覺
似乎係燒三文魚碎
幸好個汁多,意大利粉夠爽口
南瓜蟹肉湯沒見到些毫蟹肉
湯底太杰,似乎食南瓜蓉
咖啡是此店裡我最喜歡
一個字形容就是 正
如果三個字個形容,香濃熱

我坐在這裡主要原因就是消磨時間
這價錢嚟這裡清清靜靜坐下來
難道仲可以要求太高嗎
2017-01-10
2016-11-11 621 浏览
今天晚上要開會,連晚飯都不能吃。所以 ,Honey來接我,先吃一個下午茶。但是,下午茶時段,又未吃得下晚飯的份量,又要當晚飯吃……吃什麼呢?上openrice瀏覽,看到奧海城一期有Super Sandwich,好啦!三文治既飽肚,又不至於吃晚餐那麼heavy。Honey叫了一個下午茶餐,有兩件雜錦三文治,兩片熱香餅,兩隻蜜糖雞翼。我們兩個share吃 ,不太飽 ,又滿足!好大分的下午茶!我和Honey share吃,也飽肚的。三文治是麥包,有片片小麥片, 內有蛋碎、生菜、番茄…感覺很健康。蜜糖雞翼也很好吃!甜蜜蜜,不太鹹。Honey 喜歡 甜味的咖啡,所以叫了hazelnut latte。奶泡很豐富,很滑,我最喜歡黏黏奶泡。咖啡也很好,不太濃,香甜香滑。但是,美中不足……(麵包部份炸得金黃……反過來,蝦肉部份炸得又燶又黑!)套餐加$18加配蝦多士,就有點「不老實」!我的意思,不是指「份量」,因為$18吃四小片蝦多士,也很化算。但是,蝦多士上桌的時候,我看到是金黃色的;麵包是炸得金黃色,但,反過來一看,蝦肉部分,就炸得很黑!假若炸得過火了,應該重新再做,這是「口碑」!客人真的付錢了,
今天晚上要開會,連晚飯都不能吃。
所以 ,Honey來接我,先吃一個下午茶。

三文治既飽肚,又不至於吃晚餐那麼heavy。

我們兩個share吃 ,不太飽 ,又滿足!
好大分的下午茶!
我和Honey share吃,也飽肚的。

蜜糖雞翼也很好吃!甜蜜蜜,不太鹹。

奶泡很豐富,很滑,我最喜歡黏黏奶泡。
咖啡也很好,不太濃,香甜香滑。

但是,美中不足……
(麵包部份炸得金黃……反過來,蝦肉部份炸得又燶又黑!)

套餐加$18加配蝦多士,就有點「不老實」!

但是,蝦多士上桌的時候,我看到是金黃色的;
麵包是炸得金黃色,但,反過來一看,蝦肉部分,就炸得很黑!

假若炸得過火了,應該重新再做,這是「口碑」!
客人真的付錢了,叫客人怎麼吃這樣又燶又黑的蝦多士喇?
是員工不認真?還是食物質素不放心上?
將燶的部份向下,正常的部份向上,「掩飾」過去……老實嗎?

真有點不快!
把之前吃的三文治和咖啡的「好」,去蓋過了!!

因為貪心幹到套餐價18元可以換一個蝦多士所以我又換了一個蝦多士
2016-11-11
2016-07-24 854 浏览
假日晚餐,周圍都要等位。Oliver's Super Sandwiches係我經常選擇既晚餐!因為真係平靚正。環境整潔悠閒,就算晚餐時間都唔駛等位。可以慢慢食、慢慢歎~網上有ecoupon,星期一至日六時後就有晚餐。 $49 就有一個酥皮湯、飲品同主菜。俾完錢就坐低等野食,會送到黎你枱架喇酥皮忌廉湯:一般係蘑菇湯或粟米湯,每段時期就會轉下款。我自己就偏愛蘑菇湯!個酥皮又熱又脆,勁香牛油味。而個湯永遠都係濃濃忌廉味,冇得輸,又香又濃又滑主菜有:a)挪威煙三文魚、蜆肉扁意粉配刁草忌廉汁b)煙三文魚碎蛋沙律焗薯配凱撒沙律c)蜜味火腿、車打芝士、蘑菇配意大利包a同c都好食,但我都係鍾情焗薯!大大個既熱辣辣焗薯,厚厚既薯仔肉加滿滿既配料,又夾又好味。因為出面好少食到焗薯,所以成日都會去各分店食,唔駛餐餐粉麵飯咁悶!今日個凱撒沙律分量少左啲,但依然美味!飲品就可以㨂熱檸菜檸水奶茶或illy咖啡,大大杯。凍飲或其他飲品可加錢享用呢間分店既店員係好友善的,執枱亦好勤快,你食完好快就會幫你收走~~抵讚

環境整潔悠閒,就算晚餐時間都唔駛等位。可以慢慢食、慢慢歎~

俾完錢就坐低等野食,會送到黎你枱架喇
酥皮忌廉蘑菇湯
主菜有:
a)挪威煙三文魚、蜆肉扁意粉配刁草忌廉汁
b)煙三文魚碎蛋沙律焗薯配凱撒沙律
c)蜜味火腿、車打芝士、蘑菇配意大利包

a同c都好食,但我都係鍾情焗薯!

煙三文魚碎蛋沙律焗薯配凱撒沙律

2016-07-23
酥皮忌廉蘑菇湯
煙三文魚碎蛋沙律焗薯配凱撒沙律
2016-02-17 819 浏览
想簡單食個晚飯,上open rice 睇下食評,大部份都話佢不好,都去親身證明,點知佢地送餐來先放下杯熱朱古力,便碰到,全枱都是朱古力,說了句對不起便拿毛巾抹枱,但沒問候我們半句,沒主動拿紙巾給我清理,我朋友也避得快沒事,我沒位置可避硬食,好彩我穿黑長衣服。佢地傳說中真係hea d. 但磨菇和火雞三文治真係好好味。磨菇紀廉湯…磨菇味非常濃,還有點磨茹肉可嘗嘗,非常喜愛。火雞蛋蕃茄生菜多穀三文治…表面加入了香料,十分香口,整件咬下去有口感,非常喜歡,有機會下次再嘗。熱朱古力…味道一般,但味道比Pcafe 還好。朋友吃的芝士火腿三文治…有比較下真的比下去,但芝士味濃,令吃不出火腿味來。呢杯咖啡…我沒有問意見也沒有品嘗,不能給意見。總額

磨菇紀廉湯…磨菇味非常濃,還有點磨茹肉可嘗嘗,非常喜愛。
熱朱古力…味道一般,但味道比Pcafe 還好。
呢杯咖啡…我沒有問意見也沒有品嘗,不能給意見。
總額
2016-02-13
等候时间
10 分钟 (堂食)
2014-11-16 912 浏览
What you expect from take-away services are fast & convenient. I try this Super Sandwiches take-away, every time, I get slow & incorrect items. Last time, one month ago, they gave me breakfast without bread & pancakes. I had to go back!😡This time, better, I have my bread & pancake but without the syrup for pancake! Pancake without syrup same as cars without wheels. If you are observable, you will notice the amount of coffee in each cup is different. This is the surprise when I opened the lids!Fu

pancakes

coffee

Furthermore, they expected me to use my fingers to stir the coffee because they haven't gave me any the wooden stick. They are so environmental friendly!

I gave them 3 chances already but each time is totally disappointing! I will never go back to this Super Sandwiches.

P.S. I wrote to the customer service last time, but no response so far after 1 month.
2014-11-16
等候时间
15 分钟 (外卖自取)
$42 (早餐)
2014-02-19 659 浏览
跟朋友有一小時的空閒,於奧海城的選擇不多,所以來了Super Sandwiches。因為經已吃過午餐,只是點了一杯Latte。等待了一會,店員端來的是一杯完全不合格的Latte。第一杯Latte 拉花令我大失所望,後來聽到在店員交談間聽到一店員嘗試拉花,卻失敗了。心想﹕單買一杯咖啡無非也是想喝一杯有質素的,又不是跟餐,怎會馬虎了事就拿給客人呢。除了拉花不合格外,那杯Latte 的泡有5cm厚,佔了杯子的一半,比cappuccino還多! 我跟店員說出我的意見後,她替我換了一杯新的。再來的Latte終於也算是合格,可是跟Coffee Shop 的相比,奶泡應該打得不夠奶滑,咖啡也不算香,入口也不夠濃。我這次大概去錯了地方…
2014-02-14 1053 浏览
上次去 Oliver's Super Sandwiches 係差不多兩個月前o係理工大學,o個間舖係價錢平o的,不過款式同其他分店有o的唔同過年前睇到報紙雜誌,覺得奧海城o既賀年裝飾幾特別,今年主題係「跳跳馬Rody」,呢日黃昏放工就去呢個商場同呢隻馬影相之前買左呢個商場o既 Oliver's Super Sandwiches 團購 coupon,可以順便黎食晚餐,大約8pm 已經過左繁忙時間,比較容易搵位,睇完餐牌就要先到收銀處落單及俾錢,叫左挪威煙三文魚碎蛋沙律意大利熱烘三文治套餐$62,呢個餐原本係半份煙三魚碎蛋熱烘蕃茄意大利包再加凱撒沙律,不過可以俾我選擇唔要沙律要全份三文治,隨餐跟一杯illy 即磨咖啡,另外 6pm後叫任何三文治,薯蓉,意粉或沙律,都可以加$8有酥皮湯,平時好少機會飲到酥皮湯,所以我都加$8配酥皮湯,收銀員話酥皮湯可以選擇雜菜湯或者南瓜湯,咁我就話要南瓜湯啦!搵到座位坐低大約五分鐘,估唔到服務員先送三文治到枱上,酥皮湯因為要焗,所以要等大約十分鐘先黎到呢份三文治餡料都算豐富,除左有大大塊煙三文魚及碎蛋沙律,仲有生菜,蕃茄及洋蔥,不過我覺得o的洋葱太生,味道唔

呢份三文治餡料都算豐富,除左有大大塊煙三文魚及碎蛋沙律,仲有生菜,蕃茄及洋蔥,不過我覺得o的洋葱太生,味道唔係咁夾
食左半份三文治,飲左半杯 illy 即磨咖啡,就拎起把刀切開塊酥皮
一切開就發覺唔對路,我係要南瓜湯,整鬼佢
,唔知落錯單抑或俾錯,竟然係雜菜湯
,唯有照飲啦
, 雜菜湯除左雜菜仲有o的通粉,至於塊酥皮有o的牛油味,幾適合將酥皮吸收o的湯黎食
illy 即磨咖啡味道一般,冇乜特別
呢一餐原本係$70,不過用左團購 coupon 只需要$45
Oliver's Super Sandwiches 係屬於大家樂集團,今次團購 coupon 不適用於2月14日情人節,或者餐廳都認為呢度係情人節晚飯o既好地方,當晚一定會多食客,所以唔俾大家享用團購優惠
题外话/补充资料: 有時睇報紙都見到有 coupon,$43就食到指定款式套餐,包一杯熱咖啡及酥皮湯,真係幾抵食,不過o個o的優惠三文治及意粉套餐款式真係咁耐都冇轉過,只有價錢不斷上升
2014-02-12
用餐优惠
團購
2014-01-30 350 浏览
有時候, 不一定平民價錢就吃不到高級菜式; 不一定連鎖式食店就出品草率了事, 相反地連鎖式食店的既定製作程序及指引令食物出品有一定保証。這一晚兩人就只用了不多於$130, 在這間環境裝修不俗的連鎖餐廳吃了高級的龍蝦汁海鮮意粉、煙三魚碎蛋熱烘蕃茄意大利包連凱撒沙律、忌廉南瓜湯, 還有餐飲...相當豐富!1) 龍蝦汁海鮮意粉 + 忌廉南瓜湯龍蝦汁濃厚足料, 鮮味而不過鹹; 意粉煙韌有咬口不過淋; 海鮮用料豐富:松葉蟹柳、大大隻蛽、大隻蝦肉、八爪魚仔、墨魚肉; 還有很多香草鋪面, 整個賣相presentation都合格有餘... 忌廉南瓜湯濃郁得來又滑又綿, 南瓜味香甜,奶味平衡不過重, 喝一小口已愛上!!!2) 煙三魚碎蛋熱烘蕃茄意大利包連凱撒沙律 + 忌廉南瓜湯煙三魚碎蛋熱烘包餡料豐富: 主菜有大大塊煙三文魚、碎蛋沙律;配料有新鮮蕃茄、生菜、生洋蔥; 口感味道豐富... 旁邊的凱撒沙律更是重點推介!! 羅馬生菜新鮮没有"燶邊", 凱撒汁的味道正宗, 跟一些高級餐廳吃到的一樣, 配上芝士碎、香脆麵包粒、煙肉碎... 每人不用七十元已吃到如此豐盛的兩道菜晚餐, 真是相當滿足!!!

1) 龍蝦汁海鮮意粉 + 忌廉南瓜湯
龍蝦汁海鮮意粉, 忌廉南瓜湯

2) 煙三魚碎蛋熱烘蕃茄意大利包連凱撒沙律 + 忌廉南瓜湯
煙三文魚碎蛋熱烘蕃茄意大利包, 忌廉南瓜湯

题外话/补充资料: 用了$80年費做了會員, 全年有9折, 還附送兩張$40的現全劵, 換句話說, $80也不用付出, 還有其他的優惠劵, 月曆, 是值得做的會員...
用餐优惠
其他
龍蝦汁海鮮意粉, 忌廉南瓜湯
煙三文魚碎蛋熱烘蕃茄意大利包, 忌廉南瓜湯
  • 龍蝦汁海鮮意粉 忌廉南瓜湯
  • 煙三文魚碎蛋熱烘蕃茄意大利包 忌廉南瓜湯
2014-01-26 508 浏览
每天必會拎番份頭條日報睇住坐西鐵番工,印象中, Oliver's Super Sandwiches既優惠卷出現過不少次數.今次, 終於剪左落黎去食喇~這是我第一次光顧Oliver's Super Sandwiche : ) 地方舒適, 食物OK, 印象很不錯呢 $43 包括有酥皮湯, 主菜一客, 飲品一杯 (好抵食!)挪威煙三文魚, 蜆肉扁意粉配刁草忌廉汁扁意粉質地比起意粉硬身一點, 相對更彈牙更有咬口; 忌廉汁厚身, 每一口都可以掛著忌廉汁再加埋鮮味蜆肉 & 啖啖肉既挪威煙三文魚, 煙三文魚有時會過咸, 呢個就唔會 ~~  不錯呢~唯一美中不足是刁草味道不夠突出~酥皮忌廉湯呢個餐最吸引我既係..... 我想飲酥皮湯  果然無令我失望, 未食已經聞到好香濃牛油味, 包著酥皮裡面既係南瓜忌廉湯, 伴著南瓜蓉, 將酥皮吸收湯黎食, 特別正!酥皮湯一定要趁熱渴喔! 熱檸水illy 即磨咖啡SHOP NAME: Oliver's Super SandwichesADDRESS: 大角咀海輝道11號奧海城一期UG06舖
每天必會拎番份頭條日報睇住坐西鐵番工,

今次, 終於剪左落黎去食喇~

$43 包括有酥皮湯, 主菜一客, 飲品一杯 (好抵食!)
挪威煙三文魚, 蜆肉扁意粉配刁草忌廉汁

唯一美中不足是刁草味道不夠突出~
挪威煙三文魚, 蜆肉扁意粉配刁草忌廉汁

呢個餐最吸引我既係..... 我想飲酥皮湯

酥皮湯一定要趁熱渴喔!
熱檸水
熱檸水
illy 即磨咖啡
illy 即磨咖啡
ADDRESS: 大角咀海輝道11號奧海城一期UG06舖
2014-01-25
2012-10-29 227 浏览
今日又係星期日,同細妹去左食Oliver 的tea set估唔到咁好食,分分鐘好食過酒店的呢2人tea set有3層高第一層有蘋果批同朱古力蛋糕第二層有魚餅,雞翼,炸雞最下層有牛角飽同酥皮盒最多食就系雞翼,d汁多到漏出來,好香好香。牛角飽同蛋糕都唔錯。我地好快就清光光食物好味,可惜我地等左差唔多半個鐘先有得食下次見人小先會再去食

2人tea set有3層高
第一層有蘋果批同朱古力蛋糕
第二層有魚餅,雞翼,炸雞
最下層有牛角飽同酥皮盒

我地好快就清光光
食物好味,可惜我地等左差唔多半個鐘先有得食

下次見人小先會再去食

2012-10-21