2024-07-27 164 浏览
本身有去開super sandwich食薯蓉套餐同意粉,因為返工原因,去過上環店,水準很好仍保持著。因朋友住地方嘅原因,去奧海城店也是一樣良好,唯獨將軍澳店今次第一次食,可一不可再。首先排隊買餐時本人要e4套餐,即是牛油果吞拿魚焗薯,律師店員是否聽錯還是背景太嘈,佢幫我落單落了e3,幸好即時發現改咗。到套餐來到時,整體外觀不錯,但開始食的時候,質素一食便之龍與鳳。首先先講南瓜湯,是酸的,曾經喺super sandwich飲過羅宋湯很好,配料多,但今次南瓜湯味道很奇怪,我飲了幾啖已經不敢再飲,下次就算再食都會叫返羅宋湯至於生菜沙律,食落很明顯不夠新鮮,最後還有個焗薯,焗得唔夠腍,食嘅時候好似好硬明白到舖有不同職員,所以煮飯應該有參差,但super sandwich係一間連鎖式嘅店舖,建議定期review不同店舖嘅食物質量,以確保水準依然保持。

牛油果吞拿魚焗薯
2024-04-15 208 浏览
那天去將軍澳廣場逛逛,餓了就隨便找一間餐廳吃個下午茶!這一間餐廳我一直以來都知道,有很多分店,這一間分店是我第一次吃。店內輕工業風裝修,再行入去有種歐式紅磚牆感覺,小小一間餐廳裝修也不錯!因為想食burger,所以叫了炸雞漢堡,加了一個芝士肉醬薯條,還叫一杯iced mocha我Burger味道很不錯,包面軟熟,雞肉脆嫩,醬汁剛好,沙律菜也很新鮮。因為我不吃肉醬,所以薯條走了肉醬。芝士份量足夠,薯條香脆。

2024-03-29 126 浏览
常見於快餐連鎖店普通的魚柳包,提供了一個快速而方便的用餐選擇。魚柳包包括一塊炸魚柳、麵包、以及簡單的配料如生菜蕃茄和沙律醬。上餐大概5分鐘左右,但係出嚟嘅食物都熱辣辣。不過魚柳唔算炸得非常香,價錢都唔算非常之抵。總的來說,這種普通的魚柳包雖然可以提供一個快速滿足飢餓的選擇,但對於尋求豐富口感和獨特風味的食客來說,可能會略顯不足。它更多的是一個實用選擇,而非味蕾的盛宴。
2023-05-19