2023-01-05
♧ 𝙾𝙼𝙶 𝙲𝚑𝚒𝚌𝚔𝚎𝚗將軍澳澳南海岸附近除咗好有假日風情之外,仲有好多餐廳Cafe選擇,係收工同放假chill一chill嘅好地方🫶🏻今次我哋就經過呢一間𝚏𝚞𝚜𝚒𝚘𝚗 𝚌𝚊𝚏𝚎,仲叫咗個性價比都幾高嘅二人餐,包咗兩款頭盤、兩款主食仲有埋嘢飲添😜♥︎2 𝚙𝚎𝚘𝚙𝚕𝚎 𝚜𝚎𝚝 ♡𝚊𝚙𝚙𝚎𝚝𝚒𝚣𝚎𝚛 - 𝙾𝙼𝙶 𝚜𝚎𝚊𝚏𝚘𝚘𝚍 𝚙𝚕𝚊𝚝𝚎𝚛一共有五款海鮮嘅拼盤,配埋沙律。有驚喜嘅係每款海鮮都好精緻,有少少似high tea嗰一個種類嘅點心~ 細細件睇得又食得🫶特別推介係個蝦!爽口而且好彈牙♡𝚊𝚙𝚙𝚎𝚝𝚒𝚣𝚎𝚛 - 𝙳𝚊𝚒𝚕𝚢 𝚜𝚘𝚞𝚙 𝚠𝚒𝚝𝚑 𝚐𝚊𝚛𝚕𝚒𝚌 𝚋𝚛𝚎𝚊𝚍蒜蓉包烤得好香脆,啱啱好,配埋個湯食感覺一流!♡𝙼𝚊𝚒𝚗 - 𝙱𝙱𝚀 𝚛𝚘𝚊𝚜𝚝𝚎𝚍 𝚙𝚘𝚛𝚔 𝚛𝚒𝚋𝚜 ($358)首先值得一讚嘅係佢個豬仔骨分開咗兩件,一人一件放落自己隻碟度食就啱啱好!而且佢嘅燒汁調味好恰到好處,入味之餘,又唔會覺得太重口味,豬仔骨嘅肉亦都好腍身,好容易就可以骨肉分離~♡𝙼𝚊𝚒𝚗 - 龍蝦汁珍珠鮮蝦扁意粉龍蝦汁嘅味道十分之香濃,意粉嘅軟硬度適中,每條意粉都可以掛到啲龍蝦汁,蝦肉爽口彈牙,而且沾上左龍蝦汁
♥︎2 𝚙𝚎𝚘𝚙𝚕𝚎 𝚜𝚎𝚝
蒜蓉包烤得好香脆,啱啱好,配埋個湯食感覺一流!
♡𝙼𝚊𝚒𝚗 - 龍蝦汁珍珠鮮蝦扁意粉
龍蝦汁嘅味道十分之香濃,意粉嘅軟硬度適中,每條意粉都可以掛到啲龍蝦汁,蝦肉爽口彈牙,而且沾上左龍蝦汁味道就更加有層次!
@omgchicken_hk
💰人均消費:約$200
📍將軍澳澳南海岸唐俊街23號Monterey place地下