2023-01-05 29 浏览
♧ 𝙾𝙼𝙶 𝙲𝚑𝚒𝚌𝚔𝚎𝚗將軍澳澳南海岸附近除咗好有假日風情之外,仲有好多餐廳Cafe選擇,係收工同放假chill一chill嘅好地方🫶🏻今次我哋就經過呢一間𝚏𝚞𝚜𝚒𝚘𝚗 𝚌𝚊𝚏𝚎,仲叫咗個性價比都幾高嘅二人餐,包咗兩款頭盤、兩款主食仲有埋嘢飲添😜♥︎2 𝚙𝚎𝚘𝚙𝚕𝚎 𝚜𝚎𝚝 ♡𝚊𝚙𝚙𝚎𝚝𝚒𝚣𝚎𝚛 - 𝙾𝙼𝙶 𝚜𝚎𝚊𝚏𝚘𝚘𝚍 𝚙𝚕𝚊𝚝𝚎𝚛一共有五款海鮮嘅拼盤,配埋沙律。有驚喜嘅係每款海鮮都好精緻,有少少似high tea嗰一個種類嘅點心~ 細細件睇得又食得🫶特別推介係個蝦!爽口而且好彈牙♡𝚊𝚙𝚙𝚎𝚝𝚒𝚣𝚎𝚛 - 𝙳𝚊𝚒𝚕𝚢 𝚜𝚘𝚞𝚙 𝚠𝚒𝚝𝚑 𝚐𝚊𝚛𝚕𝚒𝚌 𝚋𝚛𝚎𝚊𝚍蒜蓉包烤得好香脆,啱啱好,配埋個湯食感覺一流!♡𝙼𝚊𝚒𝚗 - 𝙱𝙱𝚀 𝚛𝚘𝚊𝚜𝚝𝚎𝚍 𝚙𝚘𝚛𝚔 𝚛𝚒𝚋𝚜 ($358)首先值得一讚嘅係佢個豬仔骨分開咗兩件,一人一件放落自己隻碟度食就啱啱好!而且佢嘅燒汁調味好恰到好處,入味之餘,又唔會覺得太重口味,豬仔骨嘅肉亦都好腍身,好容易就可以骨肉分離~♡𝙼𝚊𝚒𝚗 - 龍蝦汁珍珠鮮蝦扁意粉龍蝦汁嘅味道十分之香濃,意粉嘅軟硬度適中,每條意粉都可以掛到啲龍蝦汁,蝦肉爽口彈牙,而且沾上左龍蝦汁
♧ 𝙾𝙼𝙶 𝙲𝚑𝚒𝚌𝚔𝚎𝚗

♥︎2 𝚙𝚎𝚘𝚙𝚕𝚎 𝚜𝚎𝚝

蒜蓉包烤得好香脆,啱啱好,配埋個湯食感覺一流!

♡𝙼𝚊𝚒𝚗 - 龍蝦汁珍珠鮮蝦扁意粉
龍蝦汁嘅味道十分之香濃,意粉嘅軟硬度適中,每條意粉都可以掛到啲龍蝦汁,蝦肉爽口彈牙,而且沾上左龍蝦汁味道就更加有層次!

@omgchicken_hk
💰人均消費:約$200
📍將軍澳澳南海岸唐俊街23號Monterey place地下
2023-01-05 20 浏览
OMG Chicken (將軍澳).好耐無食過呢間,印象中之前食個pizza同炸雞好好食💜.▪️ 珍珠帶子牛油果蘆筍沙律▪️.帶子無乜味但勝在牛油果感覺新鮮,清新!.▪️ 多國海鮮拼盤▪️.因為我地四個叫二人set再加野,呢個海鮮拼盤分別係蝦,魷魚仔,黑松露煙三文魚同埋多士.▪️OMG烤雞 四件▪️.佢呢度嘅燒雞味道選擇比較多,我揀左比較大路嘅bbq💜夠多汁濃味,個雞肉係好juicy嫩口.▪️千島海鮮Pizza▪️.個pizza有6件,係薄批,千島汁好食,有蝦,魷魚,椒等配料!.▪️ 龍蝦汁珍珠帶子扁意粉 ▪️.係非常多汁,濃味,但食多兩啖比較易膩.📌 OMG Chicken (將軍澳)將軍澳澳南海岸唐俊街23號MONTEREY Place 地下G23A號舖.環境:⭐️⭐️⭐️⭐️味道:⭐️⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️⭐️價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️
OMG Chicken (將軍澳)

好耐無食過呢間,印象中之前食個pizza同炸雞好好食💜

▪️ 珍珠帶子牛油果蘆筍沙律▪️
帶子無乜味但勝在牛油果感覺新鮮,清新!

▪️ 多國海鮮拼盤▪️

▪️OMG烤雞 四件▪️

▪️千島海鮮Pizza▪️

▪️ 龍蝦汁珍珠帶子扁意粉 ▪️
係非常多汁,濃味,但食多兩啖比較易膩
📌 OMG Chicken (將軍澳)
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️
2023-01-04 37 浏览
將軍澳都有好有野食,最近就去咗呢間係Donki下面附近嘅——🌟OMG Chicken🌟見佢有炸雞🍗、pizza🍕、意粉燴飯勁吸引🤩一於試下._.🐥|OMG烤雞——大蒜牛油汁(半份)|🐥烤雞有半份同全份選擇,我哋兩個人食就揀半份4隻,佢仲有幾款醬汁可揀,我嘅揀嘅大蒜牛油味大蒜味🧄好濃,但夾埋牛油又幾夾,裏面有雞髀同雞翼,全部都係我最愛💕·🍄|黑松露野菌焗雞皇扁意粉|🍄呢個即叫即焗,上到枱熱辣辣,材料鋪滿面頭好豐富,雞肉好多又濃味,每啖意粉都有黑松露野菌夾雜雞皇,味道唔錯👍🏻·🦑|一口魷魚天婦羅|🦑呢個一小舊方便食,魷魚肉質彈牙,加埋外表炸到金黃色又脆卜卜嘅天婦羅,仲有沙律醬,味道超夾✨._.
._.
🐥|OMG烤雞——大蒜牛油汁(半份)|🐥
🍄|黑松露野菌焗雞皇扁意粉|🍄
🦑|一口魷魚天婦羅|🦑
._.
2023-01-03 23 浏览
見到唔少人話呢間嘅烤雞出色而且都幾抵食,經過好多次終於入嚟試試佢😙今次叫咗個二人餐,有前菜、兩個主食同埋飲品,唔同主食唔同價錢🤓 我揀咗OMG烤雞套餐$328🐔都幾多嘢食兩個人都食到好飽!✨前菜👉🏻OMG多國海鮮拼盤 拼盤好精緻,感覺五款小食都係有精心設計過😚 黑松露蝦、魚子煙三文魚、瑤柱絲煎帶子、蟹籽墨魚仔、蟹肉洋蔥他他多士,中間仲有啲沙律菜🥗款款味道都幾好味,我最鍾意係瑤柱絲煎帶子,煎香左嘅帶子搭配鹹香鮮美嘅瑤柱絲👍🏻👉🏻蒜蓉包 + 野菌忌廉湯蒜蓉包焗到好脆身,蒜香味重帶到香辣味!個湯好creamy,混合左啲蘑菇粒一齊煮,菇味香濃好好飲👅✨主菜👉🏻OMG烤雞烤雞有四件,有五種口味可以揀,我揀咗法式蜜糖汁🍯我覺得呢個烤雞真心有驚喜,即叫即烤上枱係真係辣手嗰種🤣 外皮香脆,搽滿蜜糖同甜芥末醬,雞肉好嫩滑有肉汁,好高質🤤❤️!!而且仲附上一碟仔醬汁唔夠可以額外點,啱晒我呢啲重口味人士😎👉🏻Pizza餐牌上Pizza嘅選擇都幾多,我叫咗食肉獸😆 配料有雞肉、煙肉、莎樂美、辣肉腸同埋意式肉醬!一嚟到已經見到配料好足,面頭仲有啲芝士可以拉到少少絲🫣 pizza啱啱焗起香脆可口☺️

✨前菜
👉🏻OMG多國海鮮拼盤

👉🏻蒜蓉包 + 野菌忌廉湯

✨主菜
👉🏻OMG烤雞

👉🏻Pizza
2022-12-30 21 浏览
之前食過都唔錯 所以今晚再黎食😋✨OMG 烤雞8件 $188因為食8件先可以試兩種味就揀左8件 然後揀左大蒜牛油汁同美式BBQ 兩款雞都烤得好味 好惹味 肉又嫩👍👍我個人就鍾意大蒜牛油多啲 牛油味好香😋但蒜味就冇乜美式BBQ 都唔錯 少少甜 有啲煙燻味咁 朋友鍾意呢個多啲兩個都可以各自再淋醬就再濃味啲✨BB 波菜鮮蠔扁意粉 $138意粉啲汁好均勻好夠都好香濃😋 蠔幾鮮幾香蠔味👍 菠菜好嫩 好食😋🍹白桃四季春茶 $40少少白桃香味 甜甜地幾好飲👍✨蘋果蜜桃梳打 $40聞落係都有蘋果同蜜桃味 但飲落蜜桃味重啲😂總括黎講味道唔錯😋 想食烤雞嘅可以試下 環境都好舒服 座位闊落 乾淨 服務都好好 會斟水💰晚餐人均~$220(收+1)
之前食過都唔錯 所以今晚再黎食😋

🍹白桃四季春茶 $40
少少白桃香味 甜甜地幾好飲👍

✨蘋果蜜桃梳打 $40
聞落係都有蘋果同蜜桃味 但飲落蜜桃味重啲😂

💰晚餐人均~$220(收+1)
2022-12-30 15 浏览
將軍澳南開了很多新餐廳,作為雞肉愛好者當然不能錯過這家🍽️二人餐🔺OMG多國海鮮拼盤上碟擺盤很漂亮日本代表 - 蟹肉沙拉多士和蟹籽墨魚仔都很fresh,多士一口size吃起來很方便剛好而且很脆;墨魚仔也很新鮮外國代表 - 煙三文魚配黑魚子和黑松露大蝦 - 三文魚偏油所以鹹香味十足;大蝦肉質鮮甜配上黑松露很惹味中式代表 - 瑤柱煎帶子 - 瑤柱非常香而且很多,煎帶子把肉汁鎖住整個風味更佳🔺OMG烤雞 - 墨西哥辣汁$328有4塊雞件,而且很多不同醬汁配搭墨西哥辣汁的jalapeno味很突出,吃起來小辣卻又不會搶了雞肉的味道烤雞烤至雞皮香脆,把肉汁鎖在裡面,肉質嫩滑雞槌和雞翅個2件,都是肉質嫩滑的部位,調味也很入味,建議再另外沾醬吃如果有雞胸肉應該我會更愛(去骨太煩了😂)🔺食肉獸PizzaPizza配料有雞肉、煙肉、Salami和pepperoni,超級中我這個食肉獸口味,吃起來非常惹味又不會太油批底是曲奇餅底不過完全不會硬或脆,口感帶點煙韌不過配料太多導致中間部分會容易塌下來,不過也不會太濕
將軍澳南開了很多新餐廳,作為雞肉愛好者當然不能錯過這家

🍽️二人餐

🔺OMG多國海鮮拼盤

上碟擺盤很漂亮

🔺OMG烤雞 - 墨西哥辣汁

有4塊雞件,而且很多不同醬汁配搭
烤雞烤至雞皮香脆,把肉汁鎖在裡面,肉質嫩滑
如果有雞胸肉應該我會更愛(去骨太煩了😂)

🔺食肉獸Pizza

批底是曲奇餅底不過完全不會硬或脆,口感帶點煙韌
不過配料太多導致中間部分會容易塌下來,不過也不會太濕
2022-12-27 15 浏览
今日嚟咗將軍澳南食飯,見到呢間炸雞餐廳諗都冇諗就入咗去食,由於太肚餓,所以就叫咗二人餐。一開始好快就送咗個海鮮拼盤,本身以為呢間餐廳主打雞,海鮮拼盤會冇咁高質,點知質素超乎意料之外,好有心思,以前菜嚟講份量好有誠意,而且擺盤亦好有心思,每件海鮮都放得好靚,啱哂聖誕節同男女朋友一齊食。 蒜蓉包整得好好,啱啱焗起熱辣辣,而且焗得好酥脆,不過如果蒜蓉味可以再重啲,感覺應該會更加正。 終於到招牌菜OMG烤雞,而呢個烤雞亦不負招牌菜之名,燒得好好,肉質保持細嫰,而且肉汁鎖哂喺皮下面,一咬落去肉汁爆哂出嚟,好正。 食肉獸pizza底薄薄哋,焗得好香脆,不過最特別唔係個餅底,而係pizza上面既肉!餅底上面真係好多肉,即使係再大食既朋友,相信都一定夠食,食落好滿足。

放假黎到將軍澳海傍打算鬆一鬆~去踩單車之前要食飽飽補充下體力先,見到有間幾decent ge cafe就入左去試~佢個lunch menu都好抵食,包前菜同野飲,我同個friend就一人嗌左一個set前菜我地分別叫左薯條同餐湯,薯條好粗身,係我鍾意ge質地,剛炸起好熱好香脆,個friend話個蘑菇湯都唔錯,唔會太稀或太杰~OMG chicken配栗米吞拿魚飯 - 烤雞揀左法式蜜糖汁 ,皮脆肉嫩,件件都大大件,個飯ge配搭好得意,每一口都食得到濃郁,同個雞都夾酸忌廉野菌雞柳燴扁意粉 - 個汁ge濃稠度剛剛好,掛住哂係d麵條度,每一啖都有好多料,而拉絲芝士完全係點睛之作玫瑰鮮奶咖啡 - 賣相令我成個少女心都出左黎,玫瑰味好濃厚,平衡左咖啡ge酸味Hot cappuccino -  Cappuccino合格有餘~冬天飲暖笠笠
  • 薯條
  • 蜜糖芥末烤雞
2022-12-27 390 浏览
今日同返有2年無見嘅煮食班同學仔見面,專登入左將軍澳搵佢,就跟佢行左去將軍澳站對出海邊搵食。大家都喜歡食韓國嘢,就簡左間炸雞店食。 餐廳設計以白色為主色,非常簡潔。牆上面有世界地圖及雞的霓虹燈管。聖誕節期間跟設有聖誕裝飾,更添一份節日氣氛。OMG 烤雞 (8件)$188我哋唔想咁熱氣,就叫左美式BBQ汁 同 法式蜜糖汁。烤雞來到擺盤勁精緻,店主有用心樹,將4隻雞疊埋一齊。 d雞超大隻,有4隻雞全翼同4隻雞髀🍗。 烤到外皮超金黃色,唔會熱氣,皮少少脆得來帶點濕潤。雞肉肉質滑而鮮嫩,非常爽口。 所有烤雞在烤焗時,已擦上我哋選擇嘅醬汁,超入味。如想隻雞再多d 汁,可再自行額外點上隨碟比的醬汁。雙色芝士蟹肉焗大啡菇(1隻)$48烤到大啡菇剛剛好,唔會乾晒,菇仲好有水份,好香菇味。芝士蟹肉放在菇上入爐烤焗,令大啡菇更香濃更提出菇嘅鮮味來。西柚檸檬四季春茶 $40要補充維他命C, 一定會簡呢杯飲。 西柚味勁濃,再夾住檸檬🍋嘅清新香氣。出奇哋唔會過酸。伴隨四季春茶香,估唔到咁好飲。白桃四季春茶 $40超有桃味嘅四季春茶,帶白桃嘅香氣及甜味,好清新,無化學味。 四季春茶茶味夠香濃,白桃同四季春茶撞埋超

聖誕節期間跟設有聖誕裝飾,更添一份節日氣氛。

OMG 烤雞 (8件)$188

雙色芝士蟹肉焗大啡菇(1隻)$48

西柚檸檬四季春茶 $40

白桃四季春茶 $40
超有桃味嘅四季春茶,帶白桃嘅香氣及甜味,好清新,無化學味。 四季春茶茶味夠香濃,白桃同四季春茶撞埋超好飲。
2022-12-21
  • OMG  烤雞
  • 雙色芝士蟹肉焗大啡菇
澳南海岸以前為居民為主要消費群,但Donki進駐之後不同食肆林立百花齊放𓅿 今次到訪Donki附近一家小店,一開頭以為食韓式,原來主打烤雞,內裏都有不少多國菜˙ỏ˙店鋪風格明亮,輕鬆的音樂符合這裡的渡假風情♡ (\   (\ („• ֊ •„) ꕀꕀꕀꕀꕀꕀꕀꕀꕀꕀꕀꕀꕀꕀꕀꕀꕀꕀꕀꕀ.• ♥️ 香辣鮮蝦墨西哥辣椒原隻軟殼蟹扁意粉 $138 第一口吃下去的反應是,辣得非常惹味.ᐟ.ᐟ⭐︎ 上面的軟殼蟹真的很大一塊,慢慢吃下去外脆內軟୧意粉頗爽,辣味滲透到汁裡,推薦給喜歡吃辣的朋友~.• ♥️ OMG烤雞 $108 (4/pcs)來到OMG,當然要點一份獨門的OMG烤雞⸜(ˊᵕˋ)⸝雞塊質感不錯有鮮味,烤得合格而且熱辣辣,份量大份。.• ♥️ 香蒜白酒煮藍青口配蒜蓉包 $108藍青口頗驚喜的,因為第一口吃下去打破對青口的厭惡感。而且香蒜白酒汁都香濃乳感,很配蒜蓉包和藍青口₍ᐢ⸝⸝› ̫ ‹⸝⸝ᐢ₎蒜蓉包外貌烤得吸引,口感很脆味道更勝外表的吸引!
澳南海岸以前為居民為主要消費群,
但Donki進駐之後不同食肆林立百花齊放𓅿
今次到訪Donki附近一家小店,一開頭以為食韓式,
原來主打烤雞,內裏都有不少多國菜˙ỏ˙
店鋪風格明亮,輕鬆的音樂符合這裡的渡假風情♡

(\   (\

.• ♥️ 香辣鮮蝦墨西哥辣椒原隻軟殼蟹扁意粉 $138
第一口吃下去的反應是,辣得非常惹味.ᐟ.ᐟ⭐︎
上面的軟殼蟹真的很大一塊,慢慢吃下去外脆內軟୧
意粉頗爽,辣味滲透到汁裡,推薦給喜歡吃辣的朋友~

.• ♥️ OMG烤雞 $108 (4/pcs)
來到OMG,當然要點一份獨門的OMG烤雞⸜(ˊᵕˋ)⸝
雞塊質感不錯有鮮味,烤得合格而且熱辣辣,份量大份。

.• ♥️ 香蒜白酒煮藍青口配蒜蓉包 $108
藍青口頗驚喜的,因為第一口吃下去打破對青口的厭惡感。
蒜蓉包外貌烤得吸引,口感很脆味道更勝外表的吸引!
2022-12-23 270 浏览
澳南海岸嘅餐廳超多 每次嚟到都想食呢間又想食嗰間 今次食咗呢間多國菜 除咗chicken之外 仲有🍕🍛🍝二人餐 💰328🍞是日餐湯配蒜蓉包 蘑菇忌廉湯幾香 蒜蓉包烤得好香脆🐙OMG多國海鮮拼盤 黑松露大蝦🍤好香黑松露味🫶🏻🫶🏻🫶🏻蟹籽墨魚仔🐙墨魚仔爽口煙三文魚🍣兩大片好滿足瑤柱煎帶子🦪超多瑤柱絲 足料👍🏻吞拿魚醬多士🥠一口size 酸酸甜甜 味道清新香醋沙律🥗🍗OMG烤雞<美式BBQ汁▫️法式蜜糖汁▫️墨西哥香辣汁▫️意大利黑醋汁▫️大蒜牛油汁>兩款主食可以自行配搭 店名叫”Chicken”當然要試試呢到嘅chicken啦😎烤雞口味可以任揀 我哋就揀咗BBQ味 烤雞本身已經有醬汁 另外再俾BBQ汁 好香口 不過蘸咗汁感覺會偏咸🍕Pizza<千島海鮮▫️芝士四重奏▫️食肉獸▫️千島烤雞▫️瑪格麗特▫️意大利辣肉腸▫️素食主義▫️黑松露雜菌▫️卡邦尼>食烤雞又點少得pizza 同朋友share食最開心🤭香脆薄批食落唔會好滯 而且超多海鮮配料 例如有蜆肉 蝦 墨魚 芒果 青紅椒 食落甜甜哋🍹西柚檸檬四季春茶 💰+12跟餐免費有汽水茶啡 就到聖誕諗住開心啲 我哋就加錢升級特飲🤪西柚味

二人餐 💰328

美式BBQ汁烤雞

🍕Pizza
千島海鮮pizza

🍹西柚檸檬四季春茶 💰+12
跟餐免費有汽水茶啡 就到聖誕諗住開心啲 我哋就加錢升級特飲🤪西柚味唔太突出 四季春茶味為主
西柚檸檬四季春茶

🍹蘋果蜜桃梳打 💰+12
甜甜嘅蜜桃味同淡淡嘅蘋果味幾match 冬天飲梳打 正😂
蘋果蜜桃梳打

🔔另設加一

2022-12-22 23 浏览
🕖時段-星期一夜晚7pm去到到 餐廳同附近都算唔多人 平日夜晚應該比較少人來呢區吧 主要都係住係呢邊既人_▫️2人餐 $328比較揀食,有齊前菜餐湯跟包 2個main 加2杯野飲_🔸多國海鮮拼盤打卡又好食之選! 黑色碟盤上有5款海鮮小食同沙律 多款式得來細細件唔會太飽 朋友同我都鐘意蟹肉沙律多士 其他小食味道都很不錯👍🏻_🔸蘑菇湯 配蒜蓉包蘑菇好香濃好飲! 有少少蓉湯texture應該係有點薯泥_🔸OMG烤雞 (4件)可以揀不同口味 我地揀左大蒜牛油汁🧈 烤雞肉質滑同juicy 咬開係鮮嫩有肉汁 成隻雞點落garlic butter醬仲正 好香口多個層次! _🔸食肉獸pizza最後仲有個10吋pizza 2個女仔食份量有點太大🥲成個pizza都係肉(雞肉 煙肉 腸 肉醬...) 肉醬部分比較特別 好似食緊肉醬既味但pizza底😋我覺得淨肉醬pizza無其他肉都已經好正😂呢個食肉獸pizza真係啱哂食肉獸😂_🍽環境餐廳座位舒適闊落 入面有啲尖叫雞deco 而另一邊牆就掛左啲畫同世界地圖🌏
🕖時段-星期一夜晚

▫️2人餐 $328
比較揀食,有齊前菜餐湯跟包 2個main 加2杯野飲

🔸多國海鮮拼盤
多國海鮮拼盤

🔸蘑菇湯 配蒜蓉包
蘑菇好香濃好飲! 有少少蓉湯texture應該係有點薯泥
_
🔸OMG烤雞 (4件)
可以揀不同口味 我地揀左大蒜牛油汁🧈
OMG烤雞 大蒜牛油汁 (4件)

🔸食肉獸pizza
食肉獸pizza

🍽環境
多國海鮮拼盤
OMG烤雞 大蒜牛油汁 (4件)
食肉獸pizza
  • OMG多國海鮮拼盤
窩夫與蝦子餅之前去過OMG Chicken吃午飯,印象不錯,日前再去吃晚飯。餐廳牆上的裝飾很有心思。窩夫與蝦子餅點了328元的二人餐,有前菜、餐湯、兩款主菜和飲品,散叫的話要520元呢。先送來兩杯凍檸茶,窩夫很喜歡那兩支水果造型的攪棒。蒜蓉包烘至金黃色,食落脆卜卜,配湯一流。寒冷天氣下喝一碗熱湯是多幸福的一件事。蘑菇湯偏稀,有菇粒增加口感,正合窩夫的口味。OMG多國海鮮拼盤的賣相太美了,一定要相機食先。五款用海鮮做的一口小食各有特色,窩夫最欣賞那瑤柱絲帶子。光顧OMG Chicken又怎能不吃雞呢,戴上餐廳提供的即棄手套用手吃特別滋味,但要注意剛烤好的雞非常熱,用手拿起來要加倍小心。雞髀非常厚肉,肉質嫩滑多汁,配上美式BBQ汁,十分惹味。另一款主菜選了千島海鮮薄餅,配料豐富,芝士不會太多太膩,餅底是薄薄的那種,一人半個輕易完成。

餐廳牆上的裝飾很有心思。

凍檸茶

先送來兩杯凍檸茶,窩夫很喜歡那兩支水果造型的攪棒。

蒜蓉包

蒜蓉包烘至金黃色,食落脆卜卜,配湯一流。

蘑菇湯

OMG烤雞
千島海鮮薄餅
2K
2022-12-16 21 浏览
澳南海岸有好多有特色既餐廳 今次尼試呢間 OMG Chicken 係一間韓式炸雞店 主打燒雞及薄餅 餐廳裝修係潮流風 同平時炸雞店唔太一樣-🤪OMG Chicken 2 人餐套餐包括是日餐湯配蒜蓉包、OMG 多國海鮮拼盤及兩款自選主食及餐飲-🍝焗黑松露雞皇意粉焗完之後有拉芝效果 好吸引 意粉都算掛汁 不過黑松露味唔夠濃-🥣🥖是日餐湯配蒜蓉包粟米湯味道濃郁 蒜蓉包如果多啲蒜蓉就好🤪-🦐🦑OMG多國海鮮拼盤有煙三文魚、海蝦、帶子、 墨魚仔 吞拿魚多士 每款有兩件 海蝦新鮮爽口 帶子味道鮮甜 吞拿魚多士香脆 整體唔錯-OMG烤雞4件🍗總共有四件雞 外皮烤到好香脆 雞肉肉質嫩滑 好惹味 不過唔夠食-📍OMG Chicken (將軍澳)將軍澳澳南海岸唐俊街23 MONTEREY Place 地下G23A號舖

🤪OMG Chicken 2 人餐

🍝焗黑松露雞皇意粉

🥣🥖是日餐湯配蒜蓉包
粟米湯味道濃郁 蒜蓉包如果多啲蒜蓉就好🤪

🦐🦑OMG多國海鮮拼盤

OMG烤雞4件🍗
📍OMG Chicken (將軍澳)
2022-12-13 17 浏览
近將軍澳海旁的餐廳,位置係DONKI隔離,好易搵👍🏻一入餐廳見到兒童餐擺盤好靚,有架車仔咁,好可愛.雖然佢主打雞,不過咁岩唔想食雞,想試其他野所以我就叫左2個主菜1️⃣BBQ醬烤豬仔骨有3大塊豬骨,肉質好淋,好易咬得開😉醬汁香濃👍🏻仲有D薯條,西蘭花同蕃茄,可以中和返💰HKD$1382️⃣雙色芝士焗肉醬意粉好多芝士呀,賣相已經唔錯,肉醬份量都幾夠,味道唔錯.正常發揮. 份量夠💰HKD$883️⃣菠蘿荔枝四季春飲落好濃味,但又唔會好甜,味道岩岩好💰HKD$40
所以我就叫左2個主菜
1️⃣BBQ醬烤豬仔骨
💰HKD$138

2️⃣雙色芝士焗肉醬意粉
💰HKD$88

3️⃣菠蘿荔枝四季春
飲落好濃味,但又唔會好甜,味道岩岩好
💰HKD$40