今次同朋友黎試試呢間尖沙咀既地中海菜餐廳🤩🤩餐廳環境好靚,店員多數係外國人,態度友善~~menu選擇多,而且菜式都幾特別👍🏻👍🏻🍕煙三文魚披薩 $185✨Pizza 烘到好香好脆,配料都好豐富!!包括有煙三文魚、菠菜苗、野菌同洋蔥等~~煙三文魚鹹香十足,好有咬口!推介大家試試😋😋🥘希臘羊肉千層茄子 $168✨估唔到千層麵都有light 版🤣🤣廚師將茄子塊、羊肉碎一層層鋪好,再用蕃茄醬調味,然後拎去焗,好有心思❤️❤️水牛芝士味道好香!每一啖都食到,整體好match🤤🤤🍡海鮮串燒 $188✨串燒超大份!包括有三文魚、吞拿魚同大蝦~~全部燒得好香!外層唔會乾柴,裡面仲係好粉嫩,肉質滑溜😋😋墨西哥辣椒夠晒香口同刺激🌶🌶串燒本身冇太多調味,簡簡單單擠d檸檬汁落去或者蘸少少水牛城醬食,已經好正👍🏻👍🏻
今次同朋友黎試試呢間尖沙咀既地中海菜餐廳🤩🤩
餐廳環境好靚,店員多數係外國人,態度友善~~
menu選擇多,而且菜式都幾特別👍🏻👍🏻

🍕煙三文魚披薩 $185✨
Pizza 烘到好香好脆,配料都好豐富!!
包括有煙三文魚、菠菜苗、野菌同洋蔥等~~
煙三文魚鹹香十足,好有咬口!推介大家試試😋😋

🥘希臘羊肉千層茄子 $168✨
估唔到千層麵都有light 版🤣🤣
水牛芝士味道好香!每一啖都食到,整體好match🤤🤤

🍡海鮮串燒 $188✨
串燒超大份!包括有三文魚、吞拿魚同大蝦~~
全部燒得好香!外層唔會乾柴,裡面仲係好粉嫩,肉質滑溜😋😋
墨西哥辣椒夠晒香口同刺激🌶🌶
2021-12-18 42 浏览
呢間係尖沙咀漆咸道既酒吧餐廳其實想試好耐…因為好多時係附近飲野經過見到佢生意唔錯…加上又未試過地中海菜喎。機會終於黎啦…平時見weekend都多人…所以今次平日黎都book定位安全。今日黎到餐廳唔算太多人…可能平日關系。都好…無咁嘈。被安排坐係窗邊位置。雖然望住漆咸道…不過有街景望下感覺都唔錯餐廳都算幾大…有dd角度望落都有d地中海風情😂😂其實未試過地中海菜…不過見好多人都點下烤雞…意粉同pizza。跟隊無衰…我地點左地中海烤雞啦…香蒜橄欖油意粉啦同opa經典pizza加多杯Mocktail 叫big bang地中海烤雞先到…黎到已經聞到好香既味道…隻雞烤到皮脆肉嫩…就算白肉部份都唔會乾同嚡…隻雞跟左個薯條熱辣辣好味…個sauce應該用乳酪做…點雞點薯條都啱之後到意粉…其實好鍾意食香蒜橄欖油意粉…意粉簡簡單單煮就好味…呢度意粉蒜香唔錯…油份啱啱好…意粉煮到好al dente最後就到個pizza…一見到就覺得好味…樣啦…加上係我鍾意既薄批黎。pizza toppings有雞肉…波菜…乳酪…加埋cheese好正…個批底又薄又脆。唔錯野飲big bang隻杯好正…係隻雀仔黎。呢杯野飲就好似果

餐廳都算幾大…有dd角度望落都有d地中海風情😂😂

野飲big bang隻杯好正…係隻雀仔黎。呢杯野飲就好似果汁mix好清新既感覺…

食物質素同服務都唔錯…如果想試下地中海菜…呢度係一個唔錯既選擇。如果有選擇困難都有d set可以選擇

• 蒜香意粉
  • 地中海烤雞
#地中海eatcovery #尖沙咀eatcovery💡有情調的地中海菜🗺🍸今次去咗一間有格調既酒吧 ,環境有種地中海摩洛哥嗰種嘅感覺,好靚好chill,環境寬闊,成個感覺好舒服 ,好岩同朋友飲住酒慢慢chill 下🍽 OPA經典pizza🍕個pizza材料好豐富,有雞肉、菠菜苗、野菌、辣椒。好鐘意呢個配搭,特別係加左sour cream,令到層次感好豐富。佢係即叫即烤,仲要係薄批,食落酥脆香口!雞肉好大舊,食落好滿足!而且個批可分成八件,好飽😋🍽香辣蕃茄長通粉🍝蕃茄味香濃,食落好juicy,長通粉住得岩岩好,食落有咬口,蕃茄汁鎖曬係入面,辣辣地好惹味😋🍽磨茹湯磨茹好濃郁,好好飲😋🍽LadyBoy🍹比呢杯野個名吸引左,杯野好特別,有辣椒、Lemongrss、lime leaf、椰子同Rum酒調製而成,好有泰式風情🤣可以根據自己喜好而落幾多配料,椰子味重得黎有點辣辣地,推介!🍽Apple Crumble🍎呢杯mocktail有蘋果、檸檬、菠蘿汁及肉桂條,成杯野都好fresh,而且好重肉桂條香,正🧡#尖沙咀食咩好 #尖沙咀美食 #好西 #小店 #情侶拍拖食咩好 #情侶拍拖好去處 #打卡 #
#地中海eatcovery #尖沙咀eatcovery

💡有情調的地中海菜🗺🍸

🍽 OPA經典pizza🍕

🍽香辣蕃茄長通粉🍝

🍽磨茹湯
磨茹好濃郁,好好飲😋

🍽LadyBoy🍹

🍽Apple Crumble🍎

#尖沙咀食咩好 #尖沙咀美食 #好西 #小店 #情侶拍拖食咩好 #情侶拍拖好去處 #打卡 #地中海菜 #chill #hkfoodie #food #foodie #hkfoodporn #hkfood #hkrestaurant #hkfoodblogger #foodlover ##地中海eatcovery #尖沙咀eatcovery #opamediterraneanbarandbistro
1K
2021-12-17 95 浏览
尖沙咀赫德道 corner位有一間 「Opa Mediterranean Bar and Bistro」, 餐廳環境很舒適, 嚟chill一個下午或晚上都是一個不錯的選擇。前菜「土耳其鷹嘴豆泥+皮塔包」, 鷹嘴豆泥既美味又健康, 營養價值有不是每間餐廳都可以食到。「烤鴨意大利飯」, 烤鴨肉超香, 配上煮到恰到好處的意大利飯, 整體上香口惹味, 有驚喜。「烤肉眼牛扒14安士」,份量十足, 牛扒厚身肉汁keep 得很好, 兩邊烤得很香,味道不錯。「海鮮串燒」有吞拿魚/三文魚/大蝦/墨西哥辣椒/水牛汁+皮塔包, 賣相已經超吸引, 吞拿魚肉質烤後硬身,魚味濃, 三文魚魚油十足,大蝦脆口, 墨西哥辣椒辣得令人很過癮。

• 烤鴨意大利飯
2021-12-17 40 浏览
前幾日同朋友去尖沙咀行街,行行下不知不覺就到左尖東。見到呢間餐廳嘅lunch set幾抵食,就入左黎食啦。Set Lunch (3 Course) $98第一個course可以揀湯或者沙律,我揀左Soup of the day,今次係黑豆湯。我都係第一次是黑豆湯,原來味道係鹹鹹地,飲落口感有少少滑滑地,幾得意,味道我覺得唔錯,值得一試嘅。Main course我就揀左Margherita Pizza。有八吋大嘅,係我鍾意食嘅薄批,賣相望落相當唔錯。批底好脆,Pizza上面嘅芝士都好香。Dessert我就揀左Churro,配上朱古力醬同Salted Caramel,食落外脆內軟,一份有兩條,相當足夠。Set Deluxe (4 Course) $138朋友就叫左呢個set,比起我個Set Lunch,會多左份Smoked Salmon Carpaccio同埋份Main可以揀Grilled Salmon Fillet。我見朋友份Smoked Salmon Carpaccio嘅賣相好靚。朋友就冇揀湯,揀左Mediterranean Caesar Salad,入面會有烤雞。Grilled Sa

Set Lunch (3 Course) $98

Set Deluxe (4 Course) $138

Grilled Salmon Fillet煎得好香脆,有啲似炸過嘅感覺,望落好吸引。

Cappuccino +$12

Hazelnut Latte +$12

如果唔加錢轉餐飲,本身都會有杯Ice Lemon Tea嘅。

Turkish Hummus $108
另外我地再叫左份Turkish Hummus,鷹嘴豆泥嘅份量好多,好creamy好滑,配上軟熟嘅Pita Bread,好食。
2021-12-17 69 浏览
前排忙完後想同朋友去tst chill 下,見這間餐廳位置方便,就同朋友去下。餐廳內坐得都幾舒服,好適合邊食邊傾計,食物質素仲要好好!ps仲有搖凳打卡位。雖然餐廳有set dinner,但原來單點更有驚喜!😍😍特別喜歡🦐大頭蝦西班牙飯,上碟時會先點🔥燒香,可以話係必食😍😍大頭蝦西班牙飯的飯燒過後有飯焦且好辣香,而且有別於其他西班牙飯,是比較乾身的,好易入口。大頭蝦真係超大隻,蝦頭d 蝦膏多到流出來,撈飯食一流。蝦嘅肉質鮮甜彈口,超高水準。另外還可以點lemon汁食更fresh~🍢另外海鮮串燒也相當別緻,是一大串上的,底部是蝦、然後有厚切三文魚、吞拿魚。頂層是lemon ,壓一壓就可以將檸檬汁灑落去海鮮串各樣配料。厚厚的三文魚入面嫩香多汁,熟度剛剛好而且外皮脆香。可以選擇點水牛醬/bbq醬,令味道更濃香。吞拿魚有少少肥,肉質實香,入口溶化還點了白酒煮青口,青口幾鮮甜,配上濃香白汁,調味少少辣且加了番茄粒、蒜粒 、黑椒等,幾惹味,點麵包一流!底下的白汁吸收了青口鮮甜精華 ,非常甜香呢到真係chill住飲野,食好野嘅好地方😋😋😋一定會再來!

雖然餐廳有set dinner,但原來單點更有驚喜!😍😍

白酒煮青口

呢到真係chill住飲野,食好野嘅好地方😋😋😋一定會再來!

白酒煮青口
平時行過呢間酒吧餐廳都覺得幾有feel🙈 終於同朋友來初嘗地中海菜😀appetizer:smoked salmon carpaccio 意式煙三文魚切片 ($118)超薄片煙三文魚 一口分量share 唔到🙈 加埋配菜一齊食係好食的😙pasta:linguine pesto chicken 香草醬烤雞扁意粉 ($138)香草醬意粉個味唔差 不過略嫌成件事乾左d😬 烤雞都幾香 但雞胸肉就比較冇咁滑🤣main course:mixed seafood skewers with grilled pita bread 海鮮拼盤串燒伴烤皮塔餅 ($188)好多人點呢個 可能係招牌菜 都幾有特色😍 串燒有吞拿魚 三文魚 大蝦 同墨西哥辣椒 可以點buffalo sauce😆 吞拿魚覺得有少少腥味🤥 三文魚同大蝦都好食🤤 墨西哥辣椒幾似食普通三色椒😛 唔知正確食法係咪要擺落pita bread 入面咁食呢😳mocktails:kill bill ($82)django ($82)呢到有好多可以打卡嘅cocktail 同mocktail 😍 kill bill 就係橙🍊 菠蘿🍍 紅莓 同雲尼拿 甜度岩

appetizer:

pasta:

main course:

mocktails:
kill bill ($82)
django ($82)

呢到有好多可以打卡嘅cocktail 同mocktail 😍 kill bill 就係橙🍊 菠蘿🍍 紅莓 同雲尼拿 甜度岩岩好 帶少少紅莓酸味😋 另外django 就係rasberry 加lemonade😙 呢個比較酸少少 但都好飲🤤

smoothies:
Belgian dark chocolate shake ($68)

呢個就係較為普通嘅朱古力smoothies🤣

整體感覺間餐廳一般 不過地中海菜幾特別都可以一試😀 因為星期五晚比較多人而朋友當日晏晝先book 位🤥 結果三人被安排迫坐張加櫈嘅兩人枱😬 餐廳較暗而每張枱上都有棧燈仔係幾有feel🙈 可惜我地野食都唔太夠位擺 水都冇位擺多杯 而棧燈都被收走左😢

2021-09-17
2021-12-16 40 浏览
地中海食品還是很陌生,好像只認識hummus是最接近。今日三人行來到這裏尖沙咀近尖東方面的地中海餐廳,試一試。來這餐廳之前在網上做了一點research,找了一些地中海的菜式,但是來到之後發覺有些菜式這裏是沒有的,可能唔係最Authentic嘅地中海餐廳吧。不過也沒有影響我們的興致,當它是一間西餐廳吧。點了幾個菜式,最出色的依然是Hummus 。薄餅方面還好,叉燒妹沒投訴。沙律就真的弱了一點點,蔬菜還是新鮮的,只是雞肉是真的偏乾,食了一件後便放棄了。最後的那個我都唔記得咩名,只記得是一碟一人吃也不夠飽的燒雞。雞的味道還可以的,但是可能因為雞肉真的太少,感覺上好骨慘慘,感覺不太良好。另外裝修方面都算很有特色,空間感10分大。有高枱和有沙發枱,服務員也很友善,這一點在西餐來說是很重要的。一般來說試新餸菜都是很兩極的驚喜,公平說我們沒有試很多它的出品,不過以這次來說,下次應該很想很想再吃地中海菜才再考慮吧。🤔

2021-10-02
午餐
用餐优惠
試食活動、優惠券
2021-12-16 25 浏览
開心星期五, 今日去左尖沙咀漆咸道南食午餐, 餐廳主打地中海菜, 裝修環境簡約舒服。是日午餐 x 2Lunch Set 分別有4度菜餐湯意式煙三文魚切片烤三文魚柳烤牛里脊肉焦糖芝士餅西班牙油炸鬼意式煙三文魚切片, 頭盤煙三文魚,醒神醒胃。烤三文魚柳, 三文魚皮煎得好香脆, 脆到似薯片, 但肉身嫩滑, 入口有魚油香味。烤牛里脊肉, 五成熟剛剛好, 牛味濃, 有肉汁, 有少少筋位, 非常正。焦糖芝士餅, 香濃芝士味, 餅底夠脆。西班牙油炸鬼, 呢個甜品超正, 又熱又脆, 好香好好食, 加埋一杯凍啡, 爽。

是日午餐 x 2

Lunch Set 分別有4度菜

餐湯
意式煙三文魚切片
烤三文魚柳
烤牛里脊肉
焦糖芝士餅
西班牙油炸鬼

意式煙三文魚切片, 頭盤煙三文魚,醒神醒胃。

焦糖芝士餅, 香濃芝士味, 餅底夠脆。

2021-12-16 907 浏览
今日系同老公嘅紀念日,事先已經book咗尖沙咀一間地中海菜慶祝,平時一般西餐、意大利菜等等就成日會接觸到,地中海菜就真系勁少食😳感覺幾新鮮。餐廳內環境以酒吧為主,但喺某啲位置都不失藝術氣息,有藝術畫作作點綴🎨晚餐黎講我諗比較多人選擇嘅會系3道菜同埋4道菜晚餐,唔算好大食嘅話其實食3道菜都夠2個人食,但呢日太肚餓🙊所以揀咗4道菜戈款。頭盤系煙鴨胸沙律,煙鴨胸燒得好香,同沙律配搭都新鮮,裡面材料豐富,有洋蔥、青瓜、野生藜麥、希臘芝士、蜜糖芥末醬,出面吾系成日食到。主菜可以揀卡邦尼意粉或者大頭蝦海鮮飯,大頭蝦吾系度度有,試吓佢先,大大隻蝦爽口彈牙。西班牙飯煙煙韌韌,有少少辣,洋蔥、紅椒、檸檬味等味道都明顯,香氣吾西利反而食落去嗰陣感受到。另外仲叫咗烤肉眼牛扒同埋烤豬肋骨,烤肉眼扒燒得好香,裡面肉汁豐富,牛肉味道香濃,厚薄度偏厚都吾算難咬。另一份主菜系烤豬肋骨,原本其實麻麻哋豬肋骨,但呢度嘅豬肋骨確實令我對佢嘅印象改觀!BBQ醬汁味道十分豐富,食豬肋骨每一啖都好juicy👅同老公兩個人都系叫mocktail,自己叫咗「Pulp Fiction」,有蜜桃、茶同埋薄荷,飲落似出面茶飲店嘅茉莉茶,味

同老公兩個人都系叫mocktail,自己叫咗「Pulp Fiction」,有蜜桃、茶同埋薄荷,飲落似出面茶飲店嘅茉莉茶,味道好清新,甜而不膩。

老公叫咗杯「Big Bang」,有芒果、熱情果同埋菠蘿,幾款都系好鮮甜嘅水果,好有夏日風情🤣夏天飲都好適合。

估吾到飯後甜品都咁高汁😍做到外脆內軟,裡面嘅朱古力吾會太甜,流心效果都做到。

2021-12-05
2021-12-16 31 浏览
2021.12.15星期三晚又是ladies night 與好姐妹👩🏻‍🤝‍👩🏼相約到尖沙咀晚餐🍽呢間餐廳位於漆咸道南,除左美食亦有美酒供應🍹🍺🍷怪不得坐滿食客!今次我地點左DINNER FOR 2 - Regular $348 (另加一服務費)頭盤二選一我地要左地中海茄泥醬配皮塔包沾上酸溜溜的希臘🇬🇷芝士🧀加上西榴既地中海茄泥醬在鬆軟的皮塔包🤗好開胃😬主菜有兩樣:香蒜橄欖油意粉Spicy 🌶 得黎好香口😛意粉軟硬適中地中海烤雞配以新鮮既沙律菜🥗與金黄脆口既粗薯條🍟烤雞火喉剛好,沾上特別醬汁更顯鮮味☺️甜品二選一今次要左比較少見既西班牙油炸鬼伴朱古力雪糕西班牙油炸鬼超甜超可口😋朱古力雪糕香滑🥰最後當然唔少得叫番兩杯野飲chill下啦🍹🍸Big Bang $88用好精緻既雀仔玻璃杯盛載著以芒果🥭熱情果同菠蘿🍍溝出黎既mocktail !酸酸甜甜😚Popcorn Sour $108係一杯要跟埋爆谷🍿 飲既cocktails 😚感覺幾得意😜如果唔跟爆谷一齊飲會比較苦😎飲爆食醉後出面已經有巴士回家🚌真方便✌🏻
2021.12.15

香蒜橄欖油意粉
Spicy 🌶 得黎好香口😛意粉軟硬適中

地中海烤雞
配以新鮮既沙律菜🥗與金黄脆口既粗薯條🍟
烤雞火喉剛好,沾上特別醬汁更顯鮮味☺️

甜品二選一

Popcorn Sour $108

飲爆食醉後出面已經有巴士回家🚌
真方便✌🏻

2021-12-15 57 浏览
服務員好nice~~環境又好舒適~~仲有可bar檯可以望下街景 Lunch hour好多人~幾乎九成滿~呢張係食完影嘅~怖置得好有氣氛仲有張藤吊吊椅點咗4 courses set lunch有燒雞沙律🥗蕃茄湯番茄湯本身有泡沫~~但因為太遲過去店員話已經冇晒🤣不過本身個湯都好濃郁好好味唔緊要啦沙拉大大碟好有份量2nd course煙三文魚配左capers,紅菜頭,紅火龍果烤牛里脊肉~~Salmon fillet勁大塊~~辣肉腸pizza~個底夠晒薄~~配上勁多芝士焦糖芝士餅~Churros 好香😍
服務員好nice~~環境又好舒適~~

仲有可bar檯可以望下街景

Lunch hour好多人~

幾乎九成滿~

呢張係食完影嘅~

怖置得好有氣氛

店員話已經冇晒🤣

不過本身個湯都好濃郁好好味唔緊要啦

沙拉大大碟好有份量

2nd course煙三文魚

配左capers,紅菜頭,紅火龍果

烤牛里脊肉~~

Salmon fillet勁大塊~~

辣肉腸pizza~個底夠晒薄~~配上勁多芝士

焦糖芝士餅~

Churros 好香😍
2021-12-14 46 浏览
朋友由英國結束工作假期回港,終於找到新工作、開始新生活,當然要慶祝一番。今次來到裝潢頗具格調的Opa Mediterranean Bar and Bistro,環境比較暗、有情調😂⁡👉🏻食物: 3.3/5⁡▪️大頭蝦西班牙飯必點之選💯一上桌,侍應會淋酒再點火,打卡一流!大頭蝦超級大隻😳,比鐵板更長身!蝦肉爽口,蝦頭膏鮮味。底層飯帶有蒜香,十分惹味🤤建議一上桌即食,不然放久了會乾和略油。⁡▪️海鮮串燒大大份,又一打卡之選。有三文魚、呑拿魚、大蝦及幾塊薄餅,魚類大大件,沒有甚麼調味,亦沒有燒烤味,需沾附上的燒烤醬。冬天吃有少許狼狽,因為掛一會兒便放涼了,要儘快享用。⁡▪️Jacky Brown 及Apple Crumble兩杯都酸酸甜甜。

👉🏻食物: 3.3/5

▪️大頭蝦西班牙飯

▪️海鮮串燒
▪️Jacky Brown 及Apple Crumble
兩杯都酸酸甜甜。
2021-12-13 64 浏览
今晚同好友來到尖沙咀呢間好有情調地海餐廳飲番杯relax下,chill🥰.🍸santorini $108真係好想念呢個地方,就點了呢杯cocktail 懷緬一下,上面散上玫瑰花瓣已經好igable,蘋果和菠蘿口味非常清新,收工飲杯酒心情都靚啲🥰.🍸diango $88點了一杯mocktail,紅莓和檸檬口味同樣清新,唔太甜好好飲!😋.🌟Dinner set for two $348.🥗前菜:野生藜麥沙律檸檬汁配上火箭菜、三色椒、洋蔥、青瓜、車厘茄、藜麥,味道酸酸地作為前菜非常開胃,仲有好懷念嘅希臘芝士,好耐冇食太幸福🥰.🍝香蒜橄欖油意粉意粉煮得好有咬口,香濃蒜味和橄欖油香,意外地有啲辣幾惹味,不錯!.🍖地中海烤雞味道比想像中好食太多!雞嫩滑juicy燒得好好,有陣香草味道,配上芝士醬食好好食!配菜仲有沙律和薯條,大滿足🥰.🍫朱古力心太軟伴雪糕蛋糕好軟熟,中間流心,濃濃朱古力口味配上oreo雪糕超級好食,good ending😋.兩個女仔點了dinner set都夠食,食物質素比想像中高又唔貴,滿正宗令我好想念希臘的日子,仲有個靚靚打卡位岩哂我地愛影相😆

🍸santorini $108
🍸diango $88
🌟Dinner set for two $348

🥗前菜:野生藜麥沙律

🍝香蒜橄欖油意粉

🍖地中海烤雞

🍫朱古力心太軟伴雪糕
基本上每一日都會經過呢間喺赫德道藍白色外牆嘅地中海菜餐廳 @opa_hk 今次終於有機會試吓喇🤪𝗪𝗲𝗲𝗸𝗱𝗮𝘆𝘀夜晚都幾多人下,可能因為環境幾浪漫又夠𝗰𝗵𝗶𝗹𝗹,啱曬同朋友聚餐~ღ 土耳其鷹嘴豆泥 𝐓𝐮𝐫𝐤𝐢𝐬𝐡 𝐇𝐮𝐦𝐦𝐮𝐬 $𝟏𝟎𝟖見到𝗵𝘂𝗺𝗺𝘂𝘀即刻😍😍😍食落好𝗰𝗿𝗲𝗮𝗺𝘆,味道酸酸辣辣,好開胃!𝗣𝗶𝘁𝗮 𝗯𝗿𝗲𝗮𝗱本身有點乾,但夾埋𝗵𝘂𝗺𝗺𝘂𝘀一齊食就好正!𝗵𝘂𝗺𝗺𝘂𝘀份量都幾多下,如果多幾塊包就正喇~╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟳.𝟱/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟳.𝟮/𝟭𝟬ღ 海鮮串燒 𝐌𝐢𝐱𝐞𝐝 𝐒𝐞𝐚𝐟𝐨𝐨𝐝 𝐒𝐤𝐞𝐰𝐞𝐫𝐬 $𝟏𝟖𝟖十枱有九枱都有叫呢個打卡一流嘅海鮮串燒🦐有齊曬吞拿魚、三文魚、大蝦同墨西哥辣椒,整體味道偏淡,配埋水牛汁就好好食🥳兩款魚肉肉質都鮮嫩,墨西哥青辣椒都真係幾辣下,越食越過癮!╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟳.𝟮/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟳/𝟭𝟬ღ 大頭蝦西班牙飯 𝐁𝐢𝐠 𝐇𝐞𝐚𝐝 𝐏𝐫𝐚𝐰𝐧 𝐏𝐚𝐞𝐥𝐥𝐚 $𝟐𝟒𝟓無諗過地中海菜都有𝗣𝗮𝗲𝗹𝗹𝗮😚不過同平時係西班牙餐廳食嘅好唔同!上菜嘅時候會淋酒點火🤩大頭蝦超大隻,味道鮮甜,飯粒整得幾乾身,味道有一種講

土耳其鷹嘴豆泥

ღ 土耳其鷹嘴豆泥 𝐓𝐮𝐫𝐤𝐢𝐬𝐡 𝐇𝐮𝐦𝐦𝐮𝐬 $𝟏𝟎𝟖
見到𝗵𝘂𝗺𝗺𝘂𝘀即刻😍😍😍
食落好𝗰𝗿𝗲𝗮𝗺𝘆,味道酸酸辣辣,好開胃!

十枱有九枱都有叫呢個打卡一流嘅海鮮串燒🦐
兩款魚肉肉質都鮮嫩,墨西哥青辣椒都真係幾辣下,越食越過癮!
大頭蝦西班牙飯

上菜嘅時候會淋酒點火🤩大頭蝦超大隻,味道鮮甜,飯粒整得幾乾身,味道有一種講唔出嘅亞洲風味,再夾雜住鮮蝦味。
整體份量有點小,如果大份少少就𝗽𝗲𝗿𝗳𝗲𝗿𝘁喇~
╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟳.𝟯/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟳/𝟭𝟬

𝗢𝗣𝗔 @opa_hk
✵ 𝒍𝒐𝒄𝒂𝒕𝒊𝒐𝒏 • 𝒆𝒏𝒗𝒊𝒓𝒐𝒏𝒎𝒆𝒏𝒕 𝟳.𝟴/𝟭𝟬
╰┈➤ 📍#BELLYwongs_TST
✵ 𝒄𝒖𝒊𝒔𝒊𝒏𝒆 • 𝒇𝒐𝒐𝒅 𝟳.𝟱/𝟭𝟬
╰┈➤ #BELLYwongs_western
✵ 𝒑𝒓𝒊𝒄𝒆 𝒓𝒂𝒏𝒈𝒆 • 𝒂𝒇𝒇𝒐𝒓𝒅𝒂𝒃𝒊𝒍𝒊𝒕𝒚 𝟳.𝟮/𝟭𝟬
╰┈➤ #BELLYwongs_midprice • $𝟮𝟬𝟬/𝗽𝗽
✵ 𝒔𝒆𝒓𝒗𝒊𝒄𝒆 𝟳.𝟴/𝟭𝟬
✵ 𝒓𝒆𝒗𝒊𝒔𝒊𝒕 ᴍᴀʏʙᴇ 🙂