2016-11-01 790 浏览
每次黎到一定食佢地嘅黑糖麵包,好香好軟。頭盤非常吸引,尤其係芝士。焗甜薯亦都唔可以唔試。主角牛扒出場,不過今次有d燶。但個漢堡塊肉中間唔熟,感覺有d中伏好似生呑免治牛咁。
每次黎到一定食佢地嘅黑糖麵包,好香好軟。
頭盤非常吸引,尤其係芝士。
焗甜薯亦都唔可以唔試。
主角牛扒出場,不過今次有d燶。
但個漢堡塊肉中間唔熟,感覺有d中伏

好似生呑免治牛咁。
2016-10-29
庆祝纪念
纪念日
2016-10-27 672 浏览
Outback  是其中一間本人最喜愛光顧的西餐廳。原因好簡單, 因為:1. 服務好, well- trained staff2. 任食熱呼呼的黑糖包, 任添的檸檬茶 (小小貼心, 就能留住客人的忠誠)3. 製作不馬夫唯一一樣需要改善的是創新, 長時間餐牌沒有太大的變化。客人會覺得悶。香辣海鮮飯, 辣得惹味, 飯面的炸甜薯絲撈入飯中一起食, 口感唔錯 香芒雞肉沙律, 芒果清甜, 沙律菜爽脆, 甜甜酸酸的芒果汁調教後, 好清新。但要彈的是, outback 大部分含有雞的餐, 都是用雞胸, 鞋到冇朋友, 不過on diet 的朋友應該會鍾意。白汁烤蝦燴飯, 味道唔錯, 好creamy, risotto 質感剛好, 蝦都烤得好香
1. 服務好, well- trained staff
3. 製作不馬夫

2016-10-07
  • 黑糖包
  • 香芒雞肉沙律
2016-10-18 872 浏览
Outback既set lunch可以算係質素高,價錢合理,連加一都係大約百幾蚊左右,加上黑糖餐包同汽水無限添飲添食,唔怕會口渴唔飽。每次黎都會叫baby back ribs,因為呢度豬肋骨連骨帶肉非常長同大份,醬汁燒得入味,而且外層色澤亮麗。肋骨肉軟嫩,唔需要好用力就可以將骨肉輕易切開,肉汁保留係肉之間,都唔使點其他醬汁已經好好食。粗薯條炸得香脆,紅菜頭小食酸酸微微,作為豬肋骨既小配菜真係唔錯,又唔會膩味。忌廉蘑菇湯濃郁香滑,由湯,沙律,餐包到主菜都好滿意。

忌廉蘑菇湯濃郁香滑,由湯,沙律,餐包到主菜都好滿意。

2016-10-12 891 浏览
今日老公生日,老公話要呢間澳州扒房,我們6:30到達,店員特地安排了window seat, 很體貼,環境不錯。 我地叫左個安格斯medium rare 配甜薯,同個海鮮意粉。 先黎個黑糖麵包,熱辣辣的,配cream 真係一流,塊扒份量也不少,2人份量已經很夠,熟度剛剛好,仲有些少血水,有牛扒鮮味,不錯,最後仲有個海鮮意粉,味道也可以! 整體來說質素比普通扒房好得多,價錢也不算貴,老公叫埋啤酒,埋單也是五佰多元! 真係抵食下次有空一定再來!
下次有空一定再來!

牛扒配甜薯
牛扒配甜薯
  • 安格斯牛排
2016-10-12 664 浏览
今天一行5人訂了位,一去到就有位,唔需要等。點了五個午餐,餐包幾好味,個sauce一流,加上個包暖暖地,大家都認為不錯。呢個價錢,有四樣野,環境又舒服,真係一個旺角的好去處。肉醬長通粉,肉醬相對外面的餐廳,多好多👍🏼海鮮飯的賣相不錯,只係飯質麻麻,味道不錯,有待改善。
2016-10-12
餐包
沙律+湯
烤魚+飯
Chicken  Quasadilla
2016-10-12 594 浏览
晚餐時段同友人行完旺角,見到新開左間outback分店,就試試。店員俾左window位我地,坐底後可以看到180度既風景,好舒服。之後我點了一個主菜,牛柳同一杯檸茶。牛柳要了7成熟,控制得幾好。係到食牛其實水準都幾穩定,入口好鬆軟又有牛味。好感動。另外一個好味既野就一定係依到既包,我地refill左幾次。另外依到既服務真的比其他分店好,會自動自覺幫你清理碟。叫佢refill野都會好快俾返你。真得不錯👍
晚餐時段同友人行完旺角,
見到新開左間outback分店,
就試試。
店員俾左window位我地,
坐底後可以看到180度既風景,好舒服。

之後我點了一個主菜,牛柳同一杯檸茶。
牛柳要了7成熟,控制得幾好。
係到食牛其實水準都幾穩定,
入口好鬆軟又有牛味。好感動。
另外一個好味既野就一定係依到既包,
我地refill左幾次。
另外依到既服務真的比其他分店好,
會自動自覺幫你清理碟。
叫佢refill野都會好快俾返你。真得不錯👍
2016-09-15
2016-09-30 1073 浏览
辛苦了一天,吃點好東西先。 原來新世紀都開左outback,正。 先來呢個免費必吃的包,真係每次都覺得好好味,鬆鬆軟軟,帶點暖,有咬口又唔會又硬又韌,吃完還想再吃叫了個小食併盤加自選飲品兩杯套餐,又有薯條,雞翼,牛仔骨,一次過有曬三個願望薯條好飽滿加埋芝士,超香口,雞翼夠香脆,牛仔骨夠惹味呢個甜薯真係甜到不得了,好好味,甜得來好香薯味,未食過咁香甜既甜薯值得一提,呢度服務好好,麻煩左佢地好多次,都好快趣手腳,希望可以繼續keep住,我一定會再來吃的。
辛苦了一天,吃點好東西先。
原來新世紀都開左outback,正。
薯條好飽滿加埋芝士,超香口,雞翼夠香脆,牛仔骨夠惹味

2016-09-26
2016-09-26 720 浏览
以前喺尖沙咀番工果頭間outback勁難食係blacklist今次第一次食呢間印象最深反而係service 真係算幾好冇唔耐煩,冇扮聽唔到已經令人食飯開心好多lunch set $78+10%起連包+湯+沙律+主食+餐飲坐得舒服唔趕人weekday lunch 唔錯既選擇

今次第一次食呢間
印象最深反而係service 真係算幾好
冇唔耐煩,冇扮聽唔到已經令人食飯開心好多
lunch set $78+10%起
連包+湯+沙律+主食+餐飲
坐得舒服唔趕人
weekday lunch 唔錯既選擇
2016-09-22
2016-09-16 7478 浏览
今午與友人同往尖沙嘴參加喜愛書籍的分享會。平常少到‪九龍,順道‬逛逛並享用旺角新世紀廣場Outback的晚餐。光顧康怡廣場的Outback多年,自去年結業後,念念不忘他們的Prime Rib。初次到訪‪旺角概念店‬,感覺很不一樣:形象年輕化,簡約時尚,加入多款新菜式,迎合大衆不同口味。訂座‪5:45‬,方才‪5:00‬,肚子怎的空空如也?既然晩餐‪5:00‬開始,乾脆‪5:15‬入座,正好避過週末晚市人潮如鯽。黑糖麵包(贈送,可免費潻加)每見打頭陣的黑包,總不其然想起歌詞:「我很醜,可是我很溫柔。」這皮膚黝黑得脆脆的粗獷漢子內裹軟鬆馨香,輕巧的黑糖味,甜而不漏,温温暖暖的把球狀忌亷牛油溶化得貼貼服服,樸實、可口。不説不知,他可是個萬人迷,廣受食客愛戴。(別讓他久候至熱情冷卻,臉現皺紋,心場變硬啊!)香辣味雞搥 Fired Grilled Sweet & Spicy Wings ($48)一客五件。基於自己要求走辣,橙紅的香辣水牛醬被迫失蹤。藍芝士醬(blue cheese sauce)和暖順滑,杰度輕微,芝士味不算濃烈。雞搥表層金黄香脆,可借今天狀態有㸃失準,雞肉稍嫌乾涸。田園沙律 G

黑糖麵包(贈送,可免費潻加)

田園沙律 Garden Salad (Prime Rib晚餐附送頭盤)
選擇的田園沙律由生菜、青瓜、蕃茄與芝士碎及蒜香麵包粒簡單湊合而成。挑選了心儀的蜜糖芥茉醬,香甜蜜味拌和淡淡芥茉香,沒有辛辣,另一番風味。

美式慢燒安格斯肉眼牛扒 Prime Rib (16oz $285。只於週五、六、日,‪5時‬後限量供應,售罄即止。)
試過Outback的不同牛排,各有千秋,情有獨鍾則非美國安格斯Prime Rib莫屬。

源自蘇格蘭的安格斯牛早於19世紀流入美國,經歷數十年的配種、改良和培育,肌肉呈大理花紋,油花豐富,肉質鮮嫩,話説起來,垂涎滴...滴...
口味這回事確是因人而異,我的「熊人」版本Angus Prime Rib:預訂了一塊3成熟16安士(比較生及厚身)。原條Prime Rib是經過慢燒(slow roast)處理,之後切割出個別食客要求的熟度及重量。

再請廚師將我的一塊兩面快速輕輕香煎(seared),少seasoning(因愛品嘗牛排原肉味)。製成品外殼煎得焦香,核心粉紅細緻、嫩滑多汁,滿口肉味香而不酥。原燒汁(AuJus)肉汁酒香兼備,有助提升層次,滋味無比。牛排有些許肥膏,剪裁之後,剩下啖啖美味。
除了香煎(seared),亦可選擇原慢燒(original slow roasted)或明火燒烤(flame-grilled)。

焗薯仔 Loaded Baked Potato (套餐附送配菜)
平凡的焗薯裝置了酸忌亷、脆煙肉碎和香蔥顯得香口惹味;要求的額外酸忌亷同碟奉上。

新鮮時蔬 Fresh Seasoned Veggies (套餐附送配菜)
餐廳貫徹西式煮法以牛油炒雜菜。自己就是抗拒蔬菜與牛油混在一起,指示「走牛油」,炮製了個清秀(廋)版時蔬。

諸多要求,落單時服務員一一仔细筆錄,之後覆述核實,上桌未有半㸃甩漏,最喜出望外是濶别多時的滋味PrimeRib一下子失而復得。
2016-09-03
  • Angus  Prime  Rib
2016-09-05 1083 浏览
LUNCH TIME同同事去食餐好既,好彩行快兩步唔洗點排隊…一坐底見到佢地條餐巾有點舊,感覺同down grade 左好多。叫左兩個餐同同事share食,Mini burger賣相幾得意但係d牛肉好乾,好似煲完湯啲肉咁,同埋個burger都好普通,無咩特別既味道。簡易黎講個包好dry,唔值得試!!!但係薯條好大條好粗都幾好味,夠晒熱而且好香脆。另外,西冷牛扒飯都幾大份,牛扒既肉質都唔錯,煮到呈現微囪既粉紅色,咬落去幾juicy~因為有d自家製醬汁,所以啲飯有好微既辣,對於中意食辣野既我黎講係好歡喜!佢既伴菜仲有D青菜~
但係薯條好大條好粗都幾好味,夠晒熱而且好香脆。
2016-09-03 738 浏览
好邪惡的一天先是 #outback 的lunch,其實價錢很ok,78,88,98有#黑糖包 (現在才知道是無限refill的)有喝的,有沙拉,有餐湯(餐湯很濃很濃)又牛又豬,仲有#薯條 😆😆😆 主菜要了#西冷牛扒配香草油醋光看名字以為只有#牛 和醋,其實還有飯的, 但更像是#燴飯,不喜濕濕感覺的就不要點這個了“牛肉沒要求幾成熟,最後來的是6成熟左右的牛,有點咬不開呢,下次要要求8成熟的,但整體感覺不錯, 但下次再來就未必會再點了其次吃了#燒肉醬味豬肋骨這個感覺有像 #rubytuesday 那個非常美味!!就是可以骨肉很容易可以分離的那種不然吃的時候會狼狽不堪😂😂豬肋骨配了著條, 熱氣指數及好吃指數是絕對的100%回頭指數也是絕對的100%***果次去要杯水叫左好很久也沒有, 真係要唱..你這殺那在何方..
好邪惡的一天

先是 #outback 的lunch,

其實價錢很ok,

78,88,98

有#黑糖包 (現在才知道是無限refill的)

有喝的,有沙拉,有餐湯(餐湯很濃很濃)

又牛又豬,仲有#薯條 😆😆😆 主菜要了

#西冷牛扒配香草油醋

光看名字以為只有#牛 和醋,

其實還有飯的,

回頭指數也是絕對的100%

2015-12-23
午餐
2016-08-30 6138 浏览
今日同寶貝們出九龍辦D事~事成之後緊係要好好休息一下~!大家冇咩心水~佢突然話去食甜品,所以上左新世紀~點知佢心儀的舖頭排長龍,我就提議去呢到食雪糕!! WOO~~~諗起都吸引呀~流晒口水~!!!去到唔洗等就有位,望下個餐牌~揀左D小食~我地打算食咁上下先點雪糕,所以先點左個吞拿魚他他薄脆,一杯 PUNCH,加個芝士薯條,燒蝦沙律,燒鷄肶仔,朱古力餅雪糕,美式漢堡包餐…. 我地坐下傾下,冇耐就有美食上枱了!~先來左一杯 PUNCH, 見佢同張相差唔多樣真係開心~飲落好清涼,唔會太甜,几好味,食埋上面兩件橙…就記起呢D水果其實唔係要黎食.. V__V吞拿魚他他薄脆 – 一上到枱真係冇可能認得佢~同張相真係差別太大了~!寶貝諗住係紅紅的鮮吞拿魚,就變左暗青綠色…即時同服務員了解一下,佢就話因為廚師己預先把漿汁撈埋落D吞拿魚到,所以顏色會有D唔同,仲話我地睇緊係舊餐牌, 所以唔知道改左,其實係一樣的…我心諗…其實你係咪應該比個最新的餐牌我地呢? 了解過後,就繼續用餐, 吞拿魚他他漿加起黎味道唔係太突出,薄脆一D都唔脆~可能放得太耐吧~芝士薯條 – 上枱除左見到芝士同薯條之外,仲見到好多煙肉.
今日同寶貝們出九龍辦D事~事成之後緊係要好好休息一下~!

我地坐下傾下,冇耐就有美食上枱了!~

芝士薯條 – 上枱除左見到芝士同薯條之外,仲見到好多煙肉..又向服務員了解啦~佢話個款式係咁個喎,吓~乜咁多謝…由於我地都唔係咁LIKE 煙肉的關係,今次一定要佢地換過先得~!之後黎的薯條多左芝士漿, 薯條入口唔係咁脆,又細條,失色少少

美式漢堡包餐 – 比我想像中細份的美式漢堡包,心中諗住美式野要大大件先啱~不過而家細細份都唔錯,可以令多D其他野, 漢堡包的漢堡算香牛肉味,但係就乾身左D,跟包上的薯條真係不得了,又粗又長又熱又脆….

燒蝦沙律 – 有4大隻燒蝦,差D唔夠分, 燒蝦入口感覺雖然係燒過,但係仍好彈牙!!沙律菜口感好差,淋晒,一D都唔爽脆,感覺雪左好耐,一D都唔新鮮..菜同蝦的比例均勻一D就更好了~!

食到呢到..突然有個長包包放上我地張枱..我地同服務員講我地冇點呢個包啦,
服務員就話呢個係例牌會有的餐前包…呢個包真係令我地失左預算,食埋佢似乎有D OVER,
點知試食少少..入口鬆軟但有點散,好香小麥味,加埋佢地秘製的CREAM, 真係唔錯,…到最後一啖一啖咁食晒..

燒鷄肶仔 – 皮脆肉滑,又香又熱..加上有少少辣辣地~真係冇得彈!呢個真係唔夠我地分了.~

朱古力餅雪糕 – 呢個簡直係我的至愛~!唔愛朱古力甜味既朋友唔會識欣賞!
凍冰冰的雪糕加上暖暖地的朱古力蛋糕,兩樣一齊放入口的感覺令人覺得好幸福~!! ^O^

最後寶貝們以香香的熱咖啡為結尾~!!

店舖有專用的洗手間,唔洗去商場排隊.而且設備當唔錯~~算係乾淨又唔算好寛落!!

總括黎講...絕對係個坐得舒服,又可以KILL TIME 的好地方~!!希望下次有新餐牌睇~!!
2016-08-27
2016-08-30 956 浏览
食Outback就係要吃黑糖包今日晏晝去左moko outback吃Lunch set好抵吃3個人300蚊都唔使仲要吃到勁飽!!因為lunch都可以無限refill新鮮熱辣的黑糖包!!會為左個包再吃!!!
2016-08-29
$96.8 (午餐)
Baby  ribs
雞  寬條麵
跟餐湯加沙津
2016-08-05 1734 浏览
第一次來到Moko 的Outback Steakhouse, 坐在window seat 的卡位,遠眺旺角景色,感覺悠閒,與人頭湧湧的旺角成一大對比。午市套餐有很多選擇,由$78-$98,己包括熱辣辣的麵包,餐湯、沙律和餐飲。牛小排迷你漢堡($88/set)兩個迷你漢堡夾着牛小排的肉絲和洋蔥,加上蛋黃醬,味道突出,配合外脆內軟的薯條和一碟小小的醃酸菜, 令味道更加豐富。香辣海鮮飯($78/set)海鮮飯只有四隻蝦,飯是用了一些煙熏的腸仔同煑,令飯滲出香辣煙熏的味道,喜歡吃辣的朋友,可以一試。

牛小排迷你漢堡($88/set)

香辣海鮮飯($78/set)

2016-07-27
2016-07-30 1961 浏览
今日有半天假,想找處舒適的地方享用午膳,便想起這裡。午餐時段,等候了數分鐘便被安排坐於窗邊位置。這裡午餐有不少選擇:沙律、意粉、漢堡、豬肋骨、牛扒等。由$78-$98。而我選擇了一份西冷,先上來一整條麵包、餐飲、餐湯沙律非常喜歡這裡的麵包,不經不覺吃罷了一整條😈之後侍應還問我是否需要再添加,雖然很喜歡吃但還是拒絕了,否則吃不下主菜了。而蘑菇湯頗濃稠,沙律也可以。主菜來了,我點的是西冷扒配菠菜,這時才發現原來還有飯呢。不過稍嫌西冷略熟,否則口感會更好,其他配菜出色,最喜歡牛肉上的醬料,配合起來吃進去,很清爽而不溜。這裡環境舒適,坐得闊落,午餐時也不太嘈雜,望著街景吃一頓舒適好吃的午餐真是滿足。

而我選擇了一份西冷,先上來一整條麵包、餐飲、餐湯沙律

而蘑菇湯頗濃稠,沙律也可以。

2016-07-05