2015-12-10 2951 浏览
網上看到 Outback 在旺角新分店,加上set lunch 價錢很優惠,於是星期天心血來潮就去一試!可能那時候還是新開張關係,在繁忙時間不用等位,還有窗口梳化卡座坐。 先來餐飲凍檸茶,西餐的也不要有期望,比茶餐廳的質素差很遠。 最愛的黑糖麵包,但感覺比以前少份鬆軟。 附送的湯及沙律,湯味道不錯,而沙律太過零碎不要也罷。 香芒燒雞肉沙律 $78: 雞胸肉質感比一般的更「鞋」更韌,還好有甜甜的芒果汁中和較易入口,而沙律菜就不過不失。 燒豬肋骨 $88: 豬肋骨不算肉厚,但算是肉質鬆化及入味,厚切薯條也夠熱脆口的。 Lunch set 比晚餐的價錢很相宜,連加一也約每位$100以下,加上飲品可以添飲,不過質素跟以前的一樣不太出眾,還未取得我寵愛,再來機會很微。

先來餐飲凍檸茶,西餐的也不要有期望,比茶餐廳的質素差很遠。
凍檸茶

最愛的黑糖麵包,但感覺比以前少份鬆軟。
黑糖麵包

附送的湯及沙律,湯味道不錯,而沙律太過零碎不要也罷。

香芒燒雞肉沙律 $78

燒豬肋骨 $88

2015-09-13
2015-11-11 2740 浏览
好掛住個餐前麵包, 就黎食扒啦.餐前送既麵包, 甜甜軟軟, 暖暖地易入口, 令人再黎既其一原因.扒類有得揀湯/ 沙律, 當然揀左沙律黎平衡返肉食既油膩啦.沙律菜新鮮爽脆, 完全冇爛左既部份, 個汁拌得好平均, 而且分量幾多. 好味.每次都必叫既芝士薯條, 比以前既細碟左, 不過都好多芝士同煙肉粒, 薯條夠熱仲好香脆.粗薯同芝士真係好令人感到滿足. fruit cocktail, 用水果同volka整既cocktail, 甜味強, 酒精飲到但唔算勁.好岩女仔飲, 而且飲完成杯都冇咩醉意.菠蘿香蕉特飲, 冇酒精既, 係菠蘿香蕉打成既smoothie, 友人覺得好飲既. 不過沙冰太凍, 飲到尾仲有好多冇味沙冰.安格斯肉眼扒, 5成熟, 黑椒汁. 配菜可揀2款, 我同友人一人揀一款.我揀甜薯, 佢揀焗薯. 甜薯就係焗甜蕃薯, 好甜美又軟綿. 焗薯同樣甘粉綿易入口, 幾飽肚甘.睇睇個扒切開, 粉紅色好靚. 切時冇爆哂d肉汁出黎, 但食個時咬落好多肉汁, 做得好好.肉質唔乾而且好好咬, 牛味都好重. 今次個扒好滿意. 分量都足既, 幾大塊幾平衡.
好掛住個餐前麵包, 就黎食扒啦.
餐前送既麵包
跟扒既沙律
扒類有得揀湯/ 沙律, 當然揀左沙律黎平衡返肉食既油膩啦.

芝士薯條

粗薯同芝士真係好令人感到滿足.
fruit cocktail

好岩女仔飲, 而且飲完成杯都冇咩醉意.
菠蘿香蕉特飲

不過沙冰太凍, 飲到尾仲有好多冇味沙冰.
安格斯肉眼扒

安格斯肉眼扒 (5成熟)

2015-11-08
餐前送既麵包
跟扒既沙律
芝士薯條
fruit cocktail
安格斯肉眼扒
安格斯肉眼扒 (5成熟)
2015-10-19 3069 浏览
 I admit The hamburger was ve very greasy But good meat. Nice staff and amazing chips. Good quality of meat
2015-10-19
  • Combo
2015-10-02 2982 浏览
好唔習慣無左happy hour,尤其我哋呢啲飲酒重要過食飯嘅人。是次光顧叫左3個 appetizer, 1) Aussie cheese fries, 比其他分店少左超過一半,唔抵食!2) 炸蘑菇,份量少咗,隻菇細咗+乾咗。。3) 吞拿魚 nachos, 一碟得三片 nachos, 味道中上,但份量係3件就好奇怪。main course, sirloin medium, with baked potato + veggie, 塊扒一貫嘅高質,牛味濃厚丶無筋丶少肥,但有少許 over cook...整體 70 分!
是次光顧叫左3個 appetizer,
2) 炸蘑菇,份量少咗,隻菇細咗+乾咗。。

main course,

整體 70 分!
9月28號1915時經過店外,太太,兒子說不太肚餓,於是入內試試吧⋯一坐下來,侍應友善地為我們介紹一下,於是我叫了怍磨菇?芒果雞肉沙律,燒豬肋骨,啤酒⋯⋯芒果沙律份量比我想像中多,好味,開始有胃口了,而燒磨菇一咬,肉汁美味,令人想再食,最後等了大約15-20分鐘 燒豬肋骨到了!同樣冇令人失望!肉香美味,軟嫩多汁!我期待下次再來此店時試下它的西冷牛扒喔!你亦可在FB like他們公司網頁有50元優惠卷用的!
2015-09-28
庆祝纪念
纪念日
  • 炸蘑菇
  • 香芒雞肉沙律
2015-09-20 2895 浏览
Outback Steakhouse一向以適中價格和高品質澳洲食品自居,同時亦是不少香港人(當然包括小弟)的心愛飯堂。今日下午與朋友在新蒲岡探路至累透,決定晚餐要好好獎勵自己一番。MOKO的分店以木紋色為主調,簡約優雅的風格,洋溢淡淡澳洲情懷,讓人倍感舒服。來到餐廳,首先必須品嚐其聞名的黑糖麵包。黑糖麵包烘烤至外面鬆脆而內裡鬆軟,沾上附上的奶油,微甜的黑糖香頓時變得更滋味。頭菜叫了香芒燒雞肉沙律(Tropical Mango Chicken Salad)絕對值得推介。沙律包括清甜蕃茄、雞蛋碎、新鮮翠綠的菜和青瓜絲、少許芝士碎,再加上作為主菜的芒果肉和燒雞肉條,並以香賓蜜糖味的醋一起撈起。整盤沙律非常清新和light,對於晚上不喜歡太大負擔的朋友來說可算是大欣喜。另外,沙律的大小可媲美main course,我們倆各自也分了兩小碟吃。如此價錢,值回票價。作為主菜,我們點了煙肉藍芝士漢堡(Bacon Blue Cheeseburger),同樣滿意。漢堡包內有煙肉、生菜、蕃茄、酸瓜、藍芝士沙律醬等豐富餡料,而焦點之一的藍芝士則微熔於飽內,賣相甚為討好。漢堡包身微微烘烤過,仍然有鬆軟的口感;牛

香芒燒雞肉沙律
作為主菜,我們點了煙肉藍芝士漢堡(Bacon Blue Cheeseburger),同樣滿意。漢堡包內有煙肉、生菜、蕃茄、酸瓜、藍芝士沙律醬等豐富餡料,而焦點之一的藍芝士則微熔於飽內,賣相甚為討好。漢堡包身微微烘烤過,仍然有鬆軟的口感;牛肉漢堡亦算是juicy,配合眾多餡料一口咬下,味道整體不錯,非常開胃。另外,漢堡亦送有兩款side dishes,我們點了薯條和甘藍沙律,味道也不錯。
煙肉藍芝士漢堡
到了這時,我們已飽肚了七、八成。我們還再點下了永不令人失望的 Chocolate Thunder from Down Under 甜品甜品以鐵板奉上,賣相非常吸引。底層為暖烘烘的布朗尼(brownie)以及大量的朱古力醬,布朗尼上有tiramisu ∕ 雲尼拿味道的雪糕,另有忌廉加朱古力碎於最上面。剛焗起出爐的布朗尼,溫度暖暖的,混入大量果仁,煙韌有嚼勁,味道為濃郁的朱古力味;至於冰冷的雪糕球伴以鐵板上熱熱的超濃朱古力醬,使人無法抵抗,兩者一起入口,更產生冷熱交替、冰火交融的感覺,久久也揮之不去,很是圓滿。
總的來說,Outback Steakhouse保持了一貫水準,食物質素穩定,雖然價錢有點貴,但實在物有所值呢!
2015-09-19
2015-09-06 3147 浏览
雖然未到小翼生日正日,但係因為正日小翼出發去咗新加坡,所以……提早成個星期食呢餐生日飯大少之前同我講,可以上outback網頁做會員,就會有9折同有張coupon,所以……我1個月前就登記咗,亦都收到會員卡由於我一星期前就已經打電話訂位,所以好快就可以入座~黑糖麥包 - 呢個包……超好味,甜甜嘅味道,小覺入面,我覺得係Cream Cheese,所以……我無食,但係只食個包都己經好好味~~周打蜆湯 - 嗯……比之前我喺黃埔嗰間食冇咁鹹,但係都係鹹咗啲,但係……以我呢個大鹹蟲嚟講,完全可以接受,同埋個湯好杰身,似汁多過似湯XDXD我地飲飲吓,用黎沾包食~芝士白汁燒蝦寬條麵 - 嗰兩片蒜蓉包脆到無朋友,好香……個寬條麵有少少辣辣地,好惹味,蝦唔係好似燒蝦,但係都好爽口彈牙,個汁亦都好香濃,不過可能因為我地叫得太多嘢食,好飽……有啲膩8安士牛扒 - 呢個係Outback入會做會員送嘅,食滿$400就可以送一個,不過我個人就唔係太欣賞,一來冇乜牛味,碟上……7成對我嚟講都重有少少生,個配菜……飯,有啲太爛,其實見好多人都食呢個~~炸磨菇 - 超好味,上次喺屯門食咗一次,已經覺得佢好好味,今次都好
由於我一星期前就已經打電話訂位,所以好快就可以入座~
周打蜆湯
我地飲飲吓,用黎沾包食~
芝士白汁燒蝦寬條麵
芝士白汁燒蝦寬條麵 - 嗰兩片蒜蓉包脆到無朋友,好香……
8安士牛扒
炸磨菇
炸磨菇 - 超好味,上次喺屯門食咗一次,已經覺得佢好好味,今次都好脆,好香,我尤其鍾意佢個沙律汁,用嚟沾薯條都好好味~~
Baby Back Ribs
Baby Back Ribs - 離晒譜……已經燒到淋晒,一界既開,有少少肥,但係只會令個肋骨重香,重好味,燒汁唔會太多,啱啱好
Reef Punch
燒雞凱撒沙律
燒雞肉凱撒沙律 - 其實本身我係想叫普通凱撒沙律,點知大少話,好細碟咋嘛﹖ 咁我問一問店員,佢話係呀,一小碟囉,OK,咁我唯有叫個大少少嘅凱撒沙律喇,因為減一減油膩嘛,佢都幾多凱撒沙律醬,但係唔會太酸,麵包粒亦都好脆口,但係因為本身我唔係好鍾意食雞胸肉,所以……啲雞胸肉幾乎係媽媽清晒~
2015-09-05
炸磨菇
Reef Punch
燒雞凱撒沙律
2015-08-17 3156 浏览
Outback Steakhouse must be a shared memory of most of the Hongkongers. A good deal of US steak set with a large potion of green salad, unlimited black-sugar buns and a cup of red soup. On the top of order, a devil dish of cheese fries and another fatty yummy cheese-cake or chocolate cake with a big ball of vanilla ice-cream.The new concept shop of Outback Steakhouse is open in Mongkok East, the renovated shopping mall. Enjoying a good city-view, the restaurant is also renovated with a lighter, y
The new concept shop of Outback Steakhouse is open in Mongkok East, the renovated shopping mall. Enjoying a good city-view, the restaurant is also renovated with a lighter, younger and fresher atmosphere setting. Some HOT dishes are kept but meanwhile with a new face, such as black sugar bun (to be with homemade cream dip), the cheese fries with smaller but more decent presentation; and the most amazing 'onion flower' which has a layer of spicy crispy skin and a moisture taste of semi-melted onion inside.
DIY fresh juice (Apple & Carrot)

The new concept is also covering fresh-made drinks, which I love the fresh juice (Red ? apple + carrot; or Green? celery + ??

To be a bit more refreshing, the smoothy-like coconut berry drink would be my 2nd choice.
Another input of healthy dining concept is brought out by new salad choices. Tropical Mango Chicken Salad ($132) would definitely a good option for its balanced taste with lightly roasted chicken breast and fresh mango slices. A hint of champagne honey vinaigrette would be a hidden additional to the whole dish.
Meanwhile some small bites are also offered during weekday's tea time. Fire Grilled Sweet and Spicy Wings ($48 / $62 as Tea Set price with a selection of tea, coffee or soda drink), would be my first recommendation, for its attractive flavor with a sense of honey-sweet and spicy hot; the creamy dip at the side, would be another 'subside' treatment.
A dinner / lunch in Outback, of course, cannot miss the signature steak set. Porterhouse, a USDA approved large cut on strip and filet tenderloin together, to cater the complicated requirement in one-go. I prefer the softer part from tenderloin side, while of course, the more chewy and harder part would offer heavier and more intensive taste in return. As usual, a plenty of side-dishes is provided as you wish, eg. fries, salad, veggies etc.
Sugar Free Espresso Panna Cotta $48 / $62 as Tea Set
Chocolate Thunder From Down Under $58 / $72 as Tea Set

The dessert continues the good tradition of US-like potion and 'evil' style, which must be made of enough chocolate, enough cream and enough butter

While, I really love the sugar free espresso mousse, which tastes even a bit bitter but very much espresso. You are treated with after-meal coffee and yummy dessert together

2015-08-01
下午茶
  • black sugar bread
  • fried onion
2015-08-07 3210 浏览
Outback Steakhouse, 很熟悉的名字, 這個品牌在香港也有一段歷史了. 這天來到新世紀廣場的新店, 原來有不少當店限定的全新菜式, 跟平日吃開的款式, 是大有不同呢.我們早點來到, 先看看環境, 相當光猛, 不少細緻位亦蠻有特色的. 而對我們來講, BB凳自是很重要, 這裡的款式就很舒適.Barrier Reef Punch $45先來杯飲品, 這客Barrier Reef Punch, 包括了幾款果汁, 除了我最愛的菠蘿汁, 還有橙汁以及芒果汁, 味道清甜, 不錯.Cherry Limeade $45CEO就選來Cherry Limeade, 混合了櫻桃, 青檸以及雪碧.Bushman Bread晴晴要吃麵包, 那Bushman Bread是理所當然的選擇, 微甜的Bushman Bread, 質感鬆軟, 看來晴晴是幾喜歡的.Tropical Tuna Ceviche 吞拿魚他他薄脆 $52頭盤就由吞拿魚他他薄脆開始, 是配搭清新的tortilla chips, 吞拿魚配上牛油果, 很有墨西哥風情.Quinoa and Roasted Vegetable Salad
Barrier Reef Punch $45
Cherry Limeade $45

Bushman Bread
新店的兩款全新沙律也很得我心, 先來的藜麥什菜素沙律, 是全素沙律, 吃素菜的朋友也可以吃. 主角藜麥有減肥作用, CEO應該多吃呢. 其他配料還有椰菜, 芫荽, 紅莓, 紅椒, 洋蔥, 杏仁, 辣檸檬汁等等, 配搭得宜, 清爽.
我很喜歡吃芒果, 這客香芒燒雞肉沙律當然不能錯過, 芒果味道香甜, 燒雞肉的肉質嫩滑, 除了芒果及燒雞肉之外, 還加上番茄, 蛋, 青瓜, 芝士, 以及薄脆, 而撈上香檳蜜糖醋, 甜中帶酸, 開胃之選.
接下來的是bruschetta, 相當香脆, 配料包括番茄, 新鮮水牛芝士, 香草, 以及意大利黑醋, 很適合夏天享用.
生菜包吃得多, 這個生菜伴牛肉, 藍芝士就是個變奏版, 清爽的生菜, 包著牛肉及藍芝士醬, 感覺幾特別.
Seafood Pasta 香草蕃茄海鮮長通粉 $148
當然要來一客澱粉質, 說的是香草蕃茄海鮮長通粉, penne的質感最適合配香草蕃茄醬, 加上巴馬臣芝士之後, 兩者之間起了不俗的平衡, 配上大蝦, 扇貝, 以及魚肉, 很豐富.
Porterhouse 美國T骨牛扒 $358
終於是吃牛扒的時候, 看了那麼久, 大家會否以為我們會那麼混吉不吃牛扒? 一是不吃, 一吃就揀最好的Porterhouse吧, 一客18安士, 牛魔王能夠吃得完嗎? 用上18種秘密香料煮食的Porterhouse, 肉味相當香濃, 我會喜歡吃牛柳那一面多一點, 但紐約牛扒亦有水準呢, 肉質嫩滑, 是很有水準的呢.
至於兩款自選配菜, 就分別選來薯條以及甘藍沙律, 香脆的薯條當然是萬人迷, 但清新的甘藍沙律亦有擁躉呢.
更邪惡的薯條是這客Aussie Cheese Fries, 芝士呈半溶, 加上煙肉, 相當惹味, 這樣子的薯條, 教人不能抗拒.
三款甜品中, 低糖咖啡奶凍是輕宜之選, 質感香滑, 帶點奶香, 反而咖啡味道是比較淡的.
鮮什果美式芝士餅不是硬身的格式, 質感很細滑, 但芝士味道很濃烈, 不過配上的什果及芒果醬就起了中和的作用.
必吃的甜品, 當然是雪糕朱古力軟餅, brownie本身帶相當香濃的朱古力味道, 而雲尼拿雪糕份量十足, 這樣子才叫作吃雪糕嘛, 另外還加上whipped cream, 以及朱古力醬, 實是每次來Outback也要吃的甜品.
Outback的新世紀廣場分店在星期一至五, 下午二時半至五時有下午茶套餐供應, 價位來得更加便宜呢, 如果大家有空的話, 值得前來一試呢.
2015-08-03 3437 浏览
跟文迪也很喜歡到Outback Steakhouse, 由Bushman Bread到牛扒, 再到Chocolate Thunder from Down Under, 實在是相當熟悉而美味的選擇. 近日, Outback在新世紀廣場開設了全新概念店, 有不少新菜式供應, 那當然要來會一會吧.新店的環境跟其他分店有點分別, 有新鮮感, 如果坐在窗口位, 景致是相當不俗的.Cherry Limeade $45: 8.5分, 首先來杯凍飲降降溫, 這杯Cherry Limeade, 混合了櫻桃, 青檸以及雪碧, 味道清爽, 相當解渴.Barrier Reef Punch $45: 文迪的選擇是Barrier Reef Punch, 混合了橙汁, 菠蘿汁以及芒果汁.Bushman Bread: 每次來到Outback, Bushman Bread是不能錯過的項目, 熱辣辣, 質感鬆軟, 帶點微甜, 晴晴也吃得很高興呢.Tropical Tuna Ceviche 吞拿魚他他薄脆 $52: 8分, 由頭盤開始吃, 先來的是吞拿魚他他薄脆, 吞拿魚質感鮮嫩, tortilla chips就幾香脆,
Tropical Tuna Ceviche 吞拿魚他他薄脆 $52: 8分, 由頭盤開始吃, 先來的是吞拿魚他他薄脆, 吞拿魚質感鮮嫩, tortilla chips就幾香脆, 加上牛油果醬同吃, 是清新之選.
Quinoa and Roasted Vegetable Salad 藜麥什菜素沙律 $118: 8.5分, 我最喜歡吃沙律, 而是日吃到的兩款新品也很有水準. 藜麥什菜素沙律賣相精緻, 用料豐富, 包括有藜麥, 椰菜, 芫荽, 紅莓, 紅椒, 洋蔥, 杏仁, 還加上辣檸檬汁. 多吃藜麥, 多吃沙律, 自是更加健康吧, 而且這客沙律相當新鮮, 很討好.
Tropical Mango Chicken Salad 香芒燒雞肉沙律 $132: 8.5分, 另外一款沙律是香芒燒雞肉沙律,
材料包括番茄, 蛋, 青瓜, 芝士, 燒雞肉, 薄脆以及芒果, 當中的雞肉燒得香口, 芒果味道鮮甜, 加上香檳蜜糖醋之後, 酸酸甜甜的, 很醒胃.
Tomato and Mozzarella Bruschetta 水牛芝士番茄香蒜包 $48: 8分, 至於這客bruschetta也不錯, 法包質感很香脆, 面頭的包括有番茄, 新鮮水牛芝士以及香草, 配上意大利黑醋, 亦是開胃之選.
Steak and Blue Cheese Lettuce Wraps 生菜伴牛肉, 藍芝士 $62: 8分, 接下來的生菜伴牛肉, 藍芝士也是一客三件, 很適合跟朋友們分享. 賣相其實有點像中式的生菜包, 牛肉加上藍芝士醬之後, 味道香濃, 配上生菜同吃, 正好起了中和的作用.
Seafood Pasta 香草蕃茄海鮮長通粉 $148: 8.5分, 澱粉質方面的選擇就是這客penne, 每口penne也吸收了蕃茄醬的味道, 質感帶al dante, 酸酸甜甜的, 跟香濃的巴馬臣芝士同吃, 很匹配. 海鮮包括有大蝦, 扇貝, 以及魚肉, 幾足料的.
Porterhouse 美國T骨牛扒 $358: 8.5分, 來到Outback, 當然要吃牛扒, 是日選來的是Porterhouse, 一客18安士, 份量十足, 足夠兩個人甚至三個人分吃呢. 先要一提的是這裡的牛扒有18種秘密香料, 您又能夠吃到出那幾種呢?
吃Porterhouse有一個好處, 就是一次過可以吃到兩種不同的口感, 一面是牛柳, 另外一面是紐約牛扒, 且看您喜歡的是軟淋一點的, 還是比較有咬口的. 而且火候是控得得不錯, 加上肉味香濃, 來到這裡, 牛扒還是必吃的項目.
這裡的牛扒還跟上兩款自選配菜, 是日我們的選擇是薯條以及甘藍沙律, 薯條炸得香脆, 而甘藍沙律就比較清新.
Aussie Cheese Fries 香脆薯條混芝士 $48: 8.5分, 另外也添加了一客Aussie Cheese Fries, 半溶的芝士跟煙肉混合薯條同吃, 相當美味, 而點上帶點辣的醬汁之後, 又是另外一種風味了.
Sugar Free Espresso Panna Cotta 低糖咖啡奶凍 $48: 8.5分, 甜品方面, 這客低糖咖啡奶凍應該很合女孩子的心意了, 質感香滑, 咖啡味道不算太濃, 是比較平易近人的.
Tropical Fruit Cheesecake 鮮什果美式芝士餅 $55: 8.5分, 至於鮮什果美式芝士餅亦是水準之作, 芝士蛋糕質感細滑, 芝士味道香濃, 但加上了不少什果及芒果醬之後, 正好起了平衡的作用.
Chocolate Thunder from Down Under 雪糕朱古力軟餅 $58: 9分, 每次來到Outback必選的甜品還數雪糕朱古力軟餅, 朱古力味道濃烈的brownie, 配上大大球的雲尼拿雪糕, 加上whipped cream, 以及朱古力醬, 這個邪惡而甜美的組合, 愛甜的您, 又怎能錯過呢.
看看餐牌, 原來新世紀廣場逢星期一至五, 下午二時半至五時還有下午茶套餐供應, 如生菜伴牛肉, 藍芝士的賣價只是$72, 已經包括飲品, 而雪糕朱古力軟餅連飲品亦只需$72, 是很合理的價位.
Outback Steakhouse位處新世紀廣場的分店, 有不少店舖限定的新菜式, 當中的藜麥什菜素沙律, 香芒燒雞肉沙律以及美國T骨牛扒皆是必吃之選, 三款甜品亦很有水準, 特別是名物雪糕朱古力軟餅, 怎能錯過呢.
2015-08-03 2329 浏览
由於係新開,地點好方便,所以去試下。時間:6:00PM,2位,不用等位。環境而言,比其他的OUTBACK 光猛,對出有旺角的境睇。座位而言,好似少左d high table,地方幾大,2個人都可以位4個人既位。meau 方面,原來同其他既有小小唔同,本身想叫個 薯條+雞翼拼盤,大約$9x左右,但原來呢間冇,問左侍應先知張meau有小小唔同,係小小姐。芝士薯條,keep到同其他店既水準一樣,$5xd薯條Y新鮮炸出,但令次salty左小小。一人既漢堡包,佢一黎到個pose已經係咁,原來d cheese 痴實左個包,定左型,係未放得太耐? 所以凍左? 個包本身冇咩汁,好在個漢堡鎖左d肉汁,但原來又跟左薯條,食唔晒。。我地覺得個包一般。可能因為e家好多餐廳都主打burger,反之呢個比下去。牛扒+ rib ($2xx),跟2個side dishes好味! 叫左5成熟,d人仲好嫩,好有肉汁,唔好太un,而d rib 骨肉剛好分離,恰到好處,side dish 呢到冇薯蓉,得焗薯, 但原隻焗都好好味!唔會好老,加上d汁,都可以一試。飯方面,同其他餐廳一樣。一定要提係,本身想叫酒,但因為係新開,佢未
由於係新開,地點好方便,所以去試下。
時間:6:00PM,2位,不用等位。

環境而言,比其他的OUTBACK 光猛,對出有旺角的境睇。

meau 方面,原來同其他既有小小唔同,
本身想叫個 薯條+雞翼拼盤,大約$9x左右,
但原來呢間冇,問左侍應先知張meau有小小唔同,係小小姐。
芝士煙肉薯條
芝士薯條,keep到同其他店既水準一樣,$5x
d薯條Y新鮮炸出,但令次salty左小小。
小漢堡包
一人既漢堡包,佢一黎到個pose已經係咁,
原來d cheese 痴實左個包,定左型,
係未放得太耐? 所以凍左?
個包本身冇咩汁,好在個漢堡鎖左d肉汁,
但原來又跟左薯條,食唔晒。。
牛扒配RIB
牛扒+ rib ($2xx),跟2個side dishes
好味! 叫左5成熟,d人仲好嫩,好有肉汁,唔好太un,
而d rib 骨肉剛好分離,恰到好處,
side dish 呢到冇薯蓉,得焗薯,
但原隻焗都好好味!唔會好老,加上d汁,都可以一試。
飯方面,同其他餐廳一樣。

一定要提係,本身想叫酒,
但因為係新開,佢未拎酒牌!
但俾drink meau你果時,又冇講清楚,
d員工實在太新,好似唔係好知要點做,
要推介d咩咁,
如果要飲酒,可能都要過多排去,
等佢拎左酒牌先。

题外话/补充资料: 餐廳未有酒牌,暫時未有酒飲,有點失望。
2015-07-31
芝士煙肉薯條
小漢堡包
牛扒配RIB
2015-08-01 1915 浏览
以前要食OUTBACK 次次都要去TST今日終於等到佢在旺角開分店了.星期六2:30pm來到, 門口仲有好多人等緊.不過為左個包, 我會等的(OUTBACK既黑糖麵包及其牛油是我愛死佢既原因.)好在只係等左20分鐘就入到座.今天試了佢地既lunch set1. 西冷牛配醋汁: 牛肉烤得剛剛好, 肉味濃, 放在肉下的波菜分量夠, 跟牛肉一起食味道好夾. 不過對於放在最底既飯就有點失望因為實在太多油了. 2. baby rib set : rib看似好干, 但其實好juicy, rib烤得香口肉又淋, 一食就不能停下來. 跟ribs既fries係我個人最喜歡既厚切, 熱辣辣好juicy加埋酸酸既沙律食完口裡都沒有太肥膩既感覺.總括來說staff 服務好, 食物味道又好, 地方又企理, 收費(lunch)真係無得輸.一定有下次.
以前要食OUTBACK 次次都要去TST
今日終於等到佢在旺角開分店了.

星期六2:30pm來到, 門口仲有好多人等緊.
好在只係等左20分鐘就入到座.

今天試了佢地既lunch set

一定有下次.