2020-01-02 419 浏览
好耐無見既朋友,約咗多次都唔齊人,終於係2020年之前约到見面食飯,唔係就就要等下年😂😂😂,有D朋友住喺呢區,有D朋友又鍾魚係呢個商場既club做運動,所以就卜咗係呢到聚會晚餐😊餐前面包——又軟熟,又熱又好味,加小小牛油仲正。炸洋蔥—-我最鍾意食呢個,所以如果餐廳有呢款炸洋蔥,我一定叫來食的😝😝炸薯條——我自己就覺得麻麻地,但我其中一個朋友就好鍾意食,我就覺得一般😅炸雞翼—-味道都唔錯雞肉沙律—-不過不失海鮮意粉——又有🦐,又有青口,又有蜆肉........等等,都幾多料,味道又好味😋海鮮寬麵——又係好好食,寛麵好有口感,😋😋烤🐷仔🦴骨——-又係一個我好鍾意食的,必點,我係鍾意食到,如果可以,我自己一個人都食得哂成條骨都得😂😂😂😂仲有一個pizza,只知道又脆又好食,都唔記得咩味pizza叫咩名,因為太耐無見既朋友,見到面食不停口,講不停口😂😂😂😂威士忌cocktail ——-味道調較得不錯🍯🥃紅莓cocktail———一望落已經覺得好好味,sweet sweet🍹🍹甜品——呢個甜品正到暈,暖暖的蛋糕加上凍凍的雪糕🍦=好味道🤣🤣🤣好多食物我哋已經Double叫,好食又再Encore⋯⋯

餐前面包——又軟熟,又熱又好味,加小小牛油仲正。

炸雞翼—-味道都唔錯

雞肉沙律—-不過不失

海鮮寬麵——又係好好食,寛麵好有口感,😋😋

威士忌cocktail ——-味道調較得不錯🍯🥃

好多食物我哋已經Double叫,好食又再Encore⋯⋯😂😂😂😂😂😂😂真誇張
環境座位也舒適,服務也👌👌👌

2019-11-26 768 浏览
這間黃埔分店已來了好多次了侍應生好好 有禮貌 又主動提我用信用卡 定會員卡抵D開始就當然食個呢度非常出名既黑糖麵包啦 (走時還外賣了三個XD) 都係叫返平時一定要叫既野食 就是炸磨姑 同埋豬肋骨 非常之好食 試過好多間 唯獨outback 既係最好食 兒童餐仲係6x蚊 超抵來來去去都係食牛柳 龍蝦餐今次人夠多 終於可試埋佢個斧頭扒來到望一望 真的超大塊肉質好好食 本應以為會好生 / 好un點知出奇地好味我見好多人食芝士薯條話好好味 但我本人唔鐘意芝士所以冇試過 反而覺得佢地個甜薯好好味下次當然會再來 希望多d新野食
這間黃埔分店已來了好多次了

肉質好好食 本應以為會好生 / 好un
點知出奇地好味

下次當然會再來 希望多d新野食
2019-11-04 588 浏览
今日選擇左OUTBACK, 黃埔都算安全... 咁又book到位就食8PM.. 因為今日係朋友帶我食生日啦,, 叫左3份唔同價錢$嘅STEAK啦,,, 燒肉醬味豬肋骨RIBS +  炸洋沖+  白酒汁紅青口,  Caesar Salad加左蝦,  蟹肉墨西哥脆脆啦,...... 佢份份牛扒都可以保持水準,唔會好鞋, 同STAFF 係細心有禮的.... 其他食物都OK好食 所以我哋下次都係會再去嘅因為始終都係最愛佢個黑糖包總結下先 : 今次叫左6.7 杯啤酒, 汽水, LEMON TEA,,,, 我地一行8個人埋單 $3000蚊左右, 唔算平, 但都會再去幫親呀,,,
所以我哋下次都係會再去嘅
因為始終都係最愛佢個黑糖包

2019-11-01
庆祝纪念
生日
2019-10-19 640 浏览
我和女友超喜愛既一間餐廳,Outback,黃埔呢間環境乾淨,座位舒適,服務員態度有禮,食物方面,炸洋蔥和牛扒是必食之選,炸洋蔥脆而不膩,調味適中不會太咸,食完不會口渴,牛扒5成熟,肉汁豐富,可不用配黑椒汁也十分好吃,今次第一次試呢個海鮮併盤,效果非常出色,帶子配法包軟硬交替,層次複雜有驚喜,魚塊經調味後已去魚腥,經調味後更食出香,鮮,甜,呢個併盤係今次既代表作,不過我最中意都係Outback既牛扒,Outback一定是牛扒既不二之選。
2019-10-12
  • 黑糖麵包
2019-10-06 736 浏览
平時去outback多數都係食晚餐,今次去outback食lunch都係第一次。估唔到lunch set都幾多選擇。每個set都有: 沙律、湯、主茶以及餐飲一杯一坐低outback就提供了黑糖麵包 好食另外,套餐沙律份量ok,味道正常,沙律菜好散湯比較油我地分別叫左幾款不同主菜:- 蝦沙律芝士粉,芝士片好足料,減肥者不適合,但挺好食,可惜份量較少。 - 燒帶子意大利飯 帶子大粒,白汁意大利飯入味,幾好食,唔錯 👍🏻-黑毛豬-魚配有味飯 魚好滑,個人十分推介!好食 - 豬肋骨配薯條總體食物不錯,個人推介黑毛豬/ 意大利飯/ 魚,呢三樣都唔錯👍🏻 但飲品都幾差下 我地叫左凍檸茶可樂以及奶茶 ,全部都唔好飲 🙊價錢約$120左右一個餐 (加一)

一坐低outback就提供了黑糖麵包
好食

另外,套餐沙律份量ok,味道正常,沙律菜好散
湯比較油

我地分別叫左幾款不同主菜:
- 蝦沙律

- 燒帶子意大利飯
帶子大粒,白汁意大利飯入味,幾好食,唔錯 👍🏻

-黑毛豬

-魚配有味飯
魚好滑,個人十分推介!好食

- 豬肋骨配薯條

2019-09-01 1165 浏览
Outback Steakhouse係香港既連鎖西餐廳,平時我地都係去食午餐或晚餐!估唔到原來仲有做下午茶,而且價錢相當便宜!餐廳的環境,服務,和衛生程度方面亦比一般西餐廳還好#燒肉醬味豬肋骨豬肋骨肉質非常嫩滑,而且能夠輕易切開,入口有很濃的肉味。燒肉醬的味道濃郁,又唔會蓋過本身豬肋骨既鮮味。跟餐還有薯條,薯條亦都係剛剛出爐,十分香脆,整體嘅味道係非常好食#香辣燒蝦飯本身以為會好辣,但食落發現辣味唔算太重,但d飯好濕好多油。而飯份量岩岩好,入口有很濃的蒜香味,隨碟附送四隻已經剝殼既蝦,味道整體一般般#燒雞肉芝士夾餅呢個係餐廳嘅推薦菜,燒雞肉芝士夾餅有四大塊,再配上一籃炸薯條🍟,薯條夠熱亦夠脆!另外仲有醋油浸過酸酸甜甜嘅蕃茄仔,特別醒胃!雞肉係相當足料嘅,而且雞肉燒得香口, 不會過乾,餅皮鬆軟 !芝士亦都非常濃厚, 夾餅中間還有磨菇, 煙肉和芝士, 再加上蜜糖芥茉醬, 十分味美。

#燒肉醬味豬肋骨

#香辣燒蝦飯

#燒雞肉芝士夾餅

2019-08-25 971 浏览
第一次食outback感覺幾好嘅,一開始就先叫左2個黑糖包食,食晚飯任點黑糖包食嘅,最後夾埋食左3個黑糖包😂之後再嗌左個洋蔥花,賣相好好而且味道唔錯,但食到中心個炸粉同洋蔥有d分離左😕而飲品就嗌左mango strawberry cider幾好飲,杯野超大杯兩份飲會好d十幾個人嗌左個海鮮餐同扒餐,我就主攻扒餐,有豬肋骨,雞膇,芝士薯條,再黎個斧頭扒!斧頭扒係成個扒餐嘅精髓,侍應會推張餐車出黎喺枱邊幫你切好一件件再上枱件斧頭扒真係好好味!!🤩但係一定要多人先好食如果唔係就會好濟。甜品就嗌左chocolate fountain,嗌完之後隔左差唔多半個鐘先上,催左2次先黎依度扣左少少分。😖好在個甜品都幾好味d 杏仁加朱古力醬同個vanilla雪糕好夾!份份野食都好大份,最好一大班人黎食最後埋單大約300蚊一位我覺得少少貴啦,不過都值得一試嘅。

洋蔥花
斧頭扒
Chocolate  fountain
Mango  strawberry  cider
2019-07-09 955 浏览
黎呢到食lunch set, 佢逢星期一至五先至有,其實幾抵食,一個主菜仲配上麵包同埋嘢飲。叫左一個steakhouse pasta, 都唔錯,可以比我喺度慢慢食,環境亦都幾安靜,梳化又幾好錯,冇人會講你走或者成日喺你旁邊擾擾攘攘。飲品就咁普通叫咗杯可樂,嘆下佢熱辣辣既黑糖麵包,下次可以食下佢令一款set lunch - The outbacker cheeseburger, tea time雖然平啲,但係冇咗黑糖麵包就失色左
2019-06-28 867 浏览
20190626唔知係咪男同女真係有分別,我就好鍾意鋸扒,餐餐無肉不歡,反而老婆就完全相反,鍾意食粉麵類或者青菜水果今晚出街食飯,我就提議去鋸扒最後揀咗間簡簡單單嘅outback , 叫咗一個肉醬意粉,同埋肉眼扒肉眼扒要七成熟,牛扒夠厚身,切出嚟未有血水少少紅色,加少少黑椒調味已經好正亦好鍾意配菜薯條炸得脆肉醬意粉不過不失,都係覺得焗嘅肉醬意粉好食啲,略嫌佢個汁唔夠多,肉醬有點兒太鹹。環境服務Outback 呢幾年越開越多分店,有佢原因
20190626

今晚出街食飯,我就提議去鋸扒

亦好鍾意配菜
薯條炸得脆

Outback 呢幾年越開越多分店,有佢原因
2019-06-14 678 浏览
Outback適合家庭聚餐又或者一大班人一齊去食,餐廳寬敞,大家可以坐得舒舒服服一黎到職員先擺低招牌黑糖麵包,軟軟熟熟,有陣甜味,不愧為招牌朋友們叫左個牛油果蟹餅,份量唔大,佢係牛油果同蟹肉撈埋一齊,之後加啲蕃茄,再配上墨西哥片味道唔錯,但牛油果份量唔大,每人只能淺嘗。之後叫左個凱撒沙律,份量十足,沙律菜新鮮,配上薄片既芝士幾清新小食拼盤雖然佢叫小食拼盤,但份量一啲都唔小,佢有炸雞翼、芝士薯條同埋豬肋骨,個sauce幾好味,炸雞又香脆,成個拼盤罪惡感好大呀

味道唔錯,但牛油果份量唔大,每人只能淺嘗。

之後叫左個凱撒沙律,份量十足,沙律菜新鮮,配上薄片既芝士
幾清新

小食拼盤

,個sauce幾好味,炸雞又香脆,成個拼盤罪惡感好大呀

2019-06-01 585 浏览
細細個開始就有黎食,以前鐘意佢嘅特色地道裝潢,好似真係去咗澳洲outback。但唔知幾時開始餐廳重新裝修,變到同普通西餐廳一樣無分別。食物方面水準比以前也差了,不論牛扒的肉質、燒烤大蝦或個濃湯,都無以前食到咁好味咁驚喜。唯一不變就係個炸蘑菇和黑糖面包依然保持到一貫嘅水準。但黎得呢到唔係只求食個包同餐前小食嘛。所以整體黎講愈食愈失望,佢嘅定價唔平,但水準下降,區內或出面其實都有唔少西餐廳同樣食扒,性價比做得比佢好。
2019-05-17 854 浏览
Outback Steakhouse🍹🍟🍖🍛Price: 下午茶餐66蚊一位,若4人相約一起去,可享有買三送一。最後再用某銀行信用卡,本月更有半價,性價比極高。Environment: ★★★★☆Service: ★★★★☆Taste: ★★★★★由於餐廳在香港有多間分店,因此就不花太多時間介紹餐廳的環境,服務,和衛生程度方面和其他同樣價位的西餐廳差不多,亦即是中規中矩。這次和家人一起吃下午茶,點了四道菜,由於下午茶是買三送一,所以實際上是三道菜的價錢。雖然是三道菜,但由於之前已有吃飯的經驗,因此只點了燒肉醬味豬肋骨和香辣燒蝦飯。食物:黑糖包這個包應該很多香港人都熟悉,由於下午餐餐不包黑糖包,所以要另外加,盛惠10蚊。黑糖包最吸引人的地方是它的黑糖香氣和微甜的味道,入口鬆軟,沾上少許牛油酸忌廉醬,令人回味。由於我多數人都是會切成一片片吃,建議用桌上的切肉刀切包。如果用其附上的麵包刀切,除非你技巧高超,否則黑糖包一切,立即變成黑糖薄餅。燒肉醬味豬肋骨豬肋骨和其他西餐廳一樣是採用豬仔骨(Baby back ribs),肉質經慢煮烹調得非常柔軟,用刀輕輕一切,即可分成一絲絲肉絲。豬肉油脂分布
Outback Steakhouse🍹🍟🍖🍛
Environment: ★★★★☆
Service: ★★★★☆
Taste: ★★★★★

食物:

燒肉醬味豬肋骨
豬肋骨和其他西餐廳一樣是採用豬仔骨(Baby back ribs),肉質經慢煮烹調得非常柔軟,用刀輕輕一切,即可分成一絲絲肉絲。豬肉油脂分布平均,溫度適中,入口有很濃的肉味。燒肉醬的味道濃郁,但不會蓋過豬肉的鮮味。另外,豬肉方面保存得宜,沒有吃到不新鮮的臭味。份量方面大約有8條骨,相比其他西餐廳算是慷慨。

跟餐的還有薯條,薯條上菜時仍然是熱的,可惜的是不太脆,可能是因為已炸完一斷時間,才上菜。不過既然豬肋骨烹調得不錯,就不要和薯條根根計較吧。

香辣燒蝦飯
老實說,點這個飯只是不想4份都點豬肋骨,因此對它也沒有什麼期待。飯入口有很濃的蒜香味,不算過多油。另外,隨飯附送4隻小蝦和幾片肉片,味道普通。

總結:
黑糖包算得上是上乘之作,豬肋骨烹調得宜,兩者都值得一試。

香辣燒蝦飯

黑糖包
题外话/补充资料: Please follow my Instagram: hkfoodie_vic
2019-05-17
2019-04-15 895 浏览
4月係多飯食既一個月 因為家姐今個月出bonus 有人請當然要食好啲🤣首先黎既係依個雞肉芝士餅 初初食個味都唔錯 不過愈食愈乾 要點下佢個汁 係honey mustard都幾好味☺️薯條就夠哂熱 啱啱炸起粗薯條 啱哂我☺️我地嗌左個肉眼扒share食 阿媽唔食得太生嗌咗medium well 黎到望落似係medium🤣不過佢都食得好開心~ 配個焗蕃薯夠哂甜好好食 個雞味飯就一般般阿爸少食牛所以叫咗個豬肋骨 份量都幾足 不過佢地個豬肋骨偏甜 食兩舊就會好濟 差啲食唔哂😂最後加咗個海鮮寬條麵 幾creamy唔錯 重點係個蒜蓉包好好食🤣😂

2019-04-08
2019-03-28 713 浏览
餐廳環境、裝修幾好,但一間集團式既西餐廳, 價錢貴左, 份量少 , 食物質素太差, 不過好彩都有個黑糖包好食,軟硬適中,牛扒5成熟剛剛好 , 但肉夠厚但無牛肉味,完全無汁且淡!我對呢間分店大大扣分,呢個質素太差!吾會再食!
2019-03-16 743 浏览
今日我地有大人小朋友加埋有9個人來黃埔呢間OUTBACK,講真呢間餐廳食物水準的確不錯,餐廳環境、裝修亦都幾好,服務員既態度亦不太差。但。。。佢地竟然會出現一個最不應犯既大錯。就係d員工竟然會係餐廳內大聲講粗口(大聲既程度因人而言,但起碼比我成枱人都聽到),如果我係大排檔食,聽到粗口當然不以為然,但係我係一間集團式既西餐廳度食晚餐喎,仲要有幾個小朋友係度,點攪丫大佬。。我食咗接近2小時,前後聽到分別不同既員工,加埋有4句既粗口,最離譜係吧枱,唔知係忙得濟,還是整錯野,一句(x你老x)。我當時眼都突埋。。。雖然可能d員工好辛苦,都要好好安撫員工既工作情緒,始終係食飯既地方,有很多小朋友。。

2019-03-16
  • 黑糖麵包