2005-11-18 47 浏览
十萬個推介li間灣仔分店o既芝士吞拿魚包個包個樣全個白o雪o雪, 其貌不揚~不過食落就知芝士味好濃好好味加埋d吞拿魚超夾~!!!!又唔油~好好味~>v<比起太古分店o個個好味多了~~(價錢其實唔係好sure)
十萬個推介li間灣仔分店o既芝士吞拿魚包
個包個樣全個白o雪o雪, 其貌不揚~
不過食落就知

芝士味好濃好好味
加埋d吞拿魚超夾~!!!!
又唔油~好好味~>v<

比起太古分店o個個好味多了~~

(價錢其實唔係好sure)
2005-08-21 46 浏览
蝦紫菜味波波好怪呀,唔知點形容係就係果種味,但未能令我一食就喜歡還是紅豆味好栗子包:唔掂呀,包還可以,但餡冇粟子味0既,得個"甜"字。$6.5貴左dwor
蝦紫菜味波波好怪呀,唔知點形容
係就係果種味,但未能令我一食就喜歡
還是紅豆味好

2005-08-09 63 浏览
今日買左一個"合桃提子法包"+一個"一口芝士(紅豆)"先講一口芝士抱住試0既心態買左一個有芝士/紅豆兩款我唔食芝士0既...所以要紅豆ping pung波咁大,比A1細,圓碌碌好可愛expect佢un,點知又唔係好un...(咁重好=])紅豆味ok喇,重d好d,冇紅豆粒起初諗$2.5的確有d貴但味道比A1$3一個果D好..都抵呀唔知熱依係點?合桃提子法包出爐過左一陣涼左先買食落太硬,但味道出奇地好合核好香,提子有汁0既,而且分量好多我覺得TEXTURE差左少少之外,其他野同LITTLE MERMAID有得FIGHT~呢間PANASH比我0既印象好過tst果間果間D環境係好D,但味道差D呢~
今日買左一個"合桃提子法包"+一個"一口芝士(紅豆)"

先講一口芝士
抱住試0既心態買左一個
有芝士/紅豆兩款
我唔食芝士0既...所以要紅豆
ping pung波咁大,比A1細,圓碌碌好可愛
expect佢un,點知又唔係好un...(咁重好=])
紅豆味ok喇,重d好d,冇紅豆粒
起初諗$2.5的確有d貴
但味道比A1$3一個果D好..都抵呀
唔知熱依係點?

合桃提子法包
出爐過左一陣涼左先買
食落太硬,但味道出奇地好
合核好香,提子有汁0既,而且分量好多

呢間PANASH比我0既印象好過tst果間
果間D環境係好D,但味道差D呢~
2005-08-01 50 浏览
新士干...外表好綠點知食落冇green tea味...入面有d紅豆都算多...但偏一面紅豆太硬而且冇味比原味差...十分失望我唔會再食呢樣下次食番迷你北海道
新士干...
外表好綠點知食落冇green tea味...
入面有d紅豆
都算多...但偏一面
紅豆太硬而且冇味

比原味差...十分失望
我唔會再食呢樣
下次食番迷你北海道
驚補習肚餓所以特登買個飽見大家對迷你北海道雪山包都有好評我都不今後人飽睇落去一d都唔迷你,大過一般菠蘿飽雖然凍左,但個面依然脆有一粒粒四四方方0既糖,幾有方感又幾得意好多時飽凍左都會"粒"左落去,但呢個飽冇d咁0既情況出現飽0既咖啡味唔勁,多番少少會好d而飽餡係tiramisu cheese,其咖啡味就十分香濃餡好多,食食下好溜如果兩樣可以平均番會好d因為為食,試左係凍櫃0既朱古力忌廉泡朱古力同忌廉冇乜味,有d失望。
驚補習肚餓所以特登買個飽
見大家對迷你北海道雪山包都有好評
我都不今後人

飽睇落去一d都唔迷你,大過一般菠蘿飽
雖然凍左,但個面依然脆
有一粒粒四四方方0既糖,幾有方感又幾得意
好多時飽凍左都會"粒"左落去,但呢個飽冇d咁0既情況出現
飽0既咖啡味唔勁,多番少少會好d
而飽餡係tiramisu cheese,其咖啡味就十分香濃
餡好多,食食下好溜
如果兩樣可以平均番會好d

因為為食,試左係凍櫃0既朱古力忌廉泡
朱古力同忌廉冇乜味,有d失望。
2005-03-22 50 浏览
今日去灣仔上堂上堂前黎買個迷你北海道雪山包(意大利芝士)做早餐呢個包成個包都好香咖啡味食之前都擔心個味會太濃又擔心食完個口會酸(因為個人口味唔太like咖啡味)但點知唔會濃淡適中咖啡味香得黎唔會搶左芝士味包身係比鮮奶球硬身少少但都軟熟包面有一粒粒四方形既糖粒夾埋一齊食甜甜地好正而主角:包餡係tiramisu cheese cream啖啖都食到呢d cheese雖然買個包時係凍既但都好好味我估釘熱左一定仲正!不過食完真係飽晒買時覺得好似貴左d但食完覺得係超抵不過呢間舖細左d麵包選擇唔多
今日去灣仔上堂
上堂前黎買個迷你北海道雪山包(意大利芝士)做早餐
呢個包成個包都好香咖啡味
食之前都擔心個味會太濃
又擔心食完個口會酸(因為個人口味唔太like咖啡味)
但點知唔會
而主角:包餡係tiramisu cheese cream
啖啖都食到呢d cheese
雖然買個包時係凍既
但都好好味
我估釘熱左一定仲正!
不過食完真係飽晒
買時覺得好似貴左d
但食完覺得係超抵

不過呢間舖細左d
麵包選擇唔多
同朋友買左買種唔同既包,分別係:合桃芝士軟法包($7.5) --- 包身係好軟,但本人與朋友都認為合桃同芝士唔係好match;仲有,如果多d芝士會更好藍梅muffin($6.5) --- 明明個牌同張單都寫明係藍梅,但食落去係朱古力味,而且仲有一粒粒朱古力碎,但夾果陣睇得好清楚當時只係得藍梅muffin,無朱古力muffin,唔知點解會咁?!提子鬆餅($4.5) --- 因為佢個shape似cookie,唔似scone,所以唔太喜歡,雖然都係叫scone,不過口感同入面既scone 既鬆軟度不同,只屬ok一口芝士小食($9) --- 一如以往般好
同朋友買左買種唔同既包,分別係:

一口芝士小食($9) --- 一如以往般好
2004-10-30 71 浏览
終於明白點解「雙重芝士法包」入面有d cheese溶,有d係一舊舊,嘻嘻,咪真係因為係"雙重芝士"囉個人就覺得溶果隻cheese好d,一舊舊果隻cheese就係同「芝士軟心包」果隻cheese一樣,點都係覺得依個雙重芝士法包唔係好得,未必會再食
點都係覺得依個雙重芝士法包唔係好得,未必會再食
2004-10-29 91 浏览
提子鬆餅($4.5), 同海運Panash既Raisin Scone好唔同,海運既係cup shape,有個flat top,灣仔既Raisin Scone係好似cookies,個look同個口感都好似cookies,咁當然就比較鬆軟少少,味道一般,都係鍾意海運果隻多d >>> ok迷你北海道包(with tiramisu cream)($7.5),個包好香coffee味,係成個包都係依個味,個包心就有tiramisu cream,好creamy,不過就唔係咁夠tiramisu味,食完之後覺得好飽,不過,算係三個包之中最好既一個>>> 食得過雙重芝士法包($9),雖然係$9,但見到有cheese,已經忍唔住要買.不過點知唔係咁好味,個包比較硬,而且入面d cheese好怪,偏埋晒一邊,即一邊有好多cheese,一邊冇乜,最弊既係入面既cheese分左兩種,一種係溶左既芝士,另一種係一舊舊既cheese,就好似有d芝士未溶,有d芝士溶左咁,總之覺得依個雙重芝士法包唔係好得>.< >>> 食唔過