有印象之前九龍灣都有一間但執咗,全港淨係淨返荃灣呢間,食過一次好好食!🥞草莓梳乎厘班戟 $118真心可以做招牌,個cream輕盈有奶香,個質感係似奶蓋嗰種,梳乎厘班戟有兩件,好鬆軟有空氣感唔會太濕,口感好輕盈,好重蛋香,加埋個cream食真係一流,好好食🥹🥞焦糖布丁梳乎里班戟 $88食完一個想食多個,但呢個醬就一般,有焦糖蛋味,但有少少甜。

🥞草莓梳乎厘班戟 $118

🥞焦糖布丁梳乎里班戟 $88
食完一個想食多個,但呢個醬就一般,有焦糖蛋味,但有少少甜。
2024-07-11 224 浏览
今晚一行三人,在荃新天地飯聚後,仍然意猶未盡,於是想甜品繼續一番⋯⋯朋友帶路,話要吃來自鹿兒𡷊的過江龍的梳乎厘,聽見大有來頭,急急腳跟進⋯⋯平日星期四,估唔到都坐滿,眼見門口有張二人坐位,於是問店員可否在這加張椅,店員隨即很快處理安排入座。餐牌不單只有甜點,還有意粉及漢堡,難怪平日晚飯時段也會坐滿呢⋯⋯原味楓糖牛油醬梳乎厘班戟$68~筆者一向都喜歡還原基本步,點原味更能品嘗個中特色。中央的牛油夾了奶油,很香軟。Tiramisu 梳乎厘班戟$108~朋友仔很喜歡這個Tiramisu ,加上外層厚厚的cream 豐富質感點上朱古力粉,她說很有甜蜜的感覺。每日限量奶凍$48~端上枱,可愛趣致不得了,相機食先在所難免⋯⋯奶凍質感絕不馬虎,質感濃口,甜度適中怎捨得下手,刀下留狗⋯⋯樣子可愛得,心軟溶化了。整體來說甜度明顯哋調配過,適合香港人口味,配合香港都會少女,全是小甜,女士們吃得心花怒放。

原味楓糖牛油醬梳乎厘班戟$68~

Tiramisu 梳乎厘班戟$108~

每日限量奶凍$48~
端上枱,可愛趣致不得了,相機食先在所難免⋯⋯

奶凍質感絕不馬虎,質感濃口,甜度適中

怎捨得下手,刀下留狗⋯⋯樣子可愛得,心軟溶化了。

整體來說

2024-06-27
2024-07-07 175 浏览
今晚係荃灣睇夜場,睇之前梗係醫下肚先😋咁岩經過荃新天地,就試下呢間pancake house先🛎 $298 Hoi Hoi Set for 2真係好抵食,包兩個主菜、兩個甜品、兩杯野飲,我地都食到捧住個肚走🛎 A類 漢堡塔超高🤩有三塊厚厚既漢堡扒!而且仲有肉汁😛芝士係溶化狀態,勁邪惡🥵煙肉亦都煎到幾香加埋番茄同生菜,完全冇油膩感~🛎 B類 黑松露野菌蘑菇比薩黑松露味超香😳Pizza底超脆!又有唔同既菇菇,口感超豐富🍄🛎 提拉米蘇梳乎厘班戟呢度既梳乎厘班戟超吸引,空氣感十足提拉米蘇好重咖啡香!而且超靚,好岩打卡🌟🛎 焦糖布丁梳乎厘班戟焦糖布丁比較甜!岩曬我呢啲螞蟻人🤩焦糖有增添口感,脆脆地好過癮🔥🛎 番石榴汁🛎 青檸荔枝梳打

🛎 $298 Hoi Hoi Set for 2

🛎 A類 漢堡塔
超高🤩
有三塊厚厚既漢堡扒!而且仲有肉汁😛
芝士係溶化狀態,勁邪惡🥵
煙肉亦都煎到幾香
加埋番茄同生菜,完全冇油膩感~

🛎 B類 黑松露野菌蘑菇比薩
黑松露味超香😳
Pizza底超脆!
又有唔同既菇菇,口感超豐富🍄

🛎 提拉米蘇梳乎厘班戟
呢度既梳乎厘班戟超吸引,空氣感十足
提拉米蘇好重咖啡香!
而且超靚,好岩打卡🌟

🛎 焦糖布丁梳乎厘班戟
焦糖布丁比較甜!岩曬我呢啲螞蟻人🤩
焦糖有增添口感,脆脆地好過癮🔥

🛎 番石榴汁
🛎 青檸荔枝梳打
2024-07-05 159 浏览
炎炎夏日 戶外真係超熱呀 🥵最好嘅節目就梗係約埋好姊妹去行商場嘆冷氣食正嘢傾吓偈啦 💞呢日我哋去左荃新天地 去左呢間位於商場角位置餐廳有綠色植物擺設 給人感覺又舒適又清靜 😇我哋揀咗個荃灣分店限定2人餐享用慢慢坐食嘢傾吓偈 又豐富又享受啊 😎🍔 漢堡塔漢堡塔一上枱😵 好巨型size 獨特嘅賣相 😵係用漢堡扒堆成一個高搭 足足有三大塊漢堡造型真係十分震撼又份量十足啊 😎材料好豐富 裡面夾有煙肉 芝士 洋蔥 生菜及蕃茄片再配上酥炸幼身薯條 熱辣辣 口感十分香脆漢堡扒每塊都鎖住滿滿嘅肉汁 食完真係超滿足呀 😋🍝 鐵板名古屋茄汁海蝦意粉海蝦大大隻 咬落十分爽口配料有腸仔 洋蔥等意粉口感彈牙 醬汁係甜茄汁 番茄味濃個意粉底仲有一層蛋墊住個意粉 好特別啊🥞 草莓梳乎厘班戟梳乎厘班戟口感十分軟綿 配埋香甜士多啤梨及士多啤梨醬一齊食 真係食得好滿足啊🥞 提拉米蘇梳乎厘班戟梳乎厘班戟 好厚身又鬆軟 充滿空氣感食落帶點微微蛋香 配埋軟滑忌廉食 味道不會太甜🍹 蜜瓜沙冰粉綠色嘅沙冰好吸睛呀😍蜜瓜味沙冰綿滑 濃郁蜜瓜香 味道很清甜🍹 白桃西柚冰茶白桃嘅清新自然 帶點西柚味道啱哂夏天飲 又清新又冰涼嘅茶飲

炎炎夏日 戶外真係超熱呀 🥵

白桃嘅清新自然 帶點西柚味道
啱哂夏天飲 又清新又冰涼嘅茶飲
2024-06-25
2024-07-05 119 浏览
♥️Pancake House HoiHoi (荃灣)好耐無黎荃灣 見呢間日本過江龍嘅班戟專門店好似幾吸引 二人餐Hoi Hoi Set 都只係$298 包兩份main,2份主餐牌甜品及兩杯飲品🐮安格斯牛扒牛扒薄切但牛味都濃仲配上薯條 🍟 好香口好好味🍕大阪燒比薩好特別嘅一個pizza 面頭鋪滿木魚 入面有啲脆面條 食落有口感 批底又唔會太厚 邊邊位食落脆口 唔錯~🍓草莓香蕉沙冰面頭滿滿的cream好邪惡🤣飲落好真材實料有香蕉同草莓味🥤藍莓果茶比較普通但因為果日唔想飲咁多甜野就叫杯茶算~🥞提拉米蘇疏乎厘🥞夏威夷果仁忌廉疏乎厘食得出疏乎厘的蛋香 有空氣感 賣相好吸引 面頭淋上滿滿嘅醬~食落唔會太甜夏威夷果仁就有啲咬口脆脆地
♥️Pancake House HoiHoi (荃灣)

🐮安格斯牛扒
牛扒薄切但牛味都濃
仲配上薯條 🍟 好香口好好味

🍕大阪燒比薩

🍓草莓香蕉沙冰
面頭滿滿的cream好邪惡🤣
飲落好真材實料有香蕉同草莓味
🥤藍莓果茶
比較普通但因為果日唔想飲咁多甜野就叫杯茶算~

🥞提拉米蘇疏乎厘
🥞夏威夷果仁忌廉疏乎厘
食得出疏乎厘的蛋香 有空氣感
賣相好吸引 面頭淋上滿滿嘅醬~食落唔會太甜
夏威夷果仁就有啲咬口脆脆地
這裏晚餐設有二人套餐,包有份主菜,兩杯杯飲品和特色甜品,而且價錢還十分經濟。᪥安格斯牛扒特別一讚是他們的薯條,薯條味道不只得鹽味,其調味料特別,薯條外脆內嫩,吃下一口又一口。᪥BLT.三文治三文治份量大,內有夾着生菜火腿肉蕃茄醬料等,口感豐富,而且三文治麵包軟熟,配上特色薯條,一份可以同好友分享。᪥提拉米蘇疏乎厘班戟兩件蘇厘熱騰騰,鋪上了提拉米蘇cream ,就是喜歡一口下去,暖暖的班戟口感。᪥焦糖布丁疏乎厘班戟還以為焦糖疏乎厘會太甜,幸好真的不甜,而且加入一點焦糖忌廉味道,感覺滿足。᪥士多啤梨香蕉冰沙外型打卡的士多啤梨冰沙,冰沙上配有忌廉和香蕉,天氣炎熱喝冰沙的感覺是很棒的。士多啤梨香味又甜。᪥熱帶特飲橙黃色的熱帶飲品,味道帶點酸甜,冰涼感覺,也不錯。

᪥安格斯牛扒

᪥BLT.三文治

᪥提拉米蘇疏乎厘班戟

᪥焦糖布丁疏乎厘班戟

᪥士多啤梨香蕉冰沙

᪥熱帶特飲
橙黃色的熱帶飲品,味道帶點酸甜,冰涼感覺,也不錯。

2024-06-28
2024-07-05 103 浏览
見到名古屋過江龍店推出左$298 嘅二人套餐有主食以外仲有吸引嘅梳乎厘班戟覺得性價比好高之外甜品都好出食🫶🏻✨鐵板名古屋手打漢堡腸片意粉手打漢堡肉質軟嫩多汁意粉吸收了肉汁的鮮香再配上鐵板煮出來的爆香再加上滿滿嘅蛋汁每一口都令人垂涎三尺😋 ✨安格斯牛扒配薯條安格斯牛扒厚實多汁煎得外焦內嫩牛肉的甜香在口中蔓延開來切開後汁水四溢壓在滿滿薯條上灑上少許鹽巴更顯肉汁的鮮美💯✨提拉米蘇梳乎厘班戟 濃郁醇厚的咖啡酒香氣環繞在蓬鬆細滑的班戟中再配上絲滑的奶油簡直令人陶醉其中👌✨草莓梳乎厘班戟 份量十足嘅梳乎厘配搭新鮮多汁嘅草莓化在口中酸甜滋味簡直perfect💯呢個真係好適合女仔嚟食😊✨桃西柚冰茶✨荔枝冰茶柚子清香與桃子, 同埋荔枝甜蜜的完美結合入口即化真是夏日解渴的極品佳品涼涼涼涼爽透心🥤🍴Pancake House HoiHoi📍荃灣楊屋道1號荃新天地1樓117號舖📞23833860#Pancake House HoiHoi#comfy_荃灣 #荃灣美食 #荃灣好去處#香港美食#香港打卡#香港餐廳#好好吃
見到名古屋過江龍店推出左$298 嘅二人套餐

酸甜滋味簡直perfect💯
呢個真係好適合女仔嚟食😊

✨桃西柚冰茶
✨荔枝冰茶
柚子清香與桃子, 同埋荔枝甜蜜的完美結合
入口即化

📞23833860

#Pancake House HoiHoi
#comfy_荃灣 #荃灣美食 #荃灣好去處#香港美食
#香港打卡#香港餐廳#好好吃
Pancake House HoiHoi是日本名古屋的過江龍,班戟有兩款,一款係空氣感十足嘅梳乎厘班戟,而另一款叫夏威夷班戟,即傳統美式鬆餅。裝潢以木系小清新為主調,座位亦很舒適。 ♡Hoi Hoi Set $298/兩位♡2 二人前套餐🍽️任選兩個主菜🍝、任點2個甜品🥞和2杯飲品🍸超級超值!🔸安格斯肉眼扒配薯條牛扒大大塊,雖然有點薄,但牛肉味香濃🐮五成熟口感柔軟多汁,沾上燒汁味道更加豐富。再配上外脆內軟的薯條🍟及沙律菜🥗十分豐富🔸鐵板名古屋茄汁海蝦意粉帶有日本西式意粉的風格,配有四隻爽口彈牙的大蝦🦐幾片香腸和芝士碎🧀意粉用上茄汁調味,伴着底下薄薄一片的蛋皮同食🍳層次感十足。🔸提拉米蘇疏乎厘班戟疏乎厘班戟選用了優質的日本雞蛋🍳蛋香濃郁🥞班戟非常蓬鬆,彈性十足,上面蓋上一層Tiramisu的忌廉,再灑上大量朱古力粉🍫Tiramisu味道香濃而且特出。🔸焦糖布丁梳乎厘班戟 面層有著少許燒焦的焦糖,吉士醬覆蓋著厘班戟🤤口感順滑香甜,厘班戟的熟度剛好,帶有蛋香,空氣感十足,味道不會過甜🔸黑芝麻花生醬Latte面層有著美美的拉花,黑芝麻味道濃郁特出,同時帶有淡淡的花生醬香氣🥜味道不會太甜,口感亦十
裝潢以木系小清新為主調,座位亦很舒適。

♡Hoi Hoi Set $298/兩位♡

🔸安格斯肉眼扒配薯條

🔸鐵板名古屋茄汁海蝦意粉

🔸提拉米蘇疏乎厘班戟
提拉米蘇疏乎厘班戟

🔸焦糖布丁梳乎厘班戟
焦糖布丁梳乎厘班戟

🔸黑芝麻花生醬Latte
面層有著美美的拉花,黑芝麻味道濃郁特出,同時帶有淡淡的花生醬香氣🥜味道不會太甜,口感亦十分順滑
黑芝麻花生醬Latte

🔸香桃冰茶
清新的茶香和甜美的桃香🍑對是夏日的清涼之選,口感清爽又解喝
提拉米蘇疏乎厘班戟
焦糖布丁梳乎厘班戟
黑芝麻花生醬Latte
2024-07-02 92 浏览
身為🥞lover,今日專誠去位於荃新天地嘅Pancake House,試吓同事推介嘅抵食荃灣分店限定Set for 2。$300有找就有齊兩款主食+兩款甜品+兩杯飲品。漢堡塔總共有三層漢堡肉,睇住啲肉汁不停流出嚟,已經口水流。夾埋蕃茄、生菜同芝士,加埋比手掌仲要高,真係好吸睛!薯條熱度夠而且相當脆,特別好食。鐵板名古屋茄汁海蝦意粉薄薄嘅蛋皮鋪喺鐵板之上,酸甜開胃茄汁掛滿每條意粉,連埋食唔完咁多嘅腸仔同大大隻海蝦,絕對足料。提拉米蘇梳乎厘班戟原味楓糖牛油梳乎厘班戟梳乎厘班戟輕盈鬆軟又唔會只係得陣風。提拉米蘇上有士多啤梨,裝飾之餘又可以讓士多啤梨嘅自然酸中和返個甜度;楓糖牛油味道獨特,牛油搽喺班戟之上,班戟吸滿牛油咸香味,份外美味。芒果沙冰阿華田沙冰芒果沙冰大啖cream加埋兩大粒芒果冰,顏色靚又好味。阿華田沙冰就有阿華田粒粒鋪喺面,先有脆脆口感,及後半融就增加沙冰濃度。難得兩杯沙冰都唔會過甜,特別適合夏天消暑。

漢堡塔

提拉米蘇梳乎厘班戟
原味楓糖牛油梳乎厘班戟

芒果沙冰
阿華田沙冰
🇯🇵日本名古屋過江龍Pancake House HoiHoi 進駐荃新天地 ✈️名古屋直送部份材料到港,主打梳乎厘班戟,亦有各式fusion 以暖木色調配綠色植物、梳化攬枕等佈置,帶有寫意的家居感。更推出超抵價HK$298二人套餐‼️已包2款主食、2款甜品及2杯飲品主食🍔漢堡塔: 霸氣的層層疊漢堡包有三層漢堡扒、兩塊煙肉、三片芝士、洋蔥、蕃茄和生菜,餡料豐富壯觀,口感扎實層次豐富,配金黃香脆薯條,足夠二人分享🍕黑松露野菌蘑菇Pizza: 濃厚的黑松露香氣混鮮美野菌,薄餅底偏薄鬆脆,唔會太膩甜品🥞Tiramisu 梳乎厘班戟: 口感綿密帶有蛋糕的口感,充空氣感足,忌廉味突出🍮焦糖布丁梳乎厘班戟: 焦糖脆面口感順滑,吉士蛋味夠香甜飲品🍹芒果沙冰(+Hk20):芒果酸香清甜配綿滑的cream,係消暑良物🍓草莓沙冰(+Hk20): 粉紅色草莓配片片香蕉,口感醇厚滲有煉乳香😋(All subject to 10% service charge)📍Pancake House HoiHoi (荃新天地)荃灣楊屋道1號荃新天地1樓117號舖(港鐵荃灣站 A1 出口/荃灣西站 D 出口)

主食

甜品

🍮焦糖布丁梳乎厘班戟: 焦糖脆面口感順滑,吉士蛋味夠香甜

飲品

📍Pancake House HoiHoi (荃新天地)
荃灣楊屋道1號荃新天地1樓117號舖
(港鐵荃灣站 A1 出口/荃灣西站 D 出口)
  • 芒果沙冰
2024-06-23 80 浏览
荃新天地有間過江龍pancake專門店,荃灣店限定二人前套餐,超級抵食。包括兩款主食、兩個pancake和兩杯飲品。安格斯牛扒食落感覺,牛扒係用牛油慢煎嘅方法整,因為食落口感一啲都唔乾,配埋炸薯角,好傳統牛扒嘅配搭,又好食又飽肚。鐵板名古屋茄汁海蝦意粉呢個茄汁真係好好食,味道有嘅似細細個食茄汁意粉個種甜度,食落好開開胃,海蝦淨肉上食落好方便,蝦肉爽口彈牙。夏威夷太陽蛋煙肉班戟漢堡一個咸pancake 配搭選擇,鐘意pancake 但唔太喜歡甜嘅朋友就啱哂,一啖食哂pancake 蛋煙肉加蔬菜番茄,滿足感100分楓糖忌廉夏威夷pancake楓糖帶出好平順嘅甜味,忌廉夠滑夠棉,呢個配搭好好,pancake 平身嘅甜味相對地少啲,就可以平衡返整體嘅甜度。飲品每人揀咗一杯美式咖啡,綠茶拿鐵,見到仲有個手沖觀賞區,咖啡可以交流下。

安格斯牛扒

夏威夷太陽蛋煙肉班戟漢堡

楓糖忌廉夏威夷pancake

• 鐵板名古屋茄汁海蝦腸片意粉
  • 夏威夷班戟漢堡配芝士
2024-06-21 1398 浏览
之前經過已經留意到呢間餐廳👀,因為有我喜歡嘅梳乎厘pancake🥞!呢日約咗個都鍾意食甜品嘅舊同事嚟食,估唔到佢個二人餐都幾抵食👍~二人餐二百幾,包咗兩杯嘢飲,兩個主食同兩個甜品🍨~佢嘅甜品本身都差不多一百蚊一個~即係變相加多一百蚊就有埋主食同嘢飲🤑!雖然漢堡塔個樣勁啲,但兩個女仔怕食唔晒🙈...所以叫咗呢個爆芝牛肉漢堡🍔~佢嘅漢堡扒煎得幾靚,裏面仲係粉紅色帶有肉汁~想邪惡啲就淋啲芝士醬落去🧀~鐵板名古屋茄汁海蝦意粉嘅茄汁味調配得唔錯🍅,唔會太酸~除咗有蝦,亦有脆皮腸,份量唔算大🍝,因為要留肚食重點!因為個餐跟兩款甜品,所有甜品都ok~所以點咗呢個重cream嘅提拉米蘇梳乎厘班㦸🍦~佢嘅梳乎厘班㦸好鬆,但未至於完全食空氣嘅感覺🌬~個人覺得呢個焦糖布丁口味更好食🍮~因為我喜歡焦糖味,但就相對偏甜一啲🍯~個餐仲包埋飲品,大部份都唔使額外加錢~我哋分別揀咗凍嘅焙茶牛奶同抹茶牛奶~我覺得焙茶好香,唔會太甜,但朋友就覺得抹茶牛奶甜咗少少🤏~當日見唔少人嚟食梳乎厘班㦸,因為質素真係唔錯😋~如果兩個螞蟻人嚟食,就可以順便食佢個餐就更抵~
佢嘅甜品本身都差不多一百蚊一個~
即係變相加多一百蚊就有埋主食同嘢飲🤑!
鐵板名古屋茄汁海蝦意粉

雖然漢堡塔個樣勁啲,但兩個女仔怕食唔晒🙈...
所以叫咗呢個爆芝牛肉漢堡🍔~
佢嘅漢堡扒煎得幾靚,裏面仲係粉紅色帶有肉汁~
想邪惡啲就淋啲芝士醬落去🧀~
爆芝牛肉漢堡

鐵板名古屋茄汁海蝦意粉嘅茄汁味調配得唔錯🍅,唔會太酸~
除咗有蝦,亦有脆皮腸,份量唔算大🍝,因為要留肚食重點!
鐵板名古屋茄汁海蝦意粉

因為個餐跟兩款甜品,所有甜品都ok~
所以點咗呢個重cream嘅提拉米蘇梳乎厘班㦸🍦~
提拉米蘇梳乎厘班㦸

佢嘅梳乎厘班㦸好鬆,但未至於完全食空氣嘅感覺🌬~
提拉米蘇梳乎厘班㦸

個人覺得呢個焦糖布丁口味更好食🍮~
因為我喜歡焦糖味,但就相對偏甜一啲🍯~
焦糖布丁梳乎厘班㦸

個餐仲包埋飲品,大部份都唔使額外加錢~
我哋分別揀咗凍嘅焙茶牛奶同抹茶牛奶~
我覺得焙茶好香,唔會太甜,但朋友就覺得抹茶牛奶甜咗少少🤏~
焙茶牛奶&抹茶牛奶

當日見唔少人嚟食梳乎厘班㦸,因為質素真係唔錯😋~
如果兩個螞蟻人嚟食,就可以順便食佢個餐就更抵~
2024-06-18
爆芝牛肉漢堡
焦糖布丁梳乎厘班㦸
焙茶牛奶&抹茶牛奶
  • 焙茶牛奶
Yum Yum Pancakes 🥞 對於間唔時就會想食甜品嘅我🥳Hoi Hoi真係我一間私藏😬🤍安格斯牛扒🥩+神級惹味黑椒薯條🍟牛扒雖然薄切但牛味極濃💘但最值得食嘅一定係幼身的黑椒薯條❤️‍🔥食落乾身·完全唔油😋而且凍咗都依然好脆🤍黑松露野菌pizza用料十足….淡淡的鮮菇+香濃的黑松露味道👅配上超級脆的餅乾餅底🍕🩵士多啤梨疏乎厘pancakePancake蛋香味超濃·口感超鬆軟Fresh cream食落好滑·好輕身🤍一啲都唔膩😍一人一份都輕鬆😎🩵焦糖燉蛋疏乎厘pancake一見到就心心眼的我😍😍起香濃的焦糖燉蛋的焦香…甜甜的雲呢拿香…對比起cream係好厚身配埋蛋香十足的pancakes真係好滿足😌見到雞翼都炸得好香脆….決定下次要encore😝
Yum Yum Pancakes 🥞

🩵焦糖燉蛋疏乎厘pancake
配埋蛋香十足的pancakes真係好滿足😌

見到雞翼都炸得好香脆….決定下次要encore😝
2024-06-13
如果疏乎厘嘅fans相信呢間都唔會陌生🥰仲有勁吸引嘅二人餐 $300就已經有兩款煮食兩款疏乎厘同埋兩款飲品😙仲要完全冇揸流攤😍今日終於有機會嚟試吓❤️==============================𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐋𝐢𝐬𝐭📌Hoihoi Set for 2🍴🍔漢堡塔 成5,6層咁高 見到都wawa聲🤩打卡真係一流😗仲要睇得又食得 配埋啤酒薯條超滋味😎🥗凱撒沙律 配溫泉蛋撈起上嚟口感更加豐富👍🏻🥞Strawberry Souffle Pancakes pancake鬆軟蛋味香🥰大人細路都一定鍾意☺️超好味一啖一啖不知不覺就食晒😍🥞夏威夷果仁pancake 呢個pancake係熱香餅嘅質地 又係另一種口感不過依然咁香蛋味👍🏻配埋有咬口嘅夏威夷果仁咬落去多重口感👍🏻🍹熱帶特飲 係fruit Punch嘅味道 好fresh好好飲👍🧃白桃西柚冰茶 非常之清新解渴🤩
𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐋𝐢𝐬𝐭📌
Hoihoi Set for 2🍴

🥗凱撒沙律 配溫泉蛋撈起上嚟口感更加豐富👍🏻

🧃白桃西柚冰茶 非常之清新解渴🤩
2024-06-02 129 浏览
Pancake House Hoi Hoi 出名食疏乎厘pancake,一般都要$100到一個,宜家荃灣店優惠$298 包咗兩個主菜、兩杯飲品,同埋兩個pancake,真係超抵。主菜就有兩個list各揀一個,居然都有安格斯牛扒,另一個就叫咗鐵板海蝦腸仔蕃茄意粉。呢個居然幾好食,雖然簡單但係嗰啲意粉煮能啱啱好。蕃茄汁唔會太酸係甜甜地嘅口味。其實啱小朋友嘅。牛扒質素都唔差嘅,啲薯條油菜又好食。飲品除咗沙冰同埋手沖咖啡之外係可以飲嘅你可以揀花茶啦或者其他特色飲品。我個杯芝麻花生醬拿鐵,就非常之正。芝麻味重之餘,仲可以食到花生醬。係一杯幾特別嘅特飲。Pancake 就叫咗一個Tiramisu口味同埋一款夏威夷果仁忌廉口味。兩者味道各有千秋,個人喜歡夏威夷果仁忌廉多啲,因為食到本身pancake嘅味道,係好濃蛋味嘅pancake。埋單加埋一都係三百零蚊兩個人,我諗喺呢個商場應該都係最平。

pancake嘅味道,係好濃蛋味嘅pancake。
埋單加埋一都係三百零蚊兩個人,我諗喺呢個商場應該都係最平。