2018-02-19
與情人第一次外出過情人節。為左行葵芳ge年宵就係附近商場覓食,想不到所有所有食市都排哂隊,真係見識少啊我地!我地攞左三間籌,分別係牛扒先生、parkview同新麻蒲,最後parkview相對較快就食呢間,我地都好肚餓了。四人枱,兩個人坐,真係值得讚賞,唔會為左賺多少少,屈就大家唔識ge一齊坐👍👍。討論完一翻,就落order,其實見到個場都大,人手明顯不夠,但每次叫人都算快,服務妥當。先黎送ge麥麵包,鬆軟,甜甜地,一人一個,正常,並不是很驚喜。小食先到,係蒜蓉法包加茄肉丸,法包本應係外脆內軟,但依家就係外硬內脆,有點失望。已醬汁同肉丸和法包非常襯,分量多,完全對得住個價錢。男友加左28蚊配白酒試試,可惜佢唔識欣賞,不能評價😂。三重芝士龍蝦飯,加65配餐,餐湯、雪糕一客、飲品。個飯d配料同芝士十分足夠,每一啖都有拉絲效果,不同配料的口感,龍蝦肉都大大粒,出面餐廳已經好少做到咁,欣賞。餐湯係男友最愛ge酥皮龍蝦湯,好濃郁,可以話太濃郁,蝦殼煲出黎ge味好濃,我就麻麻,男友接受到有餘ge⋯⋯飲品係任選,但對於唔飲酒、咖啡奶茶ge我選擇得翻好少,最後揀左莓冰茶,無乜莓味,但味道不假,算正常。最
為左行葵芳ge年宵就係附近商場覓食,
想不到所有所有食市都排哂隊,真係見識少啊我地!
男友加左28蚊配白酒試試,可惜佢唔識欣賞,不能評價😂。
最後一個主菜,好似係$188 ge牛扒,但呢個時候我已經八九成飽😐😐。都大舊肉,又厚,肉質算淋,但少少多根,男友仲配左個飯,好在佢都食得下的。但我最驚喜係薯蓉很不錯,不是間間扒配ge薯蓉都好食,呢個我好飽都食多左啖😂。