2022-11-01 500 浏览
一座低睇緊Menu中,都未決定食乜,就已經有人出嚟凶我,話點餐出邊自己比錢哎(梗係知啦,我見到喇),一放低個餐一陣,又有人過嚟話:呢度食嘢食完就要走㗎啦冇得座㗎🙄(我都見到,你有貼出嚟,早餐40 mins, 午餐60 mins, 晚餐 90 mins嘛🙄但在座咁多位客人,我係最遲入座嗰位,你唔同佢哋講,走嚟同我講,乜嘢意思,仲要你有大把吉枱/位,我梗係明啦你要做生意嘛🫤一句講晒,祝你生意興隆蒸蒸日上🤬)味道👎🏼環境:一般服務: 👎🏼衛生:一般

味道👎🏼
環境:一般
服務: 👎🏼
衛生:一般

• 不推介
2022-10-26 272 浏览
態度極之囂張 , 朋友後來15分鍾,嘢都未買就話你25分鐘之後要走。 佢話佢哋告示寫到明,你地睇左先入嚟㗎嗎。 唔係唔俾限時間,但態度可以好良好點, 最仲要係有吉位,你話食完霸住個位唔走就話啫。
佢話佢哋告示寫到明,你地睇左先入嚟㗎嗎。

話就好多同事話呢間餐廳好食。終於有個lunch 時間得閒小小,所以特登走過去試下係咪咁好食,點知….情況慘過食屎!(唔係指食物)我一入去見到,其實有好多位係度,我入去搵個無乜人位座,點知個男職員(應該係老闆)叫我去另外一張枱搭枱,話轉頭可能有好多客,我話咁多位都要?佢話係,如果唔係叫我去其他地方幫襯,我算,搭枱就搭枱。之後我order左意粉,諗緊飲乜,大概真係2-3秒諗左,點知個男職員勁唔耐煩大聲話:你諗好再嗌啦。場面勁尷尬,都算 無問題,可能佢真係忙姐(但個場無乜人)食完去埋單啦,呢下真係燥。我比500蚊紙,佢話無得找,我話我去一去出面唱散,再番黎比佢,佢勁大聲講:你咪諗住食霸王餐呀。全場都聽到,搞到好似我問題咁。我好聲好氣話我係諗住比錢 你無錢找,我出去找散比你,我又唔係無錢比。之後真係佛到有火!個男職員勁大聲:個個都比500,個個都話無散紙,個個都話出去唱,我地咪好唔得閒!之後好彩有個客有散紙同我唱,我先埋單走人。決定以後唔再黎!希望佢地生意興隆!:男職員(應該係老闆)小小肥,黑黑地,仲之就無禮貌啦!樣又衰,咁厭世唔好做啦!黑口黑面咁,睇到佢都唔開胃!
話就好多同事話呢間餐廳好食。
食完去埋單啦,呢下真係燥。
之後真係佛到有火!

2022-05-21
2022-04-30 550 浏览
我都有幾年沒寫評語,兩個極端,一係好好,一係極差 我先寫。話說今日 帶住一個3歲小孩想進入依間店,正想掃code 果時,即有店員從店內出內,話想cafe 靜d , 所以小朋友唔適合入內。聽完感覺都莫名奇妙,難道佢睇我小朋友覺得佢會嘈親入面d 人。定係佢間店有不愉快經驗?我地感到有被歧視。難道有法例話帶住小朋友唔可以去 cafe 嗎? 我需要向平等機會委員會咨詢嗎? 為何佢哋會開間 cafe , 唔開間圖書館或自修室!?原本出於好意 想幫襯小店,目的想帶動佢哋多d生意但今次經歴令我非常之失望我在附近返工,依間我絕不推介比其他同事,只會幫襯同街鄰近小店。我亦希望佢哋可以反省依個問題。
我都有幾年沒寫評語,兩個極端,一係好好,一係極差 我先寫。

原本出於好意 想幫襯小店,目的想帶動佢哋多d生意

但今次經歴令我非常之失望

我亦希望佢哋可以反省依個問題。
2022-04-05 422 浏览
同朋友帶個仔去食all day,一坐底,個員工走埋黎同我地講,因為想保持環境清靜,所以唔想有bb打擾客人,叫我哋走……….☹️仲要當時小朋友係無扭計無喊!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!就算食埋水準係點都好,都應該尊重每一位客人,暫時未見過一間餐廳係唔招待小朋友寵物就話姐,人類原來都唔俾!!!!!!!!!!!!!!希望小店想繼續生存都應該有好既待客之道…………

寵物就話姐,人類原來都唔俾!!!!!!!!!!!!!!

希望小店想繼續生存都應該有好既待客之道…………
2022-03-25 336 浏览
I shared the experience as others, went to shop and asked for a coffee also wonder if I can buy a toast & that rude man simply shouted at me and said you just can sit down or you can leave if you don’t know what you want. So of course I left and headed the opposite side for a proper coffee at Starbucks with proper service/experience
2022-02-03 338 浏览
餐廳是一間小店,位子不多,所以我大多數都是買外賣。食材幾新鮮吖。冬蔭公意粉好惹味,吉列豬扒都不錯,算幾滑,炒雜菜的份量都幾多。跟餐的洋蔥湯,好味!現在很多餐廳/cafe,要喝一杯特色咖啡都要另外加錢,通常起碼要加$20,但是這間竟然不用,嗰套餐價錢已經包埋,而且味道都相當不錯。首推mocha。
外卖自取
2021-12-16 338 浏览
we went in the restaurant at 11 12 am for 2 cappuccino n Americano and was ask to leave at 11 56. And the restaurant only have one customer. I asked the owner why do you want to push the customers away while your restaurant empty. He said we only allowed 45 minutes but I said we are there less than 45 then he said lunch time is coming. I said your restaurant is empty why do you want give customer a bad taste of your service?!?!
2021-12-16
2021-09-07 681 浏览
咖啡超難飲,飲完會心跳手震,衰過茶記。態度惡劣!!一入去未坐低,個男人出嚟話呢度唔俾傾公事,ok,我同朋友嚟。傾陣偈,佢又嚟叫我哋走,因為餐廳只准坐40分鐘!!全個餐廳得我哋一枱客……再過多兩分鐘,佢又嚟:你係咪再叫嘢食??唔係就要走!!痴線!!!!!!又唔係任食。絕對無下次。
咖啡超難飲,飲完會心跳手震,衰過茶記。
痴線!!!!!!又唔係任食。
絕對無下次。

2021-08-04 632 浏览
呢間餐廳員工態度好差!超級無禮貌!買杯咖啡都要受氣!唔會再有下次!由其個男員工!講野好似想打架咁。個個員工態度都好有問題,都唔知開餐廳黎做咩,對住客人好似仇人咁!等執粒啦!劣
2021-07-11 603 浏览
前者所講嘅態度差係完全正確,不能同意更多,差到不得了。預期咁樣趕客,不如直接唔好開門做生意。大家都係想食飯或者休息下,唔係比錢受一肚氣,影響當日心情。有負能量就唔好開門,好好休息下,唔好發洩係客人度。
前者所講嘅態度差係完全正確,不能同意更多,差到不得了。
2021-07-08
下午茶
和同事一試這家西餐廳,午餐時間人流不算少,幸好今天不用等侯已可入座。午餐包括沙律、餐湯、主菜(款式少於10款)及飲品。沙律有車厘茄、粟米、腰豆及生菜,色彩鮮艷,單單看見提起精神,在炎夏吃個清涼的沙律確是寫意。餐湯是雜菜湯,清澈而不算鹹,菜粒爽口,感覺清新。主菜方面,我選了紅酒繪牛肋條飯。牛肋條份量多,十分豐富,入口充滿紅酒汁的濃郁味道,牛肉亦軟腍可口。紅酒汁很充足,配白飯一流。環境方面,這是一家小店,地方有限,座位不寛闊的。另外,本人見之前很多關於這餐廳服務方面的批評。因此,我這次光顧亦很留意它的服務質素。當日,有一女店員主要負責安排座位、點菜和結帳,她當時服務態度沒有問題。另外有一男士原來負責煮食兼且送餐,真的身兼兩職,非常忙碌,出餐動作較快,說話較急速,這樣我可以理解的。本人寫食評一向十分中肯,希望這次可以給予客觀的意見。

午餐包括沙律、餐湯、主菜(款式少於10款)及飲品。

環境方面,這是一家小店,地方有限,座位不寛闊的。

2021-05-11
2021-05-22 476 浏览
服務態度欠佳 , 完全不能接受 一定要通知大家不要光顧這間所謂 peace 的cafe 小心 小心不要浪費 金錢和時間應同所有之前的bad comments (非常重要)真係一間很差的cafe 去麥記好過大家小心中伏
服務態度欠佳 , 完全不能接受 一定要通知大家
不要光顧這間所謂 peace 的cafe 小心 小心
不要浪費 金錢和時間
應同所有之前的bad comments (非常重要)
真係一間很差的cafe
去麥記好過
大家小心中伏
2021-05-22 311 浏览
Food just ok… but the shop owner & staff hv terrible manners 🥶 at all that I never seen before! Proof can see other foodie’s messages… think it over before u go 🤪 otherwise, will affect ur mood all day…
2021-05-18 317 浏览
小店特色是什麼?小店的味道特色是人情味,這店絕對欠奉,態度差劣,未食已經走,香港小店可能因這店作風,完全破壞那份味道。請不要遠,去下其他東南亞得獎cafe比較下,老闆態度值得學習這店也得奬態度差劣奬。未紅先驕。
小店特色是什麼?
這店也得奬態度差劣奬。未紅先驕。