2010-11-23 12 浏览
是日實在肚餓到極點,所以黎到沙田都廢事周圍搵,求其係新城市廣場搵D野食醫左肚先啦。不過不嬲都覺得呢度無咩好食,落度黎見呢度好似有D人而且想食D熱野,就入左黎啦。下午茶時間都幾多客人幫襯呀,環境都坐得舒服的,一坐低店員放低個下午茶MENU,有小食或者粉麵飯揀,又或者兩樣都要都得,再可配飲品OR甜品,唔同配搭唔同價錢,都叫左有得選擇下的。想食熱野所以要左最大路既生熟牛肉河,另外飲品就要左越南滴漏咖啡~~ 呢度效率快得驚人,我只不過叫左都唔知有無 5 分鐘,食物飲品已經一併送黎,嘩,快到呀~越南滴漏咖啡佢已經幫我加左煉奶,不過眼見都加得幾多下,所以一飲果然... 好甜呀.... 其實佢咖啡香幾夠的,而且又一D都唔酸,但個人覺得實在煉奶太多,甜到我頂唔順呀~呢度配備幾齊的,青檸檬,芽菜同香葉等都一次過提供,另外都有鹹魚露,辣醬等,唔駛下下等你問,幾好幾好~ 不過碗生熟牛肉河實在太太太唔特別,湯底一睇色水就知... 似清湯幾淡無咩味....,金邊粉食落滑身,D牛肉雖然切得薄,亦有DD肉味,但食落實在韌到不得了.... 唔太得喎~雖然呢度坐得幾舒服,但野食真係唔係幾好.... 所以都係算啦,無下次

湯又淡,牛肉又靱

太甜啦.....

雖然呢度坐得幾舒服,但野食真係唔係幾好.... 所以都係算啦,無下次~~~
2010-10-25 2 浏览
難得一個下午去沙田,本想吃pokka,但人山人海的,就走入了pho24。餐廳很開揚,幸好沒見有小蒼蠅周圍飛。下午茶餐可要小食+主菜+甜品/飲品,都只是$52。叫了香茅雞翼、生熟牛肉河、越式咖啡、香茅豬煎旦飯和可樂。侍應快手先上河粉的配料,不知因何在香港吃pho的最大問題就是餐廳只會給很少的芽菜。先來雞翼,熱騰騰的,不過香茅味不夠重。河粉的湯底就不錯,粉的質感亦很彈牙好味,牛肉就普通。豬扒飯就太乾身,不過見煎旦的樣子都有花點心思。越式咖啡味道就不夠濃,不過可樂是整罐上的,而且另加一杯冰,可見餐廳都都不是太隨便。價錢和食品成正比,有機會都會再來,不過就可能只要河粉吧~

價錢和食品成正比,有機會都會再來,不過就可能只要河粉吧~
2010-10-23
  • 牛肉河
2010-09-26 3 浏览
同爸爸,媽咪去沙田行街...唔知食咩...周圍都好多人....沙田無時無刻...每一個角落都係咁多人......但又好肚餓....=.=因為見倒好少人等位..個門面好似都唔錯...所以簡左佢...我:生牛肉粉不過不失...同"好食"應該仲有一段距離生菜,香葉分碟上..要自己浸落去...浸極都好大浸"生"味..爸爸:越式豬扒飯配煎蛋飯o既份量唔係好夠一個男士食~哈哈...隻蛋就煎得幾靚~~塊豬扒一般媽咪:咖喱雞飯我地食完仲未黎........之後先發現漏左單....火餓到媽媽死死下好彩有個經理幫我地跟.....即刻整比我地個咖喱d汁幾好食~少少辣o岩o岩好~~我地冇飲野..因為要加十幾蚊..好唔抵..唔想益佢飲佢d茶算數...(茶錢好似都六蚊囉=.=)唔係話好差~不過去一次就夠~~
同爸爸,媽咪去沙田行街...
但又好肚餓....=.=

我:生牛肉粉
不過不失...同"好食"應該仲有一段距離

爸爸:越式豬扒飯配煎蛋
飯o既份量唔係好夠一個男士食~哈哈...
隻蛋就煎得幾靚~~塊豬扒一般

媽咪:咖喱雞飯
我地食完仲未黎........
之後先發現漏左單....火

餓到媽媽死死下

好彩有個經理幫我地跟.....即刻整比我地
個咖喱d汁幾好食~少少辣o岩o岩好~~

我地冇飲野..因為要加十幾蚊..好唔抵..唔想益佢
飲佢d茶算數...(茶錢好似都六蚊囉=.=)

唔係話好差~不過去一次就夠~~
menu幾靚~
貴夾唔抵食><
一大堆生o既芽菜,香葉,生菜@@
menu幾靚~
2010-09-12 9 浏览
一向都好鐘意越南牛肉河的我,一想食牛肉粉一定會到此一遊,今次黎發現牛肉河落左味精有點失望。雖然同勇記有距離但係香港我未搵到比佢好的牛肉河前,還是會再來的。1. 越式春卷 - 唔係正宗網紋皮,生菜小到包唔到條春卷。整體還可以每次都會叫。2. 牙菜 - $63. 牛肉牛肚河 - 河粉個人認為全港最好食,很有質感好正宗。湯同之前有點不同不夠甜食後會口淡淡,可能加了味精。牛肚同牛肉無乜特別。4. 牛肉牛根河 - 牛根好林我幾鐘意,下次會再叫。

2. 牙菜 - $6

4. 牛肉牛根河 - 牛根好林我幾鐘意,下次會再叫。
牙菜 $6
牛肉牛肚河
牛肉牛根河
2010-09-11
牙菜 $6
牛肉牛肚河
牛肉牛根河
2010-08-31 5 浏览
因要睇兒 童劇見地點近大會堂 見價錢不便宜也這麼多人吃 心想差極應有個譜但竟然所以試下啦,點了朱扒飯 雞扒反和雞絲湯濛全部賣相是ok的,但朱扒有很芻香茅但一點香芧的味道也沒有亦沒有鹹味像沒有醃一樣!!!普通茶餐廳亦不會這麼不好吃!心想雞抓會好d,點知一咬又乾又鞋好像印度燒雞般最慘又是無里味道. 雞絲湯濛的湯底亦同樣令人失望這店賣點還自誇湯底用24种材料秘製,如沒吃過別家的越南菜可能會以為好好味! 正是一流價錢九流食物絕無下次忙襯

2010-08-28
2010-08-16 6 浏览
今天第一次到訪這家越式餐廳,座落位置及格調其實都不失為好位置,而且沙田真的比較少有這些店源,其實"它"應該有憂勢才是,但所看口碑一直負面,我都希望自己身為一個沙田友,又好"食",如果是一家有誠意的餐廳.,不想太浪費了吧!因我們來得早,不用等位,雖是如是,這家店一向都不是"車水馬龍"的需要等位,可能真的是口碑,二來人的肚皮真是公道...先來牛油雞翼,挑起我開始拍照,總數五隻雞翼,炸得無比的香,兩隻大雞翼蓋在三隻比較小的上面,門面功夫好,但這樣己給人"tricky"感,亦欠牛油味,賣價$48!再來香茅豬扒撈檬及湯粉:嘩嘩嘩...!有兩大件,一樣炸得香口,但湯底淡而冇味,就算下了棹上調味架的魚露,都是淡淡...其實食得太咸對身體冇益,但味道沒有在我腦海裹印記!可惜...每碗賣價$59後來再點一個軟殼蟹柚子沙律$68 - 有點清新,跟蝦片一同上棹,可惜已冧身!給"它"一個笑臉係冇可能,因這樣的價錢,功夫只做了一半,要多加努力,沙田人口多,新城市廣塲的人流亦多的是.繪"它"一個咸臉又太Harsh了吧,地段亦相信舖租貴,賣價賞亦冇可厚非.所以給一個"ok",希望努力!p.s.服務員及一個女經理都好
二來人的肚皮真是公道...
再來香茅豬扒撈檬及湯粉:
其實食得太咸對身體冇益,但味道沒有在我腦海裹印記!可惜
...
每碗賣價$59
所以給一個"ok",希望努力!
p.s.服務員及一個女經理都好好.
p.p.s.但有個男服務員要多留意衛生,免用手接觸枱上食客的用具,已給我們有不太衛生的注重.

軟殼蟹柚子沙律
牛油雞中翼
香茅豬扒撈檬
香茅豬扒湯粉
2010-08-15
今日去左沙田,由於天氣熱熱的,所以想吃越南食品(凍檬)我和男朋友仔決定去PHO24嚐一下~~~等候時間不算太耐~~進去了~~看到MEUN~~生牛肉湯粉很吸引我呢!我決定棄凍檬改叫生牛肉湯粉~另外,叫左咖喱牛腩配法包,酥炸湄公河軟殼蟹柚子沙律首先進場既有生牛肉湯粉$40我想大家看到相片,已知怎樣一回事了~湯只是微暖,牛肉有一些早已熟透了,還有小許是生的(或許是要用來証明這真是生牛肉湯粉吧)心知不妙......唉~~~~d牛肉好鞋,個湯又唔熱唔好飲~~~繼續進場既有:咖喱牛腩配法包$5x呢個食物份量小得可憐,又係唔夠熱唯一可取的是,個咖哩有微辣,叫做ok~~~最後酥炸湄公河軟殼蟹柚子沙律$68呢個簡值.....個所謂既"酥炸湄公河軟殼蟹",又凍又多油又淋..oh no~~~這道菜根本唔值呢個價囉~~~上當一次就夠了~~~.s食飯中....看見侍應執台.....我以為我返回50,60年代~~看到其中有一個人~只是用枱布將枱面剩餘的垃圾一掃落地~~整地都是碎屑,還有牙簽(好嘔心)另一個替我們收枱的女侍應,佢執墊台紙時~~根本粗心大意~只是把執墊台紙卷起,結果執墊台紙裡的垃圾就掉到我們的袋上了!

今日去左沙田,由於天氣熱熱的,所以想吃越南食品(凍檬)
我和男朋友仔決定去PHO24嚐一下~~~
等候時間不算太耐~~

進去了~~看到MEUN~~
生牛肉湯粉很吸引我呢!
我決定棄凍檬改叫生牛肉湯粉~

另外,叫左
咖喱牛腩配法包
,酥炸湄公河軟殼蟹柚子沙律

首先進場既有
生牛肉湯粉$40
我想大家看到相片,已知怎樣一回事了~

繼續進場既有
:咖喱牛腩配法包$5x
呢個食物份量小得可憐,又係唔夠熱
唯一可取的是,個咖哩有微辣,叫做ok~~~

最後
酥炸湄公河軟殼蟹柚子沙律$68
呢個簡值.....

這道菜根本唔值呢個價囉~~~

上當一次就夠了~~~:

p.s食飯中....看見侍應執台.....我以為我返回50,60年代~~

另一個替我們收枱的女侍應,佢執墊台紙時~~根本粗心大意~只是把執墊台紙卷起,結果執墊台紙裡的垃圾就掉到我們的袋上了!(她好像完全不知情似的)

真是氣憤~~~
差到極~~~
2010-07-14
今天天氣十分好~帶著老婆和老母~老婆正是大緊肚~幾個去沙田醫肚!說時慢那時快~我已經離開了沙田有3年了~沙田變成點!我都唔係好記得嚕!聽聞傳說中新城市地下開左間新既越南菜!本人平時就最鍾意食越南菜架啦!真係開著我果飯.......不過之前都聽到d人話呢間餐廳又咩害群之馬~咩不可一不可再~我就只會相信自己純潔的心靈~別人講什麼都是假的!!!所以就決定去尋求真相~順便重拾當年在沙田的美好回憶!!!!一到門口~就咁睇~竟然可以俾到我一種係企理~整齊~乾淨既感覺!!!!!@@一入到去~個知知客好有禮貌咁講~歡迎光臨!個知客笑起上黎真係好似陽光咁燦爛!!一坐低~侍應生俾茶~知我老婆大肚就俾滾水~醒!我就點了一份生牛肉河粉~~一個拚盆!媽媽就點了一份咖哩雞飯!可能佢鄉下係印度~所以特別鍾情於咖哩=.=我仲想點其他野~但老婆就話同我地share~~上菜時間也很快~可能是下午茶時間~~~~~~~~生牛河賣相好靚~食落去~河粉幼而爽滑~我就知呢隻粉一定係越南空運過黎既!!牛湯清而鮮甜!好香!拚盆裡~有香茅雞亦~春卷~鮮蝦豬肉米紙卷~扎肉~法包2片~還有些酸菜~~~咁既野!!!份量岩岩好~雞亦香脆得黎而不
真係開著我果飯.......
不過之前都聽到d人話呢間餐廳又咩害群之馬~咩不可一不可再~
順便重拾當年在沙田的美好回憶!!!!
一坐低~侍應生俾茶~知我老婆大肚就俾滾水~醒!
可能佢鄉下係印度~所以特別鍾情於咖哩=.=
我仲想點其他野~但老婆就話同我地share~~
上菜時間也很快~可能是下午茶時間~~~~~~~~
還有些酸菜~~~咁既野!!!
份量岩岩好~雞亦香脆得黎而不油~春卷鬆化得黎而不膩~
鮮蝦豬肉米紙卷清得黎而不淡!我就最鍾意將塊扎肉擺喺塊法包上面,
再搽埋沙律醬一齊食~人生一大享受!!!!阿媽就話d咖哩甜甜地~唔係好辣!!
我就即刻解釋俾佢聽~憑我咁多年從事飲食業既經驗話俾佢聽!
越南咖哩唔同你鄉下d印度咖哩~越南咖哩既主要賣點唔係辣!而係香~~~
香而略甜~略甜略辣~層次分明!!!埋單連茶芥加一都係hk$200~~~抵......
埋單位侍應非常之有禮貌!!樣貌唔係好記得!!!
淨係知佢有執金紅色的頭髮零零舍舍遮住左隻右眼!!
臨走前諗住有一個完美的ending啦!!!!誰不知經過那2個男侍應身邊~
一個平頭而有紅紅地既色!一個高瘦而帶眼鏡的~~~發味中........
竟然毫無表情~連最基本既多謝晒~拜拜都無句!!!實在太過美中不足啦!!!
不過算啦!!!我都係好滿心滿足咁樣離開!!拖著老婆帶著老母開開心心咁回家去了........
2010-07-06
  • 春卷
  • 生牛河
  • 拚盆等等.................
2010-07-06 10 浏览
十年容易便過去,回鄉咭是時候更換了,到沙田辦證後本打算在邨裡吃舊式茶餐廳,左蕩右蕩加上向保安姨姨問路也找不到,反而愈走愈遠回到沙田街市,算吧.....結果仍在人多的新城市廣場搵食。在同樣有吉位的3個O和pho 24中選了24,只因下午茶可選滴滴咖啡而不需加錢嘛! 我被安排坐在收銀和水吧前位置,左邊可以看到越籍廚師們煮粉,前面就是越籍員工泡飲品,表面上好像又蠻地道的。天氣炎熱不點湯粉了,選了冷食的越式素雞撈檬。雪白檬粉上加了幾片翠綠香草和甘筍絲,視覺上很有清新感覺,不錯。所用檬粉口感QQ不會過軟,幼幼的又爽口的確不錯,不知道是否以廚房裡那些包裝乾粉所製了;素雞跟本土的出品類似,黃豆製品本身沒甚味道,就是濕潤版豆腐乾的感覺嚕,豆香也不明顯,感覺一般。碗中配菜反而豐富, 除一眾爽口甘筍絲、青瓜絲和芽菜的基本搭配外,還有金不換和薄荷葉兩種香葉,兩者特有草香強勁,在炎炎夏日裡就像清新劑般令味覺和嗅覺都感覺清新,相信我是少有的將香草只吃剩莖幹的其中一名食客。豬肉春卷比平時的越南春卷幼長, 感覺上覺得比短小的抵吃一點。最吸引的春卷外皮炸得非常香脆,餡料是碎豬肉和粉絲,味道就如一般越南春卷那簡單但討好

天氣炎熱不點湯粉了,選了冷食的

豬肉春卷比平時的越南春卷幼長, 感覺上覺得比短小的抵吃一點。最吸引的春卷外皮炸得非常香脆,餡料是碎豬肉和粉絲,味道就如一般越南春卷那簡單但討好的味道,由於沒有加入木耳關係,今次的餡料失去那爽口感覺,只有肉末和粉絲本來就膩口一點,當配合那兩片新鮮菜葉一起吃的話,問題就解決了。

撈檬和春卷各自配上一小碟魚露, 可是份量加起來也不足夠拌勻檬粉,唯有另加桌面那支
魚露,不知是檬粉太乾還是魚露味道不重,下了不少仍是乾乾和沒味的,很少魚露是不酸不甜不蒜,只徒具外型似的。

有一杯滴滴咖啡因客人不想那麼早送到而被退回水吧,轉頭就送到我面前,由於面對著水吧而坐,一切盡在我眼裡,不過時間相距不遠我也接受了。看到杯底有點練奶就沒有理會另上的小奶壺,心想滴滴咖啡已加練奶,還給我糖水幹啥??

咖啡滴完便用茶匙攪拌,看著咖啡在透明茶杯中逐漸變色,但始終仍帶深啡色,為什麼跟以前飲過的淺啡色不同? 一邊嘀咕越南姐姐太吝嗇練奶一邊將咖啡倒進有冰塊的大杯,份量只有膠杯一半而已,這樣子有點不太好看耶,餐廳不如換些細一點的凍飲杯應較好。

越南咖啡味道夠濃但不夠香,舌頭上感到淡淡的咖啡香但不持久,沒有回甘也沒有酸味;咖啡隔得夠徹底,沒有太多多餘咖啡渣在內,這方面算是不俗。由於練奶份量不多的關係,甜度不足下顯得咖啡有點苦,愛齋啡的客人會比較對口味。既然有點苦又另有"糖水"不如再加一點吧,這才發現黏黏的小奶壺裡的不是糖水而是練奶??!! 意思是咖啡要客人自加練奶,而不是水吧已代加?還是那杯有少量練奶的是之前客人加了少許後再退回??
這個故事讓我學會日後見到有任何配料也要先看看,不然下次不知有什麼狀況出現。

週末下午客人眾多,侍應們仍保持有禮態度,雖然比較機械化但總比木頭樣子好。
餐具
粉麵廚房前有一包包乾粉
下了大半支魚露了
越式素雞撈檬
脆卜卜春卷
下午茶..有a小食..b..粉麵飯..c甜品/奶茶咖啡我一試一於試哂..就黎過a+b+c..a係牛油雞翼兩隻..幾脆..有個種咬口..但係味就差dd..10$就咁..之後b係 生牛粉+牛肉...毫無特別可言..主菜都只係一般貨式...湯好淡口下..同連城個間比..仲要差d..仲要人地係平好多wo tea...牛又係..河粉就係好咬口小小..但都難以單天保至尊..最後甜品唔知咩椰泥..第1次試..無乜feel...口感特別姐..但就埋單5x$...貴呀..服務差..埋單時叫左個金毛..佢望一望就算..點知你聽唔聽到呀..chair向煮野食個d位又好高下...坐得唔舒服..灣哂身要..
下午茶..有a小食..b..粉麵飯..c甜品/奶茶咖啡
我一試一於試哂..就黎過a+b+c..

食完呢間Pho 24晚餐後, 真係忍唔係要開番個Post.嘩...真係難食得誇張, 所以為免大家浪費金錢, 我一定會叫身邊既朋友唔好幫襯.最慘係d野唔好食之餘, 價錢仲要唔係平嘛, 真係痴線.野食唔得唔在講, 就連食具亦欠乾淨. 匙更油到好似無洗過咁, 隻碗仲要有漬喎, 真係諗起都想嘔. 好老實睇番之前會員既留言, 都有提過食具唔乾淨, 點解呢樣咁基本既衛生問題, 老闆都可以唔檢討下架. 總之都係一句, 呢間咁既Pho 24真係不可一不可再.
食完呢間Pho 24晚餐後, 真係忍唔係要開番個Post.
最慘係d野唔好食之餘, 價錢仲要唔係平嘛, 真係痴線.

總之都係一句, 呢間咁既Pho 24真係不可一不可再.
2010-06-16
2010-06-19 2 浏览
開頭去到坐低左睇下個普通單餸河粉最平都35,咁見係新城市貴d都覺得應該既咁算啦,咁叫左3個餸+2個粉,首先佢比左d芽菜同紅蘿蔔絲我,用黎食一個河粉同凍檬既2樣都係生既,d芽菜仲要有一邊係黑黑地既=.=食有熱湯既河粉唔夠d湯熱都算啦,d凍檬點食d生既仲要黑黑地既芽菜先>.<都算啦最多唔食果2樣垃圾,我諗住夾小小河粉去隻飯碗度食,點之摸到個飯碗出面有半粒飯仲係度......跟住我都好好禮貌咁叫個人黎換個個飯碗比我啦,佢冇講唔好意思都算啦,仲黑黑地面咁我都忍左佢但再換過黎果隻都係唔乾淨既有冇搞錯....果時心諗嘩!!其他果d餸同粉既碗盤都唔知有冇洗乾淨先放上去嫁個蔗蝦勁唔抵囉...1隻40幾,好唔值又普通最差最難食既野....估唔到係開飯啦哩度比人係推介美食.....大家估下佢係咩....就係柚子鮮蝦豬肉沙律>.<痴痴地嫁~我係第1啖唔洗2秒即刻吐番出黎,,唔知點解可以苦嫁囉我同我老婆,我媽同家姐4個人都一致極度反感所以我地唔會再去食,我會講曬比所有我識既人知叫佢地傳開去,唔好再去食哩間香港既害群之馬食店
開頭去到坐低左睇下個普通單餸河粉最平都35,
咁見係新城市貴d都覺得應該既咁算啦,
咁叫左3個餸+2個粉,
首先佢比左d芽菜同紅蘿蔔絲我,
用黎食一個河粉同凍檬既2樣都係生既,
d芽菜仲要有一邊係黑黑地既=.=
食有熱湯既河粉唔夠d湯熱都算啦,
d凍檬點食d生既仲要黑黑地既芽菜先>.<
都算啦最多唔食果2樣垃圾,
跟住我都好好禮貌咁叫個人黎換個個飯碗比我啦,
佢冇講唔好意思都算啦,仲黑黑地面咁我都忍左佢
但再換過黎果隻都係唔乾淨既有冇搞錯....
個蔗蝦勁唔抵囉...1隻40幾,好唔值又普通
大家估下佢係咩....就係柚子鮮蝦豬肉沙律>.<
我同我老婆,我媽同家姐4個人都一致極度反感
所以我地唔會再去食,我會講曬比所有我識既人知叫佢地傳開去,
唔好再去食哩間香港既害群之馬食店
2010-06-18
(非会员)
2010-06-17 4 浏览
今日同D朋友去左沙田食飯,我地見到一間新開既越南棻,好奇之下就入去試下啦...入到去間餐廳比我感覺都OK呀,起碼比其他餐廳清潔先啦,我地點左生牛肉河粉,通棻,春卷,香茅雞亦同豬扒飯...我覺得河粉最好味,因為比其他地方既河粉還要幻身,口感又唔會差,不過個豬扒就一般,唔覺有香茅味,無我想像中咁好味,其他食物都幾好,之後我地仲叫左個甜品食,今餐我地食得好開心呀。仲重要我覺得D待應好細心呀,因為我朋友係大肚架,個待應好主動咁比左杯熱水我個朋友,服務都幾好呀,都唔係之前D人講到咁差,所以我下一次一定會叫埋我D屋企人一齊再試下。

2010-06-17
  • 芋頭椰汁糯米泥
  • 生牛肉河粉
本人是九龍日, 平日甚少到新界區, 偶到到了沙田一轉, 發現原來沙田是一個很人多的地方, 全部人只迫在個新城市廣場活動, 感覺很不爽.為了醫肚, 竟然選了這間PHO 24坐下, 點了一碗生牛肉河粉, 結果等了又等, 催了又催, 差不多半小時仍未見食物到枱, 已經心諗整一碗河粉, 仲要係生牛肉河粉有何難. 不知等到何時, 終於上枱, 吃入口感覺 河粉很硬, 很鹹, 牛肉很"鞋". 味太濃, 份量極小. 簡直不可以接受,味精太濃, 很口喝, 連唇都感到很乾和痛, 味精真勵害,.!!總括來說, 很不好吃, 付款時原來連茶錢都要加一, 真的無理, 我可以好肯定向大家說, 不會再光顧,!!離開時, 隔離枱的女顧客原來點了生牛肉湯, 但卻來了一客生牛𠈕河粉, 氣得那女仕紮紮跳.發生了一段小插曲 但卻來了一客生牛𠈕河粉, 氣得那女仕紮紮跳.發生了一段小插曲.

總括來說, 很不好吃,

最差的食肆榜首.!!
2010-06-16
最差的食肆榜首.!!
2010-06-12 6 浏览
今日去左沙田行街, 到晚飯時間, 全場要等位, 偏偏呢間不用等 (心想今好既)本身我超愛吃越南野, 食過好多間啦, 呢間勁失望!!!!!!同男友叫左3樣野札肉檬粉: 個粉都可以既, 個湯唔得羅, 份量又少 $ 39 豬扒什錦飯(唔太記得), 有札肉2片, 豬扒2 件, 個汁幾好, 甜甜地, 但唔似越南野, 份量又勁少$ 68仲有小食 - 越南粉皮, 個肉碎好梅,粉皮好乾, 我又食唔到木耳羅 $ 48 收今既價錢, 食品質數真係........, 員工又冇笑容, 就連俾$$, 經理一句多謝都冇, 仲要收我茶芥!!!!!!!我永遠blacklist 佢, 大家有時間既, 不用吃呢間啦!!!! 原來唔使等位係有原因既~~

同男友叫左3樣野

收今既價錢, 食品質數真係........
原來唔使等位係有原因既~~
2010-06-12