2022-06-19 155 浏览
元朗Yoho 到新開左間Pizza Maru為食的我緊係要去食下啦!呢到環境唔錯, Pizza和炸雞 款式繁多我和謙謙睇左好耐終於叫左以下幾款🔽🔽🔽🍕 群蟹派對 ~ 材料超豐富,有蟹肉、鮮蝦、紫洋蔥、燈籠椒、粟米、木魚花、香芹、蘑菇、馬蘇里拉芝士、 bbq醬、酸忌廉醬,最後仲要有番茄底醬, 一啖咬落去,鮮味突出, 加上好多配菜,夠哂 fresh,餅底係我地喜歡的薄批。🍗 牛骨汁醬油炸雞 ~ 嘩完全驚訝, 呢到的炸雞好出色,即叫即炸做到外皮酥脆, 內裡超嫩滑,外層的牛骨汁甜中帶點牛味好易入口, 小朋友會好喜歡呢個甜味。🥘 韓式海鮮炒年糕 ~ 有兩個口味選擇 ,我地選了韓式辣醬炒,因兩母子都愛惹味刺激 , 果然冇選錯, 年糕用辣醬去配青口、蝦和魷魚係最夾的。年糕索哂d 辣醬入口煙煙韌韌好滋味。

2022-06-17 219 浏览
呢間店長期排長龍,不論堂食定外賣,今次難得平日放假,可以試下呢度嘅lunch,期待。Lunch menu選擇頗多,主菜,仲包一杯餐飲,幾抵食咁喎。先黎一個意式燉海鮮薄餅。有蕃茄醬同芝士係餅底上,食落味道酸甜適中,餅底唔會好乾,仲少少少拉絲效果。薄餅上嘅海鮮配料頗多,魷魚,蝦都有,結合埋個薄餅,好好食。另一個lunch係泡菜拌飯。雖然蛋唔係流心,紫菜比較少,但泡菜味道唔錯,唔會只得個辣字,炒得唔錯。可惜油份多左啲。Lunch menu係無炸雞嘅。但炸雞係必食嘅,所以我地另外點了蒜香秘製甜辣炸雞。好大碟,熱辣辣,外皮炸得香脆,雞肉嫩滑有肉汁,加埋甜辣醬,更加無得頂。

2022-06-16 173 浏览
我哋嗌咗芝心Maru 大哥(Regular:$146)同埋Half & Half炸雞($223)咁首先講咗我哋食嘅Pizza先啦我覺得嗰個批邊食落去都幾脆口😍😍食落去一啲都唔乾之後中間真係有好多芝士🧀🧀食落去口感超正😉😉而且即使我哋影咗一陣相都唔會變得好凍咁炸雞方面我哋就揀咗要蒜香甜辣秘製炸雞同埋芝士秘製炸雞第一樣好值得讚嘅係兩款炸雞都係新鮮滾熱辣嘅🔥🔥(係熱到會出煙嗰種)所以食落去真係幾脆口+好多肉汁之後前者食落去蒜蓉味真係好濃郁😘😘而且有少少辣嘅感覺食落去都好惹味後者食落去就會比較甜最後就講埋我哋嗌咗咩嘢飲啦我就揀咗要Lychee Cooler Ade($48)飲落去都算幾重荔枝味☺️☺️而我朋友就係飲Pineapple Ade($48)

咁首先講咗我哋食嘅Pizza先啦
我覺得嗰個批邊食落去都幾脆口😍😍
食落去一啲都唔乾
之後中間真係有好多芝士🧀🧀
食落去口感超正😉😉
而且即使我哋影咗一陣相都唔會變得好凍

炸雞方面我哋就揀咗要蒜香甜辣秘製炸雞同埋芝士秘製炸雞
第一樣好值得讚嘅係兩款炸雞都係新鮮滾熱辣嘅🔥🔥
(係熱到會出煙嗰種)
所以食落去真係幾脆口+好多肉汁
之後前者食落去蒜蓉味真係好濃郁😘😘
而且有少少辣嘅感覺食落去都好惹味
後者食落去就會比較甜

最後就講埋我哋嗌咗咩嘢飲啦
我就揀咗要Lychee Cooler Ade($48)
飲落去都算幾重荔枝味☺️☺️
而我朋友就係飲Pineapple Ade($48)
2022-06-16 142 浏览
🔎Pizza Maru (元朗)韓式pizza係香港都算少見,今次Pizza Maru新開元朗分店,對於鍾意試新餐廳又鍾意韓國嘢嘅我嚟講當然要試吓啦🔹韓式海陸Pizza $163/10”🌶Pizza款式都幾多 肉類嘅又有 海鮮類又有 特色芝心批都有 揀咗個以蝦同烤肉為主嘅pizza 一次過滿足肉同海鮮😂 蝦都唔少 每片都可以有1-2隻 烤牛肉係平時食韓式肉嘅味 放落pizza又幾好食個醬係用牧場醬底 類似平時BBQ醬嘅味 餐牌上有一隻🌶 不過我就覺得只有微辣 食辣BB班都接受到🔹蜂蜜牛油秘製炸雞 $118/6件好耐無食韓式炸雞 6件有唔同部位 唔算大件 不過已經好有韓國味道 怕悶今次就無食甜辣 試咗呢個甜甜地嘅蜂蜜牛油味 佢係原味炸完落調味粉 不過個味係OK嘅 以呢個價嚟講可能大件少少會好啲🔹脆炸章魚仔 $96想食薯條但賣哂 試下個炸章魚仔 配凱撒醬 炸粉同炸雞一樣 章魚仔好爽口 點唔點醬都好食 不過都係偏貴少少 大約得十數粒🔹Craft beer: Gentlemen Lager $59/HH $87炸雞配啤酒是常識吧 酒類都幾多選擇 淨係生啤都有5款 揀咗杯麥味重少少嘅Gentle
🔎Pizza Maru (元朗)

🔹韓式海陸Pizza $163/10”🌶

🔹蜂蜜牛油秘製炸雞 $118/6件
好耐無食韓式炸雞 6件有唔同部位 唔算大件

🔹脆炸章魚仔 $96

炸雞配啤酒是常識吧 酒類都幾多選擇 淨係生啤都有5款 揀咗杯麥味重少少嘅Gentleman 飲落都幾smooth 比起一般啤酒會高少少酒精濃度

💬6點幾去已經排晒隊 想食嘅話要預多啲時間啦
另外佢出面有間Dog salon 係一間pet friendly 嘅餐廳

📍元朗元龍街9號形點一期1樓1076號舖
🍴搵返相關地區👉🏻 #90sfoodieshare_元朗#食在元朗
2022-06-12 306 浏览
過江龍邪惡pizza 炸雞韓國餐廳 終於登陸元朗開分店雖然都要等下位但喺商場入邊可以行吓街落雨天都唔怕啦😌...薯角炭燒雞肉芝加哥薄餅 ($213)超邪惡拉絲裏裏外外都充滿芝士🧀烤雞配上BBQ醬少少酸唔會太漏餅底落咗黑米、綠茶、小球藻同埋12種天然穀物咬落去唔會實的的而係有啲軟糯嘅感覺薄餅皮邊仲落咗蜜糖杏仁無論口感定味道都好豐富.蜂蜜蒜泥炸雞 ($123/六件 $223/十二件)炸雞超香脆🍗蒜蓉磨成泥之後唔會有個種攻鼻嘅味道蜂蜜同蒜泥味都好平衡.飲品方面8點前會有Happy Hour特價Mistress Yuza Sour Ale (HH$59)啤酒帶點果味幾refreshing 😙另外叫咗杯Maru Punch (HH$78)以菠蘿同熱情果做主調🍍Fruity 嘅組合可以調劑下主食嘅油膩感...#PIZZAMARU #韓國餐廳 #元朗 #Yohomall #形點一期 #炸雞 #PIZZA #寵物友善餐廳 #petfriendly #韓國菜 #邪惡拉絲 #korean #元朗美食 #foodiehk #foodto元朗 #sharefood #partytime
過江龍邪惡pizza 炸雞韓國餐廳
終於登陸元朗開分店
雖然都要等下位
但喺商場入邊可以行吓街
落雨天都唔怕啦😌
薯角炭燒雞肉芝加哥薄餅 ($213)
超邪惡拉絲
裏裏外外都充滿芝士🧀
烤雞配上BBQ醬少少酸唔會太漏
餅底落咗黑米、綠茶、小球藻同埋12種天然穀物
咬落去唔會實的的而係有啲軟糯嘅感覺
薄餅皮邊仲落咗蜜糖杏仁
無論口感定味道都好豐富
蜂蜜蒜泥炸雞 ($123/六件 $223/十二件)
炸雞超香脆🍗
蒜蓉磨成泥之後唔會有個種攻鼻嘅味道
蜂蜜同蒜泥味都好平衡
飲品方面8點前會有Happy Hour特價
啤酒帶點果味
幾refreshing 😙
另外叫咗杯Maru Punch (HH$78)
以菠蘿同熱情果做主調🍍
Fruity 嘅組合可以調劑下主食嘅油膩感
2022-06-11 208 浏览
約左朋友1點食lunch, 朋友好肚餓,立即叫個野菇松露薏米意大利飯!竟然開門無耐竟話賣晒,有點失望🥹最後叫左海鮮紫菜意大利飯😋泡菜卡邦尼意粉🍝都好好味的。🥰cheesy Maru oppa 🍕我同朋友都覺得一般🥲蜜糖蒜香炸雞🍯🍗蜜糖&蒜味都不夠🤨
約左朋友1點食lunch, 朋友好肚餓,
立即叫個野菇松露薏米意大利飯!
竟然開門無耐竟話賣晒,有點失望🥹
最後叫左海鮮紫菜意大利飯😋
泡菜卡邦尼意粉🍝
都好好味的。🥰

cheesy Maru oppa 🍕
我同朋友都覺得一般🥲

蜜糖蒜香炸雞🍯🍗
蜜糖&蒜味都不夠🤨
Pizza maru 最近返到香港好想食韓式炸雞呀😋,經朋友介紹之下我哋就去咗pizza maru食,當日係平日,晚市已經排晒長龍‼️,我哋係喺元朗食😘-我哋叫咗Caesar Salad加左虎蝦,有4隻,好香脆👍🏻,而且沙律菜非常新鮮,而且個汁啱啱好❤️,非常之開胃😋😋-韓式海陸pizza😘,我哋叫咗一個10吋嘅,有三色椒,蝦,韓式烤肉,非常好味😋超入味,食吾停呀🫣,仲有好多芝士好正❤️😋-另外當然唔少得要叫炸雞啦,話晒我都為咗炸雞而嚟嘅😘,今次叫左蜂蜜蒜泥&火辣秘製🙈,蜂蜜味甜甜地比較乾身,但係非常之香,火辣味辣辣地好過癮🤤🤤會令人食吾停❤️啲雞亦唔會炸到好乾身,入面都好Juice,我地叫左12件🫣-最後叫左帶子泡菜卡邦尼,泡菜味酸酸甜甜辣辣,帶子非常嫩口,而且泡菜炒得好香叫咗洋蔥入去炒👍🏻👍🏻😋-嘢飲方面叫左Mango Passion Iced Tea同埋Aperol Spritz🍹,不錯👍🏻-
Pizza maru

Aperol Spritz🍹,不錯👍🏻
2022-06-08
2022-06-10 126 浏览
Must be good because very busy but after two attempts could still not order a pizza. First time they said they only had the 10” dough, no 13” dough. Isn’t it the same dough??? Tonight they wouldn’t answer their phone so we went in person, got in line which wasn’t moving, then after about 5 minutes a couple that got in the wrong line was told to join the line and they jumped the queue in front of us. So we left angry.
2022-06-10 123 浏览
終於開業啦,之前行過幾次都仲裝修緊🤩餐廳雖然貼住試業,但運作得好暢順,就算全場滿座,出餐速度都好正常🌟韓式海陸 (regular 10”)呢款係小辣,如果唔食辣記得同店員講走辣😊餡料有蝦、韓式烤肉、薯角、蘑菇、青椒、牧場醬、馬蘇里拉芝士等韓式烤肉食落好似炙燒肥牛甘,好重牛油脂香,牧場醬係沙拉醬,所以令人好開胃,芝士味濃,成個組合平衡得好好,唔會好膩🌟首爾醬油咖喱粉炸雞 (6件)咖哩粉曬滿係炸雞表面,金黃色嘅炸皮厚度適中,充分保留到炸雞嘅肉汁,肉質嫩滑🌟紫蘇炸魷魚圈 原本想叫炸章魚仔,但已經沽清🥲不過炸魷魚圈都好食,唔會一咬就炸皮同魷魚分離,魷魚圈啖啖肉,好有口感🌟 Pinepple Flora Iced Tea 微甜夠涷,茶有助減低食炸嘢嘅油膩感總結🌸 炸雞太多款口味想揀,但雙併又怕2個人會食唔哂😆建議4個人嚟食 ,甘就可以食多啲野

🌟韓式海陸 (regular 10”)

🌟首爾醬油咖喱粉炸雞 (6件)

🌟紫蘇炸魷魚圈

🌟 Pinepple Flora Iced Tea
微甜夠涷,茶有助減低食炸嘢嘅油膩感

2022-06-09 114 浏览
今日11點40去到餐廳門口,餐廳12點開⋯好開心唔使點等👏🏼👏🏼👏🏼平時收工同星期六、日見門外成堆人,諗到要等到傻果下都驚,所以真係怕怕。12點左右坐入餐廳,同老公淨係叫咗一個pizza既set lunch,因為想食炸雞,所以整多份6件辣炸雞,加杯Gentlement Lager🍺所有野應該都係即叫即整,唔會急急上菜,等上菜既呢段時間我就餵咗個仔食曬啲粥仔先黎set lunch碗daily soup,係豆腐麵豉湯味道唔錯,熱辣辣!之後就嚟個set lunch既蜜糖蝦披蕯,上面有啲合桃,芝士又夠多⋯⋯好好味!之後黎埋個炸雞,真係不得了!好乾身,唔係好辣,好鬼正!至於杯啤酒,老公就覺得一般般,我飲咗1/4,味道有少少苦澀,都可以吖最後杯咖啡(跟餐+18)都唔錯,值得試

先黎set lunch碗daily soup,係豆腐麵豉湯
Daily  Soup
Honey  Shrimp  Pizza
辣炸雞
最後杯咖啡(跟餐+18)都唔錯,值得試

Daily  Soup
Honey  Shrimp  Pizza
辣炸雞
2022-06-07 210 浏览
—之前見到圍板將會開pizza maru 表示十分期待 6點幾去到已經排晒長龍 果然好有人氣菠菜忌廉三文魚意粉($163)三文魚/菠菜/波特菇/松子/洋蔥/蘑菇/蒜蓉/意大利香芹菠菜忌廉汁均勻掛喺意粉上火箭菜同個意粉都好夾影完相都仲熱氣騰騰群蟹派對($193/ Large 13”)蟹肉/鮮蝦/紫洋蔥/燈籠椒/粟米/木魚花Bbq醬/酸忌廉醬/意大利香芹/蘑菇/mozzarella 第一次係呢度食普通批 醬汁鹹淡相宜鋪滿豐富餡料 上枱時木魚花舞動般批邊脆身煙韌 食咗2,3塊都冇膩意🍸Honey Yuza Ade / Mango Grapefruit Ade($48)有汽檸檬水做基底 飲落清爽解渴—————————————————Pizza Maru元朗元龍街9號形點一期1樓1076號舖
之前見到圍板將會開pizza maru 表示十分期待
6點幾去到已經排晒長龍 果然好有人氣
菠菜忌廉三文魚意粉($163)
三文魚/菠菜/波特菇/松子/洋蔥/蘑菇/蒜蓉/意大利香芹
菠菜忌廉汁均勻掛喺意粉上
火箭菜同個意粉都好夾
影完相都仲熱氣騰騰
群蟹派對($193/ Large 13”)
蟹肉/鮮蝦/紫洋蔥/燈籠椒/粟米/木魚花
—————————————————
Pizza Maru
元朗元龍街9號形點一期1樓1076號舖
2022-06-07 159 浏览
難得同朋友約左食飯佢想食炸雞我又想食pizzaWhy not both😅😅😅Yoho開左依間新餐廳竟然平日去到都要大排長龍好彩我哋提早咗去,好快就可以入座店員一貫清一色用英語溝通招呼亦都不錯,會主動過來推介一些特色菜式蒜香甜辣炸雞🍗甜辣醬汁甜中帶辣,而且食落有點酸咪咪,酸辣味不嗆喉,好開胃炸雞皮脆,一咬有肉汁唧出嚟,愈食愈惹味。韓式海鮮炒年糕第一口食落主要係蕃茄味,之後辣味慢慢滲透出嚟。太陽蕃茄芝加哥pizza呢個真係正到不得了,拉絲口感的薄餅餅底富有麵粉香,是厚身既pizza,餅皮較夠煙韌。Pineapple Ade韓國炸雞除咗鍾意配啤酒之外,另外我比較鍾意嘅就係有氣梳打,呢個菠蘿味嘅Lemonade幾清新,一解炸雞油膩感。
難得同朋友約左食飯
佢想食炸雞我又想食pizza
Why not both😅😅😅

Yoho開左依間新餐廳
竟然平日去到都要大排長龍

好彩我哋提早咗去,好快就可以入座

店員一貫清一色用英語溝通

招呼亦都不錯,會主動過來推介一些特色菜式

蒜香甜辣炸雞🍗

甜辣醬汁甜中帶辣,而且食落有點酸咪咪,酸辣味不嗆喉,好開胃
炸雞皮脆,一咬有肉汁唧出嚟,愈食愈惹味。

韓式海鮮炒年糕
第一口食落主要係蕃茄味,之後辣味慢慢滲透出嚟。

太陽蕃茄芝加哥pizza

呢個真係正到不得了,拉絲口感的薄餅

餅底富有麵粉香,是厚身既pizza,餅皮較夠煙韌。

Pineapple Ade
2022-06-07 111 浏览
最近韓國Pizza Maru係元朗Yoho mall開咗新分店,除咗有室外座位仲加有狗狗salon,係一間🐶動物友善餐廳🍕香芒海洋pizza 💰1️⃣5️⃣9️⃣Pizza用咗蕃茄醬底,批邊雙芝士加$36,扭扭邊扭出「芝」味無窮批嘅餡料有好多,有帶子、鮮蝦、魷魚、芒果、西蘭花、橄欖同蘑菇,面頭加上烤肉醬畫成嘅旋轉圖案好eye-catching 🍄野菌松露薏米意大利飯 💰9️⃣3️⃣野菌粒同risotto混埋一齊食有口感,軟硬度啱啱好,加上鮮刨松露片味道濃郁😋🍯蜜糖柚子花園 💰1️⃣1️⃣3️⃣第一次食甜味嘅sauce 做沙律,蜜糖柚子沙律醬味道甜中帶微酸,仲加入有菠蘿、合桃、車厘茄,幾開胃🍓Strawberry Makgeolli 💰7️⃣8️⃣Cocktail 用咗玻璃樽上,感覺好大杯都幾抵杯😂🎈Pizza Maru (形點)🎈元朗元龍街9號形點一期1樓1076號舖

🍕香芒海洋pizza 💰1️⃣5️⃣9️⃣

🍄野菌松露薏米意大利飯 💰9️⃣3️⃣

🍯蜜糖柚子花園 💰1️⃣1️⃣3️⃣

🍓Strawberry Makgeolli 💰7️⃣8️⃣
Cocktail 用咗玻璃樽上,感覺好大杯都幾抵杯😂

🎈Pizza Maru (形點)🎈
元朗元龍街9號形點一期1樓1076號舖

2022-06-01
2022-06-06 142 浏览
啱啱新開張,夜晚時間等咗半個鐘左右先有得入兩個人,嗌咗半分炸雞同埋一個牛肉芝士pizza另外加杯啤酒😎先講個炸雞,真係外脆內軟,雞好滑好Juicy!叫咗蜜糖蒜蓉味,個汁非常之好味,不停咁Jim個汁黎食😍😍😍最期待係呢一個芝士Pizza,一上枱真係熱辣辣,拉起成塊Pizza中間都係芝士我哋叫咗韓國牛肉,大概6塊牛肉,預每塊pizza一件牛肉呢個Pizza食落去真係不得了,拉絲嘅芝士,再食得出佢有幾隻芝士喺個Pizza入邊,真係好好食好滿足一定會再返嚟食!
啱啱新開張,夜晚時間等咗半個鐘左右先有得入

兩個人,嗌咗半分炸雞同埋一個牛肉芝士pizza
另外加杯啤酒😎

先講個炸雞,真係外脆內軟,雞好滑好Juicy!
叫咗蜜糖蒜蓉味,個汁非常之好味,不停咁Jim個汁黎食😍😍😍

我哋叫咗韓國牛肉,大概6塊牛肉,預每塊pizza一件牛肉

一定會再返嚟食!

2時入座,馬上order lunch pizza 和飯。等左55分鐘pizza還未到,超失望…….無論好食與否,55分鐘已經係死罪。另外一個lunch叫了泡菜飯,也是一般。心想加韓式辣醬,不夠味道。唯一係杯零茶OK😅
無論好食與否,55分鐘已經係死罪。
2022-06-06
午餐