2023-04-02 97 浏览
Pizza express☺️一直都係我熱愛嘅餐廳,近排又出咗新嘅menu!意式八爪魚片冷盤 $98八爪魚片加上橄欖、蕃茜、橄欖油及檸檬汁,食落去好香口,感覺清新有咬口。北京烤鴨薄餅 $168北京烤鴨薄餅係冇得輸☺️中西合璧,一拎上嚟熱辣辣已經好香好想食。燉牛頰肉配北非小米 $188見到北非小米,覺得好得意所以一定要試吓😁感覺,有啲似椰菜花飯,但係有實啲嘅感覺。啲飯入面仲加咗紅莓乾、抱子甘藍🥬牛頰肉好正,煮得好淋好香,三件大大件色落去好鬆化。焗芝士蛋糕 $68味道濃郁不覺甜膩,好香濃幼滑,喺口入邊溶化,出奇地個蛋糕唔太甜,而且純素,所以食多幾件都冇問題。

意式八爪魚片冷盤 $98

北京烤鴨薄餅 $168

燉牛頰肉配北非小米 $188

焗芝士蛋糕 $68
2023-04-01 58 浏览
近日天暗有雨,就揀左奧海城內呢間連鎖薄餅 Pizza express食野,得知 最近推出菜式迎接復常生活,我哋兩個就點左以下試試!焗香草沙甸魚  $88經店員介紹呢碟沙甸魚,細細碟但用料十足,當中有酸豆、辣椒碎、香草麵包糠等配上銀魚柳醬、蒜蓉油、及巴馬臣芝士烤製而成,配以檸檬角提味,食出與眾不同既西西里風味。有營沙律 $148  (🥬款式)有烤南瓜、藜麥、牛油果沾醬、鮮紅烤燈籠椒、青瓜、鷹嘴豆、車厘茄及青菜沙律搭配整整齊齊排列,色彩繽紛之餘,膳食營養爆標,適合各階層人士!煙燻燒烤醬牛肉薄餅 $188餅塗滿香濃煙燻燒烤醬的羅馬薄餅餅底,配上細件燉牛頰肉、鮮嫩多汁,車厘茄、紅洋蔥、蕃茜及馬蘇里拉芝士,有機會一定叫杯啤酒或 無酒精雞尾酒Mrs. Peroni 0.0%,正呀!但今晚仲要番工,唯有下一次喇!蒜香新豬肉長通粉 $118一大碗長長通粉,上面有微辣蒜香新豬肉,其味道十分過癮!能夠同友人享受美食時光,確實系一個小確幸!注意:有機會以特惠價食新出薄餅,詳情請留意IG!!!

焗香草沙甸魚  $88

有營沙律 $148  (🥬款式)

煙燻燒烤醬牛肉薄餅 $188

蒜香新豬肉長通粉 $118
一大碗長長通粉,上面有微辣蒜香新豬肉,其味道十分過癮!

能夠同友人享受美食時光,確實系一個小確幸!
注意:有機會以特惠價食新出薄餅,詳情請留意IG!!!
2023-03-03 100 浏览
約朋友去薄餅專門店PizzaExpress 食嘢,讚一讚先,店員態度熱情並友善,會主動介紹及提醒菜單上食物的材料、辣度、甜度等等,並好配合客人要求👍🏻👍🏻👍🏻全程都食得好愉快舒服💖(奧海城分店)食物方面不用多說,有光顧開的都知質素有保證,為大家輕輕點評一下吧!🤗焗麵包球 $52配以蒜蓉牛油及番茄香草醬,又香又軟,相比平時硬繃繃既法國麵包🥖更讓人喜愛☺️意式焗肉丸 $76烤焗豬肉丸配以香辣蕃茄牛肉醬及白汁,最後灑上蕃茜,配以香草包,惹味十足。卡拉布雷斯薄餅 $188🔲招牌方形薄餅夠特別,配上意式辣肉醬、拿坡里辣肉腸、新鮮火箭菜、羅勒香草醬、巴馬豆芝士、馬蘇里拉芝士、新鮮馬蘇里拉芝士等用料十足,口感非常豐富🤩不過辣度頗高🌶️🌶️🌶️,只適合嗜辣朋友😋意大利芝士蛋糕🍰手工杯子Tiramisu,撒滿可可粉及士多啤梨作點綴,賣相吸引,味道也不錯👍🏻

焗麵包球 $52

意式焗肉丸 $76

卡拉布雷斯薄餅 $188

意大利芝士蛋糕🍰

手工杯子Tiramisu,撒滿可可粉及
士多啤梨作點綴,賣相吸引,味道也不錯👍🏻

2023-02-12 158 浏览
喺奧海城三期以前Berliner個位開左Pizza Express!! 細細個已經好鍾意食佢嘅Pizza~食物種類合理,特別照顧素食朋友,有一份素食嘅餐單~另外Pizza同埋沙律都可以揀份量,好貼心~烤焗雞翼 $88用焗爐烤熟嘅雞翼,肉質保持Juicy,外皮香口~配埋蜜糖芥末醬,10分開胃~意式焗肉丸 $76豬肉丸配上蕃茄牛肉醬同少量白汁,好惹味~另外仲配有香草包,香口又唔會太油膩,用嚟點蕃茄汁~喺門口見到,係推廣期: 2023年2月21 & 28日於全港PizzaExpress餐廳供應(PizzaExpress Pizzeria 友邦廣場分店除外)有免費意式焗肉丸送,到時再嚟食~海鮮沙律 (大)$148份量夠二至三人分享,海鮮有蜆肉、大蝦,配上秘製醬汁,酸酸甜甜好開胃~蒜香蟹肉白酒汁意粉 $162好香嘅蒜香意粉,但係又未嚟嘅酒香,清新又惹味~

烤焗雞翼 $88

意式焗肉丸 $76

海鮮沙律 (大)$148

蒜香蟹肉白酒汁意粉 $162
好香嘅蒜香意粉,但係又未嚟嘅酒香,清新又惹味~
2023-02-12
2023-02-12 101 浏览
一直以來都未試過Pizza Express, 因為每次想食pizza都有唔少選擇, 例如Pizza Hut, PHD, Canadian Pizza 等等。今次lunchtime 同事一行十多人黎左奧海城呢間pizza express 食lunch, 貪佢有vegetarian food 嘅choice (有同事係vegetarian,所以想揀d 有素的地方用餐)佢嘅pizza 餅底比較薄身,Pizza面上的料都幾足,味道唔錯! 焗蘑菇令我覺得好surprised😍甜品都係飯後必備❤️

焗蘑菇令我覺得好surprised😍

甜品都係飯後必備❤️
午餐
2023-01-17 79 浏览
有一排無黎食lunch,今日約左朋友食晚飯!估唔到pizza express 都有做新年套餐🧧🥠金玉滿堂,個名好駕勢🤣,菜式加入中式元素,雖然比一般套餐貴少少但我地都決定試試佢。軟心芝士Parma Ham烤蜜桃拼盤微暖既烤桃配凍既軟心芝士,一凍一熱,再加上帶少許咸既Parma Ham 同火箭菜,口感豐富。金玉滿堂海鮮薄餅好香芹菜味,配XO醬元貝同蝦,配搭新鮮又好味。黑醋油封鴨腿伴烤蔬菜開胃嘅主菜,鴨肉夠嫩,烤蔬菜有水準。意式龍蝦海鮮湯粗管通粉比較少食既粗管粉,龍蝦湯幾濃,龍蝦肉夠爽。糖不甩麵包球係我最愛既麵包球,好香花生醬同埋椰絲味,有12粒,停唔到口!套餐仲送左支Prosecco,我地揸左車所以就直接打包左支酒新年開party先飲🤣,又食又拎!正!😆
有一排無黎食lunch,今日約左朋友食晚飯!

軟心芝士Parma Ham烤蜜桃拼盤

金玉滿堂海鮮薄餅
好香芹菜味,配XO醬元貝同蝦,配搭新鮮又好味。

黑醋油封鴨腿伴烤蔬菜
開胃嘅主菜,鴨肉夠嫩,烤蔬菜有水準。

意式龍蝦海鮮湯粗管通粉
比較少食既粗管粉,龍蝦湯幾濃,龍蝦肉夠爽。

糖不甩麵包球

最鍾意既聖誕節又黎啦我地已經食左聖誕4人套餐🍽️pizza express🎄周打蜆湯配芝士麵包粒 x 4🎄麵包球聖誕樹 x 1🎄黑醋油封鴨腿血橙沙律 x 1🎄聖誕花環薄餅 x 1🎄意式龍蝦海鮮湯粗管通粉 x 1🎄焗抱子甘藍 x 1🎄焗粟米 x 1🎄意大利芝士蛋糕 x 2🎄SEA CHANGE Prosecco 汽酒 x 1🌟周打蜆湯配芝士麵包香濃的周打蜆湯,湯料有大量蜆肉、西芹、紅蘿蔔,非常鮮味。🌟聖誕花環薄餅這倜薄餅裡面用上金文拔芝士🧀,巴馬豆芝士,紅莓乾和番茄🍅醬做到,薄餅中間放有南瓜🎃,羽衣甘藍🥬。味道都幾夾,全部都係我鍾意食既蔬菜!🌟意式龍蝦海鮮湯粗管通粉外賣番屋企已經聞到好香濃的龍蝦味,龍蝦湯用上芹菜,紅洋蔥,香茄海鮮醬,白酒,蒜蓉油,裡面除了有龍蝦,還有青口,蝦🦐,好入味彈牙!🌟麵包球聖誕樹麵包球最吸引到Power兄妹!聖誕樹造型用左馬蘇里拉芝士,巴馬臣芝士做成,另外還有一粒星星脆包,配上羅勒香草醬及蕃茄香草醬。不用香草醬都好好味,全部比兩個小朋友食曬!🌟黑醋油封鴨腿血橙沙律 肉質嫩滑的油封鴨腿,再配上沙律菜、火箭菜、血橙肉、牛油果、仲有我最愛既紅菜頭及車厘茄,黑醋調味好好味
最鍾意既聖誕節又黎啦

🎄焗粟米 x 1
🎄意大利芝士蛋糕 x 2
🎄SEA CHANGE Prosecco 汽酒 x 1

🌟周打蜆湯配芝士麵包
香濃的周打蜆湯,湯料有大量蜆肉、西芹、紅蘿蔔,非常鮮味。

🌟聖誕花環薄餅

🌟意式龍蝦海鮮湯粗管通粉

🌟麵包球聖誕樹
麵包球最吸引到Power兄妹!聖誕樹造型

🌟黑醋油封鴨腿血橙沙律
肉質嫩滑的油封鴨腿,再配上沙律菜、火箭菜、血橙肉、牛油果、仲有我最愛既紅菜頭及車厘茄,黑醋調味好好味🥗!

🌟SEA CHANGE Prosecco汽酒
套餐會贈送一支意大利威尼托汽酒,帶有梨🍐及桃🍑的水果味!

🌟焗抱子甘藍及焗粟米🌽
都好香口,尤其粟米😊

🌟意大利芝士蛋糕

整體上我們都非常滿意,大滿足🌟🎄
聖誕節快到,見到有夢幻聖誕餐,忍不住提早試試。方便家人,我外賣了幾款聖誕餐。🍽️周打蜆湯配芝士麵包粒🍲一打開盒蓋立即嗅到濃郁忌廉湯香味。因為忌廉湯的濃度高,加上材料豐富,所以即使外賣回家,每一粒麵包粒仍然粒粒分明,不會因為被湯浸過而變得太軟。忌廉湯與麵包粒纏在一起,令每粒麵包都吸收了濃濃湯汁,十分滋味。蜆肉不但彈牙,而且份量十分多,簡直每一口都是滿滿的蜆肉,未開始吃主菜已經可以輕鬆填飽肚子。🍽️聖誕花環薄餅🍕薄身的餅底造型超美,還運用了超多材料,包括金文拔芝士、巴馬臣芝士、 紅莓乾及番茄醬。薄餅中心伴以南瓜、羽衣甘藍、醃辣甜椒、北非小米沙律。整個薄餅色彩繽紛,味道鮮甜,我家孩子還吃了整整兩大塊薄餅!😋🍽️ 意式龍蝦海鮮湯粗管通粉🦞🍝龍蝦海鮮湯味道十分濃郁,龍蝦味非常強烈,加上芹菜、紅洋蔥、番茄海鮮醬及白酒熬成的濃湯,十分惹味。龍蝦多肉多蝦膏,物有所值!🦞
🍽️周打蜆湯配芝士麵包粒🍲

🍽️聖誕花環薄餅🍕

🍽️ 意式龍蝦海鮮湯粗管通粉🦞🍝

外卖自取
2022-12-01 531 浏览
普天同慶既聖誕節就到,最近小妹參與朋友聚會,來到奧海城Pizza Express ,享受了一頓聖誕大餐,大家齊齊食薄餅,摸酒杯底,玩得盡興!🔸🔸聖誕4人套餐 - $1,388🔸🔸🚒SEA CHANGE PROSECCO汽酒歡樂時刻最不能缺少令人愉悅的酒精,這支贈送的意大利汽酒,酒精濃度12 度,迷人果香味,清爽易入口!🚒麵包球聖誕樹 ✨前菜前菜芝士麵包球以聖誕樹造型亮相,令人眼前一亮,剛焗好的麵包外層熱辣辣又帶點香脆!中間包住馬蘇里拉芝士及巴馬臣芝士,芝味香濃誘人,配合辣肉腸,星星脆包,好味且具聖誕風情,沾上番茄香草醬一齊食,酸咪咪好開胃!🚒周打蜆湯配芝士麵包粒 ✨熱湯周打蜆湯用料豐富,湯內有紅蘿蔔,西芹,蜆肉,薯仔等材料,忌廉濃郁,口感香滑鮮甜,配上芝士麵包粒,飽肚又暖身!🚒焗抱子甘藍 ✨配菜細細粒既小甘藍,簡單用洋蔥,橄欖油焗熟,健康爽脆又清爽!🚒焗粟米 ✨配菜粟米簡單用牛油調味,切開一條條好易食,其中一位朋友唔食粟米,小妹食左2 條!🚒黑醋油封鴨腿血橙沙律 ✨沙律整個沙律配搭新穎,油封鴨腿外皮香脆,肉質柔軟,配上清新的沙律菜,血橙,牛油果,車厘茄,紅菜頭和意大利黑醋,清新鮮爽!🚒
普天同慶既聖誕節就到,最近小妹參與朋友聚會,
大家齊齊食薄餅,摸酒杯底,玩得盡興!
🔸🔸聖誕4人套餐 - $1,388🔸🔸
🚒SEA CHANGE PROSECCO汽酒
歡樂時刻最不能缺少令人愉悅的酒精,
這支贈送的意大利汽酒,酒精濃度12 度,
迷人果香味,清爽易入口!
SEA CHANGE PROSECCO汽酒
🚒麵包球聖誕樹 ✨前菜
前菜芝士麵包球以聖誕樹造型亮相,令人眼前一亮,
剛焗好的麵包外層熱辣辣又帶點香脆!
中間包住馬蘇里拉芝士及巴馬臣芝士,芝味香濃誘人,
配合辣肉腸,星星脆包,好味且具聖誕風情,
沾上番茄香草醬一齊食,酸咪咪好開胃!
🚒周打蜆湯配芝士麵包粒 ✨熱湯
周打蜆湯用料豐富,湯內有紅蘿蔔,西芹,
蜆肉,薯仔等材料,忌廉濃郁,
口感香滑鮮甜,配上芝士麵包粒,
飽肚又暖身!
🚒焗抱子甘藍 ✨配菜
細細粒既小甘藍,簡單用洋蔥,
橄欖油焗熟,健康爽脆又清爽!
🚒焗粟米 ✨配菜
粟米簡單用牛油調味,切開一條條好易食,
其中一位朋友唔食粟米,小妹食左2 條!
🚒黑醋油封鴨腿血橙沙律 ✨沙律
整個沙律配搭新穎,油封鴨腿外皮香脆,
肉質柔軟,配上清新的沙律菜,血橙,牛油果,
車厘茄,紅菜頭和意大利黑醋,清新鮮爽!
🚒意式龍蝦海鮮湯粗管通粉 ✨主菜
主菜有2 款,先來意式龍蝦海鮮湯粗管通粉,
橙色既龍蝦,龍蝦湯,青口,蝦仁等海鮮好吸引!
意式龍蝦海鮮湯粗管通粉
龍蝦鮮度十足,肉質爽滑彈牙,蟹鉗好大隻啖啖肉!
龍蝦湯質地濃厚,粗管通粉吸滿龍蝦湯亦鮮甜煙靭,
配上芹菜,紅洋蔥,番茄,蒜蓉等配料,很豐富!
龍蝦肉鮮甜爽彈!龍蝦鉗好大隻!
🚒聖誕花環薄餅 ✨ 主菜
再來是期待已久既聖誕薄餅!
聖誕花環薄餅
薄餅以華麗的聖誕花環造型作主題,
餅底鋪滿蕃茄醬,芝士,洋蔥,
中間則放滿金文拔芝士,巴馬臣芝士,
羽衣甘藍,紅莓乾,南瓜,小米,
蔬菜跟芝士完美融合,大受歡迎!
🚒聖誕蛋白餅配沙巴翁 ✨甜品
再來是2 款意式甜品,沙巴翁做法是將蛋黃,
砂糖及甜酒混合成輕盈絲滑的卡士達醬,
伴上黑莓,草莓,紅莓,開心果碎,
忌廉,口感香滑~
聖誕蛋白餅配沙巴翁
香脆鬆化既薑餅人同蛋白餅,
沾沙巴翁食最好味!
🚒意大利芝士蛋糕 ✨甜品
用上意大利芝士,雞蛋,咖啡製作而成的
提拉米蘇以玻璃杯盛載,忌廉口感軟滑,
芝士味,咖啡味亦香濃,不會過於甜膩!
意大利芝士蛋糕
未到聖誕,就食到豐富既意式聖誕大餐,
提前感受節日的喜悅,好開心~💐💐
餐廳精緻裝潢,親切服務,令人留下深刻印象,
下次聚會,定再來Pizza Express 奧海城店!

📍PizzaExpress
📍奧海城三期地下G18號舖
🌙月光太太
SEA CHANGE PROSECCO汽酒
2022-11-27 312 浏览
近日和朋友在奧海城睇戲後,大家決議食Pizza,於是來到我們常去的Pizza Express。面前竟然發現開姑做聖誕節套餐,看上去很豐富,便點了一份聖誕四人套餐✏️位置: 8/10✏️環境: 9/10✏️衛生: 9/10✏️服務: 9/10✏️食物: 8/10位於奧海城三期的分店,距離旺角也只需步行10多分鐘,地點算是方便;餐廳面積不小,空間感足,環境整潔衛生;侍應會很友善,反應亦夠快;食物頗有水準,四人套份量充足🍱聖誕4人套餐 - $1,388🌟周打蜆湯配芝士麵包粒 x 4共有四碗超香濃的周打蜆湯,湯內有大量蜆肉、西芹、紅蘿蔔等,鮮味突出,配上芝士麵包粒,令口感更豐富,作為餐前湯品先行暖胃暖肚🌟麵包球聖誕樹前菜是堆砌成聖誕樹造型的焗蒜蓉麵包球,連聖誕節頂的星星也造了出來,配料有辣肉腸、馬蘇里拉芝士及巴馬臣芝士,味道相當討好,而且口感煙韌,跟羅勒香草及番茄香草兩款特製醬汁,紅紅綠綠盡是聖誕氣氛🌟焗抱子甘藍配菜有兩款焗蔬菜,首先是焗抱子甘藍伴紅洋蔥及橄欖油,細細粒爽脆的抱子甘藍,比想像中還香滑,味道清爽🌟焗粟米把一節焗粟米切成四份,方便4人食用,粟米帶有牛油香,味道吸引🌟黑醋油封鴨腿血橙沙律以外皮

✏️位置: 8/10

🌟麵包球聖誕樹

🌟焗抱子甘藍

🌟焗粟米

🌟黑醋油封鴨腿血橙沙律
以外皮鬆脆、肉質香滑的油封鴨腿作為主食,配合沙律菜、火箭菜、血橙肉、牛油果、紅菜頭及車厘茄,再用黑醋調味的沙律,有層次亦飽足

🌟意式龍蝦海鮮湯粗管通粉
使用意式海鮮湯煮的粗管通粉,湯底香濃,粗管通粉口感軟滑。另外當然少不了海鮮,包括半邊龍蝦、鮮蝦及青口,鮮味豐盛兼備

🌟聖誕花環薄餅
每年也為聖誕而做的花環薄餅,即把薄餅的尖端切去,形成中間也是圓型的花環造型。今年薄餅的主要配料金文拔芝士、巴馬臣芝士、紅莓乾及番茄醬,伴以南瓜、羽衣甘藍、醃辣甜椒及北非小米,外表上很有節日氣氛,餅底軟薄,味道很清新特別

🌟聖誕蛋白餅配沙巴翁
蛋白餅香脆甜美,伴上Mövenpick品牌香草雪糕,以及用忌廉、黑莓、草莓、紅莓及開心果碎製成的沙巴翁,整體香甜味美,另外加上一片薑餅人,令造型多了一份雪中聖誕的感覺

🌟意大利芝士蛋糕
最後還有另一道手工杯子意大利芝士蛋糕,甜品真是多多益善,這款甜品不用多介紹,這裡的是含有酒精及加入草莓粒,個人喜歡其帶來的香氣及口感

SEA CHANGE Prosecco汽酒

🌟SEA CHANGE Prosecco汽酒
套餐會贈送一支面值$328的意大利威尼托汽酒,帶有梨及桃的水果味,同時口感清爽順滑,適合慶祝節日飲用

🏠PizzaExpress(奧海城)
📬地址:大角咀海泓道1號奧海城三期地下G18號舖
2022-11-25
SEA CHANGE Prosecco汽酒
2022-10-14 124 浏览
平時LUNCH 約埋同事食飯都有機會去PIZZA EXPRESS.  佢既午市套餐大概係80-100蚊, 包前菜, 主菜同一杯飲品, 價錢都算OKAY。除左PIZZA 之外, 都會有D 意粉類例如carbonara.  亦都可以加$38 UPGRADE 做LARGE PORTION. 值得一提, 佢既正常SIZE 係勁細份, 基本上你係要加$38 先係正常PORTION, 如果唔加錢就好似食輕盈餐咁.  咁樣計番上黎其實都幾貴. 至於味道都係正常野.
2022-10-14
有無諗過食野都可以做善事?無錯,就係咁簡單~乳癌暨籌款活動 「癌症基金會粉紅革命」正式展開!於10月31日前於PizzaExpress每選購每份蔬菜芝士薄餅或焗麵包球配士多啤梨忌廉沾醬,PizzaExpress將會捐出港幣八元到「癌症基金會粉紅革命」並支持乳癌支援服務!令大家關注喚起大眾關注同認識女性乳房健康,關心受乳癌影響的人士。今次活動可堂食可外賣自取,幫到人又可以食好西,夠曬開心!△ ▽ △ ▽ △ ▽ △ ▽ △ ▽ △ ▽△ ▽ △ ▽ △ ▽ △🪷焗麵包球配士多啤梨忌廉沾醬🪷首先上檯的是麵包球,小編每次去pizza 都會叫!士多啤梨忌廉沾醬酸甜開胃,而士多啤梨味香甜不假, 麵包球以及沾醬一熱一凍,都幾夾~🪷牛肝菌羽衣甘藍螺絲粉$158 🪷家人跟我也覺得頗有驚喜!雖則這個螺絲粉是全素的,但使用鮮味濃郁嘅牛肝菌入饌,馥郁而鮮香,絕對好食過食肉!加上羽衣甘藍這個大熱的健康超級食品,美味又健康。🪷蔬菜芝士薄餅 $148🪷說到呢一餐最出色的菜品,不得不提呢個蔬菜芝士薄餅。賣相色彩繽紛,pizza 舖上橄欖、燈籠椒、茄子、南瓜、蘑菇、羅勒等等配料,而芝士味及忌廉番茄醬不會太濃烈,味道很

有無諗過食野都可以做善事?無錯,就係咁簡單~

今次活動可堂食可外賣自取,幫到人又可以食好西,夠曬開心!

🪷焗麵包球配士多啤梨忌廉沾醬🪷

🪷牛肝菌羽衣甘藍螺絲粉$158 🪷

🪷蔬菜芝士薄餅 $148🪷
說到呢一餐最出色的菜品,不得不提呢個蔬菜芝士薄餅。賣相色彩繽紛,pizza 舖上橄欖、燈籠椒、茄子、南瓜、蘑菇、羅勒等等配料,而芝士味及忌廉番茄醬不會太濃烈,味道很是和諧以及輕盈,對比起肉類pizza,居然可以有過之而無不及!好神奇~另,這個傳統拿坡里式餅底由人手製作,真的魔鬼在細節!

🪷士多啤梨冰茶🪷
賣相一流!士多啤梨味不太甜膩,夏天飲用真的很透心涼~
2022-10-06 67 浏览
很久沒有吃pizza,於是便到Pizza express吃晚飯. 原來出了一個Passion for Pink Menu, 售出的薄餅和麵包球,會捐出$8給癌症基金會粉紅革命支持乳癌支援服務,別具意義,於是今天吃這個套餐Giardiniera 蔬菜芝士薄餅Baked eggplant, roasted pumpkin, mixed mushroom, olive, roasted pepper, fresh basil,烤茄子、烤南瓜、維錦蘑菇、橄欖、烤燈籠椒、新鮮羅勒、馬蘇里拉芝士及忌康番茄醬Pizza 非常香脆, 裏面的茄子,南瓜和蘑菇都非常新鮮,原來素Pizza也可以這麼好吃!Strawberry Iced Tea 士多啤梨冰茶是一個很好的夏日甜品,味道微酸很開胃。Dough Ball with Strawberry Mascarpone Dip焗麵包球配士多啤梨忌廉沾醬招牌焗麵包球果然名不虛傳,香脆外表,內裏香軟,士多啤梨忌廉點綴了這個美味的麵包球!意式牛肝菌蝴蝶粉牛肝菌的香氣撲鼻,蝴蝶粉煙靭。

Giardiniera 蔬菜芝士薄餅

Strawberry Iced Tea 士多啤梨冰茶
是一個很好的夏日甜品,味道微酸很開胃。

意式牛肝菌蝴蝶粉
牛肝菌的香氣撲鼻,蝴蝶粉煙靭。
今日叫了外賣app PizzaExpress 做下午茶。蔬菜芝士薄餅🍕好特別,有烤茄子🍆、烤南瓜、雜錦蘑菇、橄欖、 烤燈籠椒、新鮮羅勒、馬蘇里拉芝士及忌廉番茄醬⋯南瓜茄子都份量多,感覺健康,都相當美味😋焗麵包球配士多啤梨🍓忌廉沾醬,以新鮮香脆牛角包配搭士多啤梨忌廉芝士🧀抹醬,清新輕盈。士多啤梨味濃,都感覺新鮮! 意式牛肝菌蝴蝶粉味道香濃,估唔到小朋友都鍾意食。👍🏻今次PizzaExpress 📣於推廣期內,每堂食及外賣自取售出蔬菜芝士薄餅或焗麵包球配士多啤梨忌廉沾醬, PizzaExpress 將會捐出港幣$8 予「癌症基金會」粉紅革命並支持乳癌支援服務。 堂食及外賣自取: 由 2022 年 10 月 3 日起至 31 日獨家於指定外賣app可以點購。

意式牛肝菌蝴蝶粉味道香濃,估唔到小朋友都鍾意食。👍🏻

堂食及外賣自取:
2022-09-25 318 浏览
Saturday night, wife went out so what do we do for dinner? Cook? Nah order take out 😂We wanted Pizza 🍕 Express via online delivery platform, cost for the 3 to 4 person set is $315. Plus $20 for delivery and $2 service fee. Total $337. Used the APP and waited around 30 mins for delivery to my door. Everything was boxed neatly and sealed and contained within one bag. We started with the Mixed Salad 🥗, it comes with two pieces of flat bread. The salad contains mixed salad leaves, tomato and cu

We started with the Mixed Salad 🥗, it comes with two pieces of flat bread. The salad contains mixed salad leaves, tomato and cucumber, the salad is clean, crispy and fresh. The dressing is a Caesar Salad dressing and inherently makes the salad very tasty.

The baked dough balls were still hot and went well with the garlic butter that came with it.

The Pizza we chose was the Hawaiian Pizza which is a 10 inch pizza where you can get about 6 slices. The pizzas here have shrunk down, but they are a bit thicker and have more toppings. The pizza had pineapple, ham and cheese, it was sweet and crispy and still warm.

Lastly was the classic lasagna, it was still piping hot and the tomato mince sauce layered with béchamel sauce was delicious and really did replicated a classic lasagna.

Overall, really good set, but it’s probably only enough for 2 persons to be honest!

Baked  Dough  Balls
Hawaiian Pizza  Express Pizza
2022-09-17
外卖自取
Baked  Dough  Balls
Hawaiian Pizza  Express Pizza
Classic  Lasagna
  • Pizza  Express  Hawaiian  Pizza