2019-07-20 595 浏览
Little did I know the Poke is a native Hawaiian dish and I doubt if anyone can find a better Poke place in town. There’re so much ingredients to choose from and the portion is BIG. If you’re not a very good decision maker, they also offer some pre-set Poke Bowl but honestly who would want pre-set ones when you can choose to have everything you like and avoid everything you dislike. Anyways, ingredients are fresh, they only start making your bowl after you order so it’s not like the poke bowl has sat in the fridge for a whole day. Would also recommend if you’re looking for a quick bite.
2019-05-10
2019-07-12 572 浏览
最近月巴不少,今晚的晚餐要在銅鑼灣公理堂附近解決,就屈朋友陪餓底來這間poke食沙律🤣小店內有三張小圓枱可供客人"立食",有一邊有木箱可以坐,但木箱是普通座位高度而圓枱是預人立食的高度,坐著吃的話,都是要把食物抱在手上吃,圓枱只是有地方可放食物而已。朋友點了夏威夷風味,餓底就自選了一bowl素食。嘩,自選bowl好大盒!大盒過夏威夷風味!有沙律菜底,大量菇菇,枝豆&豆腐,選了wasabi yogurt 醬汁,又唔覺好wasabi,食完好夠飽!朋友就好鍾意個飯,話調味幾好。可以再encore的小店!

朋友點了夏威夷風味,餓底就自選了一bowl素食。

可以再encore的小店!

2019-07-07 527 浏览
最近工作應酬比較多餐餐大魚大肉Weekend 想食 light d專程出銅鑼灣食 Poke 的 poke bowl係外國食過 poke bowl , 一直念念不忘今次Poke的 Poke Bowl 都無令人失望佢哋有pre set 咗的 poke bowl 可以選擇亦有 build your own bowl 可以選擇build your own bowl 係自選材料配撘的意思適合有要求 or 對某食材過敏的人佢哋材料配合得好好,點 match 都好好食汁的分量都啱啱好我哋點咗一個 Poh Keh 即pre set tuna poke bowl 另一個點咗build your own bowl - 三文魚蟹子香菇蔥配木魚絲+ Nutty Buddy 醬 poke bowl再加夏威夷鮮什果汁個人認為 build your own bowl 好食d不過我懶所以 order pre set果汁🍹亦好 fresh 但少甜平時食量較少的我都食咗八成, 即係好食啦下次會試埋佢個 veggie poke bowl唯一美中不足係坐位較少同坐得唔太舒服
最近工作應酬比較多
餐餐大魚大肉
Weekend 想食 light d
專程出銅鑼灣食 Poke 的 poke bowl

係外國食過 poke bowl , 一直念念不忘
今次Poke的 Poke Bowl 都無令人失望
佢哋有pre set 咗的 poke bowl 可以選擇
亦有 build your own bowl 可以選擇
適合有要求 or 對某食材過敏的人

佢哋材料配合得好好,點 match 都好好食
汁的分量都啱啱好
再加夏威夷鮮什果汁

個人認為 build your own bowl 好食d
不過我懶所以 order pre set

果汁🍹亦好 fresh 但少甜
平時食量較少的我都食咗八成, 即係好食啦
下次會試埋佢個 veggie poke bowl

唯一美中不足係坐位較少
同坐得唔太舒服
2019-07-06
2019-06-28 425 浏览
經常喺銅鑼灣搵食嘅我 意外喺希雲街發現呢間健康小店 之前都有喺銅鑼灣搵過類似嘅店舖 但呢間分量足夠 味道仲好好食佢有幾款俾大家選擇 有一啲已經訂咗嘅餐 仲有可以俾我哋自己揀食材嘅選擇 我今次就試咗用三文魚做底然後再配菜飯 可以配多三個配菜 仲有醬汁添 如果你覺得三個配菜唔夠仲可以加錢再加 我叫左一半飯一半菜都夠飽如果叫晒全部飯我覺得會10分飽 哈哈女仔來講份量亦都好夠 男仔嘅話可能就要加多啲配菜啦 同事位置亦都好方便喺希雲街街口就搵到 不過入邊冇乜座位同埋都係企位多唔算太舒適 呢個係唯一不足嘅地方但我覺得係銅鑼灣來講佢嘅質素都已經好好啦

女仔來講份量亦都好夠 男仔嘅話可能就要加多啲配菜啦
外卖自取
2019-06-12 458 浏览
最近好似多咗呢種poke bowl店係食魚生飯嘅 客人可以自己揀配料、醬汁同飯底 自由度都幾大我就鍾意揀返三文魚、日式醋飯今次仲揀咗蟹肉、青瓜同雞蛋做配料其實一碗90至$100左右係可以食到超級飽我仲要食唔晒添如果兩個女仔share 強烈建議一份已經夠食啦我特別鍾意佢個Wasabi醬汁特別得來加埋啲配料又幾夾食悶左一般日式刺身飯嘅朋友仔就要來試吓啦~
最近好似多咗呢種poke bowl店
係食魚生飯嘅 客人可以自己揀配料、醬汁同飯底 自由度都幾大
我就鍾意揀返三文魚、日式醋飯
今次仲揀咗蟹肉、青瓜同雞蛋做配料
其實一碗90至$100左右係可以食到超級飽
我仲要食唔晒添
如果兩個女仔share 強烈建議一份已經夠食啦
我特別鍾意佢個Wasabi醬汁
特別得來加埋啲配料又幾夾
食悶左一般日式刺身飯嘅朋友仔就要來試吓啦~
2019-05-26 419 浏览
魚生飯,又一次被我打成餘生飯笑到同事䟿地吞拿魚poke,生洋蔥閃親觀眾有大量海帶同紫菜,仲見到員工分層淋調味汁,咁樣咪夠味囉?💰88大盒,98分(差兩分請問可以多飯嗎)三文魚poke,青瓜和沙律醬襯托著有啲少既三文魚好在鮭魚卵同雞蛋皮絲搭夠💰88大盒,85分(差個十幾分因為三文魚真係有啲少)
魚生飯,又一次被我打成餘生飯
笑到同事䟿地

吞拿魚poke,生洋蔥閃親觀眾
有大量海帶同紫菜,仲見到員工分層淋調味汁,咁樣咪夠味囉?
💰88大盒,98分(差兩分請問可以多飯嗎)

三文魚poke,青瓜和沙律醬襯托著有啲少既三文魚
好在鮭魚卵同雞蛋皮絲搭夠
💰88大盒,85分(差個十幾分因為三文魚真係有啲少)
排排坐
吞拿魚
2019-02-04
排排坐
吞拿魚
2019-05-26 218 浏览
Tucked away in Causeway Bay is this neat little eatery. Poke restaurants are popping up everywhere but this one wins hands down. Super fresh ingredients, good sized servings, tasty,tasty,tasty, excellent value, friendly service. A must to try! pS...also try the sweet potato fries
2019-05-25
2019-05-10 494 浏览
🔹自選撈大碗 $62主菜:雜錦香菇伴雙拼(雜菜沙律+珍珠糙飯)配料:青瓜+車里茄+海帶芽-真係無後悔試poke😭咪以為係啲多飯少topping嘅poke bowl!我淨係食左一半topping都已經飽!好彩叫左少飯🤣面頭嘅配料全部都有好香嘅麻油味,即使我無加醬料但食到落下面都唔會dry,因為啲菇本來已經撈左sauce~同埋啲配料清清凉凉食落有種好清新好fresh嘅感覺,而家呢種又熟又焗嘅天氣食完真係好舒服😆飯方面我就建議唔好叫brown rice😖首先啲飯係暖嘅,有啲唔係好match佢上面咁Hawaii嘅topping,同埋啲糙飯好黏好癡,雖然講明係珍珠糙米但我覺得over左少少,食落有啲似漿糊嘅口感仲覺得有啲顯顯地😖如果改食日本醋飯可能會好好多!
🔹自選撈大碗 $62

主菜:雜錦香菇伴雙拼(雜菜沙律+珍珠糙飯)
配料:青瓜+車里茄+海帶芽
2019-04-07
2019-03-14 764 浏览
每次黎銅鑼灣都心思思想食呢間,因為佢有勁多配料而且一定食得飽😋 平時我呢d大胃王最驚就係細細碟食完都覺得個肚仲係空😩 但呢間Poke 每款都會配3款配料 我就揀左 三文魚($88)做主菜 之後揀左魚子 牛油果 豆腐 再加左 溫泉蛋 同蟹子😭😭😭 如果唔係後面有人排緊隊我覺得我可以叫足十個配料🤬 但佢都比足料 食到最底都仲有餸剩! 不過佢應該係主打做外賣 所以鋪面得3張檯同埋要立食 不過唔緊要啦 企下冇咁Guilty😜😜😜
2018-08-14 2207 浏览
身為一個日本愛好者 日式食物向來都是我的摯愛潮食POKE 特意來一試 從眾多選舉了生吞拿魚 頭腐 紫菜 仲加錢叫了半流心蛋等了10分鐘便已送上味道是一級棒所以食材也是十多新鮮還自己加了很多的芝麻令飯更香大力建議加流心蛋令所有食物味道大大提升 互相揮映配飯一流可惜店內較小 位置有限不能久坐
身為一個日本愛好者 日式食物向來都是我的摯愛

配飯一流

可惜店內較小 位置有限
不能久坐

2018-07-15 1999 浏览
星期日我同女朋友去咗銅鑼灣食dinner.  行行下見到間食poke bowl既餐廳,雖然係星期日,可能係6點幾既關係,所以無乜人,平日經過都要等下先有位。裡面都算細,但係都算幾舒服。我個靚女女朋友叫既:TUNA,D配料係蟹籽、菇、蕃茄,再加牛油果(+$10),個醬係wasabi yogurt。D tuna 都幾新鮮,雖然未到入口即溶,不過都算唔錯;最特別係個sauce,同埋D飯同配料一齊食好夾!!上面個個就係我叫既octopus,D配料有蟹籽、雞蛋絲、醃蘿蔔,再加牛油果,個醬係鰹魚汁。我就覺得D八爪魚普通D,不過都算爽口,所有野加埋個牛油果一齊食就幾有層次,不過個敗筆就係個汁同蘿蔔,搞到個飯濕咗D,我個人就建議wasabi yogurt,同埋唔好加蘿蔔。埋單$186,都算合理,分量都唔算細,連我好大食都覺得幾飽!
TUNA
Octopus
2018-07-08
TUNA
2018-07-04 1342 浏览
素食者每一日都係食素,所以唔可以求其食啲菜就了事,一嚟無營養,二嚟悶都悶死~呢間鋪經過好多次,但次次都係食飽之後,跟手話下次一定要試!點知又係無咗回事。今次終於記得喇!好似日本嘢嘅美國菜,相對地有彈性,有純素嘅選擇,方便唔同嘅吃貨。一個飯包三樣餸一個汁,我再追加咗溫泉蛋。有啲似食車仔麵,都係豐儉由人。首先我想讚嘅係個飯,係好香醋味嘅珍珠米,加佢個芥末汁,剩係汁撈飯都食得哂。菇、豆腐、海帶都各有風味,互相輝映。又平又飽肚同好食嘅選擇💕

又平又飽肚同好食嘅選擇💕
2018-07-01
星期五晚都要OT,O到泄氣O到冇電。拖著疲憊的身軀打算找間餐廳快快醫肚。經過呢間細細間但menu好吸引的餐廳就決定是這一間了。MENU簡單就是專吃夏威夷魚生飯。不用多想點了吞拿魚豆腐再加錢點了流心蛋。店子小小不過食客頗多,等了好一陣子我的魚生飯送到面前。吞拿魚豆腐流心蛋魚生飯原本冇心機一點也不覺餓,但一看到賣相就食欲大振。很清新吸引的賣相。舀起一粒紅彤彤肥美的吞拿魚放入口,好新鮮呀!再加上他們店的獨特醬料,雙眼立變心心眼!心情大好。再吃粒粒豆腐,清爽滑嫩味道特別!加上醃製過的流心蛋,啖啖滋味。ummmmm 正!飯不多,不過對我來說剛剛好!吃完這新鮮的魚生飯,清新感覺帶來滿足幸福感!為我這疲憊的星期五晚叉叉電!
星期五晚都要OT,O到泄氣O到冇電。
拖著疲憊的身軀打算找間餐廳快快醫肚。
經過呢間細細間但menu好吸引的餐廳就決定是這一間了。

MENU簡單就是專吃夏威夷魚生飯

吞拿魚豆腐流心蛋魚生飯
吞拿魚魚生飯

原本冇心機一點也不覺餓,但一看到賣相就食欲大振

飯不多,不過對我來說剛剛好!
吃完這新鮮的魚生飯,清新感覺帶來滿足幸福感
!為我這疲憊的星期五晚叉叉電!

2018-06-07 970 浏览
揀左個$88三文魚飯,比左mini size我($58),同店員講返我唔係order mini size,店員態度超差回應,問返我係咪同人調亂左張單,發現係佢地比錯左之後仲要衰應度同我講:其實無咩分別架,三文魚份量一樣架,只係飯少左。之後換返個餐,配料係可以揀3樣,佢又比少左樣配料。個飯好硬,味道麻麻,配料又少,魚生亦唔覺得好新鮮。$88食呢個飯,不論味道定係服務都完全唔值呢個價錢。留意返:普通size同mini份量都唔係差好遠,貴$30多幾啖飯。以後不會再幫襯。

之後換返個餐,配料係可以揀3樣,佢又比少左樣配料。

個飯好硬,味道麻麻,配料又少,魚生亦唔覺得好新鮮。

$88食呢個飯,不論味道定係服務都完全唔值呢個價錢。

以後不會再幫襯。
外卖自取
2018-04-20 965 浏览
Ordered one of regular poke with extra one topping - avocado. Overall, ingredients are fresh n tasty, healthy choice for lunch. But it needs to be more cautious about hygiene issues. The guy who incharged of the cashier, he cut the avocado without any gloves or didnt wash his hand after he touched the notes at the till. The plastic fork n spoon were with stain as well

2018-04-20
5 分钟 (外卖自取)