餐厅: Poke Go (大南街)
资讯:

2024-08-05 671 浏览
最愛自選Poke bowl❤️啖啖都係自己鍾意嘅味✌🏻雜菌香菇🍄沙律菜🥗酸蘿蔔 紫洋蔥🧅櫻桃番茄🍅蟹籽 配菜要有‼️辣椒碎🌶️紫菜絲😋呢個組合大概150卡路里❤️適合減重嘅朋友
最愛自選Poke bowl❤️啖啖都係自己鍾意嘅味✌🏻
雜菌香菇🍄沙律菜🥗酸蘿蔔 紫洋蔥🧅櫻桃番茄🍅蟹籽
配菜要有‼️辣椒碎🌶️紫菜絲😋
呢個組合大概150卡路里❤️適合減重嘅朋友
2024-07-31 585 浏览
Poke Go (深圳埗) @poke.go_hk 📍:深水埗大南街211號地舖🚗:深水埗地鐵A2出口 步行7分鐘📞:+852 3563-8137💲:~HKD108-118/head for lunchFood quality✔️:Ohana, Nalu👌🏼:Cold Pressed Pineapple Juice, Cold pressed Coconut Water 總結:😋夏威夷碗一直都係想食輕食健康少少🤏🏼朋友嘅選擇之一 暫時有三間分店 今次試咗深水埗 無論食物同環境 都值得嚟一試😋有6款主題碗 仲有得加錢加餸 如果唔想試佢嘅配搭 可以自行DIY 今次試咗Ohana同Nalu都好食 配搭都幾出色唔駛自己諗😋 Ohana有三文魚 沙律菜 櫻桃蕃茄 温室青瓜🥒甜粟米配蜜糖芥末醬 芝麻同果仁 加埋一齊足料又好食 三文魚切得大粒正方形狀 炸藕片又好食😋Nalu有八爪魚🐙壽司飯 櫻桃蕃茄 和式青葱 甜粟米 蟹棒沙律配辛味蛋黃醬 芝麻同辣椒碎 八爪魚真係我poke中最愛 蟹棒沙律好食😋環境走花草清新路線 門口一睇就知好有心機 坐得都幾舒服🤔午餐有免費飲品或加錢選特飲 免費有得揀橙汁同椰子🥥水
Poke Go (深圳埗) @poke.go_hk
📍:深水埗大南街211號地舖
🚗:深水埗地鐵A2出口 步行7分鐘
📞:+852 3563-8137
💲:~HKD108-118/head for lunch

Food quality
✔️:Ohana, Nalu

總結:

😋環境走花草清新路線 門口一睇就知好有心機 坐得都幾舒服

🤔午餐有免費飲品或加錢選特飲 免費有得揀橙汁同椰子🥥水

• OHANA
  • NALU
2024-07-26 512 浏览
係深水埗大南街都想當出名,店裡裝潢設計十分之文青,平日晚上都相當多人,可見都很受歡迎!蓋飯份量十足而且營養豐富仲可以自選,岩哂增肌減脂想控制卡路里又想出街食野既男女!揀左menu 上808 吞拿魚、壽司飯、沙律菜、和式青蔥、枝仁豆、三文魚籽、雜菌香菇、山葵乳酪醬、芝麻、木魚絲。吞拿魚 切食方塊 很易入口同口感,香菇配埋醬好好食!同埋圖同實物一樣 咁豐富👍🏻自選珍珠糙飯,枝仁豆、蟹棒沙律、麻醬豆腐、雞胸、柚子醬油醋、岩鹽朋友見多人推薦就選了蟹棒沙律同豆腐,沙律很出色會令你更加開胃,豆腐很滑,雞胸經過慢煮很嫩,柚子醬加上冷食既食物岩哂宜家咁熱既天氣!

揀左menu 上808

自選

• 自選Bowl
Poke Go喺深水埗嘅一間健康餐廳,跑完步之後既我,就黎試下佢哋嘅OHANA三文魚碗,只需$108。OHANA三文魚碗入面有三文魚,沙律菜,樱桃番茄,溫室青瓜,甜粟米,蜜糖芥未醬,芝麻同果仁。餐廳環境舒適,氣氛輕鬆,適合快速輕食。食物新鮮,配料多樣,每一口都有不同嘅口感。三文魚新鮮鮮甜,配上沙律菜同樱桃番茄,口感清爽。溫室青瓜同甜粟米帶來一份脆脆嘅口感,蜜糖芥未醬增添一抹甜辣味。芝麻同果仁提供咗香脆嘅質感。沙律bowl黎講有咁多料,價錢算係實惠,食物又新鮮,做完運動又唔會驚太飽。

餐廳環境舒適,氣氛輕鬆,適合快速輕食。

OHANA
2024-07-21
OHANA
2024-07-22 373 浏览
⁂⁎◝#深水埗🇭🇰 大碗又足料 超豐富夏威夷poke bowl🥗⁎◜⁂.一向都好鍾意食夏威夷poke bowl 覺得最抵食就係Poke Go 深水埗、尖沙咀、灣仔都有分店大大碗又多料勁豐富可以自選配搭 但懶人/選擇困難亦可以揀佢d signature bowl 全部已經配搭好🤓.✧808 $𝟏𝟏𝟖吞拿魚、壽司飯、沙律菜、和式青蔥、枝仁豆、三文魚籽、雜菌香菇、山葵乳酪醬、芝麻、木魚絲..*・゜゚・*:.。..。.:..。. .。.:*・゜゚・*𝘍𝘰𝘳 𝘮𝘰𝘳𝘦 𝘪𝘯𝘧𝘰𝘳𝘮𝘢𝘵𝘪𝘰𝘯:📍Poke Go🗺️深水埗大南街211號地舖.
深水埗、尖沙咀、灣仔都有分店
大大碗又多料勁豐富
✧808 $𝟏𝟏𝟖

*・゜゚・*:.。..。.:..。. .。.:*・゜゚・*
𝘍𝘰𝘳 𝘮𝘰𝘳𝘦 𝘪𝘯𝘧𝘰𝘳𝘮𝘢𝘵𝘪𝘰𝘯:
📍Poke Go
🗺️深水埗大南街211號地舖
2024-07-18 411 浏览
Poke is a great meal for keeping fit. I walked by and saw this restaurant , after searching on Openrice and knew that it has got many branches , so i decided to dine here. My friend and I ordered a salmon with rice and salad base , toppings are tomatoes , cucumber , and tofu with seasame sauce , and all free extra toppings that are available. As a spice lover ,i chose the spicy mayonnaise. The portion was really big , a lot of toppings , and lots of salmon. Literally every bite with salmon. Cred

The portion was really big , a lot of toppings , and lots of salmon. Literally every bite with salmon. Credit goes to the spicy sauce , really hot , and mouth watering!
2024-07-18 280 浏览
深水埗呢間壽司飯算係區內比較高質嘅新式餐廳。價錢當然亦都係中上價錢,但佢嘅份量同味道都對得起個價錢,我lunch去食仲有飲品送,果汁可樂都有。 我今次叫咗一個吞拿魚壽司飯,佢吞拿魚份量足夠,而且配菜都係多,亦都同令到碗飯好食咗好多,每一啖飯都有洋蔥,海帶,吞拿魚,口感超級好,而且個醬汁一啲都唔濃味,唔會太咸/太重口味,如果鍾意食呢啲健康飯同埋清淡啲嘅lunch可以試吓呢間。環境都好靚,襯返大南街文青風格。

2024-07-14 284 浏览
深水埗一直都係文青cafe嘅集中地,喺一眾cafe中有一間食夏威夷魚生飯嘅餐廳隱藏左,今日就去試下!星期五嘅晚市去食,好彩未洗排隊。一入到去就比個氛圍吸引,佢嘅裝修好有文青風格,簡單舒服。🤩佢分別有自選嘅poke bowl 同埋預設好嘅menu,今次我就自選左壽司飯加三文魚,配雞蛋絲、粟米、麻醬豆腐,仲另外加左蟹柳沙律。整體黎講份量適中,魚生都算新鮮,冇乜雪味。至於配菜呢就大推麻醬豆腐😍!麻醬嘅香甜再加埋嫩滑嘅豆腐,真係好好食,一啖接一啖。🤤雖然望落去唔係好大碗,但其實食完都好飽足,係會再幫襯嘅餐廳😬

2024-07-12
2024-07-13 384 浏览
見到The Korner 9 週年有優惠👍仲係開心果控嘅我,決定點咗一set試試😊(要係Korner 會員才可以有優惠)The Korner's Bowl 👍牛蒡絲炸得脆脆,非常可口👍開心果蛋糕The Korner 限定奶油糖霜餅綠意牛油果椰香開心果奶The Korner 9 週年套餐👍自選沙律Bowl 🥣 炸雞
深水埗多文青cafe今次比間門面裝潢設計吸引咗入去相信依間餐廳係深水埗區人氣都高平日晚市都座無虛席無論一大班後生仔/情侶/閨蜜/一人男士都有幫襯食物適合大眾市民👍🏻用qr code落單,方便易於操作有選擇困難嘅朋友可以選擇set好既poke bowl我同朋友就選擇自己鍾意食嘅poke bowl🥗三文魚、沙律菜、溫室青瓜、雞蛋絲、甜粟米配柚子醬油醋走辣椒碎想讚下自己揀嘅配搭十分夾🤣沙律菜底好新鮮,沙律菜脆口翠綠色平時好少見有木魚絲,配埋紫菜絲一齊食多一層次感覺👍🏻三文魚肉質細嫩,一粒粒好易入口粟米無講錯係甜粟米柚子醬油醋配沙律一流☺️☺️成碗滿滿的,論盡嘅我一台都係🙈🥗三文魚、壽司飯、溫室青瓜、麻醬豆腐、雞蛋絲配蜜糖芥末醬唔知係因為朋友依碗無走辣椒碎定因為揀咗蜜糖芥末醬呢我地都覺得有啲辣🤭麻醬豆腐分量好多所以配料夾埋壽司飯食好豐富☺️天氣熱叫埋杯火龍果汁🍹成餐飯好滿足呀☺️Poke Go (大南街) (深水埗)深水埗大南街211號地舖
深水埗多文青cafe
今次比間門面裝潢設計吸引咗入去
相信依間餐廳係深水埗區人氣都高
平日晚市都座無虛席
無論一大班後生仔/情侶/閨蜜/一人男士都有幫襯
食物適合大眾市民👍🏻

用qr code落單,方便易於操作
有選擇困難嘅朋友可以選擇set好既poke bowl
我同朋友就選擇自己鍾意食嘅poke bowl

想讚下自己揀嘅配搭十分夾🤣
沙律菜底好新鮮,沙律菜脆口翠綠色
平時好少見有木魚絲,配埋紫菜絲一齊食多一層次感覺👍🏻
三文魚肉質細嫩,一粒粒好易入口
粟米無講錯係甜粟米
柚子醬油醋配沙律一流☺️☺️
成碗滿滿的,論盡嘅我一台都係🙈

🥗三文魚、壽司飯、溫室青瓜、麻醬豆腐、雞蛋絲配蜜糖芥末醬
唔知係因為朋友依碗無走辣椒碎定因為揀咗蜜糖芥末醬呢
我地都覺得有啲辣🤭
麻醬豆腐分量好多
所以配料夾埋壽司飯食好豐富☺️

天氣熱叫埋杯火龍果汁🍹
成餐飯好滿足呀☺️

Poke Go (大南街) (深水埗)
深水埗大南街211號地舖
2024-06-29 203 浏览
平日未夠7pm都有唔少人裝修感覺溫馨 牆上畫左有趣壁畫不過6月天氣開始熱3x度餐廳冷氣顯得有d弱QR code落單 清晰方便快捷餐牌選擇種類有bowl 小食 甜品 飲品可以自行點選bowl既材料亦都有7款特選bowl 選擇困難者適用另外可以揀醬汁另上🥣SHOYU AHI $108 (呑拿魚,壽司飯,芝麻海帶,和式青蔥,紫洋蔥,鰹魚醬油,芝麻,木魚絲)生呑拿魚 切成正方體 方便食用 數量都唔少鰹魚醬油 唔會太濃頂部加左木魚絲 食落更加日式🥣ALOHA $108 (牛油果, 壽司飯, 雜菌香菇, 甜粟米, 豆腐, 赤道紅海帶, 柚子醬油醋, 芝麻)牛油果雖然狀態唔係最好 有d灰灰地色但口感係creamy柚子醬油醋 比較(杰)渴身 味道好清新差d想打包埋走壽司飯量多 夠飽肚
平日未夠7pm都有唔少人

但口感係creamy

柚子醬油醋 比較(杰)渴身 味道好清新
差d想打包埋走

壽司飯量多 夠飽肚

近排好鍾意食Poke😛因為真係比起平時食飯係一個健康既Option💪🏻今日嚟到大南街呢間Poke小店都充滿文青風🌾 牆壁充滿着植物嘅壁畫好有度假感🌴黎到都放鬆晒心情💚 食物方面好Fresh而且充滿營養值得一試🤪⭐️ The Korner 🍗呢款新出嘅配搭充滿豐富嘅雞胸肉🐔配上牛油果同埋三色藜麥充滿豐富嘅蛋白質🥑 加上炸牛蒡好有口感🥕 份量非常豐富🤣⭐️ Build Your Own Bowl 🎨另一款選擇咗自己配搭🤡 三文魚配上紫洋蔥酸蘿蔔同埋蛋絲🧅酸酸甜甜感覺好開胃💛特別一讚可以自己加青檸汁好Fresh🍋‍🟩⭐️ 伯爵茶蛋糕 🍰好有Homemade既感覺☕️甜度不算太高有一絲絲伯爵茶既濃郁好有質素
The Korner

⭐️ The Korner 🍗

⭐️ Build Your Own Bowl 🎨
伯爵茶蛋糕

⭐️ 伯爵茶蛋糕 🍰
The Korner
伯爵茶蛋糕
行開深水埗都會想食嘅夏威夷魚生飯,而且香港呢啲悶熱嘅天氣,都會想食啲清新啲同凍嘅野食。個人覺得呢間係香港poke bowl 頭三好食嘅選擇,但唔知點解每次黎食都係冇乜人。今次黎到menu都仲係一樣,唯一改咗唔再係用marker圈餐牌點餐,轉scan qr code手機落單,同埋加咗有lunch set,揀佢預設咗嘅幾款飯會跟飲品(各款熱茶、汽水、冷壓果汁、椰子水)。我地兩個都揀咗lunch set,一個SHOYU AHI(吞拿魚飯)跟冷壓橙汁,另一個ONO(三文魚飯)跟冷壓蘋果汁。SHOYU AHI 呢個飯用鰹魚醬油,所以預咗係比較清淡。佢料好多,所以一定夠撈成個飯,吞拿魚同紫洋蔥撈埋一齊,魚嘅味比較淡,紫洋蔥味較出。芝麻海帶好爽口。豆腐係每次都會加,又健康,又香豆味,再加芝麻,就咁就已經好好食。ONO一心念念不忘皇帝蟹棒沙律,個人係沙律醬愛好者,所以一定係叫呢個。我覺得本身呢個三文魚飯嘅組合已經係冇得輸,三文魚同青瓜撈埋麻醬就已經好正,好fresh 好爽口。佢個皇帝蟹棒沙律其實係將蟹柳切到好碎然後撈啲蟹籽同沙律醬,又係另一個好好食嘅組合。雖然poke bowl好似好健康,但其實要食啲

冷壓鮮橙汁 & 冷壓蘋果汁

SHOYU AHI追加豆腐

SHOYU AHI追加豆腐

SHOYU AHI

ONO

雖然poke bowl好似好健康,但其實要食啲好味嘅combination再加醬都幾肥,所以久唔久食下就算。如果要食poke bowl我都會首選呢間,一黎餐廳闊落好坐,樓底高,多人都唔會好嘈。二黎啲餸都好好食,再加埋依架有埋lunch set連飲品抵食咗。
2024-05-29
  • 豆腐
  • 皇帝蟹棒沙律
2024-06-04 169 浏览
Poke Go🍚🤩放假去深水埗買game🤭行完街想搵個地方食嘢,唔想食太Heavy食poke bowl就夠晒清新健康有六款poke signature bowl唔想自己揀餸,就喺裏面揀一款!原來都幾大碗🍚好彩嗌咗一半飯一半沙律菜如果成碗都係飯我一定食唔晒~吞拿魚同三文魚嘅份量都好多👍🏻好鍾意山葵乳酪醬,少少攻鼻嘅感覺似平時食壽司一餐食咗魚,大量蔬菜同白飯Healthy and yummy !🥗🤪
Poke Go🍚🤩
放假去深水埗買game🤭
行完街想搵個地方食嘢,唔想食太Heavy
食poke bowl就夠晒清新健康

有六款poke signature bowl
唔想自己揀餸,就喺裏面揀一款!

原來都幾大碗🍚好彩嗌咗一半飯一半沙律菜
如果成碗都係飯我一定食唔晒~
吞拿魚同三文魚嘅份量都好多👍🏻
好鍾意山葵乳酪醬,少少攻鼻嘅感覺似平時食壽司

一餐食咗魚,大量蔬菜同白飯
Healthy and yummy !🥗🤪
2024-05-25 154 浏览
呢排減緊肥喺附近gym Room做完運動就過咗嚟文青聚腳點:深水埗😂覓食見到呢間門面都幾casual餐牌又吸引好似樣樣嘢都好健康咁所以就入咗去試吓選擇困難症嘅人士可以就咁揀佢設計好嘅bowl會平少少又唔使煩我同我個friend就想自己配搭揀啲自己嗰刻想食嘅嘢🤣🤣反正價錢都係差唔多主食方面有得揀吞拿魚,三文魚,八爪魚,雜菌⋯⋯配料同埋醬汁係超級多,樣樣都勁想試😍但係又驚食唔晒,所以正正常常三個配料算我叫咗麻醬豆腐,芝麻海帶同埋三色藜麥最後,都係忍唔住叫咗蟹子🤣增加口感然之後仲要揀醬汁,又係有好多選擇我周旋喺果仁醬同山葵乳酪醬之間兩款都好特別同埋好吸引不過最後覺得都係山葵好似同啲配料夾啲所以都係今次揀山葵下次再試埋個果仁醬🥹睇食評話佢勁細碗,但係上到枱係超大!只係佢個碗細,成碗full哂勁足料🥳我哋仲嗌多咗個炸牛油果🥑平時牛油果通常都係生食好少煮煮左會苦呢個類似天婦羅,外脆內軟好Creamy,而且一啲都唔苦😋同埋兩杯冷壓果汁🍹火龍果汁同埋菠蘿汁成餐飯勁Fresh完全無罪疚咁不過份量真係好大建議可以叫一個bowl share再加幾個小食試多啲唔同嘅嘢❤️
呢排減緊肥喺附近gym Room做完運動
就過咗嚟文青聚腳點:深水埗😂覓食
見到呢間門面都幾casual餐牌又吸引
好似樣樣嘢都好健康咁所以就入咗去試吓
我同我個friend就想自己配搭
揀啲自己嗰刻想食嘅嘢🤣🤣
反正價錢都係差唔多
主食方面有得揀吞拿魚,三文魚,八爪魚,雜菌⋯⋯
配料同埋醬汁係超級多,樣樣都勁想試😍
但係又驚食唔晒,所以正正常常三個配料算
我叫咗麻醬豆腐,芝麻海帶同埋三色藜麥
最後,都係忍唔住叫咗蟹子🤣增加口感
然之後仲要揀醬汁,又係有好多選擇
我周旋喺果仁醬同山葵乳酪醬之間
兩款都好特別同埋好吸引
不過最後覺得都係山葵好似同啲配料夾啲
所以都係今次揀山葵下次再試埋個果仁醬🥹
睇食評話佢勁細碗,但係上到枱係超大!
只係佢個碗細,成碗full哂勁足料🥳
我哋仲嗌多咗個炸牛油果🥑
平時牛油果通常都係生食好少煮煮左會苦
呢個類似天婦羅,外脆內軟好Creamy,而且一啲都唔苦😋
同埋兩杯冷壓果汁🍹火龍果汁同埋菠蘿汁
成餐飯勁Fresh完全無罪疚