2025-01-28
為咗準備嚟緊新年要大吃大喝,最近都要食清啲啲~嚟個健康生活迎蛇年🧧 銅鑼灣呢間可能係全港開得最夜嘅Poké Bowl而且仲有酒水啱曬又想食得健康又想小酌兩杯 chill 下~ (我哋要咗白酒,貪佢微酸嘅口味同三文魚特別夾)呢個嘅 Poke Bowl 好多款式,懶嘅就可以揀佢哋 pre set 咗嘅 menu~ 揀擇嘅又可以 tailor made your own bowl,自由度十足!Salmon The Classic - 三文魚,牛油果,青瓜,葱花,檸檬,芝麻配自家醬油 - Half Half 壽司飯配沙律菜底🍣~ 三文魚加牛油果簡直係 Poke Bowl 嘅標配,簡單嘅檸檬同醬油已經可以提鮮除腥,呢個組合同微酸既壽司飯好夾~Nutritious Soba Bowl - Nutty Shanghai Chicken - 手撕雞胸肉,青瓜,走甘筍絲加中華沙律,蕎麥麵,芝麻配醋香果仁醬~估唔到個手撕雞胸肉都唔嚡,蕎麥麵夠曬低脂係減肥恩物,撈埋個果仁醬健康得嚟唔會寡另外加多一份 Beef Shank (牛腱肉)更加豐富~牛腱肉精瘦但唔乾柴,半筋半肉嘅位置仲有豐富嘅膠質令肉質軟中帶韌,仲
另外加多一份 Beef Shank (牛腱肉)更加豐富~牛腱肉精瘦但唔乾柴,半筋半肉嘅位置仲有豐富嘅膠質令肉質軟中帶韌,仲幾有牛味添 仲可以加多碗暖笠笠嘅南瓜湯暖胃又健康唔使驚凍冰冰🎃 佢哋嘅南瓜湯好健康,啖啖都係香甜嘅南瓜蓉好無添加嘅嗰感覺,飲完完全無負擔~