2017-02-27 490 浏览
還記得布甸狗CAFE剛剛開業時,大排長龍,真係令人卻步呀等到熱潮過後,下午茶時間去布甸狗CAFE,完全不用排隊太好了!CAFE的裝修很可愛,全都是布甸狗~下次要再來拍照今次點了3種食物,分別是布甸狗酢豚飯($109)、抹茶椰汁西米露伴雪糕($79)及夏日菠蘿特飲($69)。酢豚飯的醬汁很開胃,酸酸甜甜的,與炸豚肉的味道配合得很好。抹茶椰汁西米露伴雪糕也是一個有創意的配搭,味道不錯,份量適中,而布甸狗JELLY太可愛了!夏日菠蘿特飲很Fresh,不會太甜,最適合夏天消暑。沒想到香港卡通主題CAFE的食物這麼好吃
還記得布甸狗CAFE剛剛開業時,大排長龍,真係令人卻步呀

等到熱潮過後,下午茶時間去布甸狗CAFE,完全不用排隊
太好了!

CAFE的裝修很可愛,全都是布甸狗~下次要再來拍照
酢豚飯的醬汁很開胃,酸酸甜甜的,與炸豚肉的味道配合得很好。

夏日菠蘿特飲很Fresh,不會太甜,最適合夏天消暑。

沒想到香港卡通主題CAFE的食物這麼好吃
2016-08-04
  • 布甸狗酢豚飯
2017-02-16 443 浏览
位處非常當眼的軒尼詩道大街,可愛的Pompompurin 主題 Cafe。有別於一些只做短期promote的主題cafe,呢一間由裝修佈置門面餐牌食物,𥚃𥚃外外都是徹底的"布甸狗味",遠道過來都不會失望。望望餐牌,wow!估唔到做到甘盡,不少係3D立體的布甸狗食品。價錢都算合理啦,始終主題餐廳方方面設計裝飾都不便宜,會預算比一般cafe價錢高點點。2位,點了3D的塔可飯,雞肉咖哩飯同飲品。果然黎到同相片的一樣精美,實在不忍心吉落去食至於味道呢~~~甘講,食得落去唔會太難食,但當然黎得呢度醉翁之意重點不在味道。都比較推介呢間餐廳,始終係真才實料的布甸狗專店!仲有紀念品買。

望望餐牌,wow!

2017-02-02
1K
2017-01-08 2710 浏览
除夕那天晚上身處銅記,食個晚飯甚有難度,一係冇位一係節日價好貴,只怪我冇BOOK位同唔想大花費,諗梗有咩想食又可能冇節日性加價,突然想起布甸狗cafe,主題cafe有機唔加價同少人點,反正本身有興趣去下,於是去試下了。 餐廳位置在地庫,落樓梯時,沿途有不少布甸狗的畫,我唔係fans都覺得好得意呀。 入到去,即見到牆身有隻大型的布甸狗公仔,禁不住撲過去影相了。 裝潢以布甸狗的顏色黃橙啡為主調,牆身貼有布甸狗公仔的牆紙及布甸狗人物系列的畫,枱椅都是布甸造型,擺放了布甸狗大公仔,連天花板都唔輸蝕整左個藍天同布甸狗公仔,太可愛了,仿如置身在布甸狗的小天地。 店內收銀的位置有售賣布甸狗的精品。 8點時段但唔多人,限時90分鐘。 節日有期間限定的食物,不過揀返其他野。 因為是晚上去,杯已經送晒’,由佢啦。 節日的餐枱紙。 杯墊好可愛。 曲奇及忌廉焦糖布甸牛奶,$64,友人的,好可愛的賣相,布甸狗曲奇好得意呀,面層有好多cream,下層是焦糖布甸牛奶,試左少許,好有焦糖布甸味,不過唔算好甜。 熱戀棉花糖牛奶咖啡,$69。 個杯好得意,兩粒布甸狗

店內收銀的位置有售賣布甸狗的精品。

8點時段但唔多人,限時90分鐘。

節日有期間限定的食物,不過揀返其他野。

因為是晚上去,杯已經送晒’,由佢啦。

節日的餐枱紙。

杯墊好可愛。

熱戀棉花糖牛奶咖啡,$69。

個杯好得意,兩粒布甸狗綿花糖太可愛了~唔捨得食呀,咖啡味道太淡了。

可愛的餐碟。

貝果班戟塔,$149。

成個賣相都好可愛, 特別係個布甸狗杯子十分搶眼,杯子內是糖漿來的,五層的班戟,上層灑上朱古力粉,中間加了焦糖糖漿、朱古力糖漿及吉士醬等,糖漿太少,食落冇乜味的,唔夠鬆軟,口感又乾,唔太好食,好在有大量的cream伴食冇咁淡。

杯上的墨西哥塔可飯,$139,杯上的飯是布甸狗造型,好可愛呀,黃色的飯是用黃薑粉而成,頭上的muffin是酸忌廉及牛丸,食法是把飯同肉醬、蔬菜、蕃茄、牛油果及粟米脆等攪拌後一同食用,飯有淡淡的薑味,味道酸酸地少少辣,OK啦。

送的小襟章。

環境絕對取勝,周圍都是布甸狗仲要裝修得好靚,fans必去潮聖,服務態度都幾好,不過食物就普通,價格偏貴,去一次好了。
2016-12-27 796 浏览
早前得知布甸狗餐廳推出聖誕版菜式,星期五下午同父母行完工展會掃完貨,順便提早慶祝聖誕節。可能餐廳位於地牢,入內已聞到陣陣類似廁所氣味,詢間下原來係餐廳外的渠位氣味傳內。想轉換較入的坐位,但已比客人預留,本身諗住走,但父母較保守的人,話已經坐下唔好意思起身走人,唯有慢慢習慣氣味啦由於不是太肚餓,點了白汁雞肉飯、牛肉飯聖誕版及雪糕新地嘩,好靚呀,相機食先、跟住到人食,第一啖心諗「賴嘢」,舊飯又凍又硬,由於汁底有薯蓉,醬汁「杰撻撻」,希望第二碟有驚喜啦第二碟真係有「驚喜」目測似咖喱牛肉飯,點知食落係茄汁牛肉飯,酸到爆,味道好奇怪,父母都食到擰晒頭最尾甜品,應該都唔會有咩事出錯掛,算三樣之中清得晒嘅食物,但兩個雪糕球仔,雖然係唔同顏色,但食落感覺凍凍地,分唔到係咩味雪糕食咁多間主題餐廳,真係最差已一間

由於不是太肚餓,點了白汁雞肉飯、牛肉飯聖誕版及雪糕新地
白汁雞肉飯
牛肉飯聖誕版
雪糕新地

食咁多間主題餐廳,真係最差已一間

2016-12-23
庆祝纪念
圣诞节
2016-12-21 609 浏览
只試了飯餐,非常不好吃,不論是sauce or meat👎🏻👎🏻 賣相真的很可愛。甜品可再試but dont think i will. 帶小朋友去或喜歡這狗的朋友去,必然是會很開心快樂,但千萬不要對食物有祈望。
甜品可再試but dont think i will.
2016-12-13 594 浏览
朋友是布甸狗的fans!! 見香港開了布甸狗主題餐廳當然要來吧!我們是閒日lunch後的時間來, 所以不是太多人.對於食物來說都不是抱了很大期望會很好吃! 價錢亦比較貴.先來叫了一個小食拼盤, 味道不差啊! 還會送這個布甸狗杯啊椰汁雞肉咖哩飯, 飯硬了一點, 椰汁味較重. 但賣相真係很吸引!!焦糖布甸牛奶, 真的太甜了, 我本身都愛吃甜, 但我也接受不了!布甸狗芭菲, 反而這個甜度剛剛好! 但捨不得了吃布甸狗的頭啊店內真的非常多布甸狗想影相當然選擇不太多人的時間來啊!
我們是閒日lunch後的時間來, 所以不是太多人.
對於食物來說都不是抱了很大期望會很好吃! 價錢亦比較貴.

先來叫了一個小食拼盤, 味道不差啊! 還會送這個布甸狗杯啊
派對小食拼盤
椰汁雞肉咖哩飯
焦糖布甸牛奶
布甸狗芭菲
店內真的非常多布甸狗
想影相當然選擇不太多人的時間來啊!
早呀各位!我搞到成個星期後先打到呢篇食評,之前我老公放假,只係享受2人世界。周圍揾下D正野食(緊係又平、又正嗰種啦!)。咁啱我喺FACEBOOK見過佢介紹佢地個TEA SET,KAWAII,咁就去試下食個 LUNCH先。一入到去職員就問我地有冇BOOK位,我諗如果我地唔係平日既2點幾3點去既,最好都係打去BOOK一BOOK位。我地叫咗一個意粉,一個BURGER,不過佢全部都唔包野飲,無SET既 =( 我叫咗一杯特飲,CREAM CHOCOLATE 都要成50幾蚊,一D都唔抵其實,但當下我飲得好開心。杯野上面有好多CREAM,CREAM 上曬上彩虹朱古力粒,仲加咗隻布丁棉花糖,飲落好治癒性<3 不過一次就夠。普通野飲就30蚊到啦。意粉好CREAMY,醬汁夠RICH,100%推介。有2塊法包配SALSA醬,仲有沙律。食完個意粉可以飽足到夜晚XD 意粉140幾蚊,其實係包個杯,但耐何佢出緊新杯未有貨,只好等到1月幾2月先有。至於個BURGER,都好大件,有個SMASH POTATO,仲有薯條,都不錯。我強烈建議各位唔好只掛住影相,D野食好快凍晒架會XD

我強烈建議各位唔好只掛住影相,D野食好快凍晒架會XD
作為布丁狗超級粉絲的 Dayz很高興 Pompompurin Cafe 會在香港開店(以後想找布丁~就不用跑日本了!!)去年聖經節開業的時候,Dayz 就跟男人來過了~(那時候足足排了2小時的隊說~)以主題 Cafe 來說,其實水準還滿高的!無論店舖裝潢跟食物賣相及味道,都頗有心思呢!(還記得以前 Dayz 去過另一間期間限定的主題 Cafe...店員只是把印有卡通公仔的卡片,直接插在意大利粉上面就當成特色餐點;Dayz 完全呆了...也太隨便了吧?)好 Cafe 要常常去呢!今次 Pompompurin Cafe 推出了 Halloween 限定的 MenuDayz 又怎能夠錯過呢?趕在 Halloween 前把男人拉去~(呵呵~我已經把他訓練成一個愛去可愛 Cafe 的男生了!!)Menu...其實也不用看了!Dayz 早已在Pompompurin Cafe 的 Facebook 專頁看過了~已經鎖定了 ---> 要點哈囉喂南瓜飯 & 我是南瓜布丁!!巫婆造型的哈囉喂南瓜飯~超級可愛的!!巫婆帽及小蝙蝠是茄子小鬼們是魚板還有小南瓜分別是紅椒及青椒色彩繽紛~好豐富呀!配上香甜
作為布丁狗超級粉絲的 Dayz

很高興 Pompompurin Cafe 會在香港開店

(以後想找布丁~就不用跑日本了!!)
去年聖經節開業的時候,Dayz 就跟男人來過了~

(那時候足足排了2小時的隊說~)

以主題 Cafe 來說,其實水準還滿高的!

無論店舖裝潢跟食物賣相及味道,都頗有心思呢!

好 Cafe 要常常去呢!

Dayz 又怎能夠錯過呢?

趕在 Halloween 前把男人拉去~

Menu...其實也不用看了!

巫婆造型的哈囉喂南瓜飯~超級可愛的!!
巫婆帽及小蝙蝠是茄子

小鬼們是魚板
還有小南瓜分別是紅椒及青椒

色彩繽紛~好豐富呀!

配上香甜濃郁的南瓜醬

當中還帶著細碎南瓜顆粒呢~

每一口飯都沾到南瓜的香氣~好好味呀!

我是南瓜布丁
加入了南瓜蓉和忌廉

口感沒有一般的焦糖雞蛋布丁滑溜
但味道更加濃郁呢!

布丁狗的帽子是沾上了白朱古力 Coating 的餅乾

不會過份甜膩,男人表示不錯吃~

吃過兩款味道香濃的餐點後

我們追加了一杯焦糖布丁牛奶
入口細滑

淡淡的牛奶味十分討好

好期待 Pompompurin Cafe 推出的新 Menu 喔*
2016-10-30
  • 哈囉喂南瓜飯
2016-11-12 581 浏览
今日特意帶我個狗痴的囡去布甸狗主題餐廳。餐廳佈置得十分得意 有很多布甸狗公仔圖案天花上還有布甸狗和其他可愛公仔。我個囡見到開心到不得了。因為為了想要布甸狗小杯子所以我們點了兩款意粉和一個甜品。黑松露雜菌帶子意大利粉 和菠菜三文魚忌廉意大利粉和甜品班戟塔 每樣都可以有一隻布甸狗小杯子。不過當日未可以即日取走因為話無晒貨 要12月先可以去拎。 兩款意大利粉非常好吃 尤其黑松露帶子意粉 黑松露味道好濃。每款意粉都有個布甸狗小杯子內有醬用來搽麵包。嘩!那個醬 真係回味無窮。甜品班戟塔都非常好食。不過價錢就比較貴了一點。
2016-11-12 403 浏览
超級伏,勁難食,炸鷄翼酸酸叔叔,漢堡包凍冰冰,好似未解凍的口感,我同侍應講,佢話其他客食話冇事,然後都費事睬我,如果吾係難食到咁都吾想出聲,越食越嬲,所謂英式下午茶set,簡直不知所謂����������熟食食物勁差,𡃁妹仔侍應服務欠佳,吟ge食物都拎得上枱,怪不得冇乜人幫襯。������������
相隔了差不多半年有多再來探望布甸狗 (✿ฺ´ω`✿ฺ)主要是因為這邊轉成Halloween主題,餐牌中有用上南瓜做材料的主食和甜點除此之外亦轉成了秋季Menu~所以會有一些新的餐點反正在苦惱久違的朋友聚去哪,就乾脆提議來這裡吧!而且記得上次來也不用等位等很久 ( ・ิω・ิ) 不過說是Halloween,就是牆上的畫轉做萬聖節版的布甸狗還有墊枱紙也是!<-太可愛的關係,帶了回家收藏 (笑)我們有5個人,沒想到被安排坐在有布甸狗梳化的桌子~好治癒啊先來點飲品~上次來飲的是 焦糖布甸牛奶 ($64)所以今次點 熱戀棉花糖牛奶咖啡 ($69)有兩粒棉花糖~是布甸狗和Macaron的樣子來喲~在溶掉前先吃掉 (。▰‿‿▰。)奶味很重得來入口細滑,多手加了糖有點過甜。這次附送的杯墊是Halloween款的喲主食方面,本來是打算點 黑松露雜菌帶子意大利粉 ($149)因為這款會送布甸狗杯~但誰知道已經送完了既然是這樣就立即轉換成 布甸狗全日早餐 ($139) 完全是被中間的布甸狗所吸引原本在想應該是炸豬扒? 沒想到....竟然是一塊火腿扒 Orz (-ι_- ) 味道一般~若果考慮在其中加入芝士應
相隔了差不多半年有多再來探望布甸狗 (✿ฺ´ω`✿ฺ)

除此之外亦轉成了秋季Menu~所以會有一些新的餐點

還有墊枱紙也是!<-太可愛的關係,帶了回家收藏 (笑)
我們有5個人,沒想到被安排坐在有布甸狗梳化的桌子~好治癒啊
先來點飲品~上次來飲的是 焦糖布甸牛奶 ($64)
焦糖布甸牛奶
熱戀棉花糖牛奶咖啡
黑松露雜菌帶子意大利粉
因為這款會送布甸狗杯~但誰知道已經送完了既然是這樣就立即轉換成 布甸狗全日早餐 ($139) 完全是被中間的布甸狗所吸引原本在想應該是炸豬扒? 沒想到....竟然是一塊火腿扒 Orz (-ι_- ) 味道一般~若果考慮在其中加入芝士應該會變得好吃很多吧另外還有雞肉腸、奶油味很重的雜菇、很香很滑的炒蛋+星星型火腿和沙律菜其實份量都頗豐富,還有兩片很軟熟的法包~可以夾茄汁豆來吃
布甸狗全日早餐
朋友們點的也是今季新Menu喔~其中有萬聖節的 布甸狗哈囉喂南瓜飯 ($109)是巫師造型的布甸狗,配菜也弄得很可愛飯量有點多~但有滿滿的濃厚南瓜醬汁伴來吃 (*゚ー゚*)
布甸狗哈囉喂南瓜飯
另外一款則是 布甸狗特色漢堡 ($119)樣子好吸引!旁邊的Muffin是薯蓉來的喲~不過朋友說漢堡有點乾要沾原本吃薯條用的茄汁來吃才行。
布甸狗特色漢堡
 (。ŐωŐฺ。) 最後朋友還點了 我是南瓜布甸 ($49)說是布甸~感覺更像南瓜蓉,吃起來會有點膩。另外上邊的餅幹是軟身的大概之前推出的原味布甸更開心喔
我是南瓜布甸
意大利粉、南瓜飯和南瓜布甸都是秋季限定。還有一款是充滿香港特色的傳統蛋撻 & 芝士撻有興趣的話可以預先Book位~那就不怕遇上要排隊等位的時間囉另外現在憑Sanrio Gift Gate會員卡還可以獲得9折優惠 (o゚ω゚o)
2016-10-22
熱戀棉花糖牛奶咖啡
2016-10-25 477 浏览
成間cafe充滿布甸狗既圖案 不論係裝修 野食 連紙巾都係布甸狗既圖案啊如果係布甸狗迷就一定要去影相 感受下 被布甸狗包圍既感覺啊店內除左甜品外仲有以布甸狗主題既飯和麵可以選擇好可愛既布甸狗吸引我既眼球 但係食落就無咩味啦 但係裡面卻有清新既菠蘿🍍味班戟塔外表有好可愛既布甸狗杯盛載甜甜既糖漿 班戟上撒滿朱古力粉 布甸狗蒸蛋糕可愛到唔敢食 無奈既都要品嘗佢既味道 將蛋糕咬落去既時候口感實的的 亦帶有微微既雲尼拿香味
如果係布甸狗迷就一定要去影相 感受下 被布甸狗包圍既感覺啊

店內除左甜品外仲有以布甸狗主題既飯和麵可以選擇
由布甸狗的朋友Bagel特製的!班戟塔
布甸狗迷你蒸蛋糕
由布甸狗的朋友Bagel特製的!班戟塔
布甸狗迷你蒸蛋糕
🎂 之前朋友仔生日,同佢黎左呢間佢好鍾意既布甸狗cafe~😮 好得意既布甸狗裝潢,又可以俾我地周圍影相。仲有幾隻好大既布甸狗公仔添!😞 本身諗住可以叫個布甸狗甜品蛋糕+支蠟蠋同朋友仔慶祝,點知無得俾我地加~有點失望!🙁 呢個拿破倫唔係幾好味,$125 都幾貴添~不過呢個墨西哥塔可飯又幾好味播!令我諗返起以前係英國成日食既chili con carne haha 呢隻布甸狗真係好cute!
🎂 之前朋友仔生日,同佢黎左呢間佢好鍾意既布甸狗cafe~

🙁 呢個拿破倫唔係幾好味,$125 都幾貴添~
庆祝纪念
生日
2016-09-14 381 浏览
同朋友去慶生,黎左呢間位於銅鑼灣既Pompompurin Café 食飯.比呢度既布甸狗吸引而黎的哈哈店入面全部都係布甸狗,唔係布甸狗粉絲既我都覺得好開心哈哈menu上所有食物都係好得意既布甸狗左簡右簡,最後簡左一人一個墨西哥塔可飯唔駛爭個飯係帶有點微辣幾惹味,唔錯,真係好睇又好食因為我係book左台既關係,店員話book台都會送一杯布甸狗杯太開心了,又有得book台又有野送,有無咁著數哈哈

比呢度既布甸狗吸引而黎的哈哈

店入面全部都係布甸狗,唔係布甸狗粉絲既我都覺得好開心哈哈

menu上所有食物都係好得意既布甸狗

左簡右簡,最後簡左一人一個墨西哥塔可飯唔駛爭
個飯係帶有點微辣幾惹味,唔錯,真係好睇又好食

太開心了,又有得book台又有野送,有無咁著數哈哈
2016-09-09 374 浏览
又嚟到暑假 好多餐廳都同卡通crossover 方便啲𡃁仔𡃁妹放暑假去食但依我地經驗多數都喺伏今次我地就去咗布甸狗cafe 想知伏唔伏睇落去咪知-呢到所有野都喺走cute cute style 喺會令人好賞心悅目至於味道呢 個人認為墨西哥塔可飯同布甸狗蒸蛋糕喺美貌與智慧並重的-個墨西哥塔哥飯有原隻布甸狗造型 楚楚可憐咁望住我地 令人都唔忍心食佢咁點知一食落就好似去咗墨西哥咁 個sauce 酸酸甜甜 配埋黃薑飯 非常開胃而且又有好多菜喺入面 不禁要同自己講 「食菜唔肥嘅 呢個飯好健康 食多兩啖都唔怕嘅」-而個布甸狗蒸蛋糕就好似食緊馬拉糕咁 但又有啲朱古力係上面 夾埋一齊食 就好似食緊fusion 馬拉糕 但個味喺好食的-其他呢 作為呃like 相喺非常之好的 味道呢 就一般般啦而且佢個到仲有好多布甸狗嘅公仔啊 decoration 啊 俾你無限任影 連我呢個唔喺fans 都影咗15分鐘仲有 未完的 吃霸有好嘢益你地 記得早啲打電話去book 枱 去到是有布甸狗杯送🏼記住喺預先book 枱先有杯送
又嚟到暑假 好多餐廳都同卡通crossover
方便啲𡃁仔𡃁妹放暑假去食

但依我地經驗多數都喺伏

今次我地就去咗布甸狗cafe 想知伏唔伏睇落去咪知

而且又有好多菜喺入面 不禁要同自己講
「食菜唔肥嘅 呢個飯好健康 食多兩啖都唔怕嘅」

其他呢 作為呃like 相喺非常之好的 味道呢 就一般般啦

仲有 未完的 吃霸有好嘢益你地