2005-10-07
呢間野係金鐘地鐵開左一排,都無試過.最近,早餐食Delifrance 飽真係食到無胃口,雖然平,只係7-8蚊,但真係唔多好食,兼夾佢飽偏肥.但一路都無諗過幫襯Pret A Manger,睇過佢三文治,好似好怪,又凍冰冰咁,唔想一早食生冷野. 有日lunch出左去辦私事,返黎已經無時間食野,諗住順手係地鐵買份三文治返公司咬.於是係呢度買左份牛油果雞肉治,加一個雜豆沙律,同一枝紅莓橙汁.價錢真係唔平,淨係枝果汁都18蚊,但原黎真係一分錢一分貨.牛油果加雞肉係perfect match,佢用料好新鮮,加埋生雜菜,一都唔漏,麥包亦好天然,連平時唔食麥包我都對呢樣野改觀.個雜豆沙律入面有紅腰豆,白腰豆(個名唔sure),一綠色豆,仲有一小片青瓜,同一個車厘茄.份量唔大,但豆係較難消化野,佢野份量係剛好.個沙律汁好清新,同豆味好夾.至於個果汁,紅莓橙比較酸,勝在新鮮,後黎試過淨橙汁好入口.佢地仲有一種叫Smoothie雜果汁,我試過黑加侖子+藍莓+紅莓+橙+....隻,超級濃,好似飲緊果jam 咁,個人嫌太heavy了,相信糖份亦極高,減肥千祈唔好飲. 原來佢地仲有熱湯賣,仲未試,日一定要試埋.
價錢真係唔平,淨係枝果汁都18蚊,但原黎真係一分錢一分貨.
至於個果汁,紅莓橙比較酸,勝在新鮮,後黎試過淨橙汁好入口.
原來佢地仲有熱湯賣,仲未試,日一定要試埋.