2024-11-25
都會海逸酒店嘅buffet係我近年食過最好最正嘅😍地方超大超闊落,嘢食好多好多🤩🦞冬陰功龍蝦、羊架、🦀薑蔥炒蟹、花膠蟲草花燉湯‼️全部都超正,特別係冬陰功龍蝦,醬汁濃郁,味道有酸有辣,龍蝦肉爽口,超吸引🤩薑蔥炒蟹好多肉,好夠味,一樣好正👍🏻滋補花膠蟲草花燉湯都係必飲啊🤭🧑🏻🎄聖誕將至,仲有打卡一流嘅限定節慶🎄聖誕樹木頭蛋糕🪵好靚好真🥳🔸刺身好新鮮又厚身,帶子原粒上,唔似出面切半,食得爽快開心😋🔸冷盤唔少得🦀長腳蟹、🦞開邊龍蝦,啖啖肉,好正🙌🏻當然仲有青口、螺、麵包蟹、生蠔🔸熱食最正係有片皮鴨、鵝肝😍即切既整,油脂豐富,必食‼️薄餅我都幾鐘意,pizza包軟熟,多芝士蝦多士、咖喱角好食,好脆唔油膩👍🏻仲有印度薄餅、咖喱、韮菜豬紅、湯粉、燒雞、天婦羅、炒飯…多到數唔晒🔸甜品真係多都不得了,女仔食甜品有第二個胃,我食咗好多🤭推介女生滋補杏汁燉水晶燕窩、水晶燕窩鮮奶燉蛋白🤍🤍🤍記得8:15前去到甜品區‼️有即席炮製火焰雪山🏔️其他嘅有豆腐花、即製pancake(仲有榴連蓉、芒果等餡料)、桑寄生蓮子茶、楊枝甘露、芒果拿破崙、榴連酥、紫薯卷蛋、紫薯 木糠布甸、macaroon、最特別係茅台系列嘅鮮花奶凍
🦞冬陰功龍蝦、羊架、🦀薑蔥炒蟹、花膠蟲草花燉湯‼️
🔸刺身
好新鮮又厚身,帶子原粒上,唔似出面切半,食得爽快開心😋
🔸冷盤
🔸熱食
最正係有片皮鴨、鵝肝😍即切既整,油脂豐富,必食‼️
薄餅我都幾鐘意,pizza包軟熟,多芝士
蝦多士、咖喱角好食,好脆唔油膩👍🏻
🔸甜品
記得8:15前去到甜品區‼️有即席炮製火焰雪山🏔️
其他嘅有豆腐花、即製pancake(仲有榴連蓉、芒果等餡料)、桑寄生蓮子茶、楊枝甘露、芒果拿破崙、榴連酥、紫薯卷蛋、紫薯 木糠布甸、macaroon、最特別係茅台系列嘅鮮花奶凍、慕絲蛋糕🍰
💰Mon - Thur $758, Fri - Sun $808
嘢食咁多又高質,絕對值回票價,食完超開心,已經好想再去啦🥰🥰
🚩Promenade 西餐廳 (紅磡)
📍紅磡都會道7號都會海逸酒店7樓