2021-12-23 3383 浏览
🌹21 December 2021今次staycation去左都會海逸酒店當中package包左$500 dining credits可用於酒店中既西餐廳同日本料理上但因為友人食得唔多野所以最後我地將dining credits用左係西餐廳既單點menu上🥰當日我地去到西餐廳已經4:30pm餐廳淨低兩枱客人唔多 亦唔嘈呢個時間去食野真係好舒服❤️職員都好有禮遞左個menu比我地叫我地慢慢睇🥰🥳最後我地總共叫左三樣野只係補左$331)大蝦帶子配蟹肉蛋白 $198+10%首先 第一眼 覺得賣相好工整😎除左海鮮外仲有幾舊西蘭花😜感覺好健康😍大蝦同帶子 望落都好新鮮味道方面都好岩我地口味淡淡地 整得唔會太咸😚而大蝦同帶子 都係彈牙嫁仲要係大大粒的唔會比劣質野你😆而蟹肉蛋白就無咁出色油多左少少同唔係幾食到蟹肉不過相信廚師都係落足料的!2)明蝦菠蘿pizza $198+10%呢個要讚爆黎到好surprise❤️因為平時出去cafe叫差唔多價錢既pizza食 係無咁大個的呢個黎到 嚇親我地無諗過咁大個(我地得兩個人)廚師好細心幫我地切開左8舊賣相方面無得彈每一舊pizza上都落足料 絕對對得住個價錢有餘
🌹21 December 2021

唔會比劣質野你😆

而蟹肉蛋白就無咁出色
油多左少少
同唔係幾食到蟹肉
不過相信廚師都係落足料的!

2)明蝦菠蘿pizza $198+10%

呢個要讚爆
黎到好surprise❤️
呢個黎到 嚇親我地
無諗過咁大個(我地得兩個人)
廚師好細心幫我地切開左8舊

賣相方面無得彈
每一舊pizza上都落足料 絕對對得住個價錢有餘!
都係好多好多芝士 一舊鮮菠蘿加一隻蝦
完全睇倒佢地擺盤既心思外
亦證明佢咁樣做得就係話你知佢地堅係落足料 唔會呃你😍(唔會好似出面咁 將材料切成粒粒)
同埋個重點係

所以今次影出黎既野食相都好靚❤️

強烈推薦大家去試下❤️
呢間絕對會有下次🥰
2021-12-21
早早網上訂了位,今日是慶祝我媽媽同老爺生日的自助晚餐聚餐,難得一行9人一齊食,好開心這間自助餐我一直想試,因為食評唔錯,另外一個愛食自助餐的朋友都有推介,所以有啲期望另外因為老爺同老公鍾意食長腳蟹,這間問了又有,所以就選了這間前菜:有煙三文魚、壽司、刺身、沙律、前菜小食(如:薑皮蛋、西式火腿等)款式都唔算少當然唔少的生蠔,都幾新鮮,即點即開,有2款選擇(熱食)生滾粥:細細碗、可自款材料,都香滑綿綿粥底;其他熱食有港式海鮮(如:龍蝦、蟹、魚)蔬菜、薄餅、意粉、天婦羅、串燒、鵝肝多士、泰式薄餅、蝦片、中西式湯等甜品:款式都多,有不同款的蛋糕西餅(質素唔錯)水果粒、朱古力噴泉、焗不同撻、豆腐花、榴連撻及糖水、不同款式 Haa-gen Dazs 雪糕雪條但服務就普通,唔會好主動收碟,所以枱無位放嘢咁

前菜:

有煙三文魚、壽司刺身、沙律、前菜小食(如:薑皮蛋、西式火腿等)款式都唔算少

當然唔少的生蠔,都幾新鮮,即點即開,有2款選擇
(熱食)

甜品

但服務就普通,唔會好主動收碟,所以枱無位放嘢咁
2021-11-04
  • 鴨肝多士
  • 甜品
  • 榴槤班戟
  • 甜品區
  • 榴槤流心撻
以一間收費$700幾蚊自助餐嘅酒店泥講,無論食物質素同職員嘅質素都只得一個字去形容,就係「差」,由入門口開始,都食完個自助餐,未見過一個有笑容同有禮貌嘅職員。見到客人係餐廳門口等入餐廳,都唔會同客人交代一聲,幾點可以進入餐廳用餐,員叫客人揸住張飛等佢地帶客人入場,職員就自己係度傾計閒談,入到餐廳拎野食,每個待應或更高級嘅職員都未見有一絲笑容,當有問題查詢時都係黑口黑面目無表情地回答。另外,食物質素一樣差,蜜瓜蝦沙律嘅蝦,係用茶餐廳揚洲炒飯嘅雪蝦,沙爹牛肉配煎米粉,啲米粉係硬嘅,啲牛肉係鞋嘅,避風塘豆腐,唔脆都算嘞,仲要係硬嘅。其他食物就唔多講嘞,如果唔信你地可以親身去試下喇

2021-12-09 2203 浏览
生日諗住黎呢間慶祝,之前睇人地d相好多款野食,有生蠔有蟹腳龍蝦🦞,環境都靚,所以決定試一試黎到即拿蟹腳,但食落真係冇啖肉😌無味道,太幼.另外拿左生蠔🦪,都係好細隻😔,好似未發育咁🙄最好味既係鵝肝多士,睇佢煎既時候雖然多油,但食落好味😋蛋白疏乎里,5分鐘都焗起一個,食落吾太甜起碼係正常。 而魚生🙄質素仲差過放題,會有揸😔而甜品算多款,不過有d就太甜😅總體黎講,食物雖然多款,但質素吾高,以這個價錢寕願加多少少食好d既質素,要去食既朋友請考慮一下.

黎到即拿蟹腳,但食落真係冇啖肉😌無味道,太幼.
另外拿左生蠔🦪,都係好細隻😔,好似未發育咁🙄
2021-11-30 2803 浏览
食dinner buffet 有生蠔🦪 長腳蟹 龍蝦 蝦 螺 小龍蝦 刺身冷盤有好多種類沙律熱盤 有鴨肝多士 炸物 蒸野食 牛肉 pizza 生滾粥 等等甜點 其實都好多選擇窩夫 燕窩 豆花 麵包布甸 唔同口味梳乎厘 cake 哈根達斯 雪糕 等等推介: 生蠔肥美 長期有人龍 鴨肝 又係長龍 榴連班戟同龍蝦🦞
2021-11-29
  • 生蠔
  • 梳乎厘
  • 榴槤班戟
  • 鵝肝多士
  • Haagen-Dazs
2021-11-28 1752 浏览
呢間自助餐廳食過好幾次啦,真心覺得佢性價比(午市)超高,網上買優惠券仲可以有7折,300幾一位。最吸引既係長腳蟹同佢既一系列甜品,目不瑕及,每一次都唔可以完全食晒佢每款甜品係一種遺憾。每次都想食多幾杯疏乎厘
每次都想食多幾杯疏乎厘
2021-11-26 1623 浏览
一早預約咗平日時間去食下午茶,諗住避開好多人嘅時間,點知去到都係超級多人如果有揸車嚟嘅朋友,只要將架車揸到去酒店門口就會有免費泊車,因為當時一行五個人,佢就同我講話有三個鐘泊車,至於佢幾多錢先有免費泊車就要再問一問一去到已經排隊入去,不過職員態度都好好,好快就入座,不過建議大家唔好坐喺窗口位,因為好晒好熱,我哋食到汗流浹背食物來講其實種類唔係話好多,不過特別推介生蠔同埋拿破崙,其實其他甜品都好食,不過好多人排隊,去到後期基本上好多都冇晒。反而牛扒有啲麻麻地,直頭都冇乜人排隊拎

反而牛扒有啲麻麻地,直頭都冇乜人排隊拎
75折(星期五)$601.8/位,我比返75分比較其他自助餐既話,失色冷盤:美國太平洋生蠔(每人限拎2隻)值得食,好味龍蝦🦞OK冷盤開頭多人排隊、開蠔得1個人,比較慢熱食:款式唔多,中湯唔refill,牛仔肉切完無refill,無羊架食,無牛柳粒食,無粉麵檔位刺身:質素幾好,尤其帶子,但好快食完廼囡排隊,師傅師傅唔會樣切定,係即場每位客人要咩就拎出黎先切甜品:雪糕、甜品多款式我會比較推介一下主題樂園的海洋XX的酒店自助餐,真係幾好食,唔需要折扣,分數都不用扣分,可以一試。
75折(星期五)$601.8/位,我比返75分
比較其他自助餐既話,失色

冷盤:美國太平洋生蠔
(每人限拎2隻)值得食,好味
龍蝦🦞OK
冷盤開頭多人排隊、開蠔得1個人,比較慢

甜品:雪糕、甜品多款式

2021-11-16 2418 浏览
整日聽聞紅磡海逸酒店哩間buffet餐廳好掂,仲話平日都幾難book位,啱啱好同事都想試試,仲幫手book位,咁當然好期待啦。當日準時到左餐廳,入到餐廳已經覺得好唔掂,整間餐廳全部都喺人。睇到好幾個攞嘢食啲地方排長龍,咁即刻去睇下有乜嘢食啦。嘢食品種喺好豐富,有前菜,刺身,壽司,熱菜,粉面同甜品等,仲有即開生蠔同長腳蟹添。第一轉當然攞貴嘢食,攞左好多刺身同蟹腳,更就出左事。三文魚刺身已經好cheap,點知哩間餐廳啲三文魚刺身勁多筋,食左好耐都咬唔開,超級難食。蟹腳肉都算多,點知食落好淋,一啲都唔鮮甜。甜品品種喺最豐富啲,仲有即整疏乎厘同窩夫,最出名啲芒果拿破崙好好味,食左3件!哩間餐廳真喺只得甜品好食,仲要唔平,埋單300幾一位,更啲質素應該有更好啲選擇!
整日聽聞紅磡海逸酒店哩間buffet餐廳好掂,仲話平日都幾難book位,啱啱好同事都想試試,仲幫手book位,咁當然好期待啦。當日準時到左餐廳,入到餐廳已經覺得好唔掂,整間餐廳全部都喺人。睇到好幾個攞嘢食啲地方排長龍,咁即刻去睇下有乜嘢食啦。嘢食品種喺好豐富,有前菜,刺身壽司,熱菜,粉面同甜品等,仲有即開生蠔同長腳蟹添。第一轉當然攞貴嘢食,攞左好多刺身同蟹腳,更就出左事。三文魚刺身已經好cheap,點知哩間餐廳啲三文魚刺身勁多筋,食左好耐都咬唔開,超級難食。蟹腳肉都算多,點知食落好淋,一啲都唔鮮甜。甜品品種喺最豐富啲,仲有即整疏乎厘同窩夫,最出名啲芒果拿破崙好好味,食左3件!哩間餐廳真喺只得甜品好食,仲要唔平,埋單300幾一位,更啲質素應該有更好啲選擇!
2021-11-10
星期四舖位又關門休息,阿媽趁機在「紅磡」「都會海逸酒店」「Promenade西餐廳」裡面訂了四位,享用自助午餐。以前阿媽多數選擇在「彩雲邨」乘搭的士前往「紅磡」,現在改為選擇乘搭小巴到「彩虹」,再轉乘港鐵前往「紅磡」。恰巧現在乘客在「彩虹」乘搭港鐵,還可以選擇經「屯馬綫」前往「紅磡」站,不一定需要途經「九龍塘」站轉乘「東鐵綫」前往「紅磡」站,令現在阿媽不再依賴乘搭的士前往「紅磡」。後來我們幾經辛苦,在「彩虹」乘搭港鐵「屯馬綫」來到「紅磡」,很快成功徒步來到「置富都會」和「都會海逸酒店」,反而現在食客在「Promenade西餐廳」門口登記個人資料,過程變得有點麻煩。明明現在大部分食店門口都已經容許食客掃描「安心出行」,或者容許食客自行填寫表格登記資料,但是遇上四人一起光顧食店,現實就不容許食客自行選擇方式,否則難以輕鬆安排四人共用餐檯用餐。結果我們四人最終安排了分開兩檯,兩人坐一張餐檯,我選擇跟阿媽坐一張餐檯。至於位置方面,我跟阿媽則被「Promenade西餐廳」職員安排,坐在接近水吧吧檯位置區域的餐檯裡面。雖然今次光顧享用「Promenade西餐廳」的食客看似比以前多了,但是今次被安排

雖然今次光顧享用「Promenade西餐廳」的食客看似比以前多了,但是今次被安排坐的位置,十分接近領取食品的餐區,所以令我每次離開座位跟前往餐區選擇領取食品,都可以省掉很多時間。

就算阿媽同時也剛剛離開座位前往領取食品,我也大可以離開座位,輕鬆前往餐廳不同餐區選擇食品,甚至有時間輕鬆排隊,領取餐廳專人負責開採和清洗的「美國生蠔」,還有需要時間等候的甜品焗「梳乎厘」。

「Promenade西餐廳」師傅即時製造的焗「梳乎厘」實際製成品,雖然跟我以前食過的焗「梳乎厘」一模一樣,「梳乎厘」裡面的膨脹空氣感很快就消失,很快就會塌下來,需要速戰速決趁早享用。

但是趁新鮮滾熱辣享用的「Promenade西餐廳」焗「梳乎厘」,焗「梳乎厘」的「蛋白」味道感覺仍然非常之甜,「梳乎厘」實際口感感覺仍然十分有空氣感,讓人有十分輕鬆的感覺。

而且「Promenade西餐廳」廚房新鮮焗製的焗「梳乎厘」甜品,焗「梳乎厘」甜品的表面,原來還有一層香烤的淺啡色色澤。淺啡色色澤的頂蓋,令「梳乎厘」實際甜味味道裡面增加增加食慾的香氣。

我本來還未急於排隊領取,結果阿媽自己還未先享用「梳乎厘」,反而代替了我,前往焗「梳乎厘」甜品跟其他焗西式甜品的櫃檯,領取了一客焗「梳乎厘」,令我省掉排隊的時間。

不過我沒有因為阿媽替我領取了焗「梳乎厘」,而多了機會去排隊,領取即場去殼清洗的「美國生蠔」,因為餐廳大部分時間都有很多食客排隊領取「美國生蠔」。今次餐廳「美國生蠔」的肉質十分肥美,「生蠔」味道也很鮮甜。
港式咖喱牛腩

雖然今次「Promenade西餐廳」自助午餐「美國生蠔」蠔肉裡面沒有濃厚的海水鹹味,蠔肉裡面的鹹味被店員洗走接近七七八八,但是卻換來「美國生蠔」蠔肉實際上擁有十分飽滿和肥美的口感。

不過我發現享用被「Promenade西餐廳」店員用水清洗到接近七七八八的「美國生蠔」,在所難免地需要為「美國生蠔」加入酸味「檸檬汁」和辣味「雞尾醬」,避免令「美國生蠔」實際味道變得太過淡而無味。

至於熱葷方面,由於今次「Promenade西餐廳」自助午餐,取代我平日在「西貢」享用的泰式「海南雞飯」,所以令我更加在意今次「Promenade西餐廳」自助午餐裡面有沒有提供「牛腩」食品。

幸好我目光掃描過「Promenade西餐廳」所有西式熟食食品一會兒之後,確認「Promenade西餐廳」廚房有製造和提供「港式咖喱牛腩」,令我午餐沒有「牛腩」不可的我鬆一口氣。

「Promenade西餐廳」當日自助午餐西式熟食,提供有「牛肉」作為食材的食品,包括「港式咖喱牛腩」和燒牛肉,「雞肉」食品比「牛肉」食品更多,包括「葡國雞」、辣味名稱被餐廳叫做「印式香料乳酪烤雞」的「天多利烤雞」在內。

加上「Promenade西餐廳」自助午餐「是日精選意粉」配備供食客選擇的醬汁裡面,包括有整體味道偏向鮮甜的「龍蝦汁」,和味道偏酸的「意式蕃茄醬」,配合口感有嚼頭的「螺絲粉」,已經是十分適合的午餐食品。

所以即使餐廳自助午餐西式食品陣容裡面,雖然沒有提供「意大利飯」或者「炒飯」,只有一般白飯,仍然能夠令自助午餐配搭出來的食品組合變得十分靈活多變。反而中式食品實際選擇比較少,我最後只享用了「腐乳炒通菜」而已。

因為「Promenade西餐廳」廚房師傅製作的「腐乳炒通菜」裡面,有很多由「腐乳」作為材料製作的醬汁,令「炒通菜」實際味道變濃,很重來自「腐乳」的鹹香味。而且「炒通菜」的實際口感很軟腍,配鹹味醬汁整體味道更佳。

雖然「Promenade西餐廳」食品裡面也有提供白灼的蔬菜,例如「菜心」,但是一向偏好的我試食完,還是發現自己比較喜歡食「Promenade西餐廳」的「腐乳炒通菜」多一點。

至於魚類食品方面,我雖然沒有找到中式蒸魚,但是卻找到以小碟方式擺放上檯的西式「扒龍脷柳」,「龍脷柳」魚肉裡面完全沒有骨頭,而且魚肉實際肉質被廚房煮到變得十分軟,口感腍得近乎入口即化。

不過我還是比較喜歡享用味道比較濃厚的西式食品,所以我實際上在享用「Promenade西餐廳」自助午餐鹹味熟食的時候,主要比較多享用西式的「燒牛肉」、「咖喱牛腩」,中式我只食了炒「龍蝦鉗」和「炒通菜」。

感覺「Pronenade西餐廳」今次在自助午餐裡面的食品食材,包括「牛肉」、「雞肉」和「海鮮」都成功做到平均分布,沒有刻意偏重任何一款食材,令我在今次「Promenade西餐廳」午餐裡面食齊自己需要的所有肉類食材。

「Promenade西餐廳」自助午餐西式食品裡面尤其是「雞肉」食品,我總共發現有夠款不同味道烤雞、燴雞,令我發現「Promenade西餐廳」自助餐,還是比較適合做西式食品多一點,反而中式食品還是看到蒸「蝦餃」、「燒賣」。

反而「Promenade西餐廳」自助午餐裡面其他部門櫃檯製作的食品,例如即場製作自選食材粉麵和日式壽包魚生刺身食品檔攤,我發現我原來從來未嘗試試食過。我媽反而很喜歡食中式粉麵,口味跟我剛剛相反。

至於甜品方面,我發現當日光顧享用「Promenade西餐廳」自助午餐的食客,很快已經把甜品櫃檯裡面的「藍莓芝士蛋糕」和「芒果拿破崙」都完全掃光,餐廳再沒有補充甜品
印式香料乳酪烤雞

結果我發現我今次在「Promenade西餐廳」自助午餐裡面,食「Haagen Daas」雪糕甜品的實際數目,比餐廳製造一般西式蛋糕甜品還要多,因為「芝士蛋糕」「拿破崙」已經被食客一掃而盡,我想食也食不到。

所以我今次對「Promenade西餐廳」自助午餐的實際第一印象,都是徘徊在西式熟食食品,例如燒牛肉、「港式咖喱牛腩」、「印式香料乳酪烤雞」和「葡國雞」在內。反而「Promenade西餐廳」中式食品不多,沒有給我任何鮮明印象。
梳乎厘

不過不幸中之大幸,我在「Promenade西餐廳」自助午餐裡面,食遍所有平日午餐需要的食材包括「牛腩」、「雞肉」、「白飯」,未計算「生蠔」、「龍蝦」等貴價食材,已經符合我對午餐和自助餐應有要求,是值得再試的自助午餐。
2021-11-11
$437.8 (午餐)
港式咖喱牛腩
印式香料乳酪烤雞
梳乎厘
2021-11-07 2353 浏览
長期book唔到位嘅自助餐😮‍💨😮‍💨優惠價之後大約五百幾蚊一個人,算系比較抵食所以都多人選擇!最搶手當然係海鮮區!開頭一個鐘經常出現人龍排隊,排後少少都已經冇得攞龍蝦😹😹 龍蝦偏細隻唔會好新鮮唔太彈牙!反而蝦有鮮味肉質幾彈牙!想食生蠔都當然要排隊啦!每人每次只限兩隻!只有一個師傅開生蠔所以都要有耐性等一陣!算大隻新鮮少咸👌🏼👌🏼鵝肝多士唔係成日有!要自己留意佢供應嘅時!相比其他酒店差好多!首先多士唔香脆太大塊!鵝肝煎得唔脆口淋淋地咁👎🏻全晚最好食係呢個芒果拿破崙!!芒果鮮甜拿破崙酥脆有驚喜👏🏻👏🏻👏🏻香蕉朱古力撻👎🏻提拉米蘇👌🏼焦糖燉蛋👍🏻👍🏻
長期book唔到位嘅自助餐😮‍💨😮‍💨
優惠價之後大約五百幾蚊一個人,算系比較抵食所以都多人選擇!

龍蝦偏細隻唔會好新鮮唔太彈牙!
反而蝦有鮮味肉質幾彈牙!

生蠔

2021-10-18
生蠔
芒果拿破崙
2021-11-03 1362 浏览
8/10 another crazy post-show binge after the horrible unagi don. We had dinner buffet there, and I chose this place because of its great variety of food and it didn't let me down! Best hot food goes to the foie gras on toasted brioche, served hot with crispy toast. Other hot food were ok too and a big eater like me almost tried all the food there!🤣🤣 seafood there were so so, the long-legged crabs were not good, but the good thing is that they offer freshly opened oysters and lobsters, so that wo
8/10

seafood there were so so, the long-legged crabs were not good, but the good thing is that they offer freshly opened oysters and lobsters, so that would be acceptable giving that price.

Desserts were relatively outstanding, and their variety really surprised me as they even offer chiu chow deep-fried sugar coated taro (反沙芋) though they were cold and not good lol. The haagendaz ice creams were however a little bit weird as it was not as good as those we normally have, not sure whether it is because of the difference of the importing place...
2021-10-28 1508 浏览
今日平日嚟試呢度嘅自助餐 午市自助餐亦有生蠔供應 海鮮類別有長蟹腳,生蠔,熟蟹鉗,青口,冷蝦蟹腳雖然都多人拎,但添置嘅速度都好快生蠔限每人拎兩隻 美國生蠔佢會每人派一隻大一隻。另外刺身類有吞拿魚三文魚鯛魚 希靈魚及甜蛋熟食區有點心類 有燒賣蝦餃叉燒包, 熟食區方面稍為遜色 甜品有必食嘅芒果千層穌同埋即製嘅梳乎厘另外有個榴槤批都好食㗎今日見唔到網民推介嘅綠茶心太軟另外雪糕櫃有 哈根大師嘅雪糕杯同雪條有匯豐信用卡可以有85折
今日平日嚟試呢度嘅自助餐
午市自助餐亦有生蠔供應

海鮮類別有長蟹腳,生蠔,熟蟹鉗,青口,冷蝦
蟹腳雖然都多人拎,但添置嘅速度都好快
生蠔限每人拎兩隻 美國生蠔佢會每人派一隻大一隻。
另外刺身類有吞拿魚三文魚鯛魚 希靈魚及甜蛋

熟食區有點心類 有燒賣蝦餃叉燒包, 熟食區方面稍為遜色

甜品有必食嘅芒果千層穌

同埋即製嘅梳乎厘

另外有個榴槤批都好食㗎

今日見唔到網民推介嘅綠茶心太軟

另外雪糕櫃有 哈根大師嘅雪糕杯同雪條

有匯豐信用卡可以有85折

• 長腳蟹
星期五和兩位好友去了都會海逸lunch buffet,這間是第一次試,當日幾乎全滿座,以下是食後感,只想分享一下個人感受,首先聲明絕非打手,有興趣的朋友可以爬吓文,沒興趣的請直接路過好了。首先真的要講品種款式非常多,照片都不能盡錄,先講吓海鮮類,生蠔不是很大隻,但勝在飽滿鮮甜,每次取兩隻,剛開始排了二十多人,我們都沒有排,等到中段時間見只有少於10人就排隊取,其實師傅和幫忙沖洗的員工都很快手,所以沒排多久,前前後後我自己食了半打,最後一輪其實都差不多接近完結時間,但師傅仍不斷補上新的。長腳蟹腳就比較肉瘦,間中還會有一兩隻淡而無味,蝦和蟹鉗就普通,不過不失,本身不喜歡吃青口也就沒試,但值得讚是有廚師一直留意住數量差不多沒有就馬上補回新一盆,不會讓客人失望嚐不到。刺生沒記錯有6款,試了圖中3款,鮮甜值得一試。其他熟食眼見種類其實很多,粥粉麵飯湯點心小食,中式,東南亞,西式等等都有,炸豆腐不用試,淡而無味亦唔滑,簿餅唔夠香,雞翼稍稍嫌乾一點,但味道還可以,腸仔如非特別喜好也就不用浪費肚仔位置吧,火腿類芝士類跟各大酒店都差不多吧,朋友試了小碟鯖魚話好味,泰式冷盆普通,整碗粥吃完應該還不錯👍🏻甜
刺生沒記錯有6款,試了圖中3款,鮮甜值得一試。
甜品種類超多,沒試多款,紫薯曲奇撻好味,芒果拿破倫都好食,勝在不太甜,朋友試梳乎厘話好味,還是木糠布甸都唔錯,但最大件事係朋友食榴連甜品,都唔知佢食咗那款,反正聞到我傻傻吓,朋友還試了楊枝甘露話good,本來都想試,但一大缸都沒有了,沒留意後來有沒有補上,我試了桂圓紅棗茶滋潤吓。飲品有咖啡,檸茶,菊花蜜任斟任飲。
因為食量不算多,能試的有限,但總結是滿意,款式超多,補給很快,食物平均都算水準,訂坐預付$300有優惠,最後$360/位
2021-10-15
  • 生蠔
2021-10-17 1300 浏览
一直對呢間自助餐都好有信心!近呢幾年每年都會嚟食!但昨天⋯⋯非常之失望,全部嘢食嘅水準真係差咗好多!從來冇食過咁瘦嘅長腳蟹,完全冇味嘅生蠔!呢間自助餐而家分開兩輪食首場:5pm to 7:15尾場:7:45 to 10pm其實分兩輪我都唔介意嘅,但係發現排得隊黎,已經唔夠時間食!如果排隊攞完嘢食,啲嘢食係好味嘅我完全唔介意。但事實上大部份嘅嘢食都好差。當10:00夠鐘坐喺度傾偈嘅時候,侍應已經趕你走了!今次嘅自助餐印象非常之差,最慘嘅就係食物質素差咗好多!不會再有下一次了!
從來冇食過咁瘦嘅長腳蟹,完全冇味嘅生蠔!
呢間自助餐而家分開兩輪食
首場:5pm to 7:15
尾場:7:45 to 10pm
當10:00夠鐘坐喺度傾偈嘅時候,侍應已經趕你走了!
2021-10-16
庆祝纪念