2020-09-26 711 浏览
路經見係Ralph Laren個品牌,裝修又靚,入咗去買杯咖啡。我話要Macchiato,服務員同我講話係細杯,我話係,跟住話係espresso,我話係,佢再話上面有奶個喎,我話係Macchiato囉!Menu上面只有一個item有macchiato呢個字,唔知佢係唔係以為我係外太空嚟⋯⋯ 我已經感覺到有點不安,得到杯macchiato之後就更加失望,好酸,唔香⋯⋯ 好多cafe好飲過佢⋯⋯ 真係名不副實⋯⋯
Espresso  Macchiato
2020-09-26
下午茶
2020-09-26 531 浏览
•ℝ𝕒𝕝𝕡𝕙’𝕤 ℂ𝕠𝕗𝕗𝕖𝕖•呢間每次經過都好多人既咖啡店店舖裝修係 vintage 綠💚仲要有一個門口直接行入去賣衫嘅分區。未行到去隔主個口罩都聞到陣陣既咖啡香,入到去舖頭嘅香味嘅香味更加濃郁,吸引到我即刻買咗一杯 Cappuccino 加extra shot嚟試,加完嘅口味果然冇令到我失望,咖啡味嘅甘留喺我嘅口裏面徘徊,格外提神,唔怪得知次次行過門口都排長龍,不過份量唔係好大杯, 飲完一杯可能唔夠喉。
•ℝ𝕒𝕝𝕡𝕙’𝕤 ℂ𝕠𝕗𝕗𝕖𝕖•

呢間每次經過都好多人既咖啡店
店舖裝修係 vintage 綠💚
仲要有一個門口直接行入去賣衫嘅分區。
未行到去隔主個口罩都聞到陣陣既咖啡香,
入到去舖頭嘅香味嘅香味更加濃郁,
加完嘅口味果然冇令到我失望,
咖啡味嘅甘留喺我嘅口裏面徘徊,格外提神,
唔怪得知次次行過門口都排長龍,
不過份量唔係好大杯, 飲完一杯可能唔夠喉。
2020-09-19
2020-09-19 483 浏览
Harbor city 3/F, near star ferry direction. 1st time being in this coffee shop, right next to Ralph Lauren, nice decor and ambience, like small Cafe in Europe. Take away hot flat white hk$45, price above average, small portion, quality below standard. Tastes like water but coffee flavors. We have no high coffee standards but yet being disappointed. Good if photo shoot, will not come again.

2020-09-08 548 浏览
今日做完瑜伽去咗買咖啡☕️其實我第一次去依間coffee shop買咖啡一直都好想去對Ralph Lauren有一種情意結好uptown 美國style唔會喺香港舖頭買佢哋啲衫 我成日覺得香港人都會等去外國嘅outlet先會買 🤣飲下咖啡都得嘅覺得佢哋開幾間coffee shop個logo好靚加上有得用harbour city嗰個$100減$50 coupon就嚟試吓啦如果可以嘅話我一日會想飲好多杯咖啡不過通常飲多過一杯夜晚就會瞓唔着好困擾🤣但係我唔理啦我今日都飲咗兩杯咖啡希望今晚瞓得着啦我趕住去搭車所以只係買外賣如果平時會想飲熱飲因為可以欣賞拉花但係因為要搭車唔想杯野凍咗所以都係嗌左凍飲同埋可以用飲筒咁我張條喉飲筒喺個口罩入邊會方便啲飲飲咗幾啖都係返屋企先至慢慢嘆🙈嗌咗凍latte都幾香醇嘅咖啡味冇話特別impressive 我覺得有靚野睇心情幾開心架我發現都幾多妹妹幫襯$45一杯咖啡gur嘅我再買咗兩塊cookie department嘅曲奇$38 一塊曲奇餅冇得輸啦 配咖啡一齊食係最Perfect池嘅我買咗oatmeal raisin 同埋咖啡味滿意呀會再嚟架💓...#尖沙咀美食
今日做完瑜伽去咗買咖啡☕️
曲奇餅冇得輸啦 配咖啡一齊食係最Perfect池嘅
我買咗oatmeal raisin 同埋咖啡味
滿意呀
會再嚟架💓
#尖沙咀美食 #ralphlauren #ralphcoffee #hkig #foodiesofinstagram #foodie #hkfoodie #coffee #香港美食 #foodporn
外卖自取
這間不是新店而是開了很久的咖啡店,是我覺得裝修超漂亮的咖啡店。Ralph’s Coffee 跟同名時裝品牌的店鋪相連,整個店都是墨綠色帶點復古感覺,咖啡也很有水準,在店裡喝咖啡心情也特別好。Ralph’s Coffee 在尖沙咀海港城三樓,近誠品那邊的位置,由尖沙咀碼頭行上來也很快捷方便。由門面到室內裝修我都勁鍾意,好像不小心走進隨意門,到達歐洲小城市的百年咖啡店咁樣,綠白配色完全抓住我的心,所以有時經過附近都會心思思想來喝咖啡。除了咖啡飲品之外,也有提供蛋糕、餅乾和輕食三文治,小鳥胃簡單午餐或者下午茶都可以,有野咬下配杯咖啡。最入面的層架並非裝飾品,店內有賣同品牌的咖啡產品,如果你很沉迷這個 LOGO 或者喜歡設計,都可以買下衫、袋或咖啡杯回家用。當然也有咖啡豆和朱古力等。 Flat White HK$45店裡除了咖啡之外,也有抹茶、熱朱古力、茶和果汁飲品等,其實都幾多飲品揀。價位屬中上,細細杯份量唔多,可以集印仔滿十杯送一杯。下次經過海港城,要記得飲咖啡有很多選擇,喜歡歐洲風情的來這家就對了。

Flat White HK$45

2020-08-24
2020-08-13 787 浏览
2020年8月9日今年2020年,Ralph's Coffee 在香港已經進駐幾年,由2018年開始進駐香港,打入亞洲市場。今年再三推出中秋月餅禮盒,每一年我都會支持,每年設計的月餅禮盒都好精緻,同Ralph Lauren 所設計的衣服一樣都是永恆的經典,永不過時。2018年月餅禮盒設計係以Ralph's Coffee 招牌咖啡杯為藍本,當中"Ralph's "字體仲可以發光。2019年月餅禮盒設計係以Ralph's Coffee 綠色經典咖啡美食車,而車身窗口還可以打開,車頭燈可以發光。到今年2020年月餅禮盒設計係一杯放大版的咖啡,而咖啡杯身係有燈飾裝置,背景係美國剪影,可以見到自由神像丶金門大橋等,月亮仲有隻玉兔。打開杯蓋見到畫花的咖啡裝飾,非常盞鬼。拎開之後就有暗格,收藏了4件流心奶皇月餅。現已公開發售,現在推出早鳥優惠$388,原價$428。
2020年8月9日

流心奶皇月餅
  • 抹茶Latte
  • 朱古力奶
2020-06-11 1124 浏览
呢間咖啡店完全係我鍾意嘅風格而且佢呢種綠色好特別入到去成個感覺都好舒服雖然冇座位 只有一至兩張高枱但係基本上佢成間咖啡店都係打卡位所以鍾意打卡嘅朋友應該會幾鍾意嚟呢度可以影到好多靚相望咗個餐牌好耐都決定唔到諗咩所以最後選擇左最傳統嘅美式咖啡一飲落去 令我大失所望完全唔好飲 冇咩咖啡味原本對咖啡冇咩特別要求的我都覺得唔好飲雖然有美式咖啡的酸味但係咖啡味道偏淡有啲覺得係飲緊一杯咖啡味嘅水最後都飲唔晒一杯就揼咗🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️
呢間咖啡店完全係我鍾意嘅風格
雖然有美式咖啡的酸味但係咖啡味道偏淡
有啲覺得係飲緊一杯咖啡味嘅水
最後都飲唔晒一杯就揼咗🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

2020-05-29 917 浏览
想找一間未試過的coffee shop來試試,身在海港城,便找到了這間。☕️只有一張 stand table ,沒有椅子,有點失望。但裝修頗有格局,而且店內還有記念品買呢!店員熱心介紹如果我不喜歡太甜,latte不用下糖,因為本身有甜味。點知飲落去 ,latte真的岀色,幾香呢!我係Starbucks 都飲唔到依個味!好enjoyable ❤️$45抵飲,份量也夠。🐿就係咁就試左新野lu~😘👍🏻👍🏻

$45抵飲,份量也夠。🐿

就係咁就試左新野lu~😘👍🏻👍🏻
Latte
2020-05-29
$45 (其他)
Latte
2020-02-27 1464 浏览
好開心抹茶Latte 正式加入餐牌,因為上年新推出的時候屬於期間限定飲品。雖然當時都有預告過將來可能會加入餐牌之中。每次飲呢杯抹茶Latte ,我都覺得好好味。抹茶香味濃郁,又唔會過份甜,我認為係物有所值。今次黎到Ralph's Coffee,見到有新產品,就係呢個Espresso Chocolate Beans朱古力豆。同埋見到有冬甩。仲有Ralph's Coffee Polo Bear 🐻保溫壺。歎完杯抹茶Latte 之後,先可以專心去Ralph Lauren 睇衫,作為一個好顧客,我覺得拎住杯飲品入去行街買衫,係好唔尊重,萬一不幸倒瀉就不堪設想。在抗疫期間都需要出黎消費一下,刺激經濟,雖然微不足道,但都要支持一下。

Ralph's coffee杯禮盒套裝
朱古力豆
Ralph's  Coffee  Polo  Bear  保溫壺
2020-02-23
Ralph's coffee杯禮盒套裝
朱古力豆
  • 朱古力奶
2019-10-09 1516 浏览
Coffee for post-vacation blues - enjoy a cup of coffee roasted from the organic coffee beans by La Colombe that have nice aroma and texture. The shop features Ralph’s signature green motif with green ceramic tiling and white marble-top counters.|Cappuccino💰HKD45|Mocha💰HKD50
Cappuccino
💰HKD45
Mocha
💰HKD50
下午茶
  • Cappuccino
  • Mocha
2019-09-10 1549 浏览
呢間野必須飲好好味環境好仲有外國感覺真正放假咁仲係我最愛嘅綠色裝潢香蕉蛋糕同布朗尼都極級好食好濕身鬆軟味道香濃不過甜布朗尼係含住舊溶緊嘅朱古力真心食過最好食香蕉蛋糕唔係我口味但都覺得超好食$30大大舊算好抵食?Flat white x2咖啡底黎講唔算最好但奶方面好香滑友人轉左豆奶陣陣嘅豆味更香濃唔知仲有無杏仁奶同麥奶揀嘅如果佢位置公司附近肯定忍唔住狂飲狂食我地係行街街到攰俾香味同裝潢吸引左的好彩經過左飲左食左!
呢間野必須飲

味道香濃不過甜
布朗尼係含住舊溶緊嘅朱古力
真心食過最好食
香蕉蛋糕唔係我口味但都覺得超好食
$30大大舊算好抵食?

Flat white x2
咖啡底黎講唔算最好但奶方面好香滑
友人轉左豆奶
陣陣嘅豆味更香濃
唔知仲有無杏仁奶同麥奶揀嘅

如果佢位置公司附近
肯定忍唔住狂飲狂食

我地係行街街到攰俾香味同裝潢吸引左的
好彩經過左飲左食左!
  • 香蕉蛋糕
  • 布朗尼
2019-07-30 1184 浏览
為左迎接今個夏季,Ralph's Coffee 推出兩款全新口味 ,包括:宇治抹茶Latte (Matcha Latte )和 柚子洋甘菊梳打(Yuzu Chamomile Tea Soda) 。係消暑解渴的最佳之選。炎炎夏日,最適合飲返杯清新的柚子洋甘菊梳打,每一啖都感覺清新。消暑一流👍🏻。不過柚子洋甘菊屬於期間限定,想飲就要把握機會。而另一款抹茶Latte ,打開蓋仲會聞到濃濃的抹茶香味,不過太甜。每一啖都享受到濃郁的抹茶口味,茶香細滑。抹茶 Latte 是採用了由 京都 Kotoshina 品牌在宇治區的有機綠茶粉而製成。用料上乘,品質保證。而抹茶Latte 很有可能加入餐牌上。我覺得兩款新飲品都十分好味,下次一定再買。最近仲有一位明星坐鎮,就係最受歡迎及形象百變的Polo Bear 。吸引不少經過的路人。身穿Ralph's Coffee的T-shirt 和經典金色鈕扣的西裝外套,配上牛仔褲,悠閒而高貴。成為眾人焦點!之前沙田新城市廣場Pop up store 都曾經亮相,而且身穿Ralph's Coffee 制服,同店員服式一樣,好像一個吉祥物咁,十分可愛。Ralph's C

Ralph's Coffee 再度推出中秋月餅禮盒,於2019年7月31日之前可享早鳥優惠,價錢為$450 ,建議零售價係$468。一盒共有六個月餅,包括兩種精緻口味:流心咖啡月餅丶流心奶皇月餅。包裝禮盒設計精美丶有心思。以招牌Ralph's Coffee 經典綠色美食車為設計概念。打開車尾箱裝有三個月餅,而車頂打開裝有另外三個月餅。車身中間的小窗可以打開及亮著,仿真度高,極具收藏價值。月餅將於8月5日至9月15日期間換領。
左:宇治抹茶Latte  ,右:柚子洋甘菊梳打
再度推出中秋月餅禮盒
2019-07-28
5 分钟 (外卖自取)
左:宇治抹茶Latte  ,右:柚子洋甘菊梳打
再度推出中秋月餅禮盒
  • Latte
  • 宇治抹茶Late  丶期間限定:柚子洋甘菊梳打
2019-07-26 428 浏览
還記得上年(2018年),Ralph's Coffee 首度推出中秋月餅禮盒,我身為RALPH LAUREN 忠實fans當然不會錯過。上年的月餅禮盒設計以咖啡杯為藍本,包括兩款咖啡奶皇月及朱古力奶皇月餅,總共4個月餅,售價係$398 。而月餅禮盒亦可當作裝飾燈之用。咖啡奶皇月,有濃濃咖啡香味,而朱古力奶皇月餅,味道不會太甜,我覺得兩款都十分美味,雖然size比較細小。但物有所值。到了今年 ,Ralph's Coffee 再度推出月餅禮盒,今年的禮盒設計花盡心思,十分精美,係一架Ralph's Coffee 車。而且車頭燈丶車身中間位置可以打開,都可以著燈。車頂打開就裝有3個月餅,而拉開車尾箱就有另外三個月餅,總共六個月餅。而今年是流心月餅,有兩款精緻口味,包括咖啡及流沙奶皇月餅。正已公開發售,價錢方面,現在early bird special 為$450 ,原價$468。我個人認為非常物有所值。今年比往年更加低買!

月餅券用精美Ralph's  Coffee  信封裝住
Coffee  truck
車身中間可以打開及亮燈
外卖自取
月餅券用精美Ralph's  Coffee  信封裝住
Coffee  truck
車身中間可以打開及亮燈
2019-06-21 1213 浏览
星期五晚上去開海港城食晚飯,經過見到Ralph'Coffee 這間品牌叻咖啡店,是Ralph Lauren亞洲首間咖啡。剛巧晚上沒有太多人,便買番杯试下質素如何。事實上我很喜歡他們的舖面设计,白綠色的配搭,很有美國特色,確有另一番風味。今次我選了他們的latte($45), 個人觉得咖啡有苦涩味,不会被奶蓋過咖啡味。Overall, 奶同咖啡match 很好

2019-04-08 1367 浏览
星期六嘅下午行緊去LCX買野嘅時候,經過間綠色白色為主嘅咖啡店,即刻俾間野吸引左入去!原來係Ralph Lauren服裝牌子主理嘅咖啡店,裝橫好有個性,真係打卡一流呀!我揀左杯latte試下($45),估唔到又幾出色wo,好有驚喜。咖啡有陣炭烤味,濃郁香醇,對於唔鐘意酸味咖啡嘅我,真係一個好選擇。而咖啡店內有好多唔同嘅包點同曲奇,賣相都好吸引,下次有時間喺店內立食嘅都想試下。如果大家喺尖沙咀行開街,真係可以去買杯咖啡,打下卡!