REFLECT Restaurant & Bar

以前以為啲多國菜未必啱食,但呢間旺角🇲🇽墨西哥fusion餐廳,食過一次覺得好正,今次再食😋餐廳仲有outdoor位置chill下㖭🥰🦀香煎蟹餅蟹餅好香脆,入面有蟹肉絲,加啲檸檬汁更好食😋可配香脆多士一齊食🐷豬肉串燒有六串,豬肉好稔滑好軟身,調味超重,重口味人士必食🌮墨西哥夾餅今次都係揀雞肉,另有蘑菇或者牛肉選擇,由於Tacos即叫即炸,所以要等20分鐘左右,食薄香脆熱辣辣Tacos包住雞肉、醬汁、牛油果醬、番茄粒等,口感層次豐富,酸酸哋可解油膩,雞肉就少少辣有刺激感🍕肉食手工pizza係我嘅favourite,呢款有辣肉腸、碎㹊人、火腿、洋蔥、黑椒,餅底同我哋平時食開嘅pizza唔同,脆到好似餅乾薄脆咁,好香口好好食🤤份量㪏父一般食開嘅細,大約三個人都食得晒😋🐥手工單骨雞翼炸得超香口、脆身,沾上薄荷乳酪汁可解油膩感

🦀香煎蟹餅

🐷豬肉串燒
有六串,豬肉好稔滑好軟身,調味超重,重口味人士必食

🌮墨西哥夾餅

🍕肉食手工pizza

🐥手工單骨雞翼
炸得超香口、脆身,沾上薄荷乳酪汁可解油膩感
2024-08-26 466 浏览
比較少見手工墨西哥菜🇲🇽既bar,所以就黎試下~ 菜式偏向係crossover既,西餐做底再加墨西哥🇲🇽元素,擺盤幾靚,味道都唔錯~ 裝修行型格路線,有異國風情,用左鏡🪞做唔同既反射效果,放左唔同既綠化植物🌳,戶外仲有塗鴉牆tim😜(5 😍 係滿分,🤩係半分)海膽醬大帶子扁意粉 🐡⚪️🍝 - $228 (好味指數:😍😍😍😍🤩)一上枱已經見到大大隻既香煎大帶子⚪️,全部都肥美飽滿,煎完表皮微脆同有啲焦香,裡面係半生熟既,質感軟嫩,味道鮮甜~ 而醬方面就係海膽醬🐡連埋什錦香菇🍄‍🟫炒既,海膽醬🐡夠曬creamy,味道芳醇甘甜,鮮味濃郁,配埋清新香口既雜菇🍄‍🟫就更加惹味👍🏻 而且扁意粉🍝更加掛汁,口感煙韌幾好食😋慢煮保濕豬鞍 🐷 - $298 (好味指數:😍😍😍😍)佢地用左嚟自加拿大既保濕豬鞍🇨🇦🐷,係無污染既品種,亦用特別技術鎖住肉汁,加上係慢煮,肉質更加細緻,鬆軟嫩滑,裡面仲係粉紅色,豬味🐷幾香濃同juicy,而且肥瘦適中,脂肪位爽口亦有油香~ 旁邊亦配左烤焗既甜薯蓉🍠,質感綿密軟滑,味道香口清甜,都幾飽肚~ 上面再淋左啲阿根廷香草醬🇦🇷🌿,感覺清新啲自家製流心朱古力撻 🍫🥧 - $98

(5 😍 係滿分,🤩係半分)

慢煮保濕豬鞍

慢煮保濕豬鞍 🐷 - $298 (好味指數:😍😍😍😍)
自家製流心朱古力撻

自家製流心朱古力撻 🍫🥧 - $98 (好味指數:😍😍😍😍🤩)
最後甜品就叫左佢地自家製既流心朱古力撻🍫🥧,上枱既時候仲係熱既,表面香口微脆,一切開就見到有澎湃既朱古力醬🍫留出黎,有濃郁醇厚既可可香味,亦有朱古力🍫獨有嗰種沙沙地既口感,啲醬質感軟滑creamy, 唔會好甜所以唔覺得漏~ 旁邊仲配埋凍冰冰既士多啤梨雪糕🍓🍦,質感細緻幼滑,酸酸甜甜,有天然芳香既士多啤梨味🍓同香濃既奶味🥛,有解膩既效果~ 旁邊仲有清新既雜莓🍓🫐同埋香口既開心果碎做點綴tim~

好味指數:😍😍😍😍🤩
推介指數:😍😍😍😍
慢煮保濕豬鞍
自家製流心朱古力撻
呢一間墨西哥餐廳環境唔錯,特別係室外位置,一串串好似星星咁嘅燈,幾有feel!😍特別要讚嘅就係佢嘅cocktail好有特色🤩2杯都好好飲~今次叫左佢嘅2人餐$688包湯、主食同酒!⭐️ MEXICAN FLAVORED SET FOR TWO $688 Drinks✨ Nama Sabi 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻(Gin, Mint, Yuzu, Lemon, Honey, Wasabi)呢一杯朋友點嘅,好特別係wasabi!!!!!真係估唔到咁都可以整成酒!但加埋蜜糖、薄荷、檸檬又出奇地夾!😍有啲酸又帶啲糖同辣!✨ Fruity Garden👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻(Vodka, Orange, Pineapple, Peach,Strawberry)呢杯好夢幻!好夢幻!好夢幻!上嘅時候仲會有個大bubble,爆咗仲會飄煙🥰今次我揀咗士多啤梨味,其實佢仲有其他水果Blackberry/Mango/Cactus Fruit可以揀~女仔一定會中意呢杯,又fresh又甜!❤️Main✨ 墨魚肉醬意粉 👍🏻👍🏻👍🏻我幾鍾意佢個意大利寬麵,煮得啱啱好,掛汁又有咬口😋 慢煮墨魚其實我唔係好搵到🤣不過應該切碎左同啲肉

Drinks
✨ Nama Sabi 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

✨ Fruity Garden👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

Main
✨ 墨魚肉醬意粉 👍🏻👍🏻👍🏻
我幾鍾意佢個意大利寬麵,煮得啱啱好,掛汁又有咬口😋 慢煮墨魚其實我唔係好搵到🤣不過應該切碎左同啲肉碎放埋一齊,融入咗!番茄肉醬我本來就中意食🤤

✨ 炭燒肉眼牛排 👍🏻👍🏻👍🏻
佢係炭烤澳洲草飼牛排,肉色賣相一流🤤肉眼靠近中間位置多啲油脂,肉質會比較嫩滑~兩邊比較熟,偏鞋🙈

👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻(最推薦)- 👎🏻(可以唔使試)
2024-08-25 650 浏览
距離上次到REFLECT Restaurant & Bar至今已經幾乎整整一年,是次再訪發現餐牌上除了墨西哥夾餅(Tacos)、焗玉米片(Nachos)、芝士餡餅(Quesadilla)等經典墨西哥菜之外更增設了多款新菜式,例如海膽醬大帶子扁意粉、香煎蟹餅、海鮮手工披薩、慢煮保濕豬鞍、自家製流心朱古力撻等。從門面以至於內部裝潢都充滿鏡面呼應店名「REFLECT」,別出心裁之餘摩登型格。雞肉墨西哥夾餅 Chicken Tacos ($188)炸玉米餅有如薯片一樣鬆脆但毫不油膩,蘑菇、雞肉或牛肉三款餡料當中本來選了牛肉,可惜卻錯誤成了與上次一樣的雞肉。雞肉肉質雖然稍為粗糙但尚算軟腍,牛油果醬綿滑稠密,再加上主要以番茄、洋蔥、墨西哥辣椒、香菜、青檸汁等製成的莎莎醬及酸忌廉,酸辣開胃。海膽醬大帶子扁意粉 Uni Scallop Linguine ($228) 帶子略為煎香保持鮮美,扁意粉質感稍軟但能充分掛上醬汁,海膽醬濃郁醇厚而且味道鮮甜毫不帶腥。 墨魚肉醬寬條麵 Calamari Bolognese ($188)別出新意以慢煮墨魚取代免治牛肉或豬肉製成肉醬,口感幾可亂真之餘更增添一份明顯鮮味

雞肉墨西哥夾餅 Chicken Tacos ($188)
雞肉墨西哥夾餅
雞肉肉質雖然稍為粗糙但尚算軟腍,牛油果醬綿滑稠密,再加上主要以番茄、洋蔥、墨西哥辣椒、香菜、青檸汁等製成的莎莎醬酸忌廉,酸辣開胃。

墨魚肉醬寬條麵
別出新意以慢煮墨魚取代免治牛肉或豬肉製成肉醬,口感幾可亂真之餘更增添一份明顯鮮味,意大利寬麵比一般闊條麵或千層麵更厚,所以口感亦更加煙韌彈牙。
墨魚肉醬寬條麵
🐂燴牛面頰捲麵 Beef Cheek Ragu - $188呢個主菜都幾得意 本身唔係好知咩係捲麵其實佢係一條條好短嘅通粉咁 口感都幾好牛面頰好林 有小小入口就散開嘅感覺都仲有小量菇類增加口感 整體嚟講都唔錯🍗墨香雞 Mexican Spicy Chicken - $88上枱個陣啱啱炸好熱辣辣 脆卜卜唔會好厚粉肉質都唔會好「鞋口」 切開個陣仲有小小油份咇出嚟邪惡得嚟 我 ! 鍾 ! 意 ! ☕雲呢拿拿鐵(熱) Vanilla Latte (Hot) - $55一杯正常嘅Vanilla Latte 唔係太甜 可以試試👍🏻最後想讚吓職員真係好細心 同朋友講咗句個冷氣風口大職員就好自動自覺幫我地閂咗個冷氣風口 🥶見到舊熱辣辣炸雞係我個口到跳舞 (我太為食 一嚟到就放入口但太熱🥵)都即刻拎杯水俾我降降溫 呢啲服務真係一流👍🏻另外餐廳都有室外場 不過個日落雨就無出去睇啦

呢個主菜都幾得意 本身唔係好知咩係捲麵
其實佢係一條條好短嘅通粉咁 口感都幾好
牛面頰好林 有小小入口就散開嘅感覺
都仲有小量菇類增加口感 整體嚟講都唔錯

上枱個陣啱啱炸好熱辣辣 脆卜卜唔會好厚粉
肉質都唔會好「鞋口」 切開個陣仲有小小油份咇出嚟
邪惡得嚟 我 ! 鍾 ! 意 !

一杯正常嘅Vanilla Latte 唔係太甜 可以試試

👍🏻最後想讚吓職員真係好細心 同朋友講咗句個冷氣風口大
職員就好自動自覺幫我地閂咗個冷氣風口 🥶
見到舊熱辣辣炸雞係我個口到跳舞
(我太為食 一嚟到就放入口但太熱🥵)
都即刻拎杯水俾我降降溫 呢啲服務真係一流👍🏻
另外餐廳都有室外場 不過個日落雨就無出去睇啦
2024-08-23 288 浏览
餐廳主打墨西哥料理🇲🇽 設戶外位置好chill又有氣氛😚 飲杯酒不錯🫶🏼🥑Chicken Quesadilla $128: 雞肉芝士餡餅 用墨西哥餅皮夾住 芝士溶咗🧀 配上雞肉,牛油果醬及蕃茄莎莎好清新😊🌮Mushroom Tacos (3pcs) $168: 蘑菇taco有驚喜😍 第一次食素taco,充滿菇香味✨ 入面有大量生菜絲、牛油果醬及蕃茄莎莎,好清爽!!🍢Grilled Skewer $78: 雞肉及豬肉串燒各3串 燒得好香口,又夠嫩滑😆Wild Mushroom Gnocchi $138: 薯糰好軟糯😍 黑松露忌廉好香又Creamy,仲有好多雜菌😋Fizzy fizzy: 荔枝mocktail清甜果香😇

🥑Chicken Quesadilla $128
🌮Mushroom Tacos (3pcs) $168
🍢Grilled Skewer $78
: 雞肉及豬肉串燒各3串 燒得好香口,又夠嫩滑😆
Wild Mushroom Gnocchi $138
Fizzy fizzy
: 荔枝mocktail清甜果香😇
嚟到呢間好適合慶祝🍾/情侶到訪嘅餐廳🍴環境幾浪漫🌹呢日嚟到食晚餐坐滿曬仲可以坐到出面outdoor位置 少熱但好feel有埋星星燈幾有心思💫今次試咗佢地嘅墨西哥🇲🇽二人套餐$668一定抵過單叫 有湯有主菜有飲品🍸⁡是日餐湯(南瓜濃湯🎃)嚴選完熟南瓜 甘甜鬆軟嘅質感搭配多種食材一起熬煮 融入濃湯中帶來南瓜自然香甜原味與濃郁純厚實感讓濃湯交織出香甜不膩的口感😋😋⁡海膽醬大帶子扁意粉🍝扁意粉鋪在平盤上 鋪墊有海膽醬大帶子整個擺放其上 美觀大方💕扁意粉Q彈有嚼勁 與帶子肉質形成層次海膽醬香濃醇厚 一開始少少海膽腥味帶子鮮甜有少少焦脆🤤🤤食材選用講究 搭配都令人滿意⁡慢煮保濕豬鞍🐷配烤焗甜薯/酸菜/阿根廷🇦🇷香草醬擺盤上簡約大方 幾精緻 帶有淡褐色焦香經過慢煮 肉質非常軟嫩 口感綿密豬鞍好入味 唔食得辣嘅朋友仔可能會覺得辣都夠曬惹味又刺激😆😆同個蕃薯蓉一齊食啱啱好職員有特意講解呢款豬用慢煮嘅方式唔需要全熟都食得 水準唔錯 好有風味😎⁡荔枝沙冰🍧炎炎夏日 一杯清涼透心嘅荔枝沙冰冰沙部分呈現淡粉色 用高杯裝勁gfable入口即溶 口感滑順細緻濃郁荔枝香+適當甜度😙無疑係最佳解渴良品 好睇又好飲👍🏻💕
嚟到呢間好適合慶祝🍾/情侶到訪嘅餐廳🍴
環境幾浪漫🌹呢日嚟到食晚餐坐滿曬
仲可以坐到出面outdoor位置 少熱但好feel
有埋星星燈幾有心思💫
今次試咗佢地嘅墨西哥🇲🇽二人套餐$668
一定抵過單叫 有湯有主菜有飲品🍸

是日餐湯(南瓜濃湯🎃)
嚴選完熟南瓜 甘甜鬆軟嘅質感

入口即溶 口感滑順細緻
濃郁荔枝香+適當甜度😙
無疑係最佳解渴良品 好睇又好飲👍🏻💕

2024-08-11
同朋友去咗一間有室外天台嘅手工墨西哥料理餐廳食晚餐敘舊,環境幾靚and打卡,食物味道都好唔錯,價格同同類型嘅酒吧餐廳相比,唔算貴,要慶祝或者同閨蜜gathering都適合嚟呢度✨✨環境首先,門口左手邊有塊大鏡,個feel好cyber, 同朋友喺塊大鐘自拍🙊佢仲有一個戶外嘅天台區可以出去影相或者坐喺度食嘢,不過太熱啦,我哋影完相就入返去🙈但如果有啲風,坐出去都幾chill幾舒服,戶外仲有個大嘅壁畫望落都幾靚🥰我哋就坐咗喺吧枱前面,個Bar枱勁靚,望住店員沖酒飲,成日後面酒牆都好有氣氛,正!🤓懶人最鍾意點嘅係咩?就係二人餐😂 因為唔使自己諗,同埋都幾抵食,三道菜再加兩杯$128嘅嘢飲(包到兩杯Cocktail等酒類)👍🏻🤩Soup: 是日餐湯 (椰菜花湯)加咗忌廉幾香滑,有少少粒粒,食落幾有質感🙂‍↕️Main Course: Chicken Tacos (雞肉墨西哥夾餅)朋友係tacos發燒友,佢話呢個夾餅好好食🫰首先,夾餅好脆,好似薯片咁脆,唔係薄餅質地幾驚喜。其次,牛油果醬、他他醬同埋酸忌廉配合得十分之出色,蕃茄同牛油果都好新鮮,雞肉肉質嫩滑,份量多。整體都好match, 用手拎住食又

Soup: 是日餐湯 (椰菜花湯)
加咗忌廉幾香滑,有少少粒粒,食落幾有質感🙂‍↕️

朋友係tacos發燒友,佢話呢個夾餅好好食🫰首先,夾餅好脆,好似薯片咁脆,唔係薄餅質地幾驚喜。其次,牛油果醬、他他醬同埋酸忌廉配合得十分之出色,蕃茄同牛油果都好新鮮,雞肉肉質嫩滑,份量多。整體都好match, 用手拎住食又唔會好呢hea☺️

Meat: Pork Loin Chop (慢煮加拿大保濕豬鞍)
豬鞍好嫩滑,毫無乾澀感,同時亦唔會肥到食唔落口,正!🤩每一口都感受到肉汁既鮮美同多汁,豬鞍味道亦醃得好入味,相信廚師一定落咗唔少功夫!阿根廷香草醬、烤焗甜薯,仲有伴菜都好襯,香草醬突出咗豬鞍嘅味道,甜薯蓉好甜又滑,可以自己做一道菜😍🤣

Drinks (Cocktail)
Nama Sabi (Gin, mint, yuzu, lemon, honey, wasabi)
我哋問店員有咩cocktail推介,除左Aladin,佢話呢兩杯都係多女仔點。呢?一杯嘅特點係,佢竟然有Wasabi嘅味道😂😂😂驚訝,本着咩都試吓嘅心態就點左🙈

第一啖飲落去味道wasabi味道好出,朋友形容飲緊豉油加Wasabi咁😂😂(但係其實佢唔係鹹,只係Wasabi嘅味道令人聯想到豉油😂) 慢慢飲落去, Wasabi嘅味道就冇咁濃郁,反而柚子同檸檬嘅味道就會再出啲,幾易入口,唔似飲緊酒😆

Pirates Daily (Dark Rum, Peanut, Nuts, Creamy, Citrus)
朋友點呢一杯幾得意,一啖入口似飲緊榛子比較甜,酒味唔算好濃,但慢慢酒味就會出。不過可能有cream嘅關係,去到尾都似飲緊甜嘅榛子飲品😆

結論

餐廳地址:旺角西洋菜南街74-84號旺角城市中心12樓
營業時間:星期一至日 12:00-02:00
  • 墨西哥夾餅
  • Pork Loin Chop
店員大家態度都好好 見我驚食嘢彈到條裙 重會幫我摺好餐巾舖喺面 唔怪之得平日夜晚都爆場!🫶🏻我哋嗌咗秘製燒墨魚🦑好香濃嘅孜然味 而且個墨魚好有嚼勁👍墨西哥烤肉(雞肉)🐥炒洋蔥甜椒配熟玉米餅加雞肉🍗再配埋牛油果醬💚莎莎醬♥️酸忌廉🤍啲雞肉唔會好嚡 味道酸酸甜甜 配埋啲醬唔同口感 正!黑松露野菌薯糰🥔有椎茸🤎白蘑菇🤍靈芝菇🩶黑松露醬🖤第一次食 以為係啲煙韌嘢🤣不過唔係 但味道幾好😋我哋嗌咗兩杯 #mocktail 🍹Jardin Secreto🤫有Elderflower🌸Apple🍎Mint🍵Lemon🍋Soda🥤Fresco Kiss💋有Cucumber🥒Apple🍎Lime🍋‍🟩Homemade Thyme Syrup🍬個人比較鐘意前者 蘋果味比較出 後者就青瓜味比較明顯 不過大家要快啲飲 因為本身唔會太甜 啲冰融咗就淡嫁啦

我哋嗌咗
秘製燒墨魚🦑好香濃嘅孜然味 而且個墨魚好有嚼勁👍

我哋嗌咗兩杯 #mocktail 🍹

餐廳室內有個酒吧區, 可以睇到bartender 調酒🍸~ 呢度亦有室外用餐位置, 外牆有型格塗鴉, 同朋友喺戶外飲杯cocktail應該會幾chill~🥣墨式粟米餅湯香辣蕃茄湯加入芫荽🌿、牛油果蓉調味, 酸酸甜甜, 上面有香脆粟米片作點綴🌮墨西哥烤肉 FAJITAS 有烤牛肉、炒洋蔥🧅、甜椒🫑, 醬汁有酸酸甜甜嘅蕃茄味, 調味唔錯!軟熟嘅玉米餅係另上的, 可以自行捲入烤牛肉, 再搽上牛油果醬🥑、莎莎醬、酸忌廉, 特別有風味~🥩肉眼扒 炭烤澳洲草飼牛扒肉質幾嫩, 口感帶有一點韌性, 好香炭烤味!配埋炸薯條🍟、蒜頭、沙律菜, 相當豐富!

🥣墨式粟米餅湯

🌮墨西哥烤肉

🥩肉眼扒
2024-08-12
  • 墨西哥烤肉
Dinner Set for Two,環境打於卡美美的,仲要有室外塗鴉牆,如果天氣唔太熱坐出面都幾好feel。Soup of the day今日喺椰菜花湯🥦,甜甜地creamy西湯🫕,感覺上就喺有啲似南瓜湯蘑菇湯。 - Main -Calamari Bolognese 墨魚肉醬筲扁意粉🍽️,個汁調配得好好,鹹甜適中。🦑墨魚肉比起牛肉或豬肉醉嚟講喺比較彈牙的,層次感會高少少🤏 - Meat -Charcial Grilled Rib Eye5炭燒肉眼牛排,成熟拿捏得唔錯,Rib eye🥩肉質口感鮮嫩,牛味都較重,油脂分布都較平均,唔會太膩。🧄配上焗蒜,解膩絕配。亦配有薯條🍟,絕對唔驚唔夠食,普遍份量都好大 。 - Drink -Fruity Garden🪴 Vodka, Pineapple🍍, Orange🍊, Peach 🍑 (Mango 🥭 Base)Passion Fruit FizzPassion Fruit, Pineapple, Yuzu, Lemon Soda

Soup of the day

- Main -

Calamari Bolognese

- Meat -

Charcial Grilled Rib Eye5

- Drink -

Fruity Garden🪴
🍑 (Mango 🥭 Base)
Passion Fruit Fizz
  • 肉眼牛扒
  • 墨魚肉醬寬條麵
今日去咗旺角一間叫「REFLECT Restaurant & Bar 」嘅餐廳食墨西哥菜,餐廳嘅裝修非常有情調,室內嘅燈光昏暗,有一個好靚嘅酒吧枱,室外嘅位置亦都好舒服,啱晒同朋友傾偈,牆上有幅好大嘅塗鴉壁畫,另外有大風扇吹住,夏天才戶外都唔怕熱。🍊 手工單骨炸雞翼單骨雞翼食起上嚟好方便,而且雞翼新鮮炸起,外皮酥脆,加上特別嘅薄荷乳酪醬,有種清新而唔油膩嘅感覺🍊 墨西哥夾餅派對食墨西哥菜又點少得Tacos! 呢個墨西哥夾餅派對有三件,餡料係蘑菇、雞肉同牛肉各一件,外層係炸玉米餅,食落香脆而且玉米味道濃郁,唔同嘅餡料都係配牛油果醬、莎莎醬同酸忌廉,味道酸甜好開胃🍊 雞肉芝士餡餅Quesadilla亦都係另一樣墨西哥菜必嗌嘅餐點,外層係煎玉米餅,比起Tacos冇咁脆口,不過玉米嘅味道一樣濃郁,餡料夾住芝士同雞肉,配料係蕃茄粒、洋蔥粒、牛油果醬同酸忌廉,口感味道豐富,而且重飽肚感🍊 海膽醬大帶子扁意粉推介呢個意粉比鍾意食海膽嘅朋友,海膽醬味道濃厚,質地濃稠,滿滿地掛喺每一條扁意粉上面,香煎大帶子嘅口感爽口彈牙,三粒都幾大粒,雜錦香菇吸滿晒海膽醬,成個意粉食完好滿足📍旺角西洋菜南街74-84號

🍊 手工單骨炸雞

食物味道:🍊🍊🍊🍊
整體CP值:🍊🍊🍊🍊🍊
L
2024-08-14 221 浏览
收工後帶好朋友去食好嘢,最近同事介紹我呢間係旺角手工墨西哥🇲🇽Fusion菜,我前一星期已經卜好位,一入到去就見到鏡面反射招牌好吸睛😎💡餐廳有戶外同室內,今次就揀咗戶外,一路食嘢一路望住旺角嘅夜景,心情即刻放鬆晒💕🌟 ⭐️⭐️⭐️Dinner Set For 2 $823 ⭐️⭐️⭐️ 🌟🩵餐湯:Beetroot Soup餐湯係每日不同,今次係紅菜頭湯,賣相顏色都好吸睛,飲落去係甜甜嘅蔬果湯,口感好特別💕🩵主食:Charcoal Grilled Rib Eye叫左5成熟炭燒澳洲草飼牛排,肉質食落鮮嫩又juicy,瘦得尼又結實,沾上牛排醬汁滋味一流,配菜有薯條、大啡菇、沙律菜、蒜頭,樣樣都好新鮮🤩👍🏻🩵主食:Scallop Linguine加咗黑松露嘅香煎大帶子遇上海膽醬,令每一條扁意粉都沾上濃郁鮮味,每一啖都充滿驚喜😆🩵飲品:Hazelnut Latte同朋友都叫咗同一杯Latte,咖啡中融入了醇滑榛子醬及鮮奶,透出淡淡咖啡香,飲完好精神😎

🩵餐湯:Beetroot Soup

🩵主食:Charcoal Grilled Rib Eye

🩵主食:Scallop Linguine

🩵飲品:Hazelnut Latte
🍺旺角型格裝修樓上酒吧餐廳 呢間位於旺角的樓上酒吧餐廳主打墨西哥菜,更設有戶外天台位置,餐廳喺門口位置、天花板、酒櫃等位置都用咗反射裝修效果,好型格有格調~🥩肉眼牛排($328)炭烤澳洲草飼牛排配上炸薯條🍟同雜菜🥬肉眼扒的肉汁好豐富,而醬汁係賓尼斯汁,同個扒好夾🐮燴牛面頰捲麵($188)使用紅酒🍷及香草🌿煮,牛面頰好軟熟,意大利捲麵喺出邊比較少食到🤔比一般意粉更加掛汁!🍄‍🟫黑松露野菌薯團($138)店員話一定要趁熱食!黑松露醬好濃稠,加入左多種野菌🍄包括:椎茸、白露菇、靈芝菇,薯糰幾煙韌,沾滿曬黑松露醬汁,十分Creamy!地址: REFLECT Restaurant & Bar 旺角西洋菜南街74-84號旺角城市中心12樓。
🍺旺角型格裝修樓上酒吧餐廳

🥩肉眼牛排($328)
炭烤澳洲草飼牛排配上炸薯條🍟同雜菜🥬
肉眼扒的肉汁好豐富,而醬汁係賓尼斯汁,同個扒好夾

🐮燴牛面頰捲麵($188)

🍄‍🟫黑松露野菌薯團($138)

地址: REFLECT Restaurant & Bar
旺角西洋菜南街74-84號旺角城市中心12樓。
📍#旺角 #Reflect最近朋友介紹去一家吃墨西哥菜的餐廳,可以邊吃邊喝酒🍹另外在大廈頂樓,有户外位置,也挺打卡的📸🍴餐廳點評用餐區劃分了户外區、酒吧區、普通區(就是沒甚麼特別,每區都可以用餐和喝酒,看需求😄食物有墨西哥的風味,質素也不錯🇲🇽温提,平日晚上吃還是先訂座好,看到有人摸門釘🥹🇲🇽Mexican Flavoured Set for Two $688🥣是日餐湯當天是南瓜湯,很重的南瓜味🎃加了忌廉攪拌,比較幼滑沒顆粒😋✨主菜🌮 雞肉墨西哥夾餅(三件)吃墨西哥菜不得不吃,這裡是粟米脆餅🌽放久依然香脆,不會被餡料弄濕😉裡面有bbq醬拌雞肉、牛油果醬等🥑另加酸忌廉減少油膩感,不經不覺吃了2大件😊🥩炭燒肉眼牛排 +$20很大一份,還頗豐富,適合一群人分享👯‍♀️肉眼的油脂較少,但保留到不少肉汁和肉味比較濃🐮薯條特別香脆,下了比較少鹽,蘸醬汁吃也不錯👍🏻🍹飲品套餐特點是包含兩杯$128飲品,多出只需補差額,可以包含大份的飲品,cocktail也可以‼️🥭Fruity Garden 一上來就覺得很打卡,有個大泡泡🫧喝下去第一口嚐到夏天的味道,有橙、桃、菠蘿、芒果的味道☀️酸酸甜甜的味道,女生也比
📍#旺角 #Reflect

🍴餐廳點評
温提,平日晚上吃還是先訂座好,看到有人摸門釘🥹

🥣是日餐湯
當天是南瓜湯,很重的南瓜味🎃加了忌廉攪拌,比較幼滑沒顆粒😋
✨主菜
🌮 雞肉墨西哥夾餅(三件)
🥩炭燒肉眼牛排 +$20
🍹飲品

🥭Fruity Garden
一上來就覺得很打卡,有個大泡泡🫧喝下去第一口嚐到夏天的味道,有橙、桃、菠蘿、芒果的味道☀️酸酸甜甜的味道,女生也比較容易入口👧🏻
✨Frio
一杯特別的mocktail,有檸檬草、薑、蜜糖和茉莉茶等,有點像薑檸蜜,原來做成冷飲也可以☺️
評分-回頭草指數(🍀🍀🍀🍀🍀滿分)
食物:🍀🍀🍀🍀🍀
環境:🍀🍀🍀🍀🍀