2023-07-22 37 浏览
放假真係要去郊外放鬆一下,心情會超好😚地下係餐廳,一樓有貓咪,再上天台會睇到龍尾泳灘及夕陽🌇軟殼蟹意大利粉牛肉漢堡莓之戀人芒果乳酪沙冰個人幾喜歡呢款意大利粉,軟殼蟹好大隻足料,食落卜卜脆估唔到牛肉漢堡餐係咁大份架,除咗厚厚牛肉之外,仲會有青瓜蕃茄等蔬菜中和油份,醬汁恰到好處,彈弓薯條份量都好多!莓之戀人係士多啤梨+乳酪嘅特飲,有cream係上面更加之滑,滿意嘅係叫咗少甜覺得甜度啱啱好!而芒果乳酪沙冰就比較清新,啱晒而家夏天飲~

軟殼蟹意大利粉
莓之戀人
芒果乳酪沙冰

個人幾喜歡呢款意大利粉,軟殼蟹好大隻足料,食落卜卜脆

而芒果乳酪沙冰就比較清新,啱晒而家夏天飲~
  • 軟殼蟹意粉
位置系近大尾篤既龍尾村 適合渡假既貓狗友好Cafe 3層村屋原來對於市區既朋友有少少偏🤣不過都市人系工作過後 假日可以來放放鬆👏店主會比貓貓客人玩😊😊 老闆佢地好好都邀請我地上天台睇玩貓狗 呢度位置見到船灣湖 風景唔錯👍📌🐑烤羊排配薯條應該系6、7成熟🤣有啲煙韌要咬下📌🐮烤美國安格斯肋眼牛配薯條好味 岩岩好🤤👍薯條配埋少少沙律菜🥗打底 都好好食&Fresh飲品 非常之儀式感 好leng既擺設📌洋金菊📌伯爵茶甜品📌牛角窩夫🥐(抹茶紅豆🍵🫘)超精美既牛角窩夫 好多🫘 配抹茶粉& Cream🏷️放鬆 (大埔)📍大埔大尾篤汀角路龍尾村165A地下#大埔 #龍尾村 #寵物 #cafe
位置系近大尾篤既龍尾村

非常之儀式感 好leng既擺設
📌洋金菊
📌伯爵茶

甜品
📌牛角窩夫🥐(抹茶紅豆🍵🫘)
超精美既牛角窩夫 好多🫘 配抹茶粉& Cream

🏷️放鬆 (大埔)
📍大埔大尾篤汀角路龍尾村165A地下

#大埔 #龍尾村 #寵物 #cafe

2023-06-29
2023-07-08 65 浏览
難得今日放假天氣好去大美督沙灘玩,途中落雨就去附近餐廳食嘢。冇諗過平日餐廳都好旺,全部都係熟客。可以帶貓貓狗狗零一齊用餐 ,有戶外用餐區,第二層可以同店主養的貓貓玩 。午餐好多選擇,卡邦尼意粉 $108 ,餐飲免費跟橙汁。煙肉厚切 白汁芝士香濃,非常美味。芝士漢堡 $153 ,焦糖咖啡加$15 , 牛肉漢堡好多肉汁,中間番茄生菜好新鮮,好食過大型漢堡包店。最後加配甜品 牛角窩夫 加$34 oreo 味仲可以揀雪糕味道。牛角窩夫烘得好脆 。食完可以慢慢嘆咖啡天氣放晴,仲可以玩店主養的貓貓,老闆娘親切又健談,這個慢活的氣氛令人下次都會想再黎。

冇諗過平日餐廳都好旺,全部都係熟客。

牛肉芝士漢堡

芝士漢堡 $153 ,焦糖咖啡加$15 ,
牛肉漢堡好多肉汁,中間番茄生菜好新鮮,好食過大型漢堡包店。

牛肉芝士漢堡
  • 牛肉漢堡包
2023-07-05 38 浏览
一個非常放鬆的餐廳。有美食,有靚景,有可愛貓貓,還有正宗泰式按摩。地下層是餐廳,分室內和室外區域。上圖室外下圖室內晚餐有套餐可選,包括沙律/湯,主菜,甜品和飲品。什菜沙律清爽可口,讓人感覺很健康。沙律裡頭的蔬菜非常新鮮,還添加了一些水果增添了口感。混合醬汁讓人感覺更加開胃。主菜是虎蝦扇貝意大利粉,這道菜是我非常推薦的一道主菜。意大利粉煮得剛好,配上虎蝦和扇貝,讓整道菜的口感非常豐富。另外,醬汁亦是非常棒,我們對這個意粉的評分很高。烤羊扒是另一道我非常推薦的菜品。羊肉烤完之後肉質仍然很嫩,口感非常好,還有一些西蘭花和薯角增添了口感。薯角炸到外型呈金黃色,外脆內軟,羊扒能讓人品嘗到肉的鮮美。非常不錯。最後是芝士蛋糕。芝士蛋糕非常濃郁,口感很滑順。而桂花國寶茶則是一種非常清香的茶,與蛋糕搭配起來吃的話非常適合。用餐完畢到樓上探訪一下三隻可愛貓咪,共享快樂時光。也可以選擇行多一層,到天台欣賞海景,或者夜晚觀星都是一件非常浪漫的事情。
地下層是餐廳,分室內和室外區域。

上圖室外
下圖室內

晚餐有套餐可選,包括沙律/湯,主菜,甜品和飲品。

最後是芝士蛋糕。芝士蛋糕非常濃郁,口感很滑順。

用餐完畢到樓上探訪一下三隻可愛貓咪,共享快樂時光。

2023-07-01 816 浏览
落左成星期的雨🌧️,星期六的中午見天陰但停左雨,兩個女又想出去食嘢。便專登揸車🚗來大尾篤呢間集按摩、玩貓🐈的cafe hea下。過完條大老山隧道便開始落雨,好彩到了大尾篤便停雨,泊車在龍鼓灘沙灘停車場,行2分鐘便到Relax B&M.3層式的村屋🏘️便座落係路邊。地下室內外cafe、2樓玩貓🐈,3樓按摩、天台都裝修得好雅致。對出就係龍鼓灘,下次好天來仲可以游埋水。以cafe來講,食物質素算好高,價錢亦合理。不逐一介紹,但每個都好味,擺盤亦靚。👍👍👍我哋坐喺戶外空間,外面便是呢個景。不過多蚊滋,餐廳亦細心,有提供蚊🦟怕水。食完野便上2/F玩🐈,共有3隻,好黏人,好乖。3/F是按摩💆🏼‍♂️區,我哋冇入去。最𢓭去埋天台參觀,因為之前落完雨,所以枱凳都好濕,影張相就走了。一個放假🏖️好去處,老板兩公婆十分nice, 我哋帶左🐶仔來,呢度亦係pet friendly餐廳,有機會一定會再來玩。

食完野便上2/F玩🐈,共有3隻,好黏人,好乖。

2023-06-24
2023-06-27 400 浏览
難得嚟大埔踩單車,沿途觀光就一定架喇!同行大埔友一邊介紹,一邊推介打卡位。路過呢道就停低咗,話一定要去坐坐,high tea 打卡。店內空間唔多,大部份係露天位。可以享受陽光之餘,仲可以帶埋自家寵物一齊慢慢嘆。真係同店名一樣 Relax 第一次嚟,每人點一樣嘢食,乜都點啲,又每人食少少咁啦!今次點咗。。。奧利奧大蝦意大利粉大海蝦有2大隻,爽口彈牙,食得出係新鮮嘅。配蒜蓉墨汁意大利粉就更凸顯鮮味。看似清淡,其實味道濃郁, 欲罷不能。牛肉漢堡餐漢堡size 唔算大,但如果一個人食晒成個餐都幾飽吓😅。牛肉漢堡牛味濃郁,配蕃茄、生菜、青瓜、芝士同埋千島醬,係經典口味。略粗嘅薯條,外脆內酥,係我個人最喜愛嘅薯條。特色炸薯條加咗辣椒粉/七味粉嘅薯條,同漢堡餐嘅薯條一樣。如果已經叫咗漢堡包餐,可以另點其他小食。士多啤梨窩夫冰凍嘅雲呢嗱雪糕+新鮮香甜嘅士多啤梨+幼滑嘅 cream + 剛做起嘅比利時窩夫 = Prefect 。莓之戀人 士多啤梨乳酪特飲,由新鮮嘅士多啤梨打成,味道酸甜可口,好fresh 。菠蘿柚子蜜梳打柚子蜜係世界統一標準味道,基本上冇驚喜亦係最安全嘅味道。嚟會呢度主要係 Relax,

奧利奧大蝦意大利粉
。看似清淡,其實味道濃郁, 欲罷不能。

牛肉漢堡餐
略粗嘅薯條,外脆內酥,係我個人最喜愛嘅薯條。

特色炸薯條

士多啤梨窩夫

莓之戀人

菠蘿柚子蜜梳打
柚子蜜係世界統一標準味道,基本上冇驚喜亦係最安全嘅味道。

嚟會呢度主要係 Relax,對食物本來都唔太挑剔,但佢真係比預期中好,下次可以為食物而嚟。

2023-06-23 40 浏览
帶好朋友來慶祝生日,預早訂位,安排滿意。每次來都一定會order 嘅炸雞球,皮脆肉嫩,好juicy,無得輸。另外有煙三文魚沙律、辣味炸薯條、all day breakfast、紅豆抹茶窩夫(碟上仲加上生日字句),拿出來時那位親切熱情的侍應唱著生日歌送出來給我們,令我們超開心和驚喜🥳🎉值得一提是乳酪沙冰飲品,非常好飲,我一人都飲咗兩杯菠蘿椰奶沙冰。喜歡貓的朋友也可以上樓上同貓互動嬉戲。我位壽星女朋友十分滿意我當日🎂安排🥰
帶好朋友來慶祝生日,預早訂位,安排滿意。
每次來都一定會order 嘅炸雞球,皮脆肉嫩,好
juicy,無得輸。另外有煙三文魚沙律、辣味炸薯

值得一提是乳酪沙冰飲品,非常好飲,我一人都飲
咗兩杯菠蘿椰奶沙冰。

喜歡貓的朋友也可以上樓上同貓互動嬉戲。
我位壽星女朋友十分滿意我當日🎂安排🥰
香脆多汁炸雞球
煙三文魚沙律
菠蘿椰奶沙冰
2023-06-21 42 浏览
平日的晚上特別適合去龍尾灘散步沙灘內的停車場仲全日只係$5/半小時步行2分鐘就可去到餐廳可選擇室外坐露營櫈吹住海風用饍或在冷氣充足既室內避熱飯後更可上2樓同3隻猫猫玩及打卡(不可飲食)或再上2層到天台坐住睇海及吹涼烤安格斯肋眼牛扒套餐 $288套餐可簡Mozzarella芝士沙律或餐湯另外奉送冰感十足解暑既 #荔枝玫瑰檸檬梳打餐後更有一杯香草雪糕、底部軟忌廉加上焦糖醬係好清新既配搭巨型牛扒肉量及肥脂充足、熟度都剛好Medium配上少量英式芥末調味剛好黃金脆薯及伴菜沙律份量都夠中和明太子扇貝意大利粉 $138十分軟滑既墨魚意粉配上明太子汁十分吸引扇貝煎得剛好、再加上少量辛明太子不會太搶味碟邊的芝士粉任自已選擇,當然芝士多多都不怕啦
平日的晚上特別適合去龍尾灘散步
沙灘內的停車場仲全日只係$5/半小時
步行2分鐘就可去到餐廳
可選擇室外坐露營櫈吹住海風用饍
或在冷氣充足既室內避熱
飯後更可上2樓同3隻猫猫玩及打卡(不可飲食)
或再上2層到天台坐住睇海及吹涼

烤安格斯肋眼牛扒套餐 $288
套餐可簡Mozzarella芝士沙律或餐湯
另外奉送冰感十足解暑既 #荔枝玫瑰檸檬梳打
餐後更有一杯香草雪糕、底部軟忌廉加上焦糖醬係好清新既配搭

巨型牛扒肉量及肥脂充足、熟度都剛好Medium
配上少量英式芥末調味剛好
黃金脆薯及伴菜沙律份量都夠中和

明太子扇貝意大利粉 $138
十分軟滑既墨魚意粉配上明太子汁十分吸引
扇貝煎得剛好、再加上少量辛明太子不會太搶味
碟邊的芝士粉任自已選擇,當然芝士多多都不怕啦
2023-06-20
  • 明太子扇貝意大利粉
  • 烤安格斯肋眼牛扒
放空一下☘️讓大海和貓貓治癒你🐱依間cafe真係玩到唔想走😍總共有3層加天台,按摩、同貓貓玩、美食,一次滿足三個願望!上到天台仲望到成個大尾篤海邊🌊黃昏去影相飲杯野好寫意!!!—— 牛肉漢堡 $128好juicy大滿足嘅burger‼️‼️‼️差唔多成隻手咁高,總共有6層,除咗蕃茄同生菜,仲加咗青瓜同菠蘿,漢堡扒肉質超軟熟,肉汁十足,包皮都係漲卜卜,一啖咬落去真係perfect😍—— 黑松露雞肉意大利粉 $108黑松露香氣上枱就撲埋黎!!!意粉醬汁好濃郁,雞肉同菌類夾埋食,黑松露嘅味道一直留係到🤣—— 莓之戀人 $58士多啤梨天然嘅甜味同奶香完美融合,口感絲滑,好creamy😋😋仲可以自選甜度👍🏻—— 菠蘿椰奶沙冰 $58解暑必飲☀️好清爽!!!夏天揀菠蘿味嘅野就啱哂,再增添啲椰香,打成沙冰,飲完即刻透心涼❄️❄️🌟推薦指數:10/10‼️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️📍Relax B&M (大埔)大埔大尾篤汀角路龍尾村165A地下
放空一下☘️讓大海和貓貓治癒你🐱

—— 牛肉漢堡 $128

—— 黑松露雞肉意大利粉 $108
黑松露雞肉意大利粉

—— 莓之戀人 $58

—— 菠蘿椰奶沙冰 $58

🌟推薦指數:10/10‼️
▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
📍Relax B&M (大埔)
大埔大尾篤汀角路龍尾村165A地下
黑松露雞肉意大利粉
  • 莓之戀人
  • 菠蘿椰奶沙冰
2023-05-18 68 浏览
聽咗大美督開咗間新嘅寵物友善Cafe好耐終於有機會一試等佢一開門就即刻去泊車方便可以喺對面停車場行過去之後3分鐘嗌咗四隻大狗去可以坐出邊 即使今日係30幾度但係一啲都唔熱 一去到服務好好上至老細下至服務員幫我哋執好晒位見天氣熱已經即刻拎定水俾狗狗飲又驚有蚊 一早俾定蚊怕水👍👍👍👍👍👍👍一人叫咗一個主食羊架配薯條羊架羶味啱啱好,薯條即炸脆卜卜好好味燒春雞配薯條燒春雞嚟講都算正常皮脆入邊啲雞肉正常👌🏻黑松露意大利粉黑松露醬好濃意粉軟度適中 夠入味好味😋軟殼蟹意大利粉呢個有驚喜軟殼蟹係脆卜卜 個意大利粉個茄醬係新鮮自家打蕃茄鮮味好夾意粉 🍝好好味之後仲加咗兩個牛角窩夫朱古力曲奇同抹茶紅豆咁熱之下配多球雪糕好滿足食完嘢仲可以上天台度打卡對住個船灣湖 靚景美食 好滿足👍
聽咗大美督開咗間新嘅寵物友善Cafe好耐

又驚有蚊 一早俾定蚊怕水
👍👍👍👍👍👍👍

一人叫咗一個主食
羊架配薯條

羊架羶味啱啱好,薯條即炸脆卜卜好好味

燒春雞配薯條

對住個船灣湖 靚景美食 好滿足👍
2023-05-18
午餐
2023-04-30 73 浏览
今日放假入黎大尾督chill下試下呢間餐廳環境唔錯地下係餐廳 二樓有貓貓 3樓可以做按摩食野完可以上去玩貓同按摩成件事好爽🤩🤩不過今日冇試按摩 但有參觀過個環境 都唔錯咁下次可以試試講返食物同環境 今日天氣有d熱坐戶外位都會有小小熱 不過還好同埋始終戶外位比較正食物方面 我覺得味道正正常常唔會話有咩特別驚喜但咖啡唔錯不過反正黎呢度我至在個環境 所以食物味道正常都ok但留意始終戶外 都會有d昆蟲飛另外待應態度親切良好整體感覺都令人放鬆開心既😁我覺得大家如果入黎玩可以一試
今日放假入黎大尾督chill下
另外待應態度親切良好
整體感覺都令人放鬆開心既😁
我覺得大家如果入黎玩可以一試

2023-04-24 90 浏览
今日入大埔近大尾督chill下😌到龍尾村一落車就見到呢間Cafe 對面仲要係沙灘 去完Cafe再去沙灘行下就最爽🤩Cafe係一幢三層嘅村屋 最底個層係Cafe可以揀室內定室外食 環境舒適 我哋揀坐室外對住海景食 職員好貼心預備蚊拍蚊怕水👍 仲有狗店主好熱情嘅款待🥰一樓就係貓層 間房有5隻貓 全部都好乖好可愛🥺二樓就有泰式按摩 三樓就係天台 有日式擺設 可以買外賣上去對住無敵海景食 或者食完野上去打卡🤪奶油松露意大利粉 $118整體好夠味 黑松露味幾濃郁 意粉口感適中 磨菇嘅份量都唔少🥰食落都唔會好濟🍝朱古力曲奇牛角窩夫(跟餐+$34)一上就聞到好香牛油味🤤因為係牛角窩夫所以同普通窩夫唔一樣嘅係佢會特別酥脆鬆軟 keep到牛角包一層層嘅酥軟多層口感🤤上面仲有好多Oreo 碎同cream 我地仲加左雪糕(+$12)配搭一流 十分出色!!! 食完仲想即刻encore 嗌多個窩夫🤤芒果乳酪沙冰🍋(跟餐+$25)除左賣相靚 仲好好飲 好fresh 唔會好甜👅安格斯肉眼扒加薯條 $198牛扒可以自選熟度 我地揀左medium rare但略嫌偏靭過熟 沾上醬汁都幾惹味~ 而且牛排同薯條份量都幾多 薯

奶油松露意大利粉 $118

朱古力曲奇牛角窩夫(跟餐+$34)

芒果乳酪沙冰🍋(跟餐+$25)
除左賣相靚 仲好好飲 好fresh 唔會好甜👅

安格斯肉眼扒加薯條 $198
牛扒可以自選熟度 我地揀左medium rare但略嫌偏靭過熟 沾上醬汁都幾惹味~ 而且牛排同薯條份量都幾多 薯條外皮香脆🤤

洋甘菊茶 (跟餐)
聞落有微微香氣 味道甘甜 有助紓緩情緒 促進睡眠👍
奶油松露意大利粉
朱古力曲奇牛角窩夫
安格斯肉眼扒加薯條
2023-04-17 68 浏览
🌈🌈每日工作忙碌🧘🏻‍♀️放假最好節目去放鬆一下😍大埔大尾篤有間露天及室內茶座🌠西餐廳🏖️大路邊望住海景同沙灘,食物有水準之外,仲可以同貓貓🐱玩遊戲🤗二樓仲有泰式按摩💆真係放假可以玩上半日🍟烤羊排配薯條$168 玫瑰花茶🫖 羊排鮮嫩味美,看著海景揸著羊架🤣吃得豪邁🍝卡邦尼意粉$108 配洋甘菊茶🫖 煙肉條,煙肉乾粒芝士碎非常CREMY🌄同幾隻可愛貓貓玩完可以天台HEA下,坐著睇下海天一色,景色怡人,輕鬆過一天❤️手機點餐📱好方便午餐套餐份量十足仲可以加追甜品🥧🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌟 茶具超靚,花茶用蠟燭一直煲熱,茶香濃郁 🌟老闆好窩心❤️每枱都有蚊水提供🌟添置艾香,令人放鬆心曠神怡

手機點餐📱好方便
午餐套餐份量十足仲可以加追甜品🥧

🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
🌟 茶具超靚,花茶用蠟燭一直煲熱,茶香濃郁
🌟老闆好窩心❤️每枱都有蚊水提供
🌟添置艾香,令人放鬆心曠神怡
2023-04-16 67 浏览
Relax B&M|大尾督3層高Cafe連按摩店地下有西餐 輕食 甜品 特別一提 ☕👍果到既咖啡係超水準 平時唔鍾意飲咖啡嘅都會覺得佢好香而且有多款味道選擇 ☕🐈🐈🐈❤大家不妨試試1F有貓主子駐場大家要禮貌先問一下店主喔 haha 有三隻小可愛係到 性格活潑好動 💕💕2F無敵大海景+泰式按摩 係正宗泰國師傅喔佢有 熱石 草球 全身spa等等都 應有盡有3F天台裝潢走日式庭園風,榻榻米位置增添寫意感💕💕方便前來打卡既朋友享受一下優雅嘅環境 ☕Relax B&M 地址:新界大埔大尾督龍尾村165A營業時間: 12:00-21:00 電話:9088 4875#hk#打卡#打卡位#拍拖好去處#攝影#人像攝影#hkig#hkgirl#coffee
Relax B&M|
地址:新界大埔大尾督龍尾村165A
營業時間: 12:00-21:00
電話:9088 4875

• 軟殼蟹意粉
位於大埔的戶外咖啡店以露營為主題,環境氣氛很有格調,是一個很適合打卡的地方。店內有許多露營椅和裝飾,讓人感受到戶外的氛圍。不過,由於這裡是戶外的咖啡店,所以蚊蟲問題比較嚴重,建議客人要做好防蚊措施。關於食物部分,這裡的食物一般,沒有太多特色,價格也不算太貴。主要人客是為了打卡而來,而不是因為食物。店內提供的飲品種類比較豐富,有不同類型的咖啡和茶飲,口感尚可。總體而言,這家戶外咖啡店的環境氛圍很有格調,可以讓人感受到戶外的氛圍,是一個很適合打卡的地方。不過,考慮到蚊蟲問題和食物的普通水平,我給這家店中等評價。如果你喜歡戶外環境,並且不介意食物的一般水平,那麼這家戶外咖啡店值得一試。