Weekend放假留左係屋企成日,夜晚都想出去行下搵間餐廳食個飯,不過大埔真係好大,餐廳選擇都好好多,不如行遠少少走入大美督睇睇,大美督除咗有好多間燒烤場之外,亦都有幾間文青Cafe Shop,今日就去到龍尾村的Relax B&M☕️餐廳係一間毛孩餐廳,非常歡迎養寵物嘅朋友入去同毛孩Chill一下,餐廳入面都有幾隻貓貓超級可愛🐱🐈肥嘟嘟好鍾意瞓覺☺️餐廳亦都提供咗多款Cafe Shop常見又受歡迎的小食同套餐,而今日我哋就點了一份牛扒🥩套餐、Pasta意粉🍝以及一份薯條🍟⭐️烤肋眼牛扒套餐🥩 HK$278五成熟的牛扒煎到金黃色,可以配上秘製的牛扒醬汁,配菜有清甜爽脆的沙律以及炸到外脆內軟的薯角☺️大大份好滿足⭐️荔枝玫瑰檸檬梳打🍹有香濃的荔枝味道,但有淡淡的玫瑰花香,荔枝玫瑰檸檬配梳打,這一個配搭還不錯!⭐️香草雪糕🍨🍧套餐的甜品是朱古力醬的雲呢拿雪糕🍦加錢就可以升級選擇牛角窩夫、心太軟等等甜品🍮⭐️明太子帶子墨魚汁意大利粉🍝 HK$138這次不用怕吃到污糟嘴,因為他們的醬汁不是墨魚汁,而是意大利粉係加入了墨魚汁,帶子煎到金黃色,鮮甜又彈牙☺️⭐️黑松露薯條🍟 HK$68每一條薯條都沾滿了黑松露粉,再

⭐️烤肋眼牛扒套餐🥩 HK$278

⭐️荔枝玫瑰檸檬梳打🍹

⭐️香草雪糕🍨🍧

⭐️明太子帶子墨魚汁意大利粉🍝 HK$138

⭐️黑松露薯條🍟 HK$68
每一條薯條都沾滿了黑松露粉,再配上黑松露嘅沙律醬,一定要粘着吃🤤
一年一度嘅萬聖節🎃大埔隱世Cafe Relax B&M 有唔同樓層地下係Cafe茶座,一樓係貓貓玩樂區二樓係泰式按摩💆🏻SPA天台頂樓可以飽覽整個沙灘海景💕知道Relax B&M 呢幾日有萬聖節限定套餐要去感受下氣氛🕷🕸🎃南瓜湯🍝帶子及軟殼蟹墨汁意大利粉墨汁好入味 意粉食得軟硬適中每一條都有墨汁包圍🤤🍗烤春雞及🐟香煎鱈魚特製醬汁係泰式酸辣汁 點埋一齊食係加分🫶🏻配埋小朋友至愛薯條🍟 必叫嘅菜式🦋食飽仲有個甜品 心太軟一切開就有流心朱古力🍫Yummy!環境真係好有氣氛🧡滿佈萬聖節嘅裝飾 一邊嘆冷氣一邊食晚飯 仲可以 𝚃𝚛𝚒𝚌𝚔 𝚘𝚛 𝚃𝚛𝚎𝚊𝚝 👻 有三位貓主人一直陪玩🐱天色夜黑 未有機會去埋上面幾層下次去啦✨
一年一度嘅萬聖節🎃
大埔隱世Cafe Relax B&M 有唔同樓層
地下係Cafe茶座,一樓係貓貓玩樂區
二樓係泰式按摩💆🏻SPA

有三位貓主人一直陪玩🐱
天色夜黑 未有機會去埋上面幾層
下次去啦✨

2023-11-14 35 浏览
每逢週末都要去chill下。今次呢間餐廳有靚view,有美食,有貓玩,有得按摩💆‍♀️,令我過咗開心嘅一天。All day breakfast 好豐富,有沙律、腸仔、蕃茄、茄汁豆、煙肉、蘑菇、炒蛋、薯餅、waffle ,平時其他餐廳邊有咁多款!最鍾意係窩夫,本身唔太鍾意食麵包,窩夫帶有牛油和蛋香就不同,特別好吃!軟殼蟹意大利粉好大隻嘅軟殼蟹,酥脆又邪惡⋯⋯配墨汁意粉,醬汁又掛麵🍝 簡單又美味。飲料有花茶、特飲、咖啡☕️比較有特色係蜜桃梳打,打卡able,有個小donut 水泡,一睇就知係summer drink ~另外,玫瑰latte都不錯,拉花靚,有花香的香氣吸引到連貓貓都聞返幾下!最開心係有不少貓貓會坐係我隔離,坐係枱到,陪我食嘢。佢哋好乖,好痴人又比我抱。今次我影到好多相,好滿意。天台都好值得參觀,特別係日落時分,望住沙灘、夕陽,景色宜人

軟殼蟹意大利粉

天台都好值得參觀,特別係日落時分,望住沙灘、夕陽,景色宜人
2023-11-07 55 浏览
𝓡𝓮𝓵𝓪𝔁 𝓑&𝓜 𝓒𝓪𝓯é 係本人香港深愛coffee shop 頭幾位🤍完全係不藏私!!!口袋名單🍀同韓國cafe有得fight 🇰🇷位於大埔大美督龍尾村附近既RELAX B&M一月頭開業!今次已經係我第三次再訪😎會為左佢 而係屯門騎牛牛入世外桃源🍑韓國cafe間間都接近單棟式 內外都perfect🇰🇷返到香港永遠覺得香港既cafe好細好侷促 每間都有限時 食完就好走啦🥲無辦法好好享受ಠ_ಠ環境好cafe難求𝓡𝓮𝓵𝓪𝔁 𝓑&𝓜 𝓒𝓪𝓯é 三層高花園連天台 good views 🍄底層花園位置有outdoor茶座 圍欄係透明玻璃 海邊公路帆船 加 藍天白雲⛵️chill爆💫•明太子帶子意大利粉意粉🍝份量適中 明太子醬香濃誘人😍帶有微微蒜味 更香口•黑松露薯條大大兜 薯條🍟面層灑滿左黑松露粉 再配黑松露醬 好邪惡😈•水牛城雞翼(辣)有五隻雞翼 酸酸辣辣好惹味🤤今次有隨雞翼上水牛城汁 可按照個人口味加減 比起我對上一次食 個味道再昇華左 🤤- 🍑牛角窩夫 Croffle呢個超適合想食甜品又怕肥既為食鬼🤤相對上會比其他flavour 較fresh ❄️牛角勁脆 但內裏軟糯煙unnnn~煙煙u
𝓡𝓮𝓵𝓪𝔁 𝓑&𝓜 𝓒𝓪𝓯é

•明太子帶子意大利粉
意粉🍝份量適中 明太子醬香濃誘人😍帶有微微蒜味 更香口

•黑松露薯條
大大兜 薯條🍟面層灑滿左黑松露粉 再配黑松露醬 好邪惡😈

•水牛城雞翼(辣)

- 🍑牛角窩夫 Croffle
呢個超適合想食甜品又怕肥既為食鬼🤤相對上會比其他flavour 較fresh ❄️牛角勁脆 但內裏軟糯煙unnnn~煙煙unun 口感完全擊中我嘅內心🤤💓

•限量飲品 Relaxocean
造型super cute~波波透明玻璃杯 上有個冬甩🍩小水泡!原來係白桃茘枝梳打 迷人既藍色 拼落大海打卡一流🌊

🐿🍃強推100%!!!由年頭開業至今人流一直無減少🥹等左好耐先入到座 野好食猫好玩海好睇🌊完全係weekend好去處 比猫星人治癒一下 平日疲倦嘅內心❤️‍🩹天台層仲可以無限打卡📸完全係recharges 身心靈叉電聖地🔌🪫🔋🔋💡
2023-11-06 49 浏览
今日放假入大尾督chil下🥰開車來到餐廳 環境很美 外面就是海灘地下是餐廳 二樓有貓貓 三樓可以做泰式按摩💆🏻‍♀️完全是一站式服務的別墅食完可以上去玩貓同按摩好爽🐱大約餐廳有20隻貓貓🐈‍⬛這裏可以呆一天也沒問題🌈 推介大家前來 黃昏的時間能夠觀賞日落好有心機設計呢個別墅 按摩選擇了90分鐘最後大約兩個人在這裏消費了$1000有一個美好愉快的體驗❤️店名:Relax B&M (大埔)📍地址:大埔大尾篤龍尾村165A號地舖
今日放假入大尾督chil下🥰
推介大家前來 黃昏的時間能夠觀賞日落
好有心機設計呢個別墅 按摩選擇了90分鐘
最後大約兩個人在這裏消費了$1000
有一個美好愉快的體驗

❤️店名:Relax B&M (大埔)
📍地址:大埔大尾篤龍尾村165A號地舖
最近秋涼,又可以過嚟探貓貓!今次坐地下嘅室內,有3隻公開貓坐鎮,好乖地任摸任抱唔嬲!仲會陪住你開餐😻老闆亦姐友善同愛錫小動物,會派零食俾佢地☺️食物方面,個人覺得意粉係必點,首先賣相已令人食慾大增,然後食材足料,三來調味亦不錯,醬汁好掛麵,所以啖啖都好夠味!🔹軟殼蟹意粉($128)醬汁惹味,有紅椒、蕃茄等配料,軟殼蟹Size好大隻,非常厚肉,而且外殼炸得好香脆~🔹明太子帶子意粉($128)卡邦尼汁夠晒濃,帶子又厚肉又爽口~🔹Expresso Tonic($45)咖啡豆味非常香甜,個人好喜歡及推薦!🔹夏日特飲造型好打卡,味道係蜜桃梳打~二樓係貓房,仲有幾隻貓係呢度坐陣,而且多咗啲枱櫈,可以邊食邊玩貓!三樓係按摩店,四樓就係天台,裝修好打卡,可以眺望成個龍尾灘,日落時份景色更靚!🚗交通:係大埔墟站的小巴站乘坐20C小巴,15-20分鐘車程,人造沙灘/龍尾灘落車。回程可以選擇坐返20C或其他巴士出大埔。⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯味道: 8/10服務: 8/10環境: 8/10打卡: 8/10CP值: 8/10推介值:8/10⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⊃✎⁾⁾喜歡呢個Post可給予”

🔹夏日特飲造型好打卡,味道係蜜桃梳打~

回程可以選擇坐返20C或其他巴士出大埔。

味道: 8/10
服務: 8/10
環境: 8/10
打卡: 8/10
CP值: 8/10
推介值:8/10

⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯

⊃✎⁾⁾喜歡呢個Post可給予”心心”以作鼓勵( ´͈ ᗨ `͈ )◞‎♡⃛

• Expresso Tonic
2023-11-03 42 浏览
襯著這陣子的好天氣到大尾篤走走這間位於海邊的咖啡店樓高三層連天台是一間設有泰式按摩的咖啡店不少人用餐後便去按摩鬆一鬆·不過這裏的重點應該是貓貓吧₍⸍⸌̣ʷ̣̫⸍̣⸌₎ค˒˒當天有幸被安排一樓的用餐位置換上拖鞋後便可以上樓推門進去便有幾隻貓在恭候了果然是很稱職的打工喵!牠們脾氣超好的 也很黏人不過用餐的時候要留心 不然牠們會偷食啊·點了明太子帶子意大利粉和烤春雞味道不錯 跟餐還可以加購飲品和甜品如果黃昏的時間來還可以上天台欣賞日落喔
襯著這陣子的好天氣到大尾篤走走
這間位於海邊的咖啡店樓高三層連天台
是一間設有泰式按摩的咖啡店
不少人用餐後便去按摩鬆一鬆
不過這裏的重點應該是貓貓吧₍⸍⸌̣ʷ̣̫⸍̣⸌₎ค˒˒
當天有幸被安排一樓的用餐位置
換上拖鞋後便可以上樓
推門進去便有幾隻貓在恭候了
果然是很稱職的打工喵!
牠們脾氣超好的 也很黏人
還可以上天台欣賞日落喔
2023-10-30
午餐
2023-10-19 47 浏览
今日放假特登約朋友嚟到大尾篤行下去埋好耐以前已經bookmark左嘅呢間餐廳🥰係一間貓cafe🤩天台仲可以打卡~而食物都好好味道.💎$138 明太子帶子意大利粉帶子鮮嫩多汁搭配濃郁既明太子醬😍帶黎一種鹹香而creamy既口感意大利粉彈牙有嚼勁完美咁吸附左明太子醬既風味每一啖都滋味十足🥰.💎$108 美式炸魚薯條炸魚薯條絕對係一道經典既美式菜炸魚既魚肉鮮嫩多汁帶有濃濃既海鮮風味😆薯條則是炸至外酥內軟的經典口感食落好香口.💎$88 雞肉配芝麻醬沙律嫩滑既雞肉同濃郁既芝麻醬帶黎一種豐富既口感雞肉經過烹煮之後仍然保持嫩滑多汁既肉質😆同芝麻醬既香氣同濃郁口感相得益彰.💎$48 焙茶牛奶焙茶既香氣散發出濃郁既茶香同牛奶既濃厚口感相結合茶香既淡淡苦澀同牛奶既甜味好夾🥰🥳
今日放假特登約朋友嚟到大尾篤行下
去埋好耐以前已經bookmark左嘅呢間餐廳🥰
係一間貓cafe🤩

天台仲可以打卡~

而食物都好好味道

💎$48 焙茶牛奶

焙茶既香氣散發出濃郁既茶香
同牛奶既濃厚口感相結合
茶香既淡淡苦澀同牛奶既甜味好夾🥰🥳
由泰國人開嘅獨立隱世Cafe,唔同樓層分別Cafe、親親貓咪、Spa、頂層仲可以望住海景傾吓偈📷到處都可打卡。享受大半天,令人賞心悅目😌主打Fusion菜🦑炸魷魚圈 Squid rings$108酥脆香口一啲都唔韌,一淡接一淡,真係好鮮,朋友都好欣賞佢個醬🍗慢煮雞肉和薯條 $138比想上中喜出望外,因為係半隻上碟,要趁熱食點埋醬汁特別正,跟餐附送👍🏻羅宋湯料足又開胃🌹升級+$25玫瑰花果茶(熱)飯後飲杯茶,幫助消化又養顏美容,成set壺同杯都好靚·🍍菠蘿梳打酸酸甜甜,非常清新🧇升級+$34牛角窩夫(菠蘿味)呢個口味有新意,唧上幼滑奶油及菠蘿醬,滿口酸酸甜甜感好特別·🍰Tiramisu一啖入口嘴里香、柔和中带有質感,味道并唔係太甜,讚~食完嘢去做Spa,所有項目做緊優惠7折起👍🏻

由泰國人開嘅獨立隱世Cafe,
享受大半天,令人賞心悅目😌

主打Fusion菜

🦑炸魷魚圈 Squid rings$108

🍗慢煮雞肉和薯條 $138

🌹升級+$25玫瑰花果茶(熱)
飯後飲杯茶,幫助消化又養顏美容,
成set壺同杯都好靚
🍍菠蘿梳打
酸酸甜甜,非常清新

🧇升級+$34牛角窩夫(菠蘿味)
呢個口味有新意,唧上幼滑奶油及菠蘿醬,滿口酸酸甜甜感好特別
🍰Tiramisu
一啖入口嘴里香、柔和中带有質感,味道并唔係太甜,讚~

食完嘢去做Spa,所有項目做緊優惠7折起👍🏻
2023-10-16
午餐
2023-10-16 51 浏览
今日同朋友去大尾督食下午茶,發現一間好舒服嘅 Cafe,叫做 Relax B&M。一入到去就覺得好放鬆,裝修簡約而時尚,音樂輕鬆而愉快。店員都好友善,主動招呼我哋同埋介紹菜單。我哋點咗四款食物同飲品,分別係美式炸魚薯條、抹茶紅豆牛角窩夫、熱榛子拿鐵同凍抹茶拿鐵。每一款都好好味同好靚,令我哋食到好開心。美式炸魚薯條係用新鮮嘅魚肉裹上麵糊,再用油炸至金黃酥脆。魚肉嘅口感既香又嫩,外層既脆又不油膩,配上特色嘅沙律醬,真係一流。薯條都炸得好香口,外皮香脆,內裡鬆軟,加上少少鹽巴,真係一啖一啖。抹茶紅豆牛角窩夫係用牛角包做成嘅窩夫,再淋上抹茶醬同埋加上紅豆泥。牛角窩夫嘅口感既鬆又香,味道既甜又苦,配上紅豆泥嘅濃郁同埋清新,真係一個好創意嘅甜品。熱榛子拿鐵係用特選嘅咖啡豆同埋榛子糖漿調製而成嘅拿鐵。拿鐵嘅口感既滑又香,味道既苦又甜,配上奶泡嘅柔滑同埋榛子嘅香氣,真係一杯好溫暖嘅飲品。凍抹茶拿鐵係用特選嘅抹茶粉同埋牛奶調製而成嘅拿鐵。拿鐵嘅口感既涼又爽,味道既清新又香甜,配上冰塊嘅清涼同埋抹茶嘅風味,真係一杯好消暑嘅飲品。除咗食物好味之外,我哋都好欣賞佢哋嘅服務態度。店員唔單止好親切關心我哋嘅需要,

除咗食物好味之外,我哋都好欣賞佢哋嘅服務態度。店員唔單止好親切關心我哋嘅需要,仲耐心地介紹唔同嘅食物,解釋佢哋嘅特色同埋做法。佢哋都好有心思,由於我哋坐嘅位置係戶外,佢哋仲主動為我哋提供蚊怕水,防止我哋被蚊叮。我哋覺得好貼心同開心。

仲有一個最吸引我哋嘅地方,就係呢間 Cafe 係一間寵物友善餐廳。食嘢嘅時候,我哋仲可以同餐廳入面嘅貓玩。餐廳入邊大約有五隻貓,有黑白相間嘅、有灰色嘅,每一隻都好可愛同埋好親人。佢哋會主動走過嚟同我哋打招呼,或者躺喺我哋身邊討摸。我哋好享受同佢哋嘅互動,覺得好溫馨同埋好開心。如果你係一個貓奴,就一定唔可以錯過呢間 Cafe 啦!

Relax B&M 係一間值得一試嘅 Cafe,無論係食物質素、服務水平、環境氣氛都一流。如果你想食一頓輕鬆又美味嘅下午茶,就快啲去試下啦!
上星期去咗鹿頸谷埔郊遊遊,行完簡單的山就去大美督去Cafe嘆下,這間之前經朋友介紹下食過都覺得不錯的Cafe,今次決定再encore🤭 Cafe 樓高三層,地下有室內和室外的用餐區,室外用餐區用上露營枱櫈,望住海景,休閒寫意,好Chill~😝 一樓是店主的英短長毛貓,食完嘢可以上去探下佢地同佢地玩吓~😆 非常可愛!🥰 二樓也有泰式按摩,由泰國師傅主理,也可以book嚟relax下😌 最後天台也佈置得很有節日氣氛,可以上天台打卡和睇下海景,日落景也是不錯呢!☺️ 1. 🐟 美式炸魚薯條 ($108)炸魚即叫即炸,大大件,炸到外皮鬆脆,魚肉肉質嫩滑,再配上他他醬,更加滋味!🤩 仲有好多即叫即炸的扭紋薯條,正! 👍🏻2. 🦀軟殼蟹意粉🍝 ($128)大大隻軟殼蟹在意粉上面,炸至金黃色,外層炸到好香口,啖啖肉,咬開還有蟹膏!🤤 還有一朵美美的麵粉花作裝飾,原來也可以吃的☺️ 用上蕃茄、香草和芝士煮成的醬汁,酸酸地又幾惹味,而且意粉煙靭又掛汁,份量都唔少,唔錯!3. 🥐朱古力曲奇牛角窩夫 Croffle ($68+雪糕$12)甜品當然留到最後食啦,呢個甜牛角包窩夫近期都好出名,牛角包窩夫即叫即整,有

1. 🐟 美式炸魚薯條 ($108)

2. 🦀軟殼蟹意粉🍝 ($128)

甜品當然留到最後食啦,呢個甜牛角包窩夫近期都好出名,牛角包窩夫即叫即整,有兩件,上枱時熱辣辣,香噴噴,非常酥脆,再配上Cookie and cream雪糕🍨、Oero和軟滑的Cream😋,非常滋味,兩至三人開心share啱啱好~😍

3. ☕️ 榛子拿鐵 ($48)

榛子味和咖啡都好香濃,甜度適中👍🏻

4. 🍹Full Moon ($58)

這杯飲品加入了橙汁、西柚汁和Soda Water,夏天飲最適合不過,酸酸甜甜非常清新,一啲苦澀味都無👍🏻,好消暑!😆
2023-09-23
  • 牛角窩夫
星期日趁天氣好到大埔踩單車,在近大尾督開了不少高質咖啡店,本來想一日探兩間,分別是Tamora和relax B&M,但Tamora已售罄所有食物和飲品,真是好誇張😂!📍位置:可以坐75K到龍尾村站下車,往車頭方向走五分鐘,單車徑的旁邊。🏠環境:樓高三層的村屋,分別是地面一層連室外露台、二樓其中一間房和天台。二樓是店主的英短長毛貓,有三隻不夠一歲的小貓🐈,其中一隻是任人抱😍,手感一流☺️!天台佈置很有節日氣氛,可以圍爐煮茶。而地面一層則份外休閒寫意,整體是可以在樓下吃飯,再上二樓玩貓,最後上天台打卡,非常充實!🤵🏻服務:QR Code下單,收取加一。🍽️晚市:沒套餐,只可散點。🍝黑松露雞肉意大利粉 $108份量挺多,😍黑松露醬濃郁可口,🤩意粉超級掛醬,雞肉嫩身,蘑菇多汁,配料很夾🤤,整體高質👍,CP值高!🍝經典卡邦尼意粉(豬肉)$98份量剛好,忌廉綿滑又不會膩,粗身煙肉條入口脆口軟韌🤤,好像吃雞軟骨🤩,很有口感。🍯焦糖🍌香蕉牛角窩夫🧇 $68窩夫🧇很脆口,片片🍌香蕉都有層焦糖,😍很棒,而且中間的奶油很厚又綿滑,整體甜品很出色😋,推薦必吃👍!☕️美式咖啡🧊(凍) $38正常水準,而在炎熱的天氣下
售罄所有食物和飲品,真是好誇張😂!
🏠環境:
樓高三層的村屋,
分別是地面一層連室外露台
、二樓其中一間房和天台。
二樓是店主的英短長毛貓,
有三隻不夠一歲的小貓🐈,
其中一隻是任人抱😍,
手感一流☺️!
天台佈置很有節日氣氛,可以圍爐煮茶。
最後上天台打卡,非常充實!
🤵🏻服務:QR Code下單,收取加一。
🍽️晚市:
沒套餐,
只可散點。
🍝黑松露雞肉意大利粉 $108
份量挺多,😍黑松露醬濃郁可口,
🍝經典卡邦尼意粉(豬肉)$98
🍯焦糖🍌香蕉牛角窩夫🧇 $68
焦糖🍌香蕉牛角窩夫
整體甜品很出色😋,推薦必吃👍!
☕️美式咖啡🧊(凍) $38
正常水準,而在炎熱的天氣下喝更解暑。
🍵海鹽🍯焦糖拿鐵🧊(凍)$48
很濃郁焦糖味,但不會過甜☺️,奶與咖啡平衡,入口順滑不苦澀。
2023-09-24
2023-09-17 72 浏览
呢間可以坐到半日嘅cafe 真係值得推介有主食有甜品 食物質素都唔差 擺盤好靚1樓咖啡店2樓玩貓貓3樓有按摩4樓天台可以用餐🍽️睇景另外附近仲有得租鴨仔船 踩單車一家大細非常適合去呢度玩一日咖啡店仲歡迎帶寵物揸車嚟嘅話餐廳旁邊只有少量位置不過附近都有幾個停車場🅿️
呢間可以坐到半日嘅cafe 真係值得推介
一家大細非常適合去呢度玩一日
咖啡店仲歡迎帶寵物
揸車嚟嘅話餐廳旁邊只有少量位置
不過附近都有幾個停車場🅿️
🦀 軟殼蟹意大利粉 $128大大嚿軟殼蟹好肥美😋外脆內軟 咬落去爆汁嘅口感好正🤩洋蔥汁加埋三色椒嘅味道好濃郁🧅黑色嘅意粉質感彈牙🍝 未見過咁特別嘅顏色🙈貌相好有驚喜🥰🫶🏻-🥩 烤美國安格斯肋眼 $288肋眼扒鮮嫩多肉汁👍🏻我揀咗七成熟 中間內裏透紅啱啱好😚牛味好出 就算唔點黑椒汁都好重味😍肉質好淋 無論切邊個位都冇筋😆薯蓉好creamy🥔-🍦焦糖雲呢拿雪糕跟dinner set一齊叫🍽️雲呢拿味雪糕好香滑🍨 配焦糖漿一流🍯最底有焦糖脆脆 令口感更加豐富🤪-🐷小小總結餐廳環境好舒服好chill🤤可以零距離同貓貓食飯😽上面天台可以望龍尾灘嘅靚景🏖️仲有一間房可以玩好多隻任摸唔嬲嘅貓貓😻跟dinner set價錢affordable😆Lunch set會再平少少🤏🏻食物質素絕對對得住價錢💰員工服務態度又好好👍🏻餐廳門口有兩個免費車位🚗 方便自駕人士😎可以book位嘅時候打去問仲有冇得泊🤩節日慶生或者想遠離繁囂想chill下都冇問題🥳-好味程度:🐽🐽🐽🐽餐廳環境:🐽🐽🐽🐽🐽回頭度:🐽🐽🐽🐽🐽價錢:🐽🐽🐽🐽💰人均消費:$100-$200
🦀 軟殼蟹意大利粉 $128
🦀 軟殼蟹意大利粉
🥩 烤美國安格斯肋眼
🦀 軟殼蟹意大利粉
2023-09-12 72 浏览
📍 Relax B&M (大埔)Bookmark左想黎呢到 今日同男朋友放假終於黎試吓🥰我地坐2人bar枱位有塊玻璃窗可以望到出面個景 打卡都幾靚😆枱上仲放滿左好多貓貓裝飾好可愛 ▫️牛肉漢堡個burger好大個😻十分足料 職員話漢堡扒係用和牛整架~牛味香濃 用料豐富,有芝士、菠蘿、蕃茄同生菜等配上千島醬微酸食落更有層次感 薯條都炸到脆卜卜 好食▫️明太子帶子意大利粉意粉掛滿醬汁食落好creamy 好好味 帶子都幾大隻▫️芒果乳酪沙冰叫左少甜~芒果味濃郁又唔會太甜 ▫️菠蘿椰奶沙冰呢杯都唔錯👍🏻飲到菠菜味同椰香味 食飽飽可以上1樓玩貓貓 🐈太可愛了2樓可以按摩同埋一定要去天台打卡!個景好relax~可惜去果日斷斷續續落大雨 小確幸係去到停左雨 ☺️ 如果天氣好影相一定好靚🫶職員服務態度仲好好 見我地影相主動幫我地合照 又會問翻啲食品質素點~
📍 Relax B&M (大埔)
Bookmark左想黎呢到 今日同男朋友放假終於黎試吓🥰
枱上仲放滿左好多貓貓裝飾好可愛