2023-11-23
Weekend放假留左係屋企成日,夜晚都想出去行下搵間餐廳食個飯,不過大埔真係好大,餐廳選擇都好好多,不如行遠少少走入大美督睇睇,大美督除咗有好多間燒烤場之外,亦都有幾間文青Cafe Shop,今日就去到龍尾村的Relax B&M☕️餐廳係一間毛孩餐廳,非常歡迎養寵物嘅朋友入去同毛孩Chill一下,餐廳入面都有幾隻貓貓超級可愛🐱🐈肥嘟嘟好鍾意瞓覺☺️餐廳亦都提供咗多款Cafe Shop常見又受歡迎的小食同套餐,而今日我哋就點了一份牛扒🥩套餐、Pasta意粉🍝以及一份薯條🍟⭐️烤肋眼牛扒套餐🥩 HK$278五成熟的牛扒煎到金黃色,可以配上秘製的牛扒醬汁,配菜有清甜爽脆的沙律以及炸到外脆內軟的薯角☺️大大份好滿足⭐️荔枝玫瑰檸檬梳打🍹有香濃的荔枝味道,但有淡淡的玫瑰花香,荔枝玫瑰檸檬配梳打,這一個配搭還不錯!⭐️香草雪糕🍨🍧套餐的甜品是朱古力醬的雲呢拿雪糕🍦加錢就可以升級選擇牛角窩夫、心太軟等等甜品🍮⭐️明太子帶子墨魚汁意大利粉🍝 HK$138這次不用怕吃到污糟嘴,因為他們的醬汁不是墨魚汁,而是意大利粉係加入了墨魚汁,帶子煎到金黃色,鮮甜又彈牙☺️⭐️黑松露薯條🍟 HK$68每一條薯條都沾滿了黑松露粉,再
⭐️荔枝玫瑰檸檬梳打🍹
⭐️香草雪糕🍨🍧
⭐️明太子帶子墨魚汁意大利粉🍝 HK$138
⭐️黑松露薯條🍟 HK$68
每一條薯條都沾滿了黑松露粉,再配上黑松露嘅沙律醬,一定要粘着吃🤤