2019-03-15 453 浏览
今日同朋友去咗Ruby Tuesday試左佢個慢煮肉眼牛扒,送餐黎既時候嘩左聲!估吾到會咁厚肉😍😍一d都吾‘鞋’煮得岩岩好,對於好中意食牛既朋友都忍唔住口🤭🤭仲非常juicy😋仲要每一啖好濃味👍🏻👍🏻油脂分佈得好平均🤤🤤真係忍唔住我自己一個食曬🙈🙈再嘆返杯carlsberg簡直就係爽,簡直係絕配🥰一啖酒一啖牛諗返起都好回味🤤🤤🤤💗仲有呢到環境非常乾淨又好靚,位置又闊又坐得好舒服👍🏻真係要推薦朋友一齊再食過😝
2019-03-12 414 浏览
已經隔左好耐無食, 趁朋友係會員, 有半價就黎食我地已預先book好枱, 但我地人就早左到15mins, 又已經肚餓, 見到餐廳都仲有好多位, 於是係門口問下可唔可以入座, 但竟然係唔得, 要夠鐘先入得!我地叫左Triple Play, 係半份ribs+炸蝦+雞柳但好後悔叫左ribs先講肉質, 好瘦, 肉又唔甩骨, 燒到好乾柴, 點解可以比以前水準差左咁多? 個廚真係好唔掂份量方面, 雖然話係半份, 但同隔離枱既全份ribs 比較, 我地好似只有3分1份咁Parmesan Shrimp Pasta都算幾好食, 好creamy飲品Signature Sangria, 甜到嘔最後埋單, 雖然係半價, 但服務費係用原價計, 計計埋埋都唔算平, 仲要食物質素無水準, 真令人失望
已經隔左好耐無食, 趁朋友係會員, 有半價就黎食

但好後悔叫左ribs
triple play

飲品Signature Sangria, 甜到嘔

2019-02-03 994 浏览
午後經過megabox,於是前往Ruby Tuesday吃一個下午茶。五後人流不算太多,二人亦可坐在窗邊的卡位。由於成為了會員的關係,午市套餐亦有折扣。今次選擇了通粉和雞翼的套餐,亦額外點了一份餐湯。午市套餐比萬事的份量少了一點,但價錢上亦比較相宜。整體而言,連鎖西式餐廳水準不俗,未來亦會有空嘗試。
午市套餐比萬事的份量少了一點,但價錢上亦比較相宜。
整體而言,連鎖西式餐廳水準不俗,未來亦會有空嘗試。

2019-01-29
2019-01-23 695 浏览
幾年前食過情人節餐,今年揀左黎呢度食聖誕大餐🎄一早就打黎book左位,是日早放工,book左6點3就食啦🙈有個December special 青口,雖然細細隻,但青口肉厚身,同埋唔腥,好食聖誕大餐梗係揀返佢既Christmas set啦先黎頭盤煙三文魚,每片都好大片牛扒配龍蝦尾及火雞片好應節既火雞😁火雞肉一d都唔「鞋」,好少可,值得一讚。牛扒都好正但龍蝦尾就有少少乾身呢個朱古力暖心蛋糕簡直冇得彈甜而不漏,份量足夠2-3人。特飲都唔錯架

聖誕大餐梗係揀返佢既Christmas set啦
先黎頭盤煙三文魚,每片都好大片

牛扒配龍蝦尾及火雞片

但龍蝦尾就有少少乾身

呢個朱古力暖心蛋糕簡直冇得彈
甜而不漏,份量足夠2-3人。

特飲都唔錯架

庆祝纪念
圣诞节
2019-01-22 634 浏览
想不到有多久沒光顧Ruby Tuseday!還記得從前朋友間會夾份買一張會員卡,使用半價優惠!但後來Outback實在出色!所以再沒回頭光顧Ruby Tuseday!這次來到Megabox實在沒什麼好吃!但這一次真的會令我不再回頭!希望只是這間分店!首先是小食併盤,冷掉的,味道亦十分普通!其次是肉眼扒,同樣是冷的,味道十分普通!但已經是整頓飯最正常的菜式!伴菜是薯仔,凍的,上面有一大片沒溶的牛油,感覺極度馬虎!最過份是煎鱈魚,嚴重Overcook!「鞋口」,亦極重牛油味!感覺像小朋友入廚亂來的質素!整頓飯實在不配千多元的!給錢買難受!侍應服務質素實在不差,但味道真的嚴重不合格!如果只是廚房的問題,真的需要正視!
想不到有多久沒光顧Ruby Tuseday!
首先是小食併盤,冷掉的,味道亦十分普通!
整頓飯實在不配千多元的!給錢買難受!
小食併盤,肉眼扒,煎鱈魚*
星期二去咗Ruby Tuesday 😂😂心諗星期二都咗豪星期五點算😅好彩!同行有一個人有會員!食lunch 有八折😭😭😭成朝冇嘢落過肚加上姨媽到😂決定豪食一個扒!叫咗最貴嘅牛扒諗住塊扒會幾靚啦個Size 係成隻手掌咁大但係食落一般🙈🙈五成熟嘅扒有啲過熟同埋冇乜牛味😂😂😂配菜有薯條有西蘭花👍薯條好好味!!唔會好咸👍👍然後有西蘭花食下加返啲纖維好似健康啲😂😂😂前菜都有沙律或湯揀👌冇乜特別冇相小結呢個lunch 折咗都唔平食物一般中規中矩🍴
星期二去咗Ruby Tuesday 😂😂

心諗星期二都咗豪星期五點算😅
好彩!同行有一個人有會員!
食lunch 有八折😭😭😭

成朝冇嘢落過肚
加上姨媽到😂決定豪食一個扒!

叫咗最貴嘅牛扒諗住塊扒會幾靚啦

小結
呢個lunch 折咗都唔平
食物一般中規中矩🍴
2019-01-08 570 浏览
Ruby Tuesday 點解會去食:2018-12-20 我個buddy轉工,轉到去西營盤,恐怕短期內無機會撐腳枱喇!食物新鮮程度:⭐⭐⭐⭐️茄湯:好濃厚,好似食緊好多個番茄🍅咁,配上一個小麵包,好味道牛排:生熟程度,恰到好處,個人認為略為薄左少少,醬汁略咸左少少,適合重口味的朋友食物合適溫度:⭐⭐⭐️⭐️撞正今日好多公司開聖誕派對,搞到食物黎得好慢,所以都係新鮮出爐架!食物驚喜程度:⭐⭐⭐️⭐️帶子海鮮意粉:充滿住拉絲般的芝士,令愛吃芝士的朋友心醉,仲有塊焗得剛好的蒜蓉包,香脆與軟熟的溶和!—————————————————服務員態度:⭐️⭐️⭐️不過不失,當日咁忙都無發老脾,好樂意幫我追單,仲keep到笑容,合格啦!—————————————————最重要系。。。我會唔會再去?重遊指數:⭐⭐⭐⭐
Ruby Tuesday

點解會去食:

食物新鮮程度:⭐⭐⭐⭐️

食物合適溫度:⭐⭐⭐️⭐️

食物驚喜程度:⭐⭐⭐️⭐️

—————————————————
服務員態度:⭐️⭐️⭐️

—————————————————
最重要系。。。我會唔會再去?
重遊指數:⭐⭐⭐⭐
2018-12-31 475 浏览
今日專程到Mega Box嘅Ruby Tuesday! 因為做咗會員,當然要努力回本星期日晚竟然不用等坐!一行4大2小,點了不小食物,但也清光,今次的感覺是食物質素比上次東港城好小食拼盤點了大size,依然美味,今次點了上次沒有叫的炸蝦,但略嫌外面的麵粉漿比較厚。而其他三樣也很美味,薯皮比較上次吃是有點乾身,但因為芝士份量足夠,所以依然吸引。會員可以$45換這個青口,雖然份量不多,但白汁香草味道濃郁,有點想追着吃的感覺!今次沒有會員優惠,上次是約$100可以點牛扒,正價約是$300。今天點的正價約是$400 premium steak, order medium well, 今天勁正,多汁美味與上次的質量是有很大的分別。如果喜歡吃牛的,還是點這個premium吧!點了這個白汁大蝦長通粉,通粉的質感是比硬的意大利口感,對於吃慣淋口的小朋友可能有點不習慣,但對於我來說是可以。蝦是巨形size,彈牙可口這個是香蕉Oreo smoothie... 我不大喜歡,因為香蕉味完全蓋過了Oreo這個是朋友點的,所以不知道味道,又是點了極大的size。凡點了主菜,可以$138到自助沙律吧一次,沙律吧清潔

這個是朋友點的,所以不知道味道,又是點了極大的size。
凡點了主菜,可以$138到自助沙律吧一次,沙律吧清潔丶整齊,食物約有20款,食物屬於中上,只是沙律通粉有點硬。

整體感覺比起上次好,小朋友更是十分開心,因為他們可以到接待處,問姐姐拎聖誕小書簽填顏色!

因為會員正價食物是50% off, 埋單$924。以食物丶環境,真是朋友聚腳丶吹水的好去處。
2018-12-30
  • Premium  steak
2018-12-24 444 浏览
最近掀起了一股漢堡熱潮,蜜桃小丸子尚未試新店,但就去食老牌漢堡店ruby tuesday,睇下水準能否維持得到。megabox的店面積很大,座位亦相對闊落,坐得頗舒適。正如正常的美國菜,份量都應該相對地大份,所以我們只點了Colossal Burger和 half rack fork tender ribs。Colossal Burger: 一共有三層,只是賣相已經很吸引很有氣勢!麪包烘得暖暖的,外邊脆,內邊軟,有很香的牛油味;牛肉足足有one pound,可能距離廚房有一段距離,吃下口不算太熱,但都有點肉汁,厚厚亦滿意,配菜有生菜車打芝士洋蔥同酸瓜,都好新鮮,令到整個漢堡的口感提升;薯條粗粗的,有很香的薯味。整體而言,好好食!Ribs:感覺隻豬好細仔,但bbq source整得好yummy,連埋肉食好開胃!

1960 浏览

2018-12-15 521 浏览
午飯差不多2点座在窗边位景观尚可叫了一份和牛漢堡有埋薯條同菜絲沙律,見重有set lunch叫在個凱撒沙律同肉酱意粉先講漢堡係好食嘅片肉都ok個coslaw幾好但性價比5高要2xx元,依家好多burger店出都好有水準冇驚喜,叫返d 招牌菜好d,重有係沙律同肉酱都太將貨就價,好差,係差過7仔,我觉得食番餐牌嘅招牌最穩陣或者我今次叫錯嘢,但想提下service,好nice,好関注,5係係度hea
就係多d 羅馬菜甘同麵包粒同dressing
2018-12-13 385 浏览
之前因爲申請左做會員 所以每逢生日 聖誕節都會到ruby Tuesday 一躺 因為有半價同埋野食味道幾好 但自從張卡過左期就冇再去 事隔幾年 心掛掛好想食 就同朋友一齊做左vip 終於可以去重拾果種味道 睇一睇 發現原來沙田新城市廣場果間執左 唯有去megabox果間 醒目既我一早卜左位 可惜去到遲左少少就比門口接待話我遲到 要再重新排過 心諗排過咪排過 唔洗用啲黑人憎既態度咁同我講野 又唔係得罪左你 🤬畢竟我都係客人 友人就話算啦 一場黎到冇理由唔食 等左3-4個字度有位 今次叫返好耐冇食既豬肋骨同漢堡豬肋骨今次整得太燶了 而且肉質已經冇之前咁好味 有啲失望 而漢堡就保持到水準食完就緊係叫埋個chocolate tall cake 最正都係呢個 好味都難以形容🤤下次都係去第二間ruby食 希望唔會再比人黑面
畢竟我都係客人

食完就緊係叫埋個chocolate tall cake
最正都係呢個 好味都難以形容🤤
下次都係去第二間ruby食 希望唔會再比人黑面
2018-11-15 874 浏览
做得會員,比咗入會費先有半價,每個月梗係要食番餐先至抵! Weekend 去最好book定枱,如果walk-in 真係未必有位佢地碟碟Main course 嘅份量都夠晒大。今次hungry pig 叫咗個 Bacon Cheeseburger,相對於佢地嘅 Wagyu Burgers會抵食啲,雖然唔係和牛,但一樣係咁juicy!!  今次仲試咗個松露雞肉Risotto,松露味唔太出,雞肉好鞋口...,都係佢地嘅意粉水準比較好!叫埋份西冷扒,一如以往都保持到高水準,5成熟剛剛好,唔會話太淋或者太硬! 配菜可以揀焗薯,薯條或者薯蓉。如果覺得薯條或者薯蓉都太dry,Hungry Pig 就推介焗薯喇!另外唔知點解今日有個special offer,可以用$60加件焗龍蝦,但出到黎原本係咁..... 味道普通,似乎唔值wor
做得會員,比咗入會費先有半價,每個月梗係要食番餐先至抵!

Bacon Cheeseburger
,都係佢地嘅意粉水準比較好!
Pesto Chicken and Truffle Risotto

Premium Aged Prime Sirloin
味道普通,似乎唔值wor

2018-11-04
Bacon Cheeseburger
Premium Aged Prime Sirloin
2018-11-14 542 浏览
Ruby Tuesday其實價錢都偏貴,如果無做會員其實都唔係咁抵食。不過好耐無食過,有啲掛住啲芝士煙肉薯條,所以忍唔住去食。每次必點芝士煙肉薯條,豬肋骨,漢堡包!!芝士煙肉加薯條真係絕配,再點埋個醬真係好好味!!漢堡包個size仲大過隻手掌,4個人share岩岩好!!豬肋骨今次燒得好似有啲燶燶地,味道不過不失!!另外,仲點左個大蝦意粉!! 意粉份量比較細,但大蝦數量比想像中多,而且好新鮮!!食物質素都ok,但環境同服務就麻麻啦,座位下面有垃圾,餐具有啲洗唔乾淨,門口個服務員態度真係差到不得了。如果再食唔會再黎九龍灣呢間!!!

漢堡包個size仲大過隻手掌,4個人share岩岩好!!

豬肋骨今次燒得好似有啲燶燶地,味道不過不失!!

2018-09-29 1170 浏览
每次一有ruby tuesday coupon ,就會去食,因為有coupon真係抵食好多。今日放工,同友人去食。坐低之後,我拎張coupon 出黎check下。其中一位侍應好似係見到,就行過黎推介有咩精選野食,仲介紹左個追小食,話見到我地有coupon,個小食都可以用,都幾貼心。今次要推介嘅係雞翼拼盤,水牛雞翼真係好好食,脆脆地又辣辣地,好好味,下次都要食。另外點左份肉眼配焗薯同小食腸仔配薯蓉。值得一提個焗薯加埋啲牛油好香好好食。又抱住個飽肚回家。

另外點左份肉眼配焗薯同小食腸仔配薯蓉。
值得一提個焗薯加埋啲牛油好香好好食。
又抱住個飽肚回家。

食晏時間,餐廳好多人,但係侍應就好少,想搵人招呼下呢都要等好耐⋯⋯點四樣嘢,個侍應都搞到好似好複雜咁,原來佢係trainee... 咁佢真係有排train⋯⋯帶四杯水都要追兩次⋯⋯點左個$198嘅Kale Salad, 應該係有kale, lettuce, dried fruit, walnut & balsamic dressing... 嚟到都完全唔係嗰樣嘢,有四小片Kale leaves, 其餘就只有lettuce & croutons... 加好似ceasear salad dressing嘅物體⋯⋯ 都唔知佢想點,所以return,侍應話再做⋯⋯但係到最後就不了了之⋯⋯$218 蟹肉餅,肉霉、帶灰色、煎到黑孖孖、又薄、又多油⋯⋯跟ribs嚟嗰幾粒炸蝦,蛤蟆咁細冇蝦味,肉霉,焗薯一D都唔熱,仲唔係好夠熟⋯⋯$308 蟹肉帶子Mac’n Cheese,比咁少蟹肉同帶子仲要好難食,完全冇芝士味⋯⋯好在個$198嘅齋菜Kale沙律到最後都冇嚟,如果唔係又鬧多一樣⋯⋯ 但係唔嚟都講聲啦,買單嘅時候佢又識得自動自覺將個沙律移除,即係早有預謀啦⋯⋯咁嘅價錢咁嘅服務咁嘅質素完全明白點解可以生

帶四杯水都要追兩次⋯⋯

咁嘅價錢咁嘅服務咁嘅質素完全明白點解可以生存⋯⋯