2018-09-19 1218 浏览
朋友係Ruby Tuesday會員,叫任何餐牌晚食物同飲品都一律半價,令到成餐飯即刻抵食左。每碟都好大份,所以食到好飽。1/ 雞肉意粉個汁好濃味,雞肉juicy唔會煮得太熟2/ 墨西哥烤薄餅本人好鍾意食呢個,薄餅餡有牛油果、蕃茄,重點就係清新既食材配cream cheese一齊食,真係好食到停唔到口3/ Triple Play有半份ribs,炸蝦同炸雞。我地想試多d唔同野食,所以放棄左叫一份ribs,叫左呢個。4/ 芝士薯條呢個都係必食,細細份,做小食一流。5/ Cheese Cake食完一餐,梗係要食埋個甜品先夠完滿啦。呢個cheese cake都好大個,足夠4個人食

每碟都好大份,所以食到好飽。

1/ 雞肉意粉
個汁好濃味,雞肉juicy唔會煮得太熟

2/ 墨西哥烤薄餅

3/ Triple Play

4/ 芝士薯條
呢個都係必食,細細份,做小食一流。

5/ Cheese Cake

2018-09-03 1353 浏览
一向去開另一間依啲美式餐廳食,個朋友有佢地嘅會員咭,話可以借比我用,試吓話啲嘢食都ok。我問佢係咪借得黎用,佢話借過幾次比人都無問題。咁見今晚有朋友生日,就借咗黎用,試吓係咪真係好食。訂咗位,去到門口個女仔有問有無會員咭,我答佢有,之後就入座。三個人order咗一枝白酒,兩個頭盤,一個超大size burger $400,西冷扒$400,再加個 mini burger $200幾。服務晤算特别係好,我見佢答另一枱order,啲語氣都好負氣吓。埋單時比張會員咭佢,佢問要check 名,我答佢未試過要check個喎,佢答check晤到晤可以用。跟住佢講你張單都二千幾,加多兩百幾入會,我做半價比你,入會費$1200。其實嘢食晤算真係好好,加埋佢咁嘅態度😤 。其中一個fd話算啦,入會囉都有半價。寫form嘅時候佢要求我朋友一定要寫全英文名,話要黎對名用。我問反佢咁如果我有咭係有全名對啱,咁係咪“代表”用得?佢答我“咁如果你晤介意,借埋你張信用咭比朋友嘅,對到咪得囉!”,我真係想知係咪公司“要求”係要對信用咭囉!!!香港地要食buger 嘅地方好多,競爭好多。我都係諗住黎試咗,係好食先入會。而家咁入法感覺真係好差。
2018-09-02
2018-08-11 4179 浏览
今曰天雨,就在公司附近的Ruby Tuesday 吃午餐。這間餐廳都幾大,美式風格裝修,座位寛濶而舒適。這兒的午餐有10款,有意粉、漢堡或扒,價錢由$68-$168。所有午餐都包括沙律或湯,主菜及飲品。餐湯是忌廉湯。忌廉湯濃郁而稠身,配一口小scone. 這忌廉湯味道正正常常的,內有少量雞肉和蔬菜。沒有驚喜,也沒有太令人失望。Ruby’s minis$88迷你露比漢堡這漢堡實在太迷你,只有一口大小,約7-8cm大小。漢堡扒可自由選擇牛肉或豬肉,今曰選的是牛肉。這漢堡麵包軟綿,牛肉漢堡肉質唔會太結實。但由於漢堡扒太細件的關係,漢堡扒比麵包的味道掩蓋,只能隱約吃到肉味,但肉質唔會太乾,加埋芝士、醃青瓜同洋蔥圈,味道唔差。但兩個迷你漢堡絕對滿足唔到女生的口胃。幸而炸薯條的份量唔少,薯味十足,帶一點黑椒風味。8 oz New York steak $168八安士精選牛扒以$168價錢而言,這西冷牛扒算是不錯了。牛扒沒有太多帶筋的部分,只有靠邊的部分比較肥膩。牛扒煎至五成熟,肉質尚算軟嫩,帶有肉汁。加上牛扒上香濃的蒜蓉牛油,肉脂更添一份蒜油香氣,啖啖肉,挺滿足。配菜同樣是薯條,十分美式快餐的感覺

。所有午餐都包括沙律或湯,主菜及飲品。

餐湯是忌廉湯

Ruby’s minis$88
迷你露比漢堡

8 oz New York steak $168
八安士精選牛扒

以$168價錢而言,這西冷牛扒算是不錯了。牛扒沒有太多帶筋的部分,只有靠邊的部分比較肥膩。牛扒煎至五成熟,肉質尚算軟嫩,帶有肉汁。加上牛扒上香濃的蒜蓉牛油,肉脂更添一份蒜油香氣,啖啖肉,挺滿足。配菜同樣是薯條,十分美式快餐的感覺,份量十足。

餐飲是加$15的即磨咖啡
,這咖啡味道一般,但比跟餐的精溜咖啡好一點點,也就只是一點點而已。這兒的咖啡認真麻麻。

整體而言,這兒的午餐不致驚喜,水準平穩,價格合理。有聞他們的spareribs 不錯,下次試試看。

2018-08-10
2018-08-07 1272 浏览
Happy Friday 收工後同同事一齊聚餐。我地book左8點,但去到都幾full, 要再等半個鐘先可以入座。人多嘅好處就係可以嗌唔同菜式,試到多啲嘢。我地有11人,嗌左兩個salad, 兩款迷你漢堡,一個ribs, 兩個 pasta, 兩款小食,每人一杯飲品中間有個搞笑位: 我地已經食到一半,但仲差3杯嘢飲未上,追左單之後5分鐘上返店員話: 唔好意思,啱啱唔夠杯用同事Z話: 咁大間餐廳都冇杯用?我地成張檯笑到傻晒😂到我地差唔多食完,店員過嚟收返啲杯同事Z: 係咪唔夠杯用?😂😂同事有會員半價優惠,今餐人均消費$213,所以都幾抵食,不過佢地認真要買返多啲杯啦

店員話: 唔好意思,啱啱唔夠杯用
同事Z話: 咁大間餐廳都冇杯用?
我地成張檯笑到傻晒😂
到我地差唔多食完,店員過嚟收返啲杯
同事Z: 係咪唔夠杯用?😂😂

煙肉芝士薯條
迷你露比煙肉芝士漢堡
經典燒排骨
特級Aged Prime 西冷扒 (七成熟)
士多啤梨冰茶
2018-07-27
特級Aged Prime 西冷扒 (七成熟)
2018-08-03 947 浏览
同事有張半價既會員卡,咁就約咗一大班人放工之後去食。本身想book七點/七點半,但就full晒,咁我地就book八點,嗰日我地七點九就已經去到,但都要等到差唔多八點半先入得去,可能我地多人,有成十個人,都等咗好耐先入,同冇book枱冇分別,係呢方面服務真係麻麻,我地嗌完野食都差唔多九點了。我地都嗌咗幾多野一齊share, 一開頭黎咗個三文魚凱撒沙律同羽衣甘藍沙律,呢兩碟菜冇咩特別,都係普通沙律味道😂😂之後黎咗個小食拼盤同芝士薯條都好好食。小食拼盤佢有唔同小食俾你揀,可以揀四樣,跟住每樣大約有四份。個芝士棒可以做到拉芝既效果,熱食既時候十分滋味,但個炸蝦就做得麻麻,炸皮同隻蝦好分離,好散,好似分開緊食蝦同個炸皮咁。個芝士薯條都俾好多芝士同sour cream, 凍咗一樣好食,當然熱食啲芝士會滋味啲啦~我地仲嗌咗個三份細漢堡,兩份牛肉,一份雞肉,牛肉一份會有四個細既漢堡,雞肉就得三個。我食既係牛肉漢堡,個包外脆內軟,剩係食個包就已經夠晒好食,牛既份量都岩岩好夠大,可以每啖都食都有牛,個牛亦十份juicy👍🏻 每一份都有配薯條,食咗芝士薯條就覺得普通薯條冇咁好食了😂我地仲有嗌其他肉同扒,但覺

我地仲有嗌其他肉同扒,但覺得都唔係太特別就唔講了。另外,我地嗌咗野飲,有一半都好遲先黎,有兩枝仲要追咗幾次,係差唔多食完野先黎,講真,服務就麻麻,野食都好食既,但值唔值咁貴呢,我就覺得唔值得啦。如果唔係有半價都唔會黎食😂
三文魚凱撒沙律
rib
肉眼扒
  • 煙肉芝士薯條
2018-07-31 560 浏览
很久沒有到這裡吃晚飯剛好為了幫男友慶祝生日想很久也想不到要吃什麼突然想起自己有ruby tuesday的會員卡就決定到這裡慶祝吧-預定了晚上7點半的桌子到了以後也不用等就馬上可以進去用餐餐廳員工非常用心有禮貌向我們推薦了幾款菜色後就沒有再刻意打擾我們我可是很怕有人站在旁邊等我點菜-我們一行4人,點了有5-6樣小吃和主菜最推薦的絕對是蟹肉餅和燒排骨-蟹肉餅吃下去絕對是滿滿的貨真價實的蟹肉沒有過多的調味非常清爽的是蟹肉的纖維-燒排骨算是這裡的經典菜色吧人多可以選擇全份食量較少也可以選擇半份味道不會太濃郁但配著淡淡的炭烤味是肉食愛好者的不二選擇吧
很久沒有到這裡吃晚飯剛好為了幫男友慶祝生日
生日
燒排骨
蟹肉餅
2018-07-31 349 浏览
以前的Ruby Tuesday總是我的飯堂,每逢有半價會員,就會瘋狂來這裏吃晚餐。相隔多事,很久已經沒有來了,但是這次來到卻令我有點失望。我們這次吃的東西不多,這個burger質素平平,首先上面的炸洋蔥圈太過油膩了,每咬一口都會有油滲出來,漢堡扒也偏硬,欠缺肉汁,而且有點淡味,整個包的精髓全靠BBQ醬,幸好旁邊的薯條質素依然是非常高,外脆內軟,薯味香濃。之後就是曾經令我非常喜愛的chocolate tall cake,分量依然是非常巨大,中間有一大塊以朱古力慕絲相間的朱古力蛋糕,再加上幾球雪糕,忌廉和曲奇餅碎,非常邪惡。朱古力蛋糕朱古力味非常香濃,只是略嫌乾身,而且雪糕的味道也比較假,如果用上一些高質雪糕,相信味道會更好。

2018-05-31
2018-07-27 326 浏览
星期4成9點半都未食野,好肚餓,打過去話好多位直接去OK。我地兩個人叫左 2件Sea scallop ($20 一件 ,minimum 2 件起),Rib eye $358 ,加個 Pesto chicken risotto $208。Rib eye要左medium 都超熟,好彩無叫medium well,Pesto chicken好好食,份量多得黎好juicy又入味。嘢飲方面,叫左Red sangria , 個 staff 話一杯 megasize 份量多過分開叫兩杯普通 sangria,所以同朋友叫左mega size飲。真係好大杯,本身以為無咩酒,但飲飲下面都紅晒,下面仲有好多果肉,正!

2018-07-22 353 浏览
會員價抵食,若是原價會有D唔值。大至上好好味,大部份菜式嘅碟都比較大,餐枱相對細,如果系大家share good, 食物放中間,當全部同時上菜,唔夠位放。Smoked Salmon with Crispy Parma Ham Caesar Salad: 沙律菜算新鮮,但Crispy Parma ham 好硬,不crispyNew England Clam Chowder:好味但不熱Steak and Seafood Combo Jumbo Lump Crab Cake, served with Baked Potato:crab cake好好味,牛扒一般Triple Play half slab fork tender rib, crispy shrimps, chicken tenders, baked potatoes:好好味👍🏻Steam Zucchini:👍🏻Baked potato with butter and sour cream:好味,但牛油太多,雖然可以撥開唔食。Freshly made Classic Lemonade (Strawberry):好味,最開心可以走甜
會員價抵食,若是原價會有D唔值。

Fresh made soup: New England Clam Chowder

Steam Zucchini:👍🏻

Side  dish,  baked potato

Freshly made Classic Lemonade (Strawberry):好味,最開心可以走甜 👍🏻
Fresh Lime  soda,  without syrup, large

Fresh lime soda:large真系好大杯,好味,最開心可以走甜 👍🏻
Freshly made Classic Lemonade (Strawberry)  without  syrup

2018-07-16 1469 浏览
由2008開始經已係 RUBY TUESDAY 既 MEMBER! 轉眼十年, 如果你無 MEMBER CARD 其實都好貴. 當年用 $800 買左半年, 之後耐不耐比$1200 續兩年! RUBY TUESDAY 既食品真係樣樣都好味, 不令人失望!!!食左十年, 其實都有點悶, 但我升級左做 PREMIUM MEMBER, 每個月都送 FREE MAIN & FREE STARTER 各一!!! 今次呢個 SCALLOP 係凍食, D醬有點 TOO MUCH, 吾可以話吾好食, 只係我習慣左食熱既蒜蓉蒸扇貝!呢度既 DRINK 都有好多選擇, 有 MEMBER CARD 除左食物有半價, 飲品都同樣有 50% OFF, 如果叫 SOFT DRINK, 仲有得無限 REFILL 添!!!龍虾尾 - 好味!!! 點牛油煮溶做醬, 令到個龍虾更加香!!!  SIDE DISH 你可以自己選擇, 焗薯, 薯氣, 洋蔥圈!!!甜品 DOUBLE CHOCOLATE CAKE, 宜加做緊一ORDER, RUBY TUESDAY 就會捐出$5 比一個慈善機構, 唯然$5 并吾多, 但經已比好多

甜品 DOUBLE CHOCOLATE CAKE, 宜加做緊一ORDER, RUBY TUESDAY 就會捐出$5 比一個慈善機構, 唯然$5 并吾多, 但經已比好多捐一蛟既餐廳多好多!!!
就係因為做左 MEMBER, 好多野都 FREE 或 DISCOUNT, 喜歡 RUBY TUESDAY 既朋友都要記得做 MEMBER 哦!!!
2018-07-15
2018-07-07 340 浏览
入嚟嗰時,比個自助沙律吧吸引咗,亦係朋友至愛,鍾意佢夠多選擇!我哋開心share 肉眼扒,蒜茸包同Blondie。呢度啲扒,肉質同火喉都有水準,份量又夠大,仲有薯菜相伴。叫medium well,好多餐廳都唔得,但呢度真係做到!blondie有雪糕隨附,一冷一熱嘅感覺,好特別,而且甜度適中。服務:由於呢度有會員優惠,侍應向我哋講解詳情非常詳細,最後成功入會!環境:場地可能太大,燈光比較暗,加上人手唔夠,好幾次叫侍應都等一段時間至有回應!
我哋開心share 肉眼扒,蒜茸包同Blondie。

服務:
環境:
2018-07-07 262 浏览
Normally, I will stuck to Ribs and steaks. But due to the latest member's promotion, I have tried the Grilled chicken for the very first time. It is much better than my expectations, portion is big enough, the chicken is quite juicy, and it feels so healthy at the same time as there are lots of veges as well!Another must try is the double chocolate cake! I used to eat pick the Chocolate tallcake, but this one is way better! The cold vanilla icecream and the molten hot chocolate sauce is a perfec

Another must try is the double chocolate cake! I used to eat pick the Chocolate tallcake, but this one is way better! The cold vanilla icecream and the molten hot chocolate sauce is a perfect match!

2018-07-06 248 浏览
漢堡包有驚喜做緊優惠$39/4條魚柳仔有點失望冷氣唔太夠 邊食邊流汗食食下冷氣機滴水:(~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
漢堡包有驚喜
做緊優惠$39/4條魚柳仔
有點失望
冷氣唔太夠 邊食邊流汗
食食下冷氣機滴水:(
We booked a table at 6:30pm today to celebrate my wife's birthday. We arrived ontime and we were told to return the table by 8pm which is normal. By 7:25pm, aman in black shirt (as far as I remember, he is in management level) remindedus to order our dessert. Between 7:25-8pm, this man reminded us 4-5 times thatwe have to return our table by 8pm. By 7:55pm, he literally TOLD US TO LEAVE. Ihave never ever had such a rude person serving me in my life and this man issupposed to be in management lev
supposed to be in management level? We were all very upset about this dinning
experience. This is totally unacceptable. If I can submit this review without giving one star, I will not hesitate to do it.  If you were approached by RubyTuesday to join or renew your membership, think twice!
2018-06-16
庆祝纪念
生日
2018-06-03 675 浏览
之前申請左Ruby Tuesday既會員卡,晚市有半價優惠。Menu價錢偏貴,如果無discount應該會很少幫襯😂⭐️Wagyu Deluxe Burger 🍔 本身漢堡包係跟薯條既,但可以轉焗薯既果然係美國菜的餐廳,漢堡包份量超大,麵包加上牛油,焗至非常香口及脆身。內有炸洋蔥,切成條狀的大啡菇,新鮮生菜,意式酸青瓜,及和牛。牛肉煎得夠香夠曬Juicy,建議可以同朋友Happy Share😆-⭐️蕃茄硯肉炒意粉 $208硯肉意粉都係白酒炒比較好,依個硯肉意粉比蕃茄搶晒味,蕃茄超酸,完全吃不出硯肉的味道🤭-⭐️One Visit Salad Bar $128 選擇都算多,推介要食佢既蒜香薯仔,勁好味。水蜜桃出面宜家都好少食到。一次過可以食夠佢。溫馨提示:食得曬先好拎😂
⭐️Wagyu Deluxe Burger 🍔
本身漢堡包係跟薯條既,但可以轉焗薯既

⭐️蕃茄硯肉炒意粉 $208

⭐️One Visit Salad Bar $128
選擇都算多,推介要食佢既蒜香薯仔,
勁好味。水蜜桃出面宜家都好少食到。一次過可以食夠佢。
溫馨提示:食得曬先好拎😂