1K
👧🏻😋👅🍽✨Family Friendly 特色美式西餐👨‍👩‍👧‍👦-🇺🇸 睇餐牌見到好多new item款式仲幾特別值得一試; 沿用多年來member price半價既做法, 食物大份高質抵食🇺🇸 小朋友入座有汽球送, 埋單再送個coin可以扭蛋, 小朋友又食又拎勁開心🥰 店員都好nice好照顧客人既需要-🍔 經典芝士通心粉漢堡 $139Mac 'n' Cheeseburger💯每一粒通粉都沾滿均勻芝士醬, 漢堡扒厚身好juicy, 但夾埋生菜番茄紫洋蔥食落唔會覺得膩; 個芝麻包軟身鬆化好香甜-🥩 特級肉眼扒 $279Premium Australian Ribeye✨14oz肉眼扒好抵食! 肉質軟滑五成熟度完美, 揀左牛油汁好香同肉汁好夾; 配菜有番薯條同烤雜菜, 串茄仔好甜好多汁-🦀 珍寶蟹肉餅 $154Jumbo Lump Crab Cake💯兩大塊蟹餅蒜到焦脆, 咬開入面係一梳梳蟹肉絲, 除左鮮甜蟹肉仲有香草, 再擠埋鮮檸檬汁味道更豐富-🍿 Popcorn Milkshake $59🍰 Tiramisu Milkshake $59✨16oz已經好大杯, 32oz仲jumbo
👧🏻😋👅🍽✨
Family Friendly 特色美式西餐👨‍👩‍👧‍👦
🍔 經典芝士通心粉漢堡 $139

🥩 特級肉眼扒 $279

🦀 珍寶蟹肉餅 $154
Jumbo Lump Crab Cake

🍿 Popcorn Milkshake $59
🍰 Tiramisu Milkshake $59
✨16oz已經好大杯, 32oz仲jumbo 😂不過想試兩個味就叫左兩杯standard; cream好幼滑, 上面有奶昔味道既糖漿, 美式milkshake少不免甜少少, 但慢慢飲送野食都好唔錯; 讚一讚爆谷係脆的!

Premium Australian Ribeye
本來好好一餐晚飯,因為服務態度差和不良銷售手法,嚴重影響心情,令到一個不愉快的經歷。本來在TVB鄰住買,選購了兩個優惠餐,今日訂枱食,訂枱時已經訂五位枱,講咗用餐飲券。點知入座後,服務員表示,每次只能用一張,那我們要求分開座,但一位很冇禮貌的服務員話唔得得,成個場大把台大把空位。我覺得俾佢屈,所以我離開。但出到門口,見其他餐廳好多人,跟住我翻轉頭,同另一位員工講,要一張兩位枱一張三位枱,坐低之後嗰幾個員工,仲喺背後絲絲細語,搞到我哋好不舒適。食物質素亦很差,捆綁式消費,經常要人入會,買預售券等。其實你賣券的時候。 如果唔可以用兩張應該一早表明,訂枱時亦應該向客人表示,如果真係有誤會,亦應該想辦法如何協助客人解決,唔應該系咁嘅態度。攪到食餐飯都令到我哋好唔開心,嗰嚿牛肉好多根完全唔咬唔到。嗰碟意粉全部都系垃圾好粉未熟。咁樣做生意祝你生意興隆
咁樣做生意祝你生意興隆
眾所周知𝐑𝐮𝐛𝐲 𝐓𝐮𝐞𝐬𝐝𝐚𝐲的會員優惠簡直是無敵!今天一於去尋找童年回憶!想不到食物的份量一如以往,都是美國𝐬𝐢𝐳𝐞,超!級!大!份!——— ✤ 𝐔𝐒𝐃𝐀 𝐁𝐮𝐭𝐜𝐡𝐞𝐫’𝐬 𝐒𝐭𝐞𝐚𝐤|$𝟐𝟗𝟗(會員價)𝐌𝐞𝐝𝐢𝐮𝐦 𝐫𝐚𝐫𝐞的美國特級西冷勁大份超厚肉!甫切開便見到鮮嫩的肉質和絲絲血水,搭配香氣四溢的蒜蓉牛油🧈,更上一層樓。𝐬𝐢𝐝𝐞更是香甜的蕃薯條🍠✤ 𝐌𝐚𝐜 ‘𝐧’ 𝐂𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞𝐛𝐮𝐫𝐠𝐞𝐫|$𝟏𝟑𝟗(會員價)居然第一次見𝐌𝐚𝐜 𝐚𝐧𝐝 𝐂𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞 𝐜𝐫𝐨𝐬𝐬𝐨𝐯𝐞𝐫的𝐛𝐮𝐫𝐠𝐞𝐫🍔滿瀉的芝士通心粉既𝐜𝐡𝐞𝐞𝐬𝐲又濃郁,搭配肉質鮮嫩的漢堡扒、鮮嫩生菜🥬、酸瓜、番茄🍅;特粗薯條炸到黃金酥脆 ✤ 𝐑𝐓 𝐂𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞 𝐖𝐚𝐟𝐟𝐥𝐞 𝐅𝐫𝐢𝐞𝐬|$𝟗𝟗(會員價)好大份‼️果然美國餐廳就是𝐜𝐫𝐚𝐳𝐲 𝐬𝐢𝐳𝐞。超邪惡𝐜𝐡𝐞𝐞𝐬𝐲無比的芝士薯格搭配鹹香煙肉🥓✤ 𝐓𝐢𝐫𝐚𝐦𝐢𝐬𝐮 𝐌𝐢𝐥𝐤𝐬𝐡𝐚𝐤𝐞|$𝟓𝟒(會員價)邪惡𝐜𝐫𝐞𝐚𝐦跟朱古力醬簡直是𝐩𝐞𝐫𝐟𝐞𝐜𝐭 𝐦𝐚𝐭𝐜𝐡✤ 𝐑𝐮𝐛𝐲 𝐅𝐫𝐞𝐬𝐡𝐞𝐫 |$𝟒𝟐(會員價)入口清新𝐫𝐞𝐟𝐫𝐞𝐬𝐡𝐢𝐧𝐠,酸甜解膩

———

✤ 𝐓𝐢𝐫𝐚𝐦𝐢𝐬𝐮 𝐌𝐢𝐥𝐤𝐬𝐡𝐚𝐤𝐞|$𝟓𝟒(會員價)
邪惡𝐜𝐫𝐞𝐚𝐦跟朱古力醬簡直是𝐩𝐞𝐫𝐟𝐞𝐜𝐭 𝐦𝐚𝐭𝐜𝐡

✤ 𝐑𝐮𝐛𝐲 𝐅𝐫𝐞𝐬𝐡𝐞𝐫 |$𝟒𝟐(會員價)
入口清新𝐫𝐞𝐟𝐫𝐞𝐬𝐡𝐢𝐧𝐠,酸甜解膩
位於科學園嘅🇺🇸美式餐廳連鎖店🌟Ruby Tuesday🌟,泊車極方便🚘,二期停車場🅿️泊去8W嗰邊,搭𨋢上返地面就到餐廳,仲有🎉免費泊車優惠🆓,係遊車河兼食飯嘅好去處!最近推出咗🆕新嘅菜式,會員繼續享有半價優惠😘!🍹Ruby Refresher|Popcorn MilkshakeMocktails之一嘅Ruby Refresher,由多款果汁調配而成,清新解渴!焦糖醬、爆谷、Dreyer's雪糕、再加勁爆多Cream,呢杯奶昔真係極度邪惡!🦀Jumbo Lump Crab Cake每一口都塞滿蟹肉嘅蟹肉餅,加少少青檸汁同埋枱面嘅調味粉,集鮮味同惹味於一身!🥩Premium Austrian Ribeye巨型厚切嘅澳洲肉眼扒足14oz,肉汁豐盈啖啖滋味!伴碟嘅蕃薯條同埋蔬菜份量都幾足!可自選醬汁!🍝Kimchi Carbonara with Fried Seafood加入泡菜嘅卡邦尼意粉變得不易膩!炸海鮮有蠔、蝦、魷魚,香脆可口!

🦀Jumbo Lump Crab Cake

🥩Premium Austrian Ribeye

2024-06-22 448 浏览
朋友係Ruby Tuesday 會員,有半價優惠,跟佢去食就最抵食。選擇了科學園的分店,設有室外座位,樓底高,環境開揚闊落舒服。珍寶蟹肉餅,兩塊厚身而煎得金黃的蟹肉餅,入邊全部都是一絲絲的蟹肉,味道鮮香。7成熟的特級澳洲肉眼扒,脂肪均勻,肉質鮮嫰,牛味香濃,不沾醬汁都很夠味,而配上的蘑菇汁內邊真係有蘑菇片,讚。配菜有炸得香脆,味道香甜的蕃薯條及蔬菜。Mac n Cheese burger, 漢堡包內除了有塊厚厚的漢堡扒,洋蔥,芝士及生菜,還夾上了邪惡的芝士通心粉,原來味道跟漢堡包都頗夾,岩晒芝士控的朋友。飲品點了杯爆谷奶昔,用雲呢拿香味Dreyer's雪糕,加上幼滑忌廉、粒粒爆谷同焦糖醬,十分濃厚邪惡。另一杯Ruby refresher 相對地比較清新,用橙,菠蘿,莓及椰子製成,飲到陣陣椰子香。

2024-06-22
2024-06-11 392 浏览
Ruby Thuesday係科學園開左新分店,呢間分店環境超正,有戶外座位,有池景園林睇,超有氣氛😍餐廳不定時會轉餐廳,可以比食客有新鮮感☺️Join左成為佢地嘅會員每次消費都享有半價‼️‼️真係好抵食🤩今次叫左三款新菜式:珍寶蟹肉餅、特級肉眼扒、經典芝士通心粉漢堡!珍寶蟹肉餅 $154 蟹餅外層煎脆,內裡口感就比較鬆軟,食落有蟹嘅香甜味,加上青檸汁同辣微嘅Marie Rose Sauce,令蟹餅味道更有層次!特級肉眼扒 $279有成14安士重嘅大肉眼扒🤤🤤叫左7成熟食落有豐富嘅肉汁,入口軟腍,牛味濃郁🤩除左三款醬汁(黑椒、蒜蓉汁外)店員仲比埋芥末我地點,牛扒配芥末is my favorite 🥰🥰薯菜都做得出名,蕃薯條比薯條更夾配肉眼😝車厘茄烤過後仲係好多汁😬經典芝士通心粉漢堡$139非常igable嘅burger😍比較少食呢d fusion burger🫣原來係外國都幾出名😆通心粉有超香濃嘅芝士味😋建議先食左上層嘅通粉再食漢堡,咁就唔怕食到周圍跌😆burger 個size都好大,有酸青瓜嘅burger係好味D😋仲有漢堡扒、洋蔥、蕃茄、生菜,食落夠豐富☺️Ruby Refresher 飲落果

珍寶蟹肉餅 $154

特級肉眼扒 $279

經典芝士通心粉漢堡$139

Ruby Refresher
飲落果然同個名一樣咁清新,加左橙、菠蘿汁、蔓越莓同pina colada,值得一試嘅mock tail 🍸

Tiramisu Milkshake
用dreyer’s嘅vanilla 雪糕mix tiramisu 再加上cream,幼滑香甜,味道唔錯
2024-04-18 551 浏览
晚餐時段叫了兩杯餐牌上收費$98的啤酒,結帳時單據上收費是$118,向店員查詢同查找之下,餐廳的答覆是我們手持的餐牌是舊價,新餐牌上的收費是$118,這個答案當然不能接受!雖然現在收費已改回$98!但各位如要幫襯這間餐廳,記得看清楚餐牌上的收費!!免得被人蒙混過關!食物水準⋯⋯牛扒還可以,但炸海鮮拼盤(fisherman platter)收費448!完全都是街邊小食的質素,絕對稱不上係海鮮!祇有薯條是貨真價實!
2024-04-17
用餐优惠
信用卡優惠
2024-04-01 447 浏览
I ordered the “April Special - 14oz Premium Australian Ribeye” and requested medium rare. It turned out to be almost well done. The steak was of good quality, it’s juicy inside, but unfortunately the outer layer is coarse and dry due to overcooking. And they did not ask me what sauce I wanted. No sauce is fine I can taste the meat well. But the staff team all looks unhappy. From the manager standing near the door all the time, to the servers. Very unwelcoming.
2024-04-01