趁週六過來食個午餐 睇到OpenRice介紹幾吸引🤩所以試吓餐廳近海旁環境都幾好 ~ 幾舒適不過可能因為夏天嘅關係覺得坐低有啲熱😖食物嘅份量選擇都多~Lunch 唔想食太飽所以叫咗兩個煮食加一份小食飲品方面冇特別嘢想試 天氣熱 打算食完lunch買廢水飲所以就冇嗌嘢飲🤣🍽️泰式乾炒河粉(牛)配料好足嘅泰式炒河粉 牛肉大大塊另外配埋蛋同埋蔬菜炒 非常之惹味好食河粉煙靭 食落味道唔會太鹹 正 我食咗超多😋🍽️綠咖喱雞肉炒飯🌶️雖然上枱同預期有少少唔同以為啲雞肉會係一塊塊 點知原來係兩串雞串🤣不過雞串嘅味道都好好 而且嫩滑綠咖喱炒飯真係第一次試 非常之香但係偏辣綠咖喱汁包住每一粒米飯 辣辣地真係幾過癮不過對我嚟講又係太辣🤣只係食咗一碗多啲🍽️大蝦米紙卷叫咗兩份主食 不過驚唔夠飽再加多個小食 天氣熱食呢啲米紙卷幾好感覺好fresh 😙入面有蝦米粉蔬菜不過我食落覺得冇乜味 味道比較淡埋單三樣嘢大概$430幾蚊不過又唔記得影張單 失策😖尖沙咀嚟講計埋環境都算幾抵食 唔錯建議大家夜晚食 因為晏晝真係比較熱啲🙂‍↔️
趁週六過來食個午餐
睇到OpenRice介紹幾吸引🤩所以試吓
餐廳近海旁環境都幾好 ~ 幾舒適
不過可能因為夏天嘅關係覺得坐低有啲熱😖
食物嘅份量選擇都多~
Lunch 唔想食太飽
所以叫咗兩個煮食加一份小食
飲品方面冇特別嘢想試
天氣熱 打算食完lunch買廢水飲
所以就冇嗌嘢飲🤣

🍽️泰式乾炒河粉(牛)
配料好足嘅泰式炒河粉 牛肉大大塊

2025-05-03
  • 越式鮮蝦米紙卷
  • 泰式乾炒河粉
2025-05-04 616 浏览
Visited this Thai resto with my friends for dinner, as this combination didn't gather for a long time. .We ordered the following dishes to share:-Sat Ruam Mit (HKD128)Assorted grilled satay skewers with chicken, pork and beef, which came with six pieces. They were well-marinated and meaty, and the satay sauce complemented the skewers well. -Nhue Yang Takrai (HKD138)Char-grilled beef sirloin wrapped in lemongrass. It was nicely grilled with a tender texture. -Pad Pak Bong Malajian (HKD98)Fiery Th
-Sat Ruam Mit (HKD128)
Sat Ruam Mit

-Nhue Yang Takrai (HKD138)
Nhue Yang Takrai

Fiery Thai morning glory stir-fried with an incredibly aromatic belacan paste infusion. It was savoury with wok hei.
Pad Pak Bong Malajian

-Pla Neung Manao (HKD238)
Smooth steamed seabass infused with zesty lime and fragrant lemongrass. The fish was quite fresh.
Pla Neung Manao

-Rad Hna (HKD138)
Wok-fried flat rice noodles in thick savoury sauce with chicken. It included ingredients like broccoli, carrot, Chinese kale, cauliflower, etc.
Rad Hna

-Chuoi Chien (HKD88)
Crispy fried bananas with honey. The taste was not particularly memorable.
Chuoi Chien

-Khao Niao Dam Sangkaya (HKD88)
Thai black sticky rice paired with luscious egg custard. The sweetness was just right with well-balanced layers.
Khao Niao Dam Sangkaya

The resto has a red and green colour tone with rather dim lighting. Each dining table has an independent lamp, making the place more atmospheric. With a half-opened design, it was a bit cold during that time.
The staff was attentive and helpful.
2025-01-11
Sat Ruam Mit
Pad Pak Bong Malajian
Khao Niao Dam Sangkaya
  • 串燒沙爹
  • 馬拉盞通菜
2025-01-29 2197 浏览
Ruên Thai & Vietnamese @ruenhk 📍:尖沙咀麼地道66號尖沙咀中心地下G38-G39 及 G45-G48號舖🚗:尖沙咀地鐵P1出口 步行6分鐘📞:+852 2205-6018💲:~HKD350/head for dinnerFood quality✔️:馬沙文咖哩魷魚釀豬肉、椰子雪糕👌🏼:鹽焗燒羅非魚、雞肉串燒、Virgin Lemongrass Mojito總結:😋尖東海傍越泰餐廳🍴環境格調一流食物都唔錯 適合約會慶祝😋整餐我最鐘意食佢嘅甜品 椰子雪糕 喜歡佢食入口係顆粒狀 每啖都食到粒粒椰子🥥 雖然略甜但以椰子雪糕嚟計我接受😋呢間啲醬汁都唔錯 香料味好足 馬沙文咖哩🍛好香椰子味 辣度都適宜唔會太辣 雖然餡料嘅魷魚釀豬肉就普通啲 同埋熱上會更開心😋環境有格調 好有氣氛 裝修得靚👍🏼🤔鹽焗燒羅非魚同雞肉串燒主食就正常 我喜歡佢配以生菜包 用生菜包住魚/雞配埋蘸醬嘅麵同芫茜香草 又幾好食🤤🤔飲品種類多 酒精非酒精都係 試咗mocktail Virgin Lemongrass Mojito 呢杯就正常😨座位都多 而且閒日計都頗爆場 樓面員工唔少但都做到無停手 所以
🚗:尖沙咀地鐵P1出口 步行6分鐘
📞:+852 2205-6018
💲:~HKD350/head for dinner

Food quality
✔️:馬沙文咖哩魷魚釀豬肉、椰子雪糕

總結:
😋尖東海傍越泰餐廳🍴環境格調一流食物都唔錯 適合約會慶祝

😋環境有格調 好有氣氛 裝修得靚👍🏼

😨座位都多 而且閒日計都頗爆場 樓面員工唔少但都做到無停手 所以舉手都冇人即時回應你 建議請多幾個人🥺

• 椰子雪糕
2025-06-20 4 浏览
這家餐廳位於尖沙咀,擁有浪漫的氛圍,柔和的音樂和溫暖的燈光增添了其魅力。裝潢融合了現代優雅與鄉村元素,提供了一個舒適而又精緻的用餐體驗。郁郁蔥蔥的綠意和時尚的座位安排創造出一個宜人的環境,非常適合溫馨的晚餐或特殊場合。椰子水熱鍋炒蜆(Hoy Lai Pad Prik)這道菜令人驚喜。蜆肉柔嫩,融入了椰子水的甜美精華,並搭配生動的香料。每一口都如同溫暖的擁抱,湯底的味道恰到好處,讓人回味無窮。香茅炭燒牛肉(Nhue Yang Takrai)牛肉烤得恰到好處,散發著煙燻的香味,與香氣四溢的香茅相得益彰。肉質多汁美味,與配搭的醬料相輔相成,令人難以忘懷。青檸香茅蒸鱸魚(Pla Neung Manao)這道菜絕對是亮點。鱸魚蒸得非常細膩,讓青檸和香茅的清新香氣充分展現。每一口都清新輕盈,是海鮮愛好者的理想選擇。烤扇貝(Hoi Ob)我們忍不住再點了主廚特選菜單中的烤扇貝。這些多汁的扇貝,展現出美麗的焦香,增強了它們自然的海洋甜味。每一口都是令人愉悅的味覺爆發,微妙的調味完美襯托了扇貝的鮮美。這道泰國沿海美食不僅視覺上令人驚豔,還成為我們餐點的亮點,絕對是海鮮愛好者必試的佳品。餐廳的Happy

椰子水熱鍋炒蜆(Hoy Lai Pad Prik)

香茅炭燒牛肉(Nhue Yang Takrai)

青檸香茅蒸鱸魚(Pla Neung Manao)

烤扇貝(Hoi Ob)

餐廳的Happy hour,買一送一的優惠,是品嚐更多飲品的絕佳機會,這為用餐體驗增添了額外的樂趣。

總體而言,這家餐廳提供了愉悅的用餐體驗,擁有的越南菜餚、迷人的氛圍和細心的服務。無論是尋找浪漫晚餐還是輕鬆用餐,這個地方都值得一試。
2025-06-17 0 浏览
自從上次吃過一次,對這間越南和泰國酒吧的美食印象深刻,今晚趁有空檔便來到這裏。泰式柚子沙律$118,柚子份量十足,酸酸甜甜的醬汁,反而帶起了柚子的香甜味道,加上鮮甜爽口的海蝦,這個開胃前菜另胃口大開。廚師精選雞肉串燒$98 ,雞肉串燒由雞肉碎製造而成,有點像日式料理來的雞肉棒,肉質軟腍可口,加上越式米粉和生菜,令到這個串燒非常有越南特色。醬汁方面有兩款,兩款都有花生粒,提升香味其中有指天椒那款醬汁,最為香辣可口。炭燒茄子$68 ,茄子燒烤得恰到好處,沒有過生及過熟,醬汁帶點微辣,增加味道層次。馬拉盞通菜$98 ,馬拉盞香味十足,鹹香味道令到爽口清甜的通菜帶有越南特色。芒果糯米飯$98 ,芒果鮮甜可口,糯米飯軟糯可口,三種味道層次都不同,不過同樣美味。

2025-06-14 0 浏览
今晚同班friend去咗呢間餐廳,裝修好精緻!侍應仲好熱情用泰文打招呼,服務好周到!🐷 Grilled Pork Neck一上枱就聞到炭燒香!豬頸肉燒到金黃微焦,最正係個秘製醬汁,酸甜帶微微辣😋🌶️ Stir-Fried Minced Pork夠鑊氣!免治豬肉炒到乾身香口,用埋生菜包住食最正😋🦀 Crab Omelette切開見到滿滿蟹肉絲,蛋香濃郁又滑溜~特別鍾意佢配嘅甜辣醬,點埋一齊食鹹甜交錯,口感好豐富😍🍜 Dry Noodles (Beef)越南風味干炒濕河有驚喜!牛肉片嫩滑多汁~最正係個秘製魚露汁,酸甜適中😋**🐚 Hoi Ob烤扇貝 4 Pc扇貝肉厚實彈牙,連殼入面啲湯汁都飲埋,鮮味爆燈!每人兩隻真係唔夠喉~🍹 Mango Mojito呢杯特調超refreshing!清新得嚟又帶果香~酒精濃度適中,飲落都好順喉🥭 Mango Sticky Rice糯米飯熱辣辣煙煙韌韌,淋上濃郁椰漿~甜度啱啱好😍

🐷 Grilled Pork Neck

🌶️ Stir-Fried Minced Pork
夠鑊氣!免治豬肉炒到乾身香口,用埋生菜包住食最正😋

🦀 Crab Omelette

🍜 Dry Noodles (Beef)

**🐚 Hoi Ob烤扇貝 4 Pc

🍹 Mango Mojito

🥭 Mango Sticky Rice
糯米飯熱辣辣煙煙韌韌,淋上濃郁椰漿~甜度啱啱好😍
2025-06-12 0 浏览
Ruen Thai尖東海傍泰國餐廳裝璜好有東南亞風情,環境舒適優雅,好適合朋友聚會和節日慶祝,餐廳食物質素高可滿足客人需要,服務員招呼主動有禮。越式軟殼蟹米紙卷配有沙律,米紙卷餡內有青瓜,紅蘿蔔,牛油果,炸軟殼蟹和沙律菜,新鮮蔬果入口清爽,炸軟殼蟹口感香脆,配埋沙律更好味。烤扇貝一共有四隻,配有泰式辣椒酱,廚師用香蔥和炸蒜蓉烤扇貝,扇貝新鮮入口鮮甜嫩滑好香口。菠蘿海鮮炒飯炒飯配料有車厘茄,粟米,洋蔥,提子,蘿蘿海蝦,魷魚,豬肉鬆和腰果,材料豐富,新鮮嘅海鮮口感爽彈又鮮甜,炒飯粒粒分明,口感軟糯。椰子雪糕甜品椰子雪糕,有椰絲口感,配有香脆花生好香口。飲品有Rainbow Float和Vigin Lemongrass Mojito。
Ruen Thai

越式軟殼蟹米紙卷

烤扇貝

菠蘿海鮮炒飯

椰子雪糕
甜品椰子雪糕,有椰絲口感,配有香脆花生好香口。

同朋友去咗尖沙咀Ruen Thai食飯,環境好Chill,價錢唔貴,適合同朋友輕鬆聚會。店員態度親切,會簡單講解菜式,食物味道地道~🍗 泰式甜酸腰果炒雞肉雞肉炒得嫩滑,腰果香脆,醬汁帶甜酸微辣,配搭均衡,食落有泰式特色,幾好味。🦪 烤扇貝扇貝烤得鮮嫩多汁,表面微焦,味道濃郁,質素唔錯。🍚 菠蘿海鮮炒飯炒飯用咗菠蘿提鮮,海鮮包括蝦同蟹肉,粒粒分明,略帶甜味,幾開胃。🍜 蟹肉雲吞麵雲吞皮薄餡嫩,蟹肉鮮甜,湯底清香,麵條彈牙,食落滿足。🥦 咸魚炒芥蘭芥蘭炒得爽口,咸魚香味突出,味道濃郁,配飯啱啱好。Ruen Thai嘅菜式保留咗泰式地道風味,環境舒適,係尖沙咀搵食嘅一個唔錯選擇!

🍗 泰式甜酸腰果炒雞肉

🦪 烤扇貝
扇貝烤得鮮嫩多汁,表面微焦,味道濃郁,質素唔錯。

🍚 菠蘿海鮮炒飯

🍜 蟹肉雲吞麵
雲吞皮薄餡嫩,蟹肉鮮甜,湯底清香,麵條彈牙,食落滿足。

🥦 咸魚炒芥蘭
芥蘭炒得爽口,咸魚香味突出,味道濃郁,配飯啱啱好。

人氣露天高質泰國越南菜,燈光昏暗,好有浪漫氣氛,主打泰越Fusion菜,由30年豐富經驗泰籍廚師團隊,堅持用心炮製每一道菜式,多款手工美饌。烤鴨以慢火進爐烘烤焗,香料入味,起鍋前再以滾油澆淋,鴨皮酥脆,肉嫩多汁,充滿油香,再配搭泰式香烤鴨醬,非常惹味。咖喱魷魚香氣濃郁,帶有微辣,口感爽脆,內𥚃釀入碎豬肉,吃落有豐富層次感。蒜蓉包厚切,好鬆軟,再點一點濃郁咖喱,味道好夾。炒飯用上香脆的菠蘿粒,與口感豐富的海鮮炒在一起,散發出香甜與咸香的完美融合。甜品方面,當然是我最愛的三色芒果糯米飯,有白糯米、黑糯米及蝶豆花糯米,咬落黏軟,口感Q彈,香甜的芒果,果肉多汁,甜度適中,搭配著椰奶香氣,香甜入味。一向也喜歡斑蘭的味道,奶昔加入雪糕、椰漿及新鮮斑斕汁製作,香滑可口,味道清新香甜。泰式綠茶的清甜、新鮮的味道,以及獨特的香氣,加入牛奶,令綠茶更加滑。
人氣露天高質泰國越南菜,
燈光昏暗,好有浪漫氣氛,
主打泰越Fusion菜,
由30年豐富經驗泰籍廚師團隊,
堅持用心炮製每一道菜式,多款手工美饌。

烤鴨以慢火進爐烘烤焗,
香料入味,起鍋前再以滾油澆淋,
鴨皮酥脆,肉嫩多汁,充滿油香,
再配搭泰式香烤鴨醬,非常惹味。

咖喱魷魚香氣濃郁,帶有微辣,
口感爽脆,內𥚃釀入碎豬肉,
吃落有豐富層次感。
蒜蓉包厚切,好鬆軟,
再點一點濃郁咖喱,味道好夾。

炒飯用上香脆的菠蘿粒,
與口感豐富的海鮮炒在一起,
散發出香甜與咸香的完美融合。

甜品方面,
當然是我最愛的三色芒果糯米飯,
有白糯米、黑糯米及蝶豆花糯米,
咬落黏軟,口感Q彈,
香甜的芒果,果肉多汁,甜度適中,
搭配著椰奶香氣,香甜入味。

一向也喜歡斑蘭的味道,
奶昔加入雪糕、椰漿及新鮮斑斕汁製作,
香滑可口,味道清新香甜。

泰式綠茶的清甜、新鮮的味道,
以及獨特的香氣,
加入牛奶,令綠茶更加滑。
  • 烤鮮鴨配酸甜椰子醬
  • 菠蘿海鮮炒飯
  • 芒果糯米飯
  • 泰式綠茶
  • 斑蘭奶昔
2025-06-11 107 浏览
人氣露天高質泰國越南菜,燈光昏暗,好有浪漫氣氛,全新泰、越 Fusion 菜,由30年豐富經驗泰籍廚師團隊,堅持用心炮製每一道菜式,多款手工美饌。咖喱魷魚香氣濃郁,帶有微辣,口感爽脆,內𥚃釀入碎豬肉,吃落有豐富層次感。蒜蓉包厚切,好鬆軟,再點一點濃郁咖喱,味道好夾。烤鴨以慢火進爐烘烤焗,香料入味,起鍋前再以滾油澆淋,鴨皮酥脆、肉嫩多汁,充滿油香,再配搭泰式香烤鴨醬,非常惹味。炒飯用上香脆的菠蘿粒,與口感豐富的海鮮炒在一起,散發出香甜與咸香的完美融合。甜品方面,當然是我最愛的三色芒果糯米飯,有白糯米、黑糯米及蝶豆花糯米,香甜的芒果,果肉多汁,甜度適中,軟糯的糯米飯,咬落黏軟,口感Q彈,搭配著椰奶香氣,香甜入味。
人氣露天高質泰國越南菜,
燈光昏暗,好有浪漫氣氛,
全新泰、越 Fusion 菜,
由30年豐富經驗泰籍廚師團隊,
堅持用心炮製每一道菜式,多款手工美饌。

咖喱魷魚香氣濃郁,帶有微辣,
口感爽脆,內𥚃釀入碎豬肉,
吃落有豐富層次感。
蒜蓉包厚切,好鬆軟,
再點一點濃郁咖喱,味道好夾。

烤鴨以慢火進爐烘烤焗,
香料入味,起鍋前再以滾油澆淋,
鴨皮酥脆、肉嫩多汁,充滿油香,
再配搭泰式香烤鴨醬,非常惹味。

炒飯用上香脆的菠蘿粒,
與口感豐富的海鮮炒在一起,
散發出香甜與咸香的完美融合。

甜品方面,
當然是我最愛的三色芒果糯米飯,
有白糯米、黑糯米及蝶豆花糯米,
香甜的芒果,果肉多汁,甜度適中,
軟糯的糯米飯,咬落黏軟,口感Q彈,
搭配著椰奶香氣,香甜入味。
  • 烤鮮鴨配酸甜椰子醬
  • 菠蘿海鮮炒飯
  • 芒果糯米飯
2025-06-10 102 浏览
尖東有時候遠離了尖沙咀旺區位,我行去海旁附近特別感覺寫意!尖東的尖沙咀中心有間西餐廳好有特色,泰式料理水準不錯👍 室外內坐都有打卡位,難怪都多外國人喜歡!蟹肉魚肚羹湯頭濃郁,魚肚軟糯,蟹肉粒粒有口感!烤扇貝六隻我見是廚師推薦類別所以點了, 果然有驚喜,肥美多汁,烤得剛好蒜蓉醬汁更惹味十足!青檸香茅蒸鱸魚 條魚都大條,肉嫩多汁,青檸酸酸辣辣好開胃泰式椰菜苗 新鮮熱騰騰的炒得香味俱全Ruên Thai & Vietnamese地址: 香港尖沙咀麼地道66號尖沙咀中心地下G38-G39 及 G45-G48號舖

蟹肉魚肚羹
湯頭濃郁,魚肚軟糯,蟹肉粒粒有口感!

烤扇貝六隻

青檸香茅蒸鱸魚
條魚都大條,肉嫩多汁,青檸酸酸辣辣好開胃

泰式椰菜苗
新鮮熱騰騰的炒得香味俱全

Ruên Thai & Vietnamese
🪄烤扇貝香煎新鮮帶子配上香味蝦乾 乾蒜粒 蔥🦐味道特別 香味十足 很不錯🙌🏻.🪄雞肉串燒濃香泰式香料味道 軟滑的雞肉棒配兩款醬汁 一款鹹香帶少許花生味🥜另一款是泰式辣醬 比平時的更酸更開胃✅還有餅狀米粉 很豐富.🪄蟹肉奄列香炸的蟹肉奄列🦀口感較乾脆可搭配2款醬汁💦.🪄泰式濕炒雞肉河粉整個盤有滿滿醬汁🥣雞肉和數款蔬菜配料🥗河粉不是普通的條狀而是一片片的 質地軟滑.🪄芒果糯米飯足量甜芒果片🥭加上3色椰汁糯米飯味道香甜🍮/餐廳整體闊落開揚富空間感 坐得舒服☺️
🪄烤扇貝
味道香甜🍮
餐廳整體闊落開揚
富空間感 坐得舒服☺️
2025-06-03 202 浏览
去到尖東想enjoy 一下海景同朋友chillchill,揀咗一間可以食下嘢同有chill vibe 既餐廳,行過見到呢間好熱鬧既餐廳同埋店員熱情既招待,我地就揀咗呢間試試!泰式三色冰清爽酸甜,融合椰奶與三色啫喱,口感滑順,夏天飲好岩烤扇貝貝外焦內嫩,鮮甜多汁,搭配蒜蓉和香草,口感好豐富蟹肉魚肚羹好少見到餐廳有呢個湯,黎到見到粒粒蟹肉同大大舊魚肚,好鮮甜同滑嫩,搭配濃濃既高湯,清爽卻帶有層次感,值得一試。炭燒豬頸肉肉外焦內嫩,煙燻香氣四溢,肉質鮮美多汁,搭配特製醬汁令味道層次再昇華咸魚炒芥蘭咸魚的鹹香配上清脆的芥蘭,味道好搭,唔會好油但好夠味 整體感覺好好,店員都好熱心過黎服務,仲會了解下食物質素。

泰式三色冰
清爽酸甜,融合椰奶與三色啫喱,口感滑順,夏天飲好岩

烤扇貝
貝外焦內嫩,鮮甜多汁,搭配蒜蓉和香草,口感好豐富

蟹肉魚肚羹

炭燒豬頸肉

咸魚炒芥蘭
咸魚的鹹香配上清脆的芥蘭,味道好搭,唔會好油但好夠味

整體感覺好好,店員都好熱心過黎服務,仲會了解下食物質素。
2025-06-02
尖東海旁環境優雅🇹🇭高質泰菜🥘依間適合同朋友聚會!環境真係幾靚,好有東南亞風情菜式重質不重量!味道上一定滿足到🤍Pomelo Prawns Salad $118有大量新鮮袖子肉,好甜吾太酸,配鹹甜醬,好開胃!仲有新鮮蝦、花生、炸蒜、火腿乾,有層次好香口!Grilled Beef Sirloin $138推介💯用沙朗牛肉片捲住香茅一起燒,牛肉片本身有醃入味,食到好香牛脂,仲食到陣陣香茅香,配米粉、甜酸醬、花生沙嗲醬,仲有清爽生菜、芫荽,整體好香好融合!Pla Meuk Phat Kati $158椰漿燴魷魚,椰漿超級濃郁!感覺食咗成隻椰子XD 魷魚新鮮唔韌!有咬口彈牙,表面仲有啲辣油,增添風味!Crabmeat Fried Rice $158將蟹膏分開炒鋪在飯面!蟹肉就炒入飯裏面,飯粒粒分明,炒得好乾身,唔會太油膩!Fried Banana $88炸香蕉配蜂蜜,炸皮有痴杏仁片一齊炸,皮似泰式煎餅皮,香蕉熟度剛好!加蜂蜜邪惡過癮😈
尖東海旁環境優雅🇹🇭高質泰菜🥘
依間適合同朋友聚會!環境真係幾靚,好有東南亞風情
菜式重質不重量!味道上一定滿足到🤍

• 椰漿炒魷魚
  • 炭燒香茅西冷牛肉
  • 炸香蕉
2025-05-27 209 浏览
走到尖沙咀東海傍對面一間泰越南式餐廳,餐廳好有氣氛,令人好想入餐廳享受一吓fusion 菜式 😋 越式鮮蝦米紙卷 🌯香口皮薄越式蝦米紙卷,包住新鮮蔬菜,配搭越式醬料,令人胃口大開 炭燒香茅西冷牛肉 🍖薄片西冷卷,包著香茅,用炭火燒香後份外美味,再配兩款醬汁,還有蔬菜包米粉一起吃,非常好的配搭 越式生牛肉片湯河 🍜湯底鮮甜,有大大片牛肉牛𖟌,還有芽菜檸檬辣椒配料,充滿越南風味 泰式馬沙文咖喱羊腿 🍗大大隻羊腿,醬料用上泰式馬沙文咖喱,濃郁微辣,配搭車厘番茄、洋蔥、栗子,可以配白飯食

越式鮮蝦米紙卷 🌯

炭燒香茅西冷牛肉 🍖