2023-10-19 555 浏览
店名很特別,只用數字及字母……『S3 186』 令人有無限想像空間……店內充滿浪漫氣氛……很適合Couples把杯暢飲及深情對話😉🤗😚😜🤪🥰閃閃爍爍,很有動感……店內充滿浪漫氣氛……別忘打卡位,影番張相片。我們原本想點沙律、意粉、主菜、飲品加個甜品;但係點個set加錢,可以品味更豐富的晚餐,真的吃了很滿足及滿意!#烤紐西蘭草飼牛肉眼:兩面煎香5成熟,超級正……肉質嫰滑,入口軟綿綿……有炸香的薯角,翠豬肉瓜中,等等蔬菜……平衡吃多肉的罪疚感……均衡飲食習慣……#香煎鵝肝牛肝菌闊蛋麵 :鵝肝煎的兩面金香,脆卜卜,比預期的好味道好多,有點驚喜……闊蛋麵沾滿了原汁原味的牛肝菌汁,味道濃郁……連set 點,有沙律,飲品,甜品,感覺很滿足。下次可以換下點其他的主菜……換下味道,味嚐更多菜式#忌廉南瓜湯 :是餐湯,一點都不馬虎,濃郁的南瓜味,仲有南瓜蓉融入湯……甜甜的,很好飲。#法式龍蝦湯 :濃郁的龍蝦湯之外,湯內伴著新鮮龍蝦肉……口感爽口,伴隨著吃著脆香的蒜蓉法包,推介……不要錯過了餐湯或各式湯是西餐靈魂之一,Menu上是不可缺少,此店找到了#熱情果梳打 :雖然已經秋天,但是飲完熱情果的清新怡人口
店名很特別,只用數字及字母……『S3 186』

令人有無限想像空間……

閃閃爍爍,很有動感……

店內充滿浪漫氣氛……別忘打卡位,影番張相片。

脆香的蒜蓉法包,推介……不要錯過了

#熱情果梳打 :雖然已經秋天,但是飲完熱情果的清新怡人口感真的好想點,非常的很喜歡,大口大口飲著,爽吖

#黑天使 :有得飲又有雪糕吃,一杯飲品可滿足兩個願望,爽快!

#牛乳布丁 : 甜品不太甜,奶味及淡忌廉比例平均,所以吃得很飽的我,不經不覺可以吃完,

2023-10-15
  • 香煎鵝肝牛肝菌闊蛋麵
  • 烤紐西蘭草飼牛肉眼
  • 法式龍蝦湯
  • 黑天使
  • 牛奶布丁
2023-10-16 98 浏览
S3 186位於深水埗北河街189號係E酒店地下是一間非常有格調的西餐廳原因係餐廳的入口位置佈置了一個好靚的打卡位半彎月其次走廊有大量吊燈在夜晚時營造浪費氣氛接下來係餐廳既用餐區天花上有好多吊燈燈飾氣氛好最後係每檯都有一個會發光的檯燈營造了燭光晚餐的氛圍餐廳有檸檬水可以清除口腔的味道,而且衛生桌面上有餐廳非常厚有前菜,小食,主菜,甜品,飲品主菜區同主食區的食物可以加$48升級做套餐套餐包括餐湯,麵包,沙律,飲品同甜品今晚餐湯係椰菜花忌廉湯清甜清爽麵包蒜蓉法包香脆多士蒜蓉牛油惹味😋黑醋沙律沙律菜新鮮意大利風味主菜焗比目魚$168比目魚皮脆肉嫰白酒蜆肉意粉$88蜆肉肥美酒味濃意粉有咬口餐飲凍咖啡咖啡香濃凍檸檬茶茶味香濃甜品歌劇院蛋糕濃濃朱古力味係深水埗區有環境靚同美味的西餐真令我驚喜
S3 186位於深水埗北河街189號

氣氛好

最後係每檯都有一個會發光的檯燈
營造了燭光晚餐的氛圍

餐廳有檸檬水
可以清除口腔的味道,而且衛生

桌面上有餐廳
非常厚
有前菜,小食,主菜,甜品,飲品

主菜區同主食區的食物可以加$48
升級做套餐
套餐包括餐湯,麵包,沙律,飲品同甜品

今晚餐湯係椰菜花忌廉湯

2023-10-06
  • 焗比目魚
  • 白酒蜆肉意粉
2023-10-16 67 浏览
有日返工時好想食卡邦尼意粉,心動不如行動,係OpenRice搵咗間有卡邦尼意粉嘅深水埗餐廳放工就去食。餐廳座落於深水埗同石硤尾之間,偏離深水埗心臟地帶環境清幽,一進門就見到滿天嘅繁星,座位都十分寛闊舒適,適合聚舊詳談。主菜可以加48蚊可以升級做套餐,包括有沙律、餐湯、餐飲同甜品,升級套餐多咗四樣嘢其實好抵。跟餐沙律基本沙律菜雖然唔特別但就十分大份,沙律菜都相當新鮮入口爽脆。甘荀忌廉湯&蒜蓉包第一次飲甘筍忌廉湯感覺好新奇,未飲之前預期會有嘅特殊嘅甘荀草腥味,點知入口完全飲唔出甘荀草腥味,同朋友都覺得反而係似南瓜味。蒜蓉包有蒜香牛油味,夠香脆。溫泉蛋卡邦尼意粉卡邦尼意粉賣相並不花巧,眼見材料都十足,溫泉蛋十分搶眼,每每食溫泉蛋蛋黃總是令我期待嘅而總係留到最後先食。首先食一啖意粉,意粉軟硬度控制得剛剛好,只有現煮意粉先做得到嘅效果。溫泉蛋熟得剛剛好,切開蛋黃慢慢地流出,蛋黃香味同意粉一齊食令意粉提升咗一個層次。紐西蘭草飼肉眼賣相不錯,有燒汁、茄汁同蜜糖芥末三款醬汁,肉眼表面煎得焦香,剛剛好七成熟,每個位置都熟得剛剛好無過熟或者過生,食落有油香,七成熟嚟講唔算靱,有驚喜。有燒汁、茄汁同蜜糖芥末

跟餐沙律

甘荀忌廉湯&蒜蓉包

溫泉蛋卡邦尼意粉

紐西蘭草飼肉眼
賣相不錯,有燒汁、茄汁同蜜糖芥末三款醬汁,肉眼表面煎得焦香,剛剛好七成熟,每個位置都熟得剛剛好無過熟或者過生,食落有油香,七成熟嚟講唔算靱,有驚喜。有燒汁、茄汁同蜜糖芥末三款醬汁提供,執扒本身好夠味,我個人喜歡唔點汁。表面香脆內面軟糯嘅薯仔都好好食,露荀同粟米荀正常發揮,味道都可以。

跟餐布甸
布甸味道正常,口感都無乜特嘢,勝在大大份可以過個甜品癮。

2023-10-15 51 浏览
星期日當然同好姊妹兩個去撐枱腳😍😍,我哋去咗深水埗呢間新開嘅西餐廳,係北河街,地鐵行出嚟行3分鐘就到🥰🥰入面環境好大,好靚,滿天星嘅燈光,好有格調🥰🥰我哋叫咗一個鵝肝多士做小食,鵝肝煎得啱啱好,外脆內軟,咬落去仲有淡淡肉汁!!另外叫咗一個原隻春雞,配上龍蝦湯,佢仲包埋前菜,沙律同埋甜品。龍蝦湯好濃郁,仲有淡淡的蝦肉,沙律好開胃,春雞大大隻,份量好足夠,兩個人食到好夠飽,最後甜品係藍莓燉蛋,淡淡的奶味做飯後甜品,係唔錯嘅選擇😋😋

2023-10-13 55 浏览
呢間餐廳係用夜晚同星星做主題,行到門口,已經見到好大個好靚既月亮display打卡位,入到餐廳見到每張枱上面都有個星球燈,而餐廳個櫥窗係用左梵高既starry  night 做display, 呢個裝修我覺得好靚~同朋友一人叫左個晚餐,好想推介個龍蝦湯,個蝦味好濃,但令我最有驚喜既係個龍蝦肉,除左龍蝦肉唔係間間餐廳都有之外,係個龍蝦肉好爽口,佢應該係有另外烹調過而唔係直接落湯煮。而且入面係有幾粒大大既龍蝦肉,一啲都唔孤寒~ 呢個係我地跟餐加左$18既湯,個人覺得抵到爛。之後就到個意式海鮮意大利寬麵,一上枱就已經聞到好香既煎蝦味,而且全部海鮮都好新鮮,個寬麵好有咬口~至於個香煎美國安格斯西冷牛扒真係好厚,我地叫左7成熟,但個扒都好juicy好易切開,佢跟左個mustard同燒汁,仲有好多配菜,個人比較鍾意燒汁~個晚餐有跟甜品,我地另外加左錢叫特飲,我叫左黑天使,即係黑牛, 我鍾意球朱古力雪糕一啲都唔hea, 個雪糕入面除左有朱古力碎,仲有朱古力既餅喺入面。而個奶凍都好好味,唔會太甜~

龍蝦湯+是日餐湯(甘筍湯)
法式龍蝦湯

黑天使
奶凍
前菜沙律
2023-10-12
龍蝦湯+是日餐湯(甘筍湯)
法式龍蝦湯
黑天使
奶凍
前菜沙律
2023-10-12 23 浏览
深水埗的S3 186是一家以星空浪漫主題為特色的餐廳。影相幾靚,餐廳都幾有feel,幾啱情侶👫拍拖。首先是意式野菌多士,價格為$68。這道菜以意式風味蒜蓉的多士為基礎,搭配了豐富的野菌。多士外脆內軟,口感非常好,而野菌的鮮香味道與多士的酥脆口感相得益彰。整體而言,這道菜給人一種濃郁的味道和令人滿足的飽足感。接下來是蜜糖烤脆皮豬手,原隻價格為$188。這道菜的豬手以蜜糖烤製,表面烤至金黃酥脆,內部則保持了豬肉的鮮嫩。豬手的脆皮非常香脆,咬下去的瞬間會發出美妙的聲音,而豬肉則帶有濃郁的肉汁和蜜糖的甜味。這道菜非常適合作為主菜,份量也很足夠,適合和朋友一起分享。個底用了薯容,幾綿滑,配菜亦有酸菜解油膩。白汁海鮮意粉是一道以青口、帶子、蝦和墨魚為主要材料的意粉。這道菜的白汁非常濃郁,與新鮮海鮮的鮮甜味道完美結合。意粉的口感彈牙,海鮮的鮮嫩與多汁,使整道菜的層次感更豐富。這是一道既美味又滿足的海鮮意粉,非常值得一試。至於飲品方面,S3 186提供了紅天使和綠精靈兩款特色飲品。紅天使飲品帶有一種淡淡的水果香味,口感清爽,非常適合作為解渴的選擇。綠精靈飲品則帶有蘋果果,清新怡人。這兩款飲品都是在用餐

至於飲品方面,S3 186提供了紅天使和綠精靈兩款特色飲品。紅天使飲品帶有一種淡淡的水果香味,口感清爽,非常適合作為解渴的選擇。綠精靈飲品則帶有蘋果果,清新怡人。這兩款飲品都是在用餐過程中提神的好選擇。

總的來說,S3 186以其星空浪漫的主題為食客帶來了一個獨特的用餐體驗。他們的意式野菌多士、蜜糖烤脆皮豬手和白汁海鮮意粉都是非常推薦的菜品,口味豐富,份量足夠。如果你喜歡浪漫的用餐環境和美味的意大利菜,你一定會喜歡S3 186。
2023-10-10 35 浏览
餐廳既裝修好似自帶背景音樂Vincent咁呀!門口大大個月亮, 轉入去餐廳內部頭頂都係串串燈, 每張台上都有一個星球波波燈/圓波燈窗邊就用左星夜既pattern貼紙, 非常用心佈置呢個浪漫既氣氛!!除左4-6人台, 餐廳有一間房可以容納10人以上係西餐好罕有既多人房間今日叫左兩個main dish再加48蚊 轉Dinner set套餐包括沙律, 餐湯, 餐飲及甜品黑醋雜菜沙律南瓜湯非常精美蒜香白酒蜆肉意大利粉上台見到仲有少少湯汁就已經覺得非常正每條意粉濕潤帶味道蜆肉無沙, 每粒飽滿多汁呢味貌似容易既意粉, 其實內藏唔少功夫蜜糖烤脆皮豬手完全對得住香脆兩個字, 用刀峰刮個皮都可以有聲!食係上黎喀滋~~嘎嘣~~但同事肉質係仲有油香, 真真正正既皮脆肉滑!甜品係蜜糖藍莓奶凍奶凍做得超滑全個甜品唔會偏甜, 平衡得好好
餐廳既裝修好似自帶背景音樂Vincent咁呀!

除左4-6人台, 餐廳有一間房可以容納10人以上
係西餐好罕有既多人房間

套餐包括沙律, 餐湯, 餐飲及甜品

黑醋雜菜沙律
南瓜湯非常精美
蒜香白酒蜆肉意大利粉
上台見到仲有少少湯汁就已經覺得非常正
每條意粉濕潤帶味道
蜆肉無沙, 每粒飽滿多汁
呢味貌似容易既意粉, 其實內藏唔少功夫

蜜糖烤脆皮豬手
完全對得住香脆兩個字, 用刀峰刮個皮都可以有聲!
食係上黎喀滋~~嘎嘣~~
但同事肉質係仲有油香, 真真正正既皮脆肉滑!

甜品係蜜糖藍莓奶凍
奶凍做得超滑
全個甜品唔會偏甜, 平衡得好好
2023-10-07
2023-10-09 43 浏览
最近去咗一間深水埗嘅西餐廳,性價比好高,又平又抵食!環境裝修都好有特色,喺難得深水埗嘅地方有一個更舒適寧靜嘅環境食飯~晚飯喺度食主食加$48享用是日廚師餐湯、沙律、飲品及甜品各一份,係非常之抵!我一行二人就叫咗兩款:🌟香煎美國安格斯西冷牛扒牛扒叫咗五成熟煎得啱啱好,而且味道好香濃,外皮煎得好香脆,而且配菜嘅調味好濃郁!牛扒亦都有提供兩款汁俾你自由選擇,我就揀咗芥末醬,佢能夠令到牛肉味更加出~🌟蒜香白酒蜆肉意大利粉另外一款就叫咗意大利粉,呢款佢嘅蜆肉份量超級多好澎湃,而且蒜香味道都好出會令你忍唔住一啖有一啖咁食。佢主食之前仲有沙律同埋餐湯,非常之豐富。餐湯佢係蕃茄湯再加上蒜蓉包!而且最尾仲有甜品可以食,係意大利奶凍。甜品一啲都唔馬虎,份量大之餘仲好有奶香味撲鼻😇如果經過嘅朋友仔下次都可以不妨試吓,我個人覺得呢個真係西餐性價比之選~
最近去咗一間深水埗嘅西餐廳,性價比好高,又平又抵食!

我一行二人就叫咗兩款:

🌟香煎美國安格斯西冷牛扒

🌟蒜香白酒蜆肉意大利粉

生日晚食,第一次去,印象深水埗區既餐廳都比較細,點知呢間餐廳入面好大好寬敞,入口附近係吧枱,天花板有星星吊燈,每張枱有個好靚既座枱燈飾,有情調得黎,又唔會太黑,好岩同朋友情人傾計聚餐~食物點左串燒、黑松露雜菌意大利飯、白汁青口、龍蝦湯、沙律同窩夫甜品,驚喜雞牛串燒好大串,牛肉夠腍無筋,雜菌飯$80 only, 好足料好好味,性價比高。至於個$9x 既酥皮窩夫甜品,嘩,除咗生日免費寫字,擺切好靚,用士多啤梨雕成既玫瑰花好精緻,切落窩夫時有酥皮的脆聲,雪糕相信係Häagen-Dazs , 有果肉 ,生日主角好鐘意。重點黎喇,就係老闆超好人,親自上菜,又額外畀多幾件蒜蓉包我地點青口汁;我地已經坐左幾個鐘,照叫我地慢慢坐,又開著門口的裝飾燈光擺切畀我地影相。有趣的是離開時見到個門牌時,先發現他同時就係出名乳豬的燒味店- 文記的老闆,所以餐廳可以訂好味乳豬食是次晚餐十分愉快,之後慶祝或朋友情人聚餐都會推薦黎呢間食~

是次晚餐十分愉快,之後慶祝或朋友情人聚餐都會推薦黎呢間食~

2023-10-07
庆祝纪念
生日
  • 串燒
  • 雜菌意大利飯
  • 窩夫甜品
2023-10-05 37 浏览
📍S3 186(深水埗)深水埗北河街185-187號地舖比我係深水埗發掘到間隱世西餐,價錢親民,嘢食高質,好啱同三五知己相聚好地方🤭🤭👉檸檬水瓜柳沙律醬焗比目魚柳 💰$168跟餐 +48(沙律,餐湯,飲品)😋😋😋😋.5/5今日係龍蝦湯,非常濃郁,好重鮮香味,配塊脆香蒜蓉多士,沾上龍蝦湯一齊食,如果多兩塊多士就仲正。🤭🤭新鮮沙律菜淋上醋汁,食落好開胃,好清新。餐飲叫咗杯咖啡,好香濃,飲落甘香。主菜焗比目魚柳,成碟都係綠色汁,睇落都覺得健康,比目魚柳新鮮重魚味,有層薯蓉墊底,融入埋啲魚汁,好惹味,食到一啲汁都無剩☺️☺️☺️☺️👉軟殼蟹海膽意大利飯 💰$128😋😋😋😋.5/5大大隻脆炸軟殼蟹非常有睇頭,食落仲不得了,薄薄脆炸粉,唔會炸到好油膩,食落仲好鮮味。成個飯都金黃隻,相信落咗海量嘅海膽,超濃海膽味,每粒飯都吸盡海膽汁,粒粒飽滿,真係非常好味💙💙💙💙回頭: yesYesyes!!!係好高質既西餐 !!!仲好有浪費feel,好好坐,又好好食,必會再嚟💕💕💕✨✨✨
📍S3 186(深水埗)

👉檸檬水瓜柳沙律醬焗比目魚柳
💰$168
跟餐 +48(沙律,餐湯,飲品)
😋😋😋😋.5/5

👉軟殼蟹海膽意大利飯
💰$128
😋😋😋😋.5/5

2023-10-05 27 浏览
好耐冇食過西餐啦,同事介紹我去咗深水埗一間性價比好高嘅西餐廳「S3 186」一入到餐廳有個好靚嘅bling bling月亮打卡位,如果一大班朋友黎仲有張大圓枱獨立房,下次一於約埋成班同事黎食飯✌🏻黑松露薯條粗身嘅薯條上面灑上香草、黑松露同芝士粉,啱啱炸起熱辣辣脆卜卜,加埋個黑松露沙律醬,我地食到停唔到口😆意式野菌多士推介👍🏻多士烘得夠香脆,配上濃郁creamy嘅白汁同雜菇超級好食,多重口感味道豐富蜜糖烤脆皮豬手即叫即烤,切開時塊皮脆卜卜,仲食到蜜糖嘅甜味,好似食緊薯片一樣👍🏻豬手啖啖肉一啲都唔乾,底下嘅薯蓉有驚喜,軟綿幼滑又creamy,忌廉奶味香濃,如果份量再多啲就好啦🤭蒜香白酒蜆肉意大利粉新鮮大隻嘅大蜆加上蒜片,味道帶有蒜香同淡淡嘅酒香,辣辣地好惹味,意粉煙煙韌韌軟硬適中,鮮香味濃📍S3 186 (深水埗)深水埗北河街185-187號地舖人均消費:$200-250食物:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️回頭率:⭐️⭐️⭐️⭐⭐️

黑松露薯條

意式野菌多士

蜜糖烤脆皮豬手

蒜香白酒蜆肉意大利粉

📍S3 186 (深水埗)

人均消費:$200-250
食物:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
回頭率:⭐️⭐️⭐️⭐⭐️
平日晚上嚟到,唔多人,座位好舒服,寬敞。餐廳裝修好有特色,整個月亮同星空嘅風格💛,加埋背景音樂,好有feel。每枱都有個月亮燈,好精緻好靚。入到餐廳就見到好多酒櫃,款款都有齊。仲有間party房,佈置得好特別,係滿滿嘅月亮風,環境一流👍🏻👍🏻。⭐️ 沙律菜碟幾大,份量唔少。沙律菜新鮮,配埋啲黑醋,好開胃。⭐️ 湯湯甜甜地,仲有蒜蓉包,下湯伴食好味。⭐️ 烤紐西蘭草飼牛肉眼 (10oz)五成熟,口感軟腍。肉味濃郁,油花分佈細緻,做到香嫩多汁嘅效果😋😋。⭐️ 軟殼蟹海膽意大利飯 Soft Crab Sea Urchin Sauce Risotto有軟殼蟹。意大利飯煮得好creamy,啖啖食到海膽味,飯粒偏硬身🤤🤤,份量都足。配有原隻軟殼蟹,食到啲蟹肉同蟹膏,飯面加埋啲蟹籽。⭐️ 甜品奶凍有驚喜,奶味香濃幼滑😍,甜度啱啱好。質感滑不溜口,好creamy同醇厚👍🏻👍🏻,非常欣賞。⭐️ 凍檸茶幾大杯,檸檬都有幾大片。茶味突出同埋有檸檬香。鍾意佢嘅糖漿係自己加,可以控制甜度🙌🏼🙌🏼。🍄 總括嚟講餐廳氣氛好舒服,裝修好有特色,整個月亮同星空嘅風格,牆上仲有唔同畫作,好有情調🌙✨。食物質素都唔錯,有水準。係一個可

⭐️ 沙律菜
碟幾大,份量唔少。沙律菜新鮮,配埋啲黑醋,好開胃。
沙律菜

⭐️ 湯
湯甜甜地,仲有蒜蓉包,下湯伴食好味。

⭐️ 烤紐西蘭草飼牛肉眼 (10oz)

⭐️ 甜品奶凍
甜品奶凍

⭐️ 凍檸茶
凍檸茶

🍄 總括嚟講
餐廳氣氛好舒服,裝修好有特色,整個月亮同星空嘅風格,牆上仲有唔同畫作,好有情調🌙✨。食物質素都唔錯,有水準。係一個可以慢慢坐低欣賞氣氛,同朋友傾計嘅好地方😚😚。

📍S3 186
深水埗北河街185-187號地舖
G/F, 185-187 Pei Ho Street, Sham Shui Po
2023-10-04
沙律菜
甜品奶凍
2023-10-04 294 浏览
深水埗北河街尾附近有間新開餐廳, 佢門口同內裡設計都好有心思; 門口有個大大個圓形豬頭嘜, 原來店舖同文記金豬皇有關; 一邊門口有好多星空擺設, 有個大彎月, 超吸睛, 天花板掛左好多星星吊飾, 令我哋被浪漫既氣氛包圍住, 另一邊舖落地玻璃用梵高星空畫, 互相輝映。未入去就已經係門口打卡先啦, 因為環境實在太靚, 另一邊滿天星星, 環境更寧靜, 真係浪漫滿分, 非常優美; 餐牌價錢大眾化, 而家like 社交平台 share美食仲可以送甜品/ 果汁/ 紅 / 白酒一客/ 支裝紅/白酒75折呀! 今日食完, 我覺得佢地嘅甜品真係整得好正呀, 所以下次我一定like定, share定美食, 食佢地嘅免費甜品先.. 哈哈…餐牌有多國菜式選擇, 包括前菜及沙律, 小食, 餐湯, 主菜, 意粉及意大利飯, 甜品, 另外有文記港式燒乳豬, 下次嚟要提早預訂先有得食, 飲品方面有各式咖啡, 雞尾酒, 紅白餐酒。我地叫了一個芝士焗薯蓉, 一客士多啤梨忌廉牛角包窩夫, 一杯iced Mach, 意式海鮮意大利寬麵, (+$48轉套餐) , 沙律及餐湯, (+$56要特飲及甜品)沙律跟餐沙律有驚喜, 多

沙律
跟餐沙律有驚喜, 多款高級沙律菜全部都好新鮮, 好爽口, 配埋沙律醋一流, 份量仲比我想像中多, 夠哂開胃。

餐湯
跟餐是日餐湯係香濃椰菜花忌廉湯, 再配埋新鮮即焗蒜蓉包, 熱辣辣暖胃又飽肚, 個包又夠香同脆, 唔錯!

意式海鮮意大利寬麵 - $118
海鮮包括大蝦, 青口, 魷魚; 海鮮都算新鮮, 大蝦加咗調味煎香, 食落好彈牙爽口; 寬麵好掛汁, 加左蒜蓉, 成個汁份外惹味呀!

芝士焗薯蓉 - $48
要咗個小食, 其實都唔知叫唔叫小食, 份量都幾多同飽肚的; 薯蓉超軟綿綿, 又夠細滑, 薯蓉面加了拉絲芝士再焗, 芝士香噴噴, 又豐富, 好好食呀!

士多啤梨忌廉牛角包窩夫 - $58
我好鐘意花呢個甜品, 個牛角包窩夫外脆內軟, 而且仲熱辣辣, 即叫即整即上; `牛角包窩夫上面有士多啤梨藍莓整成嘅糖漿, 酸酸甜甜, 同窩夫好夾, 旁邊有雪糕, 雖然老闆話攪錯, 原本係士多啤梨雪糕, 但比錯咗雲呢拿, 唔緊要啦, 唔好嘥嗎! 仲比多少少士多啤梨漿我做裝飾添。

朱古力榛子酥餅 – (套餐加$38)
另一個係朱古力榛子酥餅, 用餅碎壓碎再放入模, 餅底夠酥脆, 上面用朱古力榛子打到好滑嘅monsse, 仲要配埋開心果及果仁碎, 雙重口感呀!

巨鋒提子梳打 - (套餐加$18)
同呢度環境顏色好襯嘅紫色, 充滿清甜嘅提子香氣, 好香甜, 好冰凍。

Iced Macha - $38
咖啡同朱古力比例啱啱好, 唔會太甜, 唔錯!

2023-10-01 13 浏览
朋友住咗喺深水埗嘅酒店,唔去咁遠就落樓下食, 見到係一間西餐廳門口有一個好靚嘅打卡裝飾朋友即刻話要自拍幾張餐廳環境氣氛都好好我哋一日去就揀咗兩個主食,跟餐有湯有沙律 有埋甜品是日餐湯…南瓜湯嗰塊法包仔都好脆口估唔到沙律好大份, 蔬菜都好新鮮脆口主食叫咗一份蜜糖脆皮豬手個皮係超級脆, 平時我真係唔會食豬皮不過呢個真係追住食仲要脆得黎唔油膩豬手裏面都好多肉質鮮嫩意式海鮮意大利寬麵上面嗰隻大蝦超大隻寬麵煙韌彈牙,夠曬掛汁飲品我就揀咗荔枝梳打朋友就要一杯凍檸茶最後上甜品是日甜品應該係雲呢拿奶凍食落唔係好甜… 份量剛剛好餐廳服務員親善,而且一食完就會馬上收起餐盤再上另一樣食物,有好高級嘅感覺今次呢間餐廳覺得都有驚喜,下次再過嚟深水埗都可以再食這一間餐廳

門口有一個好靚嘅打卡裝飾
朋友即刻話要自拍幾張

餐廳環境氣氛都好好

我哋一日去就揀咗兩個主食,跟餐有湯有沙律 有埋甜品

是日餐湯…南瓜湯
嗰塊法包仔都好脆口

估唔到沙律好大份, 蔬菜都好新鮮脆口

主食叫咗一份蜜糖脆皮豬手
個皮係超級脆, 平時我真係唔會食豬皮
不過呢個真係追住食

仲要脆得黎唔油膩

豬手裏面都好多肉質鮮嫩

上面嗰隻大蝦超大隻
寬麵煙韌彈牙,夠曬掛汁

飲品我就揀咗荔枝梳打
朋友就要一杯凍檸茶

最後上甜品
是日甜品應該係雲呢拿奶凍
食落唔係好甜… 份量剛剛好

2023-09-26
  • 蜜糖烤脆皮豬手
2023-09-29 565 浏览
餐廳面積都大,一入門口就畀一個半月🌜的燈飾吸引了眼球,很適合打卡。💥📸📷🫶👍入門口之後再轉入仲有一個大嘅地方,枱與枱之間都很闊落坐得舒服,樓頂佈滿了一串串的小燈泡好像滿天小星星⭐🌟✨,室內燈光昏暗但是每張枱上都有一個特色座枱小燈,氣氛十分之好,十分浪漫。🫶👍餐牌上面的食物選擇好多,而且價錢唔貴合理。👍蒜香白酒蜆肉意大利粉🍝$88蜆肉用了沙白來煮,大大隻肉身脹卜卜很鮮甜彈牙,意粉汁用了蒜頭🧄、辣椒🌶️、香草、白酒🍾來煮,意粉🍝吸收了醬汁食落仲有蜆肉的鮮甜味,很好食。😋🤤👍檸檬水瓜柳沙律醬焗比目魚柳$168一上枱就畀綠色的醬汁吸引🤩,原來是用了檸檬汁加水瓜柳造成的醬汁,醬汁帶有清爽的香味和酸味,為食物起了美化和點綴的作用,配上薯蓉🥔一齊吃好味。😋比目魚🐟焗得表面有少少金黃,肉質嫩滑多汁。😋👍🫶沙爹牛肉🐮拼雞肉🐔串$108牛肉🐮和雞🐔每樣三串,表面微微焦脆,肉質唔乾多汁,配上沙嗲醬好食到唔停得口。🤤🫶👍💯croffle with crispy oreo $88甜品叫了個窩夫🧇,一上枱就覺得好靚😍,有藍莓🫐和士多啤梨🍓碎粒做裝飾。窩夫🧇好脆好多牛油香味配上雲呢拿雪糕🍨一齊食,還有三件oreo餅乾

餐牌上面的食物選擇好多,而且價錢唔貴合理。👍

蒜香白酒蜆肉意大利粉🍝$88

檸檬水瓜柳沙律醬焗比目魚柳$168

比目魚🐟焗得表面有少少金黃,肉質嫩滑多汁。😋👍🫶

沙爹牛肉🐮拼雞肉🐔串$108

croffle with crispy oreo $88

窩夫🧇好脆好多牛油香味配上雲呢拿雪糕🍨一齊食,還有三件oreo餅乾,真係超滿足。😋💯🫶

2023-09-28
  • croffle with crispy oreo