2020-06-13 1321 浏览
沙田開咗,梗係成日都去朝聖啦,呢度出咗名burger好食就唔再講,其實佢嘅花生醬milkshake 都係超好飲!!係忍唔住經過見到要買一杯!價錢都唔係平但真係太好飲上咗癮了其實飲落有啲似朱古力新地上面嘅花生,總之就係好好味每次去一定要飲

2020-06-10 917 浏览
興之所至想食漢堡包,但又想試吓新嘢,就揀呢間啦. 覺得睇住電視食,享受感會大啲,所以外賣喇.點餐後,取了通知牌,餐出了,竟然牌無通知,反而職員見食物放了一段時間無人攞,再向我打了個眼色,我至知!叫咗個(全熟)ShackBurger加香脆波浪薯條. 個全熟漢堡就算經歷了路程,都仲係暖暖軟軟,好juicy,漢堡扒無乾無硬;反而薯條已開始乾硬. $50個漢堡包,食完有飽肚感,蔬菜又足夠,醬汁又好味,仲可以選熟成度個外賣設計幾好,雖然個包包裝同堂食一樣係用袋裝一半,薯條都係(用無蓋紙盒盛住),不過個外賣紙袋同裝食物個紙盤大小剛好,食物唔會啷啷吓.拎到去目的地,全部都仲齊齊整整.

外卖自取
2020-05-27 1049 浏览
ShakeShack終於嚟到沙田喇!堂食除咗排隊落單,仲可以經QR code喺網上落單。只需要留低電話同稱呼,收到sms後就可以去櫃枱攞嘢食,成個過程大約8至10分鐘。ShackBurger🍔🥬🍅芝士漢堡配生菜、蕃茄同ShackSourceBurger可以揀食單層或者雙層,相入面呢個係雙層嘅。佢嘅漢堡唔算好有肉香,但勝在夠juicy又有油香,唔會鞋十十。配埋蕃茄、生菜同軟身芝士又香又fresh。第一次食嘅話我會推介試呢個signature burger。SmokeShack🍔🥓🌶芝士漢堡配蘋果木熏煙肉、櫻桃辣椒粒同ShackSource呢款我地都揀咗雙層。辣椒粒香口但唔會太辣,煙肉亦的確同平時食到嘅唔同,有淡淡嘅木香,脆脆嘅口感配埋洋葱令到成個漢堡包口感更豐富。Crinkle Cut Cheese Fries 🍟🧀薯條一定要揀有芝士醬嘅!佢嘅芝士醬勁香,不過一定要趁熱食,如果唔係個醬就會”瓊”咗冇咁好點。Milk Tea Shake🍼☕️(左)Classic Hand-Spun Shakes (Black/White)🍫🍦(右)奶茶奶昔係香港獨家架!如果係奶茶精嘅就一定要試。佢有茶香得嚟

ShackBurger🍔🥬🍅
芝士漢堡配生菜、蕃茄同ShackSource
Burger可以揀食單層或者雙層,相入面呢個係雙層嘅。

SmokeShack🍔🥓🌶
芝士漢堡配蘋果木熏煙肉、櫻桃辣椒粒同ShackSource

Crinkle Cut Cheese Fries 🍟🧀

Milk Tea Shake🍼☕️(左)
奶茶奶昔係香港獨家架!如果係奶茶精嘅就一定要試。佢有茶香得嚟又唔會太甜,雖然係奶昔,但食完漢堡包之後飲一啖都會有refresh嘅感覺。
右邊係朱古力/雲呢拿奶昔,係classic口味。呢款就比較甜,飲半杯已經幾膩。可以考慮同朋友一杯2份分。
想再搞搞新意思嘅,可以俾多5蚊加配麥芽粉或者鮮忌廉呢!
  • ShackBurger
  • Milk Tea Shake
  • Crinkle Cut Cheese Fries
2020-05-18 608 浏览
之前試過一次 感覺食物質素都不錯怎知昨晚再去時 漢堡很乾 薯條直情不是那回事 整條很乾又硬連叉也很難插入去怪不得有別於開張時有人潮 原來水準下降了 這個性價比就不值了! 吃完後 我同老婆個胃都頂住頂住咁。
之前試過一次 感覺食物質素都不錯
吃完後 我同老婆個胃都頂住頂住咁。
2020-05-17
2020-04-28 742 浏览
Shackburger- ordered single, size is a bit small, will order double next time - yummy sauce, good match with the beefSmoked Shack Burger - sauce tends to be a bit sour - crispy bacon Cheese fries- nth special Lemonade - not too sweet nor sour- feeling fresh
Shackburger

Lemonade

- not too sweet nor sour
- feeling fresh

2020-04-28
⭕️進店前量度體溫⭕️提供酒精搓手液⭕️坐位空間感寬敞,卡位是隔張坐的食開中環店,一去再去的,沒有失望過。在沙田開店,當然要試試。時間尚早,無乜人。二人份一個單層漢堡包🍔一個雙層一杯雲呢拿奶昔双層是漢堡厚少少眼睇唔算有好大分別整體來講,是一個平凡的漢堡包是失望的相差太遠了包是室溫的,沒有熱的溫度。無論是漢堡上下的包,至到漢堡肉有十分之多的進步空間🤦🏼點餐後,等機响就可以取餐。期待食物質素和處理的改進。
⭕️進店前量度體溫
⭕️提供酒精搓手液
⭕️坐位空間感寬敞,卡位是隔張坐的

二人份
一個單層漢堡包🍔
一個雙層
一杯雲呢拿奶昔

双層是漢堡厚少少
眼睇唔算有好大分別

整體來講,是一個平凡的漢堡包
是失望的
相差太遠了
包是室溫的,沒有熱的溫度。

無論是漢堡上下的包,至到漢堡肉
有十分之多的進步空間🤦🏼

點餐後,等機响就可以取餐。

期待食物質素和處理的改進。
2020-04-19
$84 (早餐)
2020-04-24 341 浏览
with all respect to the staff who is working at tis covid days.. thanks for serving the public.. nice tasty 🍔 not too big not too small just nice🍅 thick slice not like some others thin slice🥬 is green n nicely fit into 🍔I tried the peanut butter milkshake is awesome waffle fries is disappointed seems put too long before served to me.. not crisp at all.. that's the minus point

2020-04-10 612 浏览
今日同朋友出左citysuper買烘焙面粉。發現疫情關係,一論沽清🤭🤣不過唔緊要,落左樓下一層食年尾新開既shake shack..已經聽朋友講 勁好食 超推介!今日一試的確好正 叫左個shack既burger (single)$50 好juicy 同香, 一個芝士薯條(勁推介,個醬好正 勁rich)另外叫左杯fifty fifty (類似檸檬紅茶咁 好解渴)同埋coffee shake. 都係好rich 同比較傑身 但有點膩🤭 整體係好ok🙌🏻💕
2020-03-16 934 浏览
知道沙田開咗Shakeshack,終於唔使去到九龍或者港島食,一於試吓佢同我平時食開嘅一唔一樣。我叫咗個香港限定奶茶奶昔。雖然甜左少少(美國野係咁啦不過),不過奶茶味好重,同埋大杯到其實可以兩個人share,所以整體都唔錯。跟住叫左個單層shack burger,d澳洲牛肉超級多汁同埋好大片,跟住配埋爆多既芝士醬、番茄同埋生菜,一次過食到好多層次好好味。個包好鬆軟,包上面好似d多士咁茶左薄薄既一層牛油,好邪惡。整體黎講保持到我食開既水準,好味!

好耐之前都有聽朋友講 IFC 有間漢堡包店好好食,因為太遠既關係所以唔會咁神心突登去囉 😆 不過依家竟然係新城市開咗分店 😍 咁梗係要去潮聖吓啦。餐牌選擇比較少得幾款漢堡包,而且又無套餐要散買食水真係深 🙄 最後叫咗 Double SmokeShack、波浪薯條、Milk Tea Shake。波浪薯條 ($27) : 自己好鍾意食薯條,開頭覺得有啲貴,不過最後都叫咗 😝 估唔到呢度既薯條咁出色,油色幾靚之剩外面炸到脆卜卜,但裏面又唔會太乾身,而且有薯味,呢啲先叫做薯條。👍🏻 Milk Tea Shake ($42 + $5 Cream) : 幾滑幾濃郁,但又唔會太甜,不過餐廳只提供幼身飲筒,所以好難啜真係飲奶力出埋先飲到。👍🏻Double SmokeShack ($84) : 開頭食左幾啖都唔錯,不過牛肉味此終無嘜,而且自己本身都食到濃味既嘢,但佢個汁真係咸到一個點,咸得誇張 😢 全部嘢食加埋要 $160 蚊,呢個價錢食漢堡包其實可以有更多選擇。
2020-03-16 419 浏览
最近知道沙田開咗間新嘅分店所以決定同朋友去試吓 🙈佢嘅座位都幾多所以完全唔駛等 就有位坐 😎我哋叫咗兩款burger同一個芝士薯條🍔🍟🧀雖然個burger比我想像中細 但好好味d肉好juice 🤤🤤🤤
最近知道沙田開咗間新嘅分店
所以決定同朋友去試吓 🙈
佢嘅座位都幾多
所以完全唔駛等 就有位坐 😎

我哋叫咗兩款burger同一個芝士薯條🍔🍟🧀
雖然個burger比我想像中細 但好好味
d肉好juice 🤤🤤🤤

2020-02-15
食物:🍎🍎🍎🍎🍏超級香嘅漢堡牛扒,肉味同脂肪好出,煎香之後配 cheddar cheese 一流!即刻諗返起係英國食嘅 five guys... 其餘配料份量還可以,蔬菜算新鮮!.環境:🍎🍎🍎🍎▫️鋪面好大,座位都好寬敞,一啲都唔迫!對比起中環鋪,我鍾意沙田呢個燈光同裝修,比較溫暖啲。.服務:🍎🍎🍎🍎🍎啲態度真係好好,希望遲啲開張耐咗唔會變差,ps 落單要用英文🤪.價錢: 🍎🍎🍎▫️▫️$50 一個burger 尚可,薯條少貴(我會揀加芝士嘅),特別係飲品太貴... 下次先至試佢嘅 lemonade~.🦋 Fb: Meowi 貓兒|ig: meowi.clare🍎 Shake Shack|沙田新城市廣場一期153-154號舖
食物:🍎🍎🍎🍎🍏
環境:🍎🍎🍎🍎▫️
服務:🍎🍎🍎🍎🍎
價錢: 🍎🍎🍎▫️▫️
2020-03-01 597 浏览
門面係沙田一期地下餐牌好多人......都等得耐耐地不過好似可以用apps叫野食下次可以試下...唔使等咁耐叫左個Chicken Burger同薯條外賣味道好普通汁都唔算特別雞都好食但印象唔深刻 冇想encore的感覺有酸瓜係到不過叫價錢係比好多漢堡店便宜可能主打都係牛Burger先會比較好食...薯條方面炸得太油了食完有點熱氣的感覺...不好吃店內有酒精搓手液幾好可以消下毒外賣好貼心會比張紙你蓋住個袋
門面
係沙田一期地下

餐牌

好多人......
都等得耐耐地

雞都好食但印象唔深刻 冇想encore的感覺
有酸瓜係到
不過叫價錢係比好多漢堡店便宜

可能主打都係牛Burger
先會比較好食...

薯條方面
炸得太油了

食完有點熱氣的感覺...
不好吃

店內有酒精搓手液
幾好
可以消下毒

外賣好貼心

會比張紙你蓋住個袋

外卖自取
2020-02-29 397 浏览
肥仔記🤪又去左食burger.📍shake shack.🍔shroom burger ($66)-🙆🏻‍♀️最近要健康人生所以今次清清地揀左個meat free burger~香脆雙層原隻大啡菇夾住流心芝士🧀仲有唔少得嘅生菜蕃茄~成個包好juicy好yummy😋🍔chick n’shack ($56)-🙆🏻‍♂️就為左介牛同增肌於是揀以雞胸肉為主菜嘅包~雖然係炸雞但感覺唔油膩喎!配埋生菜醃青瓜又真係食完都少啲罪疚感🤣🍟2 x fries ($54)-係波浪薯條呀😍即叫即炸外脆內軟~
肥仔記🤪又去左食burger
📍shake shack
2020-02-25 605 浏览
第二次食shake shack ,今日咁岩行沙田見到想食就食,位置好寬人亦唔多。之前係中環食,Waiters全部都要用英文溝通,沙田就唔洗,冇咁驚驚夜晚8點左右去食,都唔洗排我記得之前係中環好似有得叫set,野飲薯條再加個包,依間冇,唔知我記錯定轉左menu 。我地2個人叫左2個包依個係入面有小辣椒,有煙肉,食落唔辣,d芝士唔會好漏,不過略為普通,有小小似m記雙層芝士漢堡個口感SMOKE相返依個就好好食,入面有大啡茹好juicy ,用既芝士同上面個包唔同,依隻係拉到絲既。又有蕃茄同蕃食落好fresh ,依個口感好好,好好食呀SHACKSTACK再黎叫左個芝士波浪薯條,個醬可以揀分開或者佢幫你落落薯條度,薯條冇乜薯仔味,好一般。我比較欣賞個芝士醬,暖暖地,唔會太燶2個人食左$208,食burger價錢黎講,我覺得有d唔掋,算貴。如果有得跟set,唔洗散叫,就好似會好d..
第二次食shake shack ,
今日咁岩行沙田見到想食就食,
位置好寬人亦唔多。

之前係中環食,
Waiters全部都要用英文溝通,
沙田就唔洗,冇咁驚驚

夜晚8點左右去食,都唔洗排

我記得之前係中環好似有得叫set,
野飲薯條再加個包,依間冇,
唔知我記錯定轉左menu 。
我地2個人叫左2個包

依個係入面有小辣椒,有煙肉,
食落唔辣,d芝士唔會好漏,
不過略為普通,
有小小似m記雙層芝士漢堡個口感

SMOKE

相返依個就好好食,
入面有大啡茹好juicy ,
用既芝士同上面個包唔同,
依隻係拉到絲既。
又有蕃茄同蕃食落好fresh ,
依個口感好好,好好食呀

SHACKSTACK

再黎叫左個芝士波浪薯條,
個醬可以揀分開或者佢幫你落落薯條度,
薯條冇乜薯仔味,好一般。
我比較欣賞個芝士醬,暖暖地,
唔會太燶

2個人食左$208,
食burger價錢黎講,
我覺得有d唔掋,算貴。

如果有得跟set,唔洗散叫,
就好似會好d..
2020-02-25