2023-06-28 893 浏览
𓂜 𓂜再訪Sleepless的優質晚餐!上次到訪之後一直念念不忘,今次點了 4 Courses Dinner Set ($398),二人同行還有88折呢。𓆇 頭盤香煎北海道刺身級帶子。上次一試難忘,今次依然驚艷。調味是紅酒莓香泡沫配薄荷油,提鮮之餘,又帶點薄荷清新,是一道非常適合夏天的開胃頭盤。𓆇 餐湯雜菌湯沒有額外調味,每一口都是雜菌的天然馥郁鮮味。京蔥薯仔海鮮湯,京蔥非常惹味,配合海鮮的鮮味,天作之合。𓆇 主菜白鶴清酒忌廉汁蟶子扁意粉。蟶子份量不少而且新鮮肥美,扁意粉彈牙掛汁。勃根地燉和牛牛面頰,配上華盛頓燒汁,肉腍入味。意式玉米糕作配菜,飽足感滿滿。𓆇 甜品巧克力蛋捲拼檸檬泡芙,精緻小巧的petits,一酸一甜,別出心裁。𓆇 招牌貓頭鷹玫瑰熔岩特調拼配朱古力 $68必點推介!店員在客人面前將香濃的朱古力倒進杯子直至滿溢,視覺和味覺雙重享受。𓆇 3D bear latte art matcha $103Sleepless 的 3D latte art 一向出色,有熊仔、貓咪、狗仔多款選擇。既立體又非常long lasting,打卡必備。Sleepless 的晚餐繼續保持高水準,今次
𓂜 𓂜

𓆇 頭盤

𓆇 餐湯
雜菌湯沒有額外調味,每一口都是雜菌的天然馥郁鮮味。
京蔥薯仔海鮮湯,京蔥非常惹味,配合海鮮的鮮味,天作之合。

巧克力蛋捲拼檸檬泡芙

𓆇 主菜

𓆇 甜品

雜菌湯+ 京蔥薯仔海鮮湯

𓆇 招牌貓頭鷹玫瑰熔岩特調拼配朱古力 $68

Sleepless 的晚餐繼續保持高水準,今次驚喜的是一嘗3D latte art。連飲品都精緻無比,整頓晚餐都賞心悅目。

𓂜 𓂜

3D bear latte art matcha
招牌貓頭鷹玫瑰熔岩特調拼配朱古力
  • 3D Print Latte
2023-06-27 48 浏览
Lee garden後面有好多隱世餐廳 今次無意中搵到一間裝潢工業風嘅cafe 雖然店舖不大但氣氛好啱約會或者慶祝生日 無論係想同另一半拍下拖定同朋友傾偈影相都好適合今次2個人叫左2個set 會有soup + starter + main + dessert 而且價錢仲幾驚喜Soup有2個選擇 一個係soup of the day which is 係海鮮湯 另外一個係mushrooms soup 而我當然2個都叫晒啦哈哈 而starter我地都叫左煎帶子 佢地嘅帶子採用刺身級帶子 非常香口鮮甜Main就叫左青口忌廉扁意粉 佢地好貼心地將青口去殼後先烹調( ^ω^ ) 西冷牛扒採用慢煮方法烹調 冇得自選熟度但所有野都剛剛好 唔會太熟仲好多肉汁📍Sleepless (銅鑼灣)銅鑼灣希雲街22-24號地舖

📍Sleepless (銅鑼灣)
2023-06-27 44 浏览
這間位於銅鑼灣希雲街已經屹立多年,沒有想到依然極具人氣,幾乎座無虛席,主打文青x工業風,以型格的深色色調為主,店面在這街上都顯得非常注目,我特別喜歡落地窗邊的位置,可以飽覽街境四道菜二人晚餐包括了頭盤、湯品、主菜及甜品係呀🍴香煎法國鵝肝.黑醋芒果沙沙鵝肝是足足有平時吃的兩倍厚度,非常綿密,味道香濃外脆內軟,夾上牛油軟包黑醋沙沙,剛剛好平衡味蕾🍴招牌慢煮加拿大保濕豬鞍斧頭扒 自家製XO醬豬鞍火候非常好,據稱是透過高科技的保濕技術,烹製的時候依然保留肉汁,因此口感會更加細緻,蘸上自家製XO醬,最愛的港式味道瑤柱香氣濃郁,更加惹味🍴法式慢煮去骨黃油雞|阿里巴巴香辣醬份量比想像中多,口感軟糯,去骨後可以優雅的慢慢食,特別適合約會時選擇的菜式網紅打咭3D拉花特飲:貓頭鷹玫瑰溶岩特調拼配朱古力滿到瀉的玫瑰朱古力☕️店員會在你面前倒入朱古力至滿瀉,加上粉紅色的食用玫瑰花瓣朱古力入口係非常順滑和可愛到暈的Green Tea latte 🍵兩款都係必點,勁可愛的3D立體熊像真度嘅高,心機之作—————————————————Sleepless (銅鑼灣)銅鑼灣希雲街22-24號地舖————————————

四道菜二人晚餐
包括了頭盤、湯品、主菜及甜品
係呀

🍴香煎法國鵝肝.黑醋芒果沙沙
黑醋沙沙,剛剛好平衡味蕾

🍴招牌慢煮加拿大保濕豬鞍斧頭扒 自家製XO醬

🍴法式慢煮去骨黃油雞|阿里巴巴香辣醬

網紅打咭3D拉花特飲:
貓頭鷹玫瑰溶岩特調拼配朱古力

滿到瀉的玫瑰朱古力☕️
店員會在你面前倒入朱古力至滿瀉,加上粉紅色的食用玫瑰花瓣
朱古力入口係非常順滑

—————————————————

—————————————————

#hkfood #hkfoods #hkfoodstagram #hkfoodshare #hkfoodlover #hkfoodie #hkfoodieblogger #hkfoodies #hongkong #hongkongfood #香港 #紀念日 #點贊 #互贊 #福利 #銅鑼灣美食 #吃貨 #美食攻略 #銅鑼灣cafe #週末好去處 #網紅照

___
🥇Follow @eathkgirls
#eathkgirls
#食港女
  • 3D Print Latte
  • 香煎法國鵝肝
  • 慢煮加拿大保濕豬鞍斧頭扒
2023-06-26 103 浏览
星期日中午去咗呢一間Cafe食嘢雖然環境比較迫但係嘢食質素搭救🩷會令我又再想去多次嘅衝動💖一共叫咗三樣食物,兩杯嘢飲一杯signature 3D Chocolate (熱)另一杯係凍朱古力講真真係為咗打卡🤭🤭🤭味道我就覺得正正常常,但係係濃厚嘅朱古力味清酒聖子肉煮意粉🍝估唔到佢都幾多汁,唔係乾爭爭,而且聖子肉都幾大嚿,但係有一啲酸🫣🫣應該係清酒未揮發完龍蝦多士好好食,多士行到好趣,雖然蟹肉係凍,但係都有蟹膏嘅味道最後係肉桂蘋果多穀物多士呢個甜品,加埋蜜糖好香,而且麵包烘得好脆,即使凍咗都依然好脆,而且唔會有甜到漏嘅感覺所以總括嚟講呢間餐廳嘅食物係好好食
星期日中午去咗呢一間Cafe食嘢
雖然環境比較迫
但係嘢食質素搭救🩷
會令我又再想去多次嘅衝動💖
一共叫咗三樣食物,兩杯嘢飲
一杯signature 3D Chocolate (熱)

另一杯係凍朱古力

講真真係為咗打卡🤭🤭🤭
味道我就覺得正正常常,但係係濃厚嘅朱古力味

龍蝦多士
好好食,多士行到好趣,雖然蟹肉係凍,但係都有蟹膏嘅味道
最後係肉桂蘋果多穀物多士

所以總括嚟講呢間餐廳嘅食物係好好食
2023-06-26 33 浏览
讀U嘅時候已經去過Sleepless鐘意咖啡有靚靚拉花可以拉卡通公仔Cafe入面環境較暗 擺滿植物 Sleepless入到去都可以放鬆心情而家有Set Dinner 去試下先Drinks揀咗✨3D立體拉花 黑芝麻Latte 熊仔肥嘟嘟好可愛 靚到唔捨得飲我咖啡用木盤裝住 仲有乾花裝飾 好靚黑芝麻Latte 好香口 仲有粒粒芝麻✨招牌貓頭鷹玫瑰熔岩特調拼配朱古力飲品上台後 店員會職場加入玫瑰熔岩望住飲品由杯邊流出來好震撼朱古力味香濃 質感柔滑 唔錯Appetizers ✨香煎北海道刺身及帶子帶子好新鮮 肉質鮮甜彈牙賣相好靚 表面有紅酒莓香泡沫✨香煎法國鵝肝鵝肝外皮煎得香脆 內裏軟滑加上黑醋芒果莎莎 味道更豐富 Soup✨維希海鮮湯海鮮夠足料鮮甜 有啲薯仔粒 口感豐富另外有✨南瓜湯 味道香濃又健康 Main✨海膽忌廉汁卡邦溫泉蛋扁意粉海膽忌廉汁好creamy 撈埋蛋汁味道更美味扁意粉每條都掛滿醬汁 好味✨ 勃根地燉和牛牛面頻牛面肉味香 肉質軟腍 入口溶化配華盛頓醬汁 配菜有意式玉米糕 芝士烤得好香最後有甜品作結
讀U嘅時候已經去過Sleepless

最後有甜品作結
  • 勃根地燉和牛牛面頻
  • 海膽忌廉汁卡邦溫泉蛋扁意粉
2023-06-25 85 浏览
呢間Cafe最出名嘅係卡通拉花🌸🌸每一款卡通都畫得唯妙唯肖,真係會靚到唔捨得飲㗎😍😍雖然係細細間,座位都唔多,但佢嘅食物質素絕對係無得彈🤤👍 長期full booking㗎,想食記得要提早訂枱😼!🔺煙三文魚明太子意大利飯😋$128上碟賣相已經好賞心悅目,煙三文魚砌成一朵玫瑰花。意大利飯軟硬適中,每粒飯都被惹味嘅自家製忌廉汁包裹住,好正❤️❤️🔸蜆肉扁意粉🍝$118蜆肉肥美無沙㗎🤩🤩 醬汁係由乾辣椒、洋蔥、番茄等新鮮材料煮成,同意粉十分匹配,食前記得同意粉撈一撈勻啊☺️☺️🔻Snoopy卡通拉花熱朱古力☕️到介紹呢間cafe嘅主角中嘅主角啦,就係卡通拉花啦😍😍 除左snoopy,仲有好多其他款式嘅卡通拉花可以揀,咖啡師真係一筆一筆咁畫上去,畫得好細緻😙 除左平面拉花,仲有3D拉花,有興趣你地都可以試下,用黎打卡一流之外,味道都十分濃郁😋 而且仲可以保持個熱度👍👍🔸Homemade芝士蛋糕🧀🍰佢每日嘅甜品都唔同㗎,呢日我就試左佢自家製嘅芝士蛋糕,口感軟綿綿☺️☺️上面塊檸檬🍋亦中和左芝士本身嘅膩,蛋糕表面有一層脆卜卜嘅焦糖,食完心情變得更加好🥰🔹凍拿鐵☕️😋味道:9/10👀環境:7.5/10🤵🏻‍♀️服務:

🔺煙三文魚明太子意大利飯😋$128

😋味道:9/10
👀環境:7.5/10
🤵🏻‍♀️服務:8/10
2023-06-24 796 浏览
是日晚上收工去咗銅鑼灣希雲街覓食,嚟到呢間人氣度頗高的「Sleepless」吃晚餐🍴店內裝修型格有特色;由於座位不是太多,建議最好提早訂座晚市時段設有Dinner Set,包括前菜、餐湯、主菜、甜品及飲品,二人同行仲有88折招牌貓頭鷹玫瑰溶岩特調拼配朱古力賣相好特別呢,玫瑰朱古力好似熔岩咁樣滿瀉出來,影相打卡就啱晒📸香滑濃郁朱古力帶有陣陣玫瑰花香,甜美可口3D拉花 - 芝麻拿鐵餐廳主打特色3D及2D拉花飲品,有多款唔同動物或公仔可以揀✨我就揀咗柴犬😍店員精心製作,3D效果好滿意👍🏻芝麻味都幾香濃突出精選湯品是日精選湯品有兩款可以選擇蘑菇湯質感濃稠順滑,加入咗新鮮蘑菇製作,能品嚐到粒粒細碎的蘑菇蓉,正呀海鮮湯湯裏面加入咗香草作為調味,味道獨特;仲有魷魚及魚柳等等海鮮,滿有口感香煎法國鵝肝配黑醋芒果沙沙厚切法國鵝肝煎到外脆內軟,鵝油豐富,齒頰留香,不得了哦!配上鬆軟法包及黑醋芒果沙沙,更添滋味香煎北海道刺身級帶子日本北海道刺身帶子好新鮮,夠晒大粒,微微煎香過,保留鮮嫩甜美的口感招牌慢煮加拿大保濕豬鞍斧頭扒以慢煮方式烹調的加拿大豬鞍斧頭扒,肉質香軟腍滑,啖啖肉,豬味香濃滋味!沾上餐廳自家製X

招牌貓頭鷹玫瑰溶岩特調拼配朱古力

3D拉花 - 芝麻拿鐵

精選湯品

是日精選湯品有兩款可以選擇

蘑菇湯

海鮮湯

香煎法國鵝肝配黑醋芒果沙沙

招牌慢煮加拿大保濕豬鞍斧頭扒

以慢煮方式烹調的加拿大豬鞍斧頭扒,肉質香軟腍滑,啖啖肉,豬味香濃滋味!沾上餐廳自家製XO醬,鹹香微辣,好好食哦

海龍王鮮茄醬時令海鮮薈意大利飯

時令海鮮包括有鮮蝦、帶子及魷魚,鮮甜味美~意大利飯口感偏硬身,盡吸鮮茄湯汁及海鮮精華,味道同口感都好豐富

精緻甜點

朱古力蛋捲配馬卡龍,整體甜而不膩,為晚餐畫上完美句號
ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ 今次要介紹的是銅鑼灣的Sleepless,一個充滿活力和創意的餐廳。它的菜單實在太吸引人了,讓我在一個晚上都停不下來想着他!急不及待就來了!首先是3D Matcha熊仔,ADB半價 $15!這款可愛的熊仔抹茶latte,外形栩栩如生,簡直讓人捨不得吃掉它!❤️接下來是All Day Breakfast,價格為$158。這道早餐可謂是色香味俱全,每一樣食材都十分新鮮,令人食指大動。我特別愛那個軟嫩的玉子燒,再加上香煎蘑菇和香腸,真是一道令人回味無窮的早餐。還有一道讓我印象深刻的菜式,就是Mentaiko Linguine($108)。麵條彈牙有嚼勁,配上美味的明太子醬汁,味道絕對是一級棒!另外,Rose Chocolate($29)也是必嚐的飲料之一,淡淡的玫瑰香和濃郁的巧克力味道完美結合,讓人垂涎欲滴。

ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ

Sleepless 🦉🦉銅鑼灣希雲街高質Cafe ~ Sleepless我平時都有幫襯開飲咖啡因為佢地啲咖啡同野食都好高質Latte Art 仲要好靚好得意今次黎食佢地既Dinner Set都好正裝修風格都好有情調同約會氣氛4 Course Dinner Set $398/ppl二人同行仲有八八折!▪️前菜🇯🇵 香煎北海道刺身級帶子配紅酒莓香泡沫大大粒帶子外層煎得好香 內層仲好嫩滑上面放左啲淺粉紅既泡沫再加左啲薄荷油係旁邊 食落好香口🇫🇷 香煎法國鵝肝黑醋芒果沙沙軟腍鵝肝放係麵包上面鵝肝食落入口即溶 果個油脂味係口腔爆出黎而配個黑醋芒果沙沙好Fresh食完鵝肝就食呢個可解油膩▪Daily Soup 🫕 海鮮忌廉湯 飲落好鮮甜 仲勁足料添▪主菜🍝海膽忌廉汁卡邦尼温泉蛋扁意粉扁意粉勁掛汁 食落好濃既海膽忌廉汁就咁食已經好好食🤤🐮 勃根地燉和牛牛面頰 嘩 燉得超好食 勁Juicy和牛牛面頰勁腍 但同時勁有牛味第一次食意式王米糕 口感好得意 外脆內軟▪甜品🍫朱古力忌廉卷蛋配生果卷蛋食落朱古力味好香 又唔會好甜▪飲品☕️招牌貓頭鷹玫瑰溶岩特調朱古力靚仔店員會喺你面前將更多朱古力倒落杯直到滿瀉晒出黎
Sleepless 🦉🦉

銅鑼灣希雲街高質Cafe ~ Sleepless
我平時都有幫襯開飲咖啡
因為佢地啲咖啡同野食都好高質
Latte Art 仲要好靚好得意
今次黎食佢地既Dinner Set都好正
裝修風格都好有情調同約會氣氛

4 Course Dinner Set $398/ppl
二人同行仲有八八折!

▪️前菜

飲落朱古力濃但唔會甜到爆炸
招牌貓頭鷹玫瑰溶岩特調朱古力

☕️黑芝麻Latte
係用日本出名既九鬼芝麻整既Latte
個芝麻味香到爆~
黑芝麻Latte

• 香煎北海道刺身級帶子
  • Black Sesame Latte
  • 海膽忌廉汁卡邦尼温泉蛋扁意粉
2023-06-18 42 浏览
喜歡飲咖啡嘅朋友 大概都鍾意夜訓😎銅鑼灣希雲街Sleepless 以一隻可愛嘅貓頭鷹做logo🦉 前身為R&C Cafe 主打靚靚拉花飲品☕️ 換去店名 質素一樣保持高質🫡4 Course Dinner Set ($398) 二人同行88折▫️香煎北海道帶子配紅酒莓香泡沫前菜嘅帶子 口感非常爽口彈牙 泡沫醬汁好清新 仲有好香薄荷油▫️法國鵝肝配黑醋芒果沙沙鵝肝配上軟麵包 個芒果沙沙好fresh 洗去油膩感▫️南瓜湯🎃南瓜蓉味道幾濃郁 加上浸腍左嘅多士粒口感好豐富☺️▫️燒味噌甲羅燒蟹肉意大利飯🦀味道好濃嘅甲羅燒🤤 配埋明太子 將佢撈入個意大利飯 飯粒唔會太腍 幾有口感▫️招牌慢煮加拿大保濕豬鞍斧頭扒配XO醬🐷慢煮豬鞍肉質零舍腍☺️ 豬鞍故意不作太多調味 配上自家制XO醬好惹味配菜都好特別 尤其個紫薯蓉 好香▫️招牌貓頭鷹玫瑰溶岩特調拼配朱古力🦉($68)佢地嘅飲品不嬲以igable見稱😍呢款玫瑰溶岩朱古力 落枱後會將牛奶倒落去 睇佢滿瀉個感覺好正☺️ 好香玫瑰花香▫超可愛立體熊仔拉花 抹茶拿鐵($103)好靚嘅3D拉花😍 兩隻好可愛嘅北極熊訓著 真係拎住佢影好耐相都唔捨得飲😂唔只得個樣 個抹茶都好好飲
喜歡飲咖啡嘅朋友 大概都鍾意夜訓😎

4 Course Dinner Set ($398)
二人同行88折

配菜都好特別 尤其個紫薯蓉 好香

▫️招牌貓頭鷹玫瑰溶岩特調拼配朱古力🦉
($68)
佢地嘅飲品不嬲以igable見稱😍

▫超可愛立體熊仔拉花 抹茶拿鐵($103)
唔只得個樣 個抹茶都好好飲 又香濃😋
配埋是日甜品 朱古力忌廉卷蛋 味道比較甜
所以入口啱啱好😋
Sleepless💛第二次光顧這間店🧡還是覺得真的好吃!朱古力控🍫抹茶控🍵看到這菜單應該回很開心🤣——✨白鶴清酒忌廉意粉|蟶子|扁意粉 $148很喜歡這個!用了清酒🍶調味的醬汁,我覺得吃起來很清爽但味道卻也蠻香濃。很少店會有勝子意粉,勝子給的份量也不少,再用了九層塔去調味,很搭!✨巴馬臣知識|煙三文魚|洋蔥碎蛋|牛油軟包三明治🥪 $118這個也很好吃!完全不馬虎。麵包非常柔軟,也用蒜蓉牛油香氣,上面的蛋也很足,吃起來都會膩!給的三文魚份量也是頗慷慨✨青檸柚子脆炸單骨雞翼 $58這個雞翅真的好吃。表皮炸得脆,但內裡真的肉嫩也頗多汁!蜂蜜很入味,加點檸檬汁非常剛好!✨式部の昔 $78 |八女抹茶星峰 $72食物的評價很高,但這兩杯抹茶我覺得相對遜色。沒有想像中濃。菜單方面我大概看了十分鐘,心想品項怎麼那麼少@@ 朋友一到,就把菜單掀開。我頓時發現原來菜單是可以打開的!!!我知道不會只有我一個人是這樣😌
Sleepless💛
第二次光顧這間店🧡還是覺得真的好吃!
朱古力控🍫抹茶控🍵看到這菜單應該回很開心🤣
——
✨白鶴清酒忌廉意粉|蟶子|扁意粉 $148

✨青檸柚子脆炸單骨雞翼 $58

✨式部の昔 $78 |八女抹茶星峰 $72
食物的評價很高,但這兩杯抹茶我覺得相對遜色。沒有想像中濃。

白鶴清酒忌廉蟶子扁意粉
式部の昔
白鶴清酒忌廉蟶子扁意粉
  • 白鶴清酒蟶子扁意粉
  • 巴馬臣芝士三文魚洋蔥碎蛋沙律三文治
  • 青檸柚子雞翼
📍 Sleepless (銅鑼灣)俾佢地既3D拉花吸引到😍放假特登黎飲番杯又靚又可愛既野飲☕️食個Brunch😋Chill一Chill☀️餐廳位於希雲街, 鬧市中一個寧靜嘅角落😎日間☀️主打精品咖啡同埋環球創作菜式, 晚間🌙主打意日菜式同埋各種酒品🍷日啡晚酒👍🏻✨全日早餐 $158好豐富既一個全日早餐🤩有鮮果乳酪糠麥,軟滑既牛油果🥑, 香濃芝士腸,多汁既大烤菇🍄,有機串茄🍅香脆薯餅, 日本支豆, 田園沙律🥗特別中意明太子玉子燒😋蛋香👍🏻而龍蝦沙律小法包都好好食✨法式海龍皇茄大蝦意大利飯 $148意大利飯硬度適中, 大蝦🦐新鮮彈牙😁凡惠顧任何食物即享飲品半價優惠🤩✨Sesame Latte(3D拉花)$88👉🏻$443D花勁可愛😍好岩打卡📸芝麻鮮奶,芝麻濃郁奶滑😋✨ 招牌貓頭鷹玫瑰熔岩特調配朱古力 $68👉🏻$34店員會係客人面前倒朱古力至滿瀉😎 好澎湃既感覺, 朱古力味🍫香濃配淡淡的玫瑰花香🌹📍 Sleepless (銅鑼灣)銅鑼灣希雲街22-24號地舖
📍 Sleepless (銅鑼灣)

✨全日早餐 $158

✨法式海龍皇茄大蝦意大利飯 $148
意大利飯硬度適中, 大蝦🦐新鮮彈牙😁

凡惠顧任何食物即享飲品半價優惠🤩
✨Sesame Latte(3D拉花)$88👉🏻$44
3D花勁可愛😍好岩打卡📸芝麻鮮奶,芝麻濃郁奶滑😋

✨ 招牌貓頭鷹玫瑰熔岩特調配朱古力 $68👉🏻$34

📍 Sleepless (銅鑼灣)
2023-06-15 58 浏览
💛黃店💛位於銅鑼灣希雲街< 𝐒𝐥𝐞𝐞𝐩𝐥𝐞𝐬𝐬 >, 一間高質咖啡店, 主打多款精品咖啡, 最出名一定是立體拉花咖啡, 而最近推出二人晚市套餐, 質素不俗。ᴅɪɴɴᴇʀ ꜱᴇᴛ $³⁹⁸ ˣ ²ᴀᴘᴘᴇᴛɪꜱᴇʀ:ʜᴀᴍᴀᴄʜɪ ᴋᴀᴍᴀ, ꜱᴏᴜʀ ᴅʀᴇꜱꜱɪɴɢ, ᴍɪᴋɪ ꜱᴀᴜᴄᴇ, ꜱᴍᴏᴋʏ ᴀᴘᴘʟᴇᴡᴏᴏᴅ味極黑蒜刺身油甘魚, 加入柚香油醋, 肉質非常鮮甜, 以玻璃杯蓋上煙燻蘋果木, 充滿夢幻感覺。ꜰᴏɪᴇ ɢʀᴀꜱ, ᴛᴏᴀꜱᴛ, ʙᴀʟꜱᴀᴍɪᴄ ᴍᴀɴɢᴏ ꜱᴀʟꜱᴀ香煎法國鵝肝配上黑醋芒果沙沙, 質感外脆內軟。ꜱᴏᴜᴘ:ᴅᴀɪʟʏ ꜱᴏᴜᴘ是日精選湯品。ᴍᴀɪɴ:ʟɪɴɢᴜɪɴᴇ ᴄᴀʀʙᴏɴᴀʀᴀ ɪɴ ᴜɴɪ ᴄʀᴇᴀᴍ ꜱᴀᴜᴄᴇ ᴡɪᴛʜ ᴏɴꜱᴇɴ ᴇɢɢ卡邦尼扁意粉配搭海膽忌廉汁, 軟硬度適中, 面層放有温泉蛋, 整體味道香濃美味。ꜱʟᴏᴡ-ᴄᴏᴏᴋᴇᴅ ᴘᴏʀᴋ ᴛᴏᴍᴀʜᴀᴡᴋ, ʜᴏᴍᴇᴍᴀᴅᴇ xᴏ ꜱᴀᴜᴄᴇ招牌慢煮加拿大保濕豬鞍斧頭扒, 肉質細膩柔軟多汁, 特嫩嚼勁, 再配以自家製xo醬, 相當惹味。ᴅᴇꜱꜱᴇʀᴛ:ᴄʜ
💛黃店💛

ᴅɪɴɴᴇʀ ꜱᴇᴛ $³⁹⁸ ˣ ²
ᴀᴘᴘᴇᴛɪꜱᴇʀ:

香煎法國鵝肝配上黑醋芒果沙沙, 質感外脆內軟。

ꜱᴏᴜᴘ:
ᴅᴀɪʟʏ ꜱᴏᴜᴘ
是日精選湯品。

ᴍᴀɪɴ:

ᴅᴇꜱꜱᴇʀᴛ:
ᴄʜᴇꜰ'ꜱ ꜱᴘᴇᴄɪᴀʟ ᴅᴇꜱꜱᴇʀᴛ
精緻甜點為濃郁朱古力蛋卷, 旁邊放有紅桑莓、藍莓及玫瑰花點綴。

ᴅʀɪɴᴋꜱ:
3ᴅ ʙᴇᴀʀ ʜᴏᴛ ᴍᴀᴛᴄʜᴀ
選了抹茶茶底, 面層放上立體啤啤熊, 超級可愛, 打卡一流!

ᴍᴀᴅᴇ ʙʏ ꜱʟᴇᴇᴘʟᴇꜱꜱ ꜱɪɢɴᴀᴛᴜʀᴇ ᴄʜᴏᴄᴏʟᴀᴛᴇ ʙʟᴇɴᴅ
招牌貓頭鷹玫瑰溶岩特調拼配朱古力, 杯邊滿瀉, 香滑濃厚, 朱古力控必試!

📍銅鑼灣希雲街22-24號地舖
2023-06-06
♡ 銅鑼灣高質浪漫𝒞𝒶𝒻𝑒|Sleepless ♡-去親銅鑼灣想食西餐都會諗起sleeplessDinner Set $398 一位~ 兩位仲有八八折添😆而且餐廳極具格調,喺度進餐都覺得好浪漫💕 而且近窗邊都好適合打卡。- ♡ 香煎北海道刺身帶子 ♡ 前菜有三款~ 不過收工嚟到已經太晏喇,所以已經冇晒油甘魚。帶子清香甘甜 ,上面帶有紅酒莓香泡沫🫧-♡ 南瓜湯 ♡口感幼滑 ~ 真係落足料👍😋-♡ 雜菜湯 ♡ 兩個味道都係好好飲相比之下,我就鍾意雜菜湯多啲味道較為濃郁。-♡ 勃根地燉和牛牛面頰 ♡ ✨呢個又係必食推介✨同朋友都覺得好好食~ 佢嘅肉質好軟滑,鮮嫩多汁由於用咗慢燉方式 所以鎖緊肉汁。而且配有意式玉米糕 外脆內軟~ 帶有淡香嘅芝士味。-♡ 燒味噌甲羅燒意大利飯 ♡ 鍾意食蟹嘅,我梗係一定要叫啦🤣都有幾多蟹🦀️膏 鹹甜適中的蟹膏搭配意大利飯一齊食令人回味無窮!👍-♡ 3D Print Latte ♡ Base 有抹茶、朱古力同黑芝麻黑芝麻選擇,知我哋就揀咗抹茶🍵可愛嘅熊啤啤同貓咪🐱都好可愛😍真係唔捨得食咗佢哋😆-♡ 招牌貓頭鷹玫瑰熔岩特調配朱古力 ♡ $68✨呢杯真係
♡ 銅鑼灣高質浪漫𝒞𝒶𝒻𝑒|Sleepless ♡
去親銅鑼灣想食西餐都會諗起sleepless
Dinner Set $398 一位~
兩位仲有八八折添😆

♡ 香煎北海道刺身帶子 ♡
香煎北海道刺身帶子

前菜有三款~
不過收工嚟到已經太晏喇,
所以已經冇晒油甘魚。
帶子清香甘甜 ,
上面帶有紅酒莓香泡沫🫧
♡ 南瓜湯 ♡

口感幼滑 ~
真係落足料👍😋
♡ 雜菜湯 ♡
兩個味道都係好好飲
相比之下,我就鍾意雜菜湯多啲
味道較為濃郁。
♡ 勃根地燉和牛牛面頰 ♡

✨呢個又係必食推介✨
同朋友都覺得好好食~
佢嘅肉質好軟滑,鮮嫩多汁
由於用咗慢燉方式 所以鎖緊肉汁。
而且配有意式玉米糕 外脆內軟~
帶有淡香嘅芝士味。
♡ 燒味噌甲羅燒意大利飯 ♡
燒味噌甲羅燒意大利飯

鍾意食蟹嘅,我梗係一定要叫啦🤣
都有幾多蟹🦀️膏
鹹甜適中的蟹膏搭配意大利飯一齊食
令人回味無窮!👍
♡ 3D Print Latte ♡

Base 有抹茶、朱古力同黑芝麻黑芝麻選擇,
知我哋就揀咗抹茶🍵
可愛嘅熊啤啤同貓咪🐱都好可愛😍
3D Print Latte

真係唔捨得食咗佢哋😆
♡ 招牌貓頭鷹玫瑰熔岩特調配朱古力 ♡ $68
招牌貓頭鷹玫瑰熔岩特調配朱古力

✨呢杯真係一定要飲❗️
打卡一流 ~~ 朱古力用上 Valrhona,
難怪口感順滑 😋
再加上淡淡玫瑰花🌹香味,十分高質 。
♡ 朱古力蛋捲忌廉 ♡

香煎北海道刺身帶子
3D Print Latte
招牌貓頭鷹玫瑰熔岩特調配朱古力
2023-06-14 195 浏览
3D bear & Rose Chocolate 可愛造型的抹茶latte充滿空氣感的奶泡 弄成的小熊造型有濃香的抹茶味配上牛奶底乾燥玫瑰花帶點香氣 熱朱古力讓花香更易散發朱古力味淡淡地 配上朱古力粉舖面適合打卡的飲品 瀑布式滿灑Pan Seared Hokkaido Scallop with red wine berries foam 刺身級帶子 微微煎過表面肉身感受到軟彈狀態配上紅酒莓香泡沫 味道清新Foie Gras, toast wit balsamic mango salsa 整塊鵝肝也是煎到表面焦香 肝香順延散發內層像綿花糖般軟綿綿 入口即融的肉質牛油多士舖底 酸甜芒果莎莎醬 清新減膩Boneless yellow chicken with spect Arriaabiate法國黃雞採用雞腿胸部分腌製烤過 都依然嫩滑狀態味道較淡味 配辣醬增加少許味蕾上刺激一絲絲的雞肉加紫薯蓉 甜甜的喜歡紫薯蓉的拌菜 比薯蓉更甜 纖維感更高Bourguignon Waygu beef cheek, polenta with Washington sauce 和牛面頰肉厚實 整塊用刀切開時感受
3D bear & Rose Chocolate
可愛造型的抹茶latte