2023-01-20 191 浏览
話說近排心情確實有點忐忑,好似頭頂有舊烏雲想清但清理唔到,所以決定做一件可以令自己開心一點嘅事,而食甜品就係一個唔錯嘅選擇。心血來潮經過希慎廣場決定食反杯yogurt 開心下,甜品當飯食是常識吧😉今次點左唔係signature嘅伯爵茶口味,yogurt 嘅酸味可以中和伯爵茶小小嘅苦澀味,反而效果更出唔會覺得太甜,中間都有脆脆同黑糖果凍增加口感。坦白講$62 一杯yogurt 唔算經濟實惠,不過偶爾奢侈一下換來一點點心靈慰藉又未嘗不可嘅。如果人生係苦嘅話,禁就不如享受生命嘅每一口甜吧。We love to see you smile😊

伯爵茶yogurt
2023-01-11
$60 (宵夜)
伯爵茶yogurt
2019-10-13 2645 浏览
這天跟姊姊到銅鑼灣閒逛,突然想吃甜品,所以到smile yogurt客人不多,包括我們只有5個,有很多位置。因為人不多,所以適合閒聊、休息,但周末不是這樣了。我們叫了一個mango fever,最上面是芒果冰,然後有原味yogurt、棉花糖、芒果及芒果布丁。如果芒果可以打進yogurt,變成芒果味yogurt就更好了,但整體還是不錯的,也很適合拍照。我們2個人吃剛好,1個人吃有點多,而且會越吃越冷,整個人會發抖。餐廳店面不算大,坐位不多,如果客人多,有機會會沒有位置坐,但商場其他樓層有公共空間,客人也可選擇到這些空間享用!

Mango  fever
Mango  fever
2018-06-13 2733 浏览
Smile 既yogurt 款式多樣而且好靚 <3 系下午荼小點既首選 lol今日下午比較得閒决定食Smile鼓勵一下自己 xd平時我會食Chocolate lover, 最主要系因為 i love chocolate!! 而且佢可以中和 yogurt個酸味.今次我試下自選, 我選擇左Bonnie同matcha mochi xd 如選擇兩個自選Toppings可獲贈免費1個漿汁, i chose jor chocolate.由於我有希慎卡, 有9圻優惠, i reli like the yogurt~!

今日下午比較得閒决定食Smile鼓勵一下自己 xd

2018-06-07
2018-06-07 1496 浏览
Smile Yogurt 開舖以來,自己都是第一次去食!去到才知座位是有,但在露天空間,近日天氣熱到透不到氣,幾經考慮決定照食。在餐牌見到款款都很吸引,最後選了Very Heathly Mix。付款後等了一會,做好等叫單號,領取時我問店員係我嗎?她答是....我的確有點失望,因為與圖樣有點差別!!😯找位置坐下來,品嚐很多人都讚好嘅Yogurt,乳酪是可以,但中層的乳酪鮮果沙律及熱情果香蕉醬就很難吃,後悔選擇錯誤,下次要試試其他款式。個人評分食物:C服務:C抵食:B環境:C

個人評分

食物:C
服務:C
抵食:B
環境:C
very  heathly  mix
2018-05-31
2018-06-04 821 浏览
夏天,為大地帶來乳酪朱古力LOVER~ 完全滿足左想食朱古力而又有酸酸地的乳酪中和下個種味道。 Ummm粒粒brownie都好味,唔係朱古力蛋糕扮brownie個種口感 LIKE
夏天,為大地帶來乳酪

朱古力LOVER~
LIKE
2018-05-29 650 浏览
Smile Yogurt & Dessert🖤中學個陣就好中意放學去食附近既smile,咁岩行過K11,就去左樓下既smile買左杯yogurt食(((o(*゚▽゚*)o)))🍦Banana Split🍫🍌 $55Yogurt頂部有蝴蝶穌、士多啤梨同朱古力汁,個yogurt係原味yogurt,中間夾雜左熱情果香蕉醬、自家製脆粒、yogurt鮮果salad🍨最中意就係佢面頭個啲朱古力汁,本身係煲熱左既朱古力醬,淋上yogurt上面遇冷就會即刻變硬,咬落朱古力變左一塊塊脆脆地加埋啲yogurt好有口感😚中間既脆粒都係我中意食佢既原因之一,脆粒口感香脆,包裹住軟滑既雪糕,令人食完一啖再接一啖,停唔到落黎😋
Smile Yogurt & Dessert🖤
🍦Banana Split🍫🍌 $55

2018-05-27
2018-05-25 439 浏览
甜品係唔少女生最愛,係咁熱既天氣就緊係好想食雪糕,但又怕肥唔敢食喎Yogurt感覺上好似健康啲又冇咁肥,比個籍口自己食啦又可以Chocolate lover ($65),首先就有份量唔少既yogurt,唔會太酸,同朱古力既甜味配合得好好。然後就有各式各樣既朱古力產品 朱古力裝飾,朱古力餅乾條,Brownie,朱古力粒~最令我驚喜就係粒朱古力糯米糍!煙煙un un既糯米皮混合香濃朱古力味雪糕,好邪惡但好好食!雖然Smile定價都唔低,但我覺得好好食好抵 之後要再試埋其他味~

Chocolate Lover

然後就有各式各樣既朱古力產品
 朱古力裝飾,朱古力餅乾條,Brownie,朱古力粒~
雖然Smile定價都唔低,但我覺得好好食好抵
 之後要再試埋其他味~
2018-05-23
Chocolate Lover
2018-05-09 193 浏览
Smile yogurt不嬲賣相都爆分😆有好多款佢地設計好嘅yogurt cup!! 好耐無食過之下決定過下口癮。 佢每款都好靚,有選擇困難嘅我揀左好耐最後決定買chocolate lover ($63)其實個yogurt全部款都係清一色用原味,但唔同就係佢d toppings!!依款個yogurt底會有oreo碎同佢地店自家制嘅crumbs!!佢地嘅crumbs好好食,好自然嘅微甜同yogurt好夾!之後個頂有朱古力脆珠、brownies、朱古力mochi、爆炸糖嘅朱古力pocky同埋朱古力圈圈做decrorate!!佢個pocky係佢地招牌嘅toppings好特別又唔太甜,brownies細細粒好方便我地食!但唯一想講就係佢個mochi皮唔夠煙韌,依個位一衰我就會將mochi扣分架啦🤦‍♀️不過其他都好好!👍🏻但佢63有小小貴,間中食下都ok ge!!!

2018-05-07 175 浏览
行街行到攰攰地,想搵個地方抖下之餘又想食個下午茶。行過依間甜品鋪,比佢杯杯唔同款既乳酪吸引住,對於選擇困難既我真係好頭痛!現成款式又得,自選又得,款款都好靚好想試匀佢,而且個menu介紹得好詳細又有心思,每層每款配料都有介紹係乜黎,好清楚👍🏻每款都總有d吸引既地方,最後。。。終於都。。。揀好左要banana split!乳酪好大杯好抵食,酸酸地好開胃,而且又比食雪糕健康。面層朱古力醬趣卜卜,入口即溶,好食。食到一半有層餅乾碎配埋香蕉醬,夾乳酪既酸又帶點甜,突出左主角banana既味道。食到最底仲有層鮮雜果沙律,好清新既感覺!真係一杯乳酪,幾種味覺上既享受。 係鋪頭出面露天雅座一邊食一邊休息,忘記工作既忙碌,簡簡單單地享受假期既樂趣!
banana  split

banana  split
2018-04-29 195 浏览
 The Garden $55其實乳酪雪糕來講係偏貴但對我來講係一分回憶 有希慎喺度開始已經喺度 細個同朋友行街成日嚟食最鍾意就係食中間嗰層粉紅色脆脆 佢係脆得尼好鬆化而且粉紅色好討好佢面頭嘅荔枝玫瑰醬我都好鍾意適合一啲鍾意食玫瑰味嘅朋友乳酪來講唔算酸(其實本人鍾意食酸啲嘅乳酪)口感都好軟滑 乳酪味其實唔算太出但有唔同層次嘅配搭就令我幾鍾意平時都鍾意食朱古力三重奏但如果嗰日晚餐食得飽嘅話通常甜品都唔想食咁甜咁我就會揀the garden如果有機會我都想試吓佢啲蛋糕🍰
 The Garden $55

其實乳酪雪糕來講係偏貴
最鍾意就係食中間嗰層粉紅色脆脆 佢係脆得尼好鬆化
而且粉紅色好討好
佢面頭嘅荔枝玫瑰醬我都好鍾意
適合一啲鍾意食玫瑰味嘅朋友
乳酪來講唔算酸(其實本人鍾意食酸啲嘅乳酪)
口感都好軟滑 乳酪味其實唔算太出
但有唔同層次嘅配搭就令我幾鍾意

平時都鍾意食朱古力三重奏
但如果嗰日晚餐食得飽嘅話通常甜品都唔想食咁甜
咁我就會揀the garden

如果有機會我都想試吓佢啲蛋糕🍰
2018-04-01 291 浏览
Rugby 2018 $68又到七人欖 試左Smile Yogurt期間限定既呢款Yogurt唯一睇得出同欖球有關係既就係欖球狀既粉紅馬卡龍 老實講認真麻麻不過都預左 其他部份都算ok Brownie唔會過實易入口 中間果層似係朱古力雪糕球外加木糠碎 普普通通 底層士多啤梨就唔錯為意返 信用卡優惠滿一百Rugby產品八五折其他九折 呢間yogurt唔平勝在用料相對豐富賣相較吸睛 最平既$50樓下都有 豐儉由人
Rugby 2018 $68
2018-03-01 250 浏览
同朋友喺銅鑼灣食完晚飯梗係要有美味甜品作結,行希慎既途中經過有好多分店既Smile Yogurt,就去試試乳酪雪糕店選擇很多,還有像真度勁高的食物模型,七彩繽紛🍦店員有禮地介紹左多款口味,最後同朋友決定試試The Garden🍦The Garden雪糕造型有90分,呢款既餡料比較簡單,雪糕內有燕麥脆脆,草莓味百力滋,同焦糖片~ 乳酪雪糕質感輕盈滑身,帶香濃乳酪味,不太甜,很適合女生燕麥脆脆爲雪糕帶來crunchy口感,好好食

The  Garden

燕麥脆脆爲雪糕帶來crunchy口感,好好食
$50 (其他)
The  Garden
2017-12-27 307 浏览
Yesterday I have went to Causeway Bay with my friend to have a light dinner. So after the dinner, we want to have a dessert then we chose to go hysan to try smile yogurt.there are many kinds of toppings for your yogurt you may choose to have your own combination or select from the menu. Since we are too lazy to think about which toppings we want so we select from their menu. The chosen one is the cocoa yoghurt (45hkd). After you make an order you have to wait for awhile, three minutes later you

there are many kinds of toppings for your yogurt you may choose to have your own combination or select from the menu. Since we are too lazy to think about which toppings we want so we select from their menu. The chosen one is the cocoa yoghurt (45hkd). After you make an order you have to wait for awhile, three minutes later you may have your yogurt.

As in the photo, it is like an ice cream (of course is a yougurt) with a cone and toppings. The toppings include brownie, chocolate sauce, pudding and chocolate chips. Yogurt isnt sweet at all, smooth and light. Recommend to havd it after a heavy dinner.

I will try other combinations from the menu later, it is so good! Love it!
2017-12-25 335 浏览
Whenever dine at Causeway Bay, we always want to have a cup of Smile yogurt even if we are full. My favorite flavour is Wild Summer: dry peach on top, with raspberry source on top. Yogurt is not too sweet, and not melting fast. The toppings: lychee, mango, iced mango is fresh. Crumbs are crispy but not sweet,l. Overall is nice!
Wild  Summer
2017-12-21 512 浏览
因為多人生日的原因,一次過買左兩個蛋糕,其中一款係smile yogurt買的!粉紅色的外表: 鋪滿士多啤梨、紅莓、藍莓等等,加上粉紅色白朱力條圍住蛋糕,令到人睇到都開心以前未試過時,以為得個外表都好睇,但買過甘多次,都無令人失望!味道有水準: 佢的海綿蛋糕好鬆軟!忌廉配合好多莓在中間,完全清新、清甜、一些都唔漏,十幾個朋友一齊食,大家都覺得甜度岩岩好!而且生果又適合老人家份量足!價錢合理!佢的份量足夠8-10個人食,因為佢蛋糕高身,份量超足,價錢400,以甘的水準,係合理的!希望佢可以出多d唔同款式!

份量足!價錢合理!
希望佢可以出多d唔同款式!
2017-12-17
外卖自取