2018-08-08 132 浏览
上星期行經朗豪坊買野,順道食埋下午茶!當行經Smiley Cafe時,就俾佢外愛既佈置吸引了!裡面的裝飾全是笑哈哈,令人十分開心😃 由於我唔係太肚餓既關係,所以叫了烤雞肉雜菜沙律,雞肉同醬汁配搭得好,味道不錯!之後,我地仲叫左個士多啤梨雲朵雪糕做dessert,一見到個大大綿花糖,真係令人特別高興,加上裡面有雪糕,非常適合夏天食!整體來說,價錢同環境都合理,座位也坐得舒服,十分適合一家大細來光顧呢!

烤雞肉雜菜沙律

士多啤梨雲朵雪糕

2018-08-01
烤雞肉雜菜沙律
2018-07-31 1675 浏览
太太由細到大都,好鍾意笑哈哈~聽朋友講朗豪坊開咗間 smiley cafe入面勁多哈哈笑公仔買就走入去睇吓,順個便就食埋晚飯~一到門口太太就好似中咗哈哈笑毒咁....勁同佢啲哈哈笑自拍.當然喺呢個時候,我就叫定嘢食先。估唔到有咁多嘢食揀太太最鍾意食薯條,我就鍾意食雞翼叫呢個一定唔會死錯人....雞翼味道外皮帶甜,蜜汁味好濃醃得好入味,薯條條都肥嘟嘟炸到脆卜卜~重點冇油溢味。之後就幫太太點做主菜" 慢煮帶子意大利飯"芝士味濃的加上帶子非常新鮮, 飯入面加咗露筍粒同埋蕃茄成個飯嘅感覺就變得輕鬆咗。本人係一名食肉獸,因為我相信食肉瘦。所以就叫咗一排自己食晒~肉排外嘅野味燒汁到咬到入去嘅肉汁...真係好食過出面好多餐廳,百零蚊大大排抵食!最後就梗係要叫個甜品啦~呢個朱古力脆脆杯,果然好脆...因為有時出面叫呢啲會食到林林杯...加埋coco加埋濃濃嘅朱古力醬,完美嘅句號~呢間餐廳好有趣,左邊係cafe右面係眼鏡鋪~咁啱我要買副太陽眼鏡比太太。太太一眼就睇中咗一副...買埋。今日肥仔功德圓滿,同太太開開心心過咗一日

當然喺呢個時候,我就叫定嘢食先。
估唔到有咁多嘢食揀

太太最鍾意食薯條,我就鍾意食雞翼
叫呢個一定唔會死錯人

慢煮帶子意大利飯

自家製美國bbq 烤豬肋排

最後就梗係要叫個甜品啦~
朱古力脆脆杯

慢煮帶子意大利飯
自家製美國bbq 烤豬肋排
朱古力脆脆杯
2018-07-23 608 浏览
星期六同朋友係朗豪坊行咗成日,終於行到肚餓想搵個地方食嘢,行行下就見到呢間egg餐廳,本身心諗,egg唔係賣眼鏡咋咩?原來都有嘢食喎,咁就吸引我地了解下,係門口望下餐牌覺得都幾平,就入咗去試下。入面全部嘢都有笑哈哈,個感覺都幾開心下!叫咗個小食先,蜜香雞翼配薯條($48),雞翼好有肉,味道都好香甜,薯條厚切好食,五隻雞翼加薯條都只係四十幾蚊,好平。SMILEY Combo Pizza($78),呢隻Pizza有四個味道,各有兩塊比我地啱啱好,每樣都可以試到少少又唔會太大份多,千島醬加蝦個款最好食。黑松露意大利飯($78),雖然呢個份量唔係超多,但係兩個人Share就啱啱好,一嚟到就已經好大陣黑松露味,食埋落去味道仲勁,飯既濕度啱啱好,七十幾蚊一個黑松露飯真係無得挑剔!見到飯品咁多款又咁平,我地兩個人都叫咗三杯唔同既嚟試下。SMILEY Blue海洋檸檬梳打($38),甜甜地,好消暑!蜜桃乳酸梳打($42),朋友好鍾意,有啲益力多味既感覺。波子汽水沙冰($42),波子汽水味勁重,呢個都好啱消暑。我同朋友都覺得呢間餐廳好適合一家大細嚟,因為餐廳入面成個感覺都令人好開心,色彩好繽紛,而且野食
入面全部嘢都有笑哈哈,個感覺都幾開心下!

SMILEY Combo Pizza

黑松露意大利飯

見到飯品咁多款又咁平,我地兩個人都叫咗三杯唔同既嚟試下。

SMILEY Blue海洋檸檬梳打

蜜桃乳酸梳打($42),朋友好鍾意,有啲益力多味既感覺。

波子汽水沙冰($42),波子汽水味勁重,呢個都好啱消暑。
波子汽水沙冰

我同朋友都覺得呢間餐廳好適合一家大細嚟,因為餐廳入面成個感覺都令人好開心,色彩好繽紛,而且野食有好多小食同甜品,都係好適合小朋友既食物。
SMILEY Combo Pizza
黑松露意大利飯
SMILEY Blue海洋檸檬梳打
波子汽水沙冰
2018-07-23 81 浏览
今日帶住姑姐搵食😉響朗豪坊行行下見到呢間午廳勁多笑笑樣,連姑姐都即刻少女心勁爆發🤩真係超可愛ga,呢度原來係眼鏡店EGG旗下,等拎眼鏡時飲返杯咖啡都唔錯午餐真係堅抵食,最平既$38就有,唔好以為平野冇好啊呢個就係$38既燒雞沙拉set,塊雞排好有份量ga,香草味好出,沙拉就用芝麻醬撈左,超開胃跟餐既磨菇湯,絕對係誠意之作,唔係罐頭貨,比較淡口,而且有啖啖磨菇碎加$10轉左個餐飲做玫瑰咖啡,呢個個玫瑰味好出,有驚喜,成個set都係$48,響出面只夠單點杯咖啡呢個係青醬貝柱意大利粉$58, 個人對青醬好有要求,呢度絕對做到合格,意粉都夠晒彈牙,係貝柱略嫌唔夠鮮味單點有8折,叫左個一口牛肉粒,放心牛肉粒絕對唔係梳打牛,係有咬口既松露包,超脆口而且好重松露味,姑姐清晒呢個雲朵紫薯牛奶,單點既,又係姑姐指定,影相一流順帶一提,店員超暖男的,我問有冇外賣時,佢竟然提醒我凍左唔好食,好可愛

午餐真係堅抵食,最平既$38就有,唔好以為平野冇好啊

松露包,超脆口而且好重松露味,姑姐清晒

呢個雲朵紫薯牛奶,單點既,又係姑姐指定,影相一流

每次行朗豪坊都會留意到呢間充滿笑哈哈既餐廳,更特別既係佢係EGG經營既,點諗到眼鏡店同cafe可以crossover呢。店如其名,餐具、Menu、擺設、四周圍都係笑哈哈,加上以黃色為主色,一入內就感受到輕鬆歡愉既氣氛。雖然坐落喺朗豪坊裡面,但價錢亦偏向平民化,晚市套餐價錢都係$68-128不等,而且包餐湯、餐飲同甜品,認真抵食餐湯係忌廉湯,配料豐富,有蘿蔔、洋蔥、蟹柳;蒜蓉包厚薄適中,好脆口。跟餐嘅檸水同荔枝紅茶,後者唔會太甜,好香荔枝味夾雜淡淡既蜂蜜香。難得遇到夠熟既牛油果,加分沙律菜新鮮,以日式胡麻醬調味,份量剛好唔會汁浸菜咁;反而藜麥個汁偏酸,個人感覺一般,但食起黎有口感,唔會煮得過淋;雞扒大塊,唔會太肥膩,煙燻過外皮香口肉質嫩滑。大大隻軟殻蟹擺放喺面頭,炸得金黃香脆,睇見都流哂口水意粉入口有淡淡既黑松露香,唔會好重,即使唔好菇菌類既人都接受到;醬汁係Carbonara果種,質地偏濃稠,creamy得黎又唔會太漏,啖啖都食到奶油香。跟餐加嘅餐前小食炸芝士條,即叫即炸,乾爽唔油膩。內餡滿滿芝士,有拉絲效果是日甜品紫薯奶凍,面頭既忌廉偏甜,奶凍口感軟滑,紫薯味唔算好重。一個迷你奶凍點

牛油果煙燻雞扒藜麥沙律
難得遇到夠熟既牛油果,加分

沙律菜新鮮,以日式胡麻醬調味,份量剛好唔會汁浸菜咁;

雞扒大塊,唔會太肥膩,煙燻過外皮香口肉質嫩滑

黑松露軟殼蟹意粉
大大隻軟殻蟹擺放喺面頭,炸得金黃香脆,睇見都流哂口水

炸芝士條
跟餐加嘅餐前小食炸芝士條,即叫即炸,乾爽唔油膩

內餡滿滿芝士,有拉絲效果

一個迷你奶凍點夠喉,見甜品類價錢亦唔貴當然要點黎試吓

朱古力窩夫配雪糕
窩夫份量合理,有三件,一上枱就聞到好香朱古力味,質感外脆內軟,配埋雪糕食冷熱交替雙重享受

特濃朱古力心太軟配雪糕
呢款特濃朱古力心太軟係廚師推介,果然無令人失望,朱古力愛好者必試

用嘅係70-80%苦甜朱古力,可可味濃,一切開朱古力醬好似熔岩咁流出;
一啖心太軟一啖朱古力醬,強烈既朱古力充斥住味蕾

值得一讚嘅係呢度嘅雪糕,雲呢拿味好濃郁,居然做到富豪雪糕嘅味道,真心有驚喜

2018-07-19
炸芝士條
特濃朱古力心太軟配雪糕
2018-07-07 1072 浏览
朋友見到朗豪坊10樓開左間SMILEY CAFE ,勁中意呢個微笑公仔頭嘅友人點都話要試試。餐廳由內到外都係微笑公仔,的確係幾靚,而且令人睇到都覺得好歡樂。餐飲同食物選擇好多,小食、主食,甜品一應俱全!除左散叫,餐廳仲捉供晚市套餐,價錢由$68-$128都有,包左餐湯、飲品同甜品🍮,比散叫抵食。最後決定叫幾樣野一齊share。海陸空小食拼盤($98)Smiley Combo 同朋友食飯最中意叫小食拼盤,貪佢樣樣有d方便share食😊✌🏻。拼盤內有炸魚柳、 炸魷魚圈、雞翼,薯條同沙律🥗。魚柳烤得不錯!脆卜卜又香口👅。魷魚圈彈牙,雞翼細細隻,不過夠滑又夠Juicy💦都唔錯,如果成個份量多d就更好啦!跟餐嘅忌廉湯同檸檬啫喱都有小驚喜🍋,尤其啫喱檸檬味好突出,味道清新開胃👍🏻黑松露軟殼蟹意粉($98)雖然意粉煮得有咬口,帶煙韌口感🍴,但整道意粉都好淡味🍝😭,味道唔突出。軟殼蟹味道還不錯🦀,但意粉實在令人失望😞,不推介給大家。焦糖爆谷雲朵雪糕($48)Vanilla Ice-Cream with Caramel Popcorn & Candyfloss超夢幻的雲朵雪糕☁️☁️,外形美美的👀,絕對係少

餐飲同食物選擇好多,小食、主食,甜品一應俱全!

最後決定叫幾樣野一齊share。

海陸空小食拼盤($98)
Smiley Combo

海陸空小食拼盤

檸檬啫喱

黑松露軟殼蟹意粉($98)
黑松露軟殼蟹意粉

焦糖爆谷雲朵雪糕($48)

超夢幻的雲朵雪糕☁️☁️,外形美美的👀,絕對係少女系列,最適合相機食先🌚。作為外先貌協會嘅草根當然要試一下。被一大球綿花糖圍住,雪糕上放上爆谷同焦糖醬🍦。講真話,味道會較甜,一個食晒會好膩啊😆,應該適合超級好甜的螞蟻人🐜,味道就不過不失啦,不過拎嚟呃Like就滿分啦💯👍🏻👍🏻👍🏻。

小雪凍特濃朱古力($52)
Extra Chocolate Mocha with Mini White Candyfloss

好有趣嘅朱古力飲品,首先有球唔關事嘅棉花糖,大家可以先食左先。下面隻杯放左個朱古力冰球,旁邊有杯熱朱古力。將熱朱古力倒入杯中,冰球就慢慢溶化,變左杯凍朱❄️。特濃朱古力🍫就真係冇改錯名😏,朱古力味非常濃郁👍🏻,由於冰球都係由朱古力雪成,所以溶左同樣都唔會沖淡個味,堅係超濃郁❤️。
小雪凍特濃朱古力

食物味道雖然未至於令人留下深刻印象,但以主題餐廳而言都算唔錯,店員服務又幾好,中意哈哈笑公仔嘅都可以一試!
海陸空小食拼盤
檸檬啫喱
  • 焦糖爆谷雲朵雪糕
2018-07-05 625 浏览
完全係俾呢個可愛嘅門口吸引咗😍,證明草根仲係童心未泯😬!每個笑哈哈都帶俾大家正能量💪🏻唔洗Sad吖,番多日工姐👀星期六、日又放假Lu黑松露竹炭分享包($40)Black Truffle Pull Apart Charcoal Bread餐牌寫竹炭包製作需時20分鐘🕔,但食住等又唔覺需要咁長時間。因為即叫即焗🔥,所以特別熱辣辣👍🏻。麵包外層焗得香脆🍞,而且𠝹開左,好方便share食👐🏻。黑松露味唔係特別突出,不過加左cheese同唔少醬汁,所以唔會乾爭爭,味道都唔錯。之後叫左2個set dinner, 有餐湯,飲,仲有啫喱做甜品。慢煮帶子意大利飯($98)Slow Cooked Scallop Risotto 全晚主角之一🥇意大利飯!草根姐妹👭實在大讚👍🏻,因為意大利飯超級Creamy🤤!粒粒米飯🍚都入哂味😍,岩哂各位濃味寶寶😏。帶子軟熟😘質素高,食到好野令人感動🤩。Totally out of our expectation👍🏻👍🏻👍🏻必叫這個!香煎肉眼扒配薯菜($128)肉眼扒🥩份量唔算多,肉質較韌,比較難咀嚼😂,令草根有點失望🙍🏻朱古力鬆餅配雪糕($48)Chocolate Waf

黑松露竹炭分享包($40)

慢煮帶子意大利飯($98)
Slow Cooked Scallop Risotto

香煎肉眼扒配薯菜($128)

朱古力鬆餅配雪糕($48)
Chocolate Waffle with Ice-Cream
朱古力味Waffle🍫,睇落窩夫漲卜卜好有趣。食落真係好驚喜,剛焗起熱辣辣,食落超級濃朱古力味。雖然睇落厚身,但係食落焗到外脆內軟🤤堅好味,配埋涼入心頭嘅雪糕🍦夠晒消暑。

雪朵紫薯牛奶($38)
Purple Sweet Potato Latte with White Candyfloss
又係打卡一流之選👍🏻,紫薯牛奶上有一大球綿花糖,又真係幾吸睛嘅👀。原本綿花糖應該會慢慢受熱開始溶落杯飲品到,不過過程較慢,初頭飲🥛覺得味道較淡,所以大家記得將上面嘅棉花糖雪朵放落杯☕️中,棉花糖🍬嘅甜度可以更加帶出紫薯香味喔🍠。

跟餐️餐飲

檸檬水
即磨咖啡

以下係餐牌,給大家參考一下喔
2018-06-29 72 浏览
今日去朗豪坊做treatment,順便係度醫埋肚。搵左OpenRice見到呢問野好似幾正,一於去試下先。環境真係唔錯架!賞心悅目食得都開心Lunch set由$3x~$8x不等,有埋餐包餐湯同嘢飲,我叫左個焗忌廉汁吞拿魚長通粉,雖然賣相一般,但點知...好好味喎!最正係個汁,又香又濃郁,完全唔係出邊一般cafe可媲美!另外希望可以增設加錢加甜品選項或者直接將甜品加入set,我覺得就算加價都完全冇問題。因好多西餐廳set餐都會附送甜品或者可加錢有甜品咁先夠飽夠滿足,但如果需要單獨叫而又冇優惠既話,會令人想食都卻步呢)好似我咁最後埋單仲有$10 coupon送,其實就算唔送我都一定會再幫襯

環境真係唔錯架!賞心悅目食得都開心

忌廉蛋花餐湯

忌廉汁吞拿魚長通粉

2018-06-20
忌廉蛋花餐湯
忌廉汁吞拿魚長通粉
2018-06-26 572 浏览
這晚去朗豪坊逛街,經過見到這間餐廳的門面很可愛啊!!看清來原來是眼鏡店egg開的cafe, 還面將餐廳和眼鏡店合二為一。環境很繽紛,令我忍不住要入去進餐。餐牌是電子屏幕,設計得很可愛。煙三文魚沙律 $48選了日式芝麻醬,份量二人剛剛好,味道是意料之中的清新。一杯是乳酸梳打,很夢幻的藍色,很解渴,上面還有些菠蘿,我非常喜歡,夏日之選。另一壺是蜜桃烏龍茶,香香的蜜桃味但完全不甜的,好喝!香煎肉眼扒配薯菜 $118這樣的陣容只是這樣的價錢我覺得性價比不錯,肉眼扒牛肉味很濃郁,而且不會煎得太過,外脆內有彈性。蒜炒蜆肉意粉炒得很乾身,而且很香蒜味,重要的是蜆肉很多!碟很可愛精緻,忍不住要拍下。焦糖爆谷雲朵雪糕 $48很可愛的甜品,打卡一流,先吃周圍的綿花糖中間有一個雪糕筒,兩個人食剛剛好,作完美的句號。總結是這間餐廳除了環境令人很歡樂之外,食物質素也很好,一定有下次。埋單400元左右,價錢很合理,店員又友善。
這晚去朗豪坊逛街,經過見到這間餐廳的門面很可愛啊!!

環境很繽紛,令我忍不住要入去進餐。

餐牌是電子屏幕,設計得很可愛。

煙三文魚沙律 $48
選了日式芝麻醬,份量二人剛剛好,味道是意料之中的清新。

另一壺是蜜桃烏龍茶,香香的蜜桃味但完全不甜的,好喝!

香煎肉眼扒配薯菜 $118

蒜炒蜆肉意粉
炒得很乾身,而且很香蒜味,重要的是蜆肉很多!

碟很可愛精緻,忍不住要拍下。

焦糖爆谷雲朵雪糕 $48

埋單400元左右,價錢很合理,店員又友善。
  • 香煎肉眼扒配薯菜
  • 蒜炒蜆肉意粉
  • 蜜桃烏龍茶
  • 乳酸梳打
2018.06.17 😊【高質微笑主題餐廳】食在旺角願我永遠保持年輕 有顆開心不變的心提及笑哈哈 形象十分入屋先不說手機上的emoji公仔就連老人家都能隨手畫上一個😃小妹也是這張笑臉的狂迷走進朗豪坊裡滿佈笑臉的eGG x 哈哈笑cafe🤓置身於這黃色世界心裡不禁興奮起來 身心都變得年輕小食: 芝士香蒜分享包 $38前菜離不開沙拉小吃來到大愛的cafe要來點不一樣的推介香蒜包蒜香牛油味香濃🍞上面淋上芝士醬加分不少造型有如一朵盛開花兒外表脆卜卜而內裡麵包鬆軟 值得一讚主菜: Smiley Combo Pizza $78這個pizza齊集多種口味: 辣肉腸、海鮮、火腿菠蘿、野菌每種口味都均貼心的設有2塊很合適跟友人分享🍕Combo Pizza中以火腿菠蘿口味最為突出上面唧上的千島醬相互配合惟選用的薄脆批底略嫌未夠香脆甜品: 鮮果班戟配雪糕 $42來到甜品部分 不單選擇之多亦驚喜處處 相信一定呃到不少少女心一上桌看著哪兩張笑臉已回心微笑在這的確要一讚小店的心思就連香蕉上也加上香脆焦糖 甜而不膩🍌軟棉棉的班戟加上輕身雪糕 畫上一個完美句號Summer Blue 乳酸梳打 $42Smiley Co
2018.06.17 😊

造型有如一朵盛開花兒
外表脆卜卜而內裡麵包鬆軟 值得一讚
Smiley Combo Pizza

主菜: Smiley Combo Pizza $78
這個pizza齊集多種口味: 辣肉腸、海鮮、火腿菠蘿、野菌
每種口味都均貼心的設有2塊
很合適跟友人分享🍕
Combo Pizza中以火腿菠蘿口味最為突出
上面唧上的千島醬相互配合
惟選用的薄脆批底略嫌未夠香脆

甜品: 鮮果班戟配雪糕 $42
來到甜品部分 不單選擇之多
亦驚喜處處 相信一定呃到不少少女心
一上桌看著哪兩張笑臉已回心微笑
在這的確要一讚小店的心思

芝士香蒜分享包
Smiley Combo Pizza
  • SmileyComboPizza
2018-06-18 120 浏览
我從小就好喜歡笑,因此特別鍾情哈哈笑,在旺角朗豪坊發現到哈哈笑主題餐廳,急不及待進店一試店內佈置相當美,用餐用具也是哈哈笑,哈哈笑圍繞著你食飯😃與男友叫左烤雞沙律、pizza、海鮮燴飯及特飲,賣相及味道不錯!店員好友善替客人拍照👍
2018-06-13 294 浏览
星期日,約了好友在朗豪坊相聚,來得太突然,沒有太多時間去搜尋,揀下揀下發現Smiley Cafe幾得意,而且食評不太差,便決定前去!假日的旺角,很多人,而朗豪坊地下幾層全是遊客,心有點驚去到要需時等位,上到10樓鬆一口氣,人沒有樓下層多,而食店不是太多人,還可以選擇座位😃。食店佈置以微笑😊為主題,黃色為主色調,很有活力,餐具、食物部分有哈哈笑加插,令人忘記煩惱🤩🤩。🍽😋小雲凍特濃朱古力-雲是棉花糖,配香濃朱古力,好可愛香煎肉眼牛扒配薯菜-肉質嫩滑鮮芒果芭菲杯-組合豐富,大滿足特濃朱古力心太軟+軟雪糕-朱古力心太軟不太甜,配雲尼拿軟雪糕,中和味覺😊真心喜歡這間食店,人係要微笑多一D!個人評分食物:B服務:B環境:A抵食:B

🍽😋
小雲凍特濃朱古力-雲是棉花糖,配香濃朱古力,好可愛
香煎肉眼牛扒配薯菜-肉質嫩滑
鮮芒果芭菲杯-組合豐富,大滿足

😊真心喜歡這間食店,人係要微笑多一D!

個人評分

特濃朱古力  心太軟+雪糕
鮮芒果芭菲杯
  • 芒果芭菲杯
2018-06-10 64 浏览
本身好鐘意 smiley 成日笑口噬噬 😁, 宜家可以一邊食野一邊望坐佢個笑樣,真係心情都靚d. 叫左芝士雞翼薯條, d cream cheese 真係超正超足料, 勁香芝士味 , 溶晒既芝士配雞翼薯條簡直一流美味😋😋,仲要係單骨雞翼 👍🏻 方便好多。去有主題既餐廳真係食都食得開心d 。😍😍順帶一提, 當時得一個服務生, 但佢真係超勤快,同有禮 👍🏻 👍🏻 好耐冇見過咁勤快既人,值得一讚

去有主題既餐廳真係食都食得開心d 。😍😍

2018-06-05 105 浏览
前幾日收工行旺角朗豪坊, 經過10樓見到有間幾有特式既餐廳, 好似EMOJI咁..見餐牌價錢亦合理.....於是就入左去睇啦.....入到去店內環境真係超靚...佈置都係哈哈笑...岩晒我可以係咁打卡影相!!!~MENU係用一部IPAD咁既機去睇既.....簡好食咩後就可以請店員下單....我地點左幾樣野飲野食....主食方面..蒜香蜆肉意粉一上枱已經聞到好香~~~SIZE份量好夠.....食落都好香, 好夠味, 辣辣地又好香蒜蓉味真係好正 仲好多蜆肉~~卡邦尼意粉係我最愛吃的意大利粉之一...意粉味道非常濃郁....好香忌廉味..卡邦尼醬汁系粘稠的, 市面好多都會比較稀...意粉軟硬適中, 醬汁, 除左好味我都不知講什麼好......而且份量真的好足, 食曬又不會很膩........特濃朱古力(心太軟)慢慢將它切開, 即刻見到朱古力溶液慢慢咁流出嚟....無論春夏秋冬都係香港人甜品首選之一...雙重口感加上香濃的朱古力味道...好正丫真係..飲品方面....我地簡左2杯.....雲朵香濃朱古力是女仔必叫既..... 朱古力放在雲型的盆上....甜甜的棉花糖係上面...朱古力都好夠濃.
前幾日收工行旺角朗豪坊, 經過10樓

主食方面..
蒜香蜆肉意粉

卡邦尼意粉

特濃朱古力(心太軟)

飲品方面....我地簡左2杯.....
雲朵香濃朱古力
是女仔必叫既..... 朱古力放在雲型的盆上....甜甜的棉花糖係上面...朱古力都好夠濃....

海洋檸檬梳打
我最喜歡藍色的飲品....檸檬味清新..消暑又解口渴..

小食方面...
芝士香蒜包
芝士+香蒜絕對是超配既組合.....充滿香濃的牛油香蒜味, 麵包非常酥脆, 再加金黃溶化的芝士....真係好好味..

2018-06-01 95 浏览
我同老友好久没出來食飯,老友帶我來笑哈哈店鋪,見到朗豪坊10樓好像幾好味,咪來食下野。Dinner Set價格中價,主菜不同價值都有所不同,有湯、甜品同餐飲,另收加一服務費。我巳預早訂座,來到即時可以進食呀。先來(雜菜湯)不是一般的罐頭湯,雜菜爽口非常。我是梳打迷,加$10餐飲必要(菠蘿梳打),多冰美味,入喉微涼,感覺好Fresh,入口立即是一股的香氣。個人非常欣賞這一道(千島海鮮pizza),芝士好稔好香好好味,睇得又食得,很有創意,食完會豎起兩隻手指公的佳作!(小食拼盤)有魚柳,雞翼及薯條,多款炸物小食,魚柳及薯條香口,雞翼非常嫩滑,而且唔韌,有少少鹹味,更能突出味道。跟餐上的(甜品),小小的甜品香滑,味道可以呀。

我巳預早訂座,來到即時可以進食呀。

先來(雜菜湯)不是一般的罐頭湯,雜菜爽口非常。

跟餐上的(甜品),小小的甜品香滑,味道可以呀。

2018-05-22
庆祝纪念