2015-05-10
早前上網睇到一間,好有特色嘅雪糕店介紹有鐵板牛朳,吉列豬朳…網上睇相片造型很吸引,一心想走去試試!今日剛好經過元朗,和男友7:30左右食完飯,早一點到去睇睇有無位……去到見到環境佈置都唔錯,但舖位面積稍為細,坐位亦唔多…門外貼示員工在用膳中,8:00先有得入座~一夠鐘就有很多人聚集在門外守候了!大約15分鐘,就入座了!可惜鐵板牛朳已售完~鐵板牛朳同吉列豬朳(有限量供應,售完即止)我地立即點了吉列豬朳同焦糖海鹽雪糕甜品幾分鐘好快就上枱
吉列豬朳雪糕$58,外型都俾佢呃到,真係好似吉列豬朳,豬朳上枱時已細心切好了一小份一小份*^O^*令食客容易品嚐~香脆嘅外皮配上冰凍嘅雪糕!真係好好食!之前都有試過食炸雪糕,但通常外皮太厚,雪糕快溶!通常都食得好狼狽!但這裡做得好好,雪糕好完整,再配上士多啤梨果醬,配搭得超好!!!!
焦糖海鹽雪糕$42,一上枱好夢幻嘅煙圍繞住杯雪糕,好靚丫!食落去慢慢滲出海鹽味道~仲有一粒粒嘅小脆米做配搭(⌒∇⌒)埋單岩岩$100我會再黎幫襯架,希望下次食到鐵朳牛朳啦~
我地立即點了吉列豬朳同焦糖海鹽雪糕甜品幾分鐘好快就上枱
埋單岩岩$100我會再黎幫襯架,希望下次食到鐵朳牛朳啦~