2021-04-13 83 浏览
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️平時食開壽司🍣有放題一啲都唔係新鮮事而家連韓國炸雞🐓都有啦🥳餐廳之前成日傳出結業嘅消息 所以一直想試下成間餐廳好韓🇰🇷 一入到去就聽到播住啲K-Pop 冇得去旅行頂下癮都好呀😣炸雞+pizza🐓🍕 $128/75分鐘午餐時間食真係好抵 呢個套餐已經有九款炸雞😍真心建議可以加多$20就可以食埋另外七款焗雞同小食呢度嘅炸雞放題 好爽既地方就係 可以每個口味嗌一件 鍾意食幾多就幾多 唔使就住就住 仲可以一次過食曬不同合味添😋今次我就試咗以下嘅食物❶甜酸炸雞🐓❷蜜糖芥末香蔥炸雞🍗❸黃金鹹蛋炸雞🐔❹香草青檸炸雞🐣❺蜜糖蒜香焗雞🐥❻首爾風味焗雞(原味焗雞)🐓❼雙重芝士焗雞🍗❽韓風紫菜焗雞🐤❾牛油炒雜菌🥦❶⓪蜜糖牛油粟米🌽❶❶千島加勒比薄餅❶❷瑪嘉麗塔皇后薄餅❶❸熱帶風情薄餅❶❹明蝦水牛芝士薄餅呢度嘅雞全部都係無骨 大家都可以食得好有儀態🤭 啲雞好滑仲要爆曬汁👍🏻炸雞比較香脆焗雞就比較適合一啲怕熱氣嘅朋友仔🤩我最推薦嘅口味係:⭐️黃金鹹蛋炸雞🐔鹹蛋黃味好突出 雞皮好香口又帶有鹹香 食完都唔會覺得好漏 最想encore之一🤣⭐️蜜糖蒜香焗雞🐥蜜糖同埋雞本身就已經係係一個Perfect mat
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️

焗雞就比較適合一啲怕熱氣嘅朋友仔🤩

我最推薦嘅口味係:
⭐️黃金鹹蛋炸雞🐔

⭐️蜜糖蒜香焗雞🐥
蜜糖同埋雞本身就已經係係一個Perfect match 個人好鍾意呢個組合🤣
呢間餐廳做得唔錯嘅地方係蜜糖甜味適中😋Topping 有啲粟米脆片 口感加分 👍🏻
2021-04-11 82 浏览
-🔸無骨炸雞放題 $128🔸另加烤雞+小食放題 +$20-雞精今次要推介呢間炸雞烤雞專門店俾大家,放題價錢都係百零蚊,就食到90分鐘任食炸雞、烤雞、Pizza、同埋韓式小食,性價比極高呢!全部嘅炸雞烤雞總共有成十六款咁多,有辣有唔辣,有咸有甜,有乾有濕,真係任君選擇,總有一款啱你口味啊!今次都差唔多食食勻晒所有口味喇,最鍾意超香鹹蛋味嘅黃金鹹蛋炸雞、爆蒜嘅濃蒜炸雞、一聽就知好味嘅雙重芝士焗雞。而且炸雞超香脆,而且肉質嫩滑唔乾柴。竟然可以喺香港食到呢個水準嘅炸雞係開心嘅🥰

🔸無骨炸雞放題 $128
🔸另加烤雞+小食放題 +$20

2021-04-11 51 浏览
我從來無同你講過我最鍾意你啲咩,就係其實你同我好唔同,你會識講好多好多款炸雞😂去令我更加明白你,我記得當時我每日都寫好多文字俾你,而你就用返好多公仔表情嚟覆我,有時俾一個微笑,有時戚一戚眼眉,有時就眼濕濕... 呢度係寫紙仔叫,無骨炸雞、焗雞。叫左芝士焗雞,面頭灑芝士粉,外脆內軟。飲品買一送一,幾鍾意荔枝啤酒,清甜,蘋果酒就係somerbsy,再甜d。炸雞特別鐘意鹹蛋黃炸雞、濃蒜炸雞、甜酸。海哲、雜菌,都唔錯既沙律👍紫菜薯條Addressss Sodam Chicken 🇭🇰銅鑼灣耀華街3號百樂中心7樓

呢度係寫紙仔叫,無骨炸雞、焗雞。

炸雞特別鐘意鹹蛋黃炸雞、濃蒜炸雞、甜酸。
海哲、雜菌,都唔錯既

沙律👍
紫菜薯條

Addressss
Sodam Chicken
🇭🇰銅鑼灣耀華街3號百樂中心7樓
2021-04-07 67 浏览
好想去韓國呀~~~有我最愛的炸雞同OPPA… 當我掛到暈的時候,好朋友終於頂我唔順(日日返工都係度呻)。今日帶我去食炸雞,仲話請我食到飽。二個收工去TIMES SQUARE行左陣,就去左後面街一間叫SODAM CHICKEN既樓上舖,朋友話呢度好抵嫁!$128就有炸雞同PIZZA任食。我地好貪心,每人加$20就可以焗雞同限食都任叫~真係好抵!!炸雞有6款恆常口味, —甜酸,蜜糖芥末香蔥,辣味,黃金鹹蛋,檸檬柚子,濃蒜咁岩而家多左兩款期間限定!共有8款口味任你叫!— 大阪燒,星洲咖喱PIZZA就有5款口味,睇餐廳供應。我哋今日就有—千島加勒比海,熱帶風情,明蝦水牛芝士,瑪嘉麗塔皇后四款焗雞有7款口味—蜜糖蒜香,韓風紫菜,噴火辣,首爾風味,雙重芝士,BBQ香辣,黃金鹹蛋小食都有好多選擇,8款—凱撒沙律,柚子醋沙律,原味炸薯條,紫菜薯條,牛油炒雜菌,韓式酸蘿蔔,蜜糖牛油粟米,韓式辣拌海蜇我真係好鍾意佢哋嘅炸雞同埋焗雞,因為兩款都係無骨嘅,咬落去啖啖肉,而且每件炸雞唔算好大嚿,所以我哋可以每一款味道都試晒。我見係炸雞比焗雞更熱辣辣,可能因為炸雞一定要即刻炸起先好食。所以我比較鍾意食炸雞多啲,但

炸雞有6款恆常口味,
—甜酸,蜜糖芥末香蔥,辣味,黃金鹹蛋,檸檬柚子,濃蒜
咁岩而家多左兩款期間限定!共有8款口味任你叫!
— 大阪燒,星洲咖喱

PIZZA就有5款口味,睇餐廳供應。我哋今日就有
—千島加勒比海,熱帶風情,明蝦水牛芝士,瑪嘉麗塔皇后四款

焗雞有7款口味

小食都有好多選擇,8款

我真係好鍾意佢哋嘅炸雞同埋焗雞,因為兩款都係無骨嘅,咬落去啖啖肉,而且每件炸雞唔算好大嚿,所以我哋可以每一款味道都試晒。我見係炸雞比焗雞更熱辣辣,可能因為炸雞一定要即刻炸起先好食。所以我比較鍾意食炸雞多啲,但係焗雞入面就比較Juicy多汁。

味道方便,檸檬柚子炸雞好食,檸檬柚子汁真係好濃味,配上炸雞又可以解肥膩感。期間限定嘅星洲咖喱都好正,喺炸雞上面沈上咖喱粉,一拎起隻雞就聞到好香嘅咖喱味

焗雞嘅話我encore左雙重芝士同埋黃金鹹蛋,芝士味好香,岩晒我呢個芝士控。黃金鹹蛋一向都好味,沾上黃金鹹蛋汁,忍唔住一定要食多舊。

Pizza一個有齊四個口味,每樣一件,細細件,放落口食兩啖就食完,唔夠又可以再叫。薄批上,食完都唔會覺得好濟。

小食方面,減肥中的我當然都有叫晒兩款沙律食,柚子醋沙律比較酸。另外韓式辣拌海蜇都好好味,開頭怕會好辣但食落又OK一啲都唔會覺得辣,食落去味道覺得似日本野前菜辣味螺肉咁。韓式酸蘿蔔真係好酸,不過我最鍾意食酸野。

另外舖頭仲做緊其他優惠,例如半價有芝士火鍋,不過我哋食炸雞焗雞已經飽咗所以就冇叫,不過最尾都一人叫咗一杯飲品都係買一送一。$58二杯,我哋叫咗蜜桃特飲同埋荔枝特飲。冇諗過原來咁大杯,好鬼搞笑,係得飲上面仲有一串糖。
$148嘅炸雞焗雞放題‼️‼️有無人都中意食韓式炸雞架😍平時去餐廳食一份炸雞可能都$60-$70呢間$148就有可以食到炸雞同焗雞🐥🐥見到好多都一大班人上去食 叫到成枱都係雞好震撼架🥳🥳🤤我地人少啲就叫左唔多👇🏻👇🏻👇🏻🔸蜜糖芥茉香蔥炸雞🔸濃蒜炸雞🔸原味焗雞🔸雙重芝士焗雞講炸雞先 上菜速度好快 上到黎仲係熱辣辣架🔥佢嘅外皮真係好脆 但入面都夠juicy嘅🤤係一個合格有水準嘅炸雞🍗特別推薦濃蒜炸雞 佢係炸雞上面淋左好香濃嘅蒜蓉醬 好香好正😍😍岩哂重口味人士焗雞方面就無咁熱氣嘅 不過外皮都係脆口 最抵讚嘅係佢啲炸雞係完全冇骨架😍😍啖啖肉超正🤤🤤另外仲有pizza同小食架😍😍唔洗淨係食雞咁dry 味道都正正常常嘅再叫多杯啤酒 啲熱氣即刻無哂🥳🥳如果叫炸雞放題 在額外叫其他嘢食會有半價我地就加左個香辣海鮮拉麵 都只係50幾蚊💯☺️
$148嘅炸雞焗雞放題‼️‼️

再叫多杯啤酒 啲熱氣即刻無哂🥳🥳
如果叫炸雞放題 在額外叫其他嘢食會有半價
我地就加左個香辣海鮮拉麵 都只係50幾蚊💯☺️
2021-04-06 45 浏览
🇭🇰Sodam Chicken韓式炸雞店愈開愈多 仲有唔少炸雞放題🍗🍗🍗👧🏻呀妹就最開心🍗炸雞放題唔可以唔預佢👩🏻👧🏻平日下午茶時間黎冇咩人餐廳員工都好nice比左個window seat我地坐😍😍重點係有電視狂播k-pop MV👧🏻💗💗🍗炸雞+焗雞+pizza+小食放題(💰$128+$20/90mins)飲品叫左🍏青蘋果特飲&🍇提子特飲 (💰$58買一送一)炸雞緊係配啤酒🍺不過👩🏻家姐打完針唔可以飲酒冇得試😢每件炸雞既大細岩岩好👍🏻唔會太大 可以食多幾隻味🤤炸衣脆得黎較硬身 較似KFC既外層 雞皮都好油🙈🙈1️⃣🍯蜜糖芥末香蔥炸雞🍗家姐👩🏻蜜糖控🍯一定會叫醬汁都多 但芥末味唔多出主要都係蜜糖甜味為主2️⃣🥫甜酸炸雞🍗 👍🏻推介呢款就係原味加甜酸醬用左帶點微辣🌶既甜酸醬🥫呀妹👧🏻覺得冇咩特別 唔會過甜過酸但鐘意食酸酸甜甜既家姐👩🏻反而覺得不錯 甜酸辣在一身🙆🏻‍♀️3️⃣🧀雙重芝士焗雞🍗👍🏻推介焗雞食落比炸雞嫩口多汁冇左炸衣反而食到啖啖肉👅芝士味🧀主要由芝士粉帶出唔係充滿cheesy的感覺 粉都落得幾足同出邊食開既差唔多⭕️⭕️⭕️不過芝士🧀焗雞相對上會比起其他味細粒少少🤏🏻不過味道上都不錯✅4️⃣🍋檸檬柚子
🇭🇰Sodam Chicken
韓式炸雞店愈開愈多 仲有唔少炸雞放題🍗🍗🍗
👧🏻呀妹就最開心🍗炸雞放題唔可以唔預佢
👩🏻👧🏻平日下午茶時間黎冇咩人
餐廳員工都好nice比左個window seat我地坐😍😍
重點係有電視狂播k-pop MV👧🏻💗💗

飲品叫左🍏青蘋果特飲&🍇提子特飲 (💰$58買一送一)
炸雞緊係配啤酒🍺不過👩🏻家姐打完針唔可以飲酒冇得試😢

不過兩款既檸檬味🍋都唔算好出 所以同柚子味🍊
有少少似 香草味都係ontop加點香草碎🌿比較冇咩特別

6️⃣🥚黃金鹹蛋炸雞🍗‼️必食
呢款應該係招牌 亦都係最邪惡😈😈
咸蛋味濃 雞皮有咸蛋魚皮零食既感覺😍😍非常脆口 油份咸味十足 但剛好唔會over 🤤🤤
當中有唔少蛋黃碎🥚食到粒粒口感

🔟🍯🧄蜜糖蒜香焗雞🍗‼️必食
呢款焗雞勁多蜜糖🍯🍯多汁到漏
勁juicy 香甜 而且雞皮焗得脆身
係今餐最出色的焗雞✅✅✅

🍕mini pizza表面上配料都多 唔少芝士 一份有4種口味
不過餅底麻麻 🍪🍪梳打餅既朋友

整體來說 都係炸雞焗雞做得比較好👍🏻
最緊要係可以任食試哂16款味道 完全唔怕厭
👩🏻👧🏻今次就一共食左18件🤣🤣
2021-04-06 47 浏览
見Sodam Chicken推出咗炸雞焗雞放題,就即刻衝咗去同朋友食,仲要一晚食晒16款唔同味嘅炸雞焗雞+ pizza放題🍗🐣-炸雞係無骨🐤雖然係放題,但都幾高質‼️全部新鮮炸起,外脆內軟,好juicy好嫩滑🐣口味有7款🍋🍯仲有新推出嘅香草青檸炸雞🌿同埋四川麻辣炸雞🌶️pizza口味就根據當日餐廳供應決定,可以swipe去後面menu睇吓有咩口味揀🥳批底較薄同細份🙈但可以任添同埋重點係炸雞🤣每位加多$20就可以任食多7款焗雞同埋8款小食‼️主菜半價同埋精選飲品買一送一,大家一定會食到飽🤰🏻🤰🏻-🍑荔枝特飲 · 蜜桃特飲🍸($58)好大杯,仲有椰果粒粒🥳‼️同炸雞焗雞絕配,尤其係食辣味就會知佢地有幾重要🤣-🍗炸雞焗雞排名🐣除咗某幾隻味,整體覺得炸雞高質過焗雞,炸雞較嫩滑juicy🙈1️⃣ 香草青檸炸雞🌿👉🏻呢個配搭好清新😚雖然汁少少杰,但酸酸甜甜真係好好味2️⃣ 四川麻辣炸雞🌶️👉🏻真係同四川麻辣風味一樣🤩食到辣必試😚3️⃣ 黃金鹹蛋焗雞🟠👉🏻重口味人士必試,呢隻味焗雞好味過炸雞,好濃郁入味,鹹蛋黃味真係好突出😚4️⃣ 黃金鹹蛋炸雞 🥚👉🏻 無焗雞味道咁濃,但都好高質,好多鹹蛋碎😋5️⃣ 噴火辣焗雞🔥👉🏻提醒吓🤣食唔
🍑荔枝特飲 · 蜜桃特飲🍸($58)
🍗炸雞焗雞排名🐣
1️⃣ 香草青檸炸雞🌿
👉🏻呢個配搭好清新😚雖然汁少少杰,但酸酸甜甜真係好好味
2️⃣ 四川麻辣炸雞🌶️
👉🏻真係同四川麻辣風味一樣🤩食到辣必試😚
3️⃣ 黃金鹹蛋焗雞🟠
4️⃣ 黃金鹹蛋炸雞 🥚
👉🏻 無焗雞味道咁濃,但都好高質,好多鹹蛋碎😋
5️⃣ 噴火辣焗雞🔥
👉🏻提醒吓🤣食唔到辣真係唔好試‼️自己食到辣,但呢個辣到我飲咗4-5次特飲先降溫😂同埋食到脷同嘴紅晒👄真係想噴火,但好過癮👀
6️⃣ 蜜糖蒜香焗雞🍯
👉🏻呢個上面好多粟米片加強口感🌽雖然蒜香唔濃,但好多蜜糖好甜😚
7️⃣檸檬柚子炸雞🍋
👉🏻檸檬酸同柚子甜呢個配搭永遠都幾好味😋但唔夠新推出嘅香草青檸炸雞味道咁突出新穎🤣🙈
8️⃣ 蜜糖芥末香蔥炸雞🍯
👉🏻食到微微芥末味,但平時食呢隻味嘅嘢食通常味道好突出,雖然呢個配搭幾好味,但味道唔夠濃🙈
如果胃口唔大又想試晒全部味,建議每款味嗌一份先,唔夠再加,因為真係會好飽,唔好浪費食物🤣
評分:7.6/10
價錢:$98 (lunch) · $128 (dinner)
📍 Sodam Chicken 銅鑼灣📍
2021-04-06 36 浏览
原來炸雞都有放題🤪位於銅鑼灣嘅Sodam Chicken 提供炸雞pizza 放題🤩 如果唔想放題都可以單點🤣 而且放題價錢好抵🤪cp值幾高🥳==============================炸雞pizza放題($128) + 焗雞小食放題(+$20)8/10炸雞方面有好多款式eg. 黃金鹹蛋炸雞 檸檬柚子炸雞 蜜糖芥末香蔥炸雞etc. 呢3款係我覺得最正🥰 檸檬柚子食落酸酸甜甜 食得多都唔滯🤣蜜糖芥未都唔錯🤣 黃金鹹蛋好足料 鹹蛋外層好濃🥳 pizza 方面 有千島 熱帶風情 明蝦水牛芝士 etc. 而芝士就最好味🥰 焗雞方面 蜜糖蒜香 雙重芝士bbq香焗都推介大家試🥳 焗雞都幾脆 肉質都幾滑🥳 小食方面就柚子醋沙律 好fresh 食落炸雞一都要食返菜中和返🤣仲有好多其他小食eg. 薯條 牛油栗米 海蜤etc. 薯條配搭炸雞嘅黃金鹹蛋醬 好惹味👍🏻推薦大家咁食🤣-西柚啤酒,蜜桃啤酒($78) 買一送一西柚啤酒唔錯🥳 西柚味好濃🥳飲落好fresh👍🏻配埋炸雞一流🥳 蜜桃都麻麻地🤣陣味有少少假同太甜🤣===========================
西柚啤酒,蜜桃啤酒($78) 買一送一
===========================
2021-04-05 40 浏览
咁耐冇去韓國🇰🇷,好掛住啲 #炸雞 呀!所以約埋朋友去Sodam Chicken食炸雞Pizza #放題,盡情食個夠😆放題有多款味道炸雞🍗、Pizza,加多$20仲有 #焗雞 同 #小食!炸雞同焗雞分別有7款口味,焗雞會冇咁油膩,皮較薄脆。我特別喜歡 #黃金鹹蛋 🥚同 #雙重芝士 🧀焗雞,鹹香味夠濃。以及 #濃蒜 🧄炸雞,蒜香味十足。每款味道各有特色,定期仲有新口味,滿足想試新嘢的朋友。食到有點膩可以食小食,有 #沙律 🥗同 #前菜等。特別喜歡 #牛油炒雜菌 同 #凱撒沙律,食點菜感覺健康啲☺️最後仲有 #Pizza,一碟有齊4種味道🍕。薄餅鬆軟,面頭又有充足芝士,食落都唔錯。最開心一次過食到咁多款式炸雞,實在滿足😊

• 炸雞
  • 凱撒沙律
  • 雙重芝士炸雞
  • 黃金鹹蛋炸雞
  • 蜜糖蒜香焗雞
  • 黃金鹹蛋焗雞
2021-04-02 40 浏览
原來炸雞都有放題🤪位於銅鑼灣嘅Sodam Chicken 提供炸雞pizza 放題🤩 如果唔想放題都可以單點🤣 而且放題價錢好抵🤪cp值幾高🥳==============================炸雞pizza放題($128) + 焗雞小食放題(+$20)8/10炸雞方面有好多款式eg. 黃金鹹蛋炸雞 檸檬柚子炸雞 蜜糖芥末香蔥炸雞etc. 呢3款係我覺得最正🥰 檸檬柚子食落酸酸甜甜 食得多都唔滯🤣蜜糖芥未都唔錯🤣 黃金鹹蛋好足料 鹹蛋外層好濃🥳 pizza 方面 有千島 熱帶風情 明蝦水牛芝士 etc. 而芝士就最好味🥰 焗雞方面 蜜糖蒜香 雙重芝士bbq香焗都推介大家試🥳 焗雞都幾脆 肉質都幾滑🥳 小食方面就柚子醋沙律 好fresh 食落炸雞一都要食返菜中和返🤣仲有好多其他小食eg. 薯條 牛油栗米 海蜤etc. 薯條配搭炸雞嘅黃金鹹蛋醬 好惹味👍🏻推薦大家咁食🤣-西柚啤酒,蜜桃啤酒($78) 買一送一西柚啤酒唔錯🥳 西柚味好濃🥳飲落好fresh👍🏻配埋炸雞一流🥳 蜜桃就麻麻地🤣陣味有少少假同太甜🤣===========================
西柚啤酒,蜜桃啤酒($78) 買一送一
===========================
2021-04-02 49 浏览
炸雞、pizza+燒雞、小食放題 ⁣$128 +$20(90mins) ⁣⁣🤎炸雞 :⁣全部炸衣唔會好厚,而且雞肉唔會好肥,幾正❤️⁣⁣🐓韓式(原味)(8/10):⁣調味唔會好重同唔會好油。唔會係現成翻炸,外皮脆同黎肉好juicy🤪⁣⁣👅甜酸(7.5/10):⁣有啲似韓式咕嚕肉嘅味道🍗⁣⁣🍯蜜糖芥末香蔥(8.5/10):⁣芥末味好香🍯有微微刺激鼻腔,好正👃🏻⁣⁣🥚黃金鹹蛋(9/10):⁣充滿牛油同蛋黃香🥰!鹹蛋黃起晒沙,味道好濃厚🥚~⁣⁣🍋檸檬柚子(8.5/10):⁣味道幾fresh,酸酸甜甜,食完重口味可以refresh下味蕾😋⁣⁣🌶辣味(6.5/10):⁣甜甜酸酸同小小辣🌶有啲後勁嘅辣😳⁣————————————⁣🍕Pizza (7.5/10) :⁣一份有晒4隻味~薄批、淋淋地,食到晒4隻味之餘又唔洗驚好大份好heavy~⁣————————————⁣🍗烤雞:⁣同想像中有少少唔同,雞皮烤到好脆好脆好似燒肉咁,勁焦香😗~⁣⁣🍙韓風紫菜味 (8/10):⁣滿滿好香嘅紫菜,啱晒大人細路😆⁣⁣🧀雙重芝士味 (8/10):⁣用左兩隻芝士粉,食落好似食緊芝士薯片咁🧀⁣⁣🧄蜜糖蒜香 (8/10):⁣

炸雞、pizza+燒雞、小食放題
$128 +$20(90mins) ⁣

🤎炸雞 :⁣
全部炸衣唔會好厚,而且雞肉唔會好肥,幾正❤️⁣

🐓韓式(原味)(8/10):⁣

👅甜酸(7.5/10):⁣
有啲似韓式咕嚕肉嘅味道🍗⁣

🍯蜜糖芥末香蔥(8.5/10):⁣
芥末味好香🍯有微微刺激鼻腔,好正👃🏻⁣

🥚黃金鹹蛋(9/10):⁣
充滿牛油同蛋黃香🥰!鹹蛋黃起晒沙,味道好濃厚🥚~⁣

🍋檸檬柚子(8.5/10):⁣

🌶辣味(6.5/10):⁣
甜甜酸酸同小小辣🌶有啲後勁嘅辣😳⁣
————————————⁣
🍕Pizza (7.5/10) :⁣
————————————⁣
🍗烤雞:⁣

🍙韓風紫菜味 (8/10):⁣
滿滿好香嘅紫菜,啱晒大人細路😆⁣

🧀雙重芝士味 (8/10):⁣
用左兩隻芝士粉,食落好似食緊芝士薯片咁🧀⁣

🧄蜜糖蒜香 (8/10):⁣
甜甜的蜜糖味,但蒜味唔算好重⁣
———————————-⁣
小食:⁣
🌽牛油粟米(8.5/10):粟米粒粒飽滿,仲唔知點解食到勁有鑊氣😳,好正⁣

飲品:⁣
超級大杯!好抵😆~⁣
🍇提子特飲 (8/10):提子梳打,唔會好甜~⁣
🌼菊花蜜特飲(7/10):依個unexpect佢會有汽😳,只有微微菊花同甜甜地嘅味。⁣
2021-04-02 44 浏览
已經係第五次食Sodam chicken la!💛由之前嘅買一送一食到宜家又係忠實粉絲🤪🤪今次佢真係平到din!$128 就食到炸雞+ pizza 放題任食!好顛🤣重點係 佢所有野食都唔係hea架!全部新鮮熱辣出爐!入面仲要好juicy!😭我最推介嘅幾款:原味炸雞🍗蒜香蜜糖焗雞👍🏻👍🏻👍🏻雙重芝士焗雞蜜糖芥末炸雞!Pizza係薄脆餅底🤪 全部都滿晒芝士 仲有拉絲呀!除咗炸雞焗雞之外 +20蚊就可以食埋佢d小食啦! 佢個紫菜薯條🍟超熱!外脆內軟 仲有沙律 唔怕食雞食到好漏!佢地嘅特飲仲做緊買一送一!💛
已經係第五次食Sodam chicken la!💛
由之前嘅買一送一食到宜家
又係忠實粉絲🤪🤪
今次佢真係平到din!
$128 就食到炸雞+ pizza 放題任食!好顛🤣
重點係 佢所有野食都唔係hea架!
全部新鮮熱辣出爐!入面仲要好juicy!😭
我最推介嘅幾款:
原味炸雞🍗
蒜香蜜糖焗雞👍🏻👍🏻👍🏻
雙重芝士焗雞
蜜糖芥末炸雞
Pizza係薄脆餅底🤪 全部都滿晒芝士 仲有拉絲呀!
佢地嘅特飲仲做緊買一送一!💛
2021-03-30 54 浏览
💃同朋友💃去Sodam Chicken聚會,呢間餐廳係近一年先轉做放題,出名回頭率勁勁勁高❤️好彩朋友醒目,早一日訂位,我哋免排隊😍炸雞烤雞pizza放題wow,梗係要食餐勁,每款都想試🤣焗雞都有香脆嘅口感❤️呢度嘅焗雞整得非常香脆,脆度仲唔會輸俾炸雞,款款雞件都十分嫩滑😍估唔到pizza都令我有驚喜,一碟已經有齊四款口味,件件都有芝士拉絲效果,批底係採用麵包底,底部香脆,麵包富有彈性添👍
好彩朋友醒目,早一日訂位,我哋免排隊😍

炸雞烤雞pizza放題wow,梗係要食餐勁,每款都想試🤣

焗雞都有香脆嘅口感❤️

👧🏻😋👅🍽✨-炸雞+Pizza放題 $128✨超多選擇✨炸雞冇骨啖啖肉✨熱辣辣脆卜卜新鮮炸起勁正-焗雞+小食 +$20✨焗雞感覺冇咁熱氣✨但同樣脆口,同埋更鎖住雞肉juicy 👍🏻👍🏻👍🏻✨小食:凍既有兩款沙律同辣海蜇同酸蘿蔔;熱既有薯條、雜菌同牛油粟米✨呢$20加得抵!-Highlight 幾款我覺得一定要食既先!-🍯🧄🐓 蜜糖蒜香焗雞✨焗前只有薄薄一層蜜糖,碟底有厚厚稀身既蜜糖,可自行控制份量✨面頭加左粟米片脆脆加口感-🧡🥚🐓 黃金鹹蛋炸 / 焗雞✨炸同焗都有食所以較易比較✨炸既明顯因為多啲凹凸面表面面積大啲沾多啲鹹蛋黃✨好香口,食得出蛋黃粒 -‼️期間限定‼️🇨🇳🌶🐓四川麻辣炸雞✨ 一個字,麻✨唔算好辣但麻味好重-加一服務費-
👧🏻😋👅🍽✨
炸雞+Pizza放題 $128
✨超多選擇
炸雞冇骨啖啖肉
✨熱辣辣脆卜卜新鮮炸起勁正
焗雞+小食 +$20
✨焗雞感覺冇咁熱氣
✨但同樣脆口,同埋更鎖住雞肉juicy 👍🏻👍🏻👍🏻
✨呢$20加得抵!
Highlight 幾款我覺得一定要食既先!
🍯🧄🐓
蜜糖蒜香焗雞
✨面頭加左粟米片脆脆加口感
🧡🥚🐓
黃金鹹蛋炸 / 焗雞
✨炸同焗都有食所以較易比較
✨炸既明顯因為多啲凹凸面表面面積大啲沾多啲鹹蛋黃
✨好香口,食得出蛋黃粒
‼️期間限定‼️
🇨🇳🌶🐓
四川麻辣炸雞
✨ 一個字,麻
✨唔算好辣但麻味好重
加一服務費
2021-03-23 5428 浏览
在手機跟朋友聊著,很想念旅行的炸雞,已經很久沒有衝出香港去慰勞胃口。立即成行去銅鑼灣,痛快地來一個炸雞放題。 午市放題成人$128任吃炸雞、pizza,同行大胃王要求加每位$20,食多幾種味道焗雞及小食。雖然寫焗雞,但我感覺有些上枱都是炸雞來的😅店員介紹下,先點飲品,需另收費,不過買一送一喔!主角炸雞來了,戴上店舖提供手套,一手拿起炸雞,享受放題吧! 用心的炸雞,每款炸雞皮脆不油膩,除了我大愛的脆脆脆口感,還要無骨!啖啖厚肉也嫩滑,脆脆表皮配上唔同口味醬汁,個人最愛檸檬柚子炸雞、黃金咸蛋炸雞(推薦給蛋控)我是醬料控,多到滿瀉就最岩我!口味選擇太多,幸好可以數量一件落單,友人有些味道不愛吃,我也不用啃他的份量,太美好。其他口味也一致給讚,濃蒜,味道拿捏得剛好,蒜味不會太搶,也不失雞的味道。蜜糖蒜香,甜甜味中帶蒜香,不太咸,能平衡甜咸之間的味道,讚。韓式,友人表示味道偏咸,咸蟲嘅我當然好受落。甜酸,多肉的情況下,這口味也不錯,你應該也懂甜甜酸酸能多吃一點,放題嘛!我還以為帶辣,但沒有辣的。蜜糖芥末,只嘗到蜜糖,沒有食到芥末搶味感。炸雞放題策略,要一點菜來中和飽肚感,我是負面例子點菇類,友人

店員介紹下,先點飲品,需另收費,不過買一送一喔!

主角炸雞來了,戴上店舖提供手套,一手拿起炸雞,享受放題吧!

我是醬料控,多到滿瀉就最岩我!

其他口味也一致給讚,

濃蒜,味道拿捏得剛好,蒜味不會太搶,也不失雞的味道。
韓式,友人表示味道偏咸,咸蟲嘅我當然好受落。
蜜糖芥末,只嘗到蜜糖,沒有食到芥末搶味感。

炸雞放題策略,要一點菜來中和飽肚感,我是負面例子點菇類,

友人點沙律才是無敵,還有酸蘿蔔,韓式辣海蜇,可幫忙消消膩。

飲品是衝著打卡控來的! 可惜我們忘記點小冰,味道最後有沖淡,可是那條棒棒是時候出場喇,一浸在飲品裡甜味再度釋放。

可惜再大胃也食不下pizza。

午餐