2021-05-02 4411 浏览
Sodam Chicken🐓既炸雞 x Pizza放題真係邪惡到無朋友😈平日$98就可以任食75分鐘,一百蚊都唔駛真係抵到crazy🤩 假日都只係$128咋,加多$20仲可以食埋焗雞同小食,全部無限追加🤗偽韓妹子今次真係開心屎了💖 雖然放題唔包飲品🍹但都係買一送一優惠,一樣抵呀!·Annie概括講下幾款鐘意嘅同大家開心share下😻炸雞一定要點最邪惡既黃金鹹蛋口味😍 炸雞本身已經邪惡,加埋黃金鹹蛋真係達到頂點🈵️ 鹹蛋黃炒到微微起沙,鹹蛋黃油好香,好好味😋仲有顏色🔴紅卜卜既甜酸口味,甜甜酸酸好開胃💥 夠哂惹味! 而焗雞感覺上無咁熱氣😽 肉汁喺焗製過程中鎖住肉汁💦 食落更加juicy。個人喜歡雙重芝士口味🧀 double cheese絕對滿足到我哩個芝士控😍Pizza🍕同樣出色,一set 4款一次過上樣樣都有得試👍薄批脆邊配料足,細細件仲可以食多幾件添~·🍗炸雞(無骨)❥韓式炸雞(原味)❥甜酸炸雞❥蜜糖芥末香蔥炸雞❥辣味炸雞❥黃金鹹蛋炸雞❥檸檬柚子炸雞❥濃蒜炸雞******************************🍕PIZZA(款式按當天餐廳供應決定)❥千島加勒比薄餅❥瑪嘉麗塔皇后薄

Annie概括講下幾款鐘意嘅同大家開心share下😻

🍗炸雞(無骨)

❥韓式炸雞(原味)
❥甜酸炸雞
❥蜜糖芥末香蔥炸雞
❥辣味炸雞
❥黃金鹹蛋炸雞
❥檸檬柚子炸雞
❥濃蒜炸雞
🍕PIZZA(款式按當天餐廳供應決定)

❥千島加勒比薄餅
🐔焗雞

❥蜜糖蒜香焗雞
❥韓風紫菜焗雞
❥噴火辣焗雞
❥首爾風味焗雞(原味焗雞)
❥雙重芝士焗雞
❥ BBQ香辣焗雞
❥黃金鹹蛋焗雞
2021-02-20
午餐
  • 黃金鹹蛋炸雞
2021-05-02 159 浏览
👭#同家姐撐枱腳系列 一有機會就同家姐去拍拖 去開銅鑼灣 今次就簡咗𝚂𝚘𝚍𝚊𝚖 𝙲𝚑𝚒𝚌𝚔𝚎𝚗炸雞焗雞🍗+𝙿𝚒𝚣𝚣𝚊 放題 呢間開咗好多年 好似好多人都食過 口碑幾好 估唔到真係幾好味🥴$𝟙𝟚𝟠 一位 + $𝟚𝟘有埋焗雞同小食 打死都加🤣🤣因為加多$20呢就可以食多好多款小食炸雞一D都唔乾 全部無骨 啱哂怕吐骨頭嘅我舊舊一咬開都有肉汁 又嫩滑🥴有超級多口味可以選擇我覺得最好食🤤係香草青檸炸雞🍗 重有必食 黃金鹹蛋味 蜜糖芥茉香蔥味😍不過我覺得 啲Pizza冇想像中咁好食~飲品方面有啲普通 我叫嘅係蜜桃🍑特飲 有啲失望🙍🏼上面嗰啲糖果同杯嘢飲其實完全冇關係🙊🙈🙈 📍Sodam Chicken @sodamchickenhk852 銅鑼灣耀華街3號百樂中心7樓
👭

舊舊一咬開都有肉汁 又嫩滑🥴

有超級多口味可以選擇
我覺得最好食🤤係香草青檸炸雞🍗
重有必食 黃金鹹蛋味 蜜糖芥茉香蔥味😍
不過我覺得 啲Pizza冇想像中咁好食~
飲品方面有啲普通 我叫嘅係蜜桃🍑特飲
有啲失望🙍🏼
上面嗰啲糖果同杯嘢飲其實完全冇關係🙊🙈🙈

銅鑼灣耀華街3號百樂中心7樓
2021-05-02 118 浏览
今日同大家介紹嘅係一家專做炸雞放題嘅店!🥰 味道好豐富,價錢良心,可以食到好飽好飽🤣!小妹一入去就覺得環境很乾淨舒服,上菜速度好快!————$128 per person炸雞放題呢度唔止有十幾種炸雞嘅味道卑你選擇,仲有唔同種類嘅pizza提供!pizza 味道都好唔錯,而且上面的配料好多,上到黎仲係熱辣辣,熱帶風情薄餅同埋水牛芝士薄餅都係小妹比較鍾意!再講返正題炸雞,小妹很鍾意鹹蛋黃炸雞,蛋味好濃郁,蜜糖芥末炸雞都好好食!炸雞即叫即炸,大家要卑d耐心等待!🥰🥰
————
$128 per person炸雞放題

2021-04-26 82 浏览
日本野放題,火鍋放題就聽得多,炸雞嘅放題真係第一次聽❤️好得意!終於都有得係咁食炸雞,我哋首先擺低咗減肥嘅嘢,食呢個邪惡之旅❤️餐廳環境幾得意,有落地玻璃可以睇到少少景!叫咗呢個炸雞pizza放題$$128如果食得多嘅人一定會覺得好抵食!!❤️有原味嘅韓式炸雞,仲有酸甜味辣味,鹹蛋黃味,檸檬柚子味,蜜糖芥末味!有好多款口味嘅炸雞,重點係全部都冇骨,可以係咁食係咁食🤣🤣Pizza都有五款口味,我個人就比較鍾意千島加勒比pizza,果醬好好食呢間餐廳好高質,而且非常抵食,收百零蚊嘅價錢可以任食食到飽
日本野放題火鍋放題就聽得多,炸雞放題真係第一次聽❤️
餐廳環境幾得意,有落地玻璃可以睇到少少景!
叫咗呢個炸雞pizza放題$$128
如果食得多嘅人一定會覺得好抵食!!❤️
呢間餐廳好高質,而且非常抵食,收百零蚊嘅價錢可以任食食到飽
記得有年生日都係黎呢度食炸雞🍗慶祝~ 今次特登返黎回味回味😊 原來宜家仲出左炸雞+🍕放題😳 1個價錢1次過試曬咁多款炸雞🍗 +$20仲包埋焗雞同小食添😍炸雞🍗放題 💰$128/90分鐘(+$20 +焗雞 & 小食)~~~~~~~~~~~~~~~~~~~炸雞🍗:總共有9種款式~ 外皮炸到脆卜卜💥 但又唔會話好油, 肉都幾夠熱仲見到佢地出煙添呀😲 咬落算幾多汁同嫩滑👍🏻 各款炸雞嘅醬料仲勁多添呀🙈 9款炸雞裡面最推介呢4款👇🏻~~~~~~~~~~~~~~~~~~~1️⃣ 香草青檸炸雞> 面頭真係有青檸喺度, 食落好清新☘️2️⃣ 四川麻辣炸雞> 第1啖以為碎料, 原來後勁凌厲, 唔食得辣嘅話要三思🥺 味道幾有麻辣嘅風味~3️⃣ 檸檬柚子炸雞> 柚子味道又香又重😊 而且仲要勁多柚子醬添呀🥰 加上少少🍋味道越食越開胃😌4️⃣ 蜜糖芥末炸雞> 經典口味絕對無得輸👍🏻 蜜糖甜味會較芥末味道強烈~~~~~~~~~~~~~~~~~~~焗雞:有7種選擇😃 怕熱氣嘅話都唔怕無選擇👍🏻 推介<韓風紫菜焗雞> 同 <蜜糖蒜香焗雞> 前者真係好多韓國紫菜碎架😍 Pi

炸雞🍗放題 💰$128/90分鐘
(+$20 +焗雞 & 小食)
炸雞🍗:
1️⃣ 香草青檸炸雞
> 面頭真係有青檸喺度, 食落好清新☘️

2️⃣ 四川麻辣炸雞

3️⃣ 檸檬柚子炸雞

4️⃣ 蜜糖芥末炸雞
> 經典口味絕對無得輸👍🏻 蜜糖甜味會較芥末味道強烈
焗雞:

Pizza🍕:
全部都係細細塊類似一口Pizza🍕 好岩咩味道咩款式都想試嘅食家😝 試曬幾款味道又唔會頂住個胃XDD

小食:
👦🏻喺韓國🇰🇷超鍾意食韓式醃蘿蔔, 呢度嘅味道有8成接近😳 酸酸地開胃爽口又消膩😎 如果係黃色嗰隻仲正😝
另一推介係紫菜薯條🥰 係粗身🍟仲要熱辣辣加埋海量紫菜真心大推👍🏻
最後仲要提份量十足嘅海蜇맛있어요🤤
2021-04-24 114 浏览
放題食得多,但雞翼放題就第一次試‼️ 各種口味既炸雞睇到人心花怒放😚和朋友選了$128任食90分鐘炸雞+pizza‼️所有炸雞都即叫即炸,熱辣辣好滋味😋 脆卜卜既外皮中間既雞肉仲好嫩滑‼️😘 最驚喜係辣味炸雞,佢個辣度真係幾強勁🌶️🌶️ 超級惹味👅如果想試多啲款式,可以每人+20任食炸雞+焗雞+小食+pizza,一定好滿足‼️👅

2021-04-24 183 浏览
尋晚同朋友食完 凌晨三點起身屙咗一次 六點又來多次 今朝九點半又一次 下午四點半又一次 我朋友都係肚屙到宜家 強烈建議大家唔好光顧 炸雞厚粉唔係問題 問題係衛生啊 基本啦 大佬啊 永無下次仲有服務態度都係麻麻。我坐低,入第二張單已經兇我哋話食唔曬要收錢,自己出單咁慢,我唔寫單咁食咩好?咁我無食中午飯,餓啊嘛。如果你善意語氣去表達,我諗會好好多。炸雞乾都不在話下,點知咬到一嚿生㗎,即刻吐返出來,點知都係屙到七彩。太過份啦,做飲食都係畀返少少良心好。

太過份啦,做飲食都係畀返少少良心好。
2021-04-23
  • 薄餅
2021-04-24 173 浏览
炸雞極度難食,𣺉上雞面嘅醬汁極多牛油,令口感太膩,食一兩舊雞就唔會再想食下去,雞皮上粉又厚,放題嘅雞件不知是甚麼部位,雞肉有很多肥膏,無翼無髀,我哋點了水蜜桃啤酒,只有甜味,完全無啤酒味,服務態度又差,末入店內就只推介放題,不繼催促要我們盡快揀選是否食放題,因為我們曾食過這店是散叫炸雞,不是放題,但店員完全無話可以㨂散叫,到我們再三追問有沒有散叫餐牌,服務員才不情願下拿來給我們,食完後感覺好差,一定不會再有下次
2021-04-22 136 浏览
見到💰128就有炸雞pizza放題,加💰20就有埋小食放題ε-(´∀`; )趁下波考試實習前食一波,🕤可以任食90分鐘呢!啤酒🍻飲品都買一送一-🌶甜辣炸雞偏甜,係我鍾意食嘅口味🍯蜜糖芥茉香蔥炸雞,平時鍾意食蜜糖芥茉嘅朋友一定要食🥚黃金鹹蛋炸雞蛋黃起晒沙,一啲都唔馬虎🧄濃蒜炸雞真係好香蒜味!🍋香草青檸炸雞係期間限定,果然好好食,青檸味好香,加埋沙律醬甜甜酸酸.炸雞們都偏向無骨,大家唔使怕剩係得骨無肉-🧀雙重芝士焗雞好多芝士粉,帶少少辣,而且焗到好脆,入面又好嫩!-🥗小食叫左凱撒沙律,牛油炒雜菌,韓式酸蘿蔔,韓式辣拌海蜇,有菜食中和下✨Side dishes好好食,尤其炒雜菌同海蜇!建議加埋!.🍕Pizza都好多種類,細細份餅底簿唔怕太飽食唔到其他野!仲要醬都好出色!大家仲可以叫炸薯條嫁🍟-🍻荔枝啤酒&海特啤酒|💰76/2荔枝啤酒好香荔枝味!喜出望外!-部份主菜仲有半價。所有野都夠熱,炸到脆,內裡嫩,上菜都快手!炸雞好多口味,放題就可以每樣食啲。炸雞🍗配啤酒🍻,日日飲好爽☆〜(ゝ。∂)

🌶甜辣炸雞偏甜,係我鍾意食嘅口味
🍯蜜糖芥茉香蔥炸雞,平時鍾意食蜜糖芥茉嘅朋友一定要食
🥚黃金鹹蛋炸雞蛋黃起晒沙,一啲都唔馬虎
🧄濃蒜炸雞真係好香蒜味!

炸雞們都偏向無骨,大家唔使怕剩係得骨無肉

🧀雙重芝士焗雞
好多芝士粉,帶少少辣,而且焗到好脆,入面又好嫩!

🍻荔枝啤酒&海特啤酒|💰76/2
荔枝啤酒好香荔枝味!喜出望外!

2021-04-21 95 浏览
Was craving for fried chicken, saw they hv a promotion going on becoz they are closing soon so we went there( somehow till this day it’s still open😅) Ordered a fried chicken and oven baked chicken. I prefer the honey baked chicken, healthier and tastier! The fried chicken were quite dry.. do not recommend.
2021-04-16 127 浏览
喜歡韓式炸雞既話,呢間位於銅鑼灣既小店算抵食,而且高質。好在用OpenRice app訂枱,book左6:15,上到去餐廳已經坐左8 成。認真人山人海🤣未計小食,任食炸雞既口味都有8款。。重有焗雞。。真係全部都係雞第一轉點左6款炸雞。當中黃金咸蛋最出色。蛋黃咸香野味。其次係濃蒜炸雞,檸檬柚子,大阪燒。醬汁同炸雞好夾!炸雞香脆嫩滑。雞皮部分極脆。。好邪惡🤤 無朋啖啖肉可以盡情大啖咬!小食方面牛油炒什菌,味道唔錯。份量適中酸蘿蔔用黎中和一下油膩之餘。酸酸甜甜令人越食越可胃。準備round 2🤣Pizza 普普通通。。焗雞熱度十足,當中韓風紫菜焗雞比較好食。不過。。都係炸雞吸引d🤣追加左飲品買一送一,大杯抵飲枱面有齊手套同紙巾好貼心🤤可以一次過食咁多款炸雞實在超滿足!價錢合理值得一試。食到超飽!
喜歡韓式炸雞既話,呢間位於銅鑼灣既小店算抵食,而且高質。

第一轉點左6款炸雞。當中黃金咸蛋最出色。

小食方面牛油炒什菌,味道唔錯。份量適中

Pizza 普普通通。。

焗雞熱度十足,當中韓風紫菜焗雞比較好食。
不過。。都係炸雞吸引d🤣

追加左飲品買一送一,大杯抵飲

枱面有齊手套同紙巾好貼心

🤤可以一次過食咁多款炸雞實在超滿足!
價錢合理值得一試。食到超飽!

2021-04-15 239 浏览
係openrice 見到啲食評唔錯就book位試吓,有75折。去到見到menu 75折係單叫,大約$200 一碟十件,而放題要正價$128一位。兩個人放題好似抵啲,又可以試多啲唔同味。一坐低叫左每款1-2件炸雞,大約10分鐘後上菜。店員服務良好,會介紹每款雞係咩味。上碟好細心咁將每隻味分開,望落好吸引,味道款式多。食完覺得柚子味最好食、柚子既清新可以減少炸雞既油膩。咸蛋有少少柞,比較「鞋」口。今日既期間限定有大板燒味同咖哩味。我自己就比較推介大板燒味。而炸雞食落冇咩肉汁,炸皮及炸粉多,超級熱氣。食完第二件,口既上顎已經損左。每款既雞都係一樣味,只係外層加上唔同味既粉/醬,比較單調。食到一半覺得太油膩,於是每人加$20試埋啲焗雞同小食。食完油膩既炸雞,食到沙律感覺清新。醃海蜇有驚喜,爽口得黎開胃。紫菜薯條比較林,不過尚可接受。飲品買一送一,叫左蜜桃特飲及提子特飲。大大杯,味道一般,加一條appolo 既雪條增色不少。整體黎講,服務良好,食物麻麻地,價錢方面唔算抵食。

上碟好細心咁將每隻味分開,望落好吸引,味道款式多。

食到一半覺得太油膩,於是每人加$20試埋啲焗雞同小食。

紫菜薯條比較林,不過尚可接受。

整體黎講,服務良好,食物麻麻地,價錢方面唔算抵食。
2021-04-14
Sodam Chicken❤️🐔超中意食炸雞既我出親去食,總係叫得一兩款口味,但食炸雞放題就唔同喇,有超多口味選擇,仲要有分焗雞同炸雞添,值得一讚係舖頭出面有口罩夾比客人拎,超貼心的喔。💡飲品買一送一💁‍♀️炸雞+焗雞+PIZZA+小食放題($148)👍"炸雞唔算好油 外層好香脆 黃金鹹蛋炸雞超香 重點全部都係無骨 食得超方便""如果怕熱氣可以點焗雞 更加有爆肉汁既感覺"📍銅鑼灣耀華街3號百樂中心7樓
Sodam Chicken❤️
💡飲品買一送一

💁‍♀️炸雞+焗雞+PIZZA+小食放題($148)👍
"如果怕熱氣可以點焗雞 更加有爆肉汁既感覺"

📍銅鑼灣耀華街3號百樂中心7樓
2021-04-14 101 浏览
🌎Sodam Chicken (銅鑼灣)原來炸雞都有放題架 我地一於Sodam Chicken食啦 餐廳推出左4月優惠$98炸雞+pizza放題優惠詳情:一至五1100-1500,75分鐘,需加一,飲品另計炸雞有8款口味:❤️❤️❤️檸檬柚子❤️❤️❤️蜜糖芥末香蔥❤️❤️❤️大板燒❤️❤️❤️甜酸❤️❤️黃金鹹蛋❤️濃蒜❤️辣味❤️星洲咖喱好多選擇 款款都試過曬(除咗辣味)炸雞即叫即炸 好熱辣辣 咬落去雞肉軟身 肉質嫩滑 好似件件都係雞髀位咁滑 我地都鐘意食檸檬柚子 order左兩三次 醬汁係柚子醬 仲有果肉 食落去清甜 好啱女仔食 仲有任叫pizza Pizza size 大約6吋大 好鐘意食芝士既我好啱 芝士分量多到有拉撕效果 材料都豐富 pizza邊邊脆脆地 📍銅鑼灣耀華街3號百樂中心7樓
🌎Sodam Chicken (銅鑼灣)

優惠詳情:

❤️辣味
❤️星洲咖喱

仲有任叫pizza
📍銅鑼灣耀華街3號百樂中心7樓
見到Sodam Chicken出咗炸雞🐣+Pizza🍕放題!😍 只係$128就可以任食90分鐘! 加$20仲包埋焗雞+小食放題!!! 平時食碟炸雞都成百蚊,呢個放題一次過就可以食哂所有味道! 當然要試下啦~😈👍🍗炸雞同焗雞全部新鮮即整,熱辣辣,外皮炸到夠哂香脆,雞肉仲好嫩滑! 肉質唔會炸到乾哂咁~😎👍🔥炸雞有9款口味,焗雞有7款口味,4-5款Pizza,8款小食,好多選擇!😝我今次食咗7款炸🐣、4款焗🐣,4款Pizza & 6款小食,其中最推介以下呢幾款!😎1. 黃金鹹蛋焗雞 & 黃金鹹蛋炸雞2款雞都沾咗勁多鹹蛋黃醬🌕,非常咸香,邪惡之首!😈😈!原來佢嘅焗雞整嘅時候會輕微撲少少炸粉上去,能夠鎖住肉汁之餘,食落外皮又帶點脆身! 又可以比炸雞食少啲炸粉,所以我忍唔住encore咗多次呢款焗雞!😜💃2. 期間限定: 四川麻辣炸雞🌶️🌶️🌶️聞落去已經覺得好香麻辣味,唔食得辣的我,食完第1啖都以為 "ok wo~唔算太辣~" 原來都食食下啲辣味先飄出嚟!😂😂 但呢個香港分店先有嘅麻辣味做得幾香!😎👍 中意麻辣嘅朋友一定唔可以錯過~🔥🔥🔥3. 噴火辣焗雞 🌶️🌶️🌶️🌶️🌶️呢個用咗韓國Sodam Chicke

1. 黃金鹹蛋焗雞 & 黃金鹹蛋炸雞

2. 期間限定: 四川麻辣炸雞🌶️🌶️🌶️

🔥🔥🔥

3. 噴火辣焗雞 🌶️🌶️🌶️🌶️🌶️

呢個用咗韓國Sodam Chicken自家調配嘅辣醬,辣度係所有雞嘅最高!!!🔥🔥🔥🔥🔥辣味後勁凌厲, 久久不散!😈 中意食辣嘅朋友一定要挑戰下點樣辣到噴🔥!!! 😱😱

4. 檸檬柚子炸雞

柚子味道好香😋,仲有好多柚子醬可以繼續點嚟食,柚子醬仲有柚子&檸檬皮添~酸酸甜甜,可以解翻我食辣雞嘅辣😂😂,非常開胃! 😌

5. 雙重芝士炸雞 🧀

落咗好多芝士粉,都幾香!😙 如果係用熱溶芝士就更加吸引!😎

6. Pizza

每件都細細塊,食完不會太飽肚,咁樣就可以試晒所有味啦~ 😌每一塊都好多拉絲芝士,每款味道都有點相似,我特別喜歡明蝦水牛芝士薄餅,上面有原隻爽囗大🦐,唔錯!😎👍

7. 紫菜薯條

新鮮即炸,粗薯條幾香脆,仲有好多紫菜碎! 😙👍

8. 韓式辣拌海蜇

呢款食完辣雞已經唔覺佢辣,反而甜甜地,仲有好多海蜇,正! 😎👍

9. 柚子醋沙律🥗

柚子醋酸酸甜甜,幾消滯~開胃之餘又幾解辣!😝

10. 牛油炒雜菌

雜菌好香牛油味,又唔會炒到好乾! 😌

• 黃金鹹蛋焗雞
  • 四川麻辣炸雞