2024-03-05 31 浏览
今次嚟咗北角嘅Spoon, 呢間有落場時間,6:00先開始晚市!我哋喺揀緊餐點嘅時候店員都有過嚟介紹熱門餐點,幾nice😂我哋就嗌咗個豬肋骨同帶子risotto,另外加咗個croffle!-🍽️醬燒豬肋骨配蘋果沙律及薯條我哋+$30跟餐,跟餐湯沙律同嘢飲,餐湯嘅蒜蓉包好鬆軟,羅宋湯唔會太酸。豬肋骨好入味,肉質鮮嫩,推介!🍽️烤帶子、海蝦及蟹肉 配 龍蝦汁Risotto主角risotto幾足料,龍蝦汁調配得幾好,好入味~🍽️Oreo Croffle好creamy,上面淋咗朱古力醬同Oreo碎,好味!

今次嚟咗北角嘅Spoon,
呢間有落場時間,
6:00先開始晚市!
我哋喺揀緊餐點嘅時候
店員都有過嚟介紹熱門餐點,
幾nice😂
我哋就嗌咗個豬肋骨同帶子risotto,
另外加咗個croffle!
🍽️醬燒豬肋骨配蘋果沙律及薯條
我哋+$30跟餐,跟餐湯沙律同嘢飲,
餐湯嘅蒜蓉包好鬆軟,
羅宋湯唔會太酸。
豬肋骨好入味,
肉質鮮嫩,推介!

🍽️烤帶子、海蝦及蟹肉 配 龍蝦汁Risotto
主角risotto幾足料,
龍蝦汁調配得幾好,好入味~

🍽️Oreo Croffle
好creamy,
上面淋咗朱古力醬同Oreo碎,
好味!

#foodielagblah炮台山‼️港島區內$100以下的西式小店‼️餐廳環境乾淨舒適,由於位於巷與巷之間的小店,所以不為人知,是晚上同朋友聚舊聊天的好地方!😋餐廳晚上以套餐為主,推出周一至周四特惠晚市,價錢介乎$83~150左右,而且全日免收加一!🥰絕對是港島區內性價比超高的西式小店!🫶🏻❇️特惠晚市套餐:配餐湯/沙律+蒜蓉包*周一至周四*1️⃣香辣蒜片海蝦扁意粉($83)個人最喜愛~碟內有4隻大海蝦,好香蒜味,唔會太辣,意粉有少少硬但咁樣反而有咬口幾好味。2️⃣燒西冷牛扒(8oz)配雜菜沙律及薯條($143)5成熟的西冷牛扒配上微辣的醬汁,西冷牛扒微微煎香,淡淡的肉味和油脂香。薯條🍟炸到好香脆,薯條上灑滿奇津粉,微辣好惹味🌶️,好似食緊熱浪薯片咁滋味!3️⃣燒雞胸欖菜芝士醬意式燴飯($87)雞胸十分出色💯非常嫩滑而不柴口🤤簡單的黑椒調味已經好香🐓🧂欖菜芝士醬意式燴飯亦不錯。4️⃣蜜糖芥末汁燒三文魚配烤雜菜及薯蓉($123)三文魚煎得好香口,魚肉軟嫩夠新鮮。雜菜亦有煎過,好爽口。薯蓉亦好香好滑。❇️飲品凍朱古力咖啡點子黑糖牛奶+抹茶點子士多啤梨牛奶+抹茶點子❇️🪧餐廳做緊promotion,凡於晚市消費滿$4
#foodielagblah炮台山
‼️港島區內$100以下的西式小店‼️

❇️特惠晚市套餐:
配餐湯/沙律+蒜蓉包
*周一至周四*

1️⃣香辣蒜片海蝦扁意粉($83)

2️⃣燒西冷牛扒(8oz)配雜菜沙律及薯條($143)

3️⃣燒雞胸欖菜芝士醬意式燴飯($87)

4️⃣蜜糖芥末汁燒三文魚配烤雜菜及薯蓉($123)

❇️飲品
凍朱古力咖啡點子
黑糖牛奶+抹茶點子
士多啤梨牛奶+抹茶點子

❇️🪧餐廳做緊promotion,凡於晚市消費滿$400即送價值$58 神秘仙氣星球甜品甜品是隨機附送,又可以打卡又可以抽盲盒,真係夠哂驚喜!💞💖

📍:Spoon @spoon_cafe_hk
北角炮台山蜆殼街9-23號秀明中心地下C2號舖
(港鐵炮台山站 A 出口, 步行約5分鐘)
#SPOON #香港美食 #北角美食 #炮台山美食 #意粉 #spaghetti #cafe #hkfood #hkfoodie #hkfoodshare #hkigfood #hongkongfoodie #hongkongfood #foodpics #foodblogger #yummy #northpointfood
2024-02-22
庆祝纪念
生日
  • 香辣蒜片海蝦扁意粉
2024-02-19 22 浏览
今晚叫咗個魚柳餐,連埋個好好食嘅蒜蓉包。服務態度勁好,一路都會介紹餐廳有咩優惠,套餐之類。食物好食,完全夠食飽,價錢又ok,強烈建議來食!環境又乾淨,其實講真無咩可以批評。

2024-02-07 47 浏览
經常會去炮台山做運動🏃‍♀️,教練成日問我附近有咩好食,我都有介紹過呢間cafe 比他😋😊🥄呢間SPOON 價錢不太貴,但味道出色,抵食👍晚市主菜加30元,就有餐湯、 蒜蓉包同沙律,餐飲可以選擇咖啡或茶☕🍵,其他飲品都有半價優惠。🍯蜜糖芥末燒黃油雞配🍍燒菠蘿雜菜沙律黃油雞夠肥美,肉質好滑,雞皮好似薯片甘脆。🐖醬燒豬肋骨配蘋果沙律及薯條🍟呢個好推介,豬肋骨超入味,輕輕用刀一切就離骨,但不會乾柴,保留肉汁。蘋果沙律可以解膩😍甜品:🍰焦糖伯爵茶芝士蛋糕柚子芝士蛋糕本身女女都已經飽,但她話甜品有第二個胃,好想食蛋糕,而且有跟餐優惠,所以叫來試下😋

🥄呢間SPOON 價錢不太貴,但味道出色,抵食👍

🍯蜜糖芥末燒黃油雞配🍍燒菠蘿雜菜沙律

黃油雞夠肥美,肉質好滑,雞皮好似薯片甘脆。

🐖醬燒豬肋骨配蘋果沙律及薯條🍟

甜品

🍰焦糖伯爵茶芝士蛋糕

柚子芝士蛋糕

2024-02-07
2024-02-04 59 浏览
聽講炮台山「SPOON」係一間高Cp值嘅西🗣️唔使收加一服務費,仲有多款親民價套餐😉.醬燒豬肋骨配蘋果沙律及薯條🍖豬肋骨勁大份,肉質軟腍😋加上甜辣燒烤醬🔥幾惹味,奇津薯條新鮮炸起🍟奇津粉味道微辣蒜香🌶️好香口,蘋果紫椰菜沙律清新爽脆🍎成個主菜好豐富👍🏻.燒雞胸欖菜芝士醬意式燴飯🍚雞胸處理得十分出色💯食落非常嫩滑唔嚡🤤輕鬆用黑椒等調味🐓🧂而且估唔到欖菜芝士醬意式燴飯會咁新奇又好味🧀.雜菜沙律🥗簡單車厘茄同沙律菜🍅🥬.是日餐湯(2客)🥣忌廉湯入面有洋蔥🧅紅蘿蔔🥕彩椒等配料🫑.蒜蓉包(2片)🥖法包焗至金黃,香濃蒜蓉味🧄.紅豆抹茶牛角酥窩夫🧇牛角酥窩夫酥脆🥐重牛油香🧈配上香甜紅豆蓉🫘抹茶粉及忌廉☁️唔錯😛.神秘仙氣星球甜品🪐上菜時用星球器皿裝住😍加上乾冰💨非常適合打卡📸打開係柚子芝士蛋糕🍰略嫌芝士味較淡😔.凍焦糖咖啡☕️即磨咖啡酸苦適中,但飲唔到焦糖味🥲.士多啤梨鮮奶🍓士多啤梨醬加上鮮奶🥛特別在於有大量QQ嘅抹茶點子🍵.青桔話梅檸檬冷泡茶🫖青桔同話梅味頗重🍋🍊檸檬味較淡🥺
雜菜沙律🥗簡單車厘茄同沙律菜🍅🥬
是日餐湯(2客)🥣忌廉湯入面有洋蔥🧅紅蘿蔔🥕彩椒等配料🫑
蒜蓉包(2片)🥖法包焗至金黃,香濃蒜蓉味🧄
凍焦糖咖啡☕️即磨咖啡酸苦適中,但飲唔到焦糖味🥲
青桔話梅檸檬冷泡茶🫖青桔同話梅味頗重🍋🍊檸檬味較淡🥺
2024-01-29 61 浏览
炮台山有間幾warm既西餐,價錢非常優惠!見午餐menu都好抵食,今次和朋友食晚餐,而且仲係無加一,更加抵食!雜錦小食拼盤,賣相幾正而且都非常豐富,包有洋葱圈,炸雞翼,炸魷魚,豬肋骨,薯條!聽到都非常豐富,但都只係$128,平得挎張呢,食起黎都唔錯,炸物唔會過油,但都keep到好脆身!粗薯條大月質感,豬肋骨味道入味幾香濃。豬鞍配芒果莎莎醬拼烤焗忌廉芝士薯及燒雜菜加30跟餐有湯沙律飲品,南瓜湯都清甜夠熱幾暖胃!蒜蓉包香脆,沙律開胃!豬鞍topping上面既芒果莎莎幾清爽清新,微酸令口感更豐富。豬鞍厚身,但keep到肉汁,啖啖肉好正。旁邊既雜菜都幾香。清費滿400還有甜品送,賣相一流既芝士蛋糕,唔會死辣,陣陣香味好滿足。

今日在炮台山吃遲來的午餐,朋友介紹說SPOON是該區人氣甚高的西餐廳,出品優質,價錢親民,全日不需加一。我們三點幾才入餐廳,午餐和下午茶餐同時供應,選擇反而多了。結果我們各選其一,果然在食材、烹調和擺盤上都有水準。(午餐)蜜糖芥末汁燒三文魚配烤雜菜及薯蓉($108)升級加配是日餐湯和蒜蓉包(+$15)熱咖啡($0)這塊三文魚燒得完美,魚肉調味恰當,保留肉汁,魚皮完整,脆卜卜。烤雜菜不但健康,而且已略加調味,並非淡戊戊。餐牌原本是薯蓉,我要求更改為薯角。(下午茶餐)吉列魚柳伴烤雜菜及法式焗奶油芝士薯($62)熱檸茶($0)魚柳較薄,可是超級香脆,完全展現外脆內軟的口感。同樣是有調味的。法式焗奶油芝士薯第一次吃,香滑軟嫩,薯仔在焗製時吸收奶油和芝士的味道,好吃。
結果我們各選其一,果然在食材、烹調和擺盤上都有水準。

(午餐)
蜜糖芥末汁燒三文魚配烤雜菜及薯蓉($108)
升級加配是日餐湯和蒜蓉包(+$15)
熱咖啡($0)

(下午茶餐)
吉列魚柳伴烤雜菜及法式焗奶油芝士薯($62)
熱檸茶($0)
2024-01-26
前排去咗炮台山果邊覓食,想食西餐去咗呢間---🌟SPOON🌟入到去見到牆身痴咗好多匙羹裝飾,店員態度好好,仲同我哋介紹餐牌,餐廳仲要免收加一服務費好抵食,滿$400仲有甜品送好正🍰._.🥣| 是日餐湯+蒜蓉包+雜菜沙律 |🥗餐湯係粟米湯,濃郁嘅粟米味,好結身好正,蒜蓉包好惹味,香又脆,沙律菜新鮮唔會過多醬太酸·🦐| 烤帶子、海蝦及蟹肉配龍蝦汁燴意大利飯 |🦞海鮮有成三款,蟹肉碎佈滿意大利飯面頭,龍蝦汁多又濃味,每啖意大利都有滿滿嘅龍蝦汁·🐟| 香煎立魚柳配烤雜菜, 薯蓉及擰檬牛油汁 |🐟魚柳香煎完好香,外層脆身,仲佈滿果仁脆脆係面頭,好特別,增加咗口感,魚肉腍身,香煎完香脆可口,旁邊嘅伴碟相對清新,令到整個魚柳更夾·🍟| 奇津薯條 |🍟薯條係美國做法,炸到好香脆,面頭散滿奇津粉,唔辣好惹味·🍋| 凍檸茶 |🍋🤎| 凍奶茶 |🤎.🌑| 星球甜品 |🌑滿$400附送,送上枱果下仙氣飄飄🌬好適合打卡影相,仲可以維持到好耐,打開之後仙氣散發,仲要係桂花味嘅芝士蛋糕🍰夠曬誠意🥰._.
._.
🥣| 是日餐湯+蒜蓉包+雜菜沙律 |🥗
🦐| 烤帶子、海蝦及蟹肉配龍蝦汁燴意大利飯 |🦞
🐟| 香煎立魚柳配烤雜菜, 薯蓉及擰檬牛油汁 |🐟
🍟| 奇津薯條 |🍟
薯條係美國做法,炸到好香脆,面頭散滿奇津粉,唔辣好惹味
🍋| 凍檸茶 |🍋
🤎| 凍奶茶 |🤎
🌑| 星球甜品 |🌑
._.
2024-01-18 53 浏览
所謂辛苦得來志在食🤍✨放假就是要周圍吃飯打卡,這間隱世西式小店環境舒適寫意,餐廳職員態度友善、服務貼心;印象最深刻的是進食完畢一道菜後,職員收拾碟具時,好貼心地會先準備一張餐巾再放上餐具🍴留待下一道菜使用。這個價錢有這個服務,在今時今日的香港也好難得🤍Set Dinner x2Appetizer & Soup🥗風乾巴馬火腿雜菜沙律配蒜蓉包巴馬火腿香味濃鬱,搭配清爽的雜菜沙律相當開胃Main Course🍖醬燒豬肋骨配蘋果沙律及薯條餐廳的Signature✨今次果然有驚喜,醬燒豬肋骨的外層酥脆,裡面肉質軟嫩多汁,搭配醬汁的香甜與微辣,口感豐富;🥗蘋果沙律口感爽脆,它的酸甜味道與豬肋骨的甜辣味道又做到相互襯託,提升了食物的層次感;🍟薯條口感外脆內軟,調味粉又獨特出色✨🥑🍝鳳尾蝦牛油果青醬忌廉汁扁意粉牛油果的奶油質地與鮮嫩彈牙的鳳尾蝦相輔相成,牛油果蓉滋味得來又清新、和忌廉汁的濃鬱口感平衡得剛剛好追加甜品🧇紅豆抹茶牛角酥窩夫牛哥酥形狀的窩夫蓬鬆和柔軟,配上香甜的紅豆蓉、濃鬱的抹茶粉及忌廉,口感軟滑有層次🪐星球甜品今次的甜品是下單滿$400贈送的,充滿仙氣、非常打卡able,裡面是草莓🍓慕絲蛋

Set Dinner x2
Appetizer & Soup
🥗風乾巴馬火腿雜菜沙律配蒜蓉包
巴馬火腿香味濃鬱,搭配清爽的雜菜沙律相當開胃

Main Course
🍖醬燒豬肋骨配蘋果沙律及薯條

🥑🍝鳳尾蝦牛油果青醬忌廉汁扁意粉

追加甜品
🧇紅豆抹茶牛角酥窩夫

🪐星球甜品
今次的甜品是下單滿$400贈送的,充滿仙氣、非常打卡able,裡面是草莓🍓慕絲蛋糕,甜度適中,適合想吃甜品又怕肥的女孩子👧

📍SPOON (北角)
2024-01-17 45 浏览
🌟今日北角開完會去搵食,發現呢間「Spoon茶啡室」lunch menu價錢好化算, 望👀入去格局都唔錯,入去食咗一餐午餐。***** ***** ***** ***** *****🐔蜜糖芥茉燒黃油雞配燒菠蘿🍍雜菜$98上檯已經感到好驚喜,份量好大,半邊黃油雞外皮燒過好香口惹味,外脆內軟,雞肉新鮮唔錯,伴碟有沙律🥗茶,最開心有燒菠蘿🍍好清甜,使人很醒神。最後嘆埋杯☕️Americano☕️美式咖啡加$19消消脂,好有力量繼續開工。

***** ***** ***** ***** *****

🐔蜜糖芥茉燒黃油雞配燒菠蘿🍍雜菜$98

2024-01-17 28 浏览
呢日嚟咗同住北角嘅友人食晚餐 佢話最近發掘咗一間好食嘅西餐廳 所以呢晚就嚟咗試吓 我哋一人叫咗一個特選晚餐🍴前菜特選晚餐包咗一份沙律 是日餐湯同埋蒜蓉麵包🥖 雜菜沙律可以揀配煙三文魚或者風乾巴馬火腿 兩款都令到個餐前沙律好高質😮 呢日係意式雜菜湯配香脆嘅蒜蓉麵包蜜糖芥末燒黃油雞呢個晚餐有成半隻咁多 外皮燒得好香脆🐥 入面嘅肉質都幾嫩滑 不過要注意佢都會有雞骨 要慢慢食用😉 佢嘅配菜有燒菠蘿 同埋雜菜沙律 咁就啱晒想食少啲澱粉質嘅人啦🤣燒栗飼法式豬鞍非常推介呢個豬鞍🐷 半肥瘦嘅肉質真係好Juicy 油脂感滿滿☺️ 但係絕對唔會太油膩 因為佢仲配有特製嘅芒果莎莎醬 酸酸甜甜幾開胃 伴碟有食落口幾creamy嘅法式焗烤忌廉芝士薯 同埋健康之選嘅烤雜菜🥬飲品除咗咖啡或茶之外 仲可以用半價加配特飲 桂花烏龍冷泡茶 清清地幾啱鋸扒一齊飲🍵 芒果鮮奶配爆爆珠 呢個就拍得住其他茶飲店 特別係我哋嗌咗少甜就真係好啱我哋口味🥭呢個晚市套餐都幾豐富 本身諗住食埋佢嘅croffle做甜品 唯有下次再嚟食啦😋

前菜

燒栗飼法式豬鞍伴芒果莎莎醬配法式焗烤忌廉芝士薯及烤雜菜

飲品
芒果鮮奶  桂花烏龍冷泡茶

2024-01-15 68 浏览
晚餐在「SPOON」,小店舖環境清雅,餐款很合意。燒栗飼法式豬鞍配芒果莎莎醬拼烤焗忌廉芝士薯及燒雜菜套餐~豬鞍肉鬆軟可口,蘸上滿滿的果鮮味道芒果莎莎醬,令胃口大增,烤焗忌廉芝士薯香滑軟綿,燒甘筍、福花、翠玉瓜非常甘香可口,我們非常滿意這份豬鞍扒,下次可以再「安哥」!紅酒牛頰肉燴手製闊條麵套餐~很嫩滑的牛頰肉,肉味香濃,手製闊條麵,質感彈牙煙靭。套餐的沙律菜配煙三文魚/巴馬火腿是美味之選,還有烘蒜蓉多士、羅宋湯。焗雞胸蘑菇汁扁意粉~雞胸肉軟滑,切成粒狀的大蘑菇很爽脆,芝士蓋著扁意粉焗,並掛滿蘑菇汁,味道不錯,這款焗意粉$78,價錢相宜。套餐還可以半價點選特飲~芒果鮮奶點子&涷朱古力咖啡點子都頗有特色。開心的甜品時間,除了濃香脆口的Oreo牛角酥窩夫,更驚喜窩心是消費滿$400的免費星球神秘甜品,甜品款式每晚不同,要打開星球才知道甜品款式,今晚甜品款式非常合味道。
晚餐在「SPOON」,小店舖環境清雅,餐款很合意。

芒果鮮奶咖啡點子
開心的甜品時間,除了濃香脆口的Oreo牛角酥窩夫,更驚喜窩心是消費滿$400的免費星球神秘甜品甜品款式每晚不同,要打開星球才知道甜品款式,今晚甜品款式非常合味道。
Oreo牛角酥窩夫
2024-01-12
芒果鮮奶咖啡點子
Oreo牛角酥窩夫
星球神秘甜品
呢間餐廳喺炮台山蜆殼街入面😉離遠就見到佢地個燈牌唔難搵餐廳主打西餐 尋日同朋友仔各叫了一個Dinner Set😋一個餐有齊沙律/餐湯/主食/茶或咖啡/甜品🤩🤩都係人均$200左右 價格幾相宜 不妨一試吖‼️🥰前菜可以自選煙三文魚/風乾巴馬火腿雜菜沙律+是日餐湯配蒜蓉麵包🍞我地兩款沙律都叫咗 蒜蓉包大片又脆口點住個湯不知幾嘆😂😂飲埋個鷹咀豆忌廉湯都幾夾👍🏻豆香又滑 味唔算好濃 夠晒順喉creamy😊🐷🥭燒栗飼法式豬鞍配芒果莎莎醬賣相幾唔錯又夠精緻 仲係有足足10oz莎莎醬酸酸地幾開胃呀‼️肉味濃郁 肥瘦均勻啖啖肉 得一條骨內裏肉汁豐富 最緊要熟得剛剛好👌🏻👌🏻配菜有西蘭花+翠玉瓜+小蕃茄有多啲營養仲可以平衡返成個dish 擺盤又冇咁dry😃另一個主食揀咗醬燒豬肋骨配蘋果沙律🥗及炸蕃薯條🍠超大一份 2-3 share都仲得 抵食👍🏻醬汁超級惹味 充滿bbq及甜蜜味💕豬肉🐽有咬口 但唔會鞋颯颯 拎把刀一切已經成嚿肉出曬嚟 啖啖肉😍蘋果沙律🥗都好多 多醬汁又爽口清新炸蕃薯條🍟都係條條脆卜卜 脆香甜香😋全單滿$400仲送廚師發版嘅甜品🍮🧑🏻‍🍳唔知會俾咩是日甜點你 好有驚喜😃今日係士多啤梨慕絲🍓用星
呢間餐廳喺炮台山蜆殼街入面😉

一打開煙霧濔漫 好似仙境咁🌬️🌬️🌬️

仲有兩杯茶/咖啡☕️可以揀😌
我同朋友仔揀咗熱檸茶+熱檸水🍋🍵

2024-01-09
炮台山隱藏著好多高質餐廳呢間坐得舒適而且全日免加一收費菜式擺盤同味道都有水準Lunch Menu有唔同選擇價錢大聚化吸引唔少附近 打工仔同街坊✨燒栗飼法式豬鞍伴鮮果沙沙醬豬嘅部位之中,最鍾意食厚厚嘅豬鞍肉質豐厚,油而不膩面層加上鮮果粒製成嘅沙沙醬,味道香甜配烤雜菜.椰菜花爽口亦帶點鹹香與燒薯角係完美嘅配搭✨綠茶紅豆芝士蛋糕綠茶芝士蛋糕口感細膩.入口即化中間夾著軟腍嘅紅豆.味道唔會太甜面層薄脆 加下面嘅餅底 令口感更豐富✨焦糖咖啡熱飲好有心思,除咗拉花之下今次呢杯加上PC狗造型,相當可愛下次食早餐又多個選擇喇
炮台山隱藏著好多高質餐廳

呢間坐得舒適

而且全日免加一收費
菜式擺盤同味道都有水準

Lunch Menu有唔同選擇
價錢大聚化
吸引唔少附近 打工仔同街坊

✨燒栗飼法式豬鞍伴鮮果沙沙醬
豬嘅部位之中,最鍾意食厚厚嘅豬鞍
肉質豐厚,油而不膩
面層加上鮮果粒製成嘅沙沙醬,味道香甜
配烤雜菜.椰菜花爽口亦帶點鹹香
與燒薯角係完美嘅配搭

✨綠茶紅豆芝士蛋糕
綠茶芝士蛋糕口感細膩.入口即化
中間夾著軟腍嘅紅豆.味道唔會太甜
面層薄脆 加下面嘅餅底 令口感更豐富

✨焦糖咖啡
熱飲好有心思,除咗拉花之下

今次呢杯加上PC狗造型,相當可愛

下次食早餐又多個選擇喇

2024-01-12
午餐
2024-01-08 27 浏览
炮台山站新開張SPOON牆上掛有多款特式的匙羹,環境乾淨企理座椅舒適。我們點左兩個Set dinner,有沙律、餐湯、蒜蓉包、主菜和餐飲。~煙三文魚沙律&巴馬火腿沙律,沙律🥗菜新鮮清甜,三文魚及火腿味道不錯。~餐湯是忌廉雜菜湯,味道可口。~蒜蓉麵烘得香脆,蒜蓉牛油味香。~ 主菜:燒安格斯肉眼扒(8安士)配法式焗烤忌廉芝士薯蓉$248,牛扒腍滑,肉汁豐富肉味香濃,很美味值得推介👍👍薯蓉香滑芝士味濃香軟滑可口。~主菜:蜜糖芥茉黃油雞配菠蘿雜菜沙律 $158,黃油雞外皮金黃色又香脆,雞肉嫩滑肉厚多汁,好好味😍💕燒新鮮菠蘿好甜👍🏻食滿 $400有甜品送,~甜品:神秘仙氣星球甜品系列,我們今次是士多啤梨牛奶慕絲,很香滑美味。SPOON 北角炮台山蜆殼街9-23號秀明中心地下C2號舖
~餐湯是忌廉雜菜湯,味道可口。
~蒜蓉麵烘得香脆,蒜蓉牛油味香。

食滿 $400有甜品送,

SPOON