蘭桂坊 一個酒色世界 茫茫夜巿 人來人往有酒客 有遊客 更加有我呢類食客唔好以為蘭桂坊就只有酒精消遣呀 仲有好多枨自世界各地既美食 置於其中 日本近年盛行炸牛扒 香港都開始越來越多 而大多數都係簿切為主 一黎控制容易 一黎成本可以減少 但今次去呢間 做過搜尋 話佢係用安格斯厚切 實在吸引作為中環心臟地帶 蘭桂坊呎價不非 所以各店舖都係串金呎土 但五臟俱全 位置相當容易搵 而且燈火通明 牛牛既標誌更加吸睛7個選擇 以牛扒小店黎講 都已經好有心 小小店面可以做到多種唔同既套餐 實屬難得Set D 吉列炸牛扒 $188作為以炸牛扒而廣為人知既餐廳 咁我黎到無理唔試下個最HIT既吉列牛 用上頂級安格斯 上碟兩成熟配埋吉列外層 色香味俱全旁邊會有一個小火爐可以就住自己去調節熱度配搭埋日本蒜鹽仲有燒汁同柚子醋 各有風味外脆內軟 入口即時化開 比豬肉更加配合吉列外層白飯都係一個好神奇既食材 一路食一路沾上吉列牛肉汁同精華 到最尾才品嚐 就會食得到香濃牛肉同肉汁 更覺美味!!
蘭桂坊 一個酒色世界 茫茫夜巿 人來人往

配搭埋日本蒜鹽仲有燒汁同柚子醋 各有風味

外脆內軟 入口即時化開 比豬肉更加配合吉列外層

白飯都係一個好神奇既食材
一路食一路沾上吉列牛肉汁同精華
到最尾才品嚐 就會食得到香濃牛肉同肉汁 更覺美味!!
2017-12-28
2018-01-05 228 浏览
今次係蘭桂坊食吉列牛完全冇諗過可以係蘭桂坊食到吉列牛扒蘭桂坊比人印象都係飲酒今次一改我對蘭桂坊既印象黎蘭桂坊都有得食吉列牛🐮我地兩個人,點左兩份晚餐一份頂級板腱牛扒 $195,一份吉列炸牛扒 $188先講吉列炸牛扒成個套餐係一份吉列炸牛扒加飯,加沙律同前菜加38蚊可以加配一份薯條,48蚊更可以要和風紫菜味薯條添朋友想食紫菜味,於是我地加配左薯條即叫即炸,所以都要等左段時間,薯條上面加左和風紫菜粉到主角 吉列牛吉列牛扒即係炸過既牛扒 但中間係未熟哂架所以有個爐仔比你自己煎店員會為你個私人爐仔點火過一陣就可以煎啦將一件件既吉列牛放上爐仔煎因為佢係牛唔洗煎好耐就食得睇住佢由紅變啡既過程 好期待自己鐘意煎幾成熟都得 哈哈最好食係今日既前菜 芝麻醬豆腐!滑滑既凍豆腐架芝麻醬一齊食 簡直係絕配!除左吉列牛扒,重有呢個板腱牛扒 好厚身😳黎到上枱都wa左聲切開就會見到紅色既肉😍配以飯一齊食 簡簡單單 但已足夠同樣地 套餐包括前菜同沙律架黎蘭桂坊唔洗驚只係飲酒食小食其實重有吉列牛食架而家!
今次係蘭桂坊食吉列牛
完全冇諗過可以係蘭桂坊食到吉列牛扒
蘭桂坊比人印象都係飲酒
今次一改我對蘭桂坊既印象

黎蘭桂坊都有得食吉列牛🐮

我地兩個人,點左兩份晚餐
一份頂級板腱牛扒 $195,一份吉列炸牛扒 $188

先講吉列炸牛扒
成個套餐係一份吉列炸牛扒加飯,
加沙律同前菜
加38蚊可以加配一份薯條,48蚊更可以要和風紫菜味薯條添
朋友想食紫菜味,於是我地加配左

薯條即叫即炸,所以都要等左段時間,薯條上面加左和風紫菜粉

到主角 吉列牛

將一件件既吉列牛放上爐仔煎
因為佢係牛唔洗煎好耐就食得

睇住佢由紅變啡既過程 好期待
自己鐘意煎幾成熟都得 哈哈

最好食係今日既前菜 芝麻醬豆腐!

滑滑既凍豆腐架
芝麻醬一齊食 簡直係絕配!

除左吉列牛扒,重有呢個板腱牛扒
好厚身😳
黎到上枱都wa左聲

切開就會見到紅色既肉😍
配以飯一齊食 簡簡單單 但已足夠
同樣地 套餐包括前菜同沙律架

黎蘭桂坊唔洗驚只係飲酒食小食
其實重有吉列牛食架而家!
2018-01-04 150 浏览
最近中環蘭桂坊開咗間速食牛扒店🐄 - Steak Bar, 鋪頭唔算太大,只有六七張枱,所以感覺唔可以逗留得太來。▫️一打開Menu都有七個set俾你揀,今次我試咗佢哋嘅吉列牛。見著師傅將成塊牛扒即炸即切🐃,見到都流口水!同其他香港嘅吉列牛一樣,如果驚塊牛肉太生,都會有個熱石俾你再燒。不過,要讚讚佢塊熱石,塊牛燒幾下已經熟哂🍖,我係出面食個啲燒左幾分鐘都唔熟。▫️牛味都算可以,不過個炸粉可以再鬆脆啲,咁就Perfect 🤗啦!▫️
2018-01-04 148 浏览
食去夜店前都要食下野打個底咁岩見到個間餐廳個MENU竟然有最近出哂名既吉烈牛食?!即刻要入去食下啦咁成間店唔算大, 一入就已經聞到好香既牛肉香味我就點左個石燒薄切牛肉定食黎食石燒薄切牛肉係生牛肉黎, 再加有前菜, 白飯, 同個鐵板燒爐一黎到就梗係馬上放牛肉上去煎吧因為上面已經有滿滿既油, 所以完全唔洗擔心會痴底看看這個畫面就知道佢有幾薄切幾塊一齊煎都冇問題秒速就已經可以食得最鐘意係自己燒, 幾成熟自己話事!!一放入口UMMMMM~好香既牛肉同油脂味道有少少入口即溶既感覺最正係佢燒完熱辣辣即刻食完全唔會因為食耐左而變得凍!!同埋個飯真係超超超好味幾想有得添飯上面滿滿既香料粉再加上日本米煮既飯無得頂!!
食去夜店前都要食下野打個底
咁岩見到個間餐廳個MENU竟然有最近出哂名既吉烈牛食?!

即刻要入去食下啦咁

成間店唔算大, 一入就已經聞到好香既牛肉香味

我就點左個石燒薄切牛肉定食黎食

石燒薄切牛肉
係生牛肉黎, 再加有前菜, 白飯, 同個鐵板燒爐

一黎到就梗係馬上放牛肉上去煎吧
因為上面已經有滿滿既油, 所以完全唔洗擔心會痴底

看看這個畫面
就知道佢有幾薄切

幾塊一齊煎都冇問題
秒速就已經可以食得
最鐘意係自己燒, 幾成熟自己話事!!

一放入口
UMMMMM~好香既牛肉同油脂味道
有少少入口即溶既感覺
最正係佢燒完熱辣辣即刻食
完全唔會因為食耐左而變得凍!!

同埋個飯真係超超超好味
幾想有得添飯
上面滿滿既香料粉再加上日本米煮既飯
無得頂!!
2017-12-12
2018-01-03 122 浏览
近期有一股吉列牛湧到香港,由九龍區估不到湧至香港蘭桂芳;蘭桂芳不只是美酒夜生活那麼簡單,連日本流行食物也進駐此地。香港彈丸之地地方不算太大,以高枱的設計店內大約十二個座位,只適合二至四人同行。餐牌內的種類不算太多,大多以牛扒定食為主,並有其他小食提供。吉列牛定食 $188原塊吉列牛呈現眼前半生熟,頂層附上少許香蒜片。定食內更附上沙律菜、芝麻醬配豆腐,吉列牛的肉質外脆內軟相當滋味,配上一碗日本米飯更加温暖。另外還單點一客紫菜薯條,薯條即叫即炸滋味無比,香脆可口配上紫菜下津津有味,若鹽份加多一點會更好。

吉列牛定食 $188

2017-12-03
2018-01-03 88 浏览
酒吧林立既蘭桂坊其實都有好多餐廳唔淨止係得酒飲今次我地得特登去既呢間餐廳叫BAR STEAK一聽個名就知道佢既係酒吧, 又係扒房啦一入去間店真係一眼睇哂, 所以少不免都要排下隊先入到去食現場睇基乎每個人台面上都會有個燒爐無估錯應該係佢最出名既吉烈牛!!等左大約15分鐘就有位入了即刻點左個吉列牛食係半自助既吉烈牛定食淨係睇個外表都已經知道佢牛既質素係有幾高外面脆卜卜既炸皮, 入面就係鮮紅既嫩肉首先要讚既一定係佢個爐, 好夠熱一落就已經聽到「滋滋」既聲音唔洗10秒就已經可以燒另一面了!!口感同味道真係一流一的!!只需要點一點鹽粒就已經好夠味用黎餸飯真係一流性價比之高係佢既價錢比起出面食吉列牛仲要平!!係超超超抵食
酒吧林立既蘭桂坊其實都有好多餐廳
唔淨止係得酒飲

今次我地得特登去既呢間餐廳叫BAR STEAK
一聽個名就知道佢既係酒吧, 又係扒房啦

一入去間店真係一眼睇哂, 所以少不免都要排下隊先入到去食
現場睇基乎每個人台面上都會有個燒爐
無估錯應該係佢最出名既吉烈牛!!

等左大約15分鐘就有位入了
即刻點左個吉列牛食

係半自助既吉烈牛定食
淨係睇個外表都已經知道佢牛既質素係有幾高

外面脆卜卜既炸皮, 入面就係鮮紅既嫩肉

首先要讚既一定係佢個爐, 好夠熱
一落就已經聽到「滋滋」既聲音
唔洗10秒就已經可以燒另一面了!!

口感同味道真係一流一的!!
只需要點一點鹽粒就已經好夠味
用黎餸飯真係一流

性價比之高係佢既價錢比起出面食吉列牛仲要平!!
係超超超抵食
2017-12-15
2018-01-03 91 浏览
今日同個姨生喺中環睇完醫生,所以順便食埋飯先返屋企,咁就唔使煮晚餐喇!我帶左佢去Steak Bar食牛牛!拒話上次喺日本食過吉列炸牛扒後好鐘意食,所以要order呢款!個餐有前菜,係芝麻醬豆腐,仲有沙律同飯!份牛扒好大,而且仲有少少生,所以跟左個石燒,可以自由燒返幾熟都得!由於牛扒係吉列炸,陣皮好脆,肉再略略燒一燒,牛嘅香味更突出,而且肉質仲係好嫩!名副其實嘅外脆內軟!我自己就食安格斯西冷牛扒,因為實在係懶得再燒!黎到切開件扒仲係嫩粉紅,啱曬我要求!好有牛味同冇渣,而且仲好juicy!我只係加左海鹽已經覺得好夠味,唔需要其他調味品喇!由於啲扒實在太好食喇,結果我地二人仲要加多碗飯先可以清曬啲牛扒,好滿足嘅一餐呀!

2018-01-03 86 浏览
日本大熱既吉列牛香港都有得食喇,甘就當然要去試一試啦~睇睇Menu有咩食先,原來除左吉列牛都仲有好多其他野食,唔食牛既朋友唔駛擔心啦,黎呢到都可以揀魚或者羊架。吉列炸牛扒 $188為吉列牛而黎,最後當然都係ORDER佢啦~每個set都會跟埋沙律、豆腐、同飯。吉列牛上既時候大概只有2-3成熟,因為外面用炸粉包住甘炸過,d肉汁就LOCK哂係入面。而你想食幾成熟,就自己放係石爐到自己燒。食落牛味都算濃,而且肉質好林,唔會好難咬,加埋外面脆卜卜既炸粉,個口感好有趣。薯格 $60另外叫多左個薯格,唔好睇佢平平無奇甘,實際係超好食,一黎係即叫即炸,所以好新鮮好熱好趣,二黎本身個薯格好有薯味,真係一件接一件食到停唔到口。$188一個SET係中環黎講其實幾合理,而且食物質素唔差,又可以自己燒下,都幾得意。唯一要挑剔既,都係間店太細,真係坐得唔太舒服,希望佢地遲D可以搬間大少少既舖啦,哈哈~
日本大熱既吉列牛香港都有得食喇,
甘就當然要去試一試啦~
睇睇Menu有咩食先,
原來除左吉列牛都仲有好多其他野食,
唔食牛既朋友唔駛擔心啦,黎呢到都可以揀魚或者羊架。
吉列炸牛扒 $188
為吉列牛而黎,最後當然都係ORDER佢啦~
每個set都會跟埋沙律、豆腐、同飯。
吉列牛上既時候大概只有2-3成熟,
因為外面用炸粉包住甘炸過,d肉汁就LOCK哂係入面。
而你想食幾成熟,就自己放係石爐到自己燒。
食落牛味都算濃,而且肉質好林,唔會好難咬,
加埋外面脆卜卜既炸粉,個口感好有趣。
薯格 $60
另外叫多左個薯格,
唔好睇佢平平無奇甘,
實際係超好食,一黎係即叫即炸,
所以好新鮮好熱好趣,
二黎本身個薯格好有薯味,
真係一件接一件食到停唔到口。

$188一個SET係中環黎講其實幾合理,
而且食物質素唔差,
又可以自己燒下,都幾得意。
唯一要挑剔既,都係間店太細,
真係坐得唔太舒服,
希望佢地遲D可以搬間大少少既舖啦,哈哈~
2018-01-03 73 浏览
吉列牛.一直都想去食.但上次在日本吃不成.而朋友又知係佢工作附近既地方有一間係食吉列牛既餐廳.就約埋早放工既我一齊去食.我們點了石燒薄切牛肉$178、吉列炸牛扒$188和一個小食炸魷魚$78炸魷魚圈$78 - 炸漿夠薄、份量足既魷魚~脆脆既外邊上面潵了點蒜鹽!很惹味!吉列炸牛扒來了 - 會配上飯、SALAD同豆腐~ 上菜時鐡板己經預先預熱, 鐡板上再放上牛油~會有個爐架放上炭晶讓鐡板不會凍, 而吉列牛上放有蒜片~食時可以夾在一起吃~令到更加香口~ 而吉列牛的熟程度~可依個人喜好而燒~吉列牛既邊已有脆邊包住~脆口之餘肉又夠淋身又有牛油既煎香味~朋友就點了石燒薄切牛肉 -  薄切牛一煎很快熟~喜歡將牛肉包著飯著一起吃~那些牛肉既肉汁和飯混在一起..很满足~

很惹味!

中環蘭桂坊都有得食❣️ 自己燒岩曬口味🤓————————————————————『 吉列炸牛扒HKD188 』✔️👅: 7/10✏️ 吉列牛熱潮已經盛起左一段時間 已宜家再黎一間進駐蘭桂坊!呢個價錢包前菜 沙律同飯 都夠食👯‍♀️ 主角吉列牛都幾juicy 不過略嫌炸粉果層鬆散左d 燒完之後就冇左薄脆既口感 但牛扒本身味道唔錯 蘸上伴碟既鹽調味啱啱好!😍😋『 石燒薄切牛肉HKD178 』✔️👅: 7/10✏️ 最平既一個set但估唔到牛肉份量甘足!而且牛味都頗香濃 較上面果款濃郁 一片片大大塊自己想要幾成熟自己就翻個時間就可以了~ 扣分位係石燒爐步驟之後大部分牛肉都會散左 之後再下場落老蘭perfect池🤩💃🏻🕺🏻
中環蘭桂坊都有得食❣️ 自己燒岩曬口味🤓
————————————————————
『 吉列炸牛扒HKD188 』
✔️👅: 7/10
『 石燒薄切牛肉HKD178 』
✔️👅: 7/10
2018-01-02 60 浏览
呢間餐廳係扒房黎, 地方不大, 長方型咁既, 所以會坐得逼小小.基本上每個SET既配搭都係咁上下,  飯加左料比較香口, 我地叫左牛同羊, 吉列牛宜加都漸漸開始興起來了, 而每間有吉列牛既都會提供石爐俾客人自由整熟D, 一個SET有齊晒前菜沙律等既野, 基本上係咩都滿足.牛扒會整到3-5成熟左右俾客人先,如果唔夠再自己整熟D除左可以自由地控制熟度, 都仲可以享受埋燒野食既樂趣!整體肉質算係偏高, 不過全部都係同一隻set 只係換左主菜係其弱點.整體服務好,價錢按地點來說不算貴, 可以一試的!

基本上每個SET既配搭都係咁上下,  飯加左料比較香口,
我地叫左牛同羊, 吉列牛宜加都漸漸開始興起來了,
而每間有吉列牛既都會提供石爐俾客人自由整熟D,
一個SET有齊晒前菜沙律等既野, 基本上係咩都滿足.

牛扒會整到3-5成熟左右俾客人先,如果唔夠再自己整熟D
除左可以自由地控制熟度, 都仲可以享受埋燒野食既樂趣!
整體服務好,價錢按地點來說不算貴, 可以一試的!
2017-12-26
想不到,平日甚少到蘭桂芳,今次罕有地來訪,但竟不是到酒吧,而是落 steak bar!這家落戶蘭桂芳數個月的牛扒店,有別於傳統西餐廳或港式扒房,走的是如酒吧般輕鬆的日式牛扒店,氣氛causal,一個人去吃也不會尷尬,在香港著實少有。 這家扒吧主打不同的牛扒,如現在大熱的吉列炸牛扒,還有安格斯西冷牛扒、頂級板腱牛扒和石燒薄切牛肉等,牛肉以外還可以選羊架和魚柳等。每款以套餐形式點菜,套餐有前菜、沙律及飯,還有蘸肉的調味料,每個套餐約百多至二百多元不等,價錢水平在該區而言也算合理。 周日的晚上六時,恰好這天轉涼,蘭桂芳的人也不多,餐廳內已有2檯客人。我們選了高身的吧檯坐下,其實不太習慣;不過其他桌子都距廚房甚近,不太喜歡。 跟男友一心去吃牛扒,所以我們選的都是以牛為主的套餐,我選石燒薄切牛肉定食,他選安格斯西冷牛扒定食,另外還加了和風紫菜薯條和吉列炸蝦,吃個痛快!飲品就沒有點酒,只是點了椰青水和蘋果汁。 套餐是以定食形式供應,除了主菜,還有沙律、嫩滑的麻醬豆腐以及內有味素的白飯,即使是男生都可吃得飽。 沙律和麻醬豆腐作為前菜,的確令人開胃滿足。而混有味素的白飯入口軟綿但不糊口,加入味素後,

沙律和麻醬豆腐作為前菜,的確令人開胃滿足。而混有味素的白飯入口軟綿但不糊口,加入味素後,更添滋味。那主菜又怎樣呢?

石燒薄切牛肉 $178
這個餐上菜時,會送上石爐和一碟生的薄切牛肉,讓客人親自動手放上去烤爐上燒。

石燒薄切牛肉
個人覺得牛肉偏薄,而爐裡的油亦太大,亦有點過熱,所以燒起來時很容易「痴」底,亦十分「索油」。不過,這一切都是考燒烤的功力,我很快就掌握了技巧,把牛肉很快便燒好,沾上燒汁,跟飯一起吃,配合得恰恰好!

安格斯西冷牛扒 $248
相對剛才的薄切牛肉,我更愛男友選的安格斯西冷牛扒。

安格斯西冷牛扒
牛扒比手掌還要長,亦有一定厚度,吃起來有口感多了。上菜時,牛扒上放了炸蒜片,吃起來更加香口。另外,它亦附上海鹽和燒肉汁,吃的時候可以按個人喜好加以調味。

安格斯西冷牛扒
我們選了五成熟,沒有血水,中間呈淡紅色,肉質軟腍,不會過韌。牛扒的脂肪比例較高,吃起來,牛肉味跟油脂香味並存。基本上,這個牛扒上菜時就可以吃。不過,我也有貪意,把它放在到石爐烤上燒一燒,加熱後吃起來更香口!

和風紫菜薯條 ($48)
薯仔的份量多,是我最愛的粗薯條,正!

和風紫菜薯條
薯條上檯時還是熱辣辣的,新鮮炸起,吃起來香脆且薯味十足,即叫即炸,有誠意!加上紫菜粉,香味更加豐富,吃起來更有風味,有SHAKE SHAKE薯條的影子呢!

和風紫菜薯條
吉列炸蝦 ($58)
香味嘢不嫌多,吃完薯條,我們也吃炸蝦,這是因為男友最喜歡吃蝦。

吉列炸蝦
值得一讚的是,炸蝦吃起來沒有半點雪味,而且金黃酥脆。蝦肉亦緊實,不會散或者「梅」,真心不錯。配送的是洋蔥忌廉醬,我喜歡把它用作蘸薯條呀,美味多了!

2017-12-10
2017-12-31 41 浏览
去蘭桂坊除左飲酒仲有咩做? 🤔🤔答案就係......食牛啦😝😝 依度每個set都會跟沙律 芝麻醬豆腐 飯 蒜鹽 蒜片 同石燒爐😀 牛肉夠新鮮 口感好薄身 放係燒爐上面燒 可以因應自己鍾意食既熟度😗 肉質一啲都唔會覺得韌 仲好有肉汁 牛味夠濃 加蒜鹽同醬汁去調味食落仲更加惹味👍🏻 吉列炸牛扒都好抵讚👍🏻 燒唔需要用好多時間 個燒爐熱力好夠 一陣就已經食得👻 牛扒炸粉夠薄身 皮脆肉嫩 味道香濃 肥瘦都算均勻 食落帶少少肉汁同油香 但又唔會感覺太油膩👍🏻👍🏻而家諗反都有啲肚餓添 😋🤤 另外值得一提既係飯上面仲加左啲拌飯素 咸咸地咁食落好開胃😋 總括泥講依度係一間性價比算幾高既餐廳👍🏻👍🏻 大家不妨泥試試😋😋 地址:中環蘭桂坊7號地下
去蘭桂坊除左飲酒仲有咩做? 🤔🤔

2017-12-21 121 浏览
大多數到蘭桂坊消遣,都喺傾計、飲酒,平時都唔多覺有間日式小店,今天朋友約我到Steak Bar dinner, 而餐廳正正位於蘭桂坊餐廳細細間,座位唔多,以木色為主,裝潢時尚簡潔Dinner Menu 有多款選擇,每個套餐配前菜 沙律及飯,亦有多款小食以供佐酒吉列炸牛扒沙律菜新鮮爽脆,蕃茄多汁 、唔酸,好味道吉列牛外面炸得香脆,𥚃面肉質粉紅色,只需放在爐上燙一燙便可進食,牛扒仍然幼嫰多汁,唔靭珍珠米飯上灑上芝麻及紫菜粒粒,更加惹味
餐廳細細間,座位唔多,以木色為主,裝潢時尚簡潔
吉列炸牛扒
沙律菜新鮮爽脆,蕃茄多汁 、唔酸,好味道

珍珠米飯上灑上芝麻及紫菜粒粒,更加惹味

2017-12-20 95 浏览
<邊坐喺門口望住街 邊食牛扒真係第一次>🐮😆喺老蘭7 號既steak bar細細間食牛扒既bar有唔同既酒類點 🍹 仲有小食 德國腸 唔同既美食 但佢推介 既係牛扒最多 , 因為環境偏細 都係以高櫈為主 我就坐左喺最出面門口 望住出面橫街既景色 人來人往 邊食住牛扒甘🐮 另有一番風味😆🍴石燒薄切牛肉 178 蚊🐮加48 蚊 和風紫菜薯條 🥔成個set上 首先有生既薄切牛肉😍 牛肉厚薄適中雪花紋偏少🐮 跟住有一個上面敦左菜油 牛油 而下面點住明火既器皿 將d牛肉放上去燒🔥 牛肉口感唔錯 肉汁juicy肉味濃 牛油令牛肉味更出 😆 一邊食牛肉 點將甜醬汁 😍一邊撈日本珍珠米做成既軟飯 加d紫菜 🍚 同埋配菜既新鮮蕃茄生菜沙律🥗 同芝麻豆腐 好正😃🍴安格斯西冷牛扒 248蚊🐂Usda certified既西冷牛 牛肉厚切淡淡肉 煮至5 成熟 一切開冇乜點漏多餘既肉汁 證明煎得幾好🙂 牛肉肉汁鎖住 口感香濃 配埋日本珍珠米既軟白飯 同埋 沙律 芝麻豆腐等前菜 🥗😍 夠飽又好食 正🐮🍴和風口味薯條 🥔🔥炸薯條炸得好香脆 厚度適中 入面少林帶有薯仔香 口感好好😍 而出面點左既
<邊坐喺門口望住街 邊食牛扒真係第一次>🐮😆

🍴石燒薄切牛肉 178 蚊🐮加48 蚊 和風紫菜薯條 🥔

🍴安格斯西冷牛扒 248蚊🐂

🍴和風口味薯條 🥔🔥
炸薯條炸得好香脆 厚度適中 入面少林帶有薯仔香 口感好好😍 而出面點左既和風粉係類似海鹽同香草甘🌿 夠哂惹味 yummy !

Score 平均分 <7.8/10>
Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
Address地址
Steak bar
中環蘭桂芳7 號地下
#Steakbar
~~~~~~~~~~~~~
2017-12-11