2019-07-21
經常係Facebook見到其他人勁讚,所以抽空去食個Brunch.今日做一做食肉獸🙈,叫咗西冷排同埋牛肉漢堡。賣相一d都唔差,顏色配搭得好好,令人感覺好有heart,食物會好好味。西冷排叫左五成,但overcooked咗。 切開有大部份位置係七成熟,但入口都唔乾,好Juicy,幾好味。我覺得原汁原味食牛排🥩好過點汁食。因為點左汁會蓋過左牛既鮮味。沙律伴菜都唔差,用balsamic vinegar 做sauce,酸酸甜甜幾開胃。不過個人就對兩塊橙無喜好。佢d薯條🍟要熱食,好脆好正!最衰Brunch無任添薯條。Burger配菜同西冷一樣,我不多作評論。Burger比起西冷有點兒遜色。個包係好大個,好掋食既,但對我黎講就太大,好難處理。要續層續層食,唔似食緊Burger, 變得失色。牛肉碎漢堡既味道相對無西冷咁鮮味,有少少肉腥味,但可接受。 再配埋其他配料,包括紅椰菜,蕃茄,生菜,芝士,等等都還不錯。試完Steak’er覺得ok.下次會再去,不過唔食burger.😂😂
今日做一做食肉獸🙈,叫咗西冷排同埋牛肉漢堡。
佢d薯條🍟要熱食,好脆好正!最衰Brunch無任添薯條。