2023-07-25
📍「Studio Caffeine」- 佐敦今次食食食之旅黎到佐敦😌行街行到攰,就係佐敦搵咗間型格cafe ☕️坐低食晚餐,原因係被佢嘅All day breakfast 吸引咗,等我哋試完分享吓🤩📷餐廳位於佐敦廟街,成條街都係餐廳,裝修以黑白啡🖤🤍🤎為主調,走型格木系風🪑,環境寧靜舒服,內外都有座位,岩哂me-time/同另一半拍下拖🥰Cafe有多款主食、意粉、麵包、甜品,當然唔少得就係coffee ☕️啦😇🍴All Day Breakfast - Monster💰HK$135✨推薦指數:8.5/10去到Cafe 食ADB是常識吧😎呢度嘅ADB有煙三文魚、炒滑蛋、芝士大啡菇、車厘茄、煙肉、紐倫堡腸、秘製焗豆、沙律菜、青提子同法式奶油麵包,夠哂豐富多樣,岩哂👧🏻呢啲中意咩都食啲嘅人😆🥰ADB水準都唔錯,炒滑蛋口感偏綿密,唔會太油太鹹,芝士大啡啡菇都仲juicy ,焗豆無平時食開嘅咁甜,連埋新鮮沙律菜食好夠味😙麵包焗到好脆身,散發住淡淡牛油香😇最中意佢有埋生果,可以中和下正餐😚整體份量都好多,男仔食都絕對夠飽👍🏻🍴冬蔭公醬配虎蝦💰HK$145✨推薦指數:8.5/10聽講呢度嘅意粉都唔錯,就嗌
今次食食食之旅黎到佐敦😌
🍴All Day Breakfast - Monster
💰HK$135
✨推薦指數:8.5/10
去到Cafe 食ADB是常識吧😎
最中意佢有埋生果,可以中和下正餐😚
整體份量都好多,男仔食都絕對夠飽👍🏻
🍴冬蔭公醬配虎蝦
💰HK$145
✨推薦指數:8.5/10
聽講呢度嘅意粉都唔錯,就嗌咗份試試😛
嚟到見到3️⃣隻大大隻嘅虎蝦🍤,口感實淨彈牙,唔似雪藏蝦好梅咁😍
冬蔭公醬調製得岩岩好,味道夠哂出又帶有辣味,夠哂惹味,岩哂重口味人士😌如果鹹度低返少少🤏🏻會更好😛
意粉口感彈牙又掛汁,連埋酸酸甜甜嘅車厘茄同菇一齊煮,層次更豐富,幾有驚喜🤩
🍴Hojicha Latta (Hot)
💰HK$46
✨推薦指數:7.5/10
呢杯拉花超靚😻
飲落奶味比較重,帶有淡淡焙茶味,不過飲到底有啲苦,先發現可能未攪勻🤣大家記住攪勻先飲呀😆
🍴Lemonade
💰HK$46
✨推薦指數:7/10
呢杯飲落酸酸甜甜,比平時飲開嘅較甜,夏天飲消暑就岩😗