📍「Studio Caffeine」- 佐敦今次食食食之旅黎到佐敦😌行街行到攰,就係佐敦搵咗間型格cafe ☕️坐低食晚餐,原因係被佢嘅All day breakfast 吸引咗,等我哋試完分享吓🤩📷餐廳位於佐敦廟街,成條街都係餐廳,裝修以黑白啡🖤🤍🤎為主調,走型格木系風🪑,環境寧靜舒服,內外都有座位,岩哂me-time/同另一半拍下拖🥰Cafe有多款主食、意粉、麵包、甜品,當然唔少得就係coffee ☕️啦😇🍴All Day Breakfast - Monster💰HK$135✨推薦指數:8.5/10去到Cafe 食ADB是常識吧😎呢度嘅ADB有煙三文魚、炒滑蛋、芝士大啡菇、車厘茄、煙肉、紐倫堡腸、秘製焗豆、沙律菜、青提子同法式奶油麵包,夠哂豐富多樣,岩哂👧🏻呢啲中意咩都食啲嘅人😆🥰ADB水準都唔錯,炒滑蛋口感偏綿密,唔會太油太鹹,芝士大啡啡菇都仲juicy ,焗豆無平時食開嘅咁甜,連埋新鮮沙律菜食好夠味😙麵包焗到好脆身,散發住淡淡牛油香😇最中意佢有埋生果,可以中和下正餐😚整體份量都好多,男仔食都絕對夠飽👍🏻🍴冬蔭公醬配虎蝦💰HK$145✨推薦指數:8.5/10聽講呢度嘅意粉都唔錯,就嗌
📍「Studio Caffeine」- 佐敦

今次食食食之旅黎到佐敦😌

🍴All Day Breakfast - Monster
💰HK$135
✨推薦指數:8.5/10
去到Cafe 食ADB是常識吧😎
最中意佢有埋生果,可以中和下正餐😚
整體份量都好多,男仔食都絕對夠飽👍🏻

🍴冬蔭公醬配虎蝦
💰HK$145
✨推薦指數:8.5/10
聽講呢度嘅意粉都唔錯,就嗌咗份試試😛
嚟到見到3️⃣隻大大隻嘅虎蝦🍤,口感實淨彈牙,唔似雪藏蝦好梅咁😍
冬蔭公醬調製得岩岩好,味道夠哂出又帶有辣味,夠哂惹味,岩哂重口味人士😌如果鹹度低返少少🤏🏻會更好😛
意粉口感彈牙又掛汁,連埋酸酸甜甜嘅車厘茄同菇一齊煮,層次更豐富,幾有驚喜🤩

🍴Hojicha Latta (Hot)
💰HK$46
✨推薦指數:7.5/10
呢杯拉花超靚😻
飲落奶味比較重,帶有淡淡焙茶味,不過飲到底有啲苦,先發現可能未攪勻🤣大家記住攪勻先飲呀😆

🍴Lemonade
💰HK$46
✨推薦指數:7/10
呢杯飲落酸酸甜甜,比平時飲開嘅較甜,夏天飲消暑就岩😗

• Monster All Day Breakfast
廟街就聽得多啦,不過平時都甚少去廟街🤣估唔到廟街都有好多裝修好靚嘅Cafe,今次揀呢間既原因係比佢嘅裝修風格吸引,而裏面都好有空間感好舒服!而食物都好好食✨▪️超級全日早餐($135)🍴全日早餐好豐富,分別有沙律菜,車厘茄,青提子,煙熏三文魚,煙肉,紐倫堡腸,芝士大啡菇,炒滑蛋,奶油餐包及斐濟焗豆。而每樣食物都可以做到色香味俱全✨大胃王之選😋▪️冬陰功醬配虎蝦意粉($145)🍝冬陰功味好濃郁,酸酸辣辣既口感佔據左口腔既味覺!開邊虎蝦都好大隻🦐仲有大量車厘茹做配搭,真係健康又好食~▪️調味拿鐵-玫瑰味($27)☕️香濃咖啡配上淡淡嘅玫瑰香味,加上小狗拉花,真係誠意十足✨▪️檸檬特飲($23)🍋呢杯係好開胃嘅飲品,酸中帶點甜▪️茉莉綠茶青提子卷蛋($65)🍰蛋糕嘅質地濕潤柔軟,淡淡的茉莉花香味道,青提子粒令到口感豐富,清甜不膩✨▪️乳酪蜜柑卷蛋($65)🍊質地亦濕潤柔軟,甜甜嘅原隻蜜柑搭配乳酪,每啖都充滿蜜柑香味,係口腔彌漫,散發住夏天既味道~✍🏻整體:環境舒適,設計亦都充滿木質既元素,食物味道都好足料,令人喺到呢到可以享受休閑假日🤎

▪️超級全日早餐($135)🍴

▪️冬陰功醬配虎蝦意粉($145)🍝

▪️調味拿鐵-玫瑰味($27)☕️
香濃咖啡配上淡淡嘅玫瑰香味,加上小狗拉花,真係誠意十足✨

▪️檸檬特飲($23)🍋
呢杯係好開胃嘅飲品,酸中帶點甜

▪️茉莉綠茶青提子卷蛋($65)🍰

▪️乳酪蜜柑卷蛋($65)🍊

✍🏻整體:
呢間位於佐敦廟街附近嘅Cafe林立喺食街中,門面鋪位比較窄,但都好易搵到,近店鋪門口有高枱位,鍾意chill嘅可以選擇呢類坐位落單需要收銀處點餐,餐廳提供套餐優惠,惠顧任何食品,除咗小食之外都可以半價優惠換購飲品,仲有唔同嘅沙律、全日早餐、咖啡、咖啡類、非咖啡類嘅飲品孖妹睇完產品之後叫咗一個兩個套餐,Coffeeshop一定要試吓咖啡❤️瞓唔着都要飲🤪🔸 🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🥢意大利奶油芝士醬配蟹肉💰135✨ 由新鮮蟹肉同扁意大利粉+配奶油芝士醬汁+白酒製成,面有紅椒粉、香草、黑椒,奶油芝士醬汁非常濃郁,口感滑順,奶油和芝士的組合一定無得輸,味道濃郁掛汁,唔會好膩✨蟹肉非常鮮美,同意粉好夾,蟹肉鮮甜味道同奶油芝士嘅醬濃郁口感互相襯托,擺盤算精美簡潔,視覺效果✅,滿滿蟹肉幾有食慾❤️🥢班尼迪蛋配巴馬火腿(可選Panini/Sourdough) 💰138✨ 通常Egg Benedict 係英式muffin做麵包底,呢間Cafe可以比客人選擇兩款麵包,👭🏻孖妹就揀左Panini,店員橫切開左一半底放上兩隻水煮蛋、巴馬火腿、火箭菜,滲上香草嘅荷蘭醬汁整成,賣相相當唔錯✨麵包片非常鬆軟,口感非

🔸 🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹

🥢意大利奶油芝士醬配蟹肉💰135
意大利奶油芝士醬配蟹肉

班尼迪蛋配巴馬火腿

✨麵包片非常鬆軟,口感非常好,外脆內軟,將蛋黃𠝹開後蛋漿🍳慢慢流出,Panini吸收醬汁同蛋黃味道,醬汁由牛油、蛋黃、檸檬汁混成,食落清新唔膩👍🏻巴馬火腿肥瘦適中,ham 嘅鹹香味配埋Panini一起食味道有另一番風味,呢個配料組合多數係食Pizza先會食到,配Egg Benedict都係第一次,幾有驚喜

🥢Cappuccino +💰22
Cappuccino

✨ Cafe只提供一種size cappuccino,👩🏻‍💼大孖覺得有啲唔夠飲😂杯底加入鮮磨咖啡、明治鮮牛奶、奶泡,店員拉左雙心拉花❤️好精緻
✨奶打得夠熱,滑順奶泡🫧夠足,咖啡濃滑掛杯,屬中至深度烘焙咖啡豆🫘味道唔苦澀/酸,聞落有果香

🥢Latte (L)+ 💰25

Latte

✨Latte反而有regular 同large 揀,凍飲只限一種size,奶打得夠熱,店員幾有心機整㗎,好專注認真,咖啡濃滑掛杯,拉花就係隻🦁好鬼cute

🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹

意大利奶油芝士醬配蟹肉
Cappuccino
Latte
2023-07-22 80 浏览
原來呢個品牌已經創立好多年,以推廣精品咖啡為宗旨,裝潢簡約,以木為設計主軸。除咗嚟呢度嘆咖啡之外,佢哋都有好多世界各地嘅咖啡豆可以買🫘/🥓超級全日早餐 $135超級全日早餐超豐富!有沙律菜、車釐茄、新鮮水果、煙燻三文魚、煙肉、紐倫堡腸、炒滑蛋、秘製焗豆同法式奶油餐包。🦐冬陰功蝦意粉 $145手工意粉好有水準,冬陰功味道好出,非常Juicy,每啖都好濃嘅蝦味,黑虎蝦超彈牙!☕️飲品有半價優惠~🍫Ice Mocha $27好有朱古力味!咖啡味道濃郁🙂🥛Hot Latte $25佢哋啲拉花好有心思!🌸
🥓超級全日早餐 $135

🦐冬陰功蝦意粉 $145

☕️飲品有半價優惠~
🍫Ice Mocha $27
好有朱古力味!咖啡味道濃郁🙂

🥛Hot Latte $25
佢哋啲拉花好有心思!🌸
2023-07-20 58 浏览
👉🏻Dirty $30drinks 50%of (50% off)它具有強烈的咖啡香氣和口感,但同時也帶有柔和的甜味。在享用時,你會感受到它所帶來的強烈能量,加上50%的折扣,這個價格真的很超值👉🏻Hojicha Latte $23Regular drinks 50%off (50% off)它有著迷人的焦茶香氣,而且口感十分柔滑。仲有隻天鵝拉花 十分可愛👉🏻Egg Benedict sandwich $138🥪 有Panini同sourdough 兩個包款揀它的麵包非常新鮮,而且搭配火箭菜 雙蛋 煙肉和蛋黃醬,味道濃郁。我選擇了Panini麵包,這讓整個口感更加豐富。👉🏻煙三文魚凱撒沙律 $98這是一道非常清新的菜式。沙律中的生菜非常新鮮,而且配上煙燻三文魚,味道更加豐富。沙律醬的口感非常柔和,讓整個菜式更加協調。價格只有$98,但勁大碗 份量十足!個碗仲大過我個頭 真的非常超值。
👉🏻Dirty $30
drinks 50%of (50% off)

👉🏻Hojicha Latte $23

👉🏻Egg Benedict sandwich $138
🥪 有Panini同sourdough 兩個包款揀

👉🏻煙三文魚凱撒沙律 $98
  • Hotjicha  latte
如果有人問我去佐敦食早午餐有什麼推薦這家 Studio Caffeine 必須上榜!𖠚՜以簡約時尚風格作為設計主要用上黑、白、木三個元為作為基調用上木作為配搭,令單調的黑白增添一些現代感與整潔的牆身和明亮的吊燈形成了對比採用 Semi Open Kitchen 令整體空間感更為提升 ˖*雖是專售各款優質精品咖啡,但我卻覺得食物是一大亮點!敢說得上比很多餐廳更為優秀 ✍︎Menu 主打 4 款主食:① All-day Breakfast ② Linguine ③ Sandwich ④ Salad每款大約有 3 至 6 種選擇而且凡購買了主食即可以半價加配飲品!(酒精飲品除外)☞ 意大利奶油芝士醬配蟹肉 $138𝘊𝘳𝘦𝘢𝘮𝘺 𝘈𝘭𝘧𝘳𝘦𝘥𝘰 𝘚𝘢𝘶𝘤𝘦 𝘸𝘪𝘵𝘩 𝘊𝘳𝘢𝘣 𝘔𝘦𝘢𝘵如果你是「蟹粉」,非常推薦點選這款!整個意粉鋪滿了蟹肉,可說是毫不吝嗇 (•̤̀ᵕ•̤ )每一口都能品嚐到蟹肉的豐富滋味再配上超香口的意大利奶油芝士忌廉醬非常濃稠可口 (੭*ˊᵕˋ)੭☞ 特色凱薩卡邦尼配意式煙肉 $138𝘚𝘪𝘨𝘯𝘢𝘵𝘶𝘳𝘦 𝘊𝘢𝘦𝘴𝘢𝘳 𝘊𝘢𝘳𝘣𝘰𝘯𝘢𝘳𝘢 𝘸𝘪𝘵𝘩 𝘗𝘢𝘯𝘤𝘦𝘵𝘵𝘢每次去咖啡店,除了
如果有人問我去佐敦食早午餐有什麼推薦

這家 Studio Caffeine 必須上榜!𖠚՜

以簡約時尚風格作為設計
主要用上黑、白、木三個元為作為基調
用上木作為配搭,令單調的黑白增添一些現代感
與整潔的牆身和明亮的吊燈形成了對比

雖是專售各款優質精品咖啡,但我卻覺得食物是一大亮點!
敢說得上比很多餐廳更為優秀 ✍︎
Menu 主打 4 款主食:
每款大約有 3 至 6 種選擇
而且凡購買了主食即可以半價加配飲品!(酒精飲品除外)

☞ 意大利奶油芝士醬配蟹肉 $138

如果你是「蟹粉」,非常推薦點選這款!
整個意粉鋪滿了蟹肉,可說是毫不吝嗇 (•̤̀ᵕ•̤ )
每一口都能品嚐到蟹肉的豐富滋味
再配上超香口的意大利奶油芝士忌廉醬
非常濃稠可口 (੭*ˊᵕˋ)੭
意大利奶油芝士醬配蟹肉意粉 𝘊𝘳𝘦𝘢𝘮𝘺 𝘈𝘭𝘧𝘳𝘦𝘥𝘰 𝘚𝘢𝘶𝘤𝘦 𝘸𝘪𝘵𝘩 𝘊𝘳𝘢𝘣 𝘔𝘦𝘢𝘵

☞ 特色凱薩卡邦尼配意式煙肉 $138

每次去咖啡店,
除了 Latte/Tiramisu 是我必點以外
還有就是 Carbonara!
(沒錯,是屬於那種每次重覆看菜單但還是點一樣食物的人 ˘︶˘)
我敢說這款是我全港頭 5 喜歡的 Carbonara
很多餐廳烹調 Carbonara 的醬汁不夠濃稠
芝士/奶油未也不夠香,以為打 1 隻蛋黃就可以增添香氣
結果就是不夠咸香也不夠掛汁,但偏偏煙肉卻又太咸
令味道不夠 balanced

但這款我很滿意!
Carbonara 用上香濃白汁,
沒有 Cheese 和蛋的加持,味道依然十足
再加配厚切意式煙肉和薄切風乾豬面頰肉
兩款肉令口感層次更為豐富
而 Linguine 而做到 Al dente
令每口都非常 Creamy 和掛汁
可謂是誠意之作 ⚆ ⚆
特色凱薩卡邦尼配意式煙肉意粉 Signature Caesar Carbonara with Pancetta

☞ 𝗟𝗮𝘁𝘁𝗲 (𝘓𝘢𝘳𝘨𝘦) $46

店員細心推介這兩杯 White
用上了 Peru Cafe Del Valle 的咖啡豆
經過 Washed(水洗處理法)的烘焙

入口帶點醇厚 Nutty 伴隨奶香的味道
散發 Almond Milk Chocolate 的香味
奶泡幼滑細緻,很對我的口味 ~

這杯拉花更是美到不行!
兩杯 Latte 畫上 蜂烏、猴子 兩款不同圖案
不太捨得喝進去 ꈍ◡ꈍ

上網留意到很多人都對這家的 All-day Breakfast 讚譽有加
既然還有北角、火炭兩家分店
下次要到北角分店 cafe hopping 和品嚐 adb! •ᴗ•

✁┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈✄

𖤘 𝙎𝙖𝙫𝙚 𝘵𝘩𝘪𝘴 𝘱𝘰𝘴𝘵 𝘧𝘰𝘳 𝘺𝘰𝘶𝘳 𝘧𝘰𝘰𝘥 𝘫𝘰𝘶𝘳𝘯𝘦𝘺
𖤘 𝙁𝙤𝙡𝙡𝙤𝙬 𝘵𝘰 𝘧𝘪𝘯𝘥 𝘺𝘰𝘶𝘳 𝘳𝘦𝘴𝘵𝘢𝘶𝘳𝘢𝘯𝘵 𝘪𝘯𝘴𝘱𝘪𝘳𝘢𝘵𝘪𝘰𝘯
𖤘 𝙏𝙖𝙜 @lattemilkyway 𝘪𝘯 𝘺𝘰𝘶𝘳 𝘴𝘵𝘰𝘳𝘪𝘦𝘴/𝘧𝘦𝘦𝘥𝘴
2023-07-19
2023-07-16 117 浏览
行過路過 , 見到 "Studio Caffeine" , 於是兩公婆就入去飲杯咖啡食件 cake ~Jasmine green-tea, green grape roll cake 茉莉綠茶, 青提子, 卷蛋糕 : 蛋糕質地濕潤柔軟 , 滿滿的茉莉綠茶香,配合幼滑的忌廉,以及青提子粒,味道滿有驚喜 ~Iced Americano : 入口微帶清酸 , 口感滑順 , 主體偏向 nutty, 後帶有微微的 fruity 清酸 , 味道踏實 , 有變奏而不浮誇 ~Mocha : 咖啡味與朱古力味頗 balance 的 ,互相輝映之下 , 有點剛柔並濟的味道 ~本篇完 ~

本篇完 ~
2023-06-25 244 浏览
店舖以米黑色為主色調,給人優雅而神秘的感覺,環境舒適闊落,如平日到來,相信更能感受其中的寧靜。叫了素食全日早餐加三文魚、鷹嘴豆泥火箭菜芝士酸種麵包、Americano 及 Cappuccinos ;食物水準不錯,Cappuccinos 奶啡比例也恰到好處,拉花也對版,返而Americano 濃郁但缺乏香氣,水準一般。#素食全日早餐#加三文魚 ($15.00)#鷹嘴豆泥火箭菜芝士酸種麵包#Americano#Cappuccinos #StudioCaffeine (廟街)地址: 佐敦廟街284號地下電話: 27933480

#素食全日早餐
#加三文魚 ($15.00)
#鷹嘴豆泥火箭菜芝士酸種麵包
#Americano
#Cappuccinos

#StudioCaffeine (廟街)
地址: 佐敦廟街284號地下
電話: 27933480
2023-06-24
  • Cappuccino
  • 素食全日早餐
  • 鷹嘴豆泥火箭菜芝士酸種麵包
2023-06-17 328 浏览
• Studio Caffeine •佐敦呢間cafe已經係第二次到訪啦🥳食物質素同環境都很不錯🤓ʕ·͡ˑ·ཻʔ︎ ————————— ฅ՞••՞ฅ︎🤍意大利奶油芝士醬配蟹肉 $128蟹肉好多😳🦀意粉掛汁能力好強😝芝士味好濃郁🧀食落去奶味都好重~但食到大半開始覺得好膩🥺🤍Monster $128All day breakfast 好足料🩵食物既份量非常大😆特別鍾意佢嘅奶油餐包~👍🏻提子好脆好新鮮☺️🤍Caffe Mocha $呢2次到訪一次飲凍一次飲熱~叫iced都唔會淡味🥳ʕ·͡ˑ·ཻʔ︎ ————————— ฅ՞••՞ฅ︎餐廳推薦程度:🔆🔆🔆🔅(5個🔆為滿分;🔅為半分)Studio Caffeine (廟街) (佐敦)佐敦廟街284號地下🚇港鐵佐敦站行約5分鐘
• Studio Caffeine •

佐敦呢間cafe已經係第二次到訪啦🥳
食物質素同環境都很不錯🤓

ʕ·͡ˑ·ཻʔ︎ ————————— ฅ՞••՞ฅ︎
🤍意大利奶油芝士醬配蟹肉 $128
蟹肉好多😳🦀
意粉掛汁能力好強😝
芝士味好濃郁🧀
食落去奶味都好重~
但食到大半開始覺得好膩🥺

🤍Monster $128
All day breakfast 好足料🩵
[沙律菜、車厘茄、波波提子、煙燻三文魚、煙肉、紐倫堡腸、芝士大啡菇、炒滑蛋、秘製焗豆、法式奶油餐包]
食物既份量非常大😆
特別鍾意佢嘅奶油餐包~👍🏻
提子好脆好新鮮☺️

🤍Caffe Mocha $
呢2次到訪一次飲凍一次飲熱~
叫iced都唔會淡味🥳

ʕ·͡ˑ·ཻʔ︎ ————————— ฅ՞••՞ฅ︎

餐廳推薦程度:🔆🔆🔆🔅
(5個🔆為滿分;🔅為半分)

Studio Caffeine (廟街) (佐敦)
佐敦廟街284號地下
🚇港鐵佐敦站行約5分鐘
2023-06-13 245 浏览
同朋友係佐敦附近吃完飯,諗住飲杯嘢,坐陣,望落呢間裝修幾特別,所以揀咗呢間。朋友坐低了,我見到張凳有食物,就問個女職員有冇濕紙巾,話張凳污糟。佢冇應我,幾秒後黑口黑面拎住塊布&清潔噴霧過嚟,就係咁噴凳,完全冇避開我放係隔離凳的手袋,抹完張凳濕濕又冇拎乾布或紙巾抹乾就走咗去……如果你唔想清潔,你俾張紙巾或濕紙巾我自行清潔咪算,何必黑口黑面抹到張凳濕濕走咗去呢?有D想走,朋友話坐低咗,唔好意思走。咁就叫咗3杯熱啡,十分普通。總之冇下次。
-🍴🍽🍴🍽🍴🍽☕️☕️☕️☕️☕️🍴🍽🍴🍽🍴🍽-第一次到訪食唔到tiramisu,所以分咗兩次去,終於食到係有不枉此行嘅感覺🥹。🥢 美式全日早餐 +牛油果醬🆗所有早餐都係配奶油餐包,味道甜甜地似牛奶排包。值得一讚係所有嘢食即叫即整,上碟時係好夠熱👍。🥢 素菜全日早餐 🆗🥢 Tiramisu 🆙Cream 同蛋糕嘅比例係1:1咁,而兩層cream 嘅口感有啲唔同,面嗰層明顯係打到輕身好多,食落好有層次☺️。而浸過咖啡嘅lady fingers 亦都keep到蛋糕嘅口感,唔會太濕而淋哂,咖啡味好濃,唔會淨係得甜味😍。🥢 Latte (Large size) 跟餐價🆗🥢 Espresso Combo (espresso + cappuccino) 跟餐價🆗跟餐可以用半價試到咖啡真係幾抵,佢地嘅咖啡豆選擇都多,餐牌上每隻豆都有好detailed 嘅味道description,花多眼亂所以叫店員推介但佢好似唔太熟悉d咖啡豆咁😹。 最後飲咗Ethiopia West Arsi Nensebo,酸味比較突出,口感薄身啲。🥢 特式凱撒卡邦尼配意式煙肉 🆗呢度嘅卡邦尼加入咗凱撒沙律醬,食落酸酸地幾開胃而且黑椒味都重

🍴🍽🍴🍽🍴🍽☕️☕️☕️☕️☕️🍴🍽🍴🍽🍴🍽

🥢 美式全日早餐 +牛油果醬🆗

🥢 素菜全日早餐 🆗
🥢 Tiramisu 🆙

🥢 Latte (Large size) 跟餐價🆗

🥢 特式凱撒卡邦尼配意式煙肉 🆗

呢度嘅卡邦尼加入咗凱撒沙律醬,食落酸酸地幾開胃而且黑椒味都重,有別於一般好滯嘅cream味,幾特別👍。而且餐廳係用意式煙肉(Pancetta) ,比較厚切同埋相比起煙肉較易食到豬肉香味。

📌 第一次去呢間cafe係星期日,食唔到tiramisu 😢。原來逢星期一同四先會有tiramisu 由北角分店運過嚟,賣完不補~

🌟評價 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴𝘀🌟
食物 𝗙𝗼𝗼𝗱 7/10
環境 𝗘𝗻𝘃𝗶𝗿𝗼𝗻𝗺𝗲𝗻𝘁 6.5/10
服務 𝗦𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲 6.5/10
性價比 𝗩𝗮𝗹𝘂𝗲 𝗳𝗼𝗿 𝗠𝗼𝗻𝗲𝘆 7/10
整體 𝗢𝘃𝗲𝗿𝗮𝗹𝗹 6.75/10
🍴🍽🍴🍽🍴🍽☕️☕️☕️☕️☕️🍴🍽🍴🍽🍴🍽

🗺 Studio Caffeine (佐敦)
佐敦廟街284號地下

🗺 Studio Caffeine (火炭)
火炭坳背灣街14-24號金豪工業大廈1期地下B02號舖

🗺 Studio Caffeine (北角)
北角和富道126號地下A2號舖
#bakdiu西式 #bakdiucafe #bakdiu油尖旺區 #bakdiu佐敦
2023-03-24 416 浏览
叫咗兩杯 iced americanoNutty 個杯好明顯哋飲到一大陣燶味🫠🫠🫠成口都係燶味🫠🫠🫠充滿致癌物質的感覺🫠🫠🫠No next time🫠🫠🫠
叫咗兩杯 iced americano
Nutty 個杯好明顯哋飲到一大陣燶味🫠🫠🫠
成口都係燶味🫠🫠🫠
充滿致癌物質的感覺🫠🫠🫠
No next time🫠🫠🫠
2023-03-15 338 浏览
早上時段去廟街見到此[咖啡因工作室], 星期三早餐時段8:30到訪, 環境清靜, 人流3枱客。 音樂唔嘈吵, 好。可以清靜地品嚐美味簡單早餐焦糖肉桂蘋果醬牛角包🥐 8分蘋果肉唔苦又唔會好甜, 剛好。肉桂味好香, 唔會苦澀牛角包鬆軟但唔夠脆口。配Latte ☕️regular +$20。7分 (早餐配咖啡半價。 <原價$40>)味道唔太夠香又唔夠熱, 對於鐘意飲較熱咖啡, 它只有6.5成熱。 個人認為再熱d會好d. 個人總評。環境 8.5分服務 8.5分 (有禮貌)食物 7.5分

可以清靜地品嚐美味簡單早餐

焦糖肉桂蘋果醬牛角包🥐 8分
蘋果肉唔苦又唔會好甜, 剛好。
肉桂味好香, 唔會苦澀
牛角包鬆軟但唔夠脆口。

配Latte ☕️regular +$20。7分
(早餐配咖啡半價。 <原價$40>)

個人總評。
環境 8.5分
服務 8.5分 (有禮貌)
食物 7.5分

搵到呢間all day breakfast 都有幾款嘅cafe 一直都想試😍 可惜對上一次見勁多人排隊就放棄左🙈 今次終於試到😆American all day breakfast ($118)classic Irish coffee ($92)叫左兩份美式全日早餐😙 有車厘茄 煙三文魚 煙肉🥓 紐倫堡腸 芝士脆皮腸 芝士大啡菇 炒蛋 焗豆 仲有法式奶油餐包🍞 早餐好豐富而且好睇好食😋 紐倫堡腸同芝士脆皮腸食落有少少驚喜嘅好食🤤特別不得不提係杯Irish coffee 真係好好飲❣️ 雖然我未必知咩叫正宗🙈 但呢杯真係我飲過最好飲嘅Irish coffee 😚 入口先品嚐上面嘅cream 然後係whiskey 加espresso 成件事好rich😍

classic Irish coffee ($92)

classic Irish coffee
2021-10-04
classic Irish coffee
想食All Day Breakfast,見喺佐敦都有唔少cafe揀,今次先食Studio Caffeine。食咗:▪️超級全日早餐 $128:呢個super ADB 有沙律菜、車厘茄、新鮮水果(當日係青提)、煙燻三文魚、煙肉、紐倫堡腸、炒滑蛋、秘製焗豆(唔止等蕃汁豆,仲有偏硬嘅鷹嘴豆)同法式奶油餐包。一次過放啲嘢食喺碟到真係好豐富,食完又full energy。▪️牛油果三文魚包(酸種麵包Sourdough)$98:三文魚份量都唔惹少,砌到花形咁睇見都心心眼😍相比起ADB當然無咁大份,不過都夠飽。▪️跟餐飲咖啡半價☕️Latte $20☕️Rose Latte $23 -無加一
超級全日早餐

食咗: