2023-08-24 109 浏览
因為放工時間要同朋友揀個中間點,所以揀左佐敦呢個市中心位置,係柯士甸站行過去都好近!之前夜晚同朋友食完飯想繼續傾計所以搵左間cafe坐下,發現佢啲咖啡好好飲😍 今次夜晚想搵個有得book嘅地方好好坐低慢慢傾計,所以就揀左studio caffeine🥰平日夜晚嘅餐廳唔算多人,店員好好一早已經幫我地安排左最入面一張四人枱,餐廳仲播緊啲輕音樂,放工時間黎坐得好舒服😌餐廳食物選擇都唔少,主打all day breakfast同各種輕食,都有唔少意粉可以揀。不過今日我地兩個都唔係好餓,所以嗌左兩個冇咁heavy嘅選擇😊《南瓜雞髀菇意粉》本身仲擔心會唔會好多白汁好油膩,但呢個意粉冇落太多奶落去,食落係滿滿嘅南瓜蓉,creamy得嚟唔會好滯,正常發揮。《班尼迪蛋巴馬火腿意大利包》本身呢個包包可以揀配sourdough或者panini,但因為驚前者好硬,所以揀左後者。包體食落好軟熟厚實!而且調味都好唔錯,少少帶香草同蕃茄酸,加埋火腿都唔會好油☺️ 《latte & flavoured coffee》上次嚟到飲啡係有驚喜,今次仍然保持水準!我嗌左latte,口感依然順滑,而且見到上面奶泡係好綿密,好滿

《南瓜雞髀菇意粉》

《班尼迪蛋巴馬火腿意大利包》

《latte & flavoured coffee》

上次嚟到飲啡係有驚喜,今次仍然保持水準!我嗌左latte,口感依然順滑,而且見到上面奶泡係好綿密,好滿足🥰 朋友見到flavoured coffee嗌嚟試下,原來係可以揀rose/ vanilla / hazenut。佢飲完都話好okay👏🏻👏🏻

《黑芝麻忌廉卷蛋》

兩個女仔好為食,叫左個飯後甜品,好味😋😋😋 蛋糕濕潤,芝麻味濃郁,正😎

總結:❤️❤️❤️❤️(4/5)

夜晚餐廳空間充足,可以同朋友靜靜地傾計!食物水準正常,咖啡水準岀色☕️💕💕💕

餐廳原來可以用openrice pay,第一次用左rice dollar付款!因為唔係間間餐廳用得,好開心😂 可以慳返$30幾,下次大家book位時可以留意下。
2023-08-23
2023-08-13 142 浏览
今日去到終於到現場體驗這家比較多好評的cafe,食物平均來說還可,食了一個monster all day breakfast及一件 cream cheese bagel, 一杯flat white, 一杯 latte,提一下是bagel加cream cheese有些失望,咖啡整體來說可以;但十分有必要提是店內環境真是不太優,一進店內坐下時已嗅到店內油煙味很大很重,還很嘈吵,所以一食完已不能待久很想離開,真心希望店家可改善。

2023-08-13 85 浏览
📍 Studio Caffeine 佐敦廟街284號地舖 🍽️北角和富道126號地下A2號舖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖#冬陰公醬配虎蝦意大利麵 $145💭 擺盤係勁吸引🤩色香味首先顏色已經取勝,三隻蝦配車厘茄個賣相紅紅橙橙咁🟠望落令人好想快啲食,蝦預先煎香左先,爽口彈牙🦐個冬陰公都幾濃味,撈埋意粉食岩岩好,意粉唔係淋口果種,咬落有口感,亦掛到汁🍝.#意大利奶油芝士醬配蟹肉意大利麵 $135💭 如果個虎蝦意粉係吸引,咁呢個直頭要用震驚尼形容😱佢啲蟹肉係放到成隻龍蝦咁長🦀未撈勻前可以大大啖咁成羹蟹肉放入口,滿足想食蟹既朋友,就算撈勻左都可以每啖意粉都梗有啲蟹肉,個芝士醬同冬陰功醬比係相對清淡,但其實都好濃烈芝士味🧀️係一兜會不經不覺食晒既意粉. #單品朱古力 $34💭 呢度凡惠顧主食就可以半價嗌野飲,當然舖頭賣點係咖啡☕️但就算好似🐷咁唔飲咖啡都可以有其他選擇既,朱古力都係唔算甜帶微微酸,係好事因為咁樣可以試真可可既味道,係可可既原味道👅.#冷泡茶 $27💭 個冷泡茶既顏色係超乎左🐷既想像,個杯好靚好日式🎏估唔到入面裝住啲粉紅色既茶,似係啲唔知咩莓沖出尼既味道🍓聞落好香,飲落唔太甜,有
📍 Studio Caffeine
佐敦廟街284號地舖 🍽️
北角和富道126號地下A2號舖
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
#冬陰公醬配虎蝦意大利麵 $145

#意大利奶油芝士醬配蟹肉意大利麵 $135

#單品朱古力 $34

#冷泡茶 $27
💭 個冷泡茶既顏色係超乎左🐷既想像,個杯好靚好日式🎏估唔到入面裝住啲粉紅色既茶,似係啲唔知咩莓沖出尼既味道🍓聞落好香,飲落唔太甜,有啲似冷泡既花茶

#焙茶忌廉卷蛋 $60
#蜜柑忌廉卷蛋 $68
💭 兩個卷蛋都好出色👍🏼蜜柑卷蛋中間真係有蜜柑,唔係味咁簡單🍊但如果一定都揀🐷會首先推薦焙茶味,成個卷蛋無論係舊蛋糕定cream都充滿焙茶味,最要讚係個cream,有焙茶味得尼又唔會甜,連🐷唔食cream既都食左🍵

哩次約左朋友食哩間𝚜𝚝𝚞𝚍𝚒𝚘 𝚌𝚊𝚏𝚏𝚎𝚒𝚗𝚎佐敦分店✨門口睇以為好少位點知原來行入去仲有多𝚍位🥰我地好好彩坐左係好靚既卡位度🪑有個好浪漫既吊燈係上面💡食物質素唔錯👍🏻選擇多,店員態度都唔錯坐得舒服😌🍳超級全日早餐 $𝟷𝟹𝟻材料好豐富✨除左大啡菇有小小燶之外🤏🏻其他都好完美🥰提子仲要超甜~食落既滿足👍🏻🦀️蟹肉奶油意粉 $𝟷𝟹𝟻好多蟹肉😍唔會腥,用料好足調味都唔錯👍🏻份量好足🤣擺盤都好靚~🍵𝙼𝚊𝚝𝚌𝚑𝚊 𝙻𝚊𝚝𝚝𝚎 (𝚕𝚞𝚗𝚌𝚑半價+$𝟸𝟽)唔錯👍🏻唔會太甜,份量對比一般𝚌𝚊𝚏𝚎黎講都算幾大杯~茶味濃有奶香🍹𝙴𝚡𝚙𝚛𝚎𝚜𝚜𝚘 𝚃𝚘𝚗𝚒𝚌 (𝚕𝚞𝚗𝚌𝚑半價+$𝟹𝟶)一上黎已經見到好靚既漸層✨飲落好爽好消暑🥰微甜有咖啡香👍🏻同樣好大杯~
食物質素唔錯👍🏻選擇多,店員態度都唔錯坐得舒服😌

🍳超級全日早餐 $𝟷𝟹𝟻

🦀️蟹肉奶油意粉 $𝟷𝟹𝟻

🍵𝙼𝚊𝚝𝚌𝚑𝚊 𝙻𝚊𝚝𝚝𝚎 (𝚕𝚞𝚗𝚌𝚑半價+$𝟸𝟽)

🍹𝙴𝚡𝚙𝚛𝚎𝚜𝚜𝚘 𝚃𝚘𝚗𝚒𝚌 (𝚕𝚞𝚗𝚌𝚑半價+$𝟹𝟶)

2023-08-08 98 浏览
weekend去左佐敦呢間Studio Caffeine,食物好高質!! 門口位有小小既戶外打卡位,整間cafe以黑色同淺木為主,簡約又型格! 氣氛寧靜好舒服! 入內見到有售賣咖啡豆的架子,座位有高枱凳同正常卡位🤎 我地既晚餐叫左:.🍱超級全日早餐呢度既all day breakfast有3款,一款係呢個乜都有,一款係美式全日早餐,分別就係美式會多條芝士脆皮腸同無沙律菜水果,而第三款就係素食。我地揀既超級all day breakfast份量超大,色彩繽紛,視覺滿分! 有沙律菜、煙三文魚、煙肉、紐倫堡腸、芝士大啡菇、炒滑蛋、車厘茄、青提子、秘製焗豆同法式奶油餐包! 每樣都整得好好食!.🍝意大利奶油芝士醬配蟹肉意粉一來到就見到超多蟹肉😱真係俾足料! 成層蟹肉橫跨碗意粉! 用上意大利奶油芝士調製既醬汁好creamy好入味!! 加埋豐富又濃郁既蟹肉,好滋味!.原來加配飲品可享半價優惠! 我地就叫左一人一杯!🍫經典朱古力(凍)呢杯經典朱古力好好味,朱古力味好濃,質地好滑,真係好得!.🍵抹茶拿鐵(凍)呢杯就反而比較清淡,係抹茶奶既味道,幾香!.呢度既咖啡係招牌,可以話係香港精品咖啡名店,出過唔少
🍱超級全日早餐
🍝意大利奶油芝士醬配蟹肉意粉
原來加配飲品可享半價優惠! 我地就叫左一人一杯!
🍫經典朱古力(凍)
呢杯經典朱古力好好味,朱古力味好濃,質地好滑,真係好得!
🍵抹茶拿鐵(凍)
呢杯就反而比較清淡,係抹茶奶既味道,幾香!
呢度既咖啡係招牌,可以話係香港精品咖啡名店,出過唔少咖啡比賽冠軍,店主亦精心挑選咖啡豆,仲有自家烘焙咖啡! 當晚唔太舒服所以唔可以飲咖啡住,下次來一定要飲返杯!☕
2023-08-05
  • 超級全日早餐
  • 意大利奶油芝士醬配蟹肉意粉
2023-08-08 73 浏览
超級chill! 年輕型格cafe!*超級全日早餐(沙律菜 煙三文魚 煙肉 紐倫堡腸 芝士大啡菇 炒滑蛋 車厘茄 焗豆 法式奶油餐包)這個早餐非常豐盛!能滿足各種不同口味的人,開心share好緊要🤭大啡菇上的芝士🧀️!還拉絲呢~我超喜歡放在奶油餐包上一起吃,滋味!*意式煙肉卡邦尼配巴馬火腿將煙肉炒至酥脆,再配上大蒜和洋蔥等調味料,最後再加入巴馬火腿。是一道很有層次感和豐滿口感的菜品。流出層層油香~配以濃滑蛋黃香和黏稠的口感~只能說:一.級.棒!*Ice Classic Chocclate冰涼的巧克力飲料在夏天非常受歡迎,尤其是在炎熱的天氣裡。濃郁的巧克力味道並帶有些許的甜度,是一個很棒的選擇!場內還有各種店家自己炒製而成的咖啡豆供購買。
超級chill! 年輕型格cafe!

*超級全日早餐

*意式煙肉卡邦尼配巴馬火腿

*Ice Classic Chocclate

場內還有各種店家自己炒製而成的咖啡豆供購買。

2023-08-08 69 浏览
Weekend 成日都會好想食brunch ~去睇戲之前去咗佐敦搵cafe☕️11點到已經全場full晒🥺 好彩好快有位😙主要食全日早餐、意粉、三文治🥪食物、服務都ok 會再encore🫶🏻另外都有戶外位置 Pet - friendly🐶📍American all day breakfast ($125)呢到ABD 有分American or Monster(貴多$10)分別只在於有冇沙律菜同水果~ American仲多條芝士脆皮腸所以一定揀平$10 😎😎有煙三文魚、煙肉🥓炒滑蛋、紐倫堡腸、芝士脆皮腸、車厘茄、芝士大啡菇、焗豆 、法式奶油餐包🍞 真係堅豐富又好colorful😋 Brunch 必食‼️炒滑蛋 /份量勁多 夠滑夠嫩🥚芝士脆皮腸都有爆到少少芝士汁出黎煙肉煎到有D乾🥲但配餐包、滑蛋食ok麵包係偏軟身 有牛油香🧈但真心細塊 2啖食哂🙂整體以早餐計 男女仔食夠飽🔥📍班尼迪蛋配巴馬火腿 ($138)可選Panini (軟身) / Sourdough (硬身)我揀左Panini,黎到個包好澎湃🤣橫切面放上兩隻水煮蛋 + 巴馬火腿 + 火箭菜 賣相好正 已經流哂口水🤤𠝹開蛋黃 麵包可完全索
Weekend 成日都會好想食brunch ~
去睇戲之前去咗佐敦搵cafe☕️
11點到已經全場full晒🥺 好彩好快有位😙
主要食全日早餐、意粉、三文治🥪
食物、服務都ok 會再encore🫶🏻
另外都有戶外位置 Pet - friendly🐶

所以一定揀平$10 😎😎
真係堅豐富又好colorful😋 Brunch 必食‼️
炒滑蛋 /份量勁多 夠滑夠嫩🥚
芝士脆皮腸都有爆到少少芝士汁出黎
煙肉煎到有D乾🥲但配餐包、滑蛋食ok
麵包係偏軟身 有牛油香🧈
但真心細塊 2啖食哂🙂
整體以早餐計 男女仔食夠飽🔥

📍班尼迪蛋配巴馬火腿 ($138)
我揀左Panini,黎到個包好澎湃🤣
橫切面放上兩隻水煮蛋 + 巴馬火腿 + 火箭菜
賣相好正 已經流哂口水🤤
𠝹開蛋黃 麵包可完全索哂蛋汁!
巴馬火腿既鹹香味好出 配蛋食很不錯👍🏻
整體口感都非常好 值得叫😍

📍Mocha Latte ($27) Cold Brew ($30)
>> 半價優惠換購飲品 <<
呢杯抹茶鮮奶幾好飲
抹茶味幾濃🍵 口感順滑
有少少抹茶嘅澀味 但係未算好苦~
可惜天氣太熱☀️唔係都幾想睇拉花
Cold Brew想試好耐😏
口感比較滑順 味道偏酸 少少回甘~
  • 美式全日早餐
2023-08-07 51 浏览
Studio Caffeine價錢💲: $135/ $145/ $66/ $68/ $60好味程度😋: 4/5服務🍴: 3.4/5環境🗾: 3.7/5性價比🥢: 3.4/5回頭率😚: 3.7/5-去到佐敦後幾條街的廟街,有好多餐廳,cafe都唔例外!今次的studio caffeine已經開左好耐,甚至開埋分店去北角😋 假日的晚市唔會好多人,坐得幾舒服。去到呢間梗係要飲咖啡!佢哋有好多自家炒製的咖啡豆,款式好講究!除左一般的咖啡,仲有特別d的冰滴、cold brew、手沖等。-✅Monster. 望落幾豐富的all day,不過大部分都係現成的,味道上唔係好驚喜,但都好食既😌紐倫堡腸juicy。煙三文魚有2大片。炒滑蛋食到奶香😜啡菇加左芝士冇咁單調,多汁。餐包都鬆軟。 幾中意仲有幾粒提子,refresh下口腔😗-✅✅Tong yum kung linguene w/ tiger prawn. 意粉有硬度,新鮮煮好熱辣辣👍🏻 醬汁好多,足夠被每條麵條掛起😛冬陰功醬口味偏辛辣,加埋茄蓉+車厘茄,酸酸辣辣好刺激夠味🥳 呢隻冬陰功意粉係無椰奶版本,只有酸辣味道。虎🦐3隻,新鮮彈牙🤓-✅Melo
Studio Caffeine
好味程度😋: 4/5
服務🍴: 3.4/5
環境🗾: 3.7/5
性價比🥢: 3.4/5
回頭率😚: 3.7/5

✅Melon rollcake. 蛋糕組織綿密無窿窿,覺得可以稍為更軟熟🤔原味蛋糕體食到🥚香,入面係生乳餡,奶味醇厚香滑😬加中間juicy香甜的赤蜜瓜,都唔錯。如果可以多小小蜜瓜就更好啦!

✅✅S.O. chocolate. 第一次飲單品🍫,暖暖地,超濃厚,好杰😍濃郁的朱古力味唔會過甜。口感有啲似流質的朱古力慕斯一樣,有驚喜!

✅Cold brew. 入口先飲到齋啡的果酸,後韻係淡淡的咖啡苦味,酸同苦味兩樣味道都啱啱好,適合夏天飲😉

會想再來飲杯咖啡☕️ 下次去北角試試!

holiday chill 最好想去同屋企人瞓醒食過brunch 啦~今日去左bookmarked 左好耐嘅佐敦cafe, 假日都開朝早8點,訓醒就可以隨時過嚟食😆 餐廳位置唔多架~ 有興趣就要早少少去😛叫左3份brunch, 要配咖啡☕️亦可以半價加購😋都幾抵🌸超級全日早餐Monster 💰135👍All day breakfast 🍳 有3款, 想食得健康啲,所以叫左有水果🍉,車厘茄同沙律🥗嘅monster~ 除左沙律菜,仲有煙三文魚,煙肉,紐倫堡腸,芝士大啡菇,炒滑蛋,秘製焗豆和法式奶油餐包,超級豐富~大啡菇好juicy, 芝士🧀️味好濃,火炙過後帶煙燻味🌸 Carbonara w/ Pancetta andParma Ham 意式煙肉卡邦尼配巴馬火腿💰135Carbonara 唔算好濃,反而煙肉同Parma Ham嘅鹹香味好出,剛剛可以同意粉嘅味道中和返😆意粉掛汁,口感偏軟帶少少咬口🍝🌸火腿芝士牛角酥💰55正常發揮~如果芝士溶啲就更加好味至於咖啡方面都幾多選擇,叫左杯cappuccino 同latte咖啡係即磨,拉花好靚😆整體來講奶泡夠香滑但咖啡味唔算濃,大眾化口味
叫左3份brunch, 要配咖啡☕️亦可以半價加購😋都幾抵

🌸超級全日早餐Monster 💰135👍

🌸 Carbonara w/ Pancetta and
Parma Ham 意式煙肉卡邦尼配巴馬火腿💰135

🌸火腿芝士牛角酥💰55
正常發揮~如果芝士溶啲就更加好味

2023-08-04 42 浏览
冬陰公醬配虎蝦🦐冬陰公真係好惹味,酸酸辣辣撈埋意粉好鬼正,麵條小小粗身好有口感,蝦🦐大大隻又爽口,好好味架呢😍班尼迪蛋配巴馬火腿🥚一刀切落去流晒心,夾埋巴馬火腿同火箭菜,配埋酸種麵包真係好好好味😋,通常去cafe我都必點的👍🏻👍🏻👍🏻通靈咖啡☕️天氣熱熱地飲杯通靈咖啡☕️真係人生一樂事,佢地咖啡沖得好好飲。單品朱古力🫗特特特濃嘅朱古力味,鍾意飲朱古力嘅朋友唔好錯過喇…好好好飲。
冬陰公醬配虎蝦🦐

班尼迪蛋配巴馬火腿🥚

通靈咖啡☕️

單品朱古力🫗
2023-07-29 83 浏览
精品咖啡店暗藏高質手工意粉(⊙ꇴ⊙)?呢排見好多人幫襯呢間走黑暗型格風嘅𝒸𝒶𝒻𝑒 主打來自世界各地嘅精選咖啡豆 手沖咖啡之類☕️估唔到主食部分都一樣出色 難怪有幾間分店.♥ 班尼迪蛋配巴馬火腿酸種包 $①③⑧當𝘌𝘨𝘨 𝘉𝘦𝘯𝘦𝘥𝘪𝘤𝘵碰上𝘚𝘰𝘶𝘳𝘥𝘰𝘶𝘨𝘩⋯ 酸種包嘅氣孔頓時被澎湃嘅流心蛋漿填滿 但仍保留少許多士嘅脆度 𝘗𝘢𝘳𝘮𝘢 𝘏𝘢𝘮嘅鹹味襯托蛋香 味道更立體(´3`).♥ 牛肝菌本菇配帶子意粉 $①③⑤事後先發現係手工意粉 唔怪得咁驚喜🍝意粉質感恰到好處 粉感不重亦不過硬 既𝘤𝘳𝘦𝘢𝘮𝘺又不油膩 帶菇菌類嘅獨特香氣 好吃.♡ 𝙈𝙤𝙘𝙝𝙖 (𝙇) +$②⑦.♡ 𝙃𝙤𝙟𝙞𝙘𝙝𝙖 𝙇𝙖𝙩𝙩𝙚 (𝙍) +$②③主食可半價配飲品 𝕔𝕒𝕗𝕖嚟講稱得上良心價(ˇ ⊖ˇ)啡類揀左既苦既甜嘅摩卡 香醇濃郁 入口絲滑 焙茶拿鐵充滿煎焙香氣 兩杯嘅拉花亦好用心~欣賞!

♥ 班尼迪蛋配巴馬火腿酸種包 $①③⑧
班尼迪蛋配巴馬火腿酸種包

♥ 牛肝菌本菇配帶子意粉 $①③⑤

♡ 𝙈𝙤𝙘𝙝𝙖 (𝙇) +$②⑦

♡ 𝙃𝙤𝙟𝙞𝙘𝙝𝙖 𝙇𝙖𝙩𝙩𝙚 (𝙍) +$②③

班尼迪蛋配巴馬火腿酸種包
2023-07-28 77 浏览
💛 #佐敦 @studiocaffeine 🥓返工返半晝,最適合收工後去cafe chill吓、食吓好嘢🥰 早前我就去咗 #廟街 嘅 「Studio Caffeine」食嘢,呢度嘅裝修好有格調之餘,食物都好有質素㗎😋🍳 超級全日早餐 Monster All Day Breakfast 🧇 ($135)呢度連全日早餐都有三款,我就揀咗最大份嘅「Monster」😈 裏面有超多嘢! 沙律菜好爽脆好清新、煙三文魚同煙肉份量好多,鹹香得宜,有唔會太硬/韌🤗 紐倫堡腸好長又juicy~ 最正係呢個芝士大啡菇🤩 啲汁多到爆晒出嚟🥳 炒滑蛋半熟好滑!仲車厘茄、青提子、秘製焗豆同法式奶油餐包,超滿足😋☕️ 冰焙茶拿鐵 Iced Hojicha Latte 🧋 ($54)我仲叫咗杯凍Latte消消暑🥰 焙茶味仲好香好突出㗎🩷
💛 #佐敦 @studiocaffeine 🥓

我仲叫咗杯凍Latte消消暑🥰 焙茶味仲好香好突出㗎🩷

2023-07-28 88 浏览
最近同朋友去左呢間cafe食lunch 之前淨係黎飲過啡 今次試埋pasta☺️佢其實仲有all day breakfast 🍳同bagel呀egg benedict 🥚揀 不過我地好餓要食carbs🤣 所以揀左一人一個pasta🍝同latte☕️冬蔭公醬配虎蝦🦐幾特別! 冬蔭公都幾出個味 又juicy 同埋都有少少辣下 幾醒胃又惹味 配埋車厘茄幾夾 虎蝦開左邊 大大隻 仲有2 3隻食 煎得幾香 Carbonara 配煙肉🥓同parma ham食落係咸左少少 不過份量幾多下 幾咸香 carbonara 食落相對就無咁漏 個人私心Hojicha 多啲🤭個味出過matcha 拉花🫶🏻🫶🏻

2023-07-26 67 浏览
經典全日早餐 (Classic All-Day Breakfast): The dish comprised of perfectly poached eggs, crispy bacon strips, buttery toast, and a generous portion of sautéed mushrooms and grilled tomatoes. The eggs were cooked to perfection, with the yolks oozing out beautifully. Each component complemented the other, creating a harmonious symphony of flavors that left me craving for more. It was a hearty and satisfying breakfast, perfect to kickstart the day.綠茶鮮奶咖啡 (Green Tea Latte with Fresh Milk):The vibrant green
The vibrant green hue of the drink was visually appealing, and the first sip did not disappoint. The combination of earthy matcha and creamy fresh milk struck a perfect balance. The bitterness of the matcha was beautifully mellowed by the milk's sweetness, creating a comforting and indulgent drink. It was the ideal companion to my breakfast, and I found myself savoring every last drop.

卡邦尼意粉 (Carbonara Pasta):
The pasta was cooked to al dente perfection and coated in a rich, creamy carbonara sauce. The dish was generously adorned with crispy bacon, fresh Parmesan cheese, and a sprinkling of black pepper. The flavors were simply divine, and the sauce clung to the pasta strands, ensuring that every bite was a burst of flavor. It was a deliciously indulgent dish that left me fully content.
2023-07-16
早餐
2K
☕️Weekend chill住嘆杯靚啡☕️-Weekend成日形住一定要瞓多幾個鐘慢慢食個靚brunch先算係nice weekend🤣 所以今次就去咗朋友推介推過唔少咖啡大奬嘅cafe😚-🍳Monster All Day Breakfast 超級全日早餐 $135作為all day breakfast最緊要係多款式嘅食物😏 話明係monster 佢嘅份量超級足😚 有沙律菜 車厘茄 水果 煙三文魚 煙肉 腸仔等 仲有燒得幾好味嘅芝士大啡姑 同香噴噴嘅炒滑蛋 加上唔少得嘅焗豆 配上法式奶油餐包 啱晒選擇困難人士😛-🍝冬陰公醬配虎蝦意粉 $145虎蝦份量都算多 肉質新鮮彈牙🦐 意粉嘅質地都有少少al Dante 令人有啲驚喜 因為cafe嘅熱食通常都ma ma day🤣 佢嘅醬汁係好濃郁嘅冬陰公濃湯 有酸有辣 不過朝早食可能人有啲人會覺得重口左少少😂 -☕️Ice Drip Coffee +$35最後點可以唔叫啡 叫咗嘢食可以用半價配餐飲 我地就㨂咗冰滴咖啡 當日嘅啡係偏nutty路線 有啲淡淡嘅焦糖味 好香 夏天飲就夠晒fresh❤️-🍵Iced Hojicha Latte +$27另外冰焙茶
☕️Weekend chill住嘆杯靚啡☕️

🍝冬陰公醬配虎蝦意粉 $145

☕️Ice Drip Coffee +$35
🍵Iced Hojicha Latte +$27
另外冰焙茶拿鐵好濃郁 焙茶味道好足 唔會太水 而且唔會太甜 唔飲咖啡嘅朋友都可以試下😚

📍Studio Caffeine (廟街) (佐敦)
佐敦廟街284號地下
  • 超級全日早餐