2023-05-01 352 浏览
好離譜甜品係好食 價錢正常既但係收銀見到有女show波罅 就話送多枝椰子水比你 仲要佢明明無叫椰子類既甜品 極度不公平 好心啦 呢d野等無人見到先做 仲要人地叫既野食價錢平過我既
好離譜

甜品係好食 價錢正常既

2023-04-23 197 浏览
係附近食完飯,朋友就介紹左呢間糖水舖⋯地方不大,店內亦有洗手間。雖然地方細,但勝在人手多,出品快⋯⋯用膳當晚可能係平日,所以唔洗等位直接入得。但到我哋用膳到差唔多就見都有啲人出面等緊啲枱合埋做大枱⋯⋯尷尬嘅係我哋食完想坐多幾分鐘嘅時候,店員要另外兩個顧客搭枱坐我哋隔離⋯⋯其實我哋唔介意搭枱的,但堂另外兩個人坐在係到之後我哋係走唔到的,比人夾左係入面⋯⋯建議店員可以就座位安排上貼心少少,可能搭枱係平排坐而唔係對面咁坐⋯⋯食物方面選擇唔算超級多,主打都係椰皇為主,每款都係五十零蚊到⋯⋯質素可以接受。但椰皇桃膠抵食過芋圓咁,因為芋圓份量不多。另外留返付款方式,只有現金和八達通
係附近食完飯,朋友就介紹左呢間糖水舖⋯

另外留返付款方式,只有現金和八達通
👨🏻‍🍳Sweetheart (荃灣)📍荃灣鱟地坊8號卓明大廈地舖 無限encore的甜品店🫶🏻朋友介紹,鋪面門口細細,好易行過籠🤣格內雖小但整齊企理乾淨🫶🏻食過一次,就停吾到🙈 👍🏻🍽️椰皇蛋白有凍有熱🫶🏻必推!!甜而不膩,好滑🤤重蛋味!!有時會加小丸子🤣口感豐富D🙈🤣(小丸子許流山個種🥹) 👍🏻🍽️龍眼撈水晶粉凍❄️濃濃椰汁,大大粒龍眼肉,再加小丸子,椰果,水晶粉🤤只能說食到停吾到口😖😖😖 如果堂食滿HKD 100,老闆會送枝椰皇水比你🤤世一椰皇水!!飲過就吾會想飲其他🥲超濃!!超香甜!!!又系會飲吾停🥲 一字概之 : 讚👍🏻 #sweetheart #香港甜品推薦
👨🏻‍🍳Sweetheart (荃灣)
📍荃灣鱟地坊8號卓明大廈地舖

無限encore的甜品店🫶🏻
朋友介紹,
鋪面門口細細,好易行過籠🤣
格內雖小但整齊企理乾淨🫶🏻
食過一次,就停吾到🙈

👍🏻🍽️椰皇蛋白
有凍有熱🫶🏻
必推!!
甜而不膩,好滑🤤重蛋味!!
有時會加小丸子🤣
口感豐富D🙈🤣
(小丸子許流山個種🥹)

👍🏻🍽️龍眼撈水晶粉
凍❄️
濃濃椰汁,大大粒龍眼肉,再加小丸子,椰果,水晶粉🤤
只能說食到停吾到口😖😖😖

椰皇蛋白
椰皇蛋白加小丸子
椰皇水
2023-04-01 168 浏览
第一次食係誤打誤撞,本身都冇乜期望,因為大部份香港甜品舖都係性價比好低。一踏進店舖,整間店都充斥着椰子香味。我一直都好鍾意椰子味,所以第一印象即刻已經很不錯。店舖座位不多,但乾淨企理。睇得出係家庭經營,而且冇分店,對甜品更有期望。試過佢嘅椰皇,同埋普通傳統糖水,兩樣都值得食。都算足料。店舖好似只收現金,要留意返。
2023-01-13 265 浏览
食完飯經過見到呢間甜品鋪,見多人排隊應該唔會伏,入到去見個個都叫椰皇,就決定叫椰皇芒果試下。芒果冰絕對係新鮮果隻,唔係膠味果種,小丸子好煙靭,加上粒黑芝麻湯丸。食到最底,哇!好有驚喜,佢個蒟蒻底係用椰皇水整,絕對係真材實料,椰子控一定岩食!推介!!!!朋友食左個龍眼椰皇,佢話龍眼仲夾啲,下次一於試下😋
2022-12-10 277 浏览
食完牛角次男,當然食埋個甜品先返屋企 太太話之前同朋友係附近食過一間甜品店,個椰皇好好味。 咁就問佢係邊ka?「唔知wor」;咁附近有咩ka?「唔知wor」😑😑 真係多謝曬。既然太太比嘅資料咁有用,唔係搵唔到ma,最後皇天不負有心人,終於比我搵到,原來係呢間 Sweet Heart。 一去到門口,見到都有人係門口,入去問下兩位要等幾耐,馬上有位,咁就坐底食埋先 太太叫返佢最愛嘅椰皇系列,我呢 d 咁傳統嘅老人家,食返芒果西米露就得
食完牛角次男,當然食埋個甜品先返屋企

2022-12-03
2022-11-19 190 浏览
成日喺荃灣食嚟食去都係嗰幾間麻麻哋,今次試咗呢間,好食喎😋個椰皇蛋白超濃,超香椰味😍😍榴連都好香小店經營,價錢合理,唔會太貴出餐時間都可以鋪面唔大,去到可能要等等位
成日喺荃灣食嚟食去都係嗰幾間麻麻哋,
今次試咗呢間,好食喎😋
個椰皇蛋白超濃,超香椰味😍😍
榴連都好香
小店經營,價錢合理,唔會太貴
出餐時間都可以
鋪面唔大,去到可能要等等位
2022-11-07 204 浏览
搬離荃灣後好耐無食過佢。地方雖然細,以前都會入去幫襯的因為佢啲甜品真係好啱我口味,所以今日同家人飲飽茶後,經過都要入去幫襯下。椰皇系列真係好味道,而它的芋圚是我最喜歡的味道和口感,食落口感軟軟綿綿的,味道挺新鮮,不像擦子膠,淡而無味。剛巧今日天氣轉涼點左個熱椰皇蛋白芋圓,蛋白和芋圓混合在一起放入口,真係好正,再加上椰皇肉,令整個甜品出色。
搬離荃灣後好耐無食過佢。地方雖然細,以前都會入去幫襯的
因為佢啲甜品真係好啱我口味,所以今日同家人飲飽茶後,
經過都要入去幫襯下。
椰皇系列真係
好味道,而它的芋圚是
我最喜歡的味道和口感,
點左個熱椰皇蛋白芋圓,蛋白和芋圓混合在一起放入口,
真係好正,再加上椰皇肉,
令整個甜品出色。

2022-10-04 393 浏览
好鍾意呢間的椰皇系列。。由其椰皇果凍蛋白。。個燉蛋白真係好香,好滑😍👍🏻👍🏻.椰皇果凍蛋白🥥 $49好味度:⭐️⭐️⭐️⭐️椰果+ 椰皇果凍+燉蛋白做底層👍🏻👍🏻👍🏻.好鍾意呢個椰皇果凍。。用椰皇水製成😋😋👍🏻.椰皇芒果🥥🥭 $52個底個椰皇蒟蒻啫喱。。。驚喜😁😁身為椰子控的我,椰子/椰皇產品都好鍾意😁😍😍芒果+小丸子+ 黑芝麻湯圓😋😋好味度:⭐️⭐️⭐️⭐️.
好鍾意呢間的椰皇系列。。
由其椰皇果凍蛋白。。個燉蛋白真係好香,好滑😍👍🏻👍🏻
椰皇果凍蛋白🥥 $49
好味度:⭐️⭐️⭐️⭐️
椰果+ 椰皇果凍+燉蛋白做底層👍🏻👍🏻👍🏻

椰皇果凍蛋白

好鍾意呢個椰皇果凍。。用椰皇水製成😋😋👍🏻

椰皇芒果🥥🥭 $52
個底個椰皇蒟蒻啫喱。。。驚喜😁😁
身為椰子控的我,椰子/椰皇產品都好鍾意😁😍😍
芒果+小丸子+ 黑芝麻湯圓😋😋
好味度:⭐️⭐️⭐️⭐️
椰皇芒果

椰皇芒果
2022-08-26 219 浏览
間鋪唔係好大所以個位置都算有啲迫,但亦都因為咁,價錢都比一般嘅糖水舖,好似平少少。叫咗個椰皇芒果,佢係成個椰子咁裝住,咁嘅價錢都幾抵食,而且佢啲芒果肉都好新鮮,好甜,唔會酸。

2022-06-25 388 浏览
2135到店,排第一張枱,但都等咗30分鐘先坐底。咁星期五夜晚,都理解。自行寫紙落單,叫咗:- 招牌椰皇燉蛋白 ($49)- 芋圓山 ($54)- 芒果撈冰 ($50)另外想叫多個兩個口味嘅麻薯+小布甸 ($46+$8),但因張紙無呢個選項,得個「其他($40/$35)」空格。咁我哋想另加錢加配料,就請店員幫手落,點知女職員話:「咁你自己寫喺下面白色位置」。好,我寫。寫完,等咗20分鐘,燉蛋白到。再過多幾分鐘,芋圓山到。因為估唔到個芋圓山係個細細個椰子入面,所以送到個陣,我哋問咗句:「呢個咩嚟?」,女職員話係:「1206」。 er…同朋友你眼望我眼,真係唔知成場有無人記得自己叫咗咩number。催咗幾次後,終於係落單30分鐘後啲嘢到齊。點知,黑字白紙寫清楚都出錯,麻薯嚟咗個單口味無加布甸,真係火都嚟。仲要個QQ鮮奶麻薯又唔q又淡。好在最遲到嘅芒果撈冰幾足料,開心返啲。埋單前,因為上錯嘢,所以我用門口張餐單簡單計一計先。點知真係又有出入,呢個時候,女職員又話:「係阿,我哋更新咗價錢」估佢唔到,痴門口最顯眼個張會唔同步更新☺️總結:燉蛋白較清,感覺健康,不過椰果太甜太搶,唔太夾。芋圓山,食得
2135到店,排第一張枱,
但都等咗30分鐘先坐底。

咁星期五夜晚,都理解。

自行寫紙落單,叫咗:
- 招牌椰皇燉蛋白 ($49)
- 芋圓山 ($54)
- 芒果撈冰 ($50)

好,我寫。
寫完,等咗20分鐘,
燉蛋白到。

再過多幾分鐘,
芋圓山到。

催咗幾次後,終於係落單30分鐘後啲嘢到齊。

點知,黑字白紙寫清楚都出錯,

好在最遲到嘅芒果撈冰幾足料,開心返啲。

總結:
燉蛋白較清,感覺健康,不過椰果太甜太搶,唔太夾。
芋圓山,食得出啲芋圓係自家新鮮整,唔錯。
鮮奶麻薯淡到不得之了,超差,完全唔推介。
芒果撈冰足料,4樣嘢之中最出色。

甜品味道還可以,份量偏細份,
服務奇差,廚房一直忙出外賣,堂食一直等。
窄窄嘅走廊長期有三位伙記塞住,
俾錢出嚟嘅人、入嚟嘟安心嘅人,想入嚟叫外賣拎外賣嘅人塞埋一份,十級混亂。

唔知係咪因為無加一,所以無服務。
突然感覺上澳牛啲伙記好nice,完。
  • 芒果撈水晶冰
口痕想食甜品,落雨涼涼哋覺得食個椰皇都幾正,就搵到呢間甜品店😆鋪頭細細,但種類都算幾多,見佢椰皇咁出名,我同男朋友都叫咗椰皇甜品😆見佢寫住健康推薦,我即刻叫咗個椰皇8寶 ($48)😌材料勁多,亦好多係我鍾意食嘅😍除咗基本嘅圓肉、杞子、栗子等,仲可以自選兩樣,揀咗桃膠同單雙莢😆好似第一次見有單雙莢呢樣嘢食,即係皂角米,一粒粒好似米咁,但有少少煙韌,又幾有咬口幾好食!椰汁鮮奶底唔會太甜,不錯👍🏻男朋友食嘅椰皇蛋白芋圓 ($51)個蛋白好香,而上面嘅芋圓都唔似出面買好hea嗰種芋圓,始終自家製作,算幾有咬口同埋有原材料嘅味,都幾好食😋椰皇甜品質素唔錯,值得一試啊😋

椰皇蛋白芋圓

椰皇甜品質素唔錯,值得一試啊😋
2022-05-01
2022-05-10 174 浏览
果日經過見到呢間, 門口貼嘅相都好似好吸引就打算去試下入到去, 甜品嘅香味已經飄晒出嚟, 好香, 人都唔算多, 坐得幾舒服, 入到叫咗個窩夫配雪糕睇相好似好大, 其實個窩夫好細😂, 仲驚一個人食唔晒, 不過味道唔錯, 個樣都靚就係服務方面落單個阿叔態度就差咗少少.....今次去都還可以, 下次都會再食
果日經過見到呢間, 門口貼嘅相都好似好吸引就打算去試下

, 個樣都靚

就係服務方面落單個阿叔態度就差咗少少.....

今次去都還可以, 下次都會再食
2022-05-06 140 浏览
凍冰冰最啱就係食暖笠笠嘅甜品想食嘅時候已經好夜,仲諗住鋪頭收咗工,抱住冒險嘅心態特登去到荃灣,好彩佢哋嘅外賣去到22:30(當時),就可以品嚐呢個暖入心嘅椰皇甜品(左)椰皇燉鮮奶(熱)(右)椰皇芒果山配雪糕椰皇燉鮮奶(熱)其實燉鮮奶我已經食咗好多好多次,每一次都係必叫,香滑嘅燉鮮奶配搭椰子嘅香味,溫暖又開胃,而且因為係熱食,所以椰肉好輕易就起咗出嚟,配搭埋燉鮮奶一齊食,真係錦上添花椰皇水果山配雪糕水果新鮮清甜,啫喱做底,口感更添層次每一次都要食晒椰子肉先捨得掉咗個椰皇😂之後堂食開返,一定會再多啲幫襯👍🏻👍🏻
凍冰冰最啱就係食暖笠笠嘅甜品

(左)椰皇燉鮮奶(熱)
(右)椰皇芒果山配雪糕

椰皇燉鮮奶(熱)

椰皇水果山配雪糕
水果新鮮清甜,啫喱做底,口感更添層次
每一次都要食晒椰子肉先捨得掉咗個椰皇😂

之後堂食開返,一定會再多啲幫襯👍🏻👍🏻

2022-01-09
$70 (其他)
2021-06-28 568 浏览
食甜品多數都係食冰、窩夫、心太軟呢類,呢間Sweetheart就主打椰皇系列既甜品😌見好耐冇食過呢類甜品,就去試下。甜品既選擇好多,有芋圓、窩夫、班戟、西米露等等,椰皇系列都有好多款揀!食滿一百蚊仲會送支新鮮既椰皇水比你拎左添!1️⃣招牌椰皇燉蛋白($42)椰汁味好香,蛋白好滑🤤而且食曬之後仲可以刮啲椰子肉黎食。見到呢度黎親好似每枱都會點樣椰皇系列既野,果然係好味既!  2⃣️椰皇桃膠($47)呢個係椰皇燉蛋白再加啲桃膠,蛋白同椰子既味一樣係咁好味咁夾,加埋桃膠更加豐富😌  3⃣️椰皇8寶($48)有杞子、桂圓肉、椰果、栗子、蘭香子、椰汁鮮奶,之後仲有花膠同桃膠😳好多料!個menu仲寫住係健康之選😂食落呢個既椰汁味好出,啖啖都係唔同既料,好正😙

1️⃣招牌椰皇燉蛋白($42)

2⃣️椰皇桃膠($47)

3⃣️椰皇8寶($48)